Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-12, 21:37   #1561
onaella
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

a decyduje się któraś z Was na poród w wodzie

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:47   #1562
aska27adopcje
Zadomowienie

Onaella, tam gdzie bede rodzic oanstwowo, chociaz jeszcze caly czas nie wiem ... Nie ma mozliwosci porodu w wodzie ... 1 moja kolezanka tak rodzila, ale porod byl bardzo dlugi i miala troche dosc. Jak siedziala w wannie miala juz dosc, jak wychodzila to bylo jej zimno ... Ale mowila, ze bol nie byl bardzonsilny
Stary 2012-08-12, 21:48   #1563
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

ja nie wiem jak kobiety, które rodziły naturalnie..ale ja po cc naprawdę szybko doszłam do siebie... to chyba nie ma reguły?
ja na porod naturalny nie narzekam (a rodzilam 18 h), naciecia nie czulam , po porodzie szbko doszlam do siebie (na poczatku musialam tylko siedziec na poduszce )
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:51   #1564
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aska nie mow o nacinaniu bo mi slabo na sama mysl :-P chociaz cc przeraza mnie jeszcze bardziej tym bardziej, ze jest na glupim jasiu

Black dzieki, moja wazy maks 3kg i uwielbiam jak mi lezy na brzuchu taka czarna kuleczka moja

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:53   #1565
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja na porod naturalny nie narzekam (a rodzilam 18 h), naciecia nie czulam , po porodzie szbko doszlam do siebie (na poczatku musialam tylko siedziec na poduszce )
Ja jak bylam w szpitalu z ryzykiem poronienia to przez sale przewinely i sie 3 dziewczyny, ale wszystkie byly bardzo mlodziutkie 20-22 lata i ich porody trwaly bardzo krotko od 1 do 3 godzin ... tez siedzialy na poduszce, takim kole z dziora .... Ale kazda z nich bolesnie wspominala szycie, mimo znieczulenia w kregoslop, mowily ze czuly i ze to bardzo nieprzyjemne bylo
Stary 2012-08-12, 21:54   #1566
meduzza
Zadomowienie

Dziewczyny to ja się żegnam bo jutro z rańca jedziemy na lotnisko i fruu Grecjo przybywamy Tylko mnie nie skreślajcie z list itp. hihi żart oczywiścieNa pewno uda mi się coś napisać podczas urlopu i postaram się wrzucić jakieś fajne foto do galerii klubu
Trzymajcie się ciepło, życzę Wam owocnych wizyt, dobrych wyników, łupów ciuszkowych i oczywiście mnóstwo solidnych kopniaków!!
Buziaki
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 21:55   #1567
aska27adopcje
Zadomowienie

Buziaki kochana ... wypocznij tam porządnie, udanego urlopu ;*

Edit ->

dziewczyny czy mozecie mi powiedziec jak dodac fotke w klubie, pytam tu bo chyba szybciej uzyskam odpowiedz

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2012-08-12 o 22:02
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:06   #1568
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny ja tez panikuje strasznie ... ostatnio caly czas mysle o prodzie ... dowiadywalam sie ile w moim szpitalu cesarka .. 7 tys ... Prod w prywatnej klinice 3,6 - cesarka 4 tys .... Wiecie pisalyscie kiedys o nacinaniu i zszywaniu, wtedy jeszcze nie pisalam na watku, ale strasznie mnie to przerazilo i ciagle siedzi w glowie ... wiem, ze po cesarce sie dlugo duzej dochodzi do siebie, ale nie wiem czemu mysl o niej mnie mniej przeraza niz to nacinanie i szycie
To ja bardziej bym się bała cesarki - tną brzuch, a tak to dziecko wychodzi przez naturalny otwór

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:08   #1569
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny to ja się żegnam bo jutro z rańca jedziemy na lotnisko i fruu Grecjo przybywamy Tylko mnie nie skreślajcie z list itp. hihi żart oczywiścieNa pewno uda mi się coś napisać podczas urlopu i postaram się wrzucić jakieś fajne foto do galerii klubu
Trzymajcie się ciepło, życzę Wam owocnych wizyt, dobrych wyników, łupów ciuszkowych i oczywiście mnóstwo solidnych kopniaków!!
Buziaki
have a nice trip and holiday ;]
Stary 2012-08-12, 22:11   #1570
Debrah
Zakorzenienie

Aśka : Wchodzisz w swój profil - potem w album, tworzysz nowy album (tylko zaznacz, że prywatny). Dodajesz do niego zdjęcie, które chcesz. Jak dodasz to prawym przyciskiem myszki na zdjęcie otwarte, kopiujesz adres url obrazka. Potem wchodzisz do klubu - dajesz dodaj zdjęcie do albumu - i poprosi Cię o podanie tego url obrazka co kopiowałaś. Wklej, zapisz - gotowe.

Piszę całkowicie z pamięci, mam nadzieję nie pokręciłam.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:16   #1571
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ja mam nadzieję, że nie doczekam się skurczów i będę miała cc, to sama siebie odwiozę i zawiozę z powrotem do domu..
niestety mój mąż nie ma prawka, a taxi nie będę brała
Żartujesz?
Kilka dni po cc chcesz sama prowadzić, z maluszkiem? A jak ci się słabo zrobi?

Czemu nie taxi

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Z maluchem można wychodzić do -5. Ja ogólnie mam zamiar wychodzić z dzieckiem, żeby było zahartowane i nie chorowała.
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
no ja to bede zmuszona wychodzic bo synek do przedszkola, zakupz, itp a ja bede pewnie sama
I znów - dokładnie przez 2 tyg mąz pewnie w domu będzie, no ale nie chciałabym też, by Agatka czuła się odrzucona, że ona musi iść a ja z młodszym zostaję.

Cytat:
Wiecie co dziewczyny ja tez panikuje strasznie ... ostatnio caly czas mysle o prodzie ... dowiadywalam sie ile w moim szpitalu cesarka .. 7 tys ... Prod w prywatnej klinice 3,6 - cesarka 4 tys .... Wiecie pisalyscie kiedys o nacinaniu i zszywaniu, wtedy jeszcze nie pisalam na watku, ale strasznie mnie to przerazilo i ciagle siedzi w glowie ... wiem, ze po cesarce sie dlugo duzej dochodzi do siebie, ale nie wiem czemu mysl o niej mnie mniej przeraza niz to nacinanie i szycie
Kochana, ale pamiętaj: cc to nie zabieg, to zwyczajna operacja. I piszę to ja, która miała nagle cc i doszła do siebie błyskawicznie. A teraz zwyczajnie się waham, czy decydować się na cc czy na sn.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:27   #1572
aska27adopcje
Zadomowienie

Debrah probuje, ale przyznam ze brzmi to dla mnie jak jakis jezyk chinski co napisalas
Stary 2012-08-12, 22:27   #1573
maluchna30
Zadomowienie

Hej dziewczyny, znowu na weekend nic się nie odezwałam, bo mąż przyjechał, a że widzimy się tylko w weekendy, to traciłam czas dla niego. Poza tym od 3 dni nie czuję się najlepiej, znowu mam potworne mdłości (14tc), a do tego boleści w podbrzuszu, jakbym normalnie okres miała dostać. Martwię się trochę, wizyta dopiero 4 września i mam nadzieję, że mi to lada dzień przejdzie.
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:33   #1574
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, znowu na weekend nic się nie odezwałam, bo mąż przyjechał, a że widzimy się tylko w weekendy, to traciłam czas dla niego. Poza tym od 3 dni nie czuję się najlepiej, znowu mam potworne mdłości (14tc), a do tego boleści w podbrzuszu, jakbym normalnie okres miała dostać. Martwię się trochę, wizyta dopiero 4 września i mam nadzieję, że mi to lada dzień przejdzie.
też jakoś w 14 tyg miałam bóle brzucha, a zaraz potem brzuszek urósł dość znacznie, także ja tłumaczę sobie to rozciąganiem

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:36   #1575
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
też jakoś w 14 tyg miałam bóle brzucha, a zaraz potem brzuszek urósł dość znacznie, także ja tłumaczę sobie to rozciąganiem

Dziękuję kochana za pocieszenie, bo już od zmysłów odchodzę...
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:38   #1576
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35855602]Żartujesz?
Kilka dni po cc chcesz sama prowadzić, z maluszkiem? A jak ci się słabo zrobi?

Czemu nie taxi

Dokładnie

I znów - dokładnie przez 2 tyg mąz pewnie w domu będzie, no ale nie chciałabym też, by Agatka czuła się odrzucona, że ona musi iść a ja z młodszym zostaję.

Kochana, ale pamiętaj: cc to nie zabieg, to zwyczajna operacja. I piszę to ja, która miała nagle cc i doszła do siebie błyskawicznie. A teraz zwyczajnie się waham, czy decydować się na cc czy na sn.[/QUOTE]

nie wiem...może dlatego tak gadam, bo po urodzeniu Sade czułam się znakomicie i wyszłam 1 dzień wcześniej na własne życzenie...
od szpitala do domu daleko nie mam..3km..ale co tam...różnie może być..we ll see.
Stary 2012-08-12, 22:41   #1577
LadyWhisper
Zakorzenienie

Meduzza baw sie dobrze na wyjezdzie :-*
Dziewczyny ogladam zakonczenie igrzysk sluchajcie poryczalam sie jak glupia, kot przylecial maz mnie przytulil masakra, jedna glupia piosenka pare migawek i leze i rycze :-D

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Maluchna mnie ciagle brzuch boli, do tego straszliwe skurcze jajnikow, ale jutro juz wizyta i bedzie ok choiaz nie powiem strasznie sie stresuje :-(

Ktora jeszcze oprocz mnie i Bokeh ma jutro wizyte? Bo pamietam, ze smialysmy sie, ze bedzie wizyta grupowa

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:51   #1578
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Buziaki
Miłych i spokojnych wakacji. Korzystaj ciepło z uroków urlopu.

Cytat:
do mnie jeszcze to nie dociera wolę, żyć w błogiej nieświadomości co mnie tam czeka.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 22:54   #1579
szklanka19
Zadomowienie

Ewcia to trzymam kciuki i puszczę dopiero po dobrych wynikach

Ja jeszcze nie mam żadnych ubranek, niby dostałam od znajomej komplecik zimowy, ale on bardzo duży jest. Jakoś jeszcze nie czuję tego kupowania A co do pieluszek to myślę, że zamiast kupować dużo wcześniej będę po prostu odkładać jakąś sumę pieniędzy co miesiąc

Dziwna pogoda dziś była, co chwilę mega wielki deszcz i znowu spokój no i zimno, potwornie zimno...
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 23:58   #1580
elllmi
Zakorzenienie

hej
nadrabiam od ponad 2 godzin z przerwami ale tak to jest, jak praktycznie cały tydzień mnie nie było;
myślałam, że będę miała nudny, samotny weekend, bo mąż miał nie przyjeżdżać, bo był foch, ale ostatecznie był i było tak w ogóle, to przyjechał w sobotę o 4 nad ranem dopiero i nawet nie słyszałam kiedy się do łóżka położył i jak obudziłam się na siku, to myślałam, że na zawał zejdę jak macnęłam ręką i dotknęłam czegoś żywego po drugiej stronie łóżka
teraz spadam spać, a jutro się na pewno zamelduję

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 00:27   #1581
aska27adopcje
Zadomowienie

Dobranoc dziewczynki ;*

A ja na spanie taki utwor znalazlam i chyba z 20x slucham

http://www.youtube.com/watch?v=0KdZEYVYaJA
Stary 2012-08-13, 06:29   #1582
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewoje, witajcie z samego rana.
Jak co dzień, odprawiłam TŻa do pracy, teraz sobie siedzę i jem zupkę chińską , pyszna, słona, mmm...
Strasznie źle dzisiaj spałam, obudziłam się jakaś taka połamana, mimo że spałam z moją ciążową podusią na lewym boku, nie wiem, o co chodzi...
A dzisiaj zaczęliśmy z Bąblem 17. tydzień. Wg niektórych źródeł to już jest 5. miesiąc, a niektóre mówią, że dopiero w 18. tygodniu się zaczyna, no cóż.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-13 o 07:08
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 07:49   #1583
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cześć dziewczyny,
Piszę Wam relację z weekendu i trochę Was muszę nadrobić

W piatek byłam na genetycznym i wyszłam wściekła, bo tydzień wcześniej byłam u gina i przepisał mi skierowanie na genetyczne, poszłam dokładnie w ostatni dzień 12 tygodnia i wiecie co, babka mi powiedziała, że już dziecko jest za duże na to badanie

Potem pojechaliśmy w rodzinne strony z wiadomościami. Moja mama w szoku , dalej chyba dochodzi do siebie (twierdzi, że jest za młoda na babcie, a ma 52 lata ) moja babcia przeszczęśliwa, że doczeka kolejnego prawnuka, TŻta rodzice też zadowoleni, że powiększa się gromadka (Oni już mają jednego wnuka)

Dziewczyny myślałam, że mnie ominie wymiotowanie, nawet mdłości nie miewam od dłuższego czasu. Idę sobie dzisiaj do pracy i jak mnie zaczeło rwać nie zdążyłam się ogarnąć a puściłam pawia na środku krzyżówki, co ludzie mieli ubaw

ehh ide nadrabiać Was

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Ja właśnie myślę i myślę... we Wro jest nawet jeden szpital w którym jest możliwość

Cytat:
to moje malusie zakupy.

ja to z ubrankami do szpitala mam spokój bo jak poród będzie bez komplikacji to już kilka godzin po urodzeniu dziecka będę w domu. Trochę mnie to przeraża ale co zrobić. Mogę zostać na żądanie 24h w szpitalu ale z tego co mi koleżanki mówiły w domu lepiej się czuły. No i już następnego dnia do domu przyjeżdża położna także sama nie zostanę.

i bonusowo podusia, nie mogłam się powstrzymać a niech będzie chociaż jeden akcent dzieciowy do domu

no i nie wiem co z tymi śpiworkami
Pięęęękne ja mam straszną fazę na kubusiowe rzeczy
Stary 2012-08-13, 08:24   #1584
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość

Ja właśnie myślę i myślę... we Wro jest nawet jeden szpital w którym jest możliwość

który, który?

Witam się z rana.
Wczoraj cały dzień Was nadrabiałam i udało się

Dzisiaj mam wizytę na 12 więc nie mogę się już doczekać. Mamy robić genetyczne bo ostatnio dzidzia była za malutka i się nie dało

Poza tym obudziłam się z katarem Muszę coś zadziałać, bo boję się, że się rozwinie jakieś choróbsko.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 08:27   #1585
anna2007
Raczkowanie

witam

jestem tu nowa,mogę dołączyć?
Mam 28 lat,jestem w II ciąży,termin porodu mam na koniec stycznia.
Zaczynam 17 tydzień
anna2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 08:31   #1586
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
który, który?
Na Kamińskiego, z tego co przeszperałam fora, można pójść i oglądnąć sobie jak sprawy wyglądają wcześniej. Muszę popytać jeszcze znajome

Cytat:
Napisane przez anna2007 Pokaż wiadomość
witam

jestem tu nowa,mogę dołączyć?
Mam 28 lat,jestem w II ciąży,termin porodu mam na koniec stycznia.
Zaczynam 17 tydzień
Witamy
Stary 2012-08-13, 08:37   #1587
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Jak co dzień, odprawiłam TŻa do pracy, teraz sobie siedzę i jem zupkę chińską , pyszna, słona, mmm...
Strasznie źle dzisiaj spałam, obudziłam się jakaś taka połamana, mimo że spałam z moją ciążową podusią na lewym boku, nie wiem, o co chodzi...
A dzisiaj zaczęliśmy z Bąblem 17. tydzień. Wg niektórych źródeł to już jest 5. miesiąc, a niektóre mówią, że dopiero w 18. tygodniu się zaczyna, no cóż.
Ja też się budzę połamana pomimo poduszki... ;/ jak dla mnie ona nic mi nie daje...
Stary 2012-08-13, 09:04   #1588
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
O, Black, idziemy łeb w łeb, ja też dziś rozpoczęłam 17 tydzień, jeszcze tydzień i się zacznie 5 miesiąc..szok!

Dołączam do grona połamanych po nocce, spać mi się jeszcze chce, ale już się wyczołgałam z łożka, bolą mnie wszystkie kości ;/
Przewracałam się całą noc po łóżku i i tak nie mogłam zasnąć.Wszystko mnie "gniecie od środka".
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 09:08   #1589
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
ja rodziłam i nie urodziłam
drugi raz bym się nie zdecydowała choć wiem,że niektóre laski są wniebowzięte

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość

no a o jakim szpitalu myślisz?
bo ja pierwszego rodziłam w Oławie a teraz będę kurde rodzić w środzie śląskiej bo mój gin się tam przenosi
a tak to wybrałabym kliniki bez dwóch zdań

właśnie wrocławianki 18-19 sierpień w Hali są targi dla ciężarnych i małych dzieci
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 09:17   #1590
badziabadzia
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości