|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Witam się z rana
jestem juz po spacerku i zakupach, właśnie jem śniadanko: kakao, kanapeczki z serem żółtym i dżemem brzoskwiniowym ![]() pralka kończy juz program i zaraz sobie wywieszę na dworze bo pogoda piękna rzesko i słonecznie ![]() a co do zakupów dzieciaczkowych to ja mam zamiar wybrac się z małżem do Kielc (1 godz jazdy) do hurtowni dziecięcej- sprawdzony sposb kolezanki można naprawde zaoszczędzic nawet kilkaset złotych w porównaniu ze sklepami dziecięcymi, gdzie ceny są czasami kosmiczne. Bo ja jestem strasznym dusigroszem nie lubie przepłacac jesli moge miec więcej za mniej mąż czasami mówi ze gdyby nie on to pensja byłaby nienaruszona ![]() Mam taki charakter a poza tym jak byłam mała i rodzice najpierw budowali a potem urządzali dom to nie zawsze sie przelewało a każda złotówka miała swoje przeznaczenie. I do tej pory kupuje to co potrzebne i staram się jak najtaniej ale żeby było wszystko. |
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kochane
![]() mężuś pojechał w nocy jak wstawałam razem z nim to tego nie czułam, ale rano jak wstałam to mi tak smuuuuuuuuuuuuuutno ![]() Pisałyście o cc i sn. A ja nie wiem co robić. Chcę naturalnie(CHYBA), ale mam mozliwość cesarki. I wszyscy mi mówią, żebym brała cesarkę !! A ja nie wiem, z jednej strony chcę spróbować sn, ale boję się, że nie dam rady |
|
|
|
#1593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() idę nadrabiać
|
|
#1594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w zasadzie też jeszcze nie mam nic, jakoś chyba jeszcze nie bardzo to ogarniam co jak, ile, jakie itd. Ale dobrze, że tu tyle o tym piszecie, bo przynajmniej będę mieć jakąś orientację w tym zakresie. Dziś za oknem słońce, ale chyba za ciepło nie jest, choć jeszcze osobiście tego nie sprawdzałam. Zjadłam na śniadanko póki co płatki na mleku, ale jeszcze zrobię jakąś kanapeczkę. Potem jak się rozkręcę z jedzeniem to końca nie widać, ciągle coś Ostatnio różnie śpię, już zauważam różnicę z początkiem ciąży i teraz. Zawsze spałam dobrze, a teraz to tak różnie, dziś np. było ok i jakoś nawet nie musiałam wstawać w nocy na siku, ale wczoraj, przebudziłam się o 2, bo tak mnie na pęcherz cisło i potem już było po spaniu, dopiero rano trochę przysnęłam. Także widzę, że teraz to tak w kratkę chyba będzie. Ostatnio chyba też hormony we mnie buzują, bo mam różne skrajne zmiany nastroju, wręcz od płaczu do śmiechu, czasem bez powodu. Nieraz martwię się na zapas, ale jak tylko poczuję maluszka jak mnie szturcha to wszystko mija , a ostatnio szturcha coraz częściej, głównie rano i wieczorem. Wspaniale jest czuć w sobie życie, dla mnie to zupełnie nowe doświadczenie i jestem szczęśliwa, że mogę to przeżywać![]() Ależ wywód napisałam Dziewuszki życzę wszystkim Wam miłego dnia.
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-08-13 o 09:41 |
|
|
|
|
#1595 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Paskudy, widzę, że na weekendowym widelcu były głównie ubranka
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i już babusią będzie ![]() Cytat:
TŻ panikę wszczyna, że chora będę, najwyżej zrobię później syrop z cebuli, bo możemy nie ? Cytat:
Cytat:
jak widziałam jak jedna się męczyła, to się nieco przeraziłam... Nie chciałabym znieczuleń ani nic, tylko boję się, że nie wytrzymam ![]() Propo nacinania, to co raz częściej czytam artykuły w tych dzieciowo-mamowych gazetach, żeby ćwiczyć krocze, bo można nacięcia uniknąć, a większość szpitali robi nacięcie już z praktyki, a nie z potrzeby czy nie potrzeby. |
||||||
|
|
|
#1596 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny. Strasznie zimno dzisiaj, a liczyłam a poprawę pogody. Postaram się was dzisiaj nadrobić bo patrzę, że przez weekend nieźle naskrobałyście.
Mam problem distałam wysypki na plecach w miejscu gdzie zapina się stanik, mam nadzieję, że to tylko alergia, a nie jakieś świństwo . Swędzi straaaaasznie. Teraz idę po pieczywo bo na śniadanie zabrakło, więc odezwę się później. Paaaa
|
#1597 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dogadalibyście się super ![]() No ja też tak właśnie. Ja przeszłam cały poród, skurcze, rozwarcie, a na koniec okazało się, że skurcze za słabe i cc, bo nie ma postępu akcji. I teraz boję się, że to samo będzie :/ |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie boję nacięcia i zszywania. Boje się, że zacznę rodzić, ale zabraknie mi sił na "wypchanie" dziecka. Boję się że nie wytrzymam, i z tej bezsilności powiem na sali że dalej nie rodzę heh |
|
|
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie, wczoraj cały dzień była u rodziców,a wieczorem dopadł mnie okropny ból głowy i nie miałam siły nawet nadrobić, dziś trochę poczytałam
![]() Ewa trzymam kciuki za badanie, wszystko będzie dobrze, ale faktycznie tyle czekania na wyniki jest okropne LadyWhisper wracaj szybko do zdrowia Meduzza udanych wakacji i spotkania z rodzinką
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
W tym co mooze bede rodzic mozna tez w wodzie, ale musze o tym poczytac zeby zdecydowac
![]() Cytat:
![]() Ja juz dzis wizyta nareszcieeee normalnie zeby zobaczyc maluszka na chwile czekam jak na szpilkach caly miesiac hehe mam nadzieje ze wszystko dobrze bo od jakiegos czasu nie bylo szturchancow
|
|
#1601 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() witam po weekendzie ![]() Mała mnie porządnie już kopie i się cieszę z tego bardzo Mam dziś ambitny plan posprzątania w szafkach ale co z tego wyjdzie to zobaczymy
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1603 |
|
Wtajemniczenie
|
aha... zamówiłam sobie na Allegro lampkę ścienną z Ikei (mam za daleko, żeby jechać)
O taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90010877/ bo jak Maleństwo się urodzi to muszę mieć włączone jakieś światło, a żeby nie budzić Niuni to musi być bardzo delikatne
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() jadę zaraz do centrum po nowe spodnie ciążowe do pracy i nowe biustonosze Marsi jesteś??? Jutro mamy 2 rocznicę ślubu i myślę nad menu, no i kto mi doradzi jak nie Ty A na drugie może pizza calzone, ale to takie mało wyjątkowe chyba? W sumie Mąż bardzo lubi, ale sama nie wiem
|
|
|
|
#1606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
|
|
#1607 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Hello
|
||
|
|
|
#1608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spaniem nie ma co się stresować za bardzo. Jak się budzę na plecach (a zazwyczaj tak jest) przekręcam się na lewą stronę i śpię dalej. Nie dała bym rady spać całą noc na lewym boku. Chyba bym już nie wstała po takiej nocce ![]() Cytat:
Jak ja się cieszę, że mój lekarz był w stanie stwierdzić płeć w 12 tygodniu Cytat:
![]() Cytat:
U siebie w mieście za nic w świecie nie chcę ![]() Idę nastawić pralkę, zrobię sobie kawę i zjem resztę przepysznego ciasta z urodzin siostrzeńca. Szkoda że ostatni kawałek ![]() Za 3 tygodnie mam 1 rocznicę ślubu i zastanawiam się czy zapraszać teściów i rodziców czy nic nie robić. Ale szybko ten czas leci... Była bym zapomniała, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! |
||||
|
|
|
#1609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
zawsze chętnie witamy nowe mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
-Kobiety od zawsze rodziły i rodzić będą - tak jesteśmy "skonstruowane" Ja tam rodziłam sn i teraz też tak chce, cc to dla mnie ostatecznosć
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Aśka jakie piękne owczarki
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jako jedna z dzisiejsszych wizyt dziekuje za kciuki ja mam na 14 45 ciekawe czy plec sie ujawni
|
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja tak samo![]() Cytat:
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Oświęcimiu.
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie z rana
![]() Meduzza życze udanych wakacji, miło spedzonego czasu z rodziną w ogólnie udanej podróży ! Trzymam kciuki też za dziewczyny które mają dziś wizytę , żeby wszystko dobrze poszło ![]() Ale się rozpisałyście wczoraj , i szczerze powiem że w porównaniu do Was to ja jestem kompletnie zielona w tych sprawach dzieciowych. NIe mam jeszcze żadnych rzeczy dla maluszka , nie wiem jaki rozmiar kupic, jakie łóżeczko, jaki wózek. Jak jestem w sklepie to jakoś nie mogę się zdecydować żeby coś wziąc i zanieść do kasy. Wczoraj byliśmy z mężem cały dzień na zakupach, nogi to mi do tyłka wchodziły i głowa pękała jak wróciliśmy-a miał być taki spokojny weekend. oglądaliśmy właśnie wózki, łóżeczka, kocyki, wanienki, przewijaki itp. Ogólnie wszystkie rzeczy są super i nie wiadomo na co się zdecydować, mój mąz stwierdził że poprosi ojca żeby zrobił nam trochę mebelków np łóżeczko i przeijak taki na komodę . W sumie dobry pomysł zawsze to taniej i dziadek będzie miał satysfakcję Co do porodu w wodzie to też o tym myślałam wcześniej ale po dłuższym zastanowieniu chyba jednak nie chce, bo u mnie w szpitalu jest tak że to w pierwszej fazie porodu tylko się lezy w wodzie a potem trzeba sie przenies na łóżko. Ja licze na to że urodzę siłami natury, że będę sobie chodzić dotąd dokąd dam radę , nie planuje żadnego znieczulenia zzo, ewentualnie jakieś naturalne metody walki z bólem. Mimo że jestem wrażliwa na ból to jednak będę się starać dać z siebie wszystko. Ostatnio nawet na jakimś wątku mamuśkowym przeczytałam że takie moje podejście do porodu jest "jaskiniowe" |
|
|
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
anna 2007 witamy
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Ja bym chciała rodzić naturalnie, mam nadzieję, że nie będzie żadnych przeciwwskazań i, że gładko pójdzie
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35859644]Chcesz, to oddam ci mojego męża - za darmo
dogadalibyście się super ![]() No ja też tak właśnie. Ja przeszłam cały poród, skurcze, rozwarcie, a na koniec okazało się, że skurcze za słabe i cc, bo nie ma postępu akcji. I teraz boję się, że to samo będzie :/[/QUOTE] Szaja- biorę go w ciemno!!! Bo mój paskudnik dzisiaj wziąłby pensje a jutro na bułke by nie miał - taki jest rozdawny |
|
|
|
#1617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja mam najpóźniej? to 3mam kciuki Cytat:
oby mi powiedziała i pokazała malca ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecaną listę wyprawkową postaram się zamiescic w tym tygodniu, jak tylko odda mi ją kuzynka, która szykuje się na październik
mamy jeszcze trochę czasu a teraz nie komuna ze w sklepie puste pólki, więc ze wszystkim zdążymy. Ja póki co mam ubranka do 3 mies. skompletowane (body, spiochy, kaftaniki, pajace) i kilkanascie sztuk na pól roczku ale to głownie body i pajace. Mam nadzieje ze w piatek dowiem się czy mąż ucelowal w dziewuszkę, więc bede wtedy dokupowac odpowiednie dla płci "wyjsciowe" ciuszki. Przede wszystkim trzeba pamiętac ze by alenstwu było wygodnie. Nie pamiętam która z Was pisała o dzinsach na noworodka- szczerze powiedziawszy to nie wiem czy się sprawdzą- lepsze byłyby dresiki. Ale to tylko moje subiektywne zdanie. |
|
|
|
#1619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[/QUOTE]Cześć Dziewczyny Przepraszam, że Was zaniedbałam, ale nie dość, że uczelnia mnie wykańcza, to w dodatku moje relacje z całą rodziną tak się poprawiły (pisałam na początku, że była wojna o wiek mojego partnera, który jest o 14 lat starszy), ze nie mogę opędzić się od rodziców kupujących co chwilę coś do mieszkania i dla dziecka. Cieszę się z tego niezmiernie, bo teraz mam pewność, że moje dziecko będzie miało normalną rodzinę, a nie poobrażanych o byle co idiotów. Przeglądam sobie nasz wątek i widzę, że powoli wybieracie imiona dla Maluszków. Muszę przyznać, że chyba nigdy nie stałam przed trudniejszym wyborem. Dziś jakieś imię pasuje mi idealnie, za tydzień stwierdzam, że jest beznadziejne. Może będzie łatwiej, jak 17.08. dowiemy się wreszcie jakiej płci Maleństwo będziemy wychowywać Obstawiam chłopca patrząc na cerę, spiczasty brzuch i jeszcze jakieś tam inne zabobony. Ale oboje marzymy o córce, choć ostatecznie jest nam wszystko jedno. Pozdrawiam i będę się odzywała
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Hope- jakoś tyle wystarczyło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

jestem juz po spacerku i zakupach, właśnie jem śniadanko: kakao, kanapeczki z serem żółtym i dżemem brzoskwiniowym 
można naprawde zaoszczędzic nawet kilkaset złotych w porównaniu ze sklepami dziecięcymi, gdzie ceny są czasami kosmiczne. 

w nocy jak wstawałam razem z nim to tego nie czułam, ale rano jak wstałam to mi tak smuuuuuuuuuuuuuutno 
ale tak to jest, jak praktycznie cały tydzień mnie nie było;
Muszę coś zadziałać, bo boję się, że się rozwinie jakieś choróbsko.
. Swędzi straaaaasznie. 

oby mi powiedziała i pokazała malca