Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-13, 10:32   #3481
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ja nie miałam ciążowych zachcianek. Już bardziej po porodzie miałam fazę na banany z jogurtem nat.
ja tez jakos specjalnie nie mialam
Ale mialam taki okres w ciazy ze mialam ochote na zielone jablka
I raz pizze zapijalam goraca czekolada
Stary 2012-08-13, 10:37   #3482
gochaa_p
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Laski trzymajcie dziś kciuki żeby dzidzia pokazała co ma między nóżkami

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Mąż mi kazał zrobić zdjęcia bo powiedział, że nie wierzy, że jest taki mały..... zrobiłam..... co sądzicie, bo mnie to zmartwiło..... może się Emilka przez noc jakoś obróciła
masz taki brzusio jak ja
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 10:37   #3483
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Iza co sie stało??

Ale u mnie się cudna pogoda robi Co prawda chyba jest chłodno, ale słonko swieci Humorek mam zarąbisty - miło tak z poniedziałku i generalnie to rozsadza mnie energia Powoli sie szykuję. Ok. 12 zabieram małą na spacerek. pochodzimy z 2 godzinki, zajdę do rodziców i jedziemy na zakupy. Może mi coś w oko na chrzciny dla mnie wpadnie
Trochę się popsztykalismy z Tż.
W sobote byli u nas znajomi, zeszło na dzieci troche. Poźniej w sobotę mówię do Tż, że jego mama to kończyła studia jak on już był na świecie, a on to się tak wzbrania strasznie. W sensie, że kiedyś mu się pomyliło, że nie kończę w przyszłym roku magisterki tylko za rok jeszcze, a mówił wtedy o dziecku no i rzucił, że to za dwa lata się będziemy starać. Nie wiem może przewrażliwiona jestem, ale jakoś nie odebrałam tego jakby naprawdę już chciał, tylko tak mówił. Ale wracając do soboty, to jak powiedziałam o tym wzbranianiu się, to rzucił tekst "spoko, mogę się nie odzywać, to ty bedziesz miala na glowie ciążę, studia, prace". Nie odezwałam się już.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 10:38   #3484
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde mój mąż sie napalił nawet, ze będzie podczas ciąży o 12 w nocy latał po sklepach i spełniał moje zachcianki a tu dupa. Teraz wszystkim mówi, że zachcianki ciążowe są przereklamowane

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 10:39   #3485
201606201204
Konto usunięte

Madzia kiedy chrzciny?
Szykuje się dziś niezła wycieczka. U mnie też dziś ładna pogoda. Chyba sobie w środę pójdziemy do zoo.
Stary 2012-08-13, 10:42   #3486
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Trochę się popsztykalismy z Tż.
W sobote byli u nas znajomi, zeszło na dzieci troche. Poźniej w sobotę mówię do Tż, że jego mama to kończyła studia jak on już był na świecie, a on to się tak wzbrania strasznie. W sensie, że kiedyś mu się pomyliło, że nie kończę w przyszłym roku magisterki tylko za rok jeszcze, a mówił wtedy o dziecku no i rzucił, że to za dwa lata się będziemy starać. Nie wiem może przewrażliwiona jestem, ale jakoś nie odebrałam tego jakby naprawdę już chciał, tylko tak mówił. Ale wracając do soboty, to jak powiedziałam o tym wzbranianiu się, to rzucił tekst "spoko, mogę się nie odzywać, to ty bedziesz miala na glowie ciążę, studia, prace". Nie odezwałam się już.

To musi byc wasza wspólna decyzja, widocznie nie jest jeszcze gotowy na dzieckoZreszta teraz macie slub i wesele chyba na glowie no nie?
Wg mnie rozsadnie mysli, chce bys najpierw skonczyla studia

Cytat:
Blonde mój mąż sie napalił nawet, ze będzie podczas ciąży o 12 w nocy latał po sklepach i spełniał moje zachcianki a tu dupa. Teraz wszystkim mówi, że zachcianki ciążowe są przereklamowane
Stary 2012-08-13, 10:43   #3487
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Iza TZ należą sie baty ech.. faceci to czasami wcale nie myślą, tylko coś trzepną. Chrzciny mamy 23 września zabierz mnie do zoo ostatnio byłam jak miałam 3 latka.

Stary 2012-08-13, 10:46   #3488
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Onyks, trzymam kciuki, żeby maluszek pokazał co tam ma

Nie wiem, co mam nadrabiać.. jestem ledwo żywo. Byliśmy wczoraj na pępkowym...nie wróciliśmy późno, bo ok 23:20...ale jakoś nie dospałam...TŻ też ... ale on ma dziś urlop. Chociaż teraz teoretycznie siedzi na siłowni.
Czasem jest gorszy dzień, także łap za kawę albo colę i będzie lepiej A wieczorem odeśpisz

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a u nas na wątku mamuś IX-X 2012 jedna dziewczyna właśnie rodzitermin ma na 18 IX
To informuj na bieżąco

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny widzę, że nikt nie zauważa mojej nieobecności
Rosnę sobie, już 20 tydzień leci, a w brzuszku rośnie mi CÓRECZKA Imienia nie wybraliśmy narazie bo na nic się zdecydować nie możemy... Pozdrawiam cieplutko
Witaj! Gratulacje

Cytat:
Mąż mi kazał zrobić zdjęcia bo powiedział, że nie wierzy, że jest taki mały..... zrobiłam..... co sądzicie, bo mnie to zmartwiło..... może się Emilka przez noc jakoś obróciła
Mały faktycznie, ale skoro ruchy czujesz, to na pewno jest dobrze

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 10:48   #3489
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

To musi byc wasza wspólna decyzja, widocznie nie jest jeszcze gotowy na dzieckoZreszta teraz macie slub i wesele chyba na glowie no nie?
Wg mnie rozsadnie mysli, chce bys najpierw skonczyla studia
W tej chwili to i ja bym nie chciała (co najwyżej tuż przed ślubem), ale wolałabym sama się martwić tym czy np. dobrze będzie mi pisac magisterke z brzuchem. Chyba po prostu wkurza mnie to, że tak chce sam decydować kiedy jak itd. Mnie się od tego odechciewa wszystkiego. Tak samo z tym keidy wrócę do pracy. Zakłada, że zaraz po macierzyńskim, bo takto to wypadnę z rytmu, będe uziemiona w domu, żebym nie mówiła że jestem tylko kurą domową, żebym wychodziła do ludzi. No a moze to ja bym chciała decydować co i jak.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
zabierz mnie do zoo ostatnio byłam jak miałam 3 latka.
To przyjeżdżaj, pójdziemy połazić z córą.
Stary 2012-08-13, 10:49   #3490
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
super, że krwawień i plamień nie masz, widzę, że już powoli dochodzisz do siebie po zabiegu, teraz może być już tylko dobrze
Mam nadzieję, że będzie dobrze i niedługo znowu przystąpimy do pracy A jak u Was, Stokrotko? Kiedy zaczynacie działać?

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
przegląd tygodnia-aktualny.
Brawa za przegląd

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Mrowinko kochana, cieszę się, że jesteś już z nami i mimo, że zabieg nie należał do przyjemnych życzę Ci żeby te trudy szybko zostały wynagrodzone

Będę pozować do portfolio fotografa i mojej koleżanki-makijażystki, która mnie malowała do slubu Dziś rano się obudziłam już o 5 i tylko o tym myślałam
Dzięki, Agnusku. Trzymam kciuki za sesję

Cytat:
Rosnę sobie, już 20 tydzień leci, a w brzuszku rośnie mi CÓRECZKA Imienia nie wybraliśmy narazie bo na nic się zdecydować nie możemy... Pozdrawiam cieplutko
E_vel, sporo osób jest w wątku i czasem nie sposób nadążyć, kto się wypowiada, a kto nie.
Gratuluję córeczki

Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Czas edycji: 2012-08-13 o 10:53
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 10:51   #3491
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
To przyjeżdżaj, pójdziemy połazić z córą.
Już lecimy

Stary 2012-08-13, 10:56   #3492
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Już lecimy
Mam wolny czwartek i piątek, chętnie bym się z Wami wybrała na taki spacer.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Tż wpakował mi do śniadania karteczkę z "Kocham Cię".
Stary 2012-08-13, 10:57   #3493
ButterBear
Zakorzenienie

Evel, gratuluję córeczki

Cytat:
W tej chwili to i ja bym nie chciała (co najwyżej tuż przed ślubem), ale wolałabym sama się martwić tym czy np. dobrze będzie mi pisac magisterke z brzuchem. Chyba po prostu wkurza mnie to, że tak chce sam decydować kiedy jak itd. Mnie się od tego odechciewa wszystkiego. Tak samo z tym keidy wrócę do pracy. Zakłada, że zaraz po macierzyńskim, bo takto to wypadnę z rytmu, będe uziemiona w domu, żebym nie mówiła że jestem tylko kurą domową, żebym wychodziła do ludzi. No a moze to ja bym chciała decydować co i jak
Isabelle, ja Cię z jednej strony rozumiem, ale tak: z jednej strony wkurza Cię, ze on sam decyduje, a z drugiej strony, Ty chcesz mieć dziecko teraz wkrótce..a to tylko Twoja decyzja
Uważam, że tego typu kwestie, jak to, czy on decyduje o wszystkim (np. Twój powrót do pracy itp) powinniście sobie wyjaśnić przed ślubem. To ważne kwestie, kto o czym decyduje...czasem po dłuższym czasie się okazuje, że ktoś ma zapędy do dykatotrstwa, drugiej stronie to nie odpowiada i rodzą się szpetne konflikty.

Ale swoją drogą, to co Ci powiedział o ciąży, studiach itp...Brzydko... ja też planuję być w ciąży studiując, ale wiem, że TŻ będzie mnie wspierał...i jak będę na zajęciach itp...
Isabelle, po ile lat macie?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 10:57   #3494
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Tż wpakował mi do śniadania karteczkę z "Kocham Cię".
Romantyk Nie sprzeczajcie się już...
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 10:57   #3495
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
W tej chwili to i ja bym nie chciała (co najwyżej tuż przed ślubem), ale wolałabym sama się martwić tym czy np. dobrze będzie mi pisac magisterke z brzuchem. Chyba po prostu wkurza mnie to, że tak chce sam decydować kiedy jak itd. Mnie się od tego odechciewa wszystkiego. Tak samo z tym keidy wrócę do pracy. Zakłada, że zaraz po macierzyńskim, bo takto to wypadnę z rytmu, będe uziemiona w domu, żebym nie mówiła że jestem tylko kurą domową, żebym wychodziła do ludzi. No a moze to ja bym chciała decydować co i jak.

-
Jak dwoje ludzi jest ze sobą to stykają się poglądy obu stron. Nie zawsze one będą takie same, nie zawsze wszystko będzie idealnie się układało. Dlatego najlepiej jest rozmawiać, rozmawiać, rozmawiać. Przedstaw mu swoją wizję, on przedstawi swoją, dojdziecie do pewnych wniosków, ustalicie priorytety i zobaczycie, że wypracowanie pewnych kompromisów nie jest wcale takie trudne.

My z moim tż jesteśmy prawie 8 lat ze sobą, a wciąć tego się uczymy i jest już coraz lepiej. U mnie podstawą jest rozmowa, na każdy temat.

Nie chciałam Cię urazić, tylko pokazać, że warto skonfrontować oba położenia
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 10:58   #3496
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was DZiewczynki

Dziękuję Wam wszystkim za komplementy odnośnie brzuszka - dziś jest tak mały, że się zastanawiam czy przez noc Emilka z niego nie uciekła a tak poważnie to trochę mnie to martwi, mam mega miękki brzuszek - mogę go złapać w ręce jak fałdkę tłuszczu - i w ogóle nie widać, żebym w ciązy była

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Widziałąm podczytuję ten nowy wątek, bo będzie porodowo a to też mnie dotyczy.... mimo iż nie udało mi się wrkęcić w tamten wątek, to podczytywać w miarę możliwości teraz będę
Ja tak czasem podczytuję mamy styczeń/luty, ale też jakoś nie umiem się wbić

Cytat:
A myślałam ostatnio, że już się u nas nie pojawiasz
Córcia, super Ja może dziś się dowiem

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

masz taki brzusio jak ja

Ja też taki mam

Gosiu, dziś się zważyłam to jakieś 4 kilko mi przybyło od początku

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 11:00   #3497
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Iza słodko

Stary 2012-08-13, 11:02   #3498
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Tż wpakował mi do śniadania karteczkę z "Kocham Cię".
Stary 2012-08-13, 11:03   #3499
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Isabelle, ja Cię z jednej strony rozumiem, ale tak: z jednej strony wkurza Cię, ze on sam decyduje, a z drugiej strony, Ty chcesz mieć dziecko teraz wkrótce..a to tylko Twoja decyzja
Uważam, że tego typu kwestie, jak to, czy on decyduje o wszystkim (np. Twój powrót do pracy itp) powinniście sobie wyjaśnić przed ślubem. To ważne kwestie, kto o czym decyduje...czasem po dłuższym czasie się okazuje, że ktoś ma zapędy do dykatotrstwa, drugiej stronie to nie odpowiada i rodzą się szpetne konflikty.

Ale swoją drogą, to co Ci powiedział o ciąży, studiach itp...Brzydko... ja też planuję być w ciąży studiując, ale wiem, że TŻ będzie mnie wspierał...i jak będę na zajęciach itp...
Isabelle, po ile lat macie?
Nie no, on też chce dzieci, ale wkurza mnie czasem to jego "układanie wszystkiego pod idealną kreskę", a tego wszystkiego nie da się tak zaplanować. Co do tej pracy to mu wyjaśniłam od razu, ale nie zmienia to faktu, że się wtedy wkurzyłam. Stwierdził, że nie chciał, żeby było, ze chce zrobić ze mnie kurę domową czy coś tylko martwi się o mój rozwój, pracę itd.
Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Jak dwoje ludzi jest ze sobą to stykają się poglądy obu stron. Nie zawsze one będą takie same, nie zawsze wszystko będzie idealnie się układało. Dlatego najlepiej jest rozmawiać, rozmawiać, rozmawiać. Przedstaw mu swoją wizję, on przedstawi swoją, dojdziecie do pewnych wniosków, ustalicie priorytety i zobaczycie, że wypracowanie pewnych kompromisów nie jest wcale takie trudne.

My z moim tż jesteśmy prawie 8 lat ze sobą, a wciąć tego się uczymy i jest już coraz lepiej. U mnie podstawą jest rozmowa, na każdy temat.

Nie chciałam Cię urazić, tylko pokazać, że warto skonfrontować oba położenia
Nie uraziłaś. Wiem, że trzeba rozmawiać. Generalnie się zgadzamy, ale czasem wyjdzie jakiś zgrzyt, ktoś coś nie tak powie i o. Generalnie chodzę nabuzowana chyba Dzięki.

Generalnie musiałam się wygadać.
Stary 2012-08-13, 11:04   #3500
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje corci!

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a my znowu dylemat z imieniem mamy...niby Iza, ale Izabela mi się nie podoba, a może być problem chcąc zapisać Iza i będzie albo Patrycja, albo Oiwia, albo Weronika, albo Iza, albo Michalina ja chyba najbardziej się skłaniam ku Patrycji jednak: Patrycja Eliza M....k ale tż ni cholery nie może przełknąć no ale tym razem ja mam głos decydujący, on zdecydował przy synku
Mnie sie podoba Michalina z calej tej listy

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 11:06   #3501
201606201204
Konto usunięte

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35860939]Romantyk Nie sprzeczajcie się już...[/QUOTE]
Musze ochłonąć. Chociaż już mi źle, bo nie lubię się sprzeczać.

Czasem wolałabym po prostu, żeby nie ustalał wszystkiego tak skrupulatnie, tylko żeby trochę na luzie do tego podszedł.
Stary 2012-08-13, 11:10   #3502
onyks
Zakorzenienie

Isabelle, jak miło

A wygadać się trzeba

Bika, nie martw się, spokojnie nie masz powodu

Stary 2012-08-13, 11:12   #3503
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Nie no, on też chce dzieci, ale wkurza mnie czasem to jego "układanie wszystkiego pod idealną kreskę", a tego wszystkiego nie da się tak zaplanować. Co do tej pracy to mu wyjaśniłam od razu, ale nie zmienia to faktu, że się wtedy wkurzyłam. Stwierdził, że nie chciał, żeby było, ze chce zrobić ze mnie kurę domową czy coś tylko martwi się o mój rozwój, pracę itd.

Nie uraziłaś. Wiem, że trzeba rozmawiać. Generalnie się zgadzamy, ale czasem wyjdzie jakiś zgrzyt, ktoś coś nie tak powie i o. Generalnie chodzę nabuzowana chyba Dzięki.

Generalnie musiałam się wygadać.
Trzeba się czasami wygadać, a my jesteśmy od tego żeby wysłuchać, pokazać jak to wygląda z naszego punktu widzenia

Ja nienawidzę się z tż kłócić i sprzeczać! A jeszcze jak po wszystkim chcę pogadać, a on do mnie podchodzi, pocałuje, klepnie i myśli, że sprawa załatwiona!
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 11:12   #3504
201606201204
Konto usunięte

Mam też trochę wyrzuty sumienia, bo ja generalnie jestem niecierpliwa, a już nie raz Tż udowodnili, że chce tego co ja tylko on musi mieć poukładane. Czasem na niego wyjade, a później sama nie wiem o co mi chodzi.
Stary 2012-08-13, 11:13   #3505
onyks
Zakorzenienie

Bao, mi też Michalina się podoba i Oliwia

Stary 2012-08-13, 11:16   #3506
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Trzeba się czasami wygadać, a my jesteśmy od tego żeby wysłuchać, pokazać jak to wygląda z naszego punktu widzenia

Ja nienawidzę się z tż kłócić i sprzeczać! A jeszcze jak po wszystkim chcę pogadać, a on do mnie podchodzi, pocałuje, klepnie i myśli, że sprawa załatwiona!
No dokładnie. Tż dziś też rano już tak prawie jakby nic się nie stało.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Baobabek mnie się podoba Patrycja.

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Dziś muszę w końcu umówić do ginekologa.
Stary 2012-08-13, 11:19   #3507
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ robi tak samo... wkurza mnie to...
No czasem się umie dłuzej gniewać, ale to jak już moja wina jest ewidentna...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 11:21   #3508
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ robi tak samo... wkurza mnie to...
No czasem się umie dłuzej gniewać, ale to jak już moja wina jest ewidentna...
hehe i moj tez
Wczoraj sie posprzeczalismy i juz po godz sie miział
Stary 2012-08-13, 11:24   #3509
201606201204
Konto usunięte

Boli mnie prawa pierś.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Madzia co to był za egzamin językowy, który zdawałaś?
Stary 2012-08-13, 11:27   #3510
blonde_hair
Zakorzenienie

Wyjelam walizki
i zrobilam sobie liste waznych rzeczy ktore musze zrobic przed wyjazdem

A jutro ide sie zapisac do szkoły
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości