|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
Authentic, hej! Martwiłyśmy się. Dobrze, że u Ciebie wszystko gra - a jak Twój facet? Poprawiło się też i jego nastawienie? Masz wizytę dzień po mnie i też liczę już na płeć.
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Jestem w 20 tyg. chciałabym do Was dołączyć... mój termin porodu to 11.01.13. Widziałam, że są osoby z Częstochowy i właśnie przeczytałam linka o szpitalu na Tysiącleciu coś okropnego a zamierzałam tam rodzić...jestem po dużych przejściach w tej ciąży, niestety ale staramy się z maluszkiem walczyć każdego dnia ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
http://tablica.pl/oferta/wozek-dziec...-1-IDPrJJ.html
taki wózeczek sobie wyszperalam, miałabym ok. 60 km, żeby po niego jechac-co myslicie? albo jeszcze ten: http://tablica.pl/oferta/wozek-wielo...6715;r:6;s:246 bo szukam wlasnie z Baby Merc albo Tako |
|
|
|
#1624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze, ze jestes w podobnym "wieku ciazy" jak ja ![]() My jeszcze nie powiedzielismy rodzicom, jutro lub pojutrze to zrobimy ![]() Cytat:
Z tym, ze ja mam to po tacie - tez taki jest. TZ za to przepuszcza pieniadze na co sie da Ale juz mi zapowiedzial,ze to ja bede trzymac kase ![]() I jak to przyjela? Moja mama 43 lata ![]() Cytat:
Trzymam kciuk za dzisiejsze wizyty ![]() I witam nowa mame ![]() |
|||
|
|
|
#1625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj spowrotem super że wszystko się ułożyło, od razu lepiej Ci się pewnie znosi ciąże
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie to jest tak, jak było tylko ja się przyzwyczaiłam do tego, ze wiecznie sprzątam, gotuję, piorę itd. Nie odzywam się, bo nie chcę kłótni, ale jak nie będę miała siły pracować w domu, to zwyczajnie zarośniemy mchem. Już mi to wszystko zwisa i powiewa, ma być spokój w domu! I koniec. A jak komuś coś nie pasuje, to
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Leneczka- witam serdecznie w naszym gronie
teraz musi byc już tylko dobrze napiszesz coś więcej o sobie? |
|
|
|
#1628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spokojnie ja będę rodzić na Parkitce, same pozytywy słyszę o rodzeniu tam teraz i o nowym ordynatorze ![]() to dobrze trafiłaś jesteśmy ogrooomną grupą wsparcia
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2012-08-13 o 11:11 |
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, jak u Was z wagą? U mnie dalej tylko 1kg na plusie. |
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
nooooo tak, a co w tym dziwnego?
skoro srebrne noszą to dlaczego nie złotą? postaram sie wyszperac link do podobnej. O proszę bardzo:http://allegro.pl/bransoletka-zlota-...495536610.html A okazją była I rocznica slubu ja "dostałam" kolczyki złote- sama sobie wybierałam |
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gochaa_p wiem, że to natura, i kobiety rodzą od zawsze, ale strach jest silniejszy. Po za tym w szpitalu gdzie chcę rodzić nie dają żadnego znieczulenia ani gazu nic ...
|
|
|
|
|
#1632 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to mamuśka młoda, moja miała tyle jak urodziła moją najmłodszą siostrę ![]() Cytat:
witam się i ja, wczoraj z mężem łaziliśmy po castoramie i leroy merlin w poszukiwaniu płytek, prysznicu, kibelka..... do łazienki bo ekońcu robimy remont po tył łazeniu byłam wykończonamiłego dnia kobitki
|
|
#1633 |
|
Przyczajenie
|
Mam 26 lat, to pierwsza ciąża - cud bo lekarz dawał mi conajmniej pół roku na leczenie... dostałam clostilbegyt i zaszłam za pierwszym razem. Od początku strasznie bolał mnie brzuch, trafiłam do szpitala w 5 t.c., tam podejrzewali ciążę pozamaciczną
po tygodniu okazało się, że wszystko oki i wyszłam, na usg stwierdzili, że ciąża malutka... w 7 t.c. wszystko było wspaniale, w 11 okazało się, że mam bliźniaki ale jeden obumarł i zagrożenie dla drugiego, który akurat okazał się okazem zdrowia, kilka tygodni spokoju i ostatnia wizyta tydz. 17 lekarz stwierdza, że mało miejsca w brzuchu dla maluszka ... rzekomo mało wód płodowych ale nie mierzył jeszcze, kazał dużo pić... wizytę mam pod koniec tyg... umieram ze strachu...czuję już ruchy od 19 tyg ale bardzo mizerniutkie w dole brzucha takie pyknięcia ... pierwszy trymestr to była trauma... fizycznie też... przeleżałam prawie 3 miesiące i pół... mdłości 24 h, wymioty ... i ssący głód przez który mam dziś 6 kg na plusie a nic prawie nie jem, mniej niż przed ciążą... i tak walczymy z maleństwem (płeć jeszcze nie znana bo dzidziuszek źle się układa) a teraz na domiar wszystkiego zamykają moją porodówkę ... ufff wygadałam się, teraz będzie już lepiej
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się na zapas wizytą, wszystko będzie dobrze. Mocniejsze ruchy też się jeszcze pojawią. Ważne, że przetrwaliście, Ty i Twój Bąbelek, pierwszy trymestr, teraz powinno być już łatwiej, a tymi 6kg się nie przejmuj - to pewnie tylko woda. ![]() Moja mama, jak mnie urodziła, to miała 35 lat, także 39letnia babcia to młooodziutka babka. Ja poszłam w ślady teściowej - też urodziła mojego TŻa, mając 20 lat i miała termin na ten sam dzień.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-13 o 11:19 |
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko sie zgadza siostro ![]() Lenoczka, faktycznie od poczatku nie mieliscie latwo. Ale pomysl sobie, ze wyczerpalas juz mozliwe nieszczescia i teraz bedzie tylko lepiej ![]() Cholerka, moj TZ ma jutro urodziny, a ja jeszcze nie mam dla niego prezentu...
|
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale byłam bardzo zdziwiona jak stanęłam na wadze |
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem w 12 tyg, juz mam +3kg ale ja duzo jem, bo ciagle czuje sie glodna!
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Nafiyga- to stwórzmy we dwie związek partnerski
![]() |
|
|
|
#1639 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1640 |
|
Przyczajenie
|
też sobie tak powtarzam, że wyczerpaliśmy wszystkie możliwe statystyki
piję ok 2,5 - 3 litrów dziennie, sikam co pół h byle do wizyty... od początku jestem na l4 ale wolałabym popracować do 6 miesiąca bo siedzę sama w domu, czekam na małża do wieczora 18, 19 i usycham z nudów ... dziś muszę wysprzątać calutkie mieszkanie bo w weekend nic nie zrobiłam. |
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie, pospalam sobie
![]() Witam nowe mamusie leneczka26 bardzi Ci wspolczuje, tyle przeszlas ... Wszystkie trzymamy kciuki, ze bedzie wszystko dobrze, a uwierz, ze grupowo mamy jakas dluza sile i bedzie oki ![]() Autentic widze, ze masz jak ja, u mnie to samo, ze wszystjko na mojej glowie ... tez by nasz dom brudem zarosl ... u mnie tylko z taka roznica, ze jak zwracam uwage i mowie o tym, zeby pomogl to sie zarzeka ze sie zmieni, obraza itp ... a potem wszystko jak bylo wczesniej ... widocznie taka juz rola nas kobiet ![]() Trzymam kciuki, za wszzystkie wizyty dzisiejsze, ciekawe jak nam sie zmienia proprcja dziewczyn do chlopakow ![]() ![]() ![]()
|
|
#1642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze, że wszystko zmierza ku dobremu, a porodówką się nie przejmuj Moja teściowa pracowała bardzo długo na Tysiącleciu (na innym oddziale) i wczoraj mi mówiła, że jeszcze nie wszystko przesądzone... poza tym, pewnie wielu lekarzy przejdzie na Parkitkę - tak jak było z lekarzami innych, już zlikwidowanych oddziałów głowa do góry
|
|
#1643 |
|
Przyczajenie
|
ale Was tu dużo, swietne tempo pisania
można cały dzień przesiedzieć a ja muszę chatę sprzątać dziękuję za słowa otuchy Wszystkim
|
|
|
|
#1644 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz już tej różnicy aż tak nie widać, bo już ma 15 lat, ale jak była malutka to "obcy" własnie tak myśleli, ze to jej
|
|
#1645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witajcie dziewczyny Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Sporo pisałyście o ubrankach i dobrze. Dowiedziałam się sporo rzeczy Duuuużo zakupów przede mną
|
|||
|
|
|
#1646 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ehh witaj w klubie, ja też sama w domku, jak nie robi nadgodzin to nie jest źle, ale ten tydzień znów siedzi po godzinach i będę się nudzić do 20
razem od - 02.10.2004 zaręczyny - 09.08.2009 ślub - 25.09.2010 Edytowane przez marta00537 Czas edycji: 2012-08-13 o 11:37 |
|
|
|
|
#1647 |
|
Przyczajenie
|
u mnie to samo mąż wiecznie nadgodziny robi ... i tak nie było dnia żeby był o 17 w domu chociaż... wiecznie 18, 19
|
|
|
|
#1648 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzis zaczynam 16 tydzien i 2 dzien .... jeszcze 2 tygodnie i bede w 5 miesiacu
![]() ![]() ... moja mama sie uparla, ze dzis do mnie przyjedzie i koniecznie chce pomagac ... bardzo nie chce, ale jak sie uprze, pozwole jej umyc 1 okno ... dla mnie to takie troche nie fer, zeby moja 53 letnia mamuska sprzatala u mnie Leneczko moge Cie pocieszyc, ze moj wychodzi ok 9 i wraca nie wczesniej niz 21 ... Mamy 2 psy w tym 1 siedzi w kojcu, a odkad moja ciaze jest zagrozona, 2 zabiera ze sioba, bo nie moge z nim wychodzic ... wiec zanim skonczy prace, pojedzie do psow, wyprowadzi na spacer, jesc da, to tak mu schodzi ... Ja juz sie przyzwyczailam ze ciagle jestem sama ...
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-08-13 o 11:36 |
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1650 |
|
Przyczajenie
|
ale dzidziuś mi się rusza właśnie zaczął tak mocniej pukać
cudnie .. choć jeszcze tak mizerniutko od tygodnia, dziewczyny kiedy te ruchy bedą mocniejsze ?? bo u mnie pojawiły się tydzień temu i cały czas są takie same w dole brzucha, delikatne, czuję z 2, 3 razy na dzień... czekam na mocniejsze kopniaczki i przez brzuch jak dotykam też jeszcze nic nie czuję...nie mogę się doczekać ... uciekam sprzątać to dziadostwo ... u mnie w mieszkaniu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

Dobrze, że u Ciebie wszystko gra - a jak Twój facet? Poprawiło się też i jego nastawienie? Masz wizytę dzień po mnie i też liczę już na płeć.

coś okropnego a zamierzałam tam rodzić...

skoro srebrne noszą to dlaczego nie złotą? postaram sie wyszperac link do podobnej. O proszę bardzo:

Nie martw się na zapas wizytą, wszystko będzie dobrze.
ale ja duzo jem, bo ciagle czuje sie glodna!