|
|
#2011 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.4
Dzien dobry!
widzę ze cos sie dzieje, super! u nas marudzenie bo kolejny zabek wychodzi, wiec ciezko jesc ale jakos dajemy rade. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
również szaleje na czworaka, próbuje tez już za raczki na nózkach, oczywiscie wszystko laduje do buzi bo trzeba spróbować. a głodomorek nie samowity i oczywiscie inzynier jak tatus wszysko musi przebadac jak działa.przykro mi karolca Ewelinka super! paulinko super ze urlop sie udał; mam nadzieje i trzymam kciuki abysice nie musieli z in vitro korzystac ![]() mezaga to juz 61cykl, oj tzreba tą @ pożądnie wkurzyć i |
||||
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie większość dziewczyn w pracy, tylko my mamy wolne
Co porabiacie? Moi chłopcy poszli spać to mam chwilę dla siebie. Puscilam pranie i zasiadlam do drugiego śniadania. Po południu jadę do krawcowej żeby poprawiła mi sukienkę, bo w sobotę idziemy na chrzciny. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- magdulec czesc Dorasta Ci synek, zaraz za nim nie nadążysz Ile macie już zabkow?
|
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Magdulec ano trzeba ale się franca nie daje.
Ja robię sukieneczkę dla małej dziewczynki. Idziemy na Chrzest w sobotę i chciałam dać w prezencie razem z albumem na zdjęcia.
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Jest pierwszy ząbek
|
|
#2015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo
Cytat:
Porywam fluidka od Antosia przykro mi na nowy cykl ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że pogoda dopisuje i możesz z synusiem śmigać na dworku ![]() Gratulacje Magdulec |
||
|
|
|
|
#2016 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję!
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2017 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny....u mnie juz jest 20 tydzien... pierwsze ruchy juz sa wiec wszystko jest na dobrej drodze..pozdrawiam was cieplo
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#2018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
|
|
|
#2019 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijając rzeczywistą czułość domowych testów, czasem może się zdarzyć, że coś wpłynie na zmianę długości cyklu: przeziębienie, stres, oczekiwanie na II kreseczki bardzo usilne też może zachwiać miesięczny rytm. I @ może np. się spóźnić dzień, dwa... Ale jeśli spóźnia się już 6 dni, to prawdopodobieństwo ujrzenia tych II kreseczek jest już duże. Między innymi dlatego, że poziom hormonów jest już wtedy na tyle duży, że nawet słabiutka druga kreska, jeśli rzeczywiście jest ciąża, musi się pojawić. Z doświadczenia wiem, że testowanie przed terminem @ tylko niepotrzebnie nakręca. O... To już całkiem niedługo! Biduś... ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki. ![]() Cytat:
Gratulujemy!!! ![]() Cytat:
Cytat:
Szczepić będę skojarzonymi 6w1. Plus rotawirusy. Tylko nie wiem czy w tym tygodniu damy radę, bo Piotruś ma jakieś uczulenie na buzi. Niestety wygląda to trochę na skazę. Jutro idziemy do lekarza.
|
|||||
|
|
|
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
gratki!
Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że u Piotrusia to nie skaza
|
|
|
#2021 | |||||
|
Zadomowienie
|
No od razu jest inaczej...jest co czytać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I mam dzień "gospodarczy", tzn. sprzątałam i byłam na zakupach![]() Cytat:
![]() ![]() dzięi za kciuki! Cytat:
![]() No i byliśmy wczoraj na działce i wróciliśmy z pasażerem na gapę ![]() dziękuję ![]() Cytat:
Zdrówka dla Was obojga!
|
|||||
|
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko skończę to na pewno pokarzę
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje. A kto go znalazł? Jak Ty to tatuś kupuje prezent dla córeczki
![]() irmusia w zasadzie typu szczepionki nie można zmieniać w trakcie cyklu, zastrzegają to sobie producenci na wypadek powikłań i u nas pediatrzy nie zgadzają się na podawanie różnych szczepionek, od początku do końca jeden rodzaj. My mamy w czwartek pierwsze szczepienie odra, świnka, rozyczka , trochę spóźnione bo M nie mógł wziąć wolnego, a później Pani była na urlopie. libra dobre nastawienie, trzymam kciuki. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Aga moja mama dzierga na drutach i okazyjnie na szydelku i zawsze robiła sweterki i czapeczki dla maluszkow w rodzinie, piękne są takie prezenty Czekam na fotke.Tacca nie życzę skazy to bardzo komplikuje życie, moi mieli, ale ich odczulilam. Jest jeszcze opcja że to tylko alergia i z czasem przejdzie. paula jak w pracy? Jaka u Was pogoda? ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- yolanda nie ma to jak wolny dzień, można wypocząć ![]() kobra to już masz półmetek Szybko zleci druga połowa.
|
|
|
|
|
#2025 | |||
|
Zadomowienie
|
Gabrys zasypia wiec moge zerknąc choc juz ledwo chodze ale mam ochote na grzańca i mezus robi bo gardło mnie pobolewa i drugi dzien non stop pada, tragiczna pogoda.
Cytat:
gratulacje! Cytat:
Cytat:
MY http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007081800800830.png jak ten czas leci ![]() GABRYŚ http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlanli1urid44j.png Laura http://www.suwaczki.com/tickers/bhywt5od6j7a6i21.png Edytowane przez magdulec Czas edycji: 2012-08-13 o 21:36 |
|||
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Ząbek znalazłam ja. Mam sobie wybrać jakąś ładną bizuterię, bo kieckę kupiłam w ilości sztuk dwie miesiąc temu i tego nie potrzebuję (u nas za znalezienie ząbka kupuje się kieckę mamie a tacie to nie wiem, nie znam żadnego taty co znalazł zęba i pociechy).
Jak go wystukałam to tak krzyknęłam z radości, poleciałam do męża, przybiegła szwagierka i ogólnie wszyscy się cieszyli bo jeszcze ciotki były u wujkowie
|
|
#2027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że da się w czwartek zaszczepić. Nie wiem jak długo można to odkładać. Nie mogę się doczekać. ![]() Cytat:
Jak odczuliłaś swoich chłopców? Też mam nadzieję, że to nie skaza... Cytat:
Radość z ząbka wielka. Jeszcze trochę i u Piotrka trzeba będzie wypatrywać. Ale to jeszcze troszkę. ![]() Wieje wiatr, deszcz leje... Najchętniej poszłabym spać razem z Piotrkiem.
|
|||
|
|
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tacca ja standardowo korzystałam z metod niekonwencjonalnych przy diagnozowaniu alergii i odczulaniu, mianowicie z biorezonansu, świetną sprawa, nieinwazyjna metoda, poczytaj w necie o niej. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- U nas słoneczko świeci
Edytowane przez nadiazloto1 Czas edycji: 2012-08-14 o 12:13 |
|
|
|
|
|
#2029 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Cytat:
![]() co do "prac" nad drugim potomkiem to my też planujemy w przyszłym roku zacząć, chciałabym urodzić w 2014 ale ile to znów potrwa to ten na górze raczy wiedziec ![]() zwłaszcza, ze hormony moje szaleją chyba bo okres mam co 3 tyg....i loki mi się wyprostowały ![]() Cytat:
za ząbalau nas się kupuje buty dla dziecka patrz, co region to inaczej zazdroszcze...leje od rana i jest 13 stopni. Jak w listopadzie ja mam wolne we czwartek. Ale za to w pon jade z szefem do warszawy i wracam we wtorek. Musze zostawić Gugusie na noc i juz mi sie płakać chce z tego powodu ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Tacca my szczepimy 6 w 1. Na szczęście nie było żadnych powikłań więc jestem zadowolona. Olga strasznie ryczy u lekarza wiec cieszę się, ze zaoszczędziłam jej jednej wizyty. Teraz dopiero 12-14 miesiąc szczepienie MMR, ale chyba przesunę jej na trochę później. |
||
|
|
|
|
#2030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
A u nas ładnie, 20 stopni i słonko czasem wygląda Hehe ja wogóle nie wiedziałam, że się coś kupuje/daje/dostaje za pierwszy ząbek Rosną Wam dzieciaczki dziewczyny ale ten czas szybko leci ![]() Cytat:
Może jakieś foto brzusia?? Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do wysypki - niestety wszystko wskazuje na skazę albo alergię na białko. Trzeba się wybrać do alergologa. Pediatra przypisała maść łagodzącą, ale jak poczytałam co to, to jakoś mi się to nie podoba. Maść się mecortolon cream nazywa. Muszę pomyśleć. Trochę mnie to wszystko przeraża, bo Piotrek na mleku hydrolizowanym i tak jest i to g... wyłazi. |
||
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i oby to nie była skaza ![]() Buziaki dla Piotrusia A dla Ciebie Kochana - Wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin |
|
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja trzymam cały czas kciuki za Ciebie ![]() Przeczytałam to co pisałaś o in vitro. A kiedy ta inseminacja?
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ u nas w Bydgoszczy, pochmurna, brzydka pogoda
![]() Dziewczyny powiedźcie mi, czy ginekolog (na kasę chorych) również wypisuje skierowanie na badania hormonów i innych ( w tym na badanie nasienia męża), ale na kasę chorych? Chciałabym się po @ zapisać i zobaczyć czy z moim organizmem wszystko OK, ale kiepsko u nas z kasą i wolałabym zrobić wszystko na fundusz
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
badanie hormonów możesz mieć na kasę o ile lekarz zaleci, ale z reguły tego nie robią bo to równiez nie są tanie badania (kompleksowo, bo pojedynczy hormon to koszt średnio 20 zł)
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U nas też dziś typowo butelkowa pogoda...leje i wieje od rana ![]() Cytat:
Hmm..nie wiem kiedy...pewnie dopiero jak będziemy w Polsce...czyli w przyszłym roku Ja mogłabym jechać i w tym, ale małż już nie ma urlopu.Od dwóch dni mam brązowe plamienia...a @ powinna być dopiero w sobotę dzis mam 27dc, może się znowu ureguluje do 28...bo ostatnio parę miesięcy miałam cykle ponad 30 dniowe. Tak lekko czuję, że nadchodzi |
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Karola za odpowiedź. Właśnie parę dni temu przeglądałam cennik Vitalabo i byłam przerażona cenami, dlatego jedynym wyjściem byłoby na NFZ. No nic wyglada na to, że będziemy musieli zdecydować się prywatnie...tylko pytanie brzmi, czy po nieudanym 5 cyklu jest sens robić już badania?
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
libra, jesli cie to uspokoi...
ja po 5-tym cyklu tez juz chcialam robic badania... udało sie w 7. bez badan
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

niE chce zapeszac bo to dopiero 7 tc ale jestem szczesliwa. dodam ze jestem na liscie oczekujacych na laparoskopie ale juz mi nie bedzie potrzebna BO UDALO SIE PRZED
) i mam nadzieję, że tym razem "pójdzie" szybciej. Wierzę, że tak jak poprzednio i tym razem znajdę tu zrozumienie i wsparcie
Długi dzień się zapowiada.
), raczkuje jak torpeda, wstaje przy wszystkim, wszystko sciąga, uwielbia oglądać książeczki i gazety
bo koty kocha jak mamusia

i

dzis mam 27dc, może się znowu ureguluje do 28...bo ostatnio parę miesięcy miałam cykle ponad 30 dniowe. Tak lekko czuję, że nadchodzi