![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Ostateczny upadek telewizji - programy dla...idiotów
Ostatnio trafiłam na to:
http://www.youtube.com/watch?v=I2VIEwbIETg Do dzisiaj nie mogę się otrząsnąć ![]() I zaczęłam podejrzewać, że to chyba celowy spisek mający na celu ogłupienie naszego społeczeństwa, bo wiadomo, głupi we wszystko uwierzy i wszystko kupi... ![]() ![]() Jak ludzie mogą w takim czymś grać w zamian za chyba wakacje za granicą ![]() ![]() Jak ja mam dziecko wychować na świecie, gdzie takie idiotyzmy ktoś emituje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
histoire abracadabrante
|
Dot.: Ostateczny upadek telewizji - programy dla...idiotów
Stary znajomy mojego chłopaka w tym wystąpił
![]() Wszyscy się z niego śmieją. W dodatku, on jeszcze do tych wakacji musiał dopłacić, bo była mała afera w hotelu ![]() Nie, nie, nie wierzę... Zaskakuje mnie fakt, że kontynuują nakręcanie tej ciotodramy. Ludzie to oglądają dla beki (a może nie?) zwiększając oglądalność. Mnie głupota męczy, wolę poczytać książkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Po co ja włączyłam ten link
![]() Słyszałam, że istnieje coś takiego jak "Pamiętniki z wakacji", ale do teraz tego nie widziałam. Nawet nie wiem, jak to skomentować ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Nie wystąpiłabym, jeżeli nie miałabym zagrożenia śmiercią głodową swoją i swojej rodziny. Naprawdę, za żadne pieniądze świata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mnie te programy to jak reality show, nie da się tego długo oglądać, taki tam poziom głupoty i żenady, po 10 minutach przestaje być śmieszne. To jest takie prymitywne, że już nie jest zabawne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
-pamiętniki z wakacji
-dlaczego ja -trudna prawda -sąd rodziny -sędzia anna maria -taniec z gwiazdami -surowi rodzice -top model -rozmowy w toku -woli i tysio na pokładzie -rewolucja na talerzu (tutaj moja prywatna awersja bo dla mnie te kobiety powinny zamknąć się w piwnicy przez najbliższy rok żeby telewizja zapomniała o ich piskliwych głosikach) -klub szalonych dziewic to tylko cząstka szmirowartych szmir z tvnu... telewizja zalana jest g...nem brzydko mówiąc i odkąd mam cyfrową telewizję naziemną, to ubolewam. polsat - 3/4 to szajs, tvn - 4/5 to szajs, na tvp1 i tvp2 bardzo rzadko leci porządny film, tvp kultura raz na jakiś czas... a potem programy się kończą. Jak się chce oglądać coś ciekawego czyli np discovery i tak dalej, to już niestety w naszym podstawowym polskim pakiecie się niczego nie znajdzie. No i telewizor stoi prawie nie używany. Chyba że wróżbitę Macieja, to jego sobie oglądam :P a jak już włączę to zazwyczaj leci tvn i coś tam w tle słysze np rozmowy w toku... Tragedia. Ubolewam zwłaszcza nad jedynką i dwójką, bo tam częściej niż na tvn leci coś fajnego ale tak czy siak - bardzo rzadko. To chyba kanały dla wszystkich i dla nikogo - bo o ile niby jest coś dla dzieci dorosłych i młodzieży to mam wrażenie że grupą docelową jest każdy i nikt. Ja tam dla siebie nigdy niczego nie znajdowałam, dla dzieci jakieś przygłupawe programy typu ziarno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Aaaa.... 'Rozmowy w toku' - jak to widzę, to zawsze zastanawiam się jak Drzyzdze nie wstyd to prowadzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja to czasem oglądam, tak jak pisałam, dla jaj, żeby się pośmiać. To akurat był dobry odcinek, ale większość motywów się powtarza i wtedy to jest trochę nudne. Był nawet wątek dla miłośniczek tego serialu.
![]() Dariusz" to już klasyka ![]() Bardziej denerwuje mnie pseudointeligentny bełkot telewizji śniadaniowej, supernianie, topmodel i któraś z kolei część szukania talentów.
![]() |
#9 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Masakra. Raz widziałam to u znajomych i byłam zażenowana. Dlatego nie wiem, jakiego powinnam użyć słowa, żeby opisać to, co zobaczyłam. Jedno wielkie g... Po co takie programy i kto to ogląda???Oczywiście to pytanie retoryczne...
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Karolina i Dariusz byli głupkowaci, ale ta rodzinka zlatująca się do kupy w bidecie, robienie kupie zdjęć i ten pan Lucjan to po prostu grozą wieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Największy upadek zaliczyły chyba "Rozmowy w toku". Pamiętam, że sześć, siedem lat temu lubiłam to oglądać, bo tematy były ciekawe, ale teraz? Tragedia. Jak widzę zapowiedź "Rozmów...", przełączam jak najszybciej, porażka na całej linii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
o tak x factory you can dance mam talent itp. Ile tego można... Tak samo programy o tańcu, a krew mnie zalewa przy you can dance - to jest tak patetyczne, krew pot i łzy normalnie jak na igrzyskach. I co chwile dasz radę dasz radę wierzę w ciebie musi ci się udać. Ale co do cholery ma się udać? Taniec?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że u nas reality show tak się nie kręci, tych wszystkich big brotherów i barów, bo tam też poziom żenady był spory, do tego same wulgaryzmy, dialogi w postaci: piiii....piiii.
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Dziwi mnie, że to się ludziom jeszcze nie znudziło. Albo tvn24 - cały dzień powtarzanie 3 czy 4 informacji w kółko, ciągle ci sami goście powtarzający to samo: Miller, Czarnecki (tu aż szkoda komentować), Marcinkiewicz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ta 'popularniejsza' ramówka tvnu (xfactory, talenty, tańce) mnie tak nie mierzi jak telewizja śniadaniowa i pseudo życiowe programy (sędzia, dlaczego ja, trudne sprawy itp) lub te 'poprawiające życie' (nianie i tak dalej).
Ja umiem się 'odmóżdżyć' przy tych pierwszych - światełka, muzyczka, czasami żarcik prowadzącego się trafi ![]() ![]() Reszta mnie niezmiernie denerwuje, a już do szewskiej pasji mnie doprowadza jak widze siostrę przy 'dlaczego ja', serio - puszczają jakoś tak o godzinie gdy wracała ze szkoły i włączała sobie 'żeby coś grało' :sciana:. Przy takich niskobudżetówkach mam ochotę apelować o jakiekolwiek przesianie programów telewizyjnych, jak 'cenzorsko' by to nie brzmiało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A mi "Kuchenne rewolucje" zbrzydły, ciągle tylko roztrząsanie jakichś plot, relacji międzyludzkich.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A, i np nie trawię estetyki muzycznych programów polsatu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Nawet boję się klikać w ten link. Załamujące jest to, że tego typu programy najwyraźniej mają dużą oglądalność, skoro nadal kręcone są kolejne sezony. Nie potrafię znaleźć choćby jednej zalety. Nawet nie można tego podciągnąć pod śmieszne. Żenada na całej linii. I jeszcze na dobicie ludzie z ściągnięci z ulicy prezentujący swoje dech zapierające umiejętności aktorskie...
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
O matko i córko
![]() Nie wiem czy to upadek telewizji. Chyba raczej upadek społeczeństwa, ktoś to przecież ogląda ![]() Z tego co wymienione wyżej i co kojarzę najgorszy jest dla mnie program "Anna MAria Wesołowska". Jakie to sztuczne strasznie, porażka ![]() To wszystko tylko mnie upewnia, że decyzja o tym, że nie chcę telewizora była bardzo dobra ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście że jest spisek
![]() Żeby nie było że się nie odmóżdżam, lubię Ugotowanych, kiedyś też Rewolucje i wstyd się przyznać ale Top Model też oglądałam. Całe TVN wydaje mi się kółkiem wzajemnej adoracji, w kółko Prokop, Wellman, Wojewódzki. Zgroza, włączam radio i też ich słyszę, na TVN Style które jeszcze nie całkiem upadło oczywiście też są. Do żenujących programów dołączyłabym ramówkę MTV. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ojciec potwora zrobił
![]() Nie cierpię programów typu szubi dubi jukendens,x faktort, taniec z gwiazdami....dla mnie to strata czasu. Rozmowy w toku? - czasem jest ciekawy temat ![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Jakiś czas temu zrezygnowałam zupełnie z oglądania seriali, zwłaszcza tych codziennych rodzinnych spotkań przed tv na m jak miłość (żałuję, że w wieku nastoletnim oglądałam, bo miało na mnie niezdrowy wpływ
![]() Teraz jak już coś oglądam to teleturnieje (Jeden z dziesięciu jest genialny w swej prostocie i nie generuje sztucznych emocji ![]() Nie znoszę polsatu, o ile tvn-owskie talent show mogę obejrzeć to te są nie do zniesienia. Jurorzy są tak sztuczni, tak okropnie wymalowani, wystylizowani. X Factor przynajmniej miał Czesława ![]() Uwielbiałam Poziom 2.0, ale niestety odkąd jest tylko w piątki to zawsze zapominam.
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
No i kliknęłam. Załamałam się do reszty
![]() Zgadzam się. Jak można z muzycznej telewizji zrobić taki shit ![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Tvn wkurza mnie promowaniem...gwiazd typu Grycanki.
Czasem oglądam DDTVN, chociaż nie przepadam za Jolą Pieńkowską, ale lubię Prokopa. Śniadaniówek aż tak się nie czepiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Ja w telewizji oglądam tylko Animal Planet albo Porę na przygodę
![]() Kiedyś obejrzałam parę odcinków Trudnych spraw dla śmiechu, ze świadomością, że durne to jak diabli. Ale nie rozumiem ludzi, którzy oglądają to pasjami i na serio O.o I że 'życiowe' i 'fajne'. Generalnie nigdy nie byłam fanką seriali (tylko dla House'a swego czasu robiłam wyjątek), zwłaszcza tych polskich, smętnych i 'życiowych'. Dla mnie to takie robienie wody z mózgu, postacie są sztywne i płaskie jak zdeptany karton i wieje nudą. Zresztą, nie planuję mieć w przyszłości telewizora. Programy coraz gorsze, w dodatku w Internecie znajdę to, co chcę obejrzeć i żadna ustawiona przez kogoś ramówka nie będzie mi dyktować tego, co i o której mogę zobaczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja z sentymentem wspominam program Kawa czy Herbata włączany "o świcie" przez moją mamę jeszcze zanim wstałam do szkoły ![]()
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale akurat "Pamiętniki z wakacji" są świetne, mnie nie ogłupiają za to poprawia mi ten program humor ![]() ![]() Za to "Rozmowy w Toku" tak się popsuły, kiedyś były ciekawe tematy, poruszające historie a teraz to także sami aktorzy tam grają ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez "M jak miłość" nie daję rady przebrnąć, nawet w chwilach największej nudy ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Jak 20 raz oglądasz tych prymitywnych ludzi i ich prymitywne problemy, to jeszcze Cię smieszy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.