|
|
#2371 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
No moze specjalnie tak zrobili ze niby za malo batmana w batmanie, zeby ludzie czuli niedosyt no i wtedy to juz na bank beda musieli krecic nastepne czesci
![]() definitywna zapowiedz ze to nie koniec A z ostatnio obejrzanych polecam "Ludzkie dzieci"-taka mieszanka sciene fiction, dramatu-o swiecie z przyszlosci, gdzie grozi kompletna zaglada ludzkosci, bo ludzie stali sie bezplodni i nie rodzi sie zaden nowy czlowiek.az zadziwiajace do jakich metod cofna sie ludzie, by uratowac swoj swiat
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
"Pocałunki"? (2007). Jest to film, w którym spotyka się dwoje ludzi, a przez prawie cały film kobieta opowiada mężczyźnie pewną historię. Niektórych może znudzić, a mnie nawet się podobało, takie dość lekkie, z ciekawym klimatem i dobrymi dialogami. No i zakończenie nawet dobre.
Obejrzałam też film "Silent house" (2011). Podobny do "La casa muda", ale wolę ten drugi, moim zdaniem lepsza gra głównej bohaterki i więcej napięcia. No, ale obejrzeć można, ten film nie straszy wilkołakami czy innymi upiorami, lecz tym co może siedzieć w człowieku, gdy był skrzywdzony. Idąc za ciosem, obejrzałam "Kac vegas w Bangkoku". Niestety, muszę zgodzić się z wieloma widzami, że gorsze od jedynki. Spodziewałam się czegoś nowszego, a nie powielania schematów. Jasne, jedynka była dobra, podobała mi się, ale w drugiej części wolałabym coś, gdzie byłoby więcej powiewu świeżości. Były akcje, które mi się spodobały, np z tym Chińczykiem, ale jednak mniej śmieszne niż w jedynce, teksty też były gorsze. No i jeszcze "Szefowie wrogowie" (wzięło mnie na komedię) i ja jestem rozczarowana. Jak dla mnie przeciętny, taki bardzo przewidywalny. Wiadomo, że takie filmy są przewidywalne, ale mimo wszystko tu było zbyt wiele tego, wszystko takie dla mnie zbyt powolne jak na komedię kryminalną, żarty nie rozśmieszyły mnie, gra aktorska też nie powaliła. Może było parę momentów, które mi się spodobały, ale to niewiele jak patrząc na cały film. Co kto lubi, akurat nie dla mnie. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-08-07 o 20:13 |
|
|
|
#2373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam te same przemyślenia na temat rozdziawionej buzi Batmana w masce jeszcze ten wysunięty język po każdym zdaniu, litości! A.H. podobała mi się jako kobieta kot, ale lubię tę aktorkę więc obiektywna nie jestem. |
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam "A więc wojna"(2012) i to ten film przypadł mi do gustu. Dobra obsada, według mnie, parę śmiesznych momentów, podobała mi się rywalizacja tych facetów o kobietę, ich zakręcone pomysły, zakończenie też w porządku.
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
"Nietykalni"- 8/10
|
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Step up 4 Revolutnion (3D). Film naprawde polecam.Podczas ogladania nie "dluzylo mi sie", a nawet doszlam do wniosku, iz mogl trwac on troche dluzej
. Ciekawe efekty i dobrze dobrana muzyka.Tyle tak na szybko moge powiedziec. Ogolem fajny film jezeli chodzi o te, w ktorych chodzi o taniec.
|
|
#2377 |
|
Raczkowanie
|
Wciąż ją kocham. Film bardzo fajny (jeden z moich ulubionych) tylko mogli trochę bardziej dopracować i rozwinąć wątek początku miłości bohaterów. A tak to bez zastrzeżeń
8/10
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Madagaskar 3
Uwielbiam tą zebrę
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
"Bez mojej zgody" - na podstawie książki Jodi Picoult
Bardzo poruszający. Ukazuje prawdę o bolesnej chorobie. Dawno nie płakałam na żadnym filmie - ten wycisnął ze mnie łzy w kilku momentach. Gorąco polecam. |
|
|
|
#2380 |
|
Rozeznanie
|
Pan Ibrahim i kwiaty Koranu
Ekranizacja powieści Erica Emmanuela Schmitta. Paryż lat 60., o niezwykłej przyjaźni żydowskiego chłopca i starego muzałmanina. Książka lepsza, jak zazwyczaj ![]() 6/10
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęściarz (7/10) - przewidywalny do bólu jak to zwykle bywa w tego typu filmach
ale na szczęście oglądało się przyjemnie. Jak na film zrealizowany w oparciu o twórczość Sparksa było wręcz bardzo dobrze.. Jedynym aspektem który raził mnie przez cały film było niedobranie aktorów. Zac Efron idealnie nadał by się do roli syna aktorki odtwarzającej główna rolę, a nie ukochanego Funny Games U.S (6/10) - podobał mi się bardzo, świetny klimat, ale zachowanie rodziny - ofiar było tak głupie, że aż żal patrzeć to mi całkiem popsuło odbiór filmu.Jazda na krawędzi (7/10) - dobry dokument, bez przynudzania, choć spodziewalam się czegoś troszkę bardziej efektownego. Irytował mnie momentami brak ciągłości, chaotyczne wrzucanie dodatkowych informacji - brakowało mi spójności. Jednak, co ważne przy filmach dokumentalnych, nadaje się do obejrzenia dla każdego, nie tylko dla 'znawców tematu'
|
|
|
|
#2382 |
|
Rozeznanie
|
|
#2383 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio obejrzałam :
Trzy metry nad niebem - bardzo mi się podobał, ale też wzruszył strasznie. Polecam ! Podziemny krąg - Oo ten film mogę również polecić, troszkę zamotany ale wciąga. Hej, skarbie - Film o szesnastolatce z patologicznej rodziny, dość ciekawy, ale nie aż tak jak się spodziewałam
Edytowane przez mssr Czas edycji: 2012-08-10 o 19:23 |
|
|
|
#2384 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeden dzień - 2/10
Co za nudy! |
|
|
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się. Trailer dość zachęcający ale po obejrzeniu stwierdzam, że zero w tym iskry.
Elena - 7/10 Najnowszy film Zwiagincewa. Dość ciekawy, ale ciągle w tym widzę dość silne inspiracje Tarkowskim, trochę mi to przeszkadza. Ciekawie dobrana i dopasowana muzyka. Generalnie film dość ascetyczny, fajnie że taki niejednoznaczny, no i bez głupich morałów. Bardzo ciekawy plakat, pomaga trochę w interpretacji. Edytowane przez Senija Czas edycji: 2012-08-11 o 11:49 |
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Zaginiona
|
#2387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj obejrzałam film "The road" (2011). Myślałam, że będzie film jakich wiele, ale pozytywnie mnie zaskoczył. Fabuła nie jest nowatorska, ale bardzo spodobała mi się gra aktorska, retrospekcje do przeszłości, film oglądałam z zaciekawieniem, sceny morderstw według mnie dobrze zrobione. Mamy rys psychologiczny mordercy, jego historię, która mnie przeraziła (mimo że nie jest to właśnie nic nowatorskiego jak wsppoinałam). Polecam
|
|
|
|
#2389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() "Volver" - 8/10 - Jak to Almodovar. Całkiem ciekawy, bardzo podobała mi się w nim Penelope Cruz, najlepiej jednak wypada kiedy gra po hiszpańsku, duuużo bardziej autentyczna niż w holywoodzkich produkcjach. I bardzo podobały mi się kostiumy (choć nie jest to film kostiumowy oczywiście ). W ogóle hmmm... 'kolorystyka' filmu mnie urzekła, mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi Najlepsza wg mnie jest scena w której Raimunda śpiewa.
|
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogromny plus za niesztampowe zakończenie! no i o dziwo, druga część podobała mi się bardziej niż pierwsza (tylko główna rola damska mnie wkurzała niemiłosiernie..) Polecam lubiącym emocjonujące historie miłosne
|
|
|
|
|
#2392 |
|
Zadomowienie
|
"Kochanice króla (The other Boleyn girl)"
Filmweb: Kiedy tajemnicą poliszynela staje się rosnąca niechęć króla Henryka VIII do swej żony Katarzyny Aragońskiej, która nie potrafi dać mu męskiego potomka, seniorzy rodu Boleyn obmyślają chytry plan jak podwyższyć status i wpływy rodziny na dworze. Dwie siostry Boleyn - Anna (Natalie Portman) i Maria (Scarlett Johansson) mają zabiegać o względy króla (Eric Bana), tak by wybrał jedną z nich na swą kochankę. [...] Ja, jako osoba lubiąca filmy kostiumowe, byłam filmem zachwycona. Gra aktorska (jak i dobór aktorów) wg mnie jak najbardziej udany. Polecam osobom chcącym się przenieść w zamierzchłe czasy
|
|
|
|
#2393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaczęło się w Neapolu (It started in Naples) - 8/10 - krótki, ciepły film. Świetnie pokazany Neapol i śródziemnomorski temperament mieszkańców wyspy Capri. Sophia Loren trochę mnie nie przekonała, wydaje mi się że mogła to zagrać lepiej. Clark Gable świetny, ale nie jestem obiektywna bo jest moim ulubionym aktorem. Z kolei mały chłopiec grający Nanda absolutnie urzekający i uroczy. W zasadzie wg mnie "zrobił" cały film. Świetna pozycja na wakacje - nie męczy i wywołuje uśmiech na twarzy. |
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam "Dictado" (2012)- moim zdaniem dobry film. Może to i prawda, że brakuje mu np do filmu "Słodkich snów", jeżeli chodzi o wykonanie, czasem można mieć wrażenie, że mało się dzieje, ale sama fabuła wstrząsnęła mnie i ten koniec, trzymał w napięciu!
Może też dlatego, że jestem wyczulona na krzywdę małych dzieci, nie mogłam aż patrzeć jak ją zasypywali. No i nie ma znaczenia, że to były dzieci, to co zrobili było okrutne. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-08-12 o 15:52 |
|
|
|
#2395 |
|
Rozeznanie
|
Wcoraj obejrzalam kinową wersję 07 zgłoś się
o malo nie pękłam ze śmiechy, przaśna prl-wska rzeczywistośc, nijak nie przystająca do sensacyjno amerykańskiej fabuły... lol i teksty nie z tej ziemi. Polecam miłośniczkom absurdalnego humoru
|
|
|
|
#2396 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2397 |
|
Konto usunięte
|
Nostalgia mnie dopadła i niesiona jej falą obejrzałam: The Breakfast Club (1985) - naprawdę dobrze oddaje klimat tamtych lat oraz pokazuje - uniwersalne - problemy z jakimi borykają się młodzi ludzie, należy nastawić się bardziej na dramat, niż komedię i nie miałabym nic przeciwko temu, gdyby był dłuższy, ale jak najbardziej polecam; Can't buy me love (1987) - nie przetrwało próby czasu, chociaż da się obejrzeć; Say Anything... (1989) - końcówka lat 80-tych, chociaż wcale tego po tym filmie nie czuć, warte obejrzenia nie tylko dla kultowej sceny, w której bohater grany przez Johna Cusacka stoi pod oknem dziewczyny z boomboxem, który gra ich piosenkę 'In Your Eyes' - żeby jakiś facet tak dla mnie zrobił...
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-08-13 o 08:55 |
|
|
|
#2398 |
|
BAN stały
|
Yuma - 10/10
Nowy, polski film z Kubą Gierszałem w roli głównej. Jestem zachwycona. Film opowiada o grupie nastolatków, którzy na początku lat 90 korzystają z dobrodziejstw nowego systemu i okradają niemieckie sklepy. Fajna stylistyka, zabawne przerysowane postacie, zwłaszcza dwa dresy Młot i Kula rozwaliły mnie na łopatki. Poza tym, że bywa zabawnie, bywa też wzruszająco. Ciężko nie polubić głównego bohatera. Plus za krzywe zwierciadło stosunków polsko-niemieckich. Step up 4 Revolution - tanecznie to chyba najlepsza część serii, naprawdę byłam pod wrażeniem umiejętności zatrudnionych tancerzy/aktorów. Do tego imprezowa muzyka, ciężko przy takim czymś wysiedzieć w fotelu. Edytowane przez megamag Czas edycji: 2012-08-13 o 16:44 |
|
|
|
#2399 |
|
Rozeznanie
|
CHCĘ TYLKO CIEBIE - kontynuacje filmu Trzy metry na ziemią. Hugo wraca z Londynu i zaczyna układać sobie życie na nowo mierząc się z dopadającą go przeszłoscią.
|
#2400 |
|
Przyczajenie
|
Bracia, oglądałam po raz drugi naprawdę warty zobaczenia.. pokazuje oddziaływanie wojny na jednostkę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

. Ciekawe efekty i dobrze dobrana muzyka.Tyle tak na szybko moge powiedziec. Ogolem fajny film jezeli chodzi o te, w ktorych chodzi o taniec.

ogromny plus za niesztampowe zakończenie! no i o dziwo, druga część podobała mi się bardziej niż pierwsza (tylko główna rola damska mnie wkurzała niemiłosiernie..) Polecam lubiącym emocjonujące historie miłosne