|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas 4 nocka pobudek Adka i wrzasku.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#303 |
|
Zadomowienie
|
witam
u nas też pogoda do bani 14 stopni............my dzisiaj pospaliśmy z małym do 9:30 szok normalnie z przerwą około godzinną nie wiem o której to było pewnie koło 7....ale małemu tak se wstawać nie chciało tylko przylazł do mnie zaczoł sie tulić i tulić i zasneliśmy heheheh teraz znowu śpi a ja zamiast sprzątac i prasować to siedze na kompie ale jakoś tak niemam natchnienia na nic pisałyście o ubrankach też właśnie musze dziś przebrać bo wczoraj ja do ubierania małego w piżamke a tu zonk 4 za małe tak gdzieś mi ostatnio ruszył ten mój mężczyzna mały......
|
#304 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tak leje, brzydko i ponuro jest, że wszelkie plany spaceru z mama i małą do miasta legły w gruzach. Do tego buty mam przemoczone, bo juz deszcz lał jak jechałam tutaj..
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-08-13 o 12:41 |
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach no to chyba, że tak ![]() u nas tak samo paskudna pogoda, leje, ale mi sie ona podoba, jakoś lepiej na samopoczucie działa, bo troszke za dużo tych upałów było ostatnio ![]() basiula ja wczoraj do południa złapałam wene na prasowanie i mam spokoj...kurcze to prasowanie to masakra tez tego nie lubię
|
|
|
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez muszę zrobic przegląd ubranek - ale mi się nie chce... No ale w końcu trzeba, bo ostatnio mała 3 razy przebierałam - co założyłam body to za małe
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
Kto mnie pobije, dopiero jem śniadanie
mały mi dzisiaj daje popalić, najprawdopodobniej zęby albo przeziębienie, bo mu woda z noska leci . Wstaliśmy po 7 a on dopiero teraz ma pierwszą drzemkę - jak nigdy, biedny wymęczył siebie i mnie przy okazji
|
|
|
|
#308 | |||
|
Zadomowienie
|
witam mamuski
kurcze do rana nie miałam czasu tu zajrzeć, cały czas biegam za małym bo wdrapuje sie wszedzie![]() a jak trzeba przy nim jeszcze cos zrobic to wogole juz masakra. Teraz dzieki bogu spi! 2 drzemka to juz wiec teraz odstawiłam wszystko, zrobiłam sobie kawke i relaksuje sie, pewnie pospi jeszcze z 15 min i pobudka;/ dzis noc suuper tylko 2 razy sie obudził normalnie extraaaa mam pytanie do mam karmiących mm: dajecie tez mm w nocy? czy tak wogole nie mozna? bo zastanawiam sie nad przejściem całkowicie na mm, tylko boje sie co w nocy bedzie, bo go 2 razy na noc karmie cycem. a ostatnio budził sie wogole po kilkanaście razy ale to oszukiwałam wodą i smokiem, ale cycka min 2 razy musiałl dostać. sama nie wiem co zrobic Cytat:
potem wydaje mi sie że ma pełno ubrań a co próbuje założyć to małe![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
takie mam zboczenie sesese
|
|||
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
ja się czatuję na drugie śniadanie bo zjadłam na przekąskę na szybko kilka herbatników po sniadaniu...a głodna jestem strasznie
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
jak moj kajtek wstanie (o dziwo jeszcze spi!) to dam mu obiadek i idziemy na spacerek i po drożdżówkę z serem
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na chwilke
jestem na wyjezdzie na 2tyg i raczej nie bedzie mnie na watku. juz mam 11str do nadrobienia a co bedzie za 2tyg
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może kolejne zębale idą? fajny ten filmik na fejsie i słodziak z Adka
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
U nas pogoda ok
trochę wieje ale jest ciepło ale niestety u nas spacer odpada nie chcę z małą od razu pójść na dwór po gorączce;/Jakiś wirus panuje w mojej wiosce....gorączka jednodniowa. Trzy mamuśki się skarżyły ,że maleństwa miały gorączkę jednodniową.
|
#317 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=olka1610;35862892]
U nas nocka oki, jedna pobudka i do 6-15 pospaliśmy. Biorę się od dziś za kończenie pracy bo niedługo obrona a tak mi się nie chce.... ![]() zgadza się zakupiłam te krople i kilka razy sobie zapodałam, przyznam że pomogły wyluzowana byłam ale teraz jakoś malutka się uspokoiła, z tż też odpukać ok więc nie mam jakiś stresujących sytuacji. Ale tak się zastanawiam jak z prowadzeniem auta po nich?[/QUOTNie maja wpływu. To nie są leki nasenne. Nawet mi się lepiej jeździ bo nie klne tak na innych ![]() Właśnie się masuje, nynus z ciocia, a ja mam na dupsku jakieś przyssawki które nie powiem dobrze robią ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Udanego wypoczynku, a tak się zastanawiam jak Wy to zniesiecie seseski :P ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
niektóre dzieci przy zabkowaniu maja katar, gorączkę i bol gardła. Wiec może coś się wykluwa... Mój za to spal dzisiaj jak szalony. Wstał o 8.30, poszedł spać po 10 do 12.30 : ale mu się nie dziwie bo ja spis na siedząco ...
|
||
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
hi
![]() kisłam dzisiaj u mamy, pogoda wredna, udało mi się na godzinkę wyrwać samej na sklepy...coś tam dla siebie chciałam, a skończyło się jak to ostatnio na dwóch parach skarpetuś dla niuni i szczoteczce do zębisk<--też dla niuni ![]() jakoś tak ciężko mi coś kupić dla siebie chyba się odzwyczaiłam ...niunia w nocy idzie spać jak trochę powisi na rączkach...nie karmię jej butelką, jak już całkiem nie da się ululać to dostaje cycusia... czy wasze dzieci też was gryzą moja tżta się nie czepia, babci też nie...ale za to jak dorwie się mnie to odrazu próbuje coś złapać w zębiska...a to sweterek...koszulkę...a najlepiej kawałek 'mamy'...
|
|
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
tak udzielam się od niedawna... dzisiaj zaliczyłam pierwszy skalpel
ja_dalia rodziłam w Matce Polce i nigdy w życiu nikomu nie polecę tego szpitala było to dla mnie traumatyczne przeżycie i na szczęście powoli o nim zapominam u nas dzisiaj słoneczko ładne i w miarę ciepło więc spacerek zaliczony.muszę teraz dużo spacerować bo od dziś się biorę za siebie (ćwiczenia,dietka ) mam nadzieję że wytrwam ![]() ja wczoraj robiłam porządki w szafie Nadii i więcej niż połowa zamała powyjmowałam zimowe ciuchy żeby posprzedawać to na allegro i Nadia padła ofiarą moich sprzątań, musiała wszystko przymierzać :Pa to efekty BIAŁY MIŚ
27.08.2012 <----STARTUJĘ!! jest --->61 60 59 58 57 56 55<--- będzie ![]() _________________________ _____________ YOU'VE GOT TO WORK FOR IT. so stop wishing and start doing. _________________________ _____________ |
|
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
Mycha to nasze dzieci miały wczoraj taki sam dzień,tez przymierzalam swojej ciuchy,bo tz w końcu złożył jej szafę I musiałam wszystko poukładać.
U nas zrobiło się gorąco,mala od pory obiadowej nie chce za bardzo jeść,nawet mleko było bee.na obiad jadła maliny i morele blw. I jest tez okropna dzisiaj.moze zeby dalej bedą wychodziły?albo przez pogodę ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Jaki słodki miś |
|
|
|
#321 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
slodki bialy mis ![]() tez czapy mierzylismy, chlodno sie zrobilo i mamuski robia inwentaryzacje
|
|
|
|
|
#323 |
|
Zadomowienie
|
Ślicznotka z Nadinki
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja na nowym wątku na .... 11 stronie
Jesteście niesamowite z tempem pisania Zazdroszczę czasu, ja nie ogarniam Buziaki dla Was i maluszków |
|
|
|
#325 | |
|
Zadomowienie
|
witam popołudniowo
u nas dzisiaj cieplutko - może nie upaly ale słonko fajnie grzeje spacerek z B. zaliczony ![]() zalatwiłam sobie urlop na czw i pt - więc jeszcze tylko jutro i laba Cytat:
zawsze jak sie tylko obudzi - nie wazne czy to 4:00 czy 8:00 - od razu oczy jak 5 zl i zwarta i gotowa na harce nie mam mowy o tuleniu i dosypianiu
|
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
mycha masz śliczną córeczkę
![]()
|
|
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
Domiks dużo powieści czytam, horrory, autobiografie, mmmmmm....
Kocham czytać Mycha śliczniasta Nadinka Aniolinka i Kkasikk dziś świętujemy 9 mcy Seonka a myślałam gdzie jesteś, mam nadzieję że pogoda dopisuje. Ja ogarnęłam domek, palę na ciepłą wodę, Miłosz zabawił się chwilę to siadłam na wizaż. Pokszyfko i Princessko u mnie pogoda identyczna, jest 13st, leje od rana, i tak jeszcze parę dni. Ale ja kocham takie pluchy .Jak to powiedziała córa mojej kol "inna jesteś" , Julia lat3.
|
|
|
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny na rossmnecie wygrałam pieluszki babydream ale nie dostałam maila z kodem i mam zgłosić się do administratora...gdzie go szukac??
|
|
|
|
#329 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie, tez na wyjezdzie- u rodziów
witam nowa mamusie ![]() elus witay oliveira p[ewnie konserwanty jakies sa, no ale na takieparówy bym sie pokusiła bo sama je lubie fatal chyba pomidor swiezy po 10 m.z. ale skoro młodej smakuje i nic ni9e jest.... i gratuluje 8 m-cy ))))))))))))))))))))) ![]() ja z doskoku- pochwale sie, zrobiłam dzisiaj młodemu zupke z dorszem i mu smakowała... ale chyba Wiola piosała(super te rozmowy nocne.... o ogórku na mizerie / ze lepsze miruna lub osos, no alke nie byłotymczasem spadam |
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
wszystkim solenizantom
![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

Nawet snickersa pochłonęłam w nocy jak wracaliśmy z Wrocławia - wmawiając sobie, że dostarczy mi energi, bo zasypiałam za kierownicą 

mały mi dzisiaj daje popalić, najprawdopodobniej zęby albo przeziębienie, bo mu woda z noska leci
. Wstaliśmy po 7 a on dopiero teraz ma pierwszą drzemkę - jak nigdy, biedny wymęczył siebie i mnie przy okazji

za miesięcznicę
widziałam taką podobną rodzinę do Was?

moja tżta się nie czepia, babci też nie...ale za to jak dorwie się mnie to odrazu próbuje coś złapać w zębiska...a to sweterek...koszulkę...a najlepiej kawałek 'mamy'...