|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Ja oprócz tego pamiętam jeszcze sorbifor i coś czego nazwy nie pamiętam. Ja niestety chorowałam kiedyś poważnie na żołądek i potem wszystko go podrażniało. Stąd też ta wieczna anemia, tak mi to tłumaczyli kiedyś. Miałam po żelazie zawsze silne mdłości, wymioty i biegunki. Efekt taki, że przy lekach morfologia jeszcze bardziej spadała.
|
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko- mi TZ kupował w h&m i tesco
ale fakt bawełniane nie są zbyt ładne ja to kurde do koronek jestem przyzwyczajona no ale teraz to nie za bardzo koronki trzeba się pogodzić z bawełenkąja też zrobiłam sort w szafie i w rodzinie poprosiłam o kiecki - dostałam chyba 6- akurat na wyjazd do Chorwacji będą jak znalazł w zamian dałam swoje z przed ciąży a potem się odmienimy |
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, już się dodałam
![]() A ja dostałam kilka ubrań ciążowych od mojego brata żony m.in. dwie pary dżinsów i jedne czarne rurki. Tylko że ona chudzinka była przed ciążą i później pewnie będą na mnie za małe w tyłku i udach ale na teraz są ok, a jedne nawet za duże jeszcze.
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-08-13 o 16:11 |
|
|
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Wracam po krótkiej nieobecności na forum i sporo czasu zajęło mi nadrobienie wątku, ale naczytałam się i jestem na bieżąco ![]() Witam nowe mamusie Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze ![]() U mnie dziwnie, czuję się jak przed ciążą, ustąpiły wszystkie dolegliwości. Chciałabym już dostać jakiś sygnał od maleństwa, leci 16 tydz., a tu nic nie czuć Z córką wyraźne ruchy czułam już w 19 tyg. Rano zważyłam się i przeraziłam - już 5 kg na plusie Dziś już zapowiedziałam, że mam dzień lenistwa. Jutro nadrobię ![]() Black - czy możesz wysłać mi zaproszenie do nowego klubu. Obiecuję, że wstawię zdjęcie, ale najpierw musi mi brzuch urosnąć!!!
|
|
|
|
#1778 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
już tęsknię za sobą sprzed ciąży... Leneczka26 witam i 3mam kciuki za Ciebie i dzidziusia. Pospałam trochę, bo źle się dalej czuję. W domu też syf, pełno kudłów psiaka.Chyba idę dalej nynać, może prześpię to złe samopoczucie. ehhh dziękujemy oby było już tylko z górki![]() Cytat:
może jest jakaś nadzieja dla mnie, bo nic nie jem a tu koniec 19 tyg i ok 6 kg żebym jeszcze jadła ... a tak pewnie z 18 kg będzie na koniec wczoraj oglądałam moje fotki sprzed ciąży ... człowiek miał kompleksy, głupia byłam, taka figurka a tu teraz takaaaa dupa .... i uda ... i to z powietrza ... ale to wszystko dla maleństwa of course
|
||
|
|
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co kobitki, chyba mam szerszenie pod dachem!!!
![]()
|
|
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
przespałam się godzinke bo mnie strasznie głowa bolała ale już jest ok
tylko mnie sąsiad obudził bo podkaszarką zaczął działac a ja okno mam otwarte![]() Majty zmieniłam już z miesiąc temu, wszystkie moje koronki i stringusie muszą czekac lepszych czasów na dnie szafy ![]() A zaopatrzyłam sie w te bawełniane, wygodniutkie że mmmm i wcale nie babcine- tylko w ładne kropeczki, motylki, słoneczka chyba z 15 szt hurtem wzięłam u jednej pani na bazarku, po 3 za szt. ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- no i remanent w szafie też już zrobiłam, większosc rzeczy jeszcze pasuje. Tylko bluzki najbardziej opięte już kończą się 5 cm nad pępkiem i oczywiście spodnie wchodzą maksymalnie na uda także już popakowane czekają przyszłego roku Ogólnie miałam sporo sprzed ciąży luźnych bluzek, tunik i letnich sukienek więc do tej pory nie bylo problemu. Spodnie zakupiłam ostatnio, jeszcze nie ciązówki bo nie mam za bardzo co w nie wkladac, tylko zwykłe bardzo biodrówkowate dzinsy. A po domu śmigam w dresach bo teraz chlodno albo w leginkach na misiu. A do tej pory nosiłam dresowe "szorty" i tez było ok
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
A to mój brzuszek, 21 tygodni i 3 dni.
|
|
|
|
#1782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko wtedy podjadałam sobie w nocy - nie mogłam sie opanować, taka głodna byłam Teraz się bardziej pilnuję, ale apetyt i zachcianki mam.
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Tak pisałyście o tych porządkach, aż też się za to wzięłam. Łazienka wysprzątana, poodkurzane wszędzie i podłogi umyte. Jeszcze w kuchni potem tylko ogarnę i z głowy.
Dalej leje ehhh Już czuje brzuszek, w tym sensie że mi ciężko z nim ninagg ale brzusio śliczny
Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-08-13 o 16:47 |
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1785 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wszystko lśni, tylko czekam na TŻ niech podłogi pomyje w pokojach ( pewnie będzie marudził ale jak nie pomyje to nie dostanie obiadu!
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję;-)
|
|
|
|
#1787 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pierogów, to też raz na czas robię większą ilość do zamrożenia. Jak mam lenia na robienie obiadu to tylko wyciągam, zagotuję i obiad gotowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to żeś zaszalała z tymi porządkami
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh miałam nic nie kupować i co? Spontanicznie weszłam do lumpka i ta obietnica i też to, że kg kosztowało 55 zł (bo nowa dostawa) nie były zdolne powstrzymać mnie przed zakupami. No same popatrzcie
Zapłaciłam 26 zł ![]() Misiaczek jest cieplutki, więc do wózka będzie dobry i tym samym nie będę już kupować kombinezonu. A zastanawiałam się nad jednym - z rękawiczkami na sznurku, z odpinanymi "bucikami" taki na tą pierwszą zimę malenstwa ale blado niebieski - nie znam płci, więc nie kupowałam
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
Straż pożarna do mnie jedzie, będą szerszenie zabijać. Wiecie co one robią??? Znalazły sobie kawałek nie dotynkowanego domu dachem, wygrzebują styropian, zrzucają go na ziemię i chyba gniazdo wiją
---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Pięknie, pięknie, pięęęęęęęęęęęęknie klask i:
|
|
|
|
#1790 |
|
Rozeznanie
|
Hosenka ten tygrysek jest cudowny
|
#1791 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki!
![]() ja jak zwykle mało piszę bo nie mam zbyt wiele czasu, ale czytam na bieżąco. Niestety ciężko mi się wkręcić w rozmowę bo za chwilę muszę uciekać z forum. Witam nowe mamusie i gratuluję tym co odkryły już płeć maluszków ![]() Macie już takie fajne brzuszki, mi też już troszkę podrósł. Piszecie co macie na obiad to od razu mi ślinka cieknie ![]() Bardzo się cieszę, ze jest to forum, bo byłam zielona jak np ubierać maluszka itp. teraz już więcej wiem. ![]() Ja też miałam dzisiaj wizytę (19 tydzień). Wszystko super, maluch zdrowy, waży 260 g i pierwsze co pokazał siusiaka czyli potwierdziły się przypuszczenia z ostatniej wizyty także u nas będzie Maksymilian ![]() u mnie od początku ciąży 3 kg na plusie. Pytałam i niby to dobrze, ale mi się wydaje, że to tak dużo ![]() Pozdrawiam wszytskie mamusie i czekam na wieści od innych, które miały dziś wizytę. jak tylko będę miała więcej czasu to będę bardziej się udzielać
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
#1792 |
|
Raczkowanie
|
ninagg śliczny brzuszek.
Fajnie bo tylko taka piłeczka ![]() Wracając do tematu kotów to podobno nie wolno ich dotykać do mają jakąś bakterie szkodliwą na płód. Ogólnie,bakteria jest przede wszystkim w kocich bobkach ale wiadomo że kot grzebie w kuwecie i myje się jęzorkiem . Tyle wiem ale szczegółów nie napisze bo się nie przejmuje bo kota nie posiadam.Ma go teściowa i biedak zawsze przychodzi poobijany jak z wojny.Mam za to 2 psy. Jedyne czym się martwię to tym że suczka jest baaardzo rozszczekana. Pewnie będzie mi budzić malucha no ale taka jej już uroda
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka, przez tego tygryska to aż zzielaniałam z zazdrości
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
No ale Ty chciałaś chyba takiego z kapturkiem i uszkami?
Ten jest z H&M z serii Kubusiowej - gdyby tak inne udało się upolować ![]() BTW na metce jest rozmiar 50 ale w życiu nie uwierzę, bo jest większy niż inne 56
|
#1795 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, fajnie, że wszystko jest dobrze Z tymi kilogramami to myślę, że ok. Ty się martwisz, że za dużo, a ja myślałam, że za mało, bo też 3 + od samego początku, a ja jestem tylko o tydzień do przodu bo u mnie 20 tydz.
|
|
#1796 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja też już kupiłam w lumpku 6 szt ciuszków uniwersalnych (bez względu na pleć)... z tym kombinezonem - dobry pomysł, tak myślę, ze ja też kupię takiego pluszaczka bo te bardziej "wypchane" są bardzo drogie a na kilkuminutowy spacerek zimą może starczy pluszaczek + jakaś kołderka itp. zobaczymy ...
|
|
|
|
|
#1797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nieźle sobie sprytne zwierzątka radzą. Niech je wybija, bo gniazdo szerszeni nie jest bezpieczne. Cytat:
Fajnie, ze rośnie piłeczka, bo myślałam ze będę cała tyla. Wrzucę jeszcze zdjęcie mojej Oli z zeszłego tygodnia. Zrobię zdjęcie i wrzucę. |
|||
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Witam nowe mamusie Dziewczyny macie juz super brzuszki, mój też już było widać, a od 3 dni jestem płaska jak deska o co chodzi?Nie pisałam bo miałam zrypany weekend, siedziałam cały czas sama, TZ w pracy, jeszcze w dodatku była mała sprzeczka, błahostka, a ja przebeczałam kilka godzin, na szczęście już w porządku. Tak sie cieszyłam,ze nie mam już plamień, miałam 1 dzien spokoju, a potem znow przyszly i do dzisiaj, łącznie to juz jakies 12 dni duphaston konczy mi się dzisiaj, a plamienia nie ustaly, nie wiem czy isc na wizyte jutro znów czy "przeczekać", tylko ile?Kurcze nie moge sie zdecydowac na lekarza prowadzącego, do tego, który mnie nie chcial przyjąć mam ustalona z dawna jeszcze wizyte na jutro. Nie odwołałam jej, i waham sie co zrobic. Dopiero pare dni temu mialam usg jedno i drugie, no i boje sie, że mogłabym zaszkodzic dzidzi. Doradzcie cos kochane, bo juz sama nie wiem. Teraz to leze, nic nie robie No i ten brzuch płaski (13 tydz)Bishonka nie strasz z tymi gruszkami, dzis wlasnie zjadlam i mam ogromna chec akurat na gruszki. Hosenka śliczne rzeczy kupiłaś! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.

trzeba się pogodzić z bawełenką
Zaakceptuj.
Z córką wyraźne ruchy czułam już w 19 tyg. 

Zapłaciłam 26 zł
klask i:
no ale taka jej już uroda
o co chodzi?