|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
dzien dobry
melduje sie u nas wszystko ok ![]() podczytuje,ale gorzej osttanio z pisaniem....
|
#4082 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Super wieści, bardzo się ciesze że dostaliście ten kredyt a o ciotce mozecie teraz zapomnieć i w spokoju dekeltować się swoim mieszkankiem![]() To dopisuje się do ciebie u mnie małpiasta też już się rozpanoszyła Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35859554]Dziewczyny proszę o pomoc w interpretacji wyników: (w nawiasach normy z mojego lab). TSH: 2,84 [0,27-4,2] FT 3: 3,39 [2,5-4,3] FT4 : 1,18 [0,932-1,71] Progesteron 28,65 [1,7-27] Czy to TSH wymaga natychmiastowej konsultacji? Czemu ten progesteron jest taki wysoki? Jeśli nie mam niedomogi, to skąd to plamienie przed @???[/QUOTE] Nie bardzo się znam ale podoba mi się twój progesteron Cytat:
![]() A robisz z obciążeniem czy bez? Cytat:
![]() Cytat:
BLACK jak samopoczucie? INUTIL jak ci tarta wyjdzie smaczna to ja też zrobię Julek jest przesłodki a Pestka jaka grzeczna przy nim MAGA dobrze że bąbelek cie skopał należało ci się za takie myślenie ZEBERKA jak po chrzcinach, wszystko się udało?
ŻONA OD 17.06.2006 ![]() "Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..." Ugo Foscolo Edytowane przez anusia1808 Czas edycji: 2012-08-13 o 17:27 |
||||
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK! napisz co u Was?
|
|
|
|
#4084 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35858343]Hej.
Ja po śniadaniu, TŻ wyprawiony, niedługo i ja wychodzę. Idę dzisiaj po wyniki tarczycy i progesteronu [/QUOTE]podziwiam Cię, że tak codziennie wyprawiasz TŻ do pracy, mój się sam wyprawia, nie chce mi się wstawać jak on ma na rano. Cytat:
Cytat:
___________ jutro z samego rana wracamy do domu. trochę nam pogoda nie dopisała w Zakopcu i nie połaziliśmy tyle ile chcieliśmy, ale trudno. |
||
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
monika najważniejsze że odpoczęliście,razem czas spędziliście i szczęśliwi wracacie do domku!!
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol jaki Stasiu już duży
dobrze, że masz takiego wyrozumiałego lekarza
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
na pewno po @, najlepiej w II fazie cyklu bo wiadomo że wtedy najbardziej szkodzi - blokuje progesteron, pomiędzy 8-9 tak mi lekarz na karteczce napisał i tak jak wcześniej pisałam, dzień wcześniej pilnować się z pokarmami (nie tłuste) i nie stresować się bardzo, aha i 20min przed badaniem trzeba odpocząć w poczekalni (bo zmęczenie, zadyszka też robi swoje)
Cytat:
trzymam mocno kciuki!!!!Cytat:
![]() o nieeee!!!!!!!!!!!
|
|
#4089 |
|
Rozeznanie
|
Aniusia głupia małpa mogłaby już nas na jakiś czas opuścić
albo poczekam do wizyty będzie wtedy 10dc i następnego dnia zrobię
|
|
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4091 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla BąbelkaCytat:
Cytat:
zeberko jesteś?
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4093 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Dziś jestem zmęczona, może nie fizycznie, ale psychicznie bardzo. Uff, jak dobrze w domu.
Cytat:
Nie badałam jeszcze przeciwciał, najpierw te podstawowe chciałam zrobić. 21dc, dokładnie tydzień po owu. Cytat:
Cytat:
No właśnie na razie żadnych planów. Chcę iść do jakiegoś nowego gina na konsultację, ale to jak będę miała genetyczne w ręku. A wcześniej nie planowałam. Nie wiem, czy iść z tym TSH do internistki, pewnie oleje temat. Cytat:
A poza tym jak on wychodzi, to mogę na spokojnie rozpocząć dzień, a tak to bym latała jak oszalała spóźniona. Zawsze tak mam. Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe a u mnie małpy nie ma i gryzę dziś i szczekam ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35872158] A co to znaczy blokuje progesteron? Myślisz, że skoro ja mam taki progesteron, to nie muszę już badać prolaktyny? Bo nie pomyślałam o tym...[/QUOTE]pośrednio blokuje, nie umiem tego wytłumaczyć, ale znalazłam coś takiego Wysoka prolaktyna hamuje wydzielanie m.in LH. Ten hormon odpowiada za pękanie pęcherzyków - prosto mówiąc za owulację. Wynik owulacji to m.in powstanie ciałka żółtego. Prolaktyna moze to zakłócać. Progesteron powstaje własnie z owego ciałka. Jedno "pociaga" za sobą drugie.
|
|
#4095 | |||
|
Zakorzenienie
|
hehe chlop sie smieje ze spokojna bede do jutra rana
plamienia ustaly (odpukac) Cytat:
Cytat:
alez juz duze chlopisko! a basen faktycznie mu sie podoba. kocham foty z Petka Cytat:
bardzo mi sie podoba ta kampania reklamowa ![]() wow. toz to juz duzy Stanislaw! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35872158] Chcę iść do jakiegoś nowego gina na konsultację, ale to jak będę miała genetyczne w ręku. A wcześniej nie planowałam. [/QUOTE]rozumiem... to czekam cierpliwie na genetyki. Berbie jak tam?! Zeberka, jestes ????
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35872158]Nie wiem, czy iść z tym TSH do internistki, pewnie oleje temat. Mam do wyboru prasować wszystko wcześniej. Nie chce mi się A poza tym jak on wychodzi, to mogę na spokojnie rozpocząć dzień, a tak to bym latała jak oszalała spóźniona. Zawsze tak mam. [/QUOTE]moja rodzinna olała tsh 3,2, ale uparłam się, że chcę skierowanie do endo. prasować?? to Ty jeszcze prasujesz rano? to tym bardziej podziwiam, że Ci się chce! ja swojemu zaraz po tym jak się do mnie wprowadził zapowiedziałam, że prasuje sobie sam, trochę się burzył i tłumaczył, że nie umie, ale uprasowałam mu jedną koszulkę "na pokaz" i kazałam ćwiczyć, wyuczył się. Teściowa jest mi wdzięczna, a mi to na rękę, że część prasowania nie należy do mnie.
|
|
|
|
|
#4097 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To na pewno muszę powtórzyć Tż już od kilku dni schodzi mi z drogi a dziś to uciekł na cały dzień bo ciągle warczę na niego i warczę ![]() wkurza mnie już to wszystko i ta małpa co przylazła i ta cała sytuacja z brakiem ciąży no i sie wyładowuje na kim popadnie a niestety to zazwyczaj jest mój Tż Cytat:
ALONKA a obcykana też jesteś w progesteronie? Bo niby biorę dupka już drugi miesiąc a nadal @ poprzedzona jest plamieniami nie wiem czemu tak jest? Może ty jesteś mądrzejsza w tych hormonach ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
|
#4098 |
|
Konto usunięte
|
Tak, codziennie rano prasuję mu koszulę, bo chodzi w tym do pracy
I czasami sobie coś uprasuję, bo tak hurtem to nienawidzę, nie cierpię stać i prasować tony rzeczy, dla mnie to największa strata czasu ever. A TŻ nie wyprasuje, już nawet nie mówię, że nie umie, on by wolał pójść w niewyprasowanej.
|
|
|
|
#4099 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
( ja tak miałam)Cytat:
a wychodze z załozenia ze w szafie i tak mi sie wymnie- wiec po co 2 razy prasowac?
|
|||
|
|
|
#4100 |
|
Rozeznanie
|
INUTIL jak wyszła tarta? Polecasz?
|
#4101 | |||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
Dobrze, Kamil całymi dniami siedzi na dworze do domu przychodzi jak jest głodny a Tobiasz już duży facet, jutro kończy 7 miesiąc a parę dni temu Tż nauczył go brać do buzi smoka. Tż pojechał w sobotę o 3:00 w nocy ![]() Zdjęcia będą ale jutro. Dopiero teraz bo jakiś czas nie mieliśmy internetu. Już była w piątek ![]() Cytat:
Tż tylko powiedział, że będzie musiał do niej zadzwonić i podziękować jej, że była taką suką bo teraz dzięki niej mamy 100% lepsze mieszkanie. Niedługo i Ty też będziesz miała takiego bąbla ![]() Śliczny, a jaki już duży ![]() Cytat:
![]() Parę dni temu byłam przekonana, że najbezpieczniejszym miejscem dla Tobiasza jest podłoga ale się myliłam bo skubany po czworakach idzie do mebli i wstaje na nogi a jeszcze nie ma aż tyle siły żeby tak stać więc chwilę postoi i się przewraca.
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
pani ja jestem
basia więc na wizazu opijmy twoje mieszkanko jak wstawisz zdjęcia
|
#4103 | ||
|
Zakorzenienie
|
mój też...
Cytat:
też sie nad nią zastanawiałam Cytat:
Jakoś ciężko mi coś więcej napisać, bo mały dziś mało spał a teraz ledwo na oczy widzę ;/ dobranoc
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi jedną rzecz, jakimi balsamami smarowałyście się na początku ciąży? z ciekawości patrzyłam na balsamy dla ciężarówek w rossmanie i wszystkie były od 4 miesiąca (swoją drogą czemu dopiero od 4 miesiąca? wcześniej są szkodliwe?). ktoś mi zasugerował, że jeśli balsamy są od 4 miesiąca to może do tego czasu nie można stosować też żadnych innych bo mogą być szkodliwe, ale przecież niemożliwe jest nie smarowanie się niczym przez 2 miesiące! więc czym? póki co używam tego samego balsamu co przed ciążą, więc zwykłego. co Wy na to?
|
|
|
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
a dziekuje ogolnie dobrze
![]() u nas ogolnie wszystko dobrze ![]() wczoraj bylismy na wizycie, wszystko jest ok. Maly ladnie rosnie daje popalic kreceniem sie w brzuszku![]() MI niestety tylko kregoslup odmawia wspolpracy i coraz ciezej jest. nic nie robie, glownie leze, siedze na pol-lezaco. czasami to troche doluje,ale wiem,ze musze dac rade i warto dla mojego synka
|
#4106 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry, u mnie standard, więc nawet nie piszę. Wyjątkowo nie chce mi się iść do pracy, pocieszam się tylko, że 8 godzin i wolny dzień
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-08-14 o 07:18 |
|
|
|
|
#4107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pani ściskam Cię gorąco i trzymam za Was kciuki Hmm... wiecie zalogowałam się na tym forum,ale tak się przyzwyczaiłam do "podczytywania" Was ,że czasami wchodzę,poczytam i wychodzę nie udzielając się na forum.Super się czyta Wasze historie,jak prześledzi się wszystkie części wątku zaraz można wyłapać,że jesteście zżyte ze sobą i łączą Was już pewne relacje.To forum czyta się jak książkę w nietradycyjnym wydaniu...super No ale zalogowałam się również po to żeby się udzielać więc postanowiłam,że od tej chwili nie będę tylko podczytywać ![]() Muszę się Wam pochwalić,że 22 sierpnia wybieramy się z Tż do ginekologa -specjalisty od leczenia niepłodności-zobaczymy co nam powie;podobno nie owija w bawełnę i na początku mówi jakie są szansę na ciążę no a do tego jest wybitnym specjalistą w leczeniu niepłodności. Trzymajcie kciuki ![]() Narazie zmykam bo jestem w pracy i wypadałoby trochę popracować,ale później jeszcze tu zajrzę. pozdrawiam Was wszystkie i mołego dnia
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry..u mnie znów nastała jesień
Basia super że w końcu na swoim! Ucałuj chłopaków i czekamy na fotki ![]() Monika możesz tez używac oliwki bo dobrze nawilża skórę!! Tesiek no to zaciskam Ewel, Anusia heh w porównaniu to i tak nie długo się staracie Kochane wiem że to marne pocieszenie...ale i Wam i mnie sie w końcu uda!
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
|
|
|
|
#4110 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Super wieści, bardzo się ciesze że dostaliście ten kredyt a o ciotce mozecie teraz zapomnieć i w spokoju dekeltować się swoim mieszkankiem

u mnie małpiasta też już się rozpanoszyła

[/QUOTE]

A poza tym jak on wychodzi, to mogę na spokojnie rozpocząć dzień, a tak to bym latała jak oszalała spóźniona. Zawsze tak mam. 

to tym bardziej podziwiam, że Ci się chce! ja swojemu zaraz po tym jak się do mnie wprowadził zapowiedziałam, że prasuje sobie sam, trochę się burzył i tłumaczył, że nie umie, ale uprasowałam mu jedną koszulkę "na pokaz" i kazałam ćwiczyć, wyuczył się. Teściowa jest mi wdzięczna, a mi to na rękę, że część prasowania nie należy do mnie.