|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#67471 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
|
|
#67472 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#67473 |
|
Kazar Lady
|
dziś poleciał SLS po żelatynie, włosy aż piszczały
![]() obym teraz z powrotem puchu nie ujrzała
|
|
|
|
#67474 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio cały czas studiuje Codziennik i niektóre rzeczy mnie zaciekawiły, a nie mogę znaleść odpowiedzi. Czy mogłybyście odpowiedzieć na moje pytania?
Wiem, że Was tym męcze, ale jestem początkująca i nie chce popełniać błędów.1. Dlaczego niektóre dziewczyny po myciu stosują odżywkę b/s, następnie zakładają turban na kilkanaście minut, a potem znowu odżykę b/s? Dlaczego 2 razy b/s? 2. Krem z biedronki to tylko na końcówki czy na całe włosy? 3. Dlaczego dodaje się do stylizatora np. żelu lnianego BD olejek dla mam? |
|
|
|
#67475 |
|
Wtajemniczenie
|
1. bo ręcznik/koszulka wchłania odżywkę i później można odczuć jej niedosyt. Ogranicza poza tym utratę wody z włosa.
2. Na końcówki, jest za ciężki na całe włosy. 3. Żeby stylizator nie dawał efektu "suchości' włosów/trochę zatrzymywał wodę. |
|
|
|
#67476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje za odpowiedź |
|
|
|
|
#67477 |
|
Zadomowienie
|
One naprawdę w coraz lepszym stanie
A ja jak zaczynałam nakładałam porcje wielkości orzeszka na całe, jeszcze ociekające włosy i było cacy . Teraz już nie czuję potrzeby dawania tak ciężkiej b/s.
|
#67478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może Hoshi mogłaby kremem z biedry nakładanym na całe włosy dobrze je dociążyć. Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2012-08-13 o 16:36 |
|
|
|
|
#67479 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja kiedyś dawałam krem z Biedronki pod żel mrożący. I dawałam go normalnie na całą długość włosów. Było dobrze. Ale też fakt, że ostatnimi czasy moje włosy trudno obciążyć. Przynajmniej te włosy, które pamiętają przygodę z rozjaśniaczem, echh
|
#67480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mnie to cieszy, ze zauważacie różnicę! ))a co do kremu biedronkowego - ja nakładam porcję jak do posmarowania rąk, rozcieram to i ugniatam sobie wilgotne włosy tak kremem
|
|
|
|
|
#67481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
#67482 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię jak tam czasem właśnie po nocy wyjdzie coś ciekawego, jak się tego kompletnie nie spodziewało ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#67483 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam sie po przerwie, Eloe i Rybiorek wybaczcie ze dopiero teraz Wam odpisze ale nadmiar zajec spowodowal, ze nie mialam wystarczajaco duzo czasu zeby Wam nalezycie odpowiedziec
Pozniej ponadrabiam tez w miare mozliwosci ostatnie 20 stron, mignely mi tylko wlosy Zioło - jaka zmiana! Pieknie!Eloe, sprostuje tylko na wstepie jak bylo z ta koloryzacja, skretem i wypadaniem u mnie, bo wyrazilam sie troche nieprecyzyjnie m.in. jesli chodzi o rozjasnianie. -do polowy 2006 byly rozjasniane do jasnego blondu i kręciły się całkiem ładnie (przed rozjasnianiem tez sie jakos tam probowaly kręcić, zwlaszcza dolne partie, jakos od poczatku okresu dojrzewania) -w polowie 2006 przyciemnilam i od tamtej pory farbowalam ciemnymi brązami u fryzjerki, ale wtedy ona przerzedzała mi te włosy i byly krotsze i sprawialy wrazenie ze jest ich malo, nie krecily sie jakos rewelacyjnie; zdjecia ktore zamiescilam sa z 2008 i tu widac ze dostaly znacznie wiekszego skrętu, wiec chyba bylo to po zmianie techniki cięcia i gdy już trochę odrosły; -stan taki utrzymywał się jeszcze w 2009, ale gdzies w tym okresie zaczelam farbowac wlosy sama w domu drogeryjnymi farbami (raz czy dwa takze Palette), wiec zrobily sie w ogole czarne i po zdjeciach z polowy 2010 widze ze wtedy skręt już siadł (a wiec dlugo przed rozjasnianiem i przed przejsciem na CG). Włosy zaczęły się prostować i tak na oko nieco pogorszyła się ich kondycja, ale byly tez jeszcze dluzsze niz przedtem -w polowie 2011 zostaly jednorazowo poddane rozjasnianiu u przypadkowej fryzjerki, dlatego w tej chwili sa takie jasne. Na to zostala nalozona farba jasny brąz (wyszla ruda ), po miesiacu po raz kolejny, po kolejnym miesiacu kolejny raz, oczywiscie juz nie u tej fryzjerki ktora rozjasniala.-na CG przeszlam na poczatku listopada 2011, pod koniec listopada zostaly obciete i wycieniowane u fryzjerki, juz innej niz niegdyś, pod koniec grudnia znow farba; ale generalnie od tamtej pory bylo juz coraz lepiej, wlosy coraz mocniej falowaly, coraz ladniej wygladaly i byly w coraz lepszym stanie, ale w ktoryms momencie sie to zatrzymalo, a nawet jesli chodzi o falowanie to nieco cofnelo, gdy siostra mi zaczela podcinac i troche zeszla z cieniowania (poprosilam ja o to, bo przy pewnej dlugosci wycieniowane wlosy pod spodem zaczely sie prostowac a te z wierzchu falowaly mocniej i glupio to wygladalo) -pofarbowalam jeszcze raz wlosy pod koniec lutego br. i wtedy zaczely wypadac. Kwiecien - odstawienie tabletek anty, pogorszenie wypadania. Maj i lipiec - farbowanie, znow z pogorszeniem wypadania. Po tym lipcowym farbowaniu (w zalozeniu ostatnim, na kolor zblizony do naturalnego, zeby juz przestac) jest istna masakra wrecz Cytat:
Wieksza liczba warstw powinna Twoim zdaniem zalatwic sprawe?Cytat:
Cytat:
-lojotok (wg mojej dermatolog jak ktos musi myc wlosy co 2-3 dni to ma lojotok... ale faktem jest, ze ostatnio mocniej mi sie przetluszczaja, ale moze to kwestia pory roku?) -stres zwiazany z inna choroba i leki -nadwrazliwosc mieszkow wlosowych na DHT (bo w szczegolnosci robia mi sie coraz wieksze zakola, a sam testosteron i DHEAs mam w normie, wiec to nie typowe androgenowe) Cytat:
Jak to ugryzc?Cytat:
skręt się osłabił na długo przed CG i intensywna pielegnacja. A farbuje juz huhuuuu... z 9 lat I tez zawsze bylo dobrze, skręcik był. I nie bylo takiego wypadania po farbach jak teraz!Cytat:
O diete dbam uwaznie, jestem wegetarianka (jedynie bialka moge miec malo, to fakt... no i teoretycznie zelaza, ale morfologie i zelazo mam ksiazkowe) a wody mineralnej niegazowanej pije minimum 2l dziennie, czesto nawet 3l, z powodu ciaglych problemow z pecherzem.Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. jak juz pisalam, na dlugo przed odstawieniem silikonow skret sie rozluznil 3. mozliwe 5 i 6. do anemii włącznie. Pozniej juz nie. Od tamtego czasu zdrowo sie prowadze Ale wahania wagi byly jak juz pisalam. Najpierw w gore, potem w dol, teraz znow ciut w gore, ale waze 55kg/171cm wiec normalnie.7. mozliwe Przepraszam za dlugiego posta i za ta zwloke w odpowiedzeniu Wam. Jesli cos by sie Wam nasunelo/podpadlo w kwestii zarowno skretu jak i wypadania to byloby super Pozdrawiam!
|
|
|
#67484 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Dzis poszła joaśka pokrzywowa do mycia włosy wg męża mam "dziwne"i bez blasku ciekawe czemu ![]() schły też wyjątkowo długo, w końcu uzylam suszarki i niestety rozwichrowałam fryzurę |
|
|
|
|
#67485 |
|
Zakorzenienie
|
wycofują alterrę morelową odżywkę? umrę
|
|
#67486 |
|
Kazar Lady
|
jak wiekszosc znas
![]() a może ktos ma fb i tam im zadac pytanie co do tej odżywki, jak to było w przypadku jantara? Wtedy udało sie cos wskórac
|
|
|
|
#67487 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie
siostra mi jutro zrobi zapas dopóki jeszcze są w ross w którym je kupuje
|
#67488 |
|
Zakorzenienie
|
tak się nią zachwycacie, a ja użyłam jej pare razy i leży..
![]() jest przyjemna, ale jakoś tak mi nie po drodze żeby jej użyć |
|
|
|
#67489 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
uwielbiam te odżywkę, ta z granatem ma okropny zapach Milena, skąd jesteś? aaa i daj znac po ile kupujesz, bo u mnie ostatnio były po 9,90 czy 9,99
|
|
|
|
|
#67490 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dla mnie również ta z granatem ma okropny zapach mieszkam niedaleko Torunia ostatnio kupiłam za 8,99 jak siostra jutro kupi to napiszę dokładną cene
|
|
#67491 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie wycofają. Wściekłabym się
|
|
#67492 | |
|
Kazar Lady
|
daleko
![]() tydzień temu zjeździlam wszelkie napotykane biedronki w celu zakupu balsamu, którego jednak nigdzie nie było, to teraz cos czuje będzie weekend pod znakiem ross ale może gdzies trafie ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() powinno sie zrobic do tego wolne hormony, zeby mieć cały obraz pracy tarczycy. |
|
|
|
|
#67493 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem o co mężowi chodzi, jak dla mnie jest ślicznie
A co do alterry, ciekawe jaki mają powód żeby wycofywać.. Przecie ubywa jej ładnie z rossmana, nie zalega miesiącami nie ruszona. Może chcą coś poprawiać?
|
#67494 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
).---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
|
#67495 |
|
Kazar Lady
|
Chatul nie mylisz sie. W gestii POZ jest tylko TSH ale warto zrobić rozszerzone, własnie z tego powodu, o którym pisałaś
ja FT3 i FT4 robie prywatnie, bo do endo jeżdże do szpitala a oni moga mi dac skierowanie tylko wewnętrzne, nie moge tego zrobic u siebie ( porabany system) A enokrynolodzy nawet nie chcą TSH tylko właśnei wolne im wystarczają |
|
|
|
#67496 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#67497 |
|
Kazar Lady
|
Oczywiście. Własnie dlatego, ze tak jak sama napisałaś zdarza się wykryc choroby czy inne stany przy normie TSH a obniżonych wolnych. Samo THS nie powie nic więcej i żeby zróznicowac choroby tarczycy z innymi stanami ( nawet fizjologicznymi takimi jak ciąża ) powinno sie zrobic komplet ( jest cos takiego jak dyshormonoza z eutyreozą, gdzie tsh jest w normie a wolne sa niskie są to tzw powody pozatarczycowe) Nawet wydzielanie hormonu wzrostu ma wpływ na hormony tarczycy..
znowu offtopujemy wątek
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-08-13 o 21:19 |
|
|
|
#67498 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() A pytałam o sens robienia innych badań, bo nie spotkałam się jeszcze z tym, by badać coś poza TSH, jeśli TSH jest w normie i nie ma żadnych objawów sugerujących, że z tarczycą mogłoby być coś nie tak. Za to jeśli TSH jest w normie, ale objawy chorób tarczycy są, to zwykle kieruje się pacjenta na pozostałe badania.
|
|
#67499 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
po wycięciu tarczycy ma niedoczynnosc i wciaż jest nerwusem ![]() dla nas wypadanie włosów może byc wystarczającym powodem do rozszerzenia badań. Zycie mnie nauczyło, zeby inwestować w diagnostykę więcej niż POZ pozwala.. |
|
|
|
|
#67500 |
|
Raczkowanie
|
Jak skutecznie nawilżyć skalp?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

szkoda tylko że z jednej strony 

. Teraz już nie czuję potrzeby dawania tak ciężkiej b/s.

Lubię jak tam czasem właśnie po nocy wyjdzie coś ciekawego, jak się tego kompletnie nie spodziewało
Pieknie!
Jak to ugryzc?

siostra mi jutro zrobi zapas dopóki jeszcze są w ross w którym je kupuje