|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No proszę, że nan jest bezlaktozowy to nie wiedziałam! dzięki! ![]() ![]() ![]() ![]() wiesz, z tymi smoczkami to jest tak orientacyjnie - należy się raczej kierować gabarytami dziecka, niż rzeczywistym wiekiem. Co z tego, że Wojtek skończył dopiero 2 miesiące, jak powoli ubranka na 68 robią się za małe, już mam przygotowane na 74cm ![]() ![]() a refluksy nawet szybciej przechodzą niż w 6 m-cu, więc głowa do góry, dziewczyny! ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-08-13 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Wtajemniczenie
|
Dobra zaraz umyje słoiki i zagotuje sałatke z ogórków i jeszcze zasypałam sola małe ogórki na krokodylki-będą do wódki
![]() Szymon towarzystwa dzisiaj bardzo potrzebuje |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
niczym - chyba że idę na dwór to tylko buzię linomagiem A+E fajnie się rozsmarowuje 2. ja w ogóle zrezygnowałam z pieczywa - zamieniłam na wafle ryżowe w których składznie nie było mleka <bo u nas też takie są> 3. jeśli już mam wielką ochotę to tylko bezkofeinową, najczęściej piję inkę 4. przy skazie z tego co wiem ryb w ogóle nie wolno - tym bardziej wędzonych ![]() Cytat:
oj jak ja bym takiego ogóraska zjadła i do tego wypiła kieliszek wódeczki do tego, a jeszcze po tym zapaliła papierosa - nie ma to jak zdrowie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie
![]() Moje dziecie ma krostki na buzi, bledną jak śpi/jest na dworze a robią się czerwone jak płacze - wygląda i pasuje do opisu trądziku, troszkę już znika - nic więcej się nie dzieje. Nie wiem już sama co z tym zrobić :/ bo potówek już nie ma. Kąpiemy go w krochmalu ![]() Mały zatrzymuje kupki, robi jedną wielką i wtedy konieczny jest prysznic ![]() ![]() ![]() Teściowa wczoraj wyciągnęła reklamówkę z bucikami i już chciała małemu jakieś zakładać myślałam, że padnę i zaprotestowałam - bo kto widział ledwo 5 tyg dziecko w butach?? Gdyby nie obecność tam siostry teściowej to dodałabym, że wcale tych butów nie będę brać - bo dziecko nie powinno nosić używanych żeby mu się nóżki nie koślawiły - ja nie wiem, ale te szwagierki takie mądre i o tym nie wiedzą ![]() ![]() ![]() Ubrałam synka w spodenki, które dostałam ogrodniczki jeansopodobne - wyglądał ślicznie, ale powitano nas tekstem "o spodenki Adasia" ![]() ![]() masaże oczka pomagają, oczko nie ropieje - masujemy dalej, żeby nie wróciło ![]() A ja muszę porobić badania, bo nadal jestem spuchnięta... pewnie coś nie tak mam z nerkami ![]() Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2012-08-13 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
Zakorzenienie
|
Witam i ja!
![]() Cytat:
U nas też krostki i podobnie się w sumie zachowują. Ale dziewczyny mówią, że to chyba skaza. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Jem ciemne pieczywo 3. Inkę ![]() 4. A tego to nie wiem, jem ryby ale nie wędzone Moje dziecko tak mocno zaciska dziąsła na cycku, że zaczęłam używać Maltanu. Ja nie wiem co to będzie jak mu ząbki zaczną wyrastać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zakorzenienie
|
Onething - wtedy będzie po naszych cyckach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Rozeznanie
|
ale tu cisza... Ja dziś zaszalałam na zakupach i wzbogaciłam się o koszulkę, 2 sukienki i pas wyszczuplający, ale ciii
![]()
#2081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
ja już Malwinie powiedziałam, że jak mnie ugryzie to zakręcę jej kurek i mleka nie będzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |
Zadomowienie
|
Nie chcę sobie tego nawet wyobrażać
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I tak w ogóle to moje dziecię póki co jest antysmoczkowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Wtajemniczenie
|
o rany caly dzień mnie nie było i tylko tyle naskrobałyście??
![]() Nawet nasz największy spamer - anulka siedzi cichutko, pewnie chłopaki szaleją. Mam pytanie, poniewaz interesuje mnie, w jaki sposob bede rozszerzac diete Hani, a ze jest na MM to po skonczonym 4. miesiącu trzeba wprowadzac nowe produkty (ale fajnie!!) i teraz tak, mam ksiazke z przepisami ale że tak powiem, g..no tam poradzili, w jaki sposób - tzn, jak często na dzień trzeba karmic dziecko takimi papkami. ![]() ![]() Może mamy co mają starsze dzieci wrzucą jakies linki i anulka doda je na pierwszą stronę? Może troche wczesnie, ale wole sie przygotowac ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- spoko juz jest jeden artykul na baby online https://mamotoja.pl/niemowle_rozszer...kul,12080.html
![]() ![]() Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-08-13 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2086 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2087 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście mozemy tak zrobic z tym rozszerzeniem diety ![]() Dzieńdoberek z kawusią ![]() Nocka ok.Wczoraj nawet na dworzu nie byliśmy bo ja cały czas siedziałam w ogórkach Filipek dopiero wieczorem jak szedł sapc zajarzył i sie pytał czemu cały dzien w domu byliśmy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahha no tak ![]() dziewczyno to ile sloikow narobilas? mam problem - a mianowicie w ciagu kilku dni zabilismy z mezem 2 wielkie pająki!!!!!!!! skad to cholerstwo sie bierze, tym bardziej mamy moskitiery ![]() ![]() macie jakies pomysly jak to stępic??? pogolglowalam troche i znalazlam jakis srodek VIGONEZ ale nie wiem czy nie zaszkodze tym dziecku ![]()
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
pewnie tak będzie.
a powiedz mi, czy te krokodylki, tzn. ogórki kroiłaś w słupki czy w całości robiłaś? ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- tak w ogole to sie witam. ![]() Moje dziecko nie dało mi pospać w nocy. przed północą zaczęła kwiczeć o smoczek. i tak co 20-30 min, aż w końcu po 1 dostała cyca i zasnęła. po 4 na szczęście tylko raz kwikła i obudziła się o 6. teraz śpi a wczoraj był dzień brudasa i młoda chyba nie wiedziała, że spać ma iść. :P no i kończymy dzisiaj 12 tyg. wszystkim dzieciaczkom za skończone tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() za 12tyg ![]() My mamy 13 i moje pytanie jest jakiś skok w 13 tyg bo nijak mi marudzi,cały czas towarzystwa potrzebuje oczywiście ja to rozumiem ale akurat teraz jak ja mam tyle roboty ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Zakorzenienie
|
http://www.bobovita.pl/cms/images/cl...20modyfiko.pdf
moze se przyda
#2092 |
Zadomowienie
|
Doberek
![]() My spaliśmy od 21:30 do 6 rano bez ani jednej przerwy ![]() Za to o 6 oczy mu się zamykały- myślę sobie... miło może jeszcze pośpimy, a tu zaraz wymachy rąk i nóg i wrzask. No to wzięłam Delicol, dałam mu 3(!) krople i po 10 sekundach dziecię mi spało ![]() ![]() Czy u was też tak zimno? My o 2 dni na spacerze nie byliśmy i dziś też nie pójdziemy, bo piździ jak cholera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czym pediatrzy argumentowali, żeby nie podawać nutritonu? Cytat:
![]() Nie mam pojęcia czym je likwidować. Ja też z kawą, ale najchętniej poszłabym spać obok Piotrka... Cytat:
![]() Cytat:
Jaką zalewę robisz do krokodylków? ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() Nie mam pojęcia w co Piotrka do lekarza odziać. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najlepiej w ciuchy ![]() Dobra mam słoiki i zatem biorę się do roboty a Filipek pojechał z babcią także mam troche luzu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie!
w sobotę mieliśmy chrzciny, Malwinka była bardzo grzeczna ![]() ja też zagęszczam mleko nutritonem, ale nasza pediatra mówiła, że nutriton zaostrza problemy brzuszkowe, brzuszek może po nim boleć i może wzmagać kolki, ja daję pół miarki i to wystarcza, ale ja daję profilaktycznie, żeby wyeliminować ewentualne ulewanie, Malwina teraz często ulewa w niewielkich ilościach, ale spowodowane to jest pchaniem paluszków i całych piąstek do buzi, aż do odruchu wymiotnego. Czy wasze maluszki, szczególnie te które już skończyły 3 miesiące, podnoszą cały tułów i chcą już siedzieć, moja Malwina nie chce być już w pozycji półleżącej, w takiej pozycji drze się i się cała podnosi - chce siedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ciuchy... Hm... Jak włożę bodziaka z krótkim, skarpety, ciepłe spodenki i bluzę ciepłą z kapturem, do tego czapeczka (już widzę akcję "zakładanie czapki... ![]() Cytat:
![]() Już chce siedzieć... ![]() ![]() Ale zimnica... Idę zrobię sobie twarz dopóki Piotrek śpi. Potem może mi nie pozwolić. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Twarz-mówisz-dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Zakorzenienie
|
brrrrr
u mnie też zimno. i pada... i jak tu gdzieś wyjść??? dziecię moje śpi... ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- a ja oczywiście nic nie robię tylko gram i siedzę na necie... niech mnie ktoś kopnie... ooo mam zakwasy po wczorajszym aerobiku |
![]() ![]() |
![]() |
#2099 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Maks też miał takie krostki, które bardziej czerwieniały jak płakał czy sie złościł. Dwa razy mówiłam lekarce że to skaza to ona twierdziła że nie i że to samo przejdzie ![]() W sobotę zrobiła się masakra z buźką, na policzkach i skroniach krosyki zamieniły się w płaty szorstkiej czerwonej skóry która zaczyna kawałkami odchodzić. Dziś idziemy z tym do lekarza, jak mi znów wmówi że to nie skaza to nie ręczę za siebie ![]() Poza tym zaczynamy się z małym dogadywać, jest już coraz bardziej komunikatywny ![]() ![]() U nas pogoda też beznadziejna, leje i nie ma szans na spacer. Maksa chrzcimy 2 września i jestem na etapie poszukiwania dla niego ubranka. Co myślicie o czymś takim? Tylko bez muchy i zamiast takiej eleganckiej koszuli chyba ładne białe body...
#2100 | |
Wtajemniczenie
|
Ja przez te ogórki wczoraj nie cwiczyłam
![]() ![]() chwale sie ze Szymonio wypija dzisiaj co 3h 120 mlenia ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
Ten pierwszy strój jest boski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.