|
|
#631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: farby "LONDA"
Cytat:
że trzeba nakładać farbę w miarę szybko wtedy aż takiej różnicy nie będzie. Można ewentualnie spłukać tył wcześniej i chwilę poczekać aż boki się zrównają. zaneczka ja bym nałożyła farbę tylko na ten jeden bok i powinno być ok bo jak dasz znowu na całość to różnica i tak wyjdzie a poza tym szkoda włosów.
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Mówimy o włosach jakiej długości?
ja sobie sama farbuje długie włosy i szczerze mówiąc najbardziej mi zależy żeby dobrze wyglądały z przodu, więc wydawało mi się to naturalne, że farbę nakłada się zaczynając od przodu u mnie to nie ma opcji, żeby to zrobić szybko, jeśli farbuję najpierw odrosty przedziałek po przedziałku... spłukać tył samemu wcześniej to w ogóle dla mnie abstrakcja, niewykonalne
|
|
|
|
|
#633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mi przeszkadza właśnie to że z tyłu są ciemniejsze bo jak stopniowo odrastają to u mnie to by było zbyt widoczne na długości (czytaj rudawe ), no ale ja mam ciężko rozjaśniające się włosy. Samemu może ciężko spłukać włosy z tyłu ale skoro są we dwie z koleżanką to czemu nie .
|
|
|
#634 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#635 |
|
Konto usunięte
|
No ja mam teraz krótkie, ale gdy miałam dłuższe, to tez zaczynałam od tyłu, ale robiłam to szybko, nie pasmo po pasmie, tylko od razu na całą głowę, jesli farbuje się jednym kolorem, zwłaszcza blondem, łatwo idzie.
|
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
No to jestem w szoku, zwracam honor
aczkolwiek sposób agatki89 , z dzieleniem farb na pół by pasował w przypadku takiego nakładania farby dla mnie przód jest punktem odniesienia, jak jest rozjaśniony odpowiednio znaczy ze resztę można zmywać, a spód to wsio ryba
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze? nie wiem jak można mieć tyle problemów przy nakładaniu farby i kombinowaniu z nią:P Ja nie wiem, może moje włosy są jakieś dziwne i inne ale ja nie dość, że zawsze sama nakładam sobie farbę na moje kręcone włosy do łopatek to nigdy nie miałam przygody z nierównym pomalowaniem. Inną farbą mi się to zdarzyło dlatego tak cenię sobie Londę, gdyż uważam, że ona własnie kryje równomiernie...Ja zawsze zaczynam od przodu (od przedziałku) i tył farbuję trochę na przypał
(daję więcej farby na linii skóry z włosami, bo reszty u mnie tak nie widać). Często chodzę w wysokim kucyku i rzadko mi się zdarza żebym coś pominęła. Dziwne rzeczy:P Poza tym ta farba aż tak moim zdaniem nie rozjaśnia żeby mieć jedną jaśniejszą a 2 ciemniejszą stronę (nie ma tyle, żeby to było aż tak zauważalne). Chyba, że ktoś z czarnych robi blond:P
|
|
|
|
|
#638 | |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj farbowalam once again i wyszlo juz rowno-ufff.
Powiem szczerze,ze jak komus robilam cos na glowie to ciemnymi kolorami,z blondem trzeba sie namachac zeby rownomiernie rozlozyc-ciemne farby lapia chyba latwiej. Zazdroszcze tym co same nakladaja sobie farbe-ja mam geste wlosy i nie wiem czy bym sie odwazyla-choc....gdybym musiala....pewnie bym to zrobila. A tak apropos to ile czasu nakladacie farbe? Ja przy ostatnim farbowaniu to tak z 40 minut i od tego czasu 30,z pozniej melax i zmycie.... Tak sobie mysle ... na mojej glowie siora tez mi gdzies tyle robila. Ale ja gadam,gadam,gadam,4 razy mieszam farbe (poszly 2) i oczywiscie hahahihi, sama nie wiem ile robilaby to fryzjerka. Moze jestem za wolnym slimakiem ale przy tak gestych wlosach to staralam sie waskie pasma oddzielac,a te rekawiczki Londy sa do d... W czwartek atak na kosmeterie po Londe 17 i 18tke! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
I tak serio-to jej kitka nie miesci mi sie w reku. A poza tym to chyba zaczne farbowac od przodu-brzmi sensownie i chyba mnie przekonalyscie. |
|
|
|
|
|
#639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to potem rób już od przodu. Tam najbardziej widać. Ja zawsze farbuje ok 20-25 min ale nie mam gęstych włosów.
|
|
|
|
|
|
#640 |
|
Raczkowanie
|
mi schodzi ok 30 min ale szczerze nienawidze tego robic :/Jeszcze nie mam wprawy zawsze sie nawyginam ale niestety jestem zdana tylko na siebie i dopiero robilam to 2 razy
Czesto mnie kusilo zeby robic to od przodu moze sprobuje nastepnym razem. Iwonsia mam do Ciebie pytanie czy Tobie odrost podobnie wychodzi jak mi? Bo jest odrobine cieplejszy i ciemniejszy jak reszta, a ostatnio pisalas ze na farbe na wlosach nakladasz folie i zastanawiam sie czy to mi bardziej nie rozjasni wlosow co by mnie bardzo cieszylo
|
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
;/ Wiem,że będę żałować no i kasy dużo na to idzie także to tylko pewnie moje chwilowe ataki pasemkowe Ja się farbuję za tydzień na wesele koleżanki to zobaczymy ![]() A co do reklamówki to możesz spróbować fryzjerzy też często podgrzewają włosy żeby lepiej rozjaśnić. U mnie to chodzi o to, żeby nie zabrudzić ręcznika ale sądzę, że jakiś efekt wzrostu temperatury pod takim kompresem jest.
Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-08-15 o 08:56 |
|
|
|
|
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam wazne pytanie.
Czy ktoras mieszala 17 z 18-mysle tak pol na pol. Mi 17 chwyta rudo-wiem drugi raz moze byc inaczej blabla ale szarosc 18tki moglaby to ochlodzic. Co o tym sadzicie? Na stronie Bunny(super laska wg mnie) 18tke wymieszala z perlowym blondem-slicznie ale dla mnie moze byc za jasno choc moze kiedys sie skusze... No mam taka mysl na nastepne farbowanie i sama nie wiem mieszac czy nie mieszac-ale strasznie mnie kusi. |
|
|
|
|
#643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
To czym Ty Iwonsia teraz robisz wloski?
|
|
|
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak to jest - ile razy w ciagu roku mozna nalozyc farbe na cala dlugosc wlosa?
Patrze na niektore blogi dziewczyn i widze,ze co jakis czas zmieniaja diametralnie kolor wlosow-a to przyciemniaja,a to rozjasniaja. Utarlo sie ,ze to niszczy wlosy ale z tego co widze ich wlosy znosza to dobrze. Jaka jest zasada??? A moze to juz taki slogan, po prostu utarlo sie i tyle. Wiec,jak to jest? Ps. Dzis po raz pierwszy widzialam srebrzysty-popiel(u mnie ta farbka zawsze jest wysprzedana)- z Londy-bodajze nr 89-wygladalo ladnie choc nie bylo palety zeby zobaczyc na wloskach. |
|
|
|
|
#646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żałuję, że ostatni rok porzuciłam silikony w kosmetykach, bo moje włosy widocznie na tym ucierpiały Straciły swój płaszczyk ochronny i pogorszył się ich stan. Teraz powoli wracam do nich tyle, że z głową.
|
|
|
|
|
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj zafarbowałam kolorem 16 i jest naprawdę super. Pisałam wcześniej że robiłam też 81 i 71. Wiadomo 71 wyszedł zrudziały
, bałam się że 61 wyjdzie jak rudy jasny brąz, ale jest super chłodny zdjecia na blogu tutaj ![]() http://myclassicmodernlife.blogspot....dni-blond.html |
|
|
|
|
#648 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo ladny kolor-podobnie farbowalam kolezance farba esentialsa-wychodzilo ciut ciemniej i bardziej blyszczaco. |
|
|
|
|
|
#649 |
|
Raczkowanie
|
Zapomnialam dodac ,ze zrobilam zapasy Londy we wspominanej wyzej kosmeterii:
-18 (sztuk 3) -89 (sztuk 2) -zastanawiam sie nad perlowym blondem-oj kusi....a ze 3 w totka strzelilam to by starczylo wiec moze jutro pobiegne , choc kupilabym jakas extra nawilzajaca maske do klaczkow - stosuje juz olej kokosowy, vatike do blond,odzywke nivea(long repair) ale jakos tak bym nawilzyla, ale nie wiem czym .A tak wogole to po pierwszym tygodniu wrzesnia farbne 17 z 18 pol na pol i wstawie fotki ale jakby ktos moglby mi cos nawilzajacego na wlosy to ja chetnie poczytam .
|
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
ja dla nawilżenia włosów używam od lat przy każdym myciu głowy szamponu i odżywki Dove- wszystki sa dobre, choć najczęściej kupuję ochraniające kolor albo intensive repair
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Ja będę się za kilka dni farbować na wesele koleżanki. Teraz mam już lekko wypłowiały kolor i 1 cm odrost choć na fotkach tego nie widać. Wkleję jedną z ostatniej imprezy. Teraz też myślę nad 89. Raz nią robiłam ale wiem, że ogólnie nie wyszła jakoś mega jasno i nie kupiłam jej potem, bo mi przesuszyła włosy znacznie mocniej niż 17. Jak będzie mi się chciało iść do Natury po 89 to kupię, bo ten odcień dość rzadko można spotkać ogólnie z tego co widzę.
Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-08-20 o 21:57 |
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak widzę, że włosy wołają o nawilżenie (a przy moim częstym stosowaniu protein zdarza mi się to nierzadko ) to właśnie taką kurację stosuję Tylko długo trzymam to mazidło na głowie. Niezłym patentem jest jeszcze odżywka + żel aloesowy + odrobina oleju rycynowego
|
|
|
|
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
jestem po farbowaniu 89. Kolor przypomina mi 17 ale jest minimalnie jaśniejszy. Bardziej mi odpowiada niż 18, bo po farbowaniu nie ma tego sinego, szarego nalotu. Włosy bez uszczerbku na zdrowiu:P Lubi to Aparat w komórce mi padł także ewentualne fotki dam jak będę jakieś z wesela.
|
|
|
|
|
#654 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny
Czy ktoras zna link do strony z farbami Londy?Z farbami blend , naturals czy do siwych-tak zeby zobaczyc wszystkie dostepne kolory. Zdecydowalam sie na zel aloesowy z Gorvity-tylko jeszcze musze go znalezc w sklepie... Po raz pierwszy kupie tez odzywke nawilzajaca z matrixa-uzywalam kiedys tej w zoltej tubie "sleek"-pamietam ,ze bylam bardzo zadowolona. |
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Ja zawsze zamawiam w aptece (w DOZie). Ostatnio odkryłam, że polecany przez moją dr żel z babką lancetowatą i kasztanowcem (na nogi) też jest Gorvity i jest w dodatku mega tani
|
|
|
|
|
|
#656 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny
Tak jak mowilam zmieszlam 17 z 18 i efekt wg mnie-to jest to! 17 tka u mnie wyszla bardzo rudo za pierwszym farbowanie-kolor splukal sie do bardzo naturalnego ale czulam ,ze to nie to. Naczytalam sie o 18tce i tak sobie w duchu myslalam ze w zasadzie ta rudosc by ochlodzil (odsylam kazdego do blogu bunny,duzo ciekawych rzeczy-podstawa wiedzy jesli chodzi o farbowanie). Jasne dziewczyny -wlos wlosowi nie rowny i u kazdego moze wyjsc cos innego ale naprawde efekt mnie powalil i bede strala sie go utrzymac. Wloski po farbowaniu wypielegnowane,lsniace .A co do koloru-wlosy sa w chlodnej tonacji-popielu z 18tki nie widac ale zdecydowanie ochlodzil rudosc 17tki-chwycilo odrost i jest sliczniusio. Wyszlo bardzo naturalnie. Fotki wstawie w tygodniu ) (chwilowy brak dostepu do aparatu).
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kto używał lub używa?????????????????
Cytat:
Nie polecam Nikomu farby ciemny popielaty blond(tak pisze na pudełku) na tubce z krem już pisze ciemny popielaty brąz! beznadziejny kolor, miałam czarne rozjaśnilam,bo chciałam mieć ciemny blond a wyszedł mi brązowy z poświatą czerwieni, więc zdesperowana nałożyłam ponownie czarną farbę bo nie znoszę brązu i rudego. uważajcie na tą farbę. |
|
|
|
|
|
#658 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kto używał lub używa?????????????????
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mieszalas farby pol na pol?
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
Londa jest dziwna. Jasne brązy wychodzą czarne, a blondy wychodzą za jasne. Farbowałam się kiedyś kolorem orzech laskowy i wyszły czarne. Teraz od paru lat mam włosy blond, i farbuję się średnim blondem od paru miesięcy i za każdym razem wychodzi inny odcień, co jest bardzo wkurzające. Pierwszy raz po średnim blondzie (wcześniej miałam farbowane jasnym blondem kilka razy) wyszły mi brązowe i się spłukały, a drugi raz po tym samym kolorze wyszły mi blond, jaśniejsze niż na opakowaniu. Nie mam pojęcia jaki mam kolor wybrać, żeby mieć włosy w kolorze średni blond.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

), no ale ja mam ciężko rozjaśniające się włosy. Samemu może ciężko spłukać włosy z tyłu ale skoro są we dwie z koleżanką to czemu nie
.

Straciły swój płaszczyk ochronny i pogorszył się ich stan. Teraz powoli wracam do nich tyle, że z głową.