|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Takie emocje od wczoraj - jak tak dalej pójdzie to w tym tygodniu przywitamy kolejne maluszki. A i tak pędzimy z postami, że za chwilę będzie kolejna część
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, gratuluję rozpoczętych tygodni i oczywiście przesyłam pozytywne moce dla wszystkich mamuś w szpitalu albo z objawami porodu |
|
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
nikt nie rodzi???wpadlam na chwile bo musze juz obiad szykowac tyle mam dzis na glowie,caly dzien latania.Dobrze ze wieczorem mam wizyte u cuikrzyka bo mam dzis 100 cukier na czczo,pol godz potem po soku juz 150 nie wiem czemu bo wieczorem byl nawet ok :/
|
|
|
|
#633 |
|
Raczkowanie
|
Witam rano
![]() Ja korzystam z chwil z brzuszkiem idę dziś na SR na zajęcia Zwyczaje i zasady panujące na porodówce i oddzialepołożniczym - rzeczy niezbędne do szpitala. także jak najbardziej aktualny może się spakuję po tych zajęciach
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już mam w domu 4 letniego wcześniaka z 32 tyg dlatego tymbardziej się ciesze że tak długo się trzymam |
|
|
|
|
#635 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Wczoraj jak mąż przyszedł z pracy to go oczywiście poinformowałam, że mamy pierwsze dzieciaczki i tak się rozplakałam, że nie mogłam przestać ![]() Za chwilę idę walczyć z bobrem bo mam dziś wizytę nie wiem jak sobie poradzę bo nie mam lusterka ![]() Cytat:
bardzo dobre wieściCytat:
Cytat:
co by maluszek jeszcze posiedziałCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
dolaczam sie do pytania....
|
#638 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
.Ja już mam wizyty co 3 tygodnie, następna 29. 08 i to będzie już 33 tc chyba, pewnie kolejna też za 3 tygodnie, a potem to już nie wiem .
|
|
|
|
#639 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To ciśnienie tylko muszą zbić, bo to niepokojące jest mimo tego, że bierze leki. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
fajnie, że dzidzia zdrowiuśkaJeszcze nadrabiam...
|
|
#640 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#641 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam jeszcze sporo czasu, więc na bieżąco będę oceniać sytuację pogodową ale na teraz (czyli te 18-20 stopni) to wydaje mi sie ze spioszki + body + bluzia jakaś + czapeczka wystarczy, do tego kocyk jesli zawieje czy coś zawsze można przykryć lekko w foteliku. Ciepło jest. jakby bylo te dwadziescia kilka stopni to bym zrezygnowala z tej bluzy, oby w razie czego był kocyk...
tak mysle...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#642 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry mamuski
ma nadzieje, że dzis troche spokojnieszy bedzie dzien anesh cudny brzusio ![]() katiem sliczna mamuśka z Ciebie a synuś achh te blond wloski ja chyba zaczne dzis pranie ubranek mi wczoraj z tego wszystkiego brzuch zaczal twardniec i bolec troche, nospa nie pomoga ale na szczescie cieply prysznica tak. tz sie wystraszyl bo on wbil sobie do glowy 29 wrzesnia ze to bedzie wtedy i juz ehh ciekawe jak tam konczi z Adunia po pierwszej nocy
|
|
|
|
#643 |
|
Rozeznanie
|
Asiulka serdeczne gratulacje!!!
![]() Ja zamierzałam ubrać dziecko w body, pajacyk bawelniany i na to gubszy pajac polarowy, czapeczka i przykryć kocykiem (jeśli pogoda byłaby taka jak dziś).
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam body z krótkim rękawem , pajacyk taki polarkowy, czapeczkę i niedrapki. Wstawiłabym zdjęcie aczkolwiek od wczoraj jestem u mamci więc nie mam ich przy sobie
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. No chyba, że była tak pijana, że nie poczuła, co w tym przypadku byłoby chyba całkiem logiczne.
|
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam właśnie kołyskę http://allegro.pl/drewniana-kolyska-...557786540.html
wywalam kanapę i meble z pokoju od małej, zostaje tylko szafa tż zamontuje w niej półki i kupię ten regał z pudłami i łóżeczko tam wstawię - mała bedzie w dzień tam spać a na noc z nami w pokoju w tej kołysce obok łóżka
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Miałam Wam pokazać nawet, ale zapomniałam, chyba zamówię to http://allegro.pl/lozeczko-bukowe-rz...545176195.html, kolor buk z sercami Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-08-14 o 10:39 |
|
|
|
|
#648 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny bierzecie smoczka na wszelki wypadek do szpitala?bo się tak zastanawiam czy spakowac czy nie...
|
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35882578]dziewczyny bierzecie smoczka na wszelki wypadek do szpitala?bo się tak zastanawiam czy spakowac czy nie...[/QUOTE]tak, ja biorę, dla synka nie miałam i położne same kazały kupić bo mały się darł
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#650 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam przygotowaną bluzę i spodenki takie trochę grubsze - termin mam na 25 wrzesnia, ale zobaczymy kiedy Mała będzie chciała wyjść i jaka będzie pogoda. Jak będzie zimno to owinę ją kocykiem a jak bardzo ciepło to założę śpioszki i jakby co to kocyk na nosidełko. A w samochodzie to i tak jest ciepło. |
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobie jak przy Pauli, uszykuje w domu z 3 zestawy i w zależności od pogody kropek przywiezie.
Oj to musisz mieć dość zimno u siebie. |
|
|
|
#652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bo ja sobie uszykowalam kilka wersji pogodowych I nie wiem, starczą np. spodenki, skarpetki, body z krotkim i sweterek? + czapeczka oraz niedrapki. To drugie w razie gdyby trzeba było. No i do tego kocyk oczywiście Cytat:
A Konczi chyba z serduszkiem, ale nie wiem jaki kolor drewna [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35882578]dziewczyny bierzecie smoczka na wszelki wypadek do szpitala?bo się tak zastanawiam czy spakowac czy nie...[/QUOTE] Wczoraj sobie uświadomiłam właśnie, że smoka nie spakowałam. Dużo miejsca nie zajmuje, a w razie wu nie zaszkodzi wziąć
|
|||
|
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35882578]dziewczyny bierzecie smoczka na wszelki wypadek do szpitala?bo się tak zastanawiam czy spakowac czy nie...[/QUOTE]
ooo dobrze że mi przypomniałaś - muszę dopakować
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#654 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj TŻ wrócił do domu i zabrał mi laptopa (bo powiedział że tylko niepotrzebnie się nakręcam) i nie miałam jak Wam napisać, a już się pakowałam do szpitala... Brzuch twardniał nawet jak leżałam. Do tego doszły jakieś delikatne bóle podbrzusza i strasznie się wystraszyłam. Wziełam prysznic, torbę pakowałam chyba godzinę wyjąc przy tym jak dziecko i jak już byłam gotowa do wyjścia to uświadomiłam sobie że nic mnie nie boli a brzusio mięciutki Więc postanowiliśmy z TŻem że torba będzie stała spakowana, a ja póki co zostanę w domu i jakby znowu było gorzej to pojedziemy. Na szczęście nic się nie działo, ale i tak noc była koszmarna. Ciągle śniły mi się porody, odchodzące wody, itd. Jestem już strasznie zmęczona tą ciążą Zazdroszczę donoszonym dziewczynom, u mnie jeszcze miesiąc stresu...
|
|
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35882578]dziewczyny bierzecie smoczka na wszelki wypadek do szpitala?bo się tak zastanawiam czy spakowac czy nie...[/QUOTE]
Ja biorę tak w razie W
|
#657 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakładać na to jeszcze taki misiowy kombinezon wtedy??? A właśnie - w co Wy się pakujecie do szpitala? Bo ja mam strasznie dużo tych artykułów higienicznych - takich jak wkładki laktacyjne, podkłady-podpaski, podkłady na łóżko, pampersy i to wszystko takie wielkie jest... Nie wiem czy całe paczki brać czy po ile sztuk??? Mi wychodzi strasznie dużo gratów do tego szpitala, a tu jeszcze przecież tatuś z nami będzie, jak się uda wziąć ten pokój 2-osobowy i jego ciuszki trzeba brać... Edytowane przez gda Czas edycji: 2012-08-14 o 10:53 |
|
|
|
|
#659 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() no i snil mi sie porod, jakby inaczej po wczoraj ![]() asiulka oby Jasio jak najszybciej wyszedl z inkubatora anesh gratuluje wizyty ![]() zielona maskara, brak slow
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

może się spakuję po tych zajęciach 

nie wiem jak sobie poradzę bo nie mam lusterka 
bardzo dobre wieści
co by maluszek jeszcze posiedział
za 100tabl.płaciłam ok.17zł a ja potrzebuje nie mniej niż 30szt.

, Naszego pierwszego wątkowego chłopca!