|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
#1172 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do balsamów, sa od 4 miesiąca bo ogólnie jest przyjęte że dopiero wtedy rośnie brzuch ale spokojnie można je używać wcześniej a oliwke to oczywiście przez całą ciąże, ja uwielbiam z hippa Jesli brzuch nie rośnie to nie ma sensu wydawać kasy na super kremy, bo chodzi o zwykłe nawilżanie czyli oliwka albo nawilżający balsam. Ja czaje się teraz na krem do biustu z perfect mama bo oprocz ujędrniania zmniejsza bolesność piersi, a ja jak wstaje z łużka i zapomne ich podtrzymać to az jęcze ![]() Cytat:
I tego się trzymamy ![]() TŻ tylko jak sie bardzo zdenerwuje to czasami zapali w pracy ale to rzadko, co i tak wyniucham chodzby był 12h po zapaleniu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Myśle że nie są zabronione, tylko że wywołują wstrząsy więc lepiej unikać. Kremy musza być tak zrobione żeby mogły się przedostać w każdym trymestrze do płodu Więc nie ma się co bac, tylko jak brzuch nie rośnie to szkoda kasy ![]() No ja luteiny biore 6 tabletek i musze po tym coś zjeść chociaz to jedzenie nie smakuje Cytat:
a co do żeli, make up, lakier to oczywiscie że stosuje. Wszystko bez zmian byle krem był bez witaminy AMoja oliwka z Hippa jest dla dzieci i jest naprawde świetna, zresztą ma bardzo dobre recenzje |
|||||||
|
|
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, chyba znalazłam dobry krem na rozstępy. Ma same dobre opinie u osób które zaczęły go stosować w tym etapie ciąży. Czytałam trochę o tej Musteli i nie zachwyca. Ten z Rosmanna też nie jest wychwalany.
Także chyba po wykorzystaniu tego kremu z Rosmanna zakupię Elancyl https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...t-w-ciazy.html |
|
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Milego dnia
uciekam do pracy, jeszcze tylko dzisiaj i 5 dni urlopu
|
|
#1175 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak ty tez w okolicy globusa mieszkasz to ja codziennie przejezdzam tędy do pracy Cytat:
Cytat:
mam tylko nadzieje ze sie bede dobrze czuła![]() ale ci fajnie chociaz ja ten tydzien tez mam krotki bo wczoraj wolne, jutro wolne ![]() a ja wam napisze coś śmiesznego na poprawę humoru w niedziele w kościele ksiądz zbiera na tace oczywiście moja Jula dala pieniążka ksiądz ją potarmosił i nagle jak to dziecko pełnym głosem się mnie pyta "mamo a ty zapłaciłaś"
|
|
|
#1176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieci mają fajne teksty
|
|
|
#1177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
...bo do oficjalnej wersji to u mnie jeszcze hoho....w którym miesiącu zazwyczaj widać wiecie?
|
|
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
różne wierzenia są np mówią że jak ciągnie do słodkiego to dziewczynka jak do słonego i kwaśnego to chłopak
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-08-14 o 13:39 |
|
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w te ludowe nie wierze, bardziej w ta naukowa na podstawie daty zaplodnienia i owulacji ze jak w dniu owu to chlopak wczesniej to dziewczynka i u mnie wlasnie bylo wczesniej. z takich ludowych to chinski kalendarz tez mi dziewczynke pokazuje, sprawdzalam chyba na 20 osobach i tylko w 2 sie pomylil tu link http://www.plecdzieckaplanowanie.az....ec_dziecka.htm a patrzac na ludowe http://noworodek.pl/index.php?sm=1 to tez dziewczynka ;p ale jak sobie wyobrazam to chlopca nie umiem sie przestawic ;p no nic trzeba czekac ;p
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia patrząc na ten chiński to u mnie Julka powinna być chłopakiem
teraz tez mi wroży chlopaka więc zobaczymya ta ankieta jest dobra to że babcia nie ma siwych wlosów oznacze że będzie dziewczynka
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2012-08-14 o 14:03 |
|
|
|
|
#1181 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zreszta wszyscy mi to mówią..no zobaczymy....a i na słodkie patrzeć nie mogę...tylko pomidory z pieprzem bym jadla non stop zobaczymy w sumie taki łobuz przydałby się spokojnej mamusi ))
|
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam dziewczynkę W sumie może być
|
|
#1183 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a co do płci, nie wierzę w żadne przesądy, a chciałabym córkę najbardziej
|
||
|
|
|
|
#1184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do mieszkań w KRK to wiem doskonale jak boli płacenie... za 200tys to myślę, że 30mkw kawalerka góra Że jak się wyprowadzimy do wymarzonego domku na wsi to mieszkanie pójdzie pod najm studentom albo młodym małżeństwom bo doskonale wiemy z własnego doświadczenia jak się słono płaci za wynajęcie lokum...Idę sobie zapiekać ziemniaczki i cukinię.... mniami... mąż będzie niezadowolony bo jak to obiad bez mięsa! Trrudno....
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zadomowienie
|
Nom niestety, cena taka sobie, choć tańszy jest od Musteli.
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1186 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym chciała córunię... Tż synalka... ![]() Cytat:
|
|
|
#1187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzwoniłaś do Sanitasu na Okopowej? ja właśnie tam chodzę, dostaję się od ręki na hasło ciężarna, tylko pierwszy raz jak idziesz na nfz to musisz mieć skierowanie od rodzinnego, ja chodzę do dr Sawulskiej, ale chyba będę się przenosić do luxmedu do endo, bo tam też do gina chodzę i wszystko miałabym w jednej karcie, tyle że tam, mimo, że prywatnie to ciężko się zapisać do kogokolwiek, przynajmniej ostatnio. |
||
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
cos cisza tu, czyzby wszystkie szly spac? ja sie wlasnie szykuje. w11 sie skonczylo nic juz nie ma, a ziewam non stop.
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś w sumie spałam w dzień ze 4 godziny, to nie wiem co będe w nocy robić...
![]() CO do mieszkania- bo zapomniałąm wczesniej odp. 2pokoje+ 1 w suterynie mieszkanie na 1 piętrze +mały stryszek i kawałeczek działki. |
|
|
|
|
#1190 |
|
Przyczajenie
|
w te ludowe nie wierze, bardziej w ta naukowa na podstawie daty zaplodnienia i owulacji ze jak w dniu owu to chlopak wczesniej to dziewczynka i u mnie wlasnie bylo wczesniej. z takich ludowych to chinski kalendarz tez mi dziewczynke pokazuje, sprawdzalam chyba na 20 osobach i tylko w 2 sie pomylil tu link http://www.plecdzieckaplanowanie.az....ec_dziecka.htm
a patrzac na ludowe http://noworodek.pl/index.php?sm=1 to tez dziewczynka ;p ale jak sobie wyobrazam to chlopca nie umiem sie przestawic ;p no nic trzeba czekac ;p[/QUOTE] Witam! no to super, bo własnie sobie sprawdziłam i w obu przypadkach czy kalendarz chiński czy ankieta ludowa wychodzi dziewczynka!! Ale do ustalanie płci to jeszcze muszę poczekać i to sporo, no cóż :-D
|
|
#1191 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=klementyna1;3589658 6]ja dziś w sumie spałam w dzień ze 4 godziny, to nie wiem co będe w nocy robić...
![]() Ja szans nie miałam żeby się zdrzemnąć w dzień - robiłam krokiety, a noc tez nie była przespana przez pana męża który chrapał jak oszalały. Mam nadzieję że dzisiaj powtórki nie będzie, bo może się zle skończyć ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
No to super, bo u mnie wychodzi dziewczynka!!
|
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Normalnie o 5 do pracy wstaje i dzisiaj też się obudziłam i zasnąć nie mogę. Jestem teraz w 9 tygodniu i pojawiła się nowość- gorzki smak w ustach. Nie zgaga, ale jakbym wsuwała cały czas coś gorzkiego. Oszaleć można. Mówią, że każda ciąża jest inna i to 100% racja. Mdłości mam teraz wieksze, brzuszek po 2 miesiącu jak wtedy w 4. I tylko nie ma kiedy odpocząć.
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Zaraz szykujemy sie do drogi i wyjedziemy okolo 9 .Kurcze przez noc jakos spalam niespokojnie, w ogole jestem bardzo niespokojna, gdyz moj maz zasial we mnie ziarnko niepewnosci.. nie wiem, naszly mnie takie dziwne negatywne uczucia, ze i tym razem sie nie uda - nie mam mdlosci, z piersiami tez nie dzieje sie nic, nie sa nawet ani troche napiete ( a we wczesniejszej ciazy nie moglam spac na brzuchu, bo tak bolaly.. ) Jedynie na twarzy mnie strasznie wysypalo, czego wczesniej nie mialam. Ahhh mam nadzieje, ze mnie troche podbudujecie ![]() Dzisiaj juz 5w+6d .. czyli jutro rozpoczynam 7my tydzien..
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-08-15 o 06:43 |
|
|
|
|
#1194 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie martw się będzie dobrze!! tak więc proszę się nie denerwować tylko wyluzować i spokojnie jechać
|
|
|
#1195 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny wczoraj miałam wykonane usg prenatalne i na szczęście maluszek rozwija się bardzo dobrze, nawet jest większy o 5 dni termin porodu został wyznaczony z 02.03 na 23.02 ( urodziny mamy Tż
Serducho wali 161 ud/min długość CRL 59,7 mm przezierność karku 1,50mm obwód główki 67,4 mm obwód brzuszka 57,2 mm długość kości udowej 7,5 mm pępowina trójnaczyniowa kość nosowa widoczna, przepływ na zastawce trójdzielnej prawidłowy, przepływ w przewodzie żylnym prawidłowy, czaszka/mózg obraz prawidłowy, kręgosłup prawidłowy serce w klatce piersiowej, brzuch zarys prawidłowy, żołądek widoczny, pęcherz moczowy widoczny rączki, nóżki widoczne ![]() Trisomia 21 zespół Downa 1: 4352 Trisomia 18 Zespół Edwardsa 1: 6313 Trisomia 13Zespół Pataua 1: 121078 Niestety płci pani dr nie mogła nam powiedzieć ponieważ maluszek siedział sobie po turecku..Śmialiśmy się wczoraj z Tż, że maluszek zostanie księdzem/ zakonnicą bo rączki cały czas składał do modlitwy
|
|
#1196 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nic się nie martw, każdy przeżywa to inaczej, ja też nie mam za dużo objawów i wszyscy mi mówią żebym się cieszyła. Zresztą brutalna prawda jest taka, że co ma być to będzie... trzeba się uzbroić w cierpliwość. Też bym wolała już mieć tego dzieciaka, szast prast bez tego całego oczekiwania i napięcia no ale nie da się ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() i czekam na zdjęcia.Ja się właśnie zdołowałam wczoraj bo mam to usg mieć ok 17 września, ale dr Wiecheć najlepszy spec w Krk jest cały wrzesień na urlopie i nie wiem do kogo teraz pójść. Któraś z Was zna może jakiegoś wybitnego speca w Krk ? |
|||
|
|
|
|
#1197 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci, że mi też jakoś szczególnie ta ciążą nie daje się we znaki. Nie mam jakichś szczególnych mdłości. Robi mi się tylko niedobrzez po luteinie, już sam jej widok wywoluje u mnie odruch wymiotny Zachcianek żadnych nie mam w sumie - no może czasem coś kwaśnego, ale gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży, to z ciążą bym tego nie łaczyła No i piersi też ogólnie mnie zbytnio nie bolą. Są takie dni, że bolą bardziej, a sa takie dni, że nie bolą wcale. Jakieś pełniejsze też mi sie nie wydają![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() Ja powiem szczerze, że mi jednak ten czas oczekiwania jest bardzo potrzebny. No - może nie aż 9 m-cy - ciąża mogłaby się rozpoczynać od 2go trymestru, żeby już ten najbardziej stresujący czas minął Ja na badania prenatalne też mam się umówić na 30.08-14.09 i też się wczoraj wkurzyłam, bo nikt w szpitalu do którego gin kazala się umówić nie odbierał
|
|
|
#1198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na początku myślała, że jadła coś nieświeżego---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- dziewczyny wiem, że to śmieszne ale jak się wkleja te zdjęcia gdzie mam wejść
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja tez miewam czarne myśli, ale cały czas żyję nadzieją, że wszystko sie dobrze rozwija-za 10dno USG nie wiem jak dotrwam do tego czasu... Na szczęscie Tż mnie wspiera jak może. Piersi mam powiekszone, ale wydaje mi się jakby ta wielkośc się zmieniała, raz są wieksze raz mniejsze, bolec nie bolą wcale- jak powiedziałam do gince, to machnęla reką, "a to niech nie bolą, nie przejmowac się.
" Z objawów to mdłości troche ustąpiły, brzuch mam wiekszy- ale to chyba wzdęcia, bo żołądek czasem mnie pobolewa i podbrzusze niesety tez- co mnie martwi- ale łykam no-spę. Poza tym buzia też spryszczona. Czytam własnie fajną ksiązke, obyczajówkę D. Sumińsdkiej "Świat według psa" i tam jest, że psy i koty wyczuwają ciążę Nie wiem ile w tym prawdy ale tesciowe koty pchają mi sie na kolana, a nigdy mnie nie lubiły
|
|
|
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prosze jechac spokojnie i nie miec głupich mysli, wszystko jest dobrze i tak zostanie głowa do góry Cytat:
cudowne wiesci to ja jednak chyba pojde na to usg bo mi jeszcze tylu rzeczy nie mierzyła. to ogromny już twoj bobas 6 cm! to wstydniś wam rośnie to kiedy nastepne usg i szansa na płec? to teraz który to tydzien wyszedł 12? tam na dole zaawansowane obok chyba wyslij wiadomosc i potem zarządzaj zalącznikami
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

tak z ciekawości pytam

I tego się trzymamy 

05.07.2008 

Zachcianek żadnych nie mam w sumie - no może czasem coś kwaśnego, ale gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży, to z ciążą bym tego nie łaczyła