|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
dziewczynki igor mi klawiaturę zalał znowu zupą wczoraj. Nie ma liter kilku. A tak ię ciężko pi ze, że hej.
Wczoraj nie dalo ię nic napiać, a dzi trochę wy chła. maakra ;/;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Eveewee - tak mi bardzo bardzo przykro z powodu taty....
![]() o tak tak tak!!! zdecydowanie Telikowy Jaś jest coraz coraz bardziej TELIKOWY ![]() ![]() ![]() Cytat:
i że tż tak się super spisał ![]() a kilogramami się nie martw - tak cudnie wyglądasz teraz - że nawet kilogram w tę czy w tę stronę nie straszny Ci. Cytat:
caluje Was gorąco Kolinko - ![]() Cytat:
Julka miała pobieraną krew na morfo i krzepliwosc i lekarka mówiła że takie małe dzieci nie trzyma się na cczo do badań krwi - oni biora potem przy analizie wyników poprawkę na to że dziecko na czczo nie było ale pewnie u Hani przy serduchu co innego i musi byc na czczo - jak mus to mus... kciuki Pieleszko za Was - i buziak dla dzienej Hani ![]() dzień dobry - nadrobiona ostatnia strona - reszte nadrobię za chwile ![]() aaa Brumek - niezłe miałas przezycia widze na tych Mazurach... współczuje .. pewnie teraz wspomnienia stamtad już niefajne bedą..
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Wtajemniczenie
|
Szymon pije bardzo mało mleka - nie lubi ani mleka, ani kakao.
#3274 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Telik zakochałam się w Twoich zdjeciach, takie naturalne, jak od fotografa, boskie ![]() Brumek to planujecie zmianę mieszkania/ na większe? Jaciee super że wypoczęłaś ![]() Kajool a Wy gdzie byliście dokładnie nad morzem? śliczny Szymuś, dorosły ![]() Kolina nabieraj sił i wracaj ![]() Elika no ja myślę ze 2x dziennie kaszka na mleku wystarczy. Plus jeszcze jogurt np, jakiś twaróg. Sara za to kasz nie chce tylko mleko. Agawoo planujecie kredyt na własne m? kciuki masz. Ale pada, całą noc non stop, i teraz też leje i leje. ![]() Sara wczoraj obudziła się przed 22 z okropnym rykiem, jakby przestraszona albo coś złego się śniło. Uspokoiła się na rękach, i tylko na nich chciała być. Nie dała się odłożyć do łóżeczka, a potem znowu tak płakała i płakała nawet na rękach z pół godziny non stop, nie wiem co jej było. Obstwiam brzuszek, bo kopy nie robiła i jadła wczoraj wszystko co możliwe. I potem jak już ją uspokoiłam i przestała płakać, gdy tylko przekraczaliśmy próg jej pokoju znowu był ryk. U nas w sypialni był ryk. Tylko w dużym pokoju chciała być. I tam z nią musiałam spać. ![]()
#3275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marinko literkę "S" Ci Igorek "naprawił" mój synek miał w nocy gorączkę, mam nadzieję że przez zęby,a nie jakiś wirus ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agawoo w takim razie ![]() Patik to mieliście nocke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3277 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no tak staram się uspokoic - przeciez nie wszystkie dzieci lubia mleko moze ta kaszka + nabiał szeroko pojęty wystarczy ![]() a Maks wysoką miał tą gorączkę? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3278 | |
Zadomowienie
|
Bry Kuniczki
![]() [QUOTE=agulaaabar;35865149]Próbowałam wczoraj ![]() ![]() ![]() ehehheeh aga samo zło, ale nie powiedział nie ![]() ![]() [QUOTE=dziubek79;35866378] ![]() nie odpowiedziałaś mi kochana Shirko na pytanie ![]() [COLOR="Silver"] a właśnie wiedziałam, że ktoś pytał czy 100% płatne to Ty tak ![]() ![]() przykro mi Eve..... dbają dbają ![]() jee Twój maż wygląda na tym zdjęciu jak Colin Farel ![]() ![]() no to siup na jobs.cz i coś się znajdzie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3279 |
Zadomowienie
|
Eve, strasznie mi przykro
![]() ![]() Brumku, ale przeżycia ![]() ![]() Aż się zarumieniłam, przez to co napisałaś... Kajool, Szymek jest przeuroczy, taki już chłopiec się z niego zrobił po ścięciu włosów. ![]() ![]() Lili, jaki przystojniak! Bardzo, bardzo do Ciebie podobny. ![]() Telik, tworzycie cudną zgraną rodzinę. ![]() ![]() ![]() Ellika, miałam pytać o to samo. Hania też nie lubi mleka. Sama zrezygnowała z UU, a teraz mm wypija góra 120ml raz dziennie, też ratuję się kaszkami. Dobrze wiedzieć, że inne dzieci też tak mają. ![]() Jacieee, jesteś niemożliwa, takiego odplamiacza nie widziałam. ![]() ![]() Piwnooka, szkoda że w tym tyg nie dasz rady, no ale jesteś w pełni usprawiedliwiona. ![]() Blondynko, jeśli masz czas to my mogłybyśmy się spotkać w ten czwartek, a w przyszłym tyg już w trójkę( szóstkę ![]() ![]() Wczoraj wzięłam Hanię na zakupy, żeby uzupełnić jej garderobę i naprawdę fajne promocje są jeszcze. W Kappahl kupiłam 2x 2-pak śpiochów za 40zł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Zakorzenienie
|
Ellika jeżeli nie chce mleka to zrób zamiennik, kaszki różne, twarożek, jogurty itd. A może jej się nie podoba forma podania mleka? próbowałaś podać z kubka np z rurką, albo bez?
Marzena piękny wyszedł Ci ten tort! :brawa: i pięknie udekorowałaś party ![]() ![]() ![]() ![]() Brumek ![]() ![]() ![]() ![]() Jacieee to wakacje w sumie udane :brawo: My na razie odpuszczamy, czekam na decyzje w sprawie pracy, a jak się z pracą nie uda to raczej idę na kurs wtedy kiedy mąż będzie miał urlop, bo roboty nigdy się nie doczekam ![]() wodauqa dobrze że jesteś ![]() Telik słodkie zdjęcia ! Tryska od Was szczęściem ![]() Kajool ale masz przystojniaka ![]() ![]() Patik jak tam Twoje dolegliwości? Marina Ja zawsze powtarzam, zę koło laptopa się nie je ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3282 |
Zakorzenienie
|
Mateuszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Wtajemniczenie
|
Marina ja kiedyś zalałam lapka winem... kilka razy był reanimowany, aż padł na zawsze
![]() Pieleszko od rana trzymam kciuki za Hanię! Jak nas odwiedzisz, to pisz jak mała zniosła wyprawę z pustym brzuszkiem i jak wyniki. Oliweczko śliczny profil, jejku jakiego już masz dużego synka ![]() Powiem Wam coś w sekrecie: NIC MI SIĘ DZISIAJ NIE CHCE!!!! ![]()
![]() |
#3284 |
Zadomowienie
|
nie narzekam nie muszę tż-owi suszyć głowy o każdą pierdołę typu daj mi na szampon itd ![]() ![]() Justynka mamy taki sam sekret dzisiaj ![]()
#3285 |
Wtajemniczenie
|
Pieleszko ja też trzymam kciuki od rana
![]() Patik 150 zł za pokój Iustyna , Shira pozwolę sobie dołączyć do Waszego zacnego grona ![]() ![]()
#3286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o Chrystusowe fusekle a ja myślałam, że tylko moje krupnioki takie uparte i same nie chcą się wpakować do piekarnika ![]() wiecie co sobie kupiłam normalnie poszalałam, ciekawe czy któraś pamięta takie czeskie białe tenisówki z gumką na wf są mega wygodne i znalazłam mój numer jestem w wniebowzięta ![]() za dwie godzinki gzujemy ze Żbikiem na spotkanie Agi z Antkiem ![]()
![]() |
#3287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mei Tai sprzedajesz? Cytat:
![]() Przypomnij mi gdzie mieszkasz? Może my sobie jakie spotkanie zrobimy ? ![]() Mam blisko do Ciebie? ![]() A Ja zrobiłam ciasteczka z ciasta francuskiego i robię ciacho z nutelli i sucharek ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Pieleszka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3288 | |
Zakorzenienie
|
no nadrobione zaległości -
![]() ale naskrobałyście od soboty Cytat:
aaaale babcia super ![]() babcia bardziej ciekawa niż dziecko była z tym domkiem - widziałam, inny macie niz my - z tych nowszych pewnie ![]() ![]() urocze zdjęcia Haniłoka ![]() a torcik bossski ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3289 |
Zakorzenienie
|
Marzenko możemy.Ja chyba bym pieszo przyszła bo u mnie nic nie jeździ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Wtajemniczenie
|
Ale ja mam takiego lenia, że marzę o tym żeby padało i żebym nie musiała iść z draniami na spacer (deszcz zagłuszyłby moje wyrzuty sumienia
![]() Tżta dzisiaj do 20.00 nie ma, sama cały dzień z nimi siedzę ![]() Jacieńku ja obiad właśnie skończyłam robić, nie będę się prosić ![]() Shira tylko ciiiii, to sekret ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Zaneta będę wystawiać razem z chustą i innymi rzeczami (jak mi się leń skończy ![]()
![]() |
#3291 |
Zakorzenienie
|
Justyna
mam pytanie czy tam gdzie Ty mieszkasz jest szkoła? czy będziesz musiała wozić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mieszkam pod Cieszynem to nie wiem blisko?? Cytat:
to jednak nosidło się u Zuzi nie sprawdziło?
![]() |
#3293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczności .... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Wtajemniczenie
|
Blondynko tu NIC nie ma, ani szkoły, przedszkola, sklepu, kościoła, straży pożarnej, przychodni, poczty.... no NIC. To mała wieś w odległości 10-15 km od miasta. Same domki jednorodzinne, pola, jeziora i lasy.
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- shira no nie sprawdziło ![]()
![]() |
#3295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Zakorzenienie
|
boze i ja mam mega lenia...leje leje leje leje leje leje...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3297 |
Zakorzenienie
|
Shira godzinę jazdy do cieszyna mam,jeszcze tak daleko nie jechałam
![]() ![]() ![]() Iustyna a za ile sprzedajesz? Ja sie cały czas zastanawiam czy w nią zainwestować ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Ja też mam lenia,ale musze zrobić segregację ciuszków damy ![]() Wiecie co się stało ?! Ja w to nadal nie wierzę ![]() Dziecko mi zasneło o 20stej NIC NIE JADŁO w nocy, przebudziła się o 7 dałam mleka i ona spała do 9:45 ! i jeszcze ją wybudziłam lekko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zadomowienie
|
Żaneta, tak to prababcia.
![]() ![]() Beata, dobrze że już lepiej. ![]() ![]() ![]() Blondynko, a gdzie się widzimy? W cafe bebe? Możemy przy Starym Browarze w parku posiedzieć (podobno jakieś fajne wielkie owady tam postawili) No i na kawkę do środka można by wejść. Mi by godzina 12 najbardziej pasowała, co Ty na to? ![]() Oliweczko, ŚLICZNY Mateuszek i jaki już duży! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Witaj w klubie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdraszczam spotkania ![]() Cytat:
![]() Za godzine przyjeżdżaja moje zacne siostrzenice bo siostra musi jechac do lekarza... bleee do tego z jakąś koleżaneczką.. już sie ciesze na ta "gromadkę ".. Do tego brak pomyslu na obiad.. Co gotujecie? albo inaczej... co macie na te obiady, które się doprosić nie daja? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3300 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u nas akurat koniecznie Angielski musiał być ja czeskiego na początku nic zero nula wielka ale teraz już się do "rikam" z nimi ![]() podać topek? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.