Rozszerzone pory - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-16, 16:56   #31
ginger_
Przyczajenie

Dot.: rozszerzone pory...

moze jestes na niego uczulona, albo "wszedl" w jakas reakcje z jakimis innymi produktami, ktore stosujesz? moze odstaw go na kilka dni i pozniej wroc skoro jest dobry...? Napisz ile on kosztuje i czy jest do zdobycia bez problemow ( na recepte, tylko w aptekach itd.) a co do peelingów, to stosujesz enzymatyczne czy ziarniste? pozdrawiam, i dzieki za odp,bo cos watek malo rozruszany jest
ginger_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-17, 21:23   #32
Haggat
Zakorzenienie

Dot.: rozszerzone pory...

Cytat:
Napisane przez ginger_ Pokaż wiadomość
moze jestes na niego uczulona, albo "wszedl" w jakas reakcje z jakimis innymi produktami, ktore stosujesz? moze odstaw go na kilka dni i pozniej wroc skoro jest dobry...? Napisz ile on kosztuje i czy jest do zdobycia bez problemow ( na recepte, tylko w aptekach itd.) a co do peelingów, to stosujesz enzymatyczne czy ziarniste? pozdrawiam, i dzieki za odp,bo cos watek malo rozruszany jest
ginger sądze że coś się podziało z moją cerą i stąd te 'ślady' krem jest bardzo dobry. Avene diacneal jest do kupienia w aptekach, mi się udało kupić go na allegro za 30 zł/30 ml ale to po tygodniach obserwacji W aptekach jest dość drogi od 40 zł wzwyż a w internetowych aptekach to nawet piszą 70 zł (teraz na allegro i w internecie nie ma fajnych promocji ale radze polować). Co do peelingów to lubie ziarniste bo wtedy wiem że działają, enzymatycznym nie wierze jakoś a próbowałam. Mam cerę tłustą, raczej bez ropnych niespodzianek i wiem że ostre peelingi mi nie szkodzą.
PS trzeba ten wątek rozruszać
Haggat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 11:43   #33
Bass_Be22
Przyczajenie

GG do Bass_Be22
olejek pichtowy

Przeczytalam na wizazu duzo na temat olejku pichtowego z petroleum . Zaczelam go uzzywac ..
wszystkie zaskorniki wyszly na wierzch
czy takie mialo byc dzialanie tego olejku ???
Bass_Be22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 16:05   #34
Ligiya
BAN stały

Dot.: olejek pichtowy

Ja miałam tak samo. Ma oczyszczać, a przecież gdzieś te syfki wyjść muszą. Później powinno się poprawić.
Ligiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-02, 11:50   #35
Paulka_12
BAN stały

rozszerzone pory i rumien

Witam,
Na wstepie przeprosze jesli juz jest podobny watek, ale chcialam aby moj przypadek byl potraktowany oddzielnie, bo sama nie wiem co mi jest, temat wiadomosci jest moja przypuszczalna ocena stanu cery.

Od dawna miałam problemy z cera, z rozpoznaniem jej rodzaju i doborem kosmetyków, jednak ja nie o tym.
Moim problemem są bardzo widoczne "dziury" na policzkach, nawet nie wiem czy to rozszerzone pory czy to coś innego, dodatkowo ciągle mam rumień na policzkach, czy ciepło czy zimno jestem różowa. Bardzo mi to przeszkadza, co mam z tym zrobić??
Czy to wymaga leczenia dermatologicznego czy wystarczy porzadny zabieg kosmetyczny? nizej zalaczam zdjecie, zeby jakos bardziej obrazowo to przedstawic.

Paulka_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-03, 16:52   #36
BJean
Wtajemniczenie

Dot.: rozszerzone pory i rumien

Mi to wygląda na cerę naczynkową.

Jedynym pomysłem jaki przychodzi mi do głowy jest zabezpieczanie cery kremami ochronnymi oraz laser na naczynka aby zmniejszyc rumień.

skonsultuj się z dermatologiem.

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-08, 11:11   #37
Paulka_12
BAN stały

Dot.: rozszerzone pory i rumien

bylam u dermatologa, podejrzewa tradzik rozowaty, mam lekarstwa i masci, i plyn do mycia twarzy, mysle ze bedzie ok, ta dermatolog juz nie raz uratowala mnie z opresji
Paulka_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-04, 21:10   #38
aguuska
Raczkowanie

Rozszerzone pory, krem, baza....

witam,
szukam kremu pod podklad dla mojej dosc dziwnej twarzy... mam skóre juz wyleczoną z tradziku (lecz nadal z paroma zaskornikami.. sporadycznie jakis wyprysk) moją zmorą sa rozszerzony pory ale jednoczesnie sucha skóra.. (męczona różnymi kwasami) Szukam kremu jednoczesnie nawilżającego skórę który by niwelował tzw. "skórki" ale jednoczdesnie zwezal pory.. co polecacie?? i nie zapychal ofc
Stary 2010-12-08, 12:48   #39
cosmo20
Rozeznanie

Dot.: Rozszerzone pory, krem, baza....

pod makijaż z takich tańszych kremów najbardziej lubię krem Perfekta No Problem (biała tubka z kolorowymi napisami). Jest zarazem matujący, jak i antybakteryjny. w składzie ma perły matujące (dobre jeśli masz jeszcze zaczerwienienia po trądziku), i tam właśnie jak pisałaś oczyszcza i zwęża pory, hamuje powstawanie wykwitów itd.
ostatnio też miałam bardzo wysuszoną buzię od innego kremu i ten spokojnie sobie poradził.

Edytowane przez cosmo20
Czas edycji: 2010-12-08 o 12:51
cosmo20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-10, 02:36   #40
TETELINA
Raczkowanie

GG do TETELINA
Dot.: Rozszerzone pory, krem, baza....

Zalecam nawilzenie od "wewnatrz" w postaci suplementow diety-np.relastan,biocell (z kwasem hialuronowym) , natomiast jesli chodzi o krem -jestem za dermokosmetykami.Proponuj e na dzien -krem koniecznie z filtrem nie mniej niz 20,
(mnostwo firm ma w swojej ofercie-jest w czym wuybierac-np.seria Iwostin/Iwostin Purritin ) a na noc krem o dzialaniu intensywnie odzywczym - z ceramidami,wit.a,e,c..
" Pierwszy kieliszek przytłumiał nadmierną spostrzegawczość, drugi blokował zbyt czułe uszy, trzeci uspokajał powonienie, przy czwartym zmysły […] przypominały wrażliwością zmysły większości ludzi, ale nawet piąty kieliszek nie radził sobie z nadmiarem myśli. "

TETELINA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 18:25   #41
sinka13
Przyczajenie

Dot.: Rozszerzone pory

witam,
polecam rekawice do peelingu kessa i loofe ,oraz naturalne 100% mydla i kosmetyki np mydlo z aleppo ,uzywam od jakiegos czasu tylko naturalnych 100% kosmetykow zamawiam je na allegro ,i rekawic -ktora dziala jak mikrodermobrazja ,i moge powiedziec ze nigdy nie mialam tak pieknej skory jak teraz ,mialam problemy z rozszerzonymi porami i znacznie sie zmniejszyly ,bezs wydawania majatku na mikrodermobrazje ,naprawde Polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!1
sinka13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 13:15   #42
muminkowa_pani
Raczkowanie

mój chłopak ma rozszerzone pory i strasznie mu one przeszkadzają, szukam mu różnych opcji, bo przed maseczkami się wzbrania :P nie ma czasu na robienie domowych papek albo nakładania CZEGOŚ na twarzy :P bardziej chodzi mu o sposób, który będzie mógł wykorzystać podczas porannego/wieczornego mycia twarzy czy pod prysznicem. Wydaje mi się, że powinien zacząć od kupna rękawiczki do kąpieli, która jakby pilinguje skórę, a później użyć jakiegoś żelu oczyszczającego. Mogłoby pomóc? Jakie macie sposoby oprócz maseczek? Może coś dla zabieganego chłopaka?
Stary 2012-05-03, 14:42   #43
201607040946
Konto usunięte

Mimo że nastolatką nie jestem, mam bardzo rozszerzone pory. Żeby nie przesuszyć cery (mam mieszaną, ale odwodnioną), zaczęłam używać "toniku" z ogórka, mniszka, pokrzywy, nawet soku jabłkowego (świeżego, oczywiście).
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-08, 05:54   #44
201605161006
Konto usunięte

Witam, ja mam problem z rozszerzonymi porami na nosie! Kupiłam w super pharm krem vichy normaderm na noc, taki ciemno zielony i faktycznie są efekty ale po 3-4 zastosowaniach już nie zmniejsza porów do konca, dlatego trzeba go uzywac co pare dni, jednak naprawdę działa wiec jestem go w stanie polecic
Jesli ktos ma jakies domowe rady na rozszerzone pory to chętnie przeczytam. Pozdrawiam.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-16, 12:25   #45
Wenaa
Raczkowanie

GG do Wenaa

hej dziewczyny czy macie jakies sprawdzone zabiegi u kosmetyczki, które skutecznie zwężają pory??
Stary 2012-07-02, 15:38   #46
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wenaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny czy macie jakies sprawdzone zabiegi u kosmetyczki, które skutecznie zwężają pory??
Ja nie znam, ale tak jak pisałam wyżej, mogę polecić krem na rozszerzone pory normaderm na noc. Taki ciemnozielony. Drogi wprawdzie troche, bo mnie kosztowal bodajze 50pare złotych, ale naprawdę zwęża pory. Tylko trzeba go stosowac po trzy dni a potem z trzydniowymi przerwami bo skóra sie do niego szybko przyzwyczaja i po 3 nocach juz nie działa dopoki nie odstawimy go na kolejne kilka dni:/
Stary 2012-07-02, 16:49   #47
Wenaa
Raczkowanie

GG do Wenaa

No tak tylko że mnie interesuje coś na dłuższą metę najlepiej jakiś dobry zabieg.
Jeszcze nie byłam u kosmetyczki bo nie wiem co najlepiej by zadziałało, chciałam się tutaj poradzić .
Stary 2012-07-02, 20:21   #48
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wenaa Pokaż wiadomość
No tak tylko że mnie interesuje coś na dłuższą metę najlepiej jakiś dobry zabieg.
Jeszcze nie byłam u kosmetyczki bo nie wiem co najlepiej by zadziałało, chciałam się tutaj poradzić .
No chocby nie wiem co to bylo, to jeden zabieg nigdy nie da efektu, obojetnie czy dotyczy odmladzania twarzy czy odchudzania czy pozbycia sie cieni pod oczami itd. A to o czym wspomnialam zamyka problem na zawsze, tylko trzeba przez jakis czas regularnie stosować.
Stary 2012-07-03, 14:12   #49
Wenaa
Raczkowanie

GG do Wenaa

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
No chocby nie wiem co to bylo, to jeden zabieg nigdy nie da efektu, obojetnie czy dotyczy odmladzania twarzy czy odchudzania czy pozbycia sie cieni pod oczami itd. A to o czym wspomnialam zamyka problem na zawsze, tylko trzeba przez jakis czas regularnie stosować.
Słuchaj przecież nie napisałam że zależy mi na jednym zabiegu, mogę ich zrobić kilka aby zadziałały!
A Ty raz piszesz coś a potem temu zaprzeczasz , wcześniej napisałaś o tym kremie tak: ".... Tylko trzeba go stosowac po trzy dni a potem z trzydniowymi przerwami bo skóra sie do niego szybko przyzwyczaja i po 3 nocach juz nie działa"
teeraz piszesz, ze ten krem zamyka pory na zawsze.... ?? raczej wątpie, żeby krem zamykał pory na zawsze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-12, 05:52   #50
Ania09121983
Zadomowienie

postanowiłam odświeżyć wątek aby nie zakładać nowego.
właśnie wynalazłam produkt który ma pomóc mi pozbyć sie zaskórników.
zapraszam wszystkich którzy stosują ten olejek
jutro maszeruje do apteki, mam zamiar przygotować sobie krem i tonik.

Krem lekki pichtowy
Olejek pichtowy – 5 ml
Krem Nivea – 50 ml (1 opakowanie)
Składniki wymieszać. Krem wklepywać w skórę 1-2 razy dz.

tonik;
5-10 ml olejku pichtowego
50 ml nafty czystej (najlepiej kosmetycznej)

liczę na magiczne działanie, co do włosów to jeszcze ogarniam temat

bardzo ciekawa stronka
http://luskiewnik.strefa.pl/acne/pichta.htm

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".

Edytowane przez Ania09121983
Czas edycji: 2012-08-12 o 05:54
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 17:38   #51
Ania09121983
Zadomowienie

up

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 14:22   #52
Stysiaa
Raczkowanie

-Soraya peeling morelowy (oczyszczający)
-Soraya maseczka z zielonej glinki
- tonik z olejku z drzewa herbacianego
Stysiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-18, 14:22   #53
Ula28
Raczkowanie

rozszerzyłam sobie pory od maści wysuszających na trądzik. skóra była tak przesuszona ze piekła i wtedy pory się pootwierały. Jestem ciekawa czy takie pory da się usunąć, jakie zabiegi polecicie. Robiłam kwasy ale nie jestem z nich zadowolona.
Stary 2012-10-19, 13:05   #54
Wenaa
Raczkowanie

GG do Wenaa

no właśnie ja tez sie podlączam ale widze coś zero odezwu niedługo wybiorę się do kosmetyczki to dam znać jak poszlo
Stary 2012-10-19, 19:38   #55
prettysimple
Zadomowienie

Hydrolat oczarowy albo tonik z octem jabłkowym... Maseczka z zielonej glinki, myjka do twarzy (gąbeczka, szczoteczka, ściereczka z mikrofibry). No i toniki z kwasem salicylowym.
Stary 2012-11-22, 21:20   #56
0701ad653af51fe7d46c15beb30305209a2a4c30
Konto usunięte

Podbijam temat, jakie kremy polecicie? W KWC nie ma typowej kategorii "zmniejszający pory" :P
0701ad653af51fe7d46c15beb30305209a2a4c30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 13:38   #57
Wenaa
Raczkowanie

GG do Wenaa

jestem po dwóch zabiegach mikrodermabrazji i nie ma oszalamiających efektow
Stary 2013-01-27, 14:30   #58
kalina616
Przyczajenie

Unhappy Problemy z cerą - podrażnienia, rozszerzone pory itd.

Witam!
Chciałabym zwrócić się do Was o pomoc, jeżeli ktoś coś wie to niech napisze, bo już naprawdę nie mam pomysłu. Jeżeli był podobny wątek to nie bijcie proszę

Otóż chodzi o to, że od jakiegoś czasu, około 6 miesięcy mam problemy z cerą: jest wiecznie podrażniona, pokryta takimi czerwonymi krostkami na policzkach ( nie trądzikiem), są też "suche placki", rozszerzone pory i zaczerwienienia, poza tym zawsze po myciu mam ściągniętą skórę i uczucie suchości. Możecie mi poradzić jak się tego pozbyć? Jakieś specjalne kosmetyki może są na to albo zabiegi?
Pozdrawiam, Kalina
Stary 2013-01-30, 15:13   #59
HelenaTrojańska
Rozeznanie

Dot.: Problemy z cerą - podrażnienia, rozszerzone pory itd.

Cytat:
Napisane przez kalina616 Pokaż wiadomość
Witam!
Chciałabym zwrócić się do Was o pomoc, jeżeli ktoś coś wie to niech napisze, bo już naprawdę nie mam pomysłu. Jeżeli był podobny wątek to nie bijcie proszę

Otóż chodzi o to, że od jakiegoś czasu, około 6 miesięcy mam problemy z cerą: jest wiecznie podrażniona, pokryta takimi czerwonymi krostkami na policzkach ( nie trądzikiem), są też "suche placki", rozszerzone pory i zaczerwienienia, poza tym zawsze po myciu mam ściągniętą skórę i uczucie suchości. Możecie mi poradzić jak się tego pozbyć? Jakieś specjalne kosmetyki może są na to albo zabiegi?
Pozdrawiam, Kalina
Napisz najpierw jak wygląda twoja rutynowa pielęgnacja, może to w niej leży problem
Stary 2013-02-02, 09:10   #60
allein
Raczkowanie

Dot.: Problemy z cerą - podrażnienia, rozszerzone pory itd.

Cytat:
Napisane przez kalina616 Pokaż wiadomość
Otóż chodzi o to, że od jakiegoś czasu, około 6 miesięcy mam problemy z cerą: jest wiecznie podrażniona, pokryta takimi czerwonymi krostkami na policzkach ( nie trądzikiem), są też "suche placki", rozszerzone pory i zaczerwienienia, poza tym zawsze po myciu mam ściągniętą skórę i uczucie suchości.
Co się zmieniło przez ostatnie 6 miesięcy? Jeśli nigdy wcześniej nie miałaś problemów z cerą a teraz nagle pojawiły się takie cuda, być może przyczyna jest w diecie albo zmianach hormonalnych ?

allein jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości