![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: rozszerzone pory...
moze jestes na niego uczulona, albo "wszedl" w jakas reakcje z jakimis innymi produktami, ktore stosujesz? moze odstaw go na kilka dni i pozniej wroc skoro jest dobry...? Napisz ile on kosztuje i czy jest do zdobycia bez problemow ( na recepte, tylko w aptekach itd.) a co do peelingów, to stosujesz enzymatyczne czy ziarniste? pozdrawiam, i dzieki za odp,bo cos watek malo rozruszany jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: rozszerzone pory...
Cytat:
![]() PS trzeba ten wątek rozruszać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
olejek pichtowy
Przeczytalam na wizazu duzo na temat olejku pichtowego z petroleum . Zaczelam go uzzywac ..
wszystkie zaskorniki wyszly na wierzch czy takie mialo byc dzialanie tego olejku ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Dot.: olejek pichtowy
Ja miałam tak samo. Ma oczyszczać, a przecież gdzieś te syfki wyjść muszą. Później powinno się poprawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
rozszerzone pory i rumien
Witam,
Na wstepie przeprosze jesli juz jest podobny watek, ale chcialam aby moj przypadek byl potraktowany oddzielnie, bo sama nie wiem co mi jest, temat wiadomosci jest moja przypuszczalna ocena stanu cery. Od dawna miałam problemy z cera, z rozpoznaniem jej rodzaju i doborem kosmetyków, jednak ja nie o tym. Moim problemem są bardzo widoczne "dziury" na policzkach, nawet nie wiem czy to rozszerzone pory czy to coś innego, dodatkowo ciągle mam rumień na policzkach, czy ciepło czy zimno jestem różowa. Bardzo mi to przeszkadza, co mam z tym zrobić?? Czy to wymaga leczenia dermatologicznego czy wystarczy porzadny zabieg kosmetyczny? nizej zalaczam zdjecie, zeby jakos bardziej obrazowo to przedstawic. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: rozszerzone pory i rumien
Mi to wygląda na cerę naczynkową.
Jedynym pomysłem jaki przychodzi mi do głowy jest zabezpieczanie cery kremami ochronnymi oraz laser na naczynka aby zmniejszyc rumień. skonsultuj się z dermatologiem.
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Dot.: rozszerzone pory i rumien
bylam u dermatologa, podejrzewa tradzik rozowaty, mam lekarstwa i masci, i plyn do mycia twarzy, mysle ze bedzie ok, ta dermatolog juz nie raz uratowala mnie z opresji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Rozszerzone pory, krem, baza....
witam,
szukam kremu pod podklad dla mojej dosc dziwnej twarzy... mam skóre juz wyleczoną z tradziku (lecz nadal z paroma zaskornikami.. sporadycznie jakis wyprysk) moją zmorą sa rozszerzony pory ale jednoczesnie sucha skóra.. (męczona różnymi kwasami ![]() ![]()
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Dot.: Rozszerzone pory, krem, baza....
pod makijaż z takich tańszych kremów najbardziej lubię krem Perfekta No Problem (biała tubka z kolorowymi napisami). Jest zarazem matujący, jak i antybakteryjny. w składzie ma perły matujące (dobre jeśli masz jeszcze zaczerwienienia po trądziku), i tam właśnie jak pisałaś oczyszcza i zwęża pory, hamuje powstawanie wykwitów itd.
![]() ostatnio też miałam bardzo wysuszoną buzię od innego kremu i ten spokojnie sobie poradził.
Edytowane przez cosmo20 Czas edycji: 2010-12-08 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozszerzone pory, krem, baza....
Zalecam nawilzenie od "wewnatrz" w postaci suplementow diety-np.relastan,biocell (z kwasem hialuronowym) , natomiast jesli chodzi o krem -jestem za dermokosmetykami.Proponuj e na dzien -krem koniecznie z filtrem nie mniej niz 20,
(mnostwo firm ma w swojej ofercie-jest w czym wuybierac-np.seria Iwostin/Iwostin Purritin ) a na noc krem o dzialaniu intensywnie odzywczym - z ceramidami,wit.a,e,c.. ![]()
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Dot.: Rozszerzone pory
witam,
polecam rekawice do peelingu kessa i loofe ,oraz naturalne 100% mydla i kosmetyki np mydlo z aleppo ,uzywam od jakiegos czasu tylko naturalnych 100% kosmetykow zamawiam je na allegro ,i rekawic -ktora dziala jak mikrodermobrazja ,i moge powiedziec ze nigdy nie mialam tak pieknej skory jak teraz ,mialam problemy z rozszerzonymi porami i znacznie sie zmniejszyly ,bezs wydawania majatku na mikrodermobrazje ,naprawde Polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
mój chłopak ma rozszerzone pory i strasznie mu one przeszkadzają, szukam mu różnych opcji, bo przed maseczkami się wzbrania :P nie ma czasu na robienie domowych papek albo nakładania CZEGOŚ na twarzy :P bardziej chodzi mu o sposób, który będzie mógł wykorzystać podczas porannego/wieczornego mycia twarzy czy pod prysznicem. Wydaje mi się, że powinien zacząć od kupna rękawiczki do kąpieli, która jakby pilinguje skórę, a później użyć jakiegoś żelu oczyszczającego. Mogłoby pomóc? Jakie macie sposoby oprócz maseczek? Może coś dla zabieganego chłopaka?
![]()
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Mimo że nastolatką nie jestem, mam bardzo rozszerzone pory. Żeby nie przesuszyć cery (mam mieszaną, ale odwodnioną), zaczęłam używać "toniku" z ogórka, mniszka, pokrzywy, nawet soku jabłkowego (świeżego, oczywiście).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Witam, ja mam problem z rozszerzonymi porami na nosie! Kupiłam w super pharm krem vichy normaderm na noc, taki ciemno zielony i faktycznie są efekty ale po 3-4 zastosowaniach już nie zmniejsza porów do konca, dlatego trzeba go uzywac co pare dni, jednak naprawdę działa wiec jestem go w stanie polecic
![]() Jesli ktos ma jakies domowe rady na rozszerzone pory to chętnie przeczytam. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny czy macie jakies sprawdzone zabiegi u kosmetyczki, które skutecznie zwężają pory??
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
Ja nie znam, ale tak jak pisałam wyżej, mogę polecić krem na rozszerzone pory normaderm na noc. Taki ciemnozielony. Drogi wprawdzie troche, bo mnie kosztowal bodajze 50pare złotych, ale naprawdę zwęża pory. Tylko trzeba go stosowac po trzy dni a potem z trzydniowymi przerwami bo skóra sie do niego szybko przyzwyczaja i po 3 nocach juz nie działa dopoki nie odstawimy go na kolejne kilka dni:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
No tak tylko że mnie interesuje coś na dłuższą metę najlepiej jakiś dobry zabieg.
Jeszcze nie byłam u kosmetyczki bo nie wiem co najlepiej by zadziałało, chciałam się tutaj poradzić .
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
No chocby nie wiem co to bylo, to jeden zabieg nigdy nie da efektu, obojetnie czy dotyczy odmladzania twarzy czy odchudzania czy pozbycia sie cieni pod oczami itd. A to o czym wspomnialam zamyka problem na zawsze, tylko trzeba przez jakis czas regularnie stosować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A Ty raz piszesz coś a potem temu zaprzeczasz , wcześniej napisałaś o tym kremie tak: ".... Tylko trzeba go stosowac po trzy dni a potem z trzydniowymi przerwami bo skóra sie do niego szybko przyzwyczaja i po 3 nocach juz nie działa" teeraz piszesz, ze ten krem zamyka pory na zawsze.... ?? raczej wątpie, żeby krem zamykał pory na zawsze ![]()
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
postanowiłam odświeżyć wątek aby nie zakładać nowego.
właśnie wynalazłam produkt który ma pomóc mi pozbyć sie zaskórników. zapraszam wszystkich którzy stosują ten olejek ![]() jutro maszeruje do apteki, mam zamiar przygotować sobie krem i tonik. Krem lekki pichtowy Olejek pichtowy – 5 ml Krem Nivea – 50 ml (1 opakowanie) Składniki wymieszać. Krem wklepywać w skórę 1-2 razy dz. tonik; 5-10 ml olejku pichtowego 50 ml nafty czystej (najlepiej kosmetycznej) liczę na magiczne działanie, co do włosów to jeszcze ogarniam temat bardzo ciekawa stronka ![]() http://luskiewnik.strefa.pl/acne/pichta.htm
"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było". Edytowane przez Ania09121983 Czas edycji: 2012-08-12 o 05:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
up
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
-Soraya peeling morelowy (oczyszczający)
-Soraya maseczka z zielonej glinki - tonik z olejku z drzewa herbacianego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
rozszerzyłam sobie pory od maści wysuszających na trądzik. skóra była tak przesuszona ze piekła i wtedy pory się pootwierały. Jestem ciekawa czy takie pory da się usunąć, jakie zabiegi polecicie. Robiłam kwasy ale nie jestem z nich zadowolona.
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
no właśnie ja tez sie podlączam ale widze coś zero odezwu
![]() ![]()
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Hydrolat oczarowy albo tonik z octem jabłkowym... Maseczka z zielonej glinki, myjka do twarzy (gąbeczka, szczoteczka, ściereczka z mikrofibry). No i toniki z kwasem salicylowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Podbijam temat, jakie kremy polecicie? W KWC nie ma typowej kategorii "zmniejszający pory" :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
jestem po dwóch zabiegach mikrodermabrazji i nie ma oszalamiających efektow
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Chciałabym zwrócić się do Was o pomoc, jeżeli ktoś coś wie to niech napisze, bo już naprawdę nie mam pomysłu. Jeżeli był podobny wątek to nie bijcie proszę ![]() Otóż chodzi o to, że od jakiegoś czasu, około 6 miesięcy mam problemy z cerą: jest wiecznie podrażniona, pokryta takimi czerwonymi krostkami na policzkach ( nie trądzikiem), są też "suche placki", rozszerzone pory i zaczerwienienia, poza tym zawsze po myciu mam ściągniętą skórę i uczucie suchości. Możecie mi poradzić jak się tego pozbyć? Jakieś specjalne kosmetyki może są na to albo zabiegi? Pozdrawiam, Kalina ![]()
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Problemy z cerą - podrażnienia, rozszerzone pory itd.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Problemy z cerą - podrażnienia, rozszerzone pory itd.
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.