|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
moj Syzmon tez malo pije mleka
Cytat:
Cytat:
Fajnie wam z zakupami, u nas przecen za bardzo nie ma. Kupilas ta miseczke?? powiem ci, ze juz ma. Tzn. ja sie smieje ale na plazy to praktycznie tylko dziewczynki go zaczepialy :P piekny Cytat:
Cytat:
Chce mi sie cos slodkiego....
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Witam, dzieki wielkie dziewczynki za slowa wsparcia
![]() ![]() Dokladnie wiedzialam, ze smierc juz blisko, ale nie bylam gotowa na to. Najwazniejsze, ze juz wszystko zalatwione, w czwartek pogrzeb, jutro roczek Marysi - nie chcielismy jej przekladac, bo pozniej juz nie ma na kiedy. Takze jutro impreza w czwartek ostatnie pozegnanie oliweczko mateuszek sliczny z profilu. ![]() ![]()
#3333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
eve kochanie jestes bardzo dzielna. Przytulam Cię najmocniej jak tylko można!
A mi dalej nie chodzi "s" - robię tą literkę -kopiuj- wklej. Można zwariować. spaliła się M. mówi ta litera, a inne chodza tez makarycznie. czytam Was ale pisanie to męka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
Brumciu, to dzisiaj Wasza rocznica ślubu/spotkania?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- ja jedną ręką zasuwam, bo na drugiej usypia Jula ![]() Zamówiliśmy dzisiaj tort. P trzymał Julcię na rękach, a Ona niewiadomo skąd pociągnęła za takie blachy, co stały na nich ciastka i wszystko runęło z hukiem na podłogę rozwalając przy tym trochę szybę...oczywiscie chcieliśmy płacić itd.ale pani powiedziała,że powie szefowi,że dziecko rozwaliło i nikt nie będzie za to odpowiedzialny ![]() W czwartek idę jeszcze tam ciasto zamówić, bo dziś już nie było w czym wybierać, ale teraz to wstyd tam iść.... Wieczorem przesypywałam Juli kaszkę do pojemnika, a Ona pociągnęła za obrus i wszystko się na nią wysypało... ile było sprzątania.... no i usnęło dziecko ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-08-14 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż tak jak pisałam, raczej myślę, że zęby bo się ślini, łapki pcha i płacze jak sobie przy jedzeniu urazi. Witaj w klubie ![]() Ewe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() nadrobiłam póki co jedną stronę, ale że mam masę roboty to teraz napiszę bo nie wiem czy zdąże cos jeszcze dzisiaj przeczytać... a więc w Poznaniu poszło bardzo dobrze!!! tzn. nie wyniki -bo te są po prostu, a może aż dobre. tzn. nie gorsze niż były co mnie bardzo cieszy. ale moja Hania to jednak złote dziecko i jak trzeba to potrafi sprostać wyzwaniu. wytrzymała na czczo, ale sie okazało, że niepotrzebnie, bo była tak grzeczna, że nie trzeba jej było podawać leków ![]() ![]() ![]() ![]() słoneczko, beatko przed badaniem krwi też bym dziecka na czczo nie trzymała i chociaż wody czy UU bym dała. ale u nas mała miała mieć podawane leki znieczulające doodbytniczo i tutaj nie może być mowy o jakimkolwiek jedzonku czy piciu ![]() idę się kąpać i kontynuować pakowanie bo jedziemy nad morze na kr otki urlopik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() urlopik jak najbardziej zasłużony !! nawet nie wiecie jak Wam zazdroszczę urlopów/wyjazdów, nawet tych kilkudniowych...tak mi potrzeba zmienić otoczenie, na chwilę wyrwać się od problemów, myśli... Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-14 o 20:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanego urlopu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jej daje rózne, czasem te Gizmo z biedronki, czasem zwykłe Danio, jakie mi się nawinie - wszystkie kocha - generalnie "te dorosłe" tez - nie cykam się Jogurty też uwielbia ![]() Cytat:
![]() nalezy Wam się zasłużony urlop ![]() Cytat:
ale mamy jechać jeszcze jak ciepło będzie do Krakowa do Zoo ![]() ![]() lecę szperać za paputkami na alll - może coś kupię ![]() i pochwalę się - pięknie już sama chodzi po domu - bez zachęcania - umyśli sobie że chce po cos iść gdzieś i idzie ładnie bez chwiania się - w zasadzie nie chodzę za nią i jej nie asekuruję bo sama ostrożna jest wystarczająco ![]() jak śpiąca już jest to ją pilnuje trochę bo wtedy cięzko jej koordynacja wychodzi - i łazi jak nieprzytomna - więc wtedy ją skłaniam raczej do raczkowania ![]() ale jestem dumna z mojej córci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3342 |
Wtajemniczenie
|
Pieleszko super wieści! Wielki buziak dla dzielnej Hani!!!
![]() |
#3343 | |
Wtajemniczenie
|
Cudo!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Pieleszko to super wieści
![]() ![]() Cytat:
![]() Przeszkadzał mi jedynie te silny wiatr bo dzieciaki były zakatarzone,zagilowane więc niezbyt fajnie tak po takim wietrze łazić. W ogóle to pisałyście o nosidłach i nasza Tula spisała się rewelacyjnie! Była w użyciu praktycznie non stop. Nosiliśmy z tż-tem dzieciaki na zmianę, najbardziej upodobał sobie ją Filip, bo zakochał się w noszeniu przez mamusię na plecach ![]() Lila raczej tylko w czasie drzemki, bo jak nie chciała spać to nie chciała zbytnio siedzieć na brzuchu, a na plecy jeszcze za mała jest. Dopasowywaliśmy więc dzieciaki do nosidła/wózka w zależności odich chęci i planów drzemkowych ![]() A byłam dziś w mojej firmie, rozmawiałam z moją dyrektor i ustalone że wracam na cały etat 1 października ![]() Ale dostałam nową "propozycję" ,będę pracowała w innym zespole, nowe obowiązki,nowy brand więc będę się musiała na nowo wdrożyć...
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-08-14 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Julka też uwielbia jogurty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- to w jakich godzinach będziesz pracować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Oj niefajne to,mam nadzieję, że po zakończeniu wycinania nie będą się już regenerowały/odrastały na nowo. ![]() Cytat:
![]() No to super. ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Przed podkreślone oplułam monitor ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Wcale się nie dziwie. ![]() 3. Mam nadzieję, że to jednak przez zęby i objawy szybko przestaną dokuczać. ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. U Nas już wszyscy się nauczyli, że obrusy przy Hani są surowo zabronione. ![]() Cytat:
![]() ![]() Miłego odpoczynku- który w pełni Wam się należy. ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko coś mnie zaczęło rozpieszczać. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-08-14 o 21:09 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomniałam napisać że Mateuszek uroczy ![]() aż sama zatęskniłam za brzuszkiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny za kciuki i miłe slowa
![]() ![]() a co d urlopu to do końca stał pod znakiem zapytania bo nie wiedzieliśmy czy znajomi się też zdecydują. ale odezwali się, że jadą i że znaleźli kwaterę ![]() dziubku kochana wiesz, że z chęcią zabrałabym Ciebie i Szymka z nami?? albo zaprosiła do siebie (u nas naprawdę ładnie jest na ziemi Lubuskiej) żebyś właśnie odpoczęła od problemów ![]() oliweczko jaki śliczny Mateuszek ![]() ![]() ![]() moja Hanka z mleka to najbardziej moje własne lubi. a żadne MM jej nie podchodzi-niezaleznie jak podane ![]() ![]() no i się wykąpałam, spakowałam, nawet co nieco przegryzłam. nadrobiłam Was. a teraz ide włosy suszyć i chyba wskoczę pod kołdrę do mojego TŻ bo on juz od ponad godziny chrapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
Jesteśmy w domu
![]() Ale mam nadrabiania z dziś. Jechaliśmy 5h (a w tamtą stronę niecałe 3), z ca`ego 2h po samej Warszawie ![]() ![]() Za to noc była cudna. Żadnych sąsiadów, a dziecko spało od 21 do 6 rano. Potem juz co prawda nie, ale to i tak jego najładniejsze poza-domowe spanko ![]() Pogoda gorzej niż koszmarna i tylko dwa dni, ale i tak to był mój najmilszy wyjazd od lat ![]()
![]() |
#3350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i musiał wystarczyć tylko mały bieżnik na środku stołu ![]() no sama w szoku jestem - ale generalnie jak chce szybko i bezpiecznie to na czworaka - a jak ma zachcianke i ambicje na dwóch nogach to sobie kroczy elegancko i powoli - z gracją ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bawcie się dobrze i korzystajcie !!!! Cytat:
super,że masz taką możliwość powrotu Cytat:
![]() nasz łobuz też śmiga ale on to torpeda i oszołom i asekuracja niezbędna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
Pieleszko wspaniałe wieści!! i brawa dla dzielnej Hani
![]() Poprasowałam moją wieeelką nietknietą od tyg górę ![]() ![]() I ide spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |||||||
Zakorzenienie
|
To się biorę za odpisywanie. Pewnie mi do północy zejdzie
![]() Cytat:
![]() Marzy nam się ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak się dziś zastanawiałam nad Waszym spaniem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wspaniałego wypoczynku życzę ![]() ![]()
![]() |
#3355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A pracy trochę współczuję ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
Marzenko - powiedz mi, proszę, te budynie do tortu to takie standardowe na pół litra mleka? Bo teraz są różne: i na 3/4, i na cały litr... I miałaś waniliowe czy śmietankowe?
A wiśnie to takie z kompotu jakby? I ten słoik jakiej miałaś wielkości? ![]()
![]() |
#3358 |
Zadomowienie
|
![]() Jak zwykle nie śpimy od 6.... Hania, byłaś baaardzo dzielna, wakacje Ci się należa, rodzicom też! ![]() Miłego dnia, idziemy na dżermkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zakorzenienie
|
Super wieści! Teraz musi być już tylko lepiej
![]() Udanego wypoczynku. Cytat:
Skaza u nas też. ![]() Gorączki brak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
Lili 83
![]() super że gorączka poszła w chol.erę ![]() bry co tu tak cicho , wszyscy spią?? to ja już nie będę wierzyć,że Wasze dzieciaczki tak wcześnie wstają ![]() my od 6:40 na nogach , standardowo ![]() mały ma teraz drzemkę a jak wstanie to jedziemy do moich rodziców ![]() miłego dnia poniżej mój łobuz z wczorajszego placu zabaw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.