|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
przez około tydzien na poczatku pazdziernika grałam silice, bo mi zostało z wczesniejszego dbania o włosy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Raczkowanie
|
mi się chyba już zagęściły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() spoko jak bedzie bliżej wyjazdu to dam ogłoszenie parafialne że jade i że kupie nam zaje*iaszcze kosmetyki. Znajdz sobie to co chcesz na KWC, albo na stronce DM z kosmetykami Alverde zebym wiedziała co dokładnie mam kupić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Raczkowanie
|
dzisiaj doszłam do wniosku, ze jantar lub babydream bardzo rozjaśniły mi odrosty
![]() ![]() Pielęgnujmy dziewczyny pielęgnujmy, a na pewno będą grubsze ![]()
#2915 |
Zakorzenienie
|
nie też to chyba bd, bo u mnie też odrosty mało widoczne, chyba że mi włosy nie rosną
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Moja siostra ma a raczej miał włosy za zapięcie stanika, poszła końce obciąć... wróciła z włosami do ramion zaryczana
![]()
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za odpowiedź ![]() to w takim razie nie będę laminować w okolicach farbowania, a resztę pielęgnacji pozostawię bez zmian i będę obserwować ![]() O to ja będę oczekiwać na ogłoszenie parafialne o wyjeździe bo bardzo bym chciała jakiś olejek albo i dwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mozna rzepak mozna, ja kiedys stosowałam w mieszance ![]() Cytat:
tu link ![]() moja stoją tak bliżej kasy i sa raczej "sezonowe' może u cb sie juz wyprzedały? albo dopiero będą? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba pare dziewczyn je zachwalało nawet ![]() a jak cos to link wyzej ![]() przepraszam ![]() to może zaczij bana po kupnie tej odzywki? ![]() Cytat:
![]() co ty mówisz, serio? to swietnie! ![]() jak ja byłam to go nie było, bardzo ci dziekuję ![]() Cytat:
![]()
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-08-14 o 20:29 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Zakorzenienie
|
Bajdełej, właśnie dlatego postanowiłam sobie, że dokończę 1/3 opakowania Drovitu i kończę z suplementami wewnętrznie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak zapowiedziałam, tak zrobiłam - siedzę z prostym psikaczem (woda, miód, Isana z babassu, panthenol) i olejem winogronowym na długości, a naskalpowo Sesa, oczywiście ![]()
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale moze mam paragon gdzies to zaraz sprawdze, a jak nie mam to w czwartek zajrzę do biedry i sprawdzę, bo jutro chba zamknięta ![]() edit : mam ![]() ![]()
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Zakupiłam dziś eliksir GP kusicielki jedne :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zadomowienie
|
na GP też się czaję, a stosujecie go jako wcierkę i na długość? jakie daje efekty?
zrobiłam to mycie z sodą + płukankę octową, nie wiem, które z tego, ale wysuszyło mi troszkę włosy, nawet minimalny problem był z rozczesywaniem... tzn. może nie problem, ile nie szło tak gładko, jak ostatnio zawsze szło... no nic, wypróbowałam, jak to jest ![]() mój główny cel to też zagęszczenie, ale tak myślałam, że chyba mimo wszystko najpierw przybędzie mi długość, a gdy osiągnę wymarzoną, to potem będę równać do niej, a gęstość będzie się zwiększać, bo te baby hair (które dopiero wyjdą) będą rosły... Tylko taka refleksja mnie naszła, że to będzie pewnie 'po czterdziestce' i czy kobiecie w tym wieku wypada nosić długie do pasa włosy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam skład mojego nowego psikadełka, co sądzicie? Bo moim zdaniem jest całkiem dobrze
![]() aqua, PEG-40 hydrogenated castor oil, cetrimonium chloride, polyquaterium-16, hydrolyzed vegetable protein PG-propyl silanetriol, hydrolized keratin, d-panthenol, silk amino acids, glicerin, hydrolized ceratonia siliqua seed extract, polyquaterium-7, guar hydroxypropyltrimonim chloride, zea mays strach, sodium benzoate, potassium sorbate, prunus armeniaca (apricot) fruit extract, pyrus communis (pear) fruit extract, citrus nobilis (mandarin orange) fruit extract, prunus persica (peach) fruit extract, carica papaya (papaya) fruit extract, cucumis melo (melon) fruit extract, persea gratissima (avocado) fruit extract, cocos nucifera (coconut) extract, pyrus malus (apple) fruit extract, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolino ne, parfum, limonene ufffff ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
seriously? no.
|
![]() w tytule wątku powinno byc napisane: wejście grozi bankructwem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh, eh, muszę się czymś pocieszyć ![]()
![]() |
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2931 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Umyłam włosy pierwszy raz Facalle zmywałam olej teraz schną ciekawe jakie będą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to jest tylko niezłe ![]()
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
a ja na dozie zamowiłam olejek ze słodkich migdałów, tak na próbe, za całe 4 zł
![]() pielęgnuje włosy po 'wizażowemu' od 17 lipca i wiem już że moje włosiska sa na serio wysokimi porami ![]() ![]() tak więc mam na włoskach olej migdałowy i jutro rano zmywam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
No ja się aż tak nie znam, a poza tym temat polyquatów nie jest tak popularny jak silikonów, nie wczytywałam się specjalnie w tą tematykę, z tego co wiem to też mogą oblepiać włosy, ale na temat zmywalności, przepuszczalności itd niewiele wiem, i to jeszcze że kręcone ich unikają
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, już nic, znalazłam wersję za 4 zł ![]()
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-08-14 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
ja mam słodkie migdały, nie mialam pojęcia,że on do wysokich porów
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2939 |
Raczkowanie
|
ej no już żeśta mnie wystraszyły żem w bezruchu siedziała wbita w krzesło
![]() to jest normalny, prawdziwy olej ze słodkich migdałow, wyszukałam taki malutki, żeby wstępnie wypróbować czy podpasuje moim wybrednym cieniasom, jeśli tak to bedzie moj pierwszy olej i śmigam po większe opakowanie, a następnie coś czuje że pujdzie pod odstrzał olej z avocado bo po tej odżywce garnier aik mam cudnie gładkie włosy, szczegolnie na początku stosowania miałam, bo teraz jakoś mniej, pewnie te maslo karite daje sie we znaki ,bo rzeczywiście masła mi nie pasują, np isana krem kakaowy to już wogole robi mi pioruna na głowie. Proteiny też mi nie podchodzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
Trochę dziś pobabrałam się z tym glutkiem. A jednak mam dalej kolonie, szau ni ma. Z tym, że użyłam bingacza z shea i algami. To on chyba jest winowajcą, bo nie potrafię się nim zachwycić. Włosy po nim miękkie, ale nieco napuszone. A szkoda, bo zapach jak dla mnie obłędny
![]() Czas określić ich porowatość, bo dalej się waham ![]()
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.