Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-14, 21:31   #901
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Gratuluję pozytywnych wieści z dzisiejszych wizyt

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycie
Szyjka zamknieta..tetno malej oki140
W piatek mam zrobic morfologie i zobaczymy jak tam moja hemoglobina i czy nadal mam brac ten tardyferon pierunskki
zaskoczyl mnie bo juz dzis mialam wymaz na paciorkowca
Myslalam ze to po 36 tyg sie robi
ogolnie dostalam skierowanie na hiva i te rozne inne ☠☠☠☠☠☠☠y vdrl..
a i mam dzwonic w poniedziałek umawiac sie na usg
bo na fundusz to ja mam wizyte dopiero 10 wrzesnia dotrwam tyle?
a no i przytylam 2,5 kg czyli lacznie mam juz 9 kg na plusie :P

ogolnie jestem dzis taka padnieta .. ze nie mam sily Was nadrabiac, chociaz moze potem cos poczytam bo teraz leze i palcem mi sie ruszyc nie chce nic
Mi też właśnie wczoraj pobrał,za tydzień mam dzwonić do niego i pytać o wynik.A te inne badania na przeciwciała,cytomegalie, toxo... robiłam przed ta wizytą i zapłaciłam ponad 200złdo tego recepty 100%,ale najważniejsze zaufanie i opieka.Teraz niby wizyta 3września i nie mam zadnych badań zleconych,bo nie wiadomo czy dotrwam w dwupaku...

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wróciliśmy do domu. Niestety Sojka, miejsc nie ma i nawet ze skierowaniem odesłali mnie do innego szpitala (albo Lubartowska - za nic tam nie pójdę albo Świdnik). jedyne co sprawdzili to tętno dziecka - całe szczęście ok. Jutro mam się zgłosić na ktg sprawdzające, ale raczej na oddział mnie nie położą bo miejsc nie ma! podczas naszego pobytu na ip odesłali 2 kobiety. Mąż strasznie zły, a ja nie mam siły się złościć. Mam tylko nadzieję, że z maluszkiem wszystko dobrze i to podwyższone tętno było tylko jednorazowe. A gdyby nie usg to nawet nie wiedziałabym, że tych wód jest mało. przypomniało mi się, że Konczi też miała mało wód i musiała dużo pić (woda z cytryną? dobrze pamiętam?) więc piję i ja, żeby tylko z dzidzią nic się nie stało. i myślę pozytywnie...
Acha, nawet gdyby były miejsca, to mimo tego, że to 37t+4d nie wywoływaliby porodu do skończonego 38t (gdyby nic niepokojącego się nie działo) tylko leżałabym na obserwacji na patologii...
przykre jest to, że dla nas to wyjątkowy czas, martwimy się, jak coś wydaje nam się nie tak, a dla służby zdrowia to tylko byle jaki pacjent i nikt ważny i spokojnie można go odesłać. A łapówki za nic NIGDY nikomu nie dam!
I dziękuję Wam wszystkim za troskę i dobre słowa - na pewno się przydadzą na później
Matko co się dzieje w tych szpitalachnormalnie babyboom
Oszczędzaj się i dużo pij

Mam pytanie czy Elena odzywała się po wizycie?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 21:34   #902
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kurczę, a te kołderki z Ikei które mają ten rozmiar mają znaczek 1+.

I to mnie ostatecznie przekonało, żeby kupić na początek śpiworek...

Ten jest taki piękny... Trochę drogi, ale może ktoś na babyshower mi kupi

http://www.zarahome.com/webapp/wcs/s...Sleeping%2BBag

Myślicie, że na zimę da radę?

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------
dokladnie dlatego ja nie bede uzywac ani kołdry ani poduszki
mam tylko poszekwe wlasnie 120 x90 bo kupilam taki komplet ocharniacz+poszewki+przes cieradlo.
bede uzywac tylko spiworka, mam 2 ze smyka i gruboscia tak mi sie wydaje ze to samo co ten z zary. moim zdaniem bedzie ok, nie ma co przegrzewac. zreszta sama zobaczysz czy dzieku nie zimno i najwyzej ubierzesz cos pod piżamkę

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie

No ja planuję nosić, bo to "rozflaczenie" zarówno biustu jak i brzucha mnie stresuje. Staniczki już mam ze 3 takie do karmienia, ale ja mam dobrze bo moja mama kiedyś sprzedawała bieliznę i zostało jej trochę takich staników
Do brzucha kupię jakiś pas wyszczuplający, ale rzecz jasna nie mam zamiaru go od razu po porodzie nosić.

Pytanie do mamuś które już mają dzieci. Myłyście główkę noworodka szamponem, czy tym samym co resztę ciałka? Zastanawiam się czy kupić.
Ogólnie chce wszystkie kosmetyki kupić tej firmy Emolium. Chyba w aptece dostanę co?
ja tez bylam napalona na ten pas porodowy ale fizjoterapeutka ze szkoly rodzenia mi to wybila z glowy. wiecej szkody to narobi niz pozytku. poczytaj sobie na necie o rozleniwieniu miesni.

Cytat:
Mi w szkole rodzenia położna mówiła, żeby przez pierwszy miesiąc wlewać tylko ten płyn (ja akurat mam Oilatum) do kąpieli i myć ręką całe ciałko bez żadnych dodatkowych mydeł/szamponów.
nam to samo na sr mowila polozna, zeby stosowac emolinty do razu bo sa super dla malucha

Cytat:
Ja bym kupiła na Twoim miejscu oliwkę do wyczesywania główki, żeby ciemieniucha się nie pojawiła. Aaa no i skoro masz córeczkę, to do pielęgnacji okolic intymnych oliwka też się przydaje. (Polecam Hippa - super skład).

Ja mam podobny zestaw - Oilatum do kąpieli, Linomag do pupki, Octanisept do pępka, sól fizjologiczna do pielęgnacji buźki i kremik ochronny z filtrem na spacerki. No i w razie czego Sudocrem na odparzenia i oliwka do wyczesywania głowy.
jaki masz kremik ochronny ????

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej

Od dziś jestem na L4 i przez kolejne 2 tyg. nie zamierzam odbierać telefonów z pracy jędza jezzzdem

Asiulka, właśnie - co z pokarmem po cc?

Choco i Kasiam nie wiem które jeszcze dziewczyny są z Krakowa jak to jest z położnymi? w przyszłym tyg. wybieram się do mojej przychodni, na stronie nie ma nic napisane - macie już wybraną położną albo jesteście do którejś zapisane?

trzymam kciuki mocno za obydwie marty i iwoncie! Aga_ton i Sojka trzymajcie się dzielnie...
ja nie mam pojecia jak to jest ja nie jestem w krk zameldowana i nawet nie wiem do jakiej przychodni nalezymy tutaj w krk
my mała ubezpieczymy prywatnie w medicover tam gdzie my mamy wiec mysle, ze stamtad polozna przyjdzie ale musze sie tez dopytac

tak samo jak o rejestracje malej. bo tz ma zameldowanie tymczasowe tutaj w ja w rodzinnym miescie.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny

Taki mi pomysł przez głowę przeszedł.... Może umieścimy nasze maleństwa i nas we wspólnej prezentacji.... no właściwie to już to zrobiłam:P. Wstawiłam zdj. Konczi, Adrianki, Asiulki i Jasia ściągnięte z maila. I w sumię moge to robić na bieżąco jak się jakiś dzieciaczek pojawi... Co myślicie? W końcu tp. mam jako ostatnia (oprócz muminka) to mogę zrobić. Z kilka lat ciocie wizażowe i ich dzieciaczki będą miały pamiątke:P
super pomysl

Cytat:
wróciliśmy do domu. Niestety Sojka, miejsc nie ma i nawet ze skierowaniem odesłali mnie do innego szpitala (albo Lubartowska - za nic tam nie pójdę albo Świdnik). jedyne co sprawdzili to tętno dziecka - całe szczęście ok. Jutro mam się zgłosić na ktg sprawdzające, ale raczej na oddział mnie nie położą bo miejsc nie ma! podczas naszego pobytu na ip odesłali 2 kobiety. Mąż strasznie zły, a ja nie mam siły się złościć. Mam tylko nadzieję, że z maluszkiem wszystko dobrze i to podwyższone tętno było tylko jednorazowe. A gdyby nie usg to nawet nie wiedziałabym, że tych wód jest mało. przypomniało mi się, że Konczi też miała mało wód i musiała dużo pić (woda z cytryną? dobrze pamiętam?) więc piję i ja, żeby tylko z dzidzią nic się nie stało. i myślę pozytywnie...
Acha, nawet gdyby były miejsca, to mimo tego, że to 37t+4d nie wywoływaliby porodu do skończonego 38t (gdyby nic niepokojącego się nie działo) tylko leżałabym na obserwacji na patologii...
przykre jest to, że dla nas to wyjątkowy czas, martwimy się, jak coś wydaje nam się nie tak, a dla służby zdrowia to tylko byle jaki pacjent i nikt ważny i spokojnie można go odesłać. A łapówki za nic NIGDY nikomu nie dam!
I dziękuję Wam wszystkim za troskę i dobre słowa - na pewno się przydadzą na później

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Nie piszę kotku, bo mi tel. padł ale już w domu jesteśmy i wysmarowałam wszystko we wcześniejszym poście

matko ze tez akurat teraz kiedy ty i sojka juz na koncowce jestescie szpital przepelniony
najwazniejsze ze tentno ok a wod nadrobisz, konczi sie udalo to tobie tez

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-08-14 o 21:37
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 21:50   #903
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

jaki masz kremik ochronny ????
Kupiłam ten, bo nie wiadomo czy wrzesień nie będzie jeszcze słoneczny.

http://www.lekolandia.pl/mustela-beb...218fc99b50f98a
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 21:51   #904
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny

Taki mi pomysł przez głowę przeszedł.... Może umieścimy nasze maleństwa i nas we wspólnej prezentacji.... no właściwie to już to zrobiłam:P. Wstawiłam zdj. Konczi, Adrianki, Asiulki i Jasia ściągnięte z maila. I w sumię moge to robić na bieżąco jak się jakiś dzieciaczek pojawi... Co myślicie? W końcu tp. mam jako ostatnia (oprócz muminka) to mogę zrobić. Z kilka lat ciocie wizażowe i ich dzieciaczki będą miały pamiątke:P
A gdzie to zrobiłaś,bo nie mogę znaleźć?Jeśli to tylko do naszego wglądu to jestem za.

Idę spać.Dobranoc!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-08-14 o 21:53
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 21:58   #905
kraven
Zakorzenienie

Zmykam do łożeczka bo jutro do pracy niestety idę. Ale to już ostatni dyżur
Dobranoc

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 22:10   #906
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
A gdzie to zrobiłaś,bo nie mogę znaleźć?Jeśli to tylko do naszego wglądu to jestem za.

Idę spać.Dobranoc!
Oczywiście, że tylko i wyłącznie do naszego, ale na razie nigdzie nie wkleiłam (zrobiłam sobie na swoim kompie, ściągając zdjęcia z maila), bo mam zaledwie 3 slajdy - pierwszy tytułowy, drugi nasza pierwsza mamusia Konczi ze swoim Szkrabem i trzeci Asiulka z Jasiem. I jeszcze ewentualnie mogłabym tam umieścić jakieś mega krótkie relacje z pierwszej chwili... jakieś dodatkowe zdjęcie, jeżeli ktoś by chciał. Ale nie chciałam tego wklejać nigdzie dopóki wszystkie nie urodzimy.
No chyba, że ktoś nie będzie chciał to go tam nie umieszczę:P. Na razie trzy osoby sa na tak - kraven, dearle i Ty - jak dobrze pamiętam. A reszta? A i tak jak już któraś urodzi to napiszę na priv czy chce czy nie chce. Bo nie chciałabym ściągać zdjęć bez czyjejś zgody. Do Konczi i Asiulki też pisałam.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 22:12   #907
colds
Zakorzenienie

anesh - Świetne zakupy

Miłej nocy

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Jestem na tak. .
Myślę, że dobrze gdybyśmy wszystkie teraz odpowiedziały Tobie, a Ty sobie gdzieś zanotowała, które się zgodziły.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-14, 22:32   #908
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
anesh - Świetne zakupy

Miłej nocy

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Jestem na tak. .
Myślę, że dobrze gdybyśmy wszystkie teraz odpowiedziały Tobie, a Ty sobie gdzieś zanotowała, które się zgodziły.
Ok, zapisałam sobie, kto na razie wyraził zgodę
Stary 2012-08-14, 22:38   #909
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

anesh kochana ja tez jestem na tak
Fajna pamiatka bedzie

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 22:47   #910
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Ok, zapisałam sobie, kto na razie wyraził zgodę

ja tez sie zgadzam

ale mialam senny dzien dzisiaj....normalnie nieprzytomna chodzilam a teraz usnac nie moge i do tego zgaga

gratuluje udanych wizyt
i rozpoczetych tygodni

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 22:48   #911
aaliyah
Zakorzenienie

Anesh, mi się też pomysł podoba. Ale ja jeszcze na maila dostępu nie mam.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-14, 22:57   #912
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
anesh kochana ja tez jestem na tak
Fajna pamiatka bedzie
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja tez sie zgadzam

ale mialam senny dzien dzisiaj....normalnie nieprzytomna chodzilam a teraz usnac nie moge i do tego zgaga

gratuluje udanych wizyt
i rozpoczetych tygodni

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

zapisałam i kasiam187 również, bo wcześniej przeoczyłam

Ale w razie W i tak będe pytała.... zawsze kogoś moge przeoczyć, ze się zgodził:P
Stary 2012-08-14, 23:16   #913
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
co za patałachy aż mnie strach ogarnia, że u mnie w szpitalu może być podobnie

Cytat:
Oczywiście, że tylko i wyłącznie do naszego, ale na razie nigdzie nie wkleiłam (zrobiłam sobie na swoim kompie, ściągając zdjęcia z maila), bo mam zaledwie 3 slajdy - pierwszy tytułowy, drugi nasza pierwsza mamusia Konczi ze swoim Szkrabem i trzeci Asiulka z Jasiem. I jeszcze ewentualnie mogłabym tam umieścić jakieś mega krótkie relacje z pierwszej chwili... jakieś dodatkowe zdjęcie, jeżeli ktoś by chciał. Ale nie chciałam tego wklejać nigdzie dopóki wszystkie nie urodzimy.
No chyba, że ktoś nie będzie chciał to go tam nie umieszczę:P. Na razie trzy osoby sa na tak - kraven, dearle i Ty - jak dobrze pamiętam. A reszta? A i tak jak już któraś urodzi to napiszę na priv czy chce czy nie chce. Bo nie chciałabym ściągać zdjęć bez czyjejś zgody. Do Konczi i Asiulki też pisałam.
ja jestem za, tylko najpierw jakieś lepsiejsze zdjęcie wrzucę na maila
i może być tak, że najpierw nasze buźki, później brzuszki a na końcu nasze szkraby

Colds, dzięki za linka odnośnie sprzedawcy, chyba się zdecyduję a długo czekałaś na przesyłkę?

u mnie torba, a właściwie torby do szpitala, prawie spakowane, tak w razie czego

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
jak obiecasz, że wstawisz swoją buźkę, to prześlę Ci namiary
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 23:18   #914
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
nisia robiłaś gbs w cz-wie? jeśli tak, to gdzie?
Wiesz co, robiłam w przychodni, na ostatniej wizycie lekarz pobrał mi dwa wymazy. Wyników jeszcze nie mam, bo wizytę mam dopiero 3 września.
Stary 2012-08-14, 23:21   #915
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
jak obiecasz, że wstawisz swoją buźkę, to prześlę Ci namiary
Ma się rozumieć.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-14, 23:29   #916
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ja jestem za, tylko najpierw jakieś lepsiejsze zdjęcie wrzucę na maila
i może być tak, że najpierw nasze buźki, później brzuszki a na końcu nasze szkraby
Też z brzuszkami fany pomysł. Zobaczymy co kto będzie chciał to wstawię i w zależności od tego ile osób w ogóle będzie chciało. Bo wiadomo, ze jeżeli nagle będzie chciało być tam 40 mamuś to nawet dwa slajdy na każdą to już jest dużo:P. Chciałabym po prostu, żeby była ciekawa, a nie męcząca.
Stary 2012-08-14, 23:35   #917
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Też z brzuszkami fany pomysł. Zobaczymy co kto będzie chciał to wstawię i w zależności od tego ile osób w ogóle będzie chciało. Bo wiadomo, ze jeżeli nagle będzie chciało być tam 40 mamuś to nawet dwa slajdy na każdą to już jest dużo:P. Chciałabym po prostu, żeby była ciekawa, a nie męcząca.
no tak, poczekajmy ile się nas nazbiera i wtedy zadecydujemy co dalej
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 00:11   #918
marzenka1984
Rozeznanie

No nie czy Wy też macie takie uczucie jakbyście się miały za chwilkę udusić?

Kładę się spać bo duszę się i jeszcze zgaga mnie zabije, mimo że wzięłam rennie ale nie pomogło
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 02:25   #919
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
No nie czy Wy też macie takie uczucie jakbyście się miały za chwilkę udusić?

Kładę się spać bo duszę się i jeszcze zgaga mnie zabije, mimo że wzięłam rennie ale nie pomogło
Ja jz nie wiem co to zgaga odkad malego w brzuszku brak to zgagi rowniez

Anesh Ty wiesz juz ze ja tez na tak jestem
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-15, 02:33   #920
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja jz nie wiem co to zgaga odkad malego w brzuszku brak to zgagi rowniez

Anesh Ty wiesz juz ze ja tez na tak jestem
Hmm,ale to slodko brzmi,że malego w brzuszku nie ma;p.

Wiem Kochana,że jestes na tak.O Tobie to już nawet mam taki slajd roboczy,bo sobie bede po kolei robila jak jakis dzieciaczek z chetnych mam się pojawi.

Ide spac-w koncu musze kiedys zasnac...od kilku dni nie mogę spaac...ani w nocy,ani w dzien...
Stary 2012-08-15, 06:02   #921
Enigmama
Raczkowanie

nie moge spac od 5 ... Wszyscy w domu spia a ja oczy jak 5 zl. Kotluja mi sie w glowie informacje o porodzie z wczorajszej SR...

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 06:11   #922
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
nie moge spac od 5 ... Wszyscy w domu spia a ja oczy jak 5 zl. Kotluja mi sie w glowie informacje o porodzie z wczorajszej SR...
Biedna : przytul: moze uda Ci sie w dxien zasnac? Mnie wywalili z lozka po 5 wiec poszlam do Jaska dzisiaj otworzyl oczka i na mnie spojrzal idziemy ku dobremu
Stary 2012-08-15, 06:15   #923
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Ja tak samo... 5 wybiła i już po spaniu...
Stary 2012-08-15, 06:20   #924
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Biedna : przytul: moze uda Ci sie w dxien zasnac? Mnie wywalili z lozka po 5 wiec poszlam do Jaska dzisiaj otworzyl oczka i na mnie spojrzal idziemy ku dobremu
Ale to musi być irytujące, że on siedzi w tym inkubatorku zamiast przytulać się do mamusi!

Ja sobie strasznie wkręciłam, że tak ważny jest ten kontakt skóra do skóry tuż po porodzie dziecka z mamą, że czuję że gdyby zdarzyła mi się cesarka i brak tego kontaktu, to mogłabym się trochę psychicznie podłamać... To głupie i próbuję walczyć z tymi myślami...
Stary 2012-08-15, 06:25   #925
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to musi być irytujące, że on siedzi w tym inkubatorku zamiast przytulać się do mamusi!

Ja sobie strasznie wkręciłam, że tak ważny jest ten kontakt skóra do skóry tuż po porodzie dziecka z mamą, że czuję że gdyby zdarzyła mi się cesarka i brak tego kontaktu, to mogłabym się trochę psychicznie podłamać... To głupie i próbuję walczyć z tymi myślami...
Napewno jest wazny, ale jak widac czasami nie idzie. Tez mi ciezko bo core tulilam nastepnego dnia a Jasiem sie wogole nacieszyc nie moge

Wogole to potrzebuje kawy a tu do sniadania dobra godzina

Niegrzecznanie chce nic mowic ale ile rraz sie u nas dzieciaczkow rodzi to masakra jakus wysyp. Jak moga to wypychaja szybko matke z dzieckiem. Ja niestety myske ze moglabym w czwartek wyjsc ale przez Jaska bedzie trzeba zostac
Stary 2012-08-15, 07:25   #926
aloy
Raczkowanie

Witam wszystkie mamusie. Gratuluję tym co urodziły Ją os niedzieli Leze h na patologii.. szyjka 14 mm, rozwarciw na 3 cm... Podczytuje ale niewygodnie niewygodniw z

telefonu pisać.

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 07:52   #927
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie. Gratuluję tym co urodziły Ją os niedzieli Leze h na patologii.. szyjka 14 mm, rozwarciw na 3 cm... Podczytuje ale niewygodnie niewygodniw z

telefonu pisać.
AleTy masz dyzego dzidziusia pewnie Cue zostawia poki nie urodzisz
Stary 2012-08-15, 08:23   #928
kraven
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Zmykam do pracy. Odezwe się w wolnej chwili.

Aloy trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 08:24   #929
aloy
Raczkowanie

Mały waży 2100, ale lekarz nie mógł dobrze zmierzyć, bo jest bardzo nisko... A my dopiero w 34 skończonym tygodniu jesteśmy.

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 08:27   #930
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
Mały waży 2100, ale lekarz nie mógł dobrze zmierzyć, bo jest bardzo nisko... A my dopiero w 34 skończonym tygodniu jesteśmy.
No to jednak troszke musicie wytrzymac z usg moze byc granica bledu ale i tak warto dzidzie potrzymac w brzuszku jeszcze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości