|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Baha ważne że jeździ;-) i że nie kopci jak stara lokomotywa. :-D
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja cos czuję, że wasze wszystkie będa juz miały pełne uzębienie a my dopiero bedziemy sie cieszyć z "jedynek" ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
U nas jak jest dobra noc(rzadkość) to po butli wstaje około 6rano dostaje cyca i śpi do 8 ale są noce że się budzi co 2godziny albo częściej mimo że butla była... Jak się obudzi na butle to fakt płacze ale na szczęście zasypia przy butli i odkładan go do łóżeczka
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
Daj spokuj hehe jak w puszce to wygląda chłopak o wzroście 2metry w tico :;-)
|
#487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rzadko, niemniej zdarza się, że marudzi z innego powodu
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Oliveira u nas zęby też są od niedawna więc się nie przejmuj:-D. U nas młody marudzi jak zęby idą ale posmaruje dziasła maścią dam smoka przytule i śpi;-)
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Spadam spać mamusie :-* dobranoc i mało pobudek maluszków życzę
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-08-14 o 22:56 |
|
|
|
#489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W temacie nocek: mała zasnęła o 20ej a już dwa razy byliśmy zapodać smoka + ze 3 czy 4 sobie tam marudziła (= niebezpieczeństwo że przejdzie w syrenę ale przeszło). Myślę, że nadchodzi moment kolejnego mm, w końcu to już prawie 3 godziny bez jedzenia
|
|
#490 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
Ja się również żegnam - spokojnej nocki!
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Ale posiedzałyście, od razu widać, że pracujące Mamy mają długii Week
Pierwsza sesese My już po śniadanku, pijemy własnie z tżem kawcię i czekamy na moją famili, fajnie, bopogoda jest ładna, słonko świeci więc grill się uda Jak coś będę Was podglądać z komórki. Miłego Dnia Maminki Ciao
Chmury z bitej śmietany i czekoladowe niebo. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-08-15 o 08:22 |
|
|
|
#493 |
|
Raczkowanie
|
Baha podziel się pogodą bo u mnie do
Czy jest tu jakieś łyse dziecko czy tylko mój tak obdarowany hojnie przez naturę?
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Małej dokucza chyba ząbek, bo już druga noc wstawalam z pięć razy, żeby dac jej smoka, bo zakwiliła, bidulka. Ale u rodziców ciemnica, bo maja granatowe rolety i tutaj wstajemy 7:50 ![]() Byłam wczoraj u koleżanki tata autem. Zajechałam z małą, nawet do tesco jeszcze pojechałyśmy, wróciłam wieczorem i pieknie zaparkowałam między dwoma samochodami pod blokiem - wychodzę, a tu najechałam za blisko krawężnika, a rodzice mają sportową wersję i niski przód i odczepił się kawałek czarnej listwy z przodu.. Tato się torszke zdziwił, jak to zobaczył, ale zagryzł zęby.. Ja to chyba jak Baha miałam piątek 13go A taka dumna z siebie byłam, że odważyłam się z małą pojechac taki kawał itd...Dzowniłam wczoraj do przedszkola, kiedy te wyniki rekrutacji do tego państwowego, ale dopiero po 20stym Więc jeszcze stresu..Wracam w południe do domku z małą i strasznie sie cieszę A tż jaki uradowany hehe Już pierwszego wieczoru się stesknił, ale dopiero wczoraj mi się przyznał. Mówi, że bez nas tak pusto, smutno, ze woli jak jesteśmy, dom tętni zyciem ![]() U rodziców fajnie, tato dzisiaj mi śniadanie przygotował, wczoraj tez kolację. A wiadomo, jak tż pracuje to te obowiązki raczej są na mojej głowie. A tu kawka pod nos ![]() Baha teściowa ma zakupić dla małej kombinezon na zimę, ze stópkami. Dawaj kubase z grilla
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-08-15 o 09:42 |
|
|
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
Baha prześli trochę słonka do nas bo tu pada od rana:-(
Właśnie usypiam młodego i idę się szykować...do mojej mam chyba pojedziemy samochodem,niby nie jest daleko bo tylko 10minut na pieszo ale nie chcemy zmoknąć... Mam nadzieję że się wypogodzi i że pójdziemy później na jakiś spacer... Miłego dnia Wam życzę :-* Do wieczora
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
Lecę się ogarniać, szykowac do drogi
![]() Postaram sie jeszcze do Was dzisiaj zajrzeć, buziaki |
|
|
|
#497 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już wysyłam część promyczków do Was Mój hery ma ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Jak tylko się podpiecze wysyłam kurierem ![]() Szerokiej drogi :heej: ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Szczęściara, że wyrwałaś sie z domu na parę dni, jest to bardzo potrzebne nam młodym mamą Mój żul nawet na dzień by nas nie muścił, mama mu mówiła, jak miała urlop przywieź familie do nas na kilka dni, aha gadanie do ściany ![]() Wiecie co? Babka u której robiłam rzęsy zaskoczyła mnie lekko. Za uzupełnienie bierze sobie od 80-120 zł, gdzie założenie kosztuje 100 zł troszkę ją poniosło, jeszcze w weekendy nie robi, gdzie mi bardziej pasuje bo tż bez problemu by mnie zawiózł, ale znalazłam drugą kobitke co też robi nie daleko mojej mamy i uzupełnia za 60 zł więc różnica jest i raczej do niej już pójdę ....
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
oddam wam chetnie z 10 stopni,bo dzisiaj ma byc 30,a do soboty coraz ieplej-35
![]() Princesska fajnie,ze wypoczelyscie i ze TZ taki steskniony .Ja 2 lata temu pojechalam z malym na 2,5 tygodnia do Polski,to TZ stwierdzil,ze nigdy wiecej!!
|
|
|
|
#499 |
|
Wtajemniczenie
|
witam z rana
![]() tak was chciałam doczytac, doczytac i dopiero dzis doczytalam i moge cosik napisać ![]() u małej górne zębole na wylocie -1 ... juz je widac, ino przebic się nie mogą/nie chcą ale kwestia paru chwil mysle ![]() praca- ogólnie praca na rejestracji ZA☠☠☠ISTA... 10000% tego co lubie i chciałabym robić... niemniej przeraza mnie fakt bycia asystentką lekarza, podawanie narzedzi czy patrzenie na wyrywanie zęboli... do tej pory lubiłam dentystkę (od urodzenia chodze do tej samej ), z 5 razy tylko mialam cos robione, wiec mysle ze teraz moze się to zmienic jak się napatrze na te przypadki, zwlaszcza "ciezkie" ![]() no... pogoda u nas do co do auta - mnie się palką kontrolki jakbym cały czas miała zaciągnięty ręczny hamulec i olej i coś jeszcze... jak podjechałam do mechanika pow. ze trzeba by przeprogramowac "komputer" bo się pokićkało, ale jak podał cenę- odmówiłam (2 tys) ...jutro na przegląd jade bo nie zdąrzylkam wczoraj.... a ręczny mi coś nawala, wiec nie wiem czy załatwie... sporo latania od rana mam ![]() a dzis - nadrabiam 10 dni out of house... burdel trzeba ogarnac, pozmywac z paru dni, odkurzyc, wstawic pranie i 3 wyprasować.... tak więc... mała zasypia na drzemkę, a ja ruszam w .... szał ogarniania ![]() buziaki
|
|
|
|
#500 |
|
Wtajemniczenie
|
aagnieszka tez mam starszego synka-w grudniu 7 lat skonczy
|
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
witam się z kawusią
i przesyłam promienie slońca bo u nas tez cieplutko dzisiaj
|
#502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jupi A mechanik ehhh szkoda gadać, cena kosmiczna MOje żulki śpią więc wślizguję się do nich pod kołderkę, czekając na familię. Adiosssssss
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
#504 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
Pokszyfko ja wyszywam krzyżykiem, ostatnia moja praca to papież JPII z małym dzidziem, to dla Miłoszka taki obrazek, przez przeprowadzkę nie miałam kiedy się za to wziąć więc cieszę się jak dziecko jak dorwę się do wyszywania ![]() U nasteż leje dziś, ja już po kościele z Mateuszem i po święceniu ziół .Miłosz usypia mi ok22-23, ale obczaiłam nowy sposób na niego, gaszę lamkę i tv, i do 10min dziecko śpi Oczywiście spi ze mną, budzi się raz lub dwa podojdać cyca , i śpiochamy. Dziś do 8, a wczoraj do 9.10 .Małża wygoniłam zmyć po śniadaniu, sesese, potem do rodziców jedziemy. Dalia oby przyzwyczajanie do nowej pracy poszło gładko |
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
hej
tu jest |
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w dzien idelne szczesliwe dziecko. i obiadu mi odmawia od 2 dni co mu sie jeszcze w historii nei zdarzylo. no nic, jeszcze tylko 18 zeboli i potem juz z gorki
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#507 |
|
Rozeznanie
|
brrrrrrr |
|
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
Jestem i czytam
![]() i mam problem pogubiłam się w tym macierzyństwie. Mały nie chce jeść nic poza cycem, stąd mamy rzadkie kupy, takie jak w 3 miesiącu, nawet do trzech dziennie. Jedynie je, to co ja, czyli z zupy wyławiam mu marchewkę i daje. To ją później w kupie znajduję, czyli jej nie trawi ![]() Do tego próbuję nauczyć go samodzielnego zasypiania w łóżęczku. Dotychczas zasypiał na cycu i go odkładałam. A teraz odkładam od razu i... jak tylko Franek poczuje, że będzie odłożony zaczyna się prężenie i wycie! Masuję mu plecki, śpiewam, mówię, noszę, odkłądam i tak potrafimy się bawić ze 30-60 min. A on non stop próbuje wstawać! Więc go przytrzymuję, to on się wścieka i drze się w niebogłosy! Ja jestem wściekła, on też. Drze się aż go nie przystawię z powrotem do cyca. Później, gdy już zaśnie, budzi się co godzinę, dotąd aż go nie wezmę do łóżka! Nic nie mogę zrobić, nigdzie wyjść, bo dziecko co chwilę się budzi!! Ratujcie!! |
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jak oduczyć dziecko zasypiana w łóżku rodziców-nauczona doświadczeniem innych nie kładliśmy małej spać z nami.
a mm nie chce jeść??kaszki łyżeczką????Czy tylko cyc??? właściwie nie powinnam dawać nikomu rad-sama nie umiem dziecka uśpić.spała 25-30 minut.obudziła sie i nie chce usnąć.krew mnie zaraz zaleje.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-08-15 o 13:06 |
|
|
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
Tuszka u mnie z cycem i jedzeniem tak samo (tylko kupki normalne) i ze spaniem te podobnie;(staram sie dawać w dzień 2 razy pierś nie więcej).
Mój żadnego mm do ust nie weźmie,pluje,ostatnio kaszki też nie przełknie,od kilku dni kawałek chleba zjada.Słoiczkowej zupki zje obecnie pół słoika duzego (dochodził do 3/4) moich nie je a na pewno papki nie tknie, przez kilka dni jadł troszeczkę warzyw w kawałkach ale teraz też już bee. Ja jestem przerażona tym jego jedzeniem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

się rozkreciła i cały dom postawiła na nogi
rzadko, niemniej zdarza się, że marudzi z innego powodu 

Więc jeszcze stresu..