Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-14, 22:46   #481
owieczka86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Baha ważne że jeździ;-) i że nie kopci jak stara lokomotywa. :-D
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 22:47   #482
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Baha ważne że jeździ;-) i że nie kopci jak stara lokomotywa. :-D

no właśnie póki co czujnik wyciągnięty więc awaryjne nie będą się włanczać, z tym, że nie lubię tego auta bo jest małe i czuję się jak w puszcze
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 22:49   #483
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
taaaaaaa ja u Michaa zęby widziałam już od 3misiąca, więc jak tylko zakwilił było "ZĘBY NA BANK"

Ale w tym wieku, to już na pewno "zęby na bank"

ja cos czuję, że wasze wszystkie będa juz miały pełne uzębienie a my dopiero bedziemy sie cieszyć z "jedynek"

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Oj Mamuśki fajnie się rozmawia, ale oczka się kleją

Lece spać.

DObrej nocki muaaaaaaaaaaaaa

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 22:50   #484
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
o tej porze wole szybko cyśka podać niż pozwolić żeby mała syrena się rozkreciła i cały dom postawiła na nogi za to po kąpiel dajemy mm na spokojnie wczesniej przygotowane
ale tak naprawdę chyba nie ma znaczenia kolejność cyc-butla... i tak się budzą...
U nas jak jest dobra noc(rzadkość) to po butli wstaje około 6rano dostaje cyca i śpi do 8 ale są noce że się budzi co 2godziny albo częściej mimo że butla była... Jak się obudzi na butle to fakt płacze ale na szczęście zasypia przy butli i odkładan go do łóżeczka
Stary 2012-08-14, 22:51   #485
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:

ja cos czuję, że wasze wszystkie będa juz miały pełne uzębienie a my dopiero bedziemy sie cieszyć z "jedynek"

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Noł stres, będzie się dłużej z nich cieszyć
Stary 2012-08-14, 22:52   #486
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie póki co czujnik wyciągnięty więc awaryjne nie będą się włanczać, z tym, że nie lubię tego auta bo jest małe i czuję się jak w puszcze
Daj spokuj hehe jak w puszce to wygląda chłopak o wzroście 2metry w tico :;-)
Stary 2012-08-14, 22:53   #487
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
U nas jak jest dobra noc(rzadkość) to po butli wstaje około 6rano dostaje cyca i śpi do 8 ale są noce że się budzi co 2godziny albo częściej mimo że butla była... Jak się obudzi na butle to fakt płacze ale na szczęście zasypia przy butli i odkładan go do łóżeczka
no u nas pobudki w 95% tylko na jedzenie - zawsze na śpiku ssie rzadko, niemniej zdarza się, że marudzi z innego powodu

Stary 2012-08-14, 22:57   #488
owieczka86
Zadomowienie

Oliveira u nas zęby też są od niedawna więc się nie przejmuj:-D. U nas młody marudzi jak zęby idą ale posmaruje dziasła maścią dam smoka przytule i śpi;-)

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Spadam spać mamusie :-* dobranoc i mało pobudek maluszków życzę

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-08-14 o 22:56
Stary 2012-08-14, 23:00   #489
aagnieszka
Raczkowanie

Cytat:
no u nas pobudki w 95% tylko na jedzenie - zawsze na śpiku ssie rzadko, niemniej zdarza się, że marudzi z innego powodu
Oliveira79 - widzę że w ogóle to podobnie mamy: mój synio jest z sierpnia 2006 no a córcia grudnia 2011

W temacie nocek: mała zasnęła o 20ej a już dwa razy byliśmy zapodać smoka + ze 3 czy 4 sobie tam marudziła (= niebezpieczeństwo że przejdzie w syrenę ale przeszło). Myślę, że nadchodzi moment kolejnego mm, w końcu to już prawie 3 godziny bez jedzenia

aagnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 23:02   #490
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Oliveira u nas zęby też są od niedawna więc się nie przejmuj:-D. U nas młody marudzi jak zęby idą ale posmaruje dziasła maścią dam smoka przytule i śpi;-)

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Spadam spać mamusie :-* dobranoc i mało pobudek maluszków życzę
do juterka

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez aagnieszka Pokaż wiadomość
Oliveira79 - widzę że w ogóle to podobnie mamy: mój synio jest z sierpnia 2006 no a córcia grudnia 2011

W temacie nocek: mała zasnęła o 20ej a już dwa razy byliśmy zapodać smoka + ze 3 czy 4 sobie tam marudziła (= niebezpieczeństwo że przejdzie w syrenę ale przeszło). Myślę, że nadchodzi moment kolejnego mm, w końcu to już prawie 3 godziny bez jedzenia

Stary 2012-08-14, 23:18   #491
aagnieszka
Raczkowanie

Ja się również żegnam - spokojnej nocki!

aagnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 08:16   #492
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Ale posiedzałyście, od razu widać, że pracujące Mamy mają długii Week

Pierwsza sesese

My już po śniadanku, pijemy własnie z tżem kawcię i czekamy na moją famili, fajnie, bopogoda jest ładna, słonko świeci więc grill się uda

Jak coś będę Was podglądać z komórki.

Miłego Dnia Maminki

Ciao

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-08-15 o 08:22
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 08:34   #493
smerfik0
Raczkowanie

Baha podziel się pogodą bo u mnie do

Czy jest tu jakieś łyse dziecko czy tylko mój tak obdarowany hojnie przez naturę?
Stary 2012-08-15, 09:41   #494
princessskaa
Wtajemniczenie

Dobry

Małej dokucza chyba ząbek, bo już druga noc wstawalam z pięć razy, żeby dac jej smoka, bo zakwiliła, bidulka. Ale u rodziców ciemnica, bo maja granatowe rolety i tutaj wstajemy 7:50

Byłam wczoraj u koleżanki tata autem. Zajechałam z małą, nawet do tesco jeszcze pojechałyśmy, wróciłam wieczorem i pieknie zaparkowałam między dwoma samochodami pod blokiem - wychodzę, a tu najechałam za blisko krawężnika, a rodzice mają sportową wersję i niski przód i odczepił się kawałek czarnej listwy z przodu.. Tato się torszke zdziwił, jak to zobaczył, ale zagryzł zęby.. Ja to chyba jak Baha miałam piątek 13go A taka dumna z siebie byłam, że odważyłam się z małą pojechac taki kawał itd...

Dzowniłam wczoraj do przedszkola, kiedy te wyniki rekrutacji do tego państwowego, ale dopiero po 20stym Więc jeszcze stresu..

Wracam w południe do domku z małą i strasznie sie cieszę A tż jaki uradowany hehe Już pierwszego wieczoru się stesknił, ale dopiero wczoraj mi się przyznał. Mówi, że bez nas tak pusto, smutno, ze woli jak jesteśmy, dom tętni zyciem

U rodziców fajnie, tato dzisiaj mi śniadanie przygotował, wczoraj tez kolację. A wiadomo, jak tż pracuje to te obowiązki raczej są na mojej głowie. A tu kawka pod nos

Baha teściowa ma zakupić dla małej kombinezon na zimę, ze stópkami.
Dawaj kubase z grilla

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-08-15 o 09:42
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 09:43   #495
owieczka86
Zadomowienie

Baha prześli trochę słonka do nas bo tu pada od rana:-(

Właśnie usypiam młodego i idę się szykować...do mojej mam chyba pojedziemy samochodem,niby nie jest daleko bo tylko 10minut na pieszo ale nie chcemy zmoknąć...

Mam nadzieję że się wypogodzi i że pójdziemy później na jakiś spacer...
Miłego dnia Wam życzę :-*
Do wieczora
Stary 2012-08-15, 09:44   #496
princessskaa
Wtajemniczenie

Lecę się ogarniać, szykowac do drogi

Postaram sie jeszcze do Was dzisiaj zajrzeć, buziaki
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 09:55   #497
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość

Czy jest tu jakieś łyse dziecko czy tylko mój tak obdarowany hojnie przez naturę?

Już wysyłam część promyczków do Was

Mój hery ma

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Baha teściowa ma zakupić dla małej kombinezon na zimę, ze stópkami.
Dawaj kubase z grilla

Jak tylko się podpiecze wysyłam kurierem

Szerokiej drogi :heej:

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Lecę się ogarniać, szykowac do drogi

Postaram sie jeszcze do Was dzisiaj zajrzeć, buziaki

Szczęściara, że wyrwałaś sie z domu na parę dni, jest to bardzo potrzebne nam młodym mamą
Mój żul nawet na dzień by nas nie muścił, mama mu mówiła, jak miała urlop przywieź familie do nas na kilka dni, aha gadanie do ściany

Wiecie co? Babka u której robiłam rzęsy zaskoczyła mnie lekko. Za uzupełnienie bierze sobie od 80-120 zł, gdzie założenie kosztuje 100 zł troszkę ją poniosło, jeszcze w weekendy nie robi, gdzie mi bardziej pasuje bo tż bez problemu by mnie zawiózł, ale znalazłam drugą kobitke co też robi nie daleko mojej mamy i uzupełnia za 60 zł więc różnica jest i raczej do niej już pójdę ....
Stary 2012-08-15, 10:00   #498
OlusiaS
Wtajemniczenie

oddam wam chetnie z 10 stopni,bo dzisiaj ma byc 30,a do soboty coraz ieplej-35

Princesska fajnie,ze wypoczelyscie i ze TZ taki steskniony .Ja 2 lata temu pojechalam z malym na 2,5 tygodnia do Polski,to TZ stwierdzil,ze nigdy wiecej!!
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:00   #499
ja_dalia
Wtajemniczenie

witam z rana

tak was chciałam doczytac, doczytac i dopiero dzis doczytalam i moge cosik napisać

u małej górne zębole na wylocie -1 ... juz je widac, ino przebic się nie mogą/nie chcą ale kwestia paru chwil mysle

praca- ogólnie praca na rejestracji ZA☠☠☠ISTA... 10000% tego co lubie i chciałabym robić... niemniej przeraza mnie fakt bycia asystentką lekarza, podawanie narzedzi czy patrzenie na wyrywanie zęboli... do tej pory lubiłam dentystkę (od urodzenia chodze do tej samej ), z 5 razy tylko mialam cos robione, wiec mysle ze teraz moze się to zmienic jak się napatrze na te przypadki, zwlaszcza "ciezkie" no i to jest mega na nie , a cała reszta mega na tak... narazie zdecydowałam się na próbny czas... potem podejme swiadomą decyzje, bo w 2 dni to ... nie da się... sporo nauki przede ,mną, bo ze stomatologią mam stycznosc 1wszy raz w zyciu, ale ... nie takie rzeczy się robilo

no... pogoda u nas do leje od nocy :/

co do auta - mnie się palką kontrolki jakbym cały czas miała zaciągnięty ręczny hamulec i olej i coś jeszcze... jak podjechałam do mechanika pow. ze trzeba by przeprogramowac "komputer" bo się pokićkało, ale jak podał cenę- odmówiłam (2 tys) ...

jutro na przegląd jade bo nie zdąrzylkam wczoraj.... a ręczny mi coś nawala, wiec nie wiem czy załatwie... sporo latania od rana mam

a dzis - nadrabiam 10 dni out of house... burdel trzeba ogarnac, pozmywac z paru dni, odkurzyc, wstawic pranie i 3 wyprasować.... tak więc... mała zasypia na drzemkę, a ja ruszam w .... szał ogarniania

buziaki

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:00   #500
OlusiaS
Wtajemniczenie

aagnieszka tez mam starszego synka-w grudniu 7 lat skonczy
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:05   #501
Oliveira79
Zadomowienie

witam się z kawusią

i przesyłam promienie slońca bo u nas tez cieplutko dzisiaj

Stary 2012-08-15, 10:06   #502
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
witam z rana

tak was chciałam doczytac, doczytac i dopiero dzis doczytalam i moge cosik napisać

u małej górne zębole na wylocie -1 ... juz je widac, ino przebic się nie mogą/nie chcą ale kwestia paru chwil mysle

praca- ogólnie praca na rejestracji ZA☠☠☠ISTA... 10000% tego co lubie i chciałabym robić... niemniej przeraza mnie fakt bycia asystentką lekarza, podawanie narzedzi czy patrzenie na wyrywanie zęboli... do tej pory lubiłam dentystkę (od urodzenia chodze do tej samej ), z 5 razy tylko mialam cos robione, wiec mysle ze teraz moze się to zmienic jak się napatrze na te przypadki, zwlaszcza "ciezkie" no i to jest mega na nie , a cała reszta mega na tak... narazie zdecydowałam się na próbny czas... potem podejme swiadomą decyzje, bo w 2 dni to ... nie da się... sporo nauki przede ,mną, bo ze stomatologią mam stycznosc 1wszy raz w zyciu, ale ... nie takie rzeczy się robilo

no... pogoda u nas do leje od nocy :/

co do auta - mnie się palką kontrolki jakbym cały czas miała zaciągnięty ręczny hamulec i olej i coś jeszcze... jak podjechałam do mechanika pow. ze trzeba by przeprogramowac "komputer" bo się pokićkało, ale jak podał cenę- odmówiłam (2 tys) ...

jutro na przegląd jade bo nie zdąrzylkam wczoraj.... a ręczny mi coś nawala, wiec nie wiem czy załatwie... sporo latania od rana mam

a dzis - nadrabiam 10 dni out of house... burdel trzeba ogarnac, pozmywac z paru dni, odkurzyc, wstawic pranie i 3 wyprasować.... tak więc... mała zasypia na drzemkę, a ja ruszam w .... szał ogarniania

buziaki

jupi świetna wiadomość z pracą, oby CIę zostawili

A mechanik ehhh szkoda gadać, cena kosmiczna

MOje żulki śpią więc wślizguję się do nich pod kołderkę, czekając na familię.

Adiosssssss
Stary 2012-08-15, 10:20   #503
glamourous
Zakorzenienie

Hej
Stary 2012-08-15, 10:22   #504
ela3010
Zadomowienie

Hej kochane

Pokszyfko ja wyszywam krzyżykiem, ostatnia moja praca to papież JPII z małym dzidziem, to dla Miłoszka taki obrazek, przez przeprowadzkę nie miałam kiedy się za to wziąć więc cieszę się jak dziecko jak dorwę się do wyszywania

U nasteż leje dziś, ja już po kościele z Mateuszem i po święceniu ziół.

Miłosz usypia mi ok22-23, ale obczaiłam nowy sposób na niego, gaszę lamkę i tv, i do 10min dziecko śpi, wczoraj już po 21 usnał.

Oczywiście spi ze mną, budzi się raz lub dwa podojdać cyca, i śpiochamy. Dziś do 8, a wczoraj do 9.10.

Małża wygoniłam zmyć po śniadaniu, sesese, potem do rodziców jedziemy.

Dalia oby przyzwyczajanie do nowej pracy poszło gładko
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:36   #505
muffinka90
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez smerfik0 Pokaż wiadomość

tu jest

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:36   #506
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Wiolqn czy smarowałaś dziąsełka jakimś zelem?Moze faktycznie ząbki się przebijają?
smarowalam zelem, dawalam nurofen nie dziala. przy 3 pobudce dalam mu czopek z paracetamolem. po pol godzinei przestal krzyczec i zaczal tylko poplakiwac wiec hcyba zadzialalo. to jest taki straszny krzyk, swidrujacy uszy i lamiacy serce bo nic co robie mu nie pomaga. potem jeszcze godzine walczylismy ze soba :a ja sobie wstane, a ja o tak cie poloze, nie mamusiu jak bede stal i gryzl szczebelki, nei synku bedziesz lezal i spal) i kolo 2 zasnal i spal do 7. zazwyczaj mielismy jeszcze ze 3 pobudki wiec nie bylo zle.
a w dzien idelne szczesliwe dziecko.

i obiadu mi odmawia od 2 dni co mu sie jeszcze w historii nei zdarzylo. no nic, jeszcze tylko 18 zeboli i potem juz z gorki

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:24   #507
saaraa_lub
Rozeznanie

brrrrrrr
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:32   #508
tuszka
Raczkowanie

Jestem i czytam

i mam problem pogubiłam się w tym macierzyństwie.

Mały nie chce jeść nic poza cycem, stąd mamy rzadkie kupy, takie jak w 3 miesiącu, nawet do trzech dziennie.
Jedynie je, to co ja, czyli z zupy wyławiam mu marchewkę i daje. To ją później w kupie znajduję, czyli jej nie trawi

Do tego próbuję nauczyć go samodzielnego zasypiania w łóżęczku. Dotychczas zasypiał na cycu i go odkładałam. A teraz odkładam od razu i... jak tylko Franek poczuje, że będzie odłożony zaczyna się prężenie i wycie! Masuję mu plecki, śpiewam, mówię, noszę, odkłądam i tak potrafimy się bawić ze 30-60 min. A on non stop próbuje wstawać! Więc go przytrzymuję, to on się wścieka i drze się w niebogłosy! Ja jestem wściekła, on też. Drze się aż go nie przystawię z powrotem do cyca. Później, gdy już zaśnie, budzi się co godzinę, dotąd aż go nie wezmę do łóżka! Nic nie mogę zrobić, nigdzie wyjść, bo dziecko co chwilę się budzi!!
Ratujcie!!
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:42   #509
dygotka8
Zakorzenienie

nie wiem jak oduczyć dziecko zasypiana w łóżku rodziców-nauczona doświadczeniem innych nie kładliśmy małej spać z nami.

a mm nie chce jeść??kaszki łyżeczką????Czy tylko cyc???

właściwie nie powinnam dawać nikomu rad-sama nie umiem dziecka uśpić.spała 25-30 minut.obudziła sie i nie chce usnąć.krew mnie zaraz zaleje.

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2012-08-15 o 13:06
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:50   #510
saaraa_lub
Rozeznanie

Tuszka u mnie z cycem i jedzeniem tak samo (tylko kupki normalne) i ze spaniem te podobnie;(staram sie dawać w dzień 2 razy pierś nie więcej).
Mój żadnego mm do ust nie weźmie,pluje,ostatnio kaszki też nie przełknie,od kilku dni kawałek chleba zjada.Słoiczkowej zupki zje obecnie pół słoika duzego (dochodził do 3/4) moich nie je a na pewno papki nie tknie, przez kilka dni jadł troszeczkę warzyw w kawałkach ale teraz też już bee.
Ja jestem przerażona tym jego jedzeniem.
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości