Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-14, 19:08   #4321
abiblabla
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

dziewczyny muszę się was poradzić bo jesteście moją ostoją "normalnego" zachowania mam pewną sytuację ze znajomą, straciłam już całkiem obiektywizm i nie wiem jak się mam zachować żeby było w porządku patrząc na to z zewnątrz i nie być przysłowiowym jeleniem.
miałam z K. pomysł żeby kupić naszemu koledze zza granicy prezent w podzięce za cośtam. jakoś tak wyszło że jego współlokator był u nas w mieście, ja poznałam go tylko i widziałam się z nim 2 godziny, K. spędziła z nim niemal 2 tygodnie pracując i mieszkając praktycznie razem. Rzuciłam wtedy pomysłem by kupić to co ustaliłyśmy i dać współlokatorowi do przekazania naszemu koledze (skoro już się znają), oszczędzimy wtedy na przesyłce za granice i paczka na pewno nie zaginie. K. kręciła nosem, że nie, że to nie ma sensu, że może oni się aż tak nie znają (mieszkając kilka miesięcy razem conajmniej) itd itp. Nie rozumiałam o co jej chodzi i mówiłam jej cały czas żebyśmy wysłały prezent poprzez niego, ale w końcu tak się nie stało.
Współlokator wyjechał i okazało się że za kilka dni ten nasz kolega ma urodziny. W dniu urodzin, K. napaliła się strasznie by wysłać mu już, teraz, dziś prezent pocztą. Kupiła to co ustaliłyśmy sama (bo ja powiedziałam że nie mam pieniędzy i mogę sie składac na prezent później), i w środku nocy pojechała na całodobową pocztę żeby wysłać to koniecznie tego dnia. Napisała mi smsa "nie zgadniesz ile kosztowała mnie wysyłka: XXzł" od razu do niej zadzwoniłam mówiąc że mam nadzieję że jej nie wysłała za aż tyle. Na co ona że tak, właśnie wysłała. Wkurzyłam się bo nie przewidziałam takiego wydatku, a przynajmniej nie w takiej kwocie, z przesyłką przewyższającą wartośc prezentu.
No ale trudno, paczka poszła, powiedziałam jej że oddam jej kiedy indziej bo mówiłam że nie mam pieniędzy.
W efekcie paczka nie dotarła do właściciela, bo go przez dłuższy czas nie było w domu, paczka wróciła do Polski do koleżanki.
K. na to, że trudno, ona mu to kiedyś da, bo on zaprasza nas do siebie kiedy tylko chcemy, więc ona się kiedyś do niego wybierze.

I teraz byc może niesłusznie ale mam dylemat czy powinnam oddawac K. całą kwotę za prezent (który jest u niej i niewiadomo czy kiedys wyląduje u kolegi) i przesyłkę, dlatego że od początku mówiłam by zrobic to inaczej, ona mnie nie słuchała. Może się mylę i powinnam bez gadania oddac jej te pół kwoty, po prostu napiszcie mi bo mam z nią ostatnio same problemy i nie potrafie obiektywnie na to spojrzec...

Edytowane przez abiblabla
Czas edycji: 2012-08-14 o 19:09
abiblabla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 19:28   #4322
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Miałam też współlokatorkę, która przywoziła mielone z domu zamrożone i codziennie gotowała do tego ziemniaki i rozmrażała jednego mielonego. Jak się skończyły, jechała po następne. Ja rozumiem, że można lubić, ale że jej uszami te mielone nie wyszły.
To chyba miałyśmy tą samą współlokatorkę Cały rok jadła kotlety mielone- przywoziła ich mnóstwo i codziennie serwowała sobie na obiad. Pytałam sie czy już jej sie nie znudziły (po roku!), powiedziała że i owszem ale co innego może sobie przywieźć z domu?

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 21:29   #4323
natalkaa7522
Zakorzenienie

Rozumiem-chcą być oszczędne i tak dalej ale ile można jeść to samo? Nie wiem czy byłabym w stanie jeść codziennie to samo przez miesiąc tak szczerze. Kiedyś jadłam codziennie serek wiejski przez tydzień to teraz mnie obrzydza.
Stary 2012-08-14, 22:19   #4324
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Rozumiem-chcą być oszczędne i tak dalej ale ile można jeść to samo? Nie wiem czy byłabym w stanie jeść codziennie to samo przez miesiąc tak szczerze. Kiedyś jadłam codziennie serek wiejski przez tydzień to teraz mnie obrzydza.
ja też miałam taką super oszczędną współlokatorkę- jeździła do domu co tydzień (busem) i przywoziła sobie WSZYSTKO- serki wiejskie, jogurty, napoje, ziemniaki i mięso (praktycznie tylko to jadła)... no cóż rzeczywiście w Krakowie ciężko dostać takie rarytasy poza tym chyba różnice cenowe nie są aż tak drastyczne? tym bardziej że w okolicy pełno supermarketów i dyskontów oraz koleżanka pracowała i zarabiała naprawdę dobrze... ludzkie skąpstwo zawsze mnie będzie dziwić

poza tym dziś moje zdzwiko z marketu- wybieram sobie winogrona a obok mnie podchodzi facet, łapie garść tych winogron i zżera i to nawet nie że jedna sztuka żeby posmakować, czy dobre- po prostu wziął ile mu się w dłoni zmieściło i odszedł zajadając się nimi
Stary 2012-08-14, 22:26   #4325
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

poza tym dziś moje zdzwiko z marketu- wybieram sobie winogrona a obok mnie podchodzi facet, łapie garść tych winogron i zżera i to nawet nie że jedna sztuka żeby posmakować, czy dobre- po prostu wziął ile mu się w dłoni zmieściło i odszedł zajadając się nimi
Pozostaje tylko mieć nadzieje, że niemyte owoce dały mu sie we znaki

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Stary 2012-08-14, 22:39   #4326
natalkaa7522
Zakorzenienie

Serio? Ja jak wezmę jednego winogrona (?) zjem to zawsze czaję się żeby mnie o kradzież nieposądzono
Stary 2012-08-14, 22:41   #4327
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Serio? Ja jak wezmę jednego winogrona (?) zjem to zawsze czaję się żeby mnie o kradzież nieposądzono
„Jedno winogrono”
Stary 2012-08-14, 22:44   #4328
natalkaa7522
Zakorzenienie

Dzięki Chatul Nie ogarnęłam tego.
Stary 2012-08-15, 08:44   #4329
Harakiri
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość

I teraz byc może niesłusznie ale mam dylemat czy powinnam oddawac K. całą kwotę za prezent (który jest u niej i niewiadomo czy kiedys wyląduje u kolegi) i przesyłkę, dlatego że od początku mówiłam by zrobic to inaczej, ona mnie nie słuchała. Może się mylę i powinnam bez gadania oddac jej te pół kwoty, po prostu napiszcie mi bo mam z nią ostatnio same problemy i nie potrafie obiektywnie na to spojrzec...
ja bym oddała tylko za prezent, a nie możesz jakoś tak wykombinować, żeby ta paczka u ciebie była?
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 10:30   #4330
Heroldin
Zakorzenienie

No i mnie coś zdziwiło. "Zdziwiło" to za mało powiedziane. Wręcz zbulwersowało. Wczoraj miałam przyjemność podróżować busem z firmy Polski Bus. System jest taki : kupuje się bilet, ale bez tzw. miejscówki. Ale wiadomym jest, że każdy kto ma bilet, będzie miał miejsce siedzące. I co ? To co się działo przy wejściu do autobusu, przekroczyło moje najczarniejsze oczekiwania. Powiem tylko : MATKO KOCHANA ! Wrzaski, awantury, niewybredne epitety to jeszcze nic . Ja dostałam łokciem pod żebro, torebką w oko {prawie} i zainkasowałam parę kopniaków. Nadmieniam, że nie pchałam się. Wręcz uciekłam z tej zezwierzęconej grupy homo sapiens. I tak było w obie strony {jechałam w tą i z powrotem}. Czegoś takiego jeszcze nie doświadczyłam. Może ja nie jestem zbyt kumata i czegoś nie rozumiem. Wytłumaczcie mi : o co chodzi .
No i poznałam nowe słowo Jako poczęstunek w czasie jazdy serwowana jest między innymi "kawa". Wiecie - takie paskudztwo w saszetce . I osoba, która taką "kawę" sobie zażyczyła, była przez panią stewardesę pytana : z zabielaczem ? Aż nie wytrzymałam i zapytałam : co to jest ten zabielacz ? Jak się okazało było to sztuczne mleko w proszku do kawy . Z tym "zabielaczem" to chyba trafiona nazwa, bo mlekiem tego nazwać nie można. Ale mój zasób słów powiększył się
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:01   #4331
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Wytłumaczcie mi : o co chodzi
Może ludzie mają ulubione miejsca i chcą je zająć.
Stary 2012-08-15, 11:21   #4332
alkaxy
biegam dla Zabawy

Heroldin, dla mnie "zabielacz" to normalna nazwa takiej śmietanki.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 11:57   #4333
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ja też miałam taką super oszczędną współlokatorkę- jeździła do domu co tydzień (busem) i przywoziła sobie WSZYSTKO- serki wiejskie, jogurty, napoje, ziemniaki i mięso (praktycznie tylko to jadła)... no cóż rzeczywiście w Krakowie ciężko dostać takie rarytasy poza tym chyba różnice cenowe nie są aż tak drastyczne?
Mi się wydaje, że to właśnie w tych małych miasteczkach jest drożej niż w dużych miastach, jeśli o produkty spozywcze chodzi. Też mieszkam w Krakowie, a pochodzę z małej mieściny i gdy rodzice do mnie przyjeżdżają to zwykle jedziemy na zakupy do jakiegoś większego marketu, bo można wiele produktów kupić taniej. Zwłaszcza sery i wędliny są tańsze, u mnie w rodzinnych stronach podobne wędliny są droższe zwykle ok.1/3 ceny. Robimy też zapas produktów z długą datą ważności, typu kukurydza w puszce, itp. Może Twoja koleżanka była z tych, co nie uznają supermarketów? Znam parę takich osób, co twierdzą, że to miejsca dla biedoty, normalny człowiek wg nich kupuje tylko w Almie...
Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Dla mnie to też całkiem normalna nazwa.
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:09   #4334
Zapach deszczu
Zadomowienie

Ostatnio zastanawia mnie i dziwi pewna sytuacja. I nie wiem, czy ja czegoś nie rozumiem, czy o co chodzi.
Pochodzę z małego miasteczka. Wiadomo, większość znajomych wyjechała na studia do największych miast Polski. Niektórzy tam oczywiście zostali, pracują, bo mało komo udało się skończyć studia.
I wiele koleżanek, które zostały wyrzucone z uczelni lub zaszły w ciąże ( bo jest takich kilka ) wróciły do swoich rodzinnych domów i mieszkają z rodzicami ( np. mój były chłopak ). Ale oczywiście na FB miejsce zamieszkania - Kraków/ Toruń/ Warszawa ? Sopot etc, etc Uczelnia - oczywiście UG, SGGW, UW etc, etc. do tego kierunek i rocznik.

Po co? Po co wpisywać fikcyjne rzeczy, gdy mieszka się w innym mieście i pracuje np. w sklepie i wszyscy dobrze wiedzą jaka jest prawda?
Czy chodzi o to, aby zatrzeć wrażenie porażki, goryczy po nieudanych studiach?
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:09   #4335
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Na opakowaniu zabielecza jest napisane, że to zabielacz do kawy

Stary 2012-08-15, 12:13   #4336
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Może ludzie mają ulubione miejsca i chcą je zająć.
No tak ... O tym nie pomyślałam

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Dla mnie to też całkiem normalna nazwa.
Ja spotkałam się z nią po raz pierwszy . No cóż, co kraj to obyczaj . Jak zamieszkałam wśród Kaszubów, po raz pierwszy zetknęłam się z określeniem : "pierśniki". Dziwiło, śmieszyło to określenie. Przyzwyczaiłam się, chociaż nie używam. Także samo do "zabielacza" przyjdzie mi się pewnikiem przyzwyczaić .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:19   #4337
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zapach deszczu Pokaż wiadomość
Ostatnio zastanawia mnie i dziwi pewna sytuacja. I nie wiem, czy ja czegoś nie rozumiem, czy o co chodzi.
Pochodzę z małego miasteczka. Wiadomo, większość znajomych wyjechała na studia do największych miast Polski. Niektórzy tam oczywiście zostali, pracują, bo mało komo udało się skończyć studia.
I wiele koleżanek, które zostały wyrzucone z uczelni lub zaszły w ciąże ( bo jest takich kilka ) wróciły do swoich rodzinnych domów i mieszkają z rodzicami ( np. mój były chłopak ). Ale oczywiście na FB miejsce zamieszkania - Kraków/ Toruń/ Warszawa ? Sopot etc, etc Uczelnia - oczywiście UG, SGGW, UW etc, etc. do tego kierunek i rocznik.

Po co? Po co wpisywać fikcyjne rzeczy, gdy mieszka się w innym mieście i pracuje np. w sklepie i wszyscy dobrze wiedzą jaka jest prawda?
Czy chodzi o to, aby zatrzeć wrażenie porażki, goryczy po nieudanych studiach?
Naprawdę można wyrzucić studentkę z uczelni bo jest w ciąży?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:23   #4338
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
ale Zapach napisała "lub"
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:24   #4339
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dzięki Chatul Nie ogarnęłam tego.
Zawsze do usług

Cytat:
Zapach deszczu pisała „zostały wyrzucone z uczelni lub zaszły w ciąże Za to, że ktoś jest w ciąży, to się nie wyrzuca raczej. Przynajmniej nie słyszałam nigdy o czymś takim.
Chociaż można mieć problemy na niektórych kierunkach, gdzie np. pracuje się z chemikaliami, które szkodzą ciąży. Wtedy nie można na te zajęcia chodzić…
Stary 2012-08-15, 12:25   #4340
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Ale zapach deszczu napisała o koleżankach, które nie studiują, bo zostały wyrzucone z uczelni LUB zaszły w ciąży i zapewne nie mogły już kontynuować edukacji z powodów osobistych/finansowych

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:28   #4341
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ja jak piję to tylko z tym, wiem że to pewnie sama chemia, ale z mlekiem albo normalną śmietanką do kawy mi nie pasuje.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:38   #4342
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja jak piję to tylko z tym, wiem że to pewnie sama chemia, ale z mlekiem albo normalną śmietanką do kawy mi nie pasuje.
A próbowałaś mlek roślinnych? Ludzie sobie zwykle bardzo chwalą sojowe i ryżowe. Coraz popularniejsze jest też mleczko kokosowe
Stary 2012-08-15, 12:40   #4343
Zapach deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Ale zapach deszczu napisała o koleżankach, które nie studiują, bo zostały wyrzucone z uczelni LUB zaszły w ciąży i zapewne nie mogły już kontynuować edukacji z powodów osobistych/finansowych
dokładnie. Nie udało im sie pogodzić macierzyństwa ze studiami i musiały zrezygnować, że studiów.
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:42   #4344
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
No i mnie coś zdziwiło. "Zdziwiło" to za mało powiedziane. Wręcz zbulwersowało. Wczoraj miałam przyjemność podróżować busem z firmy Polski Bus. System jest taki : kupuje się bilet, ale bez tzw. miejscówki. Ale wiadomym jest, że każdy kto ma bilet, będzie miał miejsce siedzące. I co ? To co się działo przy wejściu do autobusu, przekroczyło moje najczarniejsze oczekiwania. Powiem tylko : MATKO KOCHANA ! Wrzaski, awantury, niewybredne epitety to jeszcze nic . Ja dostałam łokciem pod żebro, torebką w oko {prawie} i zainkasowałam parę kopniaków. Nadmieniam, że nie pchałam się. Wręcz uciekłam z tej zezwierzęconej grupy homo sapiens. I tak było w obie strony {jechałam w tą i z powrotem}. Czegoś takiego jeszcze nie doświadczyłam. Może ja nie jestem zbyt kumata i czegoś nie rozumiem. Wytłumaczcie mi : o co chodzi .
hehhehehe ja podróżowałam tez w te i wewte... w jedną stronę było to samo, byłam jedną z niewielu osób bez bagażu - tylko z torebką :P i pani stewardessa mówi żeby mnie przepuścić bo pierwszeństwo mają osoby bez bagażu żeby sobie mogły spokojnie usiąść i poczekać aż się odprawi reszte. Łojezu ile ja się pchać musiałam a ludzie to takie tłumoki że albo tego rozumieją albo nie chcą rozumieć...
Z powrotem było mało ludzi i czegoś takiego nie bylo ale może ludzie w stadzie zaczynają dziczeć
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:48   #4345
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A próbowałaś mlek roślinnych? Ludzie sobie zwykle bardzo chwalą sojowe i ryżowe. Coraz popularniejsze jest też mleczko kokosowe
Roślinnych nie. Ogólnie to lubię mleko, ale nie w kawie(kawy też nie lubię, ale jak już "muszę" bo się uczę, to tylko z tym zabielaczem).Kupiłam sobie kiedyś kokosowe, bo chciałam spróbować i byłam zaskoczona konsystencją. No i było takie... trochę bez smaku.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 12:58   #4346
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zapłaciłabym tylko za prezent - połowę oczywiście.

Sama napisałaś - nie chciałaś wysyłać w ten sposób, koleżanka popełniła samowolkę, więc niech za to płaci teraz.
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:08   #4347
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Roślinnych nie. Ogólnie to lubię mleko, ale nie w kawie(kawy też nie lubię, ale jak już "muszę" bo się uczę, to tylko z tym zabielaczem).Kupiłam sobie kiedyś kokosowe, bo chciałam spróbować i byłam zaskoczona konsystencją. No i było takie... trochę bez smaku.
Kokosowe bez smaku? To mnie dziwi Ja bym mogła pić i pić mleko kokosowe…
A tak poza tym, to polecam jeszcze smakowe mleka roślinne. Zwłaszcza ryżowe i owsiane
Stary 2012-08-15, 13:21   #4348
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość

Sama napisałaś - nie chciałaś wysyłać w ten sposób, koleżanka popełniła samowolkę, więc niech za to płaci teraz.
Ja postąpiłabym identycznie
Stary 2012-08-15, 13:49   #4349
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość

Poza tym nie oddawałabym dopóki prezent nie znajdzie się u kolegi.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 13:55   #4350
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
dziewczyny muszę się was poradzić bo jesteście moją ostoją "normalnego" zachowania mam pewną sytuację ze znajomą, straciłam już całkiem obiektywizm i nie wiem jak się mam zachować żeby było w porządku patrząc na to z zewnątrz i nie być przysłowiowym jeleniem.
miałam z K. pomysł żeby kupić naszemu koledze zza granicy prezent w podzięce za cośtam. jakoś tak wyszło że jego współlokator był u nas w mieście, ja poznałam go tylko i widziałam się z nim 2 godziny, K. spędziła z nim niemal 2 tygodnie pracując i mieszkając praktycznie razem. Rzuciłam wtedy pomysłem by kupić to co ustaliłyśmy i dać współlokatorowi do przekazania naszemu koledze (skoro już się znają), oszczędzimy wtedy na przesyłce za granice i paczka na pewno nie zaginie. K. kręciła nosem, że nie, że to nie ma sensu, że może oni się aż tak nie znają (mieszkając kilka miesięcy razem conajmniej) itd itp. Nie rozumiałam o co jej chodzi i mówiłam jej cały czas żebyśmy wysłały prezent poprzez niego, ale w końcu tak się nie stało.
Współlokator wyjechał i okazało się że za kilka dni ten nasz kolega ma urodziny. W dniu urodzin, K. napaliła się strasznie by wysłać mu już, teraz, dziś prezent pocztą. Kupiła to co ustaliłyśmy sama (bo ja powiedziałam że nie mam pieniędzy i mogę sie składac na prezent później), i w środku nocy pojechała na całodobową pocztę żeby wysłać to koniecznie tego dnia. Napisała mi smsa "nie zgadniesz ile kosztowała mnie wysyłka: XXzł" od razu do niej zadzwoniłam mówiąc że mam nadzieję że jej nie wysłała za aż tyle. Na co ona że tak, właśnie wysłała. Wkurzyłam się bo nie przewidziałam takiego wydatku, a przynajmniej nie w takiej kwocie, z przesyłką przewyższającą wartośc prezentu.
No ale trudno, paczka poszła, powiedziałam jej że oddam jej kiedy indziej bo mówiłam że nie mam pieniędzy.
W efekcie paczka nie dotarła do właściciela, bo go przez dłuższy czas nie było w domu, paczka wróciła do Polski do koleżanki.
K. na to, że trudno, ona mu to kiedyś da, bo on zaprasza nas do siebie kiedy tylko chcemy, więc ona się kiedyś do niego wybierze.

To znaczy powiedziałaś jej, że oddasz też za przesylkę? Bo jak tak, to pewnie nie bardzo fair byłoby się teraz wycofać.
Trudna sytuacja, jak oddasz tylko za prezent to pewnie będzie foch i awantura? Nie wiem czy tego chcesz. Jak Ci nie zależy na kontakcie z laską to możesz(według mnie masz takie prawo, w końcu wysyłka to był jej pomysł) nie oddawać za wysyłkę. Jeżeli jej za bardzo nie ufasz to umów się, że oddasz jak prezent dotrze do kolegi.
A jak chcesz mieć święty spokój to oddaj i za prezent i za wysyłkę. Ile wariantów mi wyszło

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Kokosowe bez smaku? To mnie dziwi Ja bym mogła pić i pić mleko kokosowe…
A tak poza tym, to polecam jeszcze smakowe mleka roślinne. Zwłaszcza ryżowe i owsiane
Gdzie kupujesz owsiane i ryżowe? I w jakiej cenie?
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości