|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Hej hej
![]() My niedawno wygrzebalismy sie z lozka po wczorajszej imprezie urodzinowej TZ. Ja oczywiscie ani kropli nie wypilam, co spowodowalo mase pytan ze strony znajomych ![]() Impreza super, w parku zaraz przy plazy ![]() Brzydki dzis dzien... Okropna pogoda. |
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się po wczasach było super mimo że pogoda chłodnawa ale i tak jesteśmy zadowoleni ![]() Dzisiaj cały dzień już mamy zaplanowany bo przecież babcie trzeba poodwiedzać bo steskniły się za wnusią ![]() przeglądnęłam na szybko wątek i wszystkie zdjęcia brzuszków cudne widziałam że mierzyłyście brzuszki więc i ja dziś z ciekawości to zrobiłam i mam już 66 cm
|
#2194 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale fajnie by było jakby się potwierdziło. Rennie Cytat:
![]() W Robanie na Rejtana. Mają tam b.dużo ubranek dla dzieci, śpiworków, kombinezonków itp. Nie mogę przeżałować, że nie wzięłam małej kurteczki Addidasa, która kosztowałaby ok 5 zł Cytat:
Ja niestety mam 2 lewe ręce i nawet z przyszyciem guzika mam problem. W domu to tata był panem maszyny do szycia i przerabiał ubrania. Cytat:
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, zwiększ też dawkę magnezu przy takich skurczach to ważne
ja w pierwszej ciąży miałam tak bez przerwy, do tego macica robiła się twarda jak kamień, też brałam rozkurczowe teraz bóle są rzadkie ale macica nadal twardnieje, taka moja uroda niestety a w 6 miesiącu zaczną się skurcze przepowiadające tkz skurcze Braxtona https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html |
|
|
|
#2196 |
|
Raczkowanie
|
imiona jak moja siostra i jej mąż
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35903814] http://allegro.pl/3w1-wozek-laret-fo...563549844.html[/QUOTE] ja chce taki wózek, kiedyś wrzucałam tu link z nim a Ty jak go widzisz??pytam Ciebie jako doświadczona mama![]() hope gratuluje siusiaka ![]() cholercia co ja jeszcze miałam napisać ![]() Witam się kochane prawie w południe wczoraj cały dzień siedziałam u rodziców. Przyjechałam po 21 to tylko nadrobiłam i poszłam lulac. dzisiaj też jedziemy do rodziców do tego jeszcze tata przyjeżdż, Tż bedzie miał 2 tygodnie urlopu, oj będzie się działo miłego dniaa co do imion ja- Marta, Tż- Tomasz
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2199 |
|
Konto usunięte
|
Marta, mnie się podoba, tylko nie fioletowy - strasznie po oczach daje. Jedna wada - że te rurki barwione i będą się ścierać. i nie wiem, jaki jest dostęp do torby, ale wygląda bardzo fajnie
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz wyszło 76 ale serio zaraz z rana miałam 66 chyba mam jakiś magiczny ten centymetr
|
#2201 |
|
Konto usunięte
|
A mój Zimorodek szaleje w brzuszku, wczoraj tak szalał że na ręce czułam
a dzisiaj co chwilę kopniaki w pęcherz
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35905314]A mój Zimorodek szaleje w brzuszku, wczoraj tak szalał że na ręce czułam
a dzisiaj co chwilę kopniaki w pęcherz [/QUOTE]Ale super aaa właśnie bo zapomniałam Wam napisać, że ja też już poczułam w tamtym tygodniu pierwsze ruchy dzidziusia narazie takie delikatniutkie jakby sie cały przekręcał mi w brzuszku
|
#2203 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35905209]Marta, mnie się podoba, tylko nie fioletowy - strasznie po oczach daje. Jedna wada - że te rurki barwione i będą się ścierać. i nie wiem, jaki jest dostęp do torby, ale wygląda bardzo fajnie
[/QUOTE]hmmm muszę zobaczyć u sąsiadki czy jej się te rurki ścierają, w sumie to zależy czy one pracują czy nie i jak są zrobione. I o torbę też się zapytam. Dziękuje bardzo za opinię
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed chwila miałam 88 cm ale brzuch mi już wywaliło do przodu
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie jest, tylko ja mam nisko brzuch i jak noszę spodnie/legginsy to go to trochę spłaszcza.
Przed chwilą TŻ zrobił mi zdjęcie, to dodaję w załączniku - naprawdę nie jest najmniejszy. |
|
|
|
#2206 |
|
Konto usunięte
|
Marta, torbę to sama sobie pomacaj, pootwieraj, czy ci pasuje - ja o ile mój wózek kocham, to torba im nie wyszła, malutka jest, inną dokupowałam. Też rozwaliłam
Jaka powinna wg mnie być: duża, pakowna, z jakimiś osobnymi kieszonkami np. na dokumenty czy smoczek, na jakieś drobiazgi. Wcześniej chciałam, by miała osobną kieszen na butelkę a teraz olewam, albo piersią będę karmiła albo kupię termopakowanie i już gotowe mleko będę miała. |
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na tamtych zdjeciach prawie go nie było, ale tak czy siak sliczny A ja rano musiałam być chyba bardzo zaspana i z 7 zrobic 6 - przeciez nigdy tyle nie mialam nawet w pasie ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- później w klubie Wam wrzucę zdjęcie brzucha póki co maluje się i zbieram
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Ja to sie jak zwykle z czyms zalatwie Bokeh ogolem napisalam, bo chodzic wzgledni moge, no tylko teraz te gardlo mnie dopadlo :-(
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na moim pojawiają sie pieprzyki z nikąd.. w ogóle raz jest mały raz duzy już nie ogarniam
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak na złość wczoraj wieczorem nie zażyłam magnezu, bo byłam tak najedzona (galaretką mięsno-warzywną z octem a potem hot-dogiem), że nawet tabletki bym nie przełknęła ![]() A na obiad dziś karkówka w sosie keczupowym
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-15 o 13:25 |
|
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co myślicie o takich gotowych daniach np z gerbera?? ostatnio byłam u koleżanki która ma już prawie 2 letniego synka i mówi że jej największym błędem było to że dawała Frankowi słoiczki bo on teraz w ogóle nie chce jesć takich kawałków mięsa, ewentualnie zupkę taką zmiksowaną ale jak czuje że to taka o innym smaku niz słoiczek to nie chce jeśc....
|
#2212 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki. Ja teraz znowu mniej piszę, sziedzę na TŻtowej wiosce, ale TŻ teraz grzebie przy motorze, więc miałam chwilę na podczytanie.
Bokeh mój też raz mały, że nic nie widać, a dzisiaj np wielki i wydęty... ![]() Cieszę się, że załatwiłaś knajpę, w mojej zamówiłam torcik, ale muszę zadzwonić, żeby ograniczyli się do 2kg, bo jak zrobią na ilość osób, to zrobi mi z 10kg, a nie będę 500zeta płacić za kawałek placka jakiegoś A na maszynie też lubię poszyć, ale zazwyczaj ogranicza się to do tego, że ludzie dają mi swoje dziurawe portki do przeszycia Trzymajcie sięco do imion to Monika i Kamil. |
|
|
|
#2213 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wierzę, że przez tyle czasu nie dało się dziecka nauczyć jedzenia ![]() Sama dawałam słoiczki, teraz czasem kupię rybny z bobovity jako sosik do makaronu, bo córka po prostu go lubi. ALE ja bardzo szybko zaczęłam grudki dawać i tyle. I chyba po 6mcu zaczęłam też sama gotować. Słoiczki też, ale sama też. |
|
|
|
|
#2214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzuć, wrzuć! Koniecznie. ![]() Cytat:
Pewnie mniejszy rano, a większy wieczorem?
|
||
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35906950]Kochana, ale umówmy się - 2latek jedzący słoiczki to nie wina słoikow tylko wygodnictwo matki :d
Nie wierzę, że przez tyle czasu nie dało się dziecka nauczyć jedzenia ![]() Sama dawałam słoiczki, teraz czasem kupię rybny z bobovity jako sosik do makaronu, bo córka po prostu go lubi. ALE ja bardzo szybko zaczęłam grudki dawać i tyle. I chyba po 6mcu zaczęłam też sama gotować. Słoiczki też, ale sama też.[/QUOTE] Ale ona dawała mu tak właśnie od 6msca a potem jak chciała dać coś normalnego to on nie chciał, więc moje pytanie czy w ogóle dawać? czy np robić swoje blendowac i mrozić? To jedt wygodne jak jedziemy na jakąs wycieczke czy na wczasy kupujemy słoiczek i z głowy prawda? I też takie słoiczki mają intensywne smaki, a dzieciom potem to raczej mało słone mało pieprzne itp... Nie wiem ucze się
|
#2216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ja byłam opiekunką to mały od 4 miesiąca dostawał słoiki a potem jak miał 6 to mama gotowała mu zupki sama i wiadomo że konsystencja nie była juz taka gładziutka tylko mały musiał się trochę pomęczyć no ale w końcu się przyzywczaił , i w 10 miesiącu jadł już normalny makaron i ryż ![]() Co do brzucha to mnie też wczoraj bardzo bolał i na dole i na górze bliżej żołądka, czułam taką mega ciężkość i się ruszać nie mogłam, i tak myślę to to pewnie była faza wzrostu macicy A Marsi Ty mnie nie przestajesz zadziwiać nie dość że umie śwetnie gotować, piec, robić sushi to jeszcze i szyje ! Co jeszcze potrafisz ? ![]() Ale sobie dziś pospaliśmy o 12 wstałam i jeszcze siędze w piżamie, ale pogoda raczej nie nastraja do czego innego |
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
oprócz tzn nie wiem do kiedy można sama piersią karmić jak sie karmi piersia to napewno dłużej chyba nawet pół roku sama pierś a potem jakieś tam papki bananki jabłuszka pomiksowane? dobrze prawie ?
![]() jeny tyle nauki przedemna.....
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh: słoiczki nie mają intensywnych smaków - jedzenia dla niemowlaka się nie doprawia (chyba, że ziołami, soli niet), więc to mdła paciaja. Ale czasem dziecko się przyzwyczaja do konsystencji, zapachu itp. Jest fajny wątek na wizażu o tym. A w przypadku 2latka to też bym obstawiała wygodę rodzica, bo dziecko powinno dostawać do rączek do spróbowania kawałki jedzenia, albo słabiej zblendowane z grudkami, żeby nauczyć się nowej konsystencji, nauczyć się gryźć ( to rozwija aparat mowy!) i tak dalej. Często się robi tak, że jeśli dziecko nie chce się przestawić na domowe to się miesza z kilkoma łyżeczkami słoiczkowego i tak stopniowo do zera aż dziecko "zakuma" nowe smaki. Poza tym - słoiczki to nie jest zło - dużo zależy od podejścia i świadomości rodzica - czy czyta skład np. czy daje różnorodne jedzenie, także swoje, czy też nie. Nie ma co w przesadę popadać, jak się zacznie dziecię przestawiać na pokarm inny niż mleko to raczej nie będę blendować jednej marchewki sama - skoro na początku zje 2-3 łyżeczki, tylko kupię słoiczek. Zacznie jeść - będę gotować.
Witam się tak w ogóle! Pospałam dzisiaj strasznie dłigo, chyba taka pogoda. Dzieć milczy, chciałabym znowu go poczuć<3 ale muszę być cierpliwa. |
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh ja tez totalnie zielona w tym temacie
![]() Moja dzidzia szalala w nocy a to pewnie dlatego, ze mialam straszny koszmar rodem z Lsnienia kinga. Okropnosc. Do tego w nocy cos spadlo kot byl w nogach i mimo ze strasznie chcialo mi sie siusiac to czekalam prawie do 8 rano tak sie balam. Wrrr
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.