|
|
#3601 |
|
MBZ♥
|
Dot.: Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom po raz 58. !!!
Aleks ja w tamtym roku odkryłam sposób na "mąkę" wsypuję kurki do miski, zasypuję maka- w zalezności ile tych grzybków mam-ale najczęściej 2-3 łyzki wystarczają, mieszam ręką i potem spłukuję je na sicie zimna wodą i są nietrzeszczące i czyste
|
|
|
|
#3602 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Nie było mnie z tydzień na wątku i myślałam, że przeczytam o jakichś zaręczynach a tu co Ja dostałam wczoraj od tż piękny bukiet czerwonych róż, wchodzę do domu a rodzinka "ooo zaręczyny były?" Czekają na nie chyba tak samo jak ja
|
|
#3603 | |
|
Zakorzenienie
|
maalini - i ma rację rodzinka, że zaręczyny powinny być
By, miałam Cię dawno spytać, jak rozumieć art. 318 kk: Cytat:
może to głupie pytanie, ale naprawdę nie ogarniam. nie cierpię brytyjskiego akcentu - jest gejowski u kobiet jest spoko, ale u mężczyzn nie znoszę
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa robiłaś sobie "laminowanie wlosów żelatyną"? dzisiaj coś takiego znalazłam i chyba spróbuję
![]() w ogóle w przyszłym tygodniu pójdę do fryzjera i muszę ściąć te kłaki:/ ostatnio próbowałam rozczesać i robiłam to ponad 20 minut bez większego efektu... kołtun na kołtunie. a wcześniej miałam przez 30 minut maskę na wlosach po ktorej kiedys nie musiałam w ogóle rozczesywać, bo byly tak gładkie ![]() i nie wiem czy wycieniowac je bardzo czy sciac calkiem w cholere:/ |
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Stęskniłam się za wami. Nie podczytywałam was już chyba kilka miesięcy, jedynie na fb. Beznadziejna sprawa ![]() U nas szara rzeczywistość bycie żoną jest całkiem fajne. Mąż dużo pracuje, bardzo dużo, widujemy się głównie późnymi wieczorami, czasami wraca wcześniej z pracy. Nie może wziąć wolnego bo ciągle robi jakieś projekty i to tak. Aktualnie jestem bezrobotna, szukam czegoś ale słabo mi idzie. Gotuję obiady, sprzątam, robię zakupy i generalnie hałsłajf pełną gębą. Teściowie są ok chociaż muszę powiedzieć że lepsze relacje z teściową miałam przed ślubem. W domu marudzą że mnie nie ma bo nie ma się kto zajmować babcią... mama oczekuje, że będę spędzała tam dużo czasu bo przecież babcia.. A aktualnie mój mąż poszedł spać i zamiast spędzać czas razem spędzamy go osobno. Już 58 część.... jak ten czas leci! |
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm, ja nie jestem fanką cieniowania, ale to moja osobista awersja ja bym chyba ścięła. pogadaj z fryzjerem |
|
|
|
|
#3607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie segreguję zdjęcia z podróży poślubnej
Cytat:
Cytat:
Babcia babcią, ale Ty masz już swoją rodzinę i to mężowi powinnaś poświęcać najwięcej czasu A czemu z teściową jest gorzej?Podczas urlopu przeczytałam 3 książki i kończę czwartą: - Igrzyska śmierci - BOMBA! Polecam bardzo bardzo bardzo! - Coś niebieskiego - takie babskie czytadło - Ludzie na walizkach - wywiady Szymona Hołowni, na pewno nie nadaje się na plażę. Przeczytałam z ciekawości, ale ona zamiast krzepić powoduje dołek (przynajmniej u mnie) i zamiast umacniać wiarę, to rodzi się pytanie "Gdzie był wtedy Bóg?". - no i kończę Cobena "Wszyscy mamy tajemnice" - Coben jak Coben
|
||
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i umówiłam się do fryzjera na wtorek ![]() W ogóle byliśmy wczoraj z TŻ na imprezie i spałam dziś do 10:30 jak dziecko
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Carmi gratuluję zamążpójścia ![]() teściowa chyba chce brać czynny udział w naszym życiu, zaprasza nas bardzo często na obiady, bardzo często dzwoni, a mi się zwyczajnie nie chce czasami i zbyt często odmawiam i chyba jej się to nie podoba ale cóż.. ![]() czy ta żelatyna nadaje się do kręconych włosów? moje są teraz paskudne, w ogóle byłam w Niemczech przez tydzien i przytylam 2 kg Moja teściowa była na takim turnusie z dietą dr Dąbrowskiej i w 10 dni schudła ponad 4 kg
|
|
|
|
|
#3610 |
|
MBZ♥
|
Najeczko ja znalazłam takie coś:
„nie popełnia przestępstwa żołnierz, który dopuszcza się czynu zabronionego będącego wykonaniem rozkazu chyba że wykonując rozkaz umyślnie popełnia przestępstwo.” Czyli jeżeli żołnierz ma świadomość, że popełnia przestępstwo, co najmniej zamiar ewentualny lub zamiar bezpośredni jego odpowiedzialność karna nie zostaje uchylona, mimo że działał w warunkach wykonywania rozkazu. Owo działanie na rozkaz nie dotyczy wyłącznie przypadków świadomości popełniania przestępstwa, a więc jeżeli żołnierz ma świadomość, że wykonanie rozkazu jest popełnieniem czynu bezprawnego (nie wie że to jest przestępstwo, ale wie, że to jest nielegalne), albo jeżeli ma świadomość że wykonanie rozkazu jest popełnieniem wykroczenia to w takim przypadku pomimo świadomości nie ma prawa odmówić wykonania rozkazu. Natomiast jeżeli zrealizuje taki czyn uzasadnia to po jego stronie wyłączenie winy. Dopiero kiedy ta jego świadomość sięgnie granic umyślności dopiero wtedy nie dochodzi do wyłączenia winy – taka umiarkowana koncepcja „myślących bagnetów.” Możliwość kwestionowania rozkazu zaczyna się wówczas kiedy jego treścią jest popełnienie przestępstwa. Generalnie wydaje mi się , że ciężko jest analizować rozkazy w obliczu ostrzału patrolu. Trudno się wtedy zastanawiać czy rozkaz jest dobry czy zły bo ratuje się swoje życie. Analiza będzie potem. Jesli ktoś strzela do przejeżdżającego konwoju to raczej ciężko mysleć że nie chce zabić. ale dopytam Męża. Bo dla mnie tam gdzie zaczyna się MON tam kończy się czasem logika a po sprawie nanghar Khel chyba nic mnie już nie zdziwi niestety. Jakbyś widziała ile mają do nauczenia sie regulaminów, prawa uzycia broni, kto może wyjechac z bazy, w jakim szyku itp to włos się jeży. Niby wiadomo co żołnierz może ale jak o zrobi to i tak będzie z tego skrupulatnie rozliczony i uznany za winnego nim się mu cokolwiek udowodni bądź nie:/---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Karmelka mam podobnie z Hołownią i z tym cyklem, zwłaszcza jak oglądnęłam jego rozmowę z żona zabitego w Afganistanie żołnierza:/ miał tydzień do powrotu, wziął patrol za kolegę-ostatni patrol... |
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
By dzięki za poradę
Przetestuję zaraz ten mączny sposób. Carmi fajnie, że honej món udany. San witaj i zostań z nami na stałę zamiast wpadać raz na jakiś czas. |
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
no to wszytskie się laminujemy
ja jeszcze nałożę na nos żelatynę z mlekiem ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- http://missfashionistka.pinger.pl/m/13086229 ten efekt mnie zachęcil |
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Czy laminowanie włosów oznacza, że będziecie mieć sztywne i pokryte plastikiem?
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
jak kompletnie nie wiem o czym mówicie
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
groszek no właśnie też zmyję szamponem i dam dodatkowo odżywkę
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy co z tego wyjdzie
|
#3620 |
|
Zakorzenienie
|
I mnie zachęciłyście do laminowania włosów
jutro kupię żelatynę i będę próbować. Ciekawa jestem, co z tego wyjdzie
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kręcone włosy, których nie rozczesuję to próbować nie będę
Ale za to polecam zielony krem z Biedronki na włosy-loczki są mięciutkie
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie laminowanie sprawdziło się tym sposobem:
http://kascysko.blogspot.com/2012/08...w-inaczej.html ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- W albumie mam aktualizację włosów i efekt po laminowaniu 1. sposobem. Mam nadzieję, że mi urosną do ślubu. ![]() https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=137265
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
to lepiej na wilgotne wlosy to nalozyc?
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- antii jakie gladziutkie i lsniace ile Ci cm rosnie na miesiac?
|
|
|
|
#3625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia ile mi rosną włosy na miesiąc, bo ich nie mierzę. Czekam aż mi urosną jeszcze trochę i będę je ścinać na półokrągło, bo końce są trochę za ciężkie.
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antii piekne wlosy No ja pierdziele, klody pod nogi na kazdym kroku... Moj kolega bral slub rok temu i w swoim "powiecie" placil ok 180 funtow, zeby urzadnik pojawil sie u nich na sali i tam ich zaslubil. Ile chca u nas? 340 funtow i 33,50 na zapowiedzi
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Następnym razem spróbuje Twoim sposobem ![]() Ja nałożyłam na wilgotne Umyłam włosy, nałożyłam balsam i zaraz idę suszyć przy okazji zapomniałam, że farbowałam włosy i mam cały ręcznik czerwony
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze jeden link http://ewalucja.blogspot.com/
boskie ma te loczki |
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
340... niezły biznes. ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
http://anwena.blogspot.com/2011/04/m...-ewalucja.html
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
simply pogrzalo ich chyba
![]() antii widziałam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

Czekają na nie chyba tak samo jak ja
u kobiet jest spoko, ale u mężczyzn nie znoszę

bycie żoną jest całkiem fajne. Mąż dużo pracuje, bardzo dużo, widujemy się głównie późnymi wieczorami, czasami wraca wcześniej z pracy. Nie może wziąć wolnego bo ciągle robi jakieś projekty i to tak. Aktualnie jestem bezrobotna, szukam czegoś ale słabo mi idzie. Gotuję obiady, sprzątam, robię zakupy i generalnie hałsłajf pełną gębą. 

Przetestuję zaraz ten mączny sposób. 

i 33,50 na zapowiedzi