Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-15, 13:59   #4351
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Gdzie kupujesz owsiane i ryżowe? I w jakiej cenie?
Zwykle w Almie. Smakowe kosztują koło 10 zł/litr, ale zwykle czekam na jakieś obniżki cen A te naturalne, bez dodatkowego smaku, można też dostać w różnych sklepach za mniej niż 8 zł/litr. Na Evergreenie są za 7,95, pewnie gdzieś można znaleźć jeszcze taniej.
Jeszcze tańsze są mleka sojowe, te już można chyba w większości sklepów znaleźć.
Stary 2012-08-15, 14:14   #4352
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zwykle w Almie. Smakowe kosztują koło 10 zł/litr, ale zwykle czekam na jakieś obniżki cen A te naturalne, bez dodatkowego smaku, można też dostać w różnych sklepach za mniej niż 8 zł/litr. Na Evergreenie są za 7,95, pewnie gdzieś można znaleźć jeszcze taniej.
Jeszcze tańsze są mleka sojowe, te już można chyba w większości sklepów znaleźć.
Dzięki, w Almie czasem bywam będę się rozglądać Obniżki w gazetce czy trzeba zaglądać do sklepu?
Teraz używam właśnie sojowego, bo normalnego niby nie mogę.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 14:23   #4353
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dzięki, w Almie czasem bywam będę się rozglądać Obniżki w gazetce czy trzeba zaglądać do sklepu?
Szczerze powiedziawszy, to nie wiem, bo gazetki Almy nigdy nawet w ręce nie miałam

Cytat:
Teraz używam właśnie sojowego, bo normalnego niby nie mogę.
Przy sojowych jest większy wybór. Najtańsze to chyba te z Biedronki 3,99-4,49/litr.
Stary 2012-08-15, 14:35   #4354
heksita
Raczkowanie

Cytat:
Kokosowe bez smaku? To mnie dziwi Ja bym mogła pić i pić mleko kokosowe…
A tak poza tym, to polecam jeszcze smakowe mleka roślinne. Zwłaszcza ryżowe i owsiane
Ryżowe z aromatem migdałowym mogę pić litrami !
(ale do kawy bym nie użyła, zbyt wyraźny smak)
heksita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 14:50   #4355
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
ja bym oddała tylko za prezent, a nie możesz jakoś tak wykombinować, żeby ta paczka u ciebie była?
Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
Ja zapłaciłabym tylko za prezent - połowę oczywiście.

Sama napisałaś - nie chciałaś wysyłać w ten sposób, koleżanka popełniła samowolkę, więc niech za to płaci teraz.
Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Ja postąpiłabym identycznie
Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Poza tym nie oddawałabym dopóki prezent nie znajdzie się u kolegi.
Cytat:
To znaczy powiedziałaś jej, że oddasz też za przesylkę? Bo jak tak, to pewnie nie bardzo fair byłoby się teraz wycofać.
Trudna sytuacja, jak oddasz tylko za prezent to pewnie będzie foch i awantura? Nie wiem czy tego chcesz. Jak Ci nie zależy na kontakcie z laską to możesz(według mnie masz takie prawo, w końcu wysyłka to był jej pomysł) nie oddawać za wysyłkę. Jeżeli jej za bardzo nie ufasz to umów się, że oddasz jak prezent dotrze do kolegi.
A jak chcesz mieć święty spokój to oddaj i za prezent i za wysyłkę. Ile wariantów mi wyszło
dokładnie tak

z tą K. będę się widziec jeszcze nie raz, bo można powiedziec ze pracujemy razem od czasu do czasu.

i tak, powiedziałam jej że oddam jej połowę za całość, bo tak mnie zaskoczyła że nie wiedziałam co mam zrobic
chętnie oddałabym juz nawet i bez gadania, ale nie spie na pieniądzach, wręcz przeciwnie i każdy grosz się w tym momencie dla mnie liczy...
cholera, nie wiem jak mam to rozegrac wciąż żeby nie rozpętac awantury

Cytat:
Napisane przez heksita Pokaż wiadomość
Ryżowe z aromatem migdałowym mogę pić litrami !
(ale do kawy bym nie użyła, zbyt wyraźny smak)
oooch migdałowe owsiane też jest cudowne. a najbardziej lubię z orzechów laskowych - próbowałyscie? mniaaaam (też z Almy)

Edytowane przez abiblabla
Czas edycji: 2012-08-15 o 15:01
abiblabla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 15:50   #4356
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zapach deszczu Pokaż wiadomość
Ostatnio zastanawia mnie i dziwi pewna sytuacja. I nie wiem, czy ja czegoś nie rozumiem, czy o co chodzi.
Pochodzę z małego miasteczka. Wiadomo, większość znajomych wyjechała na studia do największych miast Polski. Niektórzy tam oczywiście zostali, pracują, bo mało komo udało się skończyć studia.
I wiele koleżanek, które zostały wyrzucone z uczelni lub zaszły w ciąże ( bo jest takich kilka ) wróciły do swoich rodzinnych domów i mieszkają z rodzicami ( np. mój były chłopak ). Ale oczywiście na FB miejsce zamieszkania - Kraków/ Toruń/ Warszawa ? Sopot etc, etc Uczelnia - oczywiście UG, SGGW, UW etc, etc. do tego kierunek i rocznik.

Po co? Po co wpisywać fikcyjne rzeczy, gdy mieszka się w innym mieście i pracuje np. w sklepie i wszyscy dobrze wiedzą jaka jest prawda?
Czy chodzi o to, aby zatrzeć wrażenie porażki, goryczy po nieudanych studiach?
Śmieszy mnie to zawsze też znam jedną dziewczynę, która nawet pierwszego roku nie zaliczyła, ale oczywiście na fb ma wpisaną tę uczelnię zakładam, że po to, aby poczuć się lepiej i pochwalić przed znajomymi.
Dziwi mnie też wpisywanie, jakimi to językami obcymi "potrafią" się ludzie posługiwać, mimo że tak naprawdę znają tylko podstawowe słownictwo i zero gramatyki.
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 15:56   #4357
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość
Śmieszy mnie to zawsze też znam jedną dziewczynę, która nawet pierwszego roku nie zaliczyła, ale oczywiście na fb ma wpisaną tę uczelnię zakładam, że po to, aby poczuć się lepiej i pochwalić przed znajomymi.
O widzisz, a ja znam dziewczynę, która b. dobrze się uczy, a nie przyznaje do swojej uczelni, uważa, że jest beznadziejna itp. dlatego na FB ma wpisane jedynie liceum, które ukończyła - najlepsze w mieście

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 15:57   #4358
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Przy sojowych jest większy wybór. Najtańsze to chyba te z Biedronki 3,99-4,49/litr.
Ale to biedronkowe mleko sojowe to takie mleko-mleko czy może jakis "napój mleczny"? Bo ta cena mnie zmyliła ostatnio i nie wzięłam, bo się bałam bubla. A jako że się nie znam na rzeczy to nawet czytanie etykietek mi nie pomoże

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 16:02   #4359
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Ale to biedronkowe mleko sojowe to takie mleko-mleko czy może jakis "napój mleczny"? Bo ta cena mnie zmyliła ostatnio i nie wzięłam, bo się bałam bubla. A jako że się nie znam na rzeczy to nawet czytanie etykietek mi nie pomoże
Żadne mleko sojowe nie jest mlekiem jako takim. Wszystkie są napojami roślinnymi. Tak samo to mleko z Biedronki A jest tańsze od innych tego typu produktów, bo jest trochę gorszej jakości, jest dużo słodsze itd.. Ale jak najbardziej jest normalnym napojem sojowym. Bez dodatku mleka zwierzęcego.
Stary 2012-08-15, 16:04   #4360
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
O widzisz, a ja znam dziewczynę, która b. dobrze się uczy, a nie przyznaje do swojej uczelni, uważa, że jest beznadziejna itp. dlatego na FB ma wpisane jedynie liceum, które ukończyła - najlepsze w mieście
No i taka skromność mi się podoba poza tym uważam, że ci co mają wiedzieć takie rzeczy, wiedzą, a ci co nie wiedzą, mogą po prostu zapytać, jeśli są aż tak ciekawi.
Stary 2012-08-15, 16:12   #4361
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Żadne mleko sojowe nie jest mlekiem jako takim. Wszystkie są napojami roślinnymi. Tak samo to mleko z Biedronki A jest tańsze od innych tego typu produktów, bo jest trochę gorszej jakości, jest dużo słodsze itd.. Ale jak najbardziej jest normalnym napojem sojowym. Bez dodatku mleka zwierzęcego.
a, to super kocham biedrę

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 16:39   #4362
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
No i taka skromność mi się podoba poza tym uważam, że ci co mają wiedzieć takie rzeczy, wiedzą, a ci co nie wiedzą, mogą po prostu zapytać, jeśli są aż tak ciekawi.
Skromność? Właśnie mnie bardzo dziwi takie zachowanie. Nikt jej na silę na tę uczelnie nie zapisywał, sama tam poszła, a nie przyznaje się do tego, wpisując elitarne liceum, do którego już nie chadza... No, ale elitarne! I o to chodzi w tym wszystkim

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Stary 2012-08-15, 16:59   #4363
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Skromność? Właśnie mnie bardzo dziwi takie zachowanie. Nikt jej na silę na tę uczelnie nie zapisywał, sama tam poszła, a nie przyznaje się do tego, wpisując elitarne liceum, do którego już nie chadza... No, ale elitarne! I o to chodzi w tym wszystkim
skąd wiesz co ona miała na myśli? ;>
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 17:07   #4364
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
skąd wiesz co ona miała na myśli? ;>
Wiem, bo ją znam nie od dziś i to ona każdym zachowaniem podkreśla swoją wyższość nad innymi Przepraszam, ale nie przyznawanie się do uczelni, w której się studiuje to raczej nic normalnego... No, ale nie jest to renomowana w kraju uczelnia i to ją tak boli.

Stary 2012-08-15, 17:19   #4365
WhiteCherry
Zakorzenienie

miałam taką znajomą, która odpadła już przed pierwszą sesją na pierwszym roku, od tamtej pory (prawe 5 lat) nie studiuje w ogóle, ale na jej profilu dumnie stoi nadal nazwa uczelni uczelnia ceniona, więc lansik jest. Próba dowartościowania?
Stary 2012-08-15, 17:22   #4366
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
miałam taką znajomą, która odpadła już przed pierwszą sesją na pierwszym roku, od tamtej pory (prawe 5 lat) nie studiuje w ogóle, ale na jej profilu dumnie stoi nadal nazwa uczelni uczelnia ceniona, więc lansik jest. Próba dowartościowania?
Raczej nie zapominalstwo
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 17:24   #4367
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Czyli powinnam nie umieszczać nigdzie swojej uczleni, bo to znaczy, że jestem nieskromna
Już abstrahując od tego, że z opisu wynika, że nie o to chodzi w tej sytuacji, to i tak zupełnie nie rozumiem takiego myślenia. Ja umieszczenie uczelni na nk/fb uważam za informację, a nie chwalenie się.

Chyba, że się tej uczelni nie skończyło to faktycznie po co o tym pisać.

Edytowane przez alkaxy
Czas edycji: 2012-08-15 o 17:26
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 17:29   #4368
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Pozostaje tylko mieć nadzieje, że niemyte owoce dały mu sie we znaki
to samo sobie wtedy pomyślałam
Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Serio? Ja jak wezmę jednego winogrona (?) zjem to zawsze czaję się żeby mnie o kradzież nieposądzono
ja też tak mam, a tu proszę jak można za darmo bez obciachu się najeść dobrych rzeczy
Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że to właśnie w tych małych miasteczkach jest drożej niż w dużych miastach, jeśli o produkty spozywcze chodzi. Też mieszkam w Krakowie, a pochodzę z małej mieściny i gdy rodzice do mnie przyjeżdżają to zwykle jedziemy na zakupy do jakiegoś większego marketu, bo można wiele produktów kupić taniej. Zwłaszcza sery i wędliny są tańsze, u mnie w rodzinnych stronach podobne wędliny są droższe zwykle ok.1/3 ceny. Robimy też zapas produktów z długą datą ważności, typu kukurydza w puszce, itp. Może Twoja koleżanka była z tych, co nie uznają supermarketów? Znam parę takich osób, co twierdzą, że to miejsca dla biedoty, normalny człowiek wg nich kupuje tylko w Almie...
koleżanka raczej z rodzaju tych oszczędnych na maxa bo wiadomo, pojedzie do domu, to mama jej zrobi zakupy więc oszczędność kasy jest ale to dłuższy temat, chyba muszę w końcu się zebrać i napisać co nieco na wątku o dziwnych współlokatorach
Stary 2012-08-15, 17:38   #4369
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Źle zrozumiałam Twój post, przeczytałam na szybko, że to ta dziewczyna jest beznadziejna, czyli ma słabe oceny a uczelnia jest ok.
Alkaxy nie łap za słówka i nie nadinterpretuj
O. Dziwi mnie traktowanie śmiertelnie poważnie facebooka. Ustawianie statusu związku i innych informacji.
Stary 2012-08-15, 17:43   #4370
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Źle zrozumiałam Twój post, przeczytałam na szybko, że to ta dziewczyna jest beznadziejna, czyli ma słabe oceny a uczelnia jest ok.
Alkaxy nie łap za słówka i nie nadinterpretuj
O. Dziwi mnie traktowanie śmiertelnie poważnie facebooka. Ustawianie statusu związku i innych informacji.

jakby był wręcz obowiązek wpisywania tylko i wyłącznie informacji zgodnych z rzeczywistością.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 17:46   #4371
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość

jakby był wręcz obowiązek wpisywania tylko i wyłącznie informacji zgodnych z rzeczywistością.
co innego wpisywać coś na jaja, np. poglądy polityczne - król Julian;
a co innego wpisywać coś celowo, by się przylansić, a nie mieć z daną informacją nic wspólnego ;-) dla mnie to żałosne.
Stary 2012-08-15, 20:32   #4372
paulinka1128
Zadomowienie

Racja u mnie w restauracji pracuje na zmywaku chlopak co na facebooku ma wpisane zawod: przedstawiciel handlowy converse a co tam!

Ale z drugiej strony raz kolezanka mi wypominala, ze jak to sie chwale na facebooku, ze mieszkam we wloszech o_O a mam aby napisane miejsce zamieszkania, a to ze pisze czesto po wlosku bo wkoncu tu mieszkam, pracuje i tu mam znajomych to chyba nie powinno dziwic.

Edytowane przez paulinka1128
Czas edycji: 2012-08-15 o 20:34
paulinka1128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 21:16   #4373
crystalmethod
Raczkowanie

Przypomniała mi się taka sytuacja. Znajoma spotykała się kiedyś z pewnym chłopakiem, nie wiem czy byli oficjalnie parą czy nie, w każdym razie na fb miała ustawione "to skomplikowane" Pewnego razu była tego chłopaka napisała jakiś niemiły komentarz pod ich wspólnym zdjęciem, zaczęły się kłócić w tych komentarzach.. i kolejnym posunięciem znajomej w celu dosrania tamtej byłej była zmiana statusu na "w związku", och jak ona triumfowała, każdemu opowiadała..no przedszkole
Stary 2012-08-15, 21:20   #4374
Ieka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
zauważyłam mnóstwo podobnych przypadków! u mnie też już po pierwszych miesiącach zrezygnowali albo odpadli i teraz nie studiują wcale, ale na fb UW.. dawno z listy skreśleni ale na fb uczelnia wciąż widnieje
Ieka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 21:23   #4375
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ieka Pokaż wiadomość
zauważyłam mnóstwo podobnych przypadków! u mnie też już po pierwszych miesiącach zrezygnowali albo odpadli i teraz nie studiują wcale, ale na fb UW.. dawno z listy skreśleni ale na fb uczelnia wciąż widnieje
może chcą wyrwać potencjalnych zainteresowanych na wykształcenie gorzej, gdy prawda wyjdzie na jaw
Stary 2012-08-15, 22:47   #4376
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba tak zrobię Nie uważam, że uczelnia na której będę studiowała jest jakaś zła, ale chyba nie ma się czym chwalić. Tzn mierzyłam wyżej, wyszło nie do końca tak jak chciałam, więc zdecydowałam się na tę To coś złego, że nie chcę się chwalić czymś z czego nie do końca jestem dumna?

Edytowane przez IzzieSt
Czas edycji: 2012-08-15 o 22:52
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 22:51   #4377
chwast
Zakorzenienie

A ja mam szczerze gdzieś kto ma jaką szkołę/uczelnię wpisaną. Dla mnie to jedynie informacja, nie chce mi się dalej w to wgłębiać czy ktoś chodzi czy nie chodzi, a czemu, a po co, a to franca jedna.
Jak takie babcie na ryneczku obgadujące Halinę z zeszłej niedzieli
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 23:16   #4378
Chatul
ma zielone pojęcie

Mnie tam by dziwiło/śmieszyło (w zależności od sytuacji), że ktoś umieszcza informacje o swojej wcześniejszej edukacji, a o obecnej nie chce wspomnieć.
O osobach, które mają wpisane studia na elitarnej uczelni, z której wylecieli 5 lat temu to już słowa nie mówię
Stary 2012-08-15, 23:26   #4379
matyldaaaa
Zakorzenienie

Za czasów jak była modna `nasza klasa` miałam też tam konto bo moja klasa z liceum używała tam forum. Miałam nieprawdziwe dane wpisane ale również były zdjęcia, po których można było poznać, że to ja. Kiedyś wysłałam zaproszenie mojemu wychowawcy. Jakie było moje zdziwienie jak na godzinie wychowawczej wychowawca zwrócił mi uwagę, że nie przyjmie mojego zaproszenia na nk póki nie zacznę podawać prawdziwych danych. Moja reakcja była taka nawet nic mu nie odpowiedziałam bo mnie tak zaskoczył. Teraz oczywiście bym powiedziała, że nie jestem fankom rozpowszechniania moich danych w sieci, ale wtedy zamurowało mnie po prostu
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-15, 23:36   #4380
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ja też miałam taką super oszczędną współlokatorkę- jeździła do domu co tydzień (busem) i przywoziła sobie WSZYSTKO- serki wiejskie, jogurty, napoje, ziemniaki i mięso (praktycznie tylko to jadła)... no cóż rzeczywiście w Krakowie ciężko dostać takie rarytasy poza tym chyba różnice cenowe nie są aż tak drastyczne? tym bardziej że w okolicy pełno supermarketów i dyskontów oraz koleżanka pracowała i zarabiała naprawdę dobrze... ludzkie skąpstwo zawsze mnie będzie dziwić

poza tym dziś moje zdzwiko z marketu- wybieram sobie winogrona a obok mnie podchodzi facet, łapie garść tych winogron i zżera i to nawet nie że jedna sztuka żeby posmakować, czy dobre- po prostu wziął ile mu się w dłoni zmieściło i odszedł zajadając się nimi
A może chodzi o to, że oni sobie to wszystko przywożą, bo idą w weekend z rodzcielami na zakupy, rodziciele płacą, a oni zabierają prowiant i się mogą chwalić jacy to oszczędni...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości