![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV
hej
![]() jeju już środa, w piątek wracam do pracy :/ jak mi się nie chce, jeszcze gdyby dzieciaki były, a tak ![]()
#62 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam nadzieję że po wymianie piekarnika obniży nam się rachunek Cytat:
super wszystko ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- nie napisałaś skąd jesteś :P
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Już napisałam
![]() dziewczyny mam sprawę, ale to w K. napiszę ![]()
#64 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie zazdroszczę dyżuru. Ja miałam w lipcu, cały długi tydzień... a panie z innych przedszkoli miały tylko po 2-3 dni |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...ilur#/60188339 28 litrowe ![]() i trzy takie kupiliśmy ![]() wymiary masz podane w opisie ![]() Cytat:
Bajus łącze się w bólu.. tylko u nas jest dyżur..
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Marta wizja pokoju mi się podoba. Ten migdałowy z dekorala tak??
Byli u nas rodzie na obiadku. Wszystkim wszystko smakowało. Potem rodzice wzięli małą na spacerek. A my mieliśmy czas dla siebie |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sama obczajałam te kosze z IKEA ![]() U nas zużycie za zeszły rok to 2300, ale ja mam ogrzewanie i ciepłą wodę z piecyka dwufunkcyjnego gazowego plus kuchenka gazowa). Zobacz sobie temperaturę na ogrzewaczu przepływowym, może macie wysoką ustawioną i to zjada? No i może stare sprzęty. My płacimy wyższe zaliczki niż by to wynikało ze zużycia (elektrownia sama je ustala) i zazwyczaj pod koniec roku okazuje się że 2 miesiące nie musimy płacić. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Marta - myślę, że pokój będzie ładny, kojarzy mi się z marynistycznym ![]()
![]() |
#70 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wlsnie tez o niej myslalam ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Witajcie ![]() Moje dziecko mialo wczoraj pierwsze szczepienie. Plakal on i plakalam ja ... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() my mamy żółte worki, ktore za darmo rozdają w sklepie lub ratuszu i tam sie skladuje wszystkie odpady plastikowe, puszki, aluminium i ponoc to jest odbierane raz na jakis czas za darmo niebieskie pojemniki na papier brazowe na odpady bio czarne na reszte smieci i jeszcze kubel z zielona pokrywa, co jeszcze nie zczailam na co on jest... z tego co czytalam w necie to ponoc rowniez papier z niebieskich pojemnikow odbieraja za darmo i kompost chyba tez, wiec to mnie przekonalo do segregowania bo nie dosc ze to dobrze dla srodowiska to moze dzieki temu nam koszty czynszu nie wzrosna ![]() a w ogole to na innym forum mnie zdziwilo bo laska napisala ze babcia chciala wrzucic poduszke do czarnego kosza i sasiedzi jej zrobili zdjecie i wezwali jakies sluzby... bo niby ta poduszke miala oddac do skrzyn caritasu... nio ok jesli to jest dobra poduszka ale jak bedzie dziurawa to tez?? troche mnie tam nastraszyli, ale na szczescie mamy ok sasiadow ![]() tylko wlasnie tez mam malo miejsca na te smietniczki... i na razie rozdzielam do workow, ale musze cos wykombinowac ![]() Iwka a takie odpady bio powinno sie wrzucac do kompostu w woreczku czy powinnam wysypac je z "opakowania"? czytalam o workach bio... ale one tez sie iles tam rozkladaja, wiec nie wiem czy to ma taki wielki sens... Cytat:
![]() wspolczuje szczepienia, ale na szczescie to juz za wami ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Wpadłam się tylko zameldować w nowym wątku, bo jest jeszcze u mnie kumpela. Jest bosko, brzuch mnie już boli od śmiechu ![]() Będę nadrabiać pojutrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- Trochę dzisiaj popracowałm i spisałam maseee literatury do pracy mgr- jutro jadę pierwszy raz do bardziej oddalonej biblioteki- mam nadzieje, że to co wyczytałam na jej temat i na temat wypożyczania to nie żart, bo się nakręciłam ![]() ![]() I mam pytanie do Was, a szczególnie do nauczycielek ![]() - robiąc badania (do pracy mgr) w szkole, muszę pytać o zgodę dyrektora? czy muszą być też jakieś zgody pisemne? - czy można badać dzieci z kl. 1-3 przez metodę ankiety? chodzi mi o 2 lub 3 klasę? Jeżeli tak to czy musi być zgoda rodziców? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
jutro z samego rana wybywamy do Belgii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Ana ja nie musiałam miec zgody rodziców, tylko dyrekcji (ale tylko ustna, nic na piśmie). Oni ode mnie wzięli ankiety, sami dali dzieciom i potem mi zwrócili.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I pytanie w nauczycielkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
ja tylko tak na szybko
zagadka foto 1: do czego przygotowuje się w takim stroju? foto 2: gdzie spędziłam przeszło 2,5h? Jutro Wam napiszę, bo przede mną dziś jeszcze pracowita noc. wiem wiem w tym stroju wyglądam debilnie ale bez niego skończyło by się strasznym cierpieniem na pewno na wiele dni.
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zgodę wypada mieć, "na gębę" bym nikomu nie ufała zwłaszcza, że środowisko szkolno-przedszkolne, a zwłaszcza rodzice potrafią płatać figle ja pisałam prośbę w stylu, że zwracam się z prośbą o wyrażenie zgody na przeprowadzenie badań w klasie takiej i takiej, to dołączyłam do pracy, a ksero miał mój promotor nauczycielkom klas w których przeprowadzałam badania dałam pisemną informację dotyczącą tematu badań, w jakim celu je przeprowadzam, był podpis promotora i mój zanim zaczęłam badania, akurat było zebranie na którym nauczycielka poinformowała rodziców o badaniach metoda ankiety dla dzieci klas 1-3 nie widzę tego, niektóre w klasie 3 jeszcze dobrze czytać nie potrafią wszystko zależy czego chcesz się dowiedzieć, jakie dane mają Ci przynieść badania
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Zaliczyliśmy wczoraj z Lilką całodniową wycieczkę do ZOO w Libercu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda tylko że przez najbliższe 1,5 miesiące nie będzie okazji by spędzić rodzinny dzień, bo tż wyjeżdża w poniedziałek na poligon aż do października ![]() Nie chwaliłam się wcześniej ale od października wracam na studia magisterskie, zaocznie ![]()
![]() |
#82 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Bzyczko oooo super z tym Zoo. Ja wczoraj meżowi powiedziałam, ze musi nas kiedys zabrać. Az do października?? jejku.. strasznie długo. Co za studia??
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Madzia edukacja wczesnoszkolna i przedszkolna. W razie w otworzę Klub Malucha
![]()
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nad moim piętrem jest strych - nieużytkowy, ale zawsze jak robimy jakąś elektrykę u nas, to ja tam muszę lądować. Jak rodzice pobudowali piętro, to cale oświetlenie zrobili jako kinkiety ścienne. Teraz jak remontujemy po kolei pomieszczenia, to dostosowujemy to do potrzeb. I wszystko było by ok, gdyby nie fakt, że to ja jako najmniejsza zawsze tam muszę włazić. W najwyższym punkcie jest może z 1,20m, więc prawie czołganie po belkach stropowych. I może nie było by tak źle (czarne pajęczyny da się przeżyć) gdyby nie fakt, iż między belkami leży przeszło 30letnia wełna mineralna szklana i jak się o nią trąci, to strasznie pyli. Byłam tam kilka razy bez maski. Nigdy więcej nie zamierzam wdychać tego bałaganu. Wczoraj cały dzień robiłam poprawki po ekipie + 2,5-3h elektrykę na strychu. W sumie gdzieś do 2 w nocy. Dziś od 7 już na nogach. Wyniosłam wszystkie wory za śmieciami, zmyłam taras, wywaliłam wszystko co już zbędne z remontowanego salonu, a ekipy nadal nie ma. Odpocznę z 10 minut i faktycznie wezmę się za tarcie gładzi, ale jak zacznę, to oni będę dniówkę w plecy. Mieli skońcyzć w zeszłą sobotę, potem w poniedziałek, we wtorek - okazało się, ze coś nie doschło. Teraz teoria jest że dziś. W sobotę wyjeżdżam na wesele po za Warszawę i szlak mnie trafia, że w domu bajzel zostanie. A do tego na razie nie mam jak dostać się do ciuchów, bo szafa pozaklejana ![]() przepraszam - wyżaliłam się, wracam do roboty :P
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() o zgodę szłam do dyrektorki, dała mi ustną, zaprowadziła do pokoju nauczycielskiego, pow nauczycielom i poprostu poszłam do nich na lekcje rozdałam ankiety i wypełnili, zgody rodziców nie potrzebowałam bo przecież są anonimowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#89 | ||
Zadomowienie
|
siema
![]() Hej ![]() Cześć ![]() ![]() Cytat:
![]() Z poligonem nie zazdroszczę, ilekroć piszesz o wyjazdach męża, to się cieszę, że odwiodłam mojego S. od pozostania w wojsku. Czyli nie będziesz się nudzić w weekendy co dwa tygodnie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.