|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
w kinie bez biletu
byliście?udało wam sie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: w kinie bez biletu
Nie, do głowy by mi nie przyszło, aby tak zrobić.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, za to jechałam dzisiaj autobusem bez biletu, zaoszczędziłam 1,80zł
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ale mój ojciec jak był młody to zawsze wbiegał jakoś z kolegami i im się udawało. Ale to dawne czasy.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
ojeju po co tak powaznie odrazu,pytam tylko
![]() byliśmy z Tż na Yumie dzisiaj (bardzo dobry film) i mielismy taka refleksje ze NIGDY nie sprawdzaja biletów oprócz Pani na dole,ale jakos można przemknąć do tej pory tego nie robiłam,dlatego pytam bo uwielbiam kino,filmy..no a bilety sa zdecydowanie za drogie,szczególnie dla kieszeni studenta
|
|
|
|
|
#6 |
|
... choć nie Westwood
|
Hm, ja chodzę do Cinema i nie bardzo to sobie wyobrażam, przecież zawsze ktoś tam na bramce czuwa?
Dziś byłam i jak tak sobie myślę, to nie wiem jak tam wejść bez biletu. zawsze ktoś jest w pobliżu i raczej niezauważony nie przelazłby pod taśmą. Ale ja może nie mam wyobraźni
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2012-08-15 o 23:00 |
|
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wrażen mi chyba brakuje ![]() dorcia83 niestety tak,czy niestety nie? ![]() Ps- w małym mieście tzn.nie ma żadnych bramek
Edytowane przez danana Czas edycji: 2012-08-15 o 23:11 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Wiele razy
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Jestem zdziwiona tym, że żałujecie, że wam się nie udało albo jesteście dumne, że byłyście takie chytre! Dla mnie to nie do pomyślenia, aby pójść do kina bez biletu lub przejechać się autobusem na gapę. To przecież jest kradzież. Nie rozumiem chwalenia się jazdą bez biletu - zawsze kupuję bilet, nawet jak mam do przejechania mało. Jak nie mam pieniędzy to idę "z buta". Przejazd jest określoną usługą, z której korzystam i za którą płacę. Aż przykro się czyta te posty - przyszłoś narodu polskiego, mhm.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tyletą przyszłość też kiepsko widze,ale nie z powodu kilku młodych ludzi którzy bez biletu sobie dwa przystanki przejadą
|
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to rasta hime twierdzi ze to ''kradzież'',nie ja. ![]() ![]() Futbolowa,własnie,jak?
|
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
||
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
zrobiłam tak z dwiema koleżankami, ale miałyśmy wtedy po 14 lat, udało się. potem już nie probowałam i nie zamierzam
.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Zatrudniłam się tam
Chociaż moim celem było zbieranie materiału do książki, a nie darmowe kino, ale co tam Żeby jednak mój żart Was nie rozczarował, muszę przyznać, że istotnie byli tacy, którzy wchodzili bez biletu. I to nie tylko dzięki znajomościom wśród obsługi [czego nie toleruję], ale bezczelnie i na chama [np. wyjściem z sali]. Nie widzę sensu kombinowania w tym kierunku, wstyd by było zostać przyłapanym.
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Ciuchy od projektantów też są za drogie, ale to żaden powód, żeby usprawiedliwiać ich kradzież.
Taak, jeździjmy na gapę. Narzekajmy, że autobusy i tramwaje się rozsypują. Narzekajmy, że bilety drożeją. Ciekawe, skąd miasta mają wziąć pieniądze, jak młodzież sobie "dla jaj" jeździ kilka przystanków na gapę |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nie kradnę.
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Boże, tak ogólnie to było to napisane ironicznie na początku, ale okej, właśnie przeze mnie się rozsypuje autobus, bo w święto, kiedy wszystko pozamykane nie miałam jak kupić biletu
. A o rozmienianiu pieniędzy pisałam na innym wątku . Ale nie, sorry, jestem biedna i nie stać mnie na bilet
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#24 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja koleżanka zna dziewczynę, która kradnie w Tesco słodycze
||
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
moja znajoma specjalizowała się w takim odwiedzaniu kin. Głównie udawało się jej podobno w Multikinch, miała nawet swoje ulubione
Ja nigdy.
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc to jestem zażenowana niektórymi wypowiedziami... I zaznaczam, że to jest MOJE zdanie. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrozumiałabym jeszcze, gdyby tak do kina chciała cię dostać grupka dziesięciolatków, bo im mamy nie chciały dać na "Madagaskar". |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Przesadzacie z tą kradzieżą. Kradzież jest przestępstwem od 250 złotych (projekt nowelizacji kodeksu karnego zakłada, że będzie to 1000 złotych) a poniżej tej kwoty jest to jedynie wykroczenie. Dla zobrazowania, wykroczeniem jest także żebractwo, włóczenie się po drodze publicznej, zakłócanie spokoju krzykiem itd. Poza tym, to przejechanie się bez biletu ma znikomy stopień społecznej szkodliwości. Dajcie spokój, być może to nie jest zachowanie godne pochwały, ale także nie jest to nic specjalnie nagannego.
Znam osoby, które nigdy nie pojechały "na gapę" ani nie zabrały żadnej śliwki z cudzego sadu, ale już chętnie obmawiają za plecami, wyszydzają, oczerniają, plotkują na czyjś temat etc. Często podkreślając przy tym swoją uczciwość i nieskazitelny charakter. Przyzwoitym człowiekiem się jest albo się nie jest i pojechanie "na gapę", gdy akurat nie ma się w portfelu drobnych tego nie zmienia. Edytowane przez babcia_miecia Czas edycji: 2012-08-16 o 10:00 |
|
|
|
|
#29 |
|
... choć nie Westwood
|
Aha
Według mnie kradzież jest obrzydliwa w każdej sumie, nieważne czy to 10 zł, 100 czy 1000. O ile jeszcze jestem w stanie zrozumieć niekiedy jazdę bez biletu (zły stan zdrowia, ktoś chce się dostać do domu a nie ma pieniędzy etc), tak wejścia do kina bez biletu, z wyrachowania, chowając się przed obsługą, wyłącznie dla rozrywki zrozumieć nie mogę. I jeszcze argument, że bilety są drogie
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
założyłam wątek bo wczoraj przed nami siedziała para ewidentnie bez biletu
usiedli na czyims miejscu, a na pytanie jakie maja na bilecie cos tam wymamrotali i szybko zmienili miejsce i to na takie bezpieczniejsze,bardziej z przodu troche mnie to rozbawiło..a co do tego ''ja nigdy,przecież to kradzież''! i takie tam inne,zazwyczaj teksty mówią najwieksze mendy xD bez biletu nie pojedzie ale do domu wróci i cała rodzine terroryzuje ale jest porządny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

i tyle
. A o rozmienianiu pieniędzy pisałam na innym wątku