|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom po raz 58. !!!
no Ilsa ja tez tego nie czaję zorganizuję w mieszkaniu to ona bedzie siedziec jak na szpilkach zeby tylko już iśc do klubu :/ w ogole wymyśliła ze moj B. nas zawiezie na stary, a on ją trochę olał bo z soboty na niedzielę umówił się z kumplem w sumie mu sie nie dziwie ja bede imprezowac a on ma siedzie ci tv ogladac? no i to dodatkowy koszt w weekend w nocy na taksówki wydawać wiadomo, ze ja jej obiecałam ze będziemy jej opłacały wszystko, bo marudziła ze przed slubem cienko z kasa itd, ale ona już naduzywa mojej życzliwości i cierpliwości :P
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa ale zrozum, że gospodarz z imprezy NIE WYCHODZI pierwszy.
To tak samo jakbyś zaprosiła gości do siebie do domu, np. na urodziny. Ludzie przyjdą, impreza się rozkręca, a o 21 mówisz "no to ja spadam do TŻa, bawcie się dobrze". Jeśli się człowiek podejmuje zadania organizacji takiej imprezy, to ma zacisnąć zęby i stanąć na wysokości zadania tak, żeby główna bohaterka tego dnia była zadowolona. A jeśli się wybiera, co lubię a czego nie, co ewentualnie mogę zrobić na panieńskim a czego nie, to się rezygnuje z bycia organizatorką i tyle.
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą, nawet jeszcze na rozmowy nie jeździsz, ani wypowiedzenia nie złożyłaś
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Karola to masz wyjście- powiedzieć, że nie macie transportu i sprawa prosta. Poza tym, może, jeśli impreza będzie fajna, jej się będzie podobało i nie będzie myślała o klubie.
W każdym razie, nie wolno się nastawiać negatywnie. Musisz brać pod uwagę możliwość wyjścia do klubu, ale bez spiny, że Ty tego nie lubisz i będziesz się tam źle czuła.
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
karola moim zdaniem powinnas isc ale uwazam, ze nietaktem ze strony PMki jest wymaganie byscie sponsorowaly jej rowniez impreze w klubie - uwazam, mze za picie tam kazda powinna placic za siebie.
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ja jej mowie zeby przestała mnie męczyc bo tylko psuje wszytsko, dziewczynom tez powiedziałam minimum wyjasniając ze wszytsko im powiem przed wieczorem spotkamy sie wczesniej i obgadamy itd. ale i tak zrobiła sie taka wkurzająca ze bym ja pacnęła w łeb bo ja sie staram spiskuje z jej męzem i z B. a ona cisnie wszystkich ostatnio zapytałam czy będą jej odpowiadały kamikadze do picia bo ona jest wybredna w alkoholach to powiedziała, ze nie, ze ona nie chce karniaków pic itd itp to ja zmieniłam cały plan zabaw i gier i imprezy (skoro nie lubi to nie bedzie nic na siłę) a wczoraj przyszla i mi mowi ze ona jednak chce karniaki i mzoe byc to kamikadze ze ona jednak lubi
Kiedy łamiesz zasady, łam je mocno i na dobre. ![]() Edytowane przez karola991 Czas edycji: 2012-08-16 o 11:07 |
|
|
|
|
#3757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wieczór panieński powinien by organizowany pod PM. Skoro ta PM ma życzenie iść do klubu, to nie powinnaś się fochowac bo ona chce, tylko musisz zacisnąć zęby i udawać że jest dobrze... Po drugie, nie wiesz czy nie okaże się że impreza w domu tak się rozkręci że nie będziecie w stanie dotrzeć do klubu... |
||
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Karola powiem jedno- nie zdzierżyłabym i już dawno bym się wypisała z organizacji imprezy. W ogóle co to ma znaczyć, że ona karniaków nie chce? jak sama nazwa wskazuje- jest to "za karę" a tej raczej nikt sobie sam nie wybiera.
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
karola to jst jeszcze opcja, ze bedzie pic duzo karniakow i bedzie zbyt pijana, zeby isc do klubu
wiec musisz ja szybko spic i bedziesz miala problem z glowy
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
w ogole klub jaki ona wybrała to 20zł od osoby za sam wstep, dziewczyny dawaly mi już 70zł i wydaje mi się ze to i tak każdą po kieszeni pociągneło bo jeszcze faceci na kawalerski po 50zł a kazdej facet był to juz się robi sumka 120zł dla pary szczegolnie ze kazda z dzieckiem na karku to kazdy grosz liczą.
oczywiscie, że ja mam zamiar się dobrze bawić no i nie pokaze jej tego, ze mi coś nie odpowiada przygotowałam juz zadania dla niej do klubu i na starym rynku na wszelki wypadek po prostu żalę się wam ze trafiła mi się najbardziej bridezillowa Pmka ever
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast się cieszyć,że ktoś się tak zaangażował w robienie jej wieczoru panieńskiego to ona jeszcze narzeka, wymyśla i jeszcze chcę żeby za wszystko płacić heh
|
#3762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I uważam też, że PMka w klubie powinna mieć stawiane drinki. Cytat:
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
karola ja bym powiedziala, ze z dziewczynami przygotowalysmy wszystko w domu wspolnymi silami i finansami i jesli chce pojsc do klubu to pojdziecie, ale nie stac was na sfinansowanie jej tego klubu. Wiec impreza w domu jest jej prezentem od was a klub kazdy finansuje za siebie.
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem... Edytowane przez arrakis Czas edycji: 2012-08-16 o 11:19 |
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny nie klikajcie w aktualizację windows ! Tam jest wirus i robi wygląd windows 95, musiałam robić przywracanie systemu |
|
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
karola to może niech sobie sama ten panieński organizuje... strasznie marudna z tego co czytam, albo się boi, że coś będzie nie po jej myśli itd.
ja znalazłam wczoraj info o diecie montignaca i z tego co czytam jest to dosyć ciekawe.. mpoja teściowa na diecie warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej schudła w 10 dni ponad 4 kg ale wygląda jakby się rozchorowała... |
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
arra mam taki plan
![]() ![]() ona ma słaba głowę więc zrobie trudne pytania i zadania nie no zart zobaczymy jak to będzie ale jest męcząca z dnia na dzien bardziej
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa nie każde wracanie w nocy oznacza,że ktoś coś nam zrobi....
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa ale z Ciebie laska! oglądam zdjęcia na blogu, super się prezentujesz! no i masz świetną kieckę do kostek
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie ja robie tak jak ona chce i za zadne skarby nie daje jej poznac po sobie ze cos mi nie pasuje nie mowilam jej tez o moich pomysłach z klubem wszyscy jej w koło mówia ze bedzie miała super imprezę i ze bardzo sie zaangażowałam ja po prostu żalę się wam nawet tż nie mówiłam o tym klubie, pomagam jej tez przy organizacji ślubu, fryzjera i wszystkiego, zajmuje sie jej dzieckiem jak potrzebuje wyjsc na probny mejkap czy cos takiego, no bo jej swiadkiem jest brat a on taki troche gamoń nawet debil butonierki nie chce załozyc ktore ona kupiła-bo to pedalskie
no ale komuś sie muszę wyżalić jaka z niej marudna baba się zrobiła---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- kasia u nas oznacza, musze przejśc przez pętlę autobusową, gdzie w nocy zbiera się największe penerstwo ostatnio sasiadkę zaatakowała jakas penera bo ubzdurąła sobie, że ta pobiła jej koleżankę i ja sasiadka próbowała się bronić to koledzy tamtej nawet ją chcieli bić masakra jest po prostu, blizej mojej okolicy jest spokojnie, ale z nocnego trzeba przejsc koło speluny penerów
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
osz my też wczoraj stwierdziliśmy, że każda środa powinna być wolna. Taki mały weekend w środku tygodnia. Karola ja się zgadzam z dziewczynami co do panieńskiego. Jutro przyjedzie do nas świadek z żoną i myślę właśnie nad kolacją i sobotnim śniadaniem. |
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbuję schudnąć
|
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Karola, no to trochę ta PM przesadza
Jeszcze trochę, a powinna sama zorganizować sobie wieczór panieński... Sanrioo, a nie powinna chudnąć trochę wolniej? Poza tym wydaje mi się, że skoro wygląda źle, to po prostu dieta nie jest dla niej... Mój rok jest świetny Mamy teraz do wyboru fakultety. Ogólnie są z tym cyrki, bo dziekanat dał listę starościnie, a nie ma jak zebrać podpisów i będzie musiała nas w większości podrabiać na podstawie zdjęcia podpisu . I mamy do zrobienia 3 fakultety w ciągu roku. Początkowo wybraliśmy 2 na ten semestr i jeden nt rynku pracy dla nas na drugim semestrze, bo w tym pierwszym jest też fakultet na katedrze, której nie cierpimy i go nie chcemy w większości. Ale jak się okazało, że jednak można wziąć 3 faki na raz, to zaczęli ludzie zmieniać zdanie... I teraz fajnie, bo będziemy w drugim semestrze jeździć najwyzej do promotora i robili badania do mgru, ale... Może to grozić zajęciami w sobotę bo i tak mamy 9 przedmiotów, a do tego dojdą pewnie 3 fakultety, z których znienawidzona katedra jest w Katowicach i znowu będą dojazdy
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2012-08-16 o 11:39 |
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze się można poskładać na taksówkę albo kogoś znajomego do wożenia "za piwo" załatwić. Uważam, że takie kombinowanie, szukanie dziury w całym, a przede wszystkim próba zrobienia imprezy pod siebie jest nie na miejscu
|
|
#3776 |
|
MBZ♥
|
Też bym nie chciała żeby Ktoś najpierw sam oferował się z organizacją, a potem kręcił nosem i ustawiał wieczor pod siebie. Przy takim przedsięwzięciu bierze sie pod uwagę przede wszystkim to co lubi PM
koszt taksówki spod klubu kiedy jedzie 4 osoby to znowu nie jakieś kosmiczne pieniądze-bez przesady
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
no właściwie z klubu nie wraca się samemu. A daleko ten klub jest?
|
#3778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma któraś sprawdzony przepis na zupę cebulową? |
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce mi sie isc do pracy
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Hiehie, nie tylko ja zaliczyłam dzisiaj wtopę
kilka dni temu kontaktowałam się z jedną z firma w sprawie bezpiecznika do pewnego sprzętu - pytałam o cenę i dostępność. Ta firma podała taką średnią cenę, ale nienajgorszą. No i dzisiaj dzwonię, żeby zamówić. I mówię panu, że już w zeszłym tygodniu się z nimi kontaktowałam, czy moglibyśmy rabat dostać z racji, że już któryś raz u nich kupujemy itd. Oczywiście nie ma problemu. Przesłałam zamówienie i poprosiłam o informację zwrotną dot. ostatecznych kosztów. Za kilka chwil odbieram maila, a tam cena Z RABATEM... prawie 700 zł wyższa przesłałam mu maila, którego dostałam od jego kolegi z niższą ceną no i mała wtopka tak że udało nam się zaoszczędzić
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

wiec musisz ja szybko spic i bedziesz miala problem z glowy

13.03.2008
masakra jest po prostu, blizej mojej okolicy jest spokojnie, ale z nocnego trzeba przejsc koło speluny penerów
próbuję schudnąć
. I mamy do zrobienia 3 fakultety w ciągu roku. Początkowo wybraliśmy 2 na ten semestr i jeden nt rynku pracy dla nas na drugim semestrze, bo w tym pierwszym jest też fakultet na katedrze, której nie cierpimy i go nie chcemy w większości. Ale jak się okazało, że jednak można wziąć 3 faki na raz, to zaczęli ludzie zmieniać zdanie... I teraz fajnie, bo będziemy w drugim semestrze jeździć najwyzej do promotora i robili badania do mgru, ale... Może to grozić zajęciami w sobotę