|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Szkło barwione: http://www.glaspro.pl/oferta/szklo-d...szklo-lacobel/ daje sie je miedzy meble zamiast płytek, robi się z niego też drzwiczki (
Soczystą zieleń. Zawsze wzbraniałam sie przed zielenią, ale ten odcień mi się podoba, poza tym górne meble są kremowe, dolne ciemno-szare i musiał byc kolor pasujący do nich i ożywiający kuchnię. Bonusowo zdjęcia - (jeszcze nie do końca zrobionej kuchni - do takich mam teraz dostęp) 1,2 ) zdjęcie 3) z lakobelu będą drzwiczki do tej wnęki, w środku mąż zrobi półeczki na słoiki itp 4) kuchnia - drzwi od trzeciego pokoju, będzie tam pokój dziecka 5) kuchnia stan jaki zastaliśmy kupując mieszkanie (tylko rower przeniesiony od rodziców)
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
hope, ale z ciebie szpieg jest ![]() djerba, pisałaś, że Wiedeń piekny, a mój mąż od ponad 3 lat tam pracuje i wstyd się przyznać, że ani raz jeszcze u niego nie byłam Cytat:
lacobel super wygląda w kuchni, tylk orochę to drogie; ale już do swojego domku na pewno sobie sprawię
|
|
#2405 |
|
Raczkowanie
|
Moje okresy to tez trauma, choć ketonalu nie brałam tylko ibuprom max, ale zawsze w pierwszy lub drugi dzień jakby uszło ze mnie zycie, a bez tabletki to kilka godzin solidnego bólu, no i obfite pierwsze 2 dni, jak dobrze,że wymyślili tampony. Juz sie do nich przyzwyczaiłam, a tu znowu tzreba będzie w pieluchach smigać
dzidzi w pieluchch, to i mamusia![]() Mitabe tez wcinam murzynka ![]() Co do kwasu to najpierw brałam Femibion 1, a od 13 tygodnia biorę Femibion 2, który oprócz witamin ma też kapsułki z kwasami DHA. |
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez jestem zauroczona Wiedniem
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-16 o 12:46 |
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
buuuu ja też chce murzynka
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam
Dziewczyny, spotkałyście się z "Porodówką" z TLC on-line? |
|
|
|
#2409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że my mamy mieszkanko pod klucz, bo już czuje, że bym zaszalała z tym lakobelem ![]() Bardzo fajne mieszkanko ![]() ![]() ahh nie mogę się doczekać kiedy i ja zacznę urządzać swoje, na szczęście do jesieni już niedługo
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
O też się podłączam do pytania
![]() ufff, posprzątałam kuchnie, łazienki nasz pokój i duży salon, czas się ogarnąć ![]() ![]() jeszcze ciuchy poprasować muszę ale to wieczorkiem.
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie było mnie raptem 2 i pół dnia a tu tyle do nadrobienia ![]() U mamy było fajnie, przynajmniej nie siedziałam sama w domu, bo mama urlop ma. Zawsze było do kogo gębę otworzyć. Dziś wraca mój mężuś. Ale się załamałam, bo się nastawiałam że kolo 16 będzie w domu, dzwonię przed chwilą a on jeszcze pierwszej granicy nie przekroczył. Czyli będzie pod wieczór ![]() Obiadek prawie zrobiony, ziemniaczki się gotują. Zastanawiam się czy okno umyć, ale nie wiem czy mi się chce ______________ Co do imion to Agnieszka i Daniel |
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie musiałam brać niczego przeciwbólowego. Strasznie Wam współczuję, bo moja siostra też ma bardzo ciężkie okresy, i najlepsza przyjaciółka tak samo, widziałam nie jeden raz, jak się męczyły - ja mam takie lajtowe po mamie. Niedługo wizyta. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-16 o 13:33 |
|
|
|
|
#2413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jejku dziewczyny, wczoraj marudzilam mezowi, ze dzidzia malo sie rusza, to dzisiaj po sniadaniu tak mnie kopnela, ze kota malo nie zwalila z brzucha Wstalam dzisiaj jeszcze pozniej niz zwykle, nie wiem, coraz wiecej musze spac, sluchajcie ide spac o 23 a wstaje o 12.30, i nie mam problemu z zasnieciem, a w dzien jeszcze czasem sobie drzemke walne....... no kosmos jakis. Wszystkie rady apropo wkladek laktacyjnych i majtas zapisuje w notatniku i bede sie kierowala tym przy kompletowaniu wyprawki dla mnie hehe;-) ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Black trzymam kciuki za wizyte :-* obstawiam malego fiutka :-D
|
|
#2414 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Dziewczyny a wy w którym tygodniu dowiedziałyście się o płci dzieciątka? Ja tez już się nie moge doczekać a mam 14 tydzień Myślę że tak jeszcze z miesiąc . Jak to u was było? |
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Bishonka ja jutro zaczynam 19tc i dalej nie wiem
na polowkowym sie juz na pewno dowiem
|
#2417 | |||
|
Zakorzenienie
|
E_VEL Maja - ślicznie
![]() Cytat:
Mnie też boli podbrzusze od wczoraj i troche mi to przeszkadza, ale boje sie brać NoSpe bo kilka lat temu po niej o mało co na pogotowie nie trafiłąm - wziełam jedną na bóle menstruacyjne i tak mi ciśnienie spadło że szok, o mało co nie zemdlałąm! Cytat:
Cytat:
zmieniłam dziś witaminy , bo ta Matruella strasznie droga, kupiłam Falvit Mama 60 szt za 34 zł ! Używa któraś?
|
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
Witacie Mamusie... wlasnie skonczylam was nadrabiac
![]() Jedno jest pewne,wiecej puzli ie kupuje, bo mialam 2 dn z zycia wyciete, ale wczoraj o 2 w nocy skonczylam ukladac ... szkoda mi ich troszke zniszczyc i do pudelka schowac, ale chowam i sie biore za porzadki ![]() ![]() ![]() Black mysle, ze bedzie chlopak ![]() Hosenko, tez mam szybe w kuchni na scianie miedzy blatem i szafkami, ale nie mialam pojecia, ze tak sie na nia mowi ... Ma srebrny kolor, zeby pasowala do sprzetow, musze przyznac, ze to byl super wydatek, bo swietnie sie ja myje, blyszczy sie cudownieii ostatnio ku zalamaniu mojego tz, przyssawam doniej takie rozne uchwyty na sciereczki kubeczki itp ... wysztko sie pieknie trzyma ... na plytkach nie byloby szans ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- a tak wogole mam duzo mniejszy brzuch teraz ![]() i zakochalam sie w oliwce babydream z rosmana, moglabym sie nia smarowac caly czas
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-08-16 o 13:55 |
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Black trzymam
za wizytę i żebyś poznała płeć lokatora ![]() Uciekam kochane do kuchni. Będę smażyć naleśniki Wpadnę później.
|
|
|
|
#2420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Ty masz takie lajtowe po mamie, to siostra takie ciężkie... po tacie? ![]() BTW jak się mama czuje? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2421 |
|
Konto usunięte
|
Ostatnio dowiedziałam się, że koleżanka w 29 tygodniu i dalej płci nie zna
tak się maluch obraca.
|
|
|
|
#2422 |
|
Raczkowanie
|
LadyWhisper no nie wiem jak Ja wytrwam w tej niepewności
![]() Imion dla dziewczynki pełno mi się podoba: Maja,Lenka,Lilianka (ale tak nie dam bo będą ją Lila nazywać a to już mi się nie podoba) ale na pierwszym miejscu Kalinka Dla chłopca sama juz nie wiem...Fabian,Tobiasz ale ni jedno ni drugie mnie nie przekonuje. |
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie do dziewczyn, które farbowały włosy farbą bez amoniaku. Kolory Wam wyszły takie jak miały wyjść? Ja się teraz zastanawiam nad farbowaniem, bo już nie mogę na siebie patrzeć w lusterku z odrostami
|
|
|
|
#2424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Ja farbowałam castingiem, kolor wyszedł taki jak zwykle poza tym ja farbowalam już pod koniec 1 trym, już depresji dostawałam jak na nie patrzyłam ;]
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35928801]Ostatnio dowiedziałam się, że koleżanka w 29 tygodniu i dalej płci nie zna
tak się maluch obraca.[/QUOTE]Oh, shit ![]() Wrocilam z lumpeksowych lowow. Troszke zaszalalam, bo kupilam 2x spiochy (takie fajne, bo z czyms zakrywajacym dlonie, zapomnialam jak to sie nazywa :P), 2x body, spiochy, ale bez stopek (takie jak kolarze maja haha ), komplet bluzeczka+spodenki i cieply kaftanik. Za wszystko dalam 18zl![]() Byl jeszcze taki fajny szlafrok misia (z kapturem, na ktorym sa duze oczy i uszy), ale duzy, na co najmniej rok, wiec nie bralam. |
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swoich nie farbowalam od naszego wesela w kwietniu
![]() Ale odrstow az tak strasznie nie widac, nie chce juz sama farbowac bo zalatwilam sobie kiedys wlosy okrutnie, a do fryzjera straaaaaaaaaasznie mi daleko :-/
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to juz bym chciala rodzic
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35928801]Ostatnio dowiedziałam się, że koleżanka w 29 tygodniu i dalej płci nie zna
tak się maluch obraca.[/QUOTE]Moja kuzynka dowiedziała sie w 8 miesiącu i to jeszcze powiedzieli, ze chłopiec, a urodziła sie dziewczynka
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch jakos mi zmalal:-/wczoraj mialam juz taki ladny okragly a dzisiaj niemal plaski :-(
|
#2430 | |
|
Raczkowanie
|
Delicjanka eh dzisiaj mam wizytę i miałam nadzieje że dr coś tam "wyniucha"
ale chyba nie ma szans No i powtarzam sobie że "oby zdrowe" ale ciekawość mnie zżera co tam się kryje ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
Może cebuli się najadłaś wcześniej. Ja tak miałam,chodziłam się chwaliłam brzuszkiem a okazało się że to tylko wzdęcie a dzidziol sie nie ujawnia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

za 2 tygodnie mam wizyte to sie jej zapomne bo na poprzedniej zapomniałam 

dzidzi w pieluchch, to i mamusia

za wizytę i żebyś poznała płeć lokatora