Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2257 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 14:32   #67681
smoothly
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

u mnie niestety tylko pojedyncze sztuki i nawet miejsca nie było na inne..

akcja - powrót do formy!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 14:52   #67682
kasiaa87
Raczkowanie

będę dzisiaj w 'swoim' rossie to sprawdzę....
Stary 2012-08-16, 15:10   #67683
madziaart
Raczkowanie

Od dłuższego już czasu podczytuję sobie Wasz wątek Drogie Kręconowłose i w końcu przestaję być anonimowa, dołączam się
Kurczę, ja chyba nie przeżyję jak Alterrę wycofają... szampony to pół biedy, ja używam teraz Facelle a jak nie to, to balsam babydream, ale odżywki...
Włosie mi też coś się sypie ostatnio, mam zamiar poszukać olejku łopianowego z Green Pharmacy, bo się naczytałam, że dobry.
W załączniku daję focisze, chociaż tak się Wam przedstawię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7053.jpg (199,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7054.jpg (169,8 KB, 44 załadowań)

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 15:22   #67684
helpme
Raczkowanie

GG do helpme

Witam wszystkie polokowane Panie ;-) Zaczytuję się od kilku dni na temat loków, pielęgnacji i myciem odżywką. Jestem zachwycona rezultatami co poniektórych dziewczyn
Posiadam włosy nijakie, suche, sianowate i zniszczone. Długie. Prawie do zapięcia stanika. Beznadziejne obcięte - żaden fryzjer nie potrafi obciąć moich włosów.
Kiedyś moje włosy to była sprężyna na sprężynie - teraz to ani proste ani kręcone. Najczęściej więc moja fryzura ogranicza się do... kucyka
Jednak czytając z zapartym tchem co robicie sobie z włosami zapragnęłam i ja
A, że w gorącej wodzie kąpana to od razu przystąpiłam do dzieła ;D
Umyłam sobie porządnie głowę szamponem nivea intensiv repair, następnie nałożyłam na całą głowę i masowałam odżywkę z tejże samej firmy. Po spłukaniu włosy były splątane i suche - z tego wynika że chyba dosyć w miarę oczyszczone... Choć zdaję sobie sprawę, że powinnam to zrobić innymi specyfikami, przygotowując się do tych wszystkich zabiegów.
Nałożyłam na włosy olej kokosowy i masło mango i tak sobie poszłam spać. Zmyłam to dopiero dzisiaj o godzinie 13 i tu uwaga - nie szamponem a balsamem Mrs Potter's z aloesem i jedwabiem ( tylko taki znalazłam w carrfurze) i o dziwo, moje włosy super gładkie i nie tłuste ani trochę !!
Następnie nałożyłam na same włosy odżywkę timotei jericho rose, głęboki brąz ( i tu moje pytanie do was, czy ona się wogóle nadaję do czegoś :P ) następnie schowałam swe kędziory w koszulke zwykłą bawełnianą i tak sobie chwilę posiedziałam, potem zmyłam to wszstko wodą i nałożyłam odrobinkę żelu hialuronowego.
Efekt Zero tłustości jak narazie, włosy lekkie, błyszczą się, chociaż nadal są suche to nie tak bardzo no i widzę pierwszy raz od dłuższego czasu na swoich włosach skręt... Niestety nie posiadm aparatu w tej chwili, nie mogę wrzucić zdjęć, ale postaram się to nadrobić.

Ogólnie jestem zadowolona bardzo, myślałam że jak się uda to super a jak nie, to zmyje normalnie i tyle. A tu miłe zaskoczenie.

Ogólnie proszę o pomoc, nie wiem czy w dobrym wątku - ale uwierzcie tyle tego jest że dostaję oczopląsu, gdzie co i jak wpisywać Za wszystko z góry przepraszam.

Kupiłam sobie szampon Joanna Naturia z brzozą i łopianem, do zmywania skalpu i włosów raz na tydzień, dwa? ( i tu właśnie niewiem)
Głównym moim myjadłem ma być Mrs Potter's aloes i jedwab
Odżywką do spłukania timotei głęboki brąz (ta nowa wersja) - no i właśnie, czy któraś jest mi w stanie powiedzieć, czy ta odżywka nadaję się do moich włosów jeśli chcę myć je jedynie odżywką mrs potters ? ( raz na jakiś czas wyżej wymieniiony szampon)

Ogólnie witajcie i dziękuje za uratowanie mnie przed kolejnym fryzjerem, bo właśnie nosiłam się z zamiarem aby udać się do tego szarlatana
Stary 2012-08-16, 15:30   #67685
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Nieeeee....

Cytat:
A może są już troszkę za długie? Ojoj...wrócą do siebie, muszą
może i faktycznie są za długie. Tak muszą wrócić do siebie
Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
szczerze, skret rzeczywiscie jest slabszy, ale nadal wlosy sa bardzo ladne. Do prostych im daleko

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Milena, wlosy nadal sa kręcone. Faktycznie trochę mniej. Spróbuj może czegoś z proteinami, zmień szampon (Chatul wspominała o ziołach). Włosy są już bardzo długie i ciężkie. Być może coś w tym jest.
tak racja zmienię szampon i będę próbować jeszcze z proteinami . Jeśli nie wrócą do poprzedniego wyglądu to wtedy pomyślę nad podcięciem ich trochę
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja bym najpierw zmieniła szampon, tak jak radziła *Basia*. Zioła mogą prostować włosy.
tak tak zmienie szampon dziękuję Ci za pomoc
Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
pewnie to tylko chwilowy kryzys
mam nadzieję,że chwilowy i prędzej czy później wrócą do pierwotnego stanu myślę pozytywnie
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Milena - trzymam kciuki za poprawę, może to pogoda im nie pasuje?
nie wiem już sama Jutro będę myć włosy zobaczymy co wyjdzie
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
nez jakie locze .

Dobra, oto to co mi się udało z tego stworzyć. Troszkę pierdzielnik i spora zmiana, ale myślę, że śmiało mogę się tak pokazać na ulicy
no oczywiście, że śmiało możesz wyjść tak do ludzi jest pięknie bardzo mi się podoba
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja nie Demcia ale moge sie wypowiedziec, ze w Poznaniu sa normalnie dostepne na półkach w cenie 9,90
miałam napisać po ile alterra jest teraz no ale siostra gapa oczywiście zapomniała kupić
ale tak jak piszesz, że są po 9,90 więc pewnie taka jest cena
Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Kokardeczka zainspirowana użytkowniczką milena798. Wybacz że ukradłam ale tak mnie urzekła że musiałam. Mam nadzieję że się nie gniewasz.
oczywiście,że się nie gniewam bardzo ładnie wygląda i podoba mi się bardziej niż moja bo jest różowa gdzie kupiłaś?
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 15:45   #67686
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Myśle sobie, że to wypadanie na początku CG wiąże się z tym, że włosy są bardziej delikatnie traktowane, a czesane tylko podczas mycia, więc tylko wtedy włosy lecą. Albo skóra głowy tak bardzi się przyzwyczaiła do poprzednich kosmetyków, że na nowe reaguje buntem. Moje też wypadały, ale po 2 miesiącach wszystko było ok.
Pamiętam, że Twoje zaczęły wypadać po jakiejś zmianie, chyba były ścięte i pofarbowane, mam rację?
Sciete nie, ale zaczely wypadac po farbie I to nie zadnej rozjasniajacej. Z tym, ze farbuje wlosy juz wiele lat, a tamtej konkretnej farby tez uzywalam juz chyba po raz 3... Moze brak silikonow na wlosach jakos uwrazliwil mi skalp na dzialanie farby? W kazdym razie nigdy wczesniej, przed CG, takie cuda mi sie nie zdarzaly...
Co do czesania wlosow to na dlugo przed CG zauwazylam ze moje wlosy robia sie sianowate gdy sa czesane na sucho wiec czesalam tez tylko na mokro po umyciu. Z tym, ze szczotka, a teraz grzebieniem, no i wtedy z bs, a teraz z ds. Ale czy taka zmiana moze miec tu jakies znaczenie? Sama nie wiem.
Dla wszystkich zainteresowanych tematem dodam, ze eksperymentalnie na ponad miesiac zrezygnowalam z masek, olejow, polproduktow, dlugo zostawianej na wlosach odzywki ds, a nawet plunkingu i zelu lnianego, z mycia odzywka oczywiscie tez, w pierwszej kolejnosci... Dolaczylam tez co 3. mycie szampon z SLES na skalp. Wszystko to po to, by zobaczyc, jak to jest z tym CG. Niestety nie zauwazylam zmniejszonego wypadania, a juz na pewno nie jakos znacznie. Sa 3 mozliwosci: albo tak zaszkodzilam sobie zbyt slabym oczyszczaniem skalpu na CG, olejami itd., ze miesiac to bylo za krotko by zauwazyc poprawe, albo nalozylo sie u mnie odstawienie tabletek anty/stres/jeszcze cos innego, albo to po prostu w ogole nie wina CG. Jesli chcecie sprawdzic, jak to jest u Was z ta pielegnacja, to moze zrobcie sobie tez taki eksperyment?

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
ewentualnie jeszcze zbyt częsta zmiana kosmetyków w krótkim czasie - ja tak mam i myślę że to może też powodować wypadanie bo nic innego nie pasuje. chyba że jakieś zaburzenia hormonalne (oby nie )
raz myję tym, raz tamtym, potem jeszcze czymś innym..
Wydaje mi sie, ze to tez moze byc mozliwe, ale czy to prawda? Nie wiem... Faktem jest, ze przed CG pewnie wiekszosc z nas uzywala stale 1 szamponu i ewentualnie 1 odzywki, a teraz mowi sie, zeby stawiac na roznorodnosc skladnikow... Natomiast ja od dluzszego czasu (2 miesiace) uzywam stale 1 szamponu i na zmiane 2 odzywek, ale i tak daleko od skalpu, i nie zauwazylam poprawy w stosunku do tego co bylo wczesniej, gdy uzywalam sobie co chwile innego szmaponu, olejow itd.

Czy dobrze zrozumialam, ze Alterra ma byc wycofana tylko z polskich Rossmannow? Tzn., ze w niemieckich powinna byc normalnie w sprzedazy?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:02   #67687
stasiek
Wtajemniczenie

jakby, ktoras miala dostep do Alverde to polecam amarantowa odzywke, jest cudna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg alv.jpg (20,8 KB, 23 załadowań)
Stary 2012-08-16, 16:05   #67688
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
Od dłuższego już czasu podczytuję sobie Wasz wątek Drogie Kręconowłose i w końcu przestaję być anonimowa, dołączam się
Kurczę, ja chyba nie przeżyję jak Alterrę wycofają... szampony to pół biedy, ja używam teraz Facelle a jak nie to, to balsam babydream, ale odżywki...
Włosie mi też coś się sypie ostatnio, mam zamiar poszukać olejku łopianowego z Green Pharmacy, bo się naczytałam, że dobry.
W załączniku daję focisze, chociaż tak się Wam przedstawię
Witamy . Bardzo ładne sprężynki o takim skręcie marzę odkąd pamiętam . Co do Alterry, już chyba powstała petycja https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=637668 .

Cytat:
Napisane przez helpme Pokaż wiadomość
Witam wszystkie polokowane Panie ;-) Zaczytuję się od kilku dni na temat loków, pielęgnacji i myciem odżywką. Jestem zachwycona rezultatami co poniektórych dziewczyn
Posiadam włosy nijakie, suche, sianowate i zniszczone. Długie. Prawie do zapięcia stanika. Beznadziejne obcięte - żaden fryzjer nie potrafi obciąć moich włosów.
Kiedyś moje włosy to była sprężyna na sprężynie - teraz to ani proste ani kręcone. Najczęściej więc moja fryzura ogranicza się do... kucyka
Jednak czytając z zapartym tchem co robicie sobie z włosami zapragnęłam i ja
Umyłam sobie porządnie głowę szamponem nivea intensiv repair, następnie nałożyłam na całą głowę i masowałam odżywkę z tejże samej firmy. Po spłukaniu włosy były splątane i suche - z tego wynika że chyba dosyć w miarę oczyszczone... Choć zdaję sobie sprawę, że powinnam to zrobić innymi specyfikami, przygotowując się do tych wszystkich zabiegów.
Nałożyłam na włosy olej kokosowy i masło mango i tak sobie poszłam spać. Zmyłam to dopiero dzisiaj o godzinie 13 i tu uwaga - nie szamponem a balsamem Mrs Potter's z aloesem i jedwabiem ( tylko taki znalazłam w carrfurze) i o dziwo, moje włosy super gładkie i nie tłuste ani trochę !!
Następnie nałożyłam na same włosy odżywkę timotei jericho rose, głęboki brąz ( i tu moje pytanie do was, czy ona się wogóle nadaję do czegoś :P ) następnie schowałam swe kędziory w koszulke zwykłą bawełnianą i tak sobie chwilę posiedziałam, potem zmyłam to wszstko wodą i nałożyłam odrobinkę żelu hialuronowego.
Efekt Zero tłustości jak narazie, włosy lekkie, błyszczą się, chociaż nadal są suche to nie tak bardzo no i widzę pierwszy raz od dłuższego czasu na swoich włosach skręt... Niestety nie posiadm aparatu w tej chwili, nie mogę wrzucić zdjęć, ale postaram się to nadrobić.

Ogólnie jestem zadowolona bardzo, myślałam że jak się uda to super a jak nie, to zmyje normalnie i tyle. A tu miłe zaskoczenie.

Ogólnie proszę o pomoc, nie wiem czy w dobrym wątku - ale uwierzcie tyle tego jest że dostaję oczopląsu, gdzie co i jak wpisywać Za wszystko z góry przepraszam.

Kupiłam sobie szampon Joanna Naturia z brzozą i łopianem, do zmywania skalpu i włosów raz na tydzień, dwa? ( i tu właśnie niewiem)
Odżywką do spłukania timotei głęboki brąz (ta nowa wersja) - no i właśnie, czy któraś jest mi w stanie powiedzieć, czy ta odżywka nadaję się do moich włosów jeśli chcę myć je jedynie odżywką mrs potters ? ( raz na jakiś czas wyżej wymieniiony szampon)

Ogólnie witajcie i dziękuje za uratowanie mnie przed kolejnym fryzjerem, bo właśnie nosiłam się z zamiarem aby udać się do tego szarlatana
Szampon się przyda wtedy, kiedy będziesz widziała, że włosy potrzebują oczyszczenia. Odżywka (z tego co widziałam) nie zawiera jakiś super ciężkich silikonów, większosć zmyjesz odżywką, a od reszty własnie masz ten szampon . Dobrze, że widziałaś takie efekty i czekamy na zdjęcia
Stary 2012-08-16, 16:18   #67689
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Czy dobrze zrozumialam, ze Alterra ma byc wycofana tylko z polskich Rossmannow? Tzn., ze w niemieckich powinna byc normalnie w sprzedazy?
Jeśli to prawda będziesz wysyłać nam duuuuże paczki z Alterrką ;P

Cytat:
Jest analiza? co zrobiła Twoim włosom? powiedz coś więcej

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:28   #67690
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Co do czesania wlosow to na dlugo przed CG zauwazylam ze moje wlosy robia sie sianowate gdy sa czesane na sucho wiec czesalam tez tylko na mokro po umyciu. Z tym, ze szczotka, a teraz grzebieniem, no i wtedy z bs, a teraz z ds. Ale czy taka zmiana moze miec tu jakies znaczenie? Sama nie wiem.
wątpię..

Cytat:
Dla wszystkich zainteresowanych tematem dodam, ze eksperymentalnie na ponad miesiac zrezygnowalam z masek, olejow, polproduktow, dlugo zostawianej na wlosach odzywki ds, a nawet plunkingu i zelu lnianego, z mycia odzywka oczywiscie tez, w pierwszej kolejnosci... Dolaczylam tez co 3. mycie szampon z SLES na skalp. Wszystko to po to, by zobaczyc, jak to jest z tym CG. Niestety nie zauwazylam zmniejszonego wypadania, a juz na pewno nie jakos znacznie. Sa 3 mozliwosci: albo tak zaszkodzilam sobie zbyt slabym oczyszczaniem skalpu na CG, olejami itd., ze miesiac to bylo za krotko by zauwazyc poprawe, albo nalozylo sie u mnie odstawienie tabletek anty/stres/jeszcze cos innego, albo to po prostu w ogole nie wina CG. Jesli chcecie sprawdzic, jak to jest u Was z ta pielegnacja, to moze zrobcie sobie tez taki eksperyment?
też myślałam żeby zrobić sobie taki mały ,,detoks'' żeby sprawdzić. szampon + odżywka, czasami maska. ale teraz u mnie to nie ma sensu, biorę CP i później nie będę wiedziała co pomogło.

Cytat:
Wydaje mi sie, ze to tez moze byc mozliwe, ale czy to prawda? Nie wiem... Faktem jest, ze przed CG pewnie wiekszosc z nas uzywala stale 1 szamponu i ewentualnie 1 odzywki, a teraz mowi sie, zeby stawiac na roznorodnosc skladnikow... Natomiast ja od dluzszego czasu (2 miesiace) uzywam stale 1 szamponu i na zmiane 2 odzywek, ale i tak daleko od skalpu, i nie zauwazylam poprawy w stosunku do tego co bylo wczesniej, gdy uzywalam sobie co chwile innego szmaponu, olejow itd.
nie każdemu bedzie służyło używanie wielu kosmetyków w krótkim czasie..
próbuję teraz skupić się na dwóch myjadłach - balsam BDFM i alterra morelowa + odżywka morelowa albo biovax.

Cytat:
tak.

Cytat:
mmmm... już wystarczająco kusza mnie kosmetyki alverde!

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-16, 16:46   #67691
madziaart
Raczkowanie

już petycja podpisana
ja nie wiem jak oni tak mogą... Alterra schodzi w Rossmannach jak ciepłe bułeczki, więc nie wiem o co kaman...
Ach, gdybym ja miała dostęp do Alverde...

Keep Calm and Draw
Stary 2012-08-16, 16:54   #67692
topsecri
Raczkowanie

Dziewczęta kochane dajcie mi jakiś przepis na dobrą domową maseczkę nawilżającą, bo jednak włosy po urlopie przesuszone
Stary 2012-08-16, 17:12   #67693
Dorcia91
Zakorzenienie

Hej
ale gonicie, pamiętam że udzielałam się chyba w 9 części wątku

potrzebuję rady pilnie
jutro idę podciąć końcówki, ale chodzi z amną żeby ściać grzywkę
i tu pytanie do dziewczyn z grzywką, jak Wam się spisuje??Wiem że to zależy od skrętu, struktury itp, ale tak "ogólnie" polecacie czy nie?

w załączniku mniej więcej aktualny stan włosów....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz2.jpg (30,7 KB, 52 załadowań)

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 17:14   #67694
kasiaa87
Raczkowanie

możesz spróbować super nawilżającą maseczkę z bloga Ajrisz
Stary 2012-08-16, 17:26   #67695
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Lady Madalena, piękny kolor po hennowaniu, bardzo ładnie wyglądają
Dziękuje bardzo Niestety ja w nim jakoś nie gustuję, każdy lubi coś innego niż ma i teraz chodzą za mną jakieś żarówiaste rudości, o takie jak miałam(foto) lub czerwienie jak miała Benek w grudniu.
Niestety, ten kolor z foty nie do utrzymania. Farba była masakrą dla włosów
Cytat:
Kurcze, szkoda. Spróbuję jeszcze, któregoś dnia go wskrzesić
Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Jest i to bardzo rozbudowany.

A dlaczego nie zwykły wymiankowy?
Mnie się wydaje, że kręconowłose rzadko zaglądają do wymiankowego forum więc wątek na podforum jest całkiem sensowny. Szkoda, że nie wypalił
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez nazwy 1 kopia.jpg (119,2 KB, 38 załadowań)

Moja fragrantica

Edytowane przez LadyMadalena
Czas edycji: 2012-08-16 o 17:28
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 17:44   #67696
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez helpme Pokaż wiadomość
hej no cóż, z fryzjerami wiele z nas ma problem...
za to na temat pielęgnacji jest chyba wszystko, dlatego zachęcam do odwiedzania pigułki i faq w razie problemów
Czyli posiadasz włosy kręcone lub falowane nieodpowiednio traktowane
Cytat:
No i tutaj pojawia się pytanie na ile chcesz być CG. Ten szampon Nivei co prawda silikonów nie zawiera, ale ma polyquaternia, które też nadbudowują się na włosach, dlatego ich unikamy. Taki szampon niekoniecznie myje "porządnie", ponieważ od razu zostawia coś od siebie na włosach. Odżywka z tej serii zawiera dużo silikonu, który też po czasie może zbytnio się nadbudować i obciążyć..
[quote]
[quote]Ten Timotei też zawiera sporo silikonu (dimethicone na początku składu,prawda?), co ma dalej niestety nie pamiętam? Bardzo możliwe, że włosy po niej będą ładnie wyglądać, a czy odżywi nie wiem..
Przydałaby się jeszcze odżywka bez spłukiwania. sam żel hialuronowy przy innej pogodzie może cię spuszyć i nie zabezpieczy przed ucieczką wody z włosów
Cytat:

No i najważniejsze, że jesteś zadowolona
To jest właśnie wątek do zadawania pytań i wszelkich dyskusji na temat pielęgnacji,więc dobrze trafiłaś
Cytat:
Czy ten szampon Joanny nie ma przypadkiem alkoholu denat. w składzie? przy używaniu raz na jakiś czas nie powinien bardzo zaszkodzić, chociaż denat wysusza włosy. nie wiem po co go pakować do szamponu...:/
jak już pisałam timotei zawiera sporo silikonu, przy myciu pottersem możesz szybko zauważyć przeciążenie. wtedy nadejdzie czas na SLS, czyli szampon Joanny

ogółem, jeśli chcesz być w 100% CG: dokończ ten zestaw Nivei i Timoteia, później poszukaj czegoś bardziej odżywczego, plus odżywka bez spłukiwania. lista polecanych produktów na blogu Małgosi

ufff, mam nadzieję, że w miarę jasno się wysłowiłam. straciłąm wprawę
Stary 2012-08-16, 17:51   #67697
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
ja nie Demcia ale moge sie wypowiedziec, ze w Poznaniu sa normalnie dostepne na półkach w cenie 9,90
Cytat:
Potwierdzam póki co nie ma paniki
Dzieki dziewczyny, ale wiecie co... Moja mama wlasnie wrocila z zakupow i mowi ze ani w Pestce, ani w Plazie nie ma Nie wiem czy to mozliwe zeby w jednym i drugim Ross ja przeoczyla, chyba nie, wiec troche sie zaniepokoilam :/

Cytat:
Zapamietam Mowisz, ze duzo lepsza niz ta Birke&Salbei? (bo przypominam sobie, ze chyba ja uzywalas i tak jak ja bez zachwytow)

Cytat:
Jeśli to prawda będziesz wysyłać nam duuuuże paczki z Alterrką ;P
Sure, sluze pomoca

Cytat:
też myślałam żeby zrobić sobie taki mały ,,detoks'' żeby sprawdzić. szampon + odżywka, czasami maska. ale teraz u mnie to nie ma sensu, biorę CP i później nie będę wiedziała co pomogło.
Fakt, lepiej chwile poczekac i zobaczyc czy CP cos zdziala Ja nigdy CP nie lykalam, nie wiem, wbilam sobie do glowy, ze przy wypadaniu lepiej jakies zlozone suplementy niz sam pantotenian

Cytat:
nie każdemu bedzie służyło używanie wielu kosmetyków w krótkim czasie..
próbuję teraz skupić się na dwóch myjadłach - balsam BDFM i alterra morelowa + odżywka morelowa albo biovax.
Ten balsam tez jest bardzo lagodny, wiecej chyba ma wspolnego z odzywka niz szamponem tak naprawde, wiec badz ostrozna i obserwuj uwaznie jak skalp reaguje

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
potrzebuję rady pilnie
jutro idę podciąć końcówki, ale chodzi z amną żeby ściać grzywkę
i tu pytanie do dziewczyn z grzywką, jak Wam się spisuje??Wiem że to zależy od skrętu, struktury itp, ale tak "ogólnie" polecacie czy nie?

w załączniku mniej więcej aktualny stan włosów....
Tak najogolniej to ja srednio polecam. Mam grzywke na skos juz kilka lat i zawsze musze prostowac albo upinac, bo niestety gdy zostawie ja po myciu samą sobie to robią sie z niej strąki. Byle mżawka czy zgrzanie się na mega imprezie powoduje u mnie podkręcenie grzywki troche jak u Brzyduli , rozdwojenie sie lub "roztrojenie" i takie tam rewelacje. Dlatego zdecydowalam sie ja zapuscic. Sa tez opinie, ze prosta grzywka i falowana/krecona reszta tak srednio wyglada. Mi sie akurat podobalo, ale za duzo z nia bylo (i nadal jest) klopotu Aczkolwiek dopoki nie zetniesz to nie przekonasz sie jak Twoja grzywka bedzie sie ukladac, moze akurat bedzie wygladac na tyle dobrze ze nie bedzie wymagac prostowania... Pod warunkiem, ze mowimy o grzywce na skos, bo taka na prosto to skręcona moze wygladac kiepsko, a wyprostowana - za bardzo odcinac sie od reszty fryzury. Moim zdaniem of course

Chcialam polecic Wam balsam do ciala Isana Shea&Kakao, ma bardzo fajny sklad i do wlosow spisuje sie bardzo dobrze - sam zamiast oleju przy olejowaniu, lub wzbogacony i nalozony jako maska (tak czesciej robie) W dodatku pachnie wprost nieziemsko Wiec uzywanie go jest czysta przyjemnoscia, w przeciwienstwie do takiej np. Amli, Sesy czy L-cysteiny czy w ogole kosmetykow bezsilikonowych, ktore zwykle nie pachna jakos szczegolnie
Moze nadalby sie tez po myciu na koncowki, zamiast biedronkowego kremu

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 18:27   #67698
Majka1503
EDUkator

Ja kupiłam dziś szampon Green Pharmacy, ale jest z pq-10...
Będę czasem używać, ale mama bardzo chętna na niego jest, chociaż tyle.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 19:17   #67699
bajeczka000
Wtajemniczenie

LadyMadalena To Twój naturalny kolor? A jeśli nie to zdradzisz mi czym farbujesz

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 19:21   #67700
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Pokaż wiadomość
LadyMadalena To Twój naturalny kolor? A jeśli nie to zdradzisz mi czym farbujesz
Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Niestety, ten kolor z foty nie do utrzymania. Farba była masakrą dla włosów

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 19:42   #67701
Sanria
Raczkowanie

Cytat:
Widzę, że znów dyskusja czy cg powoduje wypadanie. Moje zdanie jest takie, że to nie cg, tylko:
- zbytnie przykładanie się do pielęgnacji
- wcieranie oleju w skalp (nie wszystkie włosy to lubią)
- zwracanie uwagi na coś, na co wcześniej nie zwracałyście uwagi
- no i jeśli uważacie, że cg nie służy, to po co stosować, szkoda włosów
Ja bym się jeszcze zastanowiła nad tym, czy trzymanie glowy całą noc pod folią nie szkodzi bardziej, niż pomaga. Gorąco, wilgotno, brak tlenu... Aż się prosi o kłopoty. Szczególnie, jeśli się to robi często.
Sanria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 20:06   #67702
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Sanria Pokaż wiadomość
Ja bym się jeszcze zastanowiła nad tym, czy trzymanie glowy całą noc pod folią nie szkodzi bardziej, niż pomaga. Gorąco, wilgotno, brak tlenu... Aż się prosi o kłopoty. Szczególnie, jeśli się to robi często.
:conf used:
ale jak to folia na noc?
Tyle razy tu czytałam przestrogi przed takim postępowaniem, że aż nie wierzę że ktośtę folię na tyle godzin zostawi na głowie

Stary 2012-08-16, 20:15   #67703
madziaart
Raczkowanie

ja daję na noc, ale nigdy pod folię...
pewnie jak bym tak robiła, to już bym była łysa...

Keep Calm and Draw
Stary 2012-08-16, 20:15   #67704
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, lepiej chwile poczekac i zobaczyc czy CP cos zdziala Ja nigdy CP nie lykalam, nie wiem, wbilam sobie do glowy, ze przy wypadaniu lepiej jakies zlozone suplementy niz sam pantotenian
a ja próbuję, niektórym pomógł na wypadanie

Cytat:
Ten balsam tez jest bardzo lagodny, wiecej chyba ma wspolnego z odzywka niz szamponem tak naprawde, wiec badz ostrozna i obserwuj uwaznie jak skalp reaguje
mam go od czerwca a od końca lipca coś zaczęły bardziej wypadać, więc myślę ze to raczej nie balsam.

Cytat:
Chcialam polecic Wam balsam do ciala Isana Shea&Kakao, ma bardzo fajny sklad i do wlosow spisuje sie bardzo dobrze - sam zamiast oleju przy olejowaniu, lub wzbogacony i nalozony jako maska (tak czesciej robie) W dodatku pachnie wprost nieziemsko Wiec uzywanie go jest czysta przyjemnoscia, w przeciwienstwie do takiej np. Amli, Sesy czy L-cysteiny czy w ogole kosmetykow bezsilikonowych, ktore zwykle nie pachna jakos szczegolnie
Moze nadalby sie tez po myciu na koncowki, zamiast biedronkowego kremu
oooo, muszę się rozejrzeć w takim razie za nim

Cytat:
ale jak to folia na noc?
Tyle razy tu czytałam przestrogi przed takim postępowaniem, że aż nie wierzę że ktośtę folię na tyle godzin zostawi na głowie
popieram..

akcja - powrót do formy!
Stary 2012-08-16, 20:23   #67705
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
ja daję na noc, ale nigdy pod folię...
pewnie jak bym tak robiła, to już bym była łysa...
tez zostawiam różne oleje nieraz na masce na noc, ale pozwalam im wyschnąć - zapewne każda tak robi, nie wiem skąd to przekonanie, że jest inaczej

Stary 2012-08-16, 20:24   #67706
Sanria
Raczkowanie

Cytat:
ale jak to folia na noc?
Głowę dam, że coś takiego czytałam . Zresztą, żadne grzanie głowy mi się nie podoba, na wiele godzin czy nie.
Sanria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 20:28   #67707
TwojaKokaina
Zakorzenienie

jej dziewczyny... wchodzę na bloga i co widzę? wycofują Alterrę! a chciałam przetestować tę odżywkę, bo ją często zachwalacie. do tego wszystkie olejki, dlaczego?
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 20:28   #67708
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
ale jak to folia na noc?
ja ale dawno temu, próbowałam naturalnych masek rozjaśniających :P
faktycznie po tym włosy bardziej wypadały, nic dziwnego:rolleye s:

Dorcia91 pytała o grzywkę - moim zdaniem grzywka na falowanych/kręconych włosach nie wygląda za ciekawie, ale to tylko moje zdanie.
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 20:30   #67709
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
a ja próbuję, niektórym pomógł na wypadanie

mnie już pomaga co prawda to dopiero tydzień, ale ważne, ze są jakieś efekty

a co do czepka, to kupiłam kilka z myślą o olejowaniu jak zaczynałam, ale się nie przydały. normalnie idę spać, pościel się nie brudzi, jedynie zapach zostaje i włosy nie cierpią pod czepkiem
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 20:30   #67710
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
jej dziewczyny... wchodzę na bloga i co widzę? wycofują Alterrę! a chciałam przetestować tę odżywkę, bo ją często zachwalacie. do tego wszystkie olejki, dlaczego?
dzis kupiłam alterre morelową i olejek migdałowy, który nawet jest w promocji

aha - żel męski jest w promo, jakby któras chciała

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości