Sierpniowe Panny Młode cz.IV - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-14, 08:28   #211
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.IV

hejo

wita sie żonka!!!

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 08:53   #212
ameliar
Zadomowienie

Talking Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.IV

Cytat:
Napisane przez lilitha Pokaż wiadomość
Nie całe 5 dni...Mam stracha jak nie wiem...
Kieca odebrana, tylko szukam sznurka gorseciarskiego, bo krawcowa mówi, że ta moja tasiemka to pic na wodę i mogę suknie zgubić... A oto i ona...
Piękna
Nie ma co się stresować to będzie w końcu najpiękniejszy dzień w życiu

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Dzień dobry, cześć i czołem!!!
Wita się z Wami żoneczka z 4 sierpnia 2012
W wirze przygotowań ślubnych nie miałam zbytnio czasu wizażować... generalnie to na mało rzeczy miałam czas

Tak czy siak relacja z tego pięknego dnia dla zainteresowanych dostępna o tu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3103

Miłego czytania

Jak tam inne 4 i 11 ??? A jak samopoczucie u 18 i 25?
Swietna relacja zazdroszcze, że jesteś już po mi zostało jeszcze 11 dni

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
hejo

wita sie żonka!!!
Hej no to pisaj tu nam piękną relację z tego dnia Jak się czujesz jako żonka?

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 11:38   #213
lilitha
Raczkowanie

Mój najpiękniejszy dzień nr 2, bo ja już po cywilnym ;p

4 dni...

Urwanie głowy ;p
lilitha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 12:03   #214
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Mój najpiękniejszy dzień nr 2, bo ja już po cywilnym ;p
4 dni...
Urwanie głowy ;p

oooo to jesteś bardziej w temacie niż ja
czy po cywilnym, do kościelnego trzeba załatwiać też tyle formalności co jak by się ślubu nie miało?

jakie dokumenty?
nauki przedmałżeńskie?

co jeszcze?
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 20:24   #215
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Jak tam inne 4 i 11 ??? A jak samopoczucie u 18 i 25?
Lilitha masz bardzo ładną suknię Prosta elegancka, no i pasuje do ciebie

U mnie jeszcze spokojnie generalnie chciałabym, żeby już było po i żebym miała już swojego męża

Klaudusk_a
a ty odebrałaś suknię?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 20:24   #216
piekna_marianna
Raczkowanie

Kolejna szczęśliwa żonka się wita! Napiszę relację, tylko się trochę ogarnę, imprezowaliśmy właściwie do wczoraj, dopiero dziś skończyliśmy rozpakowywać prezenty. Jeszcze sesja jutro i się wszystko uspokoi. Ale ogólnie powiem Wam, że w najśmielszych snach nie przypuszczałam, że będzie tak fajnie i że się tak wybawię na własnym weselu Trzymam kciuki za kolejne sierpniowe PMki, bez stresu dziewczyny, będzie pięknie
piekna_marianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 22:14   #217
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
Piękna
Nie ma co się stresować to będzie w końcu najpiękniejszy dzień w życiu

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Hej no to pisaj tu nam piękną relację z tego dnia Jak się czujesz jako żonka?

bardzooo dobrze

jutro lecimy na Krete

relacja po powrocie z podróży poślubnej

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 22:56   #218
klaudusk_a
Zakorzenienie

suknia odebrana! zakochałam się wniej na nowo
od dzisiaj zaczął się zapierdziel i padam na pyszczek więc miłej nocy

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 13:46   #219
lilitha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
oooo to jesteś bardziej w temacie niż ja
czy po cywilnym, do kościelnego trzeba załatwiać też tyle formalności co jak by się ślubu nie miało?

jakie dokumenty?
nauki przedmałżeńskie?

co jeszcze?
Nie załatwiasz tylko dokumentów z USC, bo przedstawiasz Akt ślubu i tylko jest taka różnica, że spowiedź jest jedna, a nie dwie. Może ewentualnie wam ksiądz zapowiedzi odpuścić, ale nie sądzę.

Poradnia rodzinna, nauki, spowiedź, akty: chrztu, komunii, bierzmowania, ostatnie świadectwo katechizacji( najwyższy ukończony poziom edukacji tj. szkoła średnia). Po dostarczeniu tego wszystkiego spisujecie protokół, który ma mnóstwo rubryk i część pytań kłopotliwa np. mieliśmy wątpliwości do własnego zdrowia psychicznego (joke )

Dzisiaj idę na rzęsy, coby wyglądać jak normalny ludź, bo poprzednia pani mi kleiła kocie oko od połowy oka i to na przemian 11 mm i 12 mm, gdzie dla mnie 11 mm to stanowczo najdłuższe rzęsy jakie mogę nosić
Stary 2012-08-15, 18:26   #220
ekstramocna
BAN stały

Jak stresik moje 18nastki?
ekstramocna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 23:05   #221
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ekstramocna Pokaż wiadomość
Jak stresik moje 18nastki?
Ostatnio jakoś dziwnie mnie żołądek boli i chyba już wiem dlaczego... :/

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 08:26   #222
ekstramocna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ostatnio jakoś dziwnie mnie żołądek boli i chyba już wiem dlaczego... :/
Czyżby te dni? Mnie boli ale z nerwów
ekstramocna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 08:47   #223
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Hej Panny Młode mnie ślub czeka za tydzień 25. Dziś idziemy na pierwszą spowiedź przedślubną i ogarnął mnie megaaaaaaaaaaaa stres
Stary 2012-08-16, 11:37   #224
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
hejo

wita sie żonka!!!
Cześć

Cytat:
Napisane przez piekna_marianna Pokaż wiadomość
Kolejna szczęśliwa żonka się wita! Napiszę relację, tylko się trochę ogarnę, imprezowaliśmy właściwie do wczoraj, dopiero dziś skończyliśmy rozpakowywać prezenty. Jeszcze sesja jutro i się wszystko uspokoi. Ale ogólnie powiem Wam, że w najśmielszych snach nie przypuszczałam, że będzie tak fajnie i że się tak wybawię na własnym weselu Trzymam kciuki za kolejne sierpniowe PMki, bez stresu dziewczyny, będzie pięknie
Witaj
Czekamy na relację i jakieś zdjęcia

Cytat:
jutro lecimy na Krete
relacja po powrocie z podróży poślubnej
Udanej podróży poślubnej

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
suknia odebrana! zakochałam się wniej na nowo
pokaż jaką masz suknię

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Hej Panny Młode mnie ślub czeka za tydzień 25. Dziś idziemy na pierwszą spowiedź przedślubną i ogarnął mnie megaaaaaaaaaaaa stres
za spowiedź

Cytat:
Nie całe 5 dni...Mam stracha jak nie wiem...
Kieca odebrana, tylko szukam sznurka gorseciarskiego, bo krawcowa mówi, że ta moja tasiemka to pic na wodę i mogę suknie zgubić... A oto i ona...
Ładna sukienka

Znalazłaś sznurek ??

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 13:30   #225
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Nie załatwiasz tylko dokumentów z USC, bo przedstawiasz Akt ślubu i tylko jest taka różnica, że spowiedź jest jedna, a nie dwie. Może ewentualnie wam ksiądz zapowiedzi odpuścić, ale nie sądzę.

Poradnia rodzinna, nauki, spowiedź, akty: chrztu, komunii, bierzmowania, ostatnie świadectwo katechizacji( najwyższy ukończony poziom edukacji tj. szkoła średnia). Po dostarczeniu tego wszystkiego spisujecie protokół, który ma mnóstwo rubryk i część pytań kłopotliwa np. mieliśmy wątpliwości do własnego zdrowia psychicznego (joke )
dzięki za info.
nam ostatnio ksiądz powiedział, że bierzmowanie nie jest obowiązkowe do ślubu kościelnego.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 18:07   #226
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

11.08.2012 --> Było B-E-A-U-T-I-F-U-L
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 18:13   #227
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
11.08.2012 --> Było B-E-A-U-T-I-F-U-L
Więcej prosimy o więcej

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

Stary 2012-08-16, 18:21   #228
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Więcej prosimy o więcej
A proszę bardzawo

Relacja ze Ślubu Kozicy i Pietrucha!

Piątek 10 sierpnia 2012
Drugi dzień wolnego od pracki, więc nie było potrzeby użerania się z dziwnymi pracowymi ludziskami
Wstaliśmy skoro świt o 9 , Tżcior pojechał zrobić owocowe zakupy na salę, ciociowe zastępy szalały u Tżta w domku w amoku z kolejnymi porcjami ciast.
Ja na 10 poszłam do makijażystki na ala próbną szpachlę, żeby wiedzieć, co mi tam zamierza na fejsa narzucić z okazji tego wielkiego dnia. Wyszło świeżo i bez udziwnień, więc byłam spokojna.
Świeżutko wyklepana i zaszpachlowana pognałam do Dominikanów na spowiedź. Trafiłam na superowego ojczulka, który oprócz tego, że mi gadał, że "tych chłopów to się trzeba starać zrozumieć", to dodał, żeby "z tym rozumieniem to nie przesadzać i jak trzeba to nawrzeszczeć"
Ze spowiedzi pogalopowałam na dworzec, zapakowałam się w szynobusa, zwanego przeze mnie i małżona ciuchajką, i pojechałam do Tżtowego domku. Mieliśmy pakować upominki dla rodziców i dziadków, a że my jesteśmy dwie łamagi, jeśli chodzi o pakowanie, to śmialiśmy się przy tym, jak potrzepani. Pomagała nam Tżtowa siostra i mieliśmy taką głupawkę, że bania mała. Koniec końców popakowaliśmy co trzeba Wszędzie walały się wstążki, balony, rafia, papiery ozdobne, co najmniej jakby ktoś napadł na jakiś sklep z dekoracjami
Później wciągnęłam trochę ciasta weselnego, a co! Mniamuśne było. Ciotkowe ciasta rządzą po prostu. Przy niektórych to normalnie "orgazm na siedząco" jak to skwitowała moja świadkowa
O 17 zaczął padać deszcz i ciapał, i ciapał, i ciapał...
Wieczorkiem kumpel Tżta podstawił nam autko, którym jechaliśmy do ślubu. Srebrne Volvo. Tak się przejął, że je wypucował i nawoskował tak, że chyba było najbardziej błyszczące na całej wiosce Mega poświęcenie, w końcu padało i jak dojechali do garażu u Tżta, to musiał poprawiać swoje wywoskowane dzieło, bo deszcze po drodze zrobił swoje.
Ubraliśmy dekorację. Zdecydowanie stwierdzam, że faceci ubierający samochód to ciekawe zjawisko. Ale poradzili sobie super w gąszczu wstążeczek, kokardeczek, taśm i przyssawek
Za chwilę w rzeczonym garażu zrobiła się mała imprezka, bo wujki otworzyły weselną flaszeczkę. Niektórzy kawalerowie byli lekko nieżywi w sobotę rano
My się zebraliśmy chyba koło 21 i pojechaliśmy do mnie na Wrocław, a deszcz jak się rozlał, tak lał i lał.
Zanim się położyliśmy trochę czasu minęło, pooglądaliśmy jeszcze trochę eurosport, jak na sportowych maniaków przystało i się położyliśmy. Szybko zasnęliśmy, nie były potrzebne żadne uspokajacze/usypiacze i tym podobne specyfiki. Nawet baranów nie trzeba było liczyć

CDN.

Sobota 11 sierpnia 2012 - The Big Day!
Wstaliśmy skoro świt o 6.30. Padało całą noc, a przez poranne chmury nie przebijał się nawet jeden promień słońca. Było szro-buro, sino koperkowo, ale ja miałam na to wyj**ane, bo nie było gorąco , a deszcz oczyścił powietrze z pyłków i nie męczył mnie katar. Obyło się więc bez nosa, jak u żula Tżcior pojechał do siebie, żeby pozawozić na salę wódkę, napoje, ciasta (dzień wcześniej nie mogliśmy, bo było wesele) i rozłożyć winietki. Dokonał usadzenia gości to i na koniec zwieńczył swe dzieło winietkami. Zdolna bestyjka z niego
Ja sobie spokojnie szamałam śniadanko w postaci wielkiej michy płatków i ... siedziałam na wizażu. Super było poczytać już wtedy pierwsze życzenia. Nawet chmury zaczęły się jakby przerzedzać i dało się nawet zobaczyć kawałek błękitnego nieba. Na 9 byłam umówiona do hermejkera i fejsszpachlistki Welon zabrałam ze sobą, żeby mi go już wpięli. Wchodzę, a fryzjerka mówi, że chwileczkę, bo kawę dopija. Ja do niej: "Spokojnie, się nie pali. Tylko tego frędzla powieszę (cyt. welon) żeby się nie pogniótł" Jak usłyszała określenie frędzel, to się popłakała ze śmiechu. Stwierdziła, że jeszcze nie mieli takiej szajbniętej PM u nich Siedziałam tam z bananem na gębie. Normalnie szczerzyłam się, jak szczerbaty do sucharów, śpiewałam, miałam ogólnie pojęte ADHD. Się pytali, co się bierze, żeby być na takim luzakiem w dniu ślubu
Wstępne rzeźbienie fryzury, później szpachla na fejsa i dokończenie fryzu. Hermejkerka się pyta o kwiatki do włosów, to jej mówię, że świadkowa przywiezie tak +- 10.30/11.00. Wszystko już było gotowe, ja sobie siedziałam i czekałam na chabazie do włosów. Na kolejne pytanie, kiedy będą, odpowiedziałam, że "może jeszcze w ogródku rosną i stąd ten mały poślizg" i wróciłam do czytania pierwszej z brzegu gazety To już w ogóle stwierdzili, że jestem trzepnięta. Była też druga Pmka, to biedna spanikowała, bo zapomniała swoich kwiatków i się nie mogła dodzwonić do swojego narzeczonego i widziałam istne przerażenie w jej oczach. Nawet biedna na moje durne teksty nie reagowała. Aż mi zaczęło być głupio, że taka durna jestem i już nic nie gadałam.
Przyjechała moja świadkowa z mężem, przywieźli chabazie do włosów i bukiet. Szybkie wpięcie i zapakowaliśmy się do auta i heja do domku Tżta. Jechaliśmy i jechaliśmy, bo świadkowa ciężką nogę zostawiła chyba w domu. Na moje stwierdzenie, że można jechać szybciej, powiedziała, że jestem zbyt cennym ładunkiem.
Dojeżdżamy... już z daleka było widać udekorowaną bramę (siostrzyczka Tżta to sprawiła). Dojechaliśmy tam ok. 12.30. Zaraz też przyjechał bus z moją mikro familią (sztuk 4: mama, sister z chłopakiem i brat)z Wałbrzycha. Wszyscy w koło latali w popłochu, a ja... byłam mega głodna. Wciągnęłam 4 kawałki jabłecznika, talerz sałatki i 2 kromy chleba. Tak, żarłoczna koza ze mnie. Moja mama z tatem Tżta załapali pierwszy kontakt na papierosku, zaraz po przyjeździe. Wcześniej się nie poznali, bo nie było okazji. Kontakt więc pozytywny.
Oczywiście ciotkowe zastępy biegały dalej w amoku przygotowawczym, w międzyczasie szykując kreacje i kończąc fryzy i mejkapy.
CDN.

O 13.30 przyjechali kameraman i fotowoman. Szybka kawusia, dzień dobry, przedstawienie zebranego tłumku ludzi i się zrobiła pora na ubieranie. Ja do jednego pokoju, TŻ do drugiego. Szybkie ubieranie galotków, cycaków, pończoch, skok w kieckę, którą trzeba było teraz zawiązać. Do wiązania kiecy zatrudniłam... męża świadkowej. Zrobił to w przysłowiowe 5 minutek. Świadkowa w tym czasie się przebierała. Przy sukni zaczęła tylko grzebać na potrzeby foto i video Bucik, podwiązka, bransoletka, jakiś obrót w pełnym już rynsztunku.
Słyszę, że już wszyscy zeszli na dół, że już czas na błogosławieństwo. Stanęłam na górze schodów i stwierdziłam, że w dół to tylko na bosaka, tak więc buty w rękę i na dół do salonu. Po drodze ciotka (chyba, bo nie jestem pewna) wtyka mi w ręke kwiatka do butonierki dla Tżta. Czekam. Do salonu wchodzi mój Pietruch z bukietem. Wciskam mu kfiotka do kieszonki. Dajemy sobie buziaka. Wchodzi mama i tata, stoją już dziadkowie. TŻ prosi o błogosławieństwo dla nas. Moja mamuśka ryka jak bóbr. Tżtowemu tacie też się głos łamie, ale się trzyma. Po wszystkim kameraman mówi: "No to robimy replay, żeby już było bez płaczącej mamy" Wszyscy w śmiech Buziak, foto, ujęcie i szykujemy sie do wyjścia. Słyszę, że pod domem zebrało się trochę osób.
Kameraman miał w planach nakręcenie wyjścia z domu, ale deszcz pokrzyżował plany i było tylko szybkie zapakowanie się do auta. Oczywiście przy wsiadaniu zdążyłam ufajdać sobie kieckę na dole. Tak, wiem, mamałyga ze mnie A tak swoją drogą to do tej pory się zastanawiam, jak do samochodów mieszczę się laski w wielkich sukniach?! Ja w swojej pasowałam na styk
Z uwagi na siąpiący deszcz nikt nam nie zrobił bramy, mimo tego, że tak się wszyscy w koło na wiosce zarzekali, że zrobią. W związku z tym w kościele byliśmy 30 minut przed mszą. Trwał jeszcze wcześniejszy ślub. Nie wysiadaliśmy z auta, bo stanęliśmy z boku, żeby z terenu kościoła mogła wyjechać bryczka tamtej pary. Oczywiście przez okno lustrowałam okolicę. Zobaczyłam od razu dziewczątko stojące obok. Pierwsza myśl - jak się okazało trafna - wizaż! I tak było, za chwilę podeszła do auta Monia, żeby się upewnić, że to my. W międzyczasie ludziska wyszli z kościoła, bryczka odjechała, a my mogliśmy wjechać. Wysiedliśmy, przywitaliśmy się z gośćmi. Świadkowie poszli podpisać papiery i zanieść obrączki. Kościelny wyszedł nas poinformować, żebyśmy w przedsionku czekali na księdza. Świadkowa odczepiła mi tren, żebym mogła trochę nim pozamiatać. Przyszedł ksiądz, przywitał się z nami i pyta, czy przysięgę chcemy powtarzać za nim, czy czytać. TŻ powiedział, że czytać. Organista zaczął brzdękać i weszliśmy. Nawa nie była jakoś szczególnie długa, więc szybko byliśmy na swoich miejscach. Ja się chyba szczerzyłam jak głupi do sera. Lepsze to niż mina, jak u srającego kota na puszczy Monia trzasnęła fotkę. Bijcie jej pokłony, bo bez niej przyszłoby nam czekać dopiero na foto od fotowoman.
CDN.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Ksiądz był za☠☠☠isty. Ale to już wiedzieliśmy po spisywaniu protokołu. Obca parafia, a czuliśmy się jak u siebie. Nawet goście stwierdzili, że wesel zaczęło się już w kościele.
Zanim ksiądz zaczął kazanie pokazał zegarek i obiecał, że się będzie streszczał, bo to już 4 ślub był dzisiaj i nie chciał, żeby nam się ziemniaki i kluski rozgotowały
Kazanie dowalił takie, że chyba wszyscy ryczeli. Nam się udało bez łez, ale było ciężko. Mi w ogóle w momentach kiedy się chciało rykać, TŻ mówił: "stoperan (a propo wizażu i kawy) i rozgotowane kluski śląskie (a propo tego, co powiedział ksiądz)" i ja wtedy parskałam śmiechem.
Czas przysięgi. Pietruch zaczyna. Ksiądz podsuwa tekst do czytanie i TŻ czyta. Zerka na tekst i na mnie i mówi, a ja się w niego gapię, jak w obrazek. Przychodzi kolej na mnie. Nie patrzę na tekst, walę przysięgę z pamięci, wpatrzona w Pietruchowe oczy. Głosem mało donośnym, bo ja jednak publicznie występować nigdy nie lubiłam Koniec przysięgi i cisza, a ksiądz na to: "No patrzcie, nauczyła się na pamięć! No gadała, tak jak ja. No brawa sie należą. No gdzie są brawa?" Goście zaczynają bić brawo a ja się brechtam. Czas na obrączki. TŻ wsunał na mój paluch bez problemu, a ja musiałam pokręcić trochę Po wszystkim ksiądz wyłączył mikrofon i do nas z tekstem, czy chcemy teraz trochę po amerykańsku. Jak chcemy, to na jego znak mamy się pocałować. Na co TŻ się pyta, czy będą brawa, a ksiądz na to, że jak będzie buziak to i będą brawa No i był buziak i brawa. Ksiądz do nas jeszcze gadał, opowiadał, przypomniało mu się, że ja po germanistyce jestem to skwitował: "A, to dlatego tak z pamięci gadałaś tę przysięgę". Jak już wróciliśmy reszta mszy przebiegała normalnie. Foto strzeliła fotkę naszych świeżutkich GPSów. Jak podpisywaliśmy papiery na ołtarzu, to już machałam ręką, żeby ludziska wychodziły z kościoła. Wyszliśmy. Posypały się płatki (jedna tuba nie wystrzeliła, więc nie wiem, jaki był efekt ostatecznie) i grosiki. Dostałam kantem w łeb, to myślałam, że ktoś 5 złotych rzucił Poza tym kilka wpadło mi w moje mikrocycki i uskuteczniałam jakies dziwne podskoki Swoją drogą, niesamowite, ile można kasiory pod kiecą skitrać i o tym nie wiedzieć
Pojechaliśmy na salę. Małżon wysiada z auta, a kameraman do niego: "Wracaj!" Wsiadł, wysiadł jeszcze raz. Otworzył mi drzwi. Wytarabaniłam się z gracja, jaka była możliwa w czasie takiego tarabanienia się na zewnątrz. Chleb, sól, rykająca mamuśka. Kilonki się ładnie stłukły, chociaż mój poleciał tak daleko, że prawie wylądowała na trawie
Wejście na salę. Na znak kameramana i fotowomen Pietruch występuje w ślubnej konkurencji olimpijskiej pt. Rwanie do 60kg Prawie zapierdzeliłam łbem o framugę, bo trochę tam nisko przy wejściu było. Się później śmiali, że mi TŻ powinien najpierw kask założyć
Czas na toast i życzenia, życzenia, życzenia.... Nie jestem sobie w stanie wyobrazić, ile by trwały życzenia przy większej liczbie gości.
Usadzenie doopy do stołu. Pierwsze co zrobiłam, to wypiłam szklankę wody, bo mnie masakrycznie suszyło. Obiadek. Wszamałam wszystko, jak na dziką kozę przystało
Pierwszy taniec do piosenki Odnalazłem Cię Borysa Czapiewskiego. Bujany, bez udziwnień. No i potem zaczęła się zabawa. DJ spisał się na medal. Ludziska tańcowały. Tylko trzeba było uważać, bo podłoga była masakrycznie śliska. Nawet zrezygnowaliśmy z zabawy: gorące krzesła z przynoszeniem przedmiotów z Sali, bo by nam się ludziska pozabijały, albo w najlepszym wypadku pozostały bez uzębienia.
Weselicho skończyło się o 3.30. Do 4.00 żegnaliśmy ostatnich gości. Zanim się wykąpaliśmy i położyliśmy była chyba 5. Najlepszy motyw był przy ściąganiu kiecki, jak wysypały się pieniążki rzucane pod kościołem
Podsumowując: Mimo zmęczenia, stóp wychodzących uszami, chcę jeszcze raz!

Edytowane przez Gorska_Kozica
Czas edycji: 2012-08-16 o 18:29
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 18:40   #229
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
A proszę bardzawo

O matko, pięknie zazdroszczę i gratuluje z całego serca

(maj 2010-...)

Stary 2012-08-16, 22:23   #230
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ekstramocna Pokaż wiadomość
Czyżby te dni? Mnie boli ale z nerwów
Na szczęście już się kończy i w wielki dzień już nie będzie a taki ból to z nerwów. Kobietki zawałem to się chyba skończy.
Dziś odebrałam sukienke jest cuuuuudowana!! zakochałam się na nowo. Ale zawiodłam się na Pani z salonu bo byłam bardzo nie miła. Ale to tylko jedna i w ogóle wybrałam sobie najtańszy welon bo i tak po oczepinach nie chcę jego zwrotu a z takim wielkim żalem one mi go dawały, że więcej pieniędzy tam nie wydałam na niego i nie dałam im zarobić. Dziwnie się poczułam i tak przykro się zrobiłam, że mnie tak potraktowały. No nic nie ma co się nimi przejmować

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 23:36   #231
lilitha
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
dzięki za info.
nam ostatnio ksiądz powiedział, że bierzmowanie nie jest obowiązkowe do ślubu kościelnego.
A to ciekawe, bo z tego co wiem, nie można bez tego sakramentu przystąpić do sakramentu małżeństwa, tak nam mówiono na naukach, całą szkołę mi to klepali i nasz ksiądz też mówił, że jak nie mamy bierzmowania, to musimy przystąpić przed ślubem.

Info np. tutaj -> http://www.parafiamariackaznin.com.p...ebne-dokumenty

A tutaj cała dyskusja:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76444

Jenny

Mam, zalazłam, biały. Chciałam fioletowy, ale była resztka, a ja kupiłam na zapas więcej
Stary 2012-08-17, 08:46   #232
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Ja tam Wam zazdroszczę, że jesteście przed... ja chciałabym jeszcze raz!!!!
Cytat:
A proszę bardzawo

Już pisałam na innym wątku! Ale powtórzę się! Świetna relacja i Wszystkiego Dobrego życzę
Stary 2012-08-17, 11:05   #233
rosselini
Przyczajenie

Kochane osiemnastki to już jutro!! aaaaaaa jak nastroje? Bo ja jestem kłębkiem nerwów

28.02.2005

6.12.2008

18.08.2012
rosselini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-18, 22:02   #234
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Są tu PM z 25? to ostatnia sobota 22:02 jako Panna hahaha
Stary 2012-08-19, 10:41   #235
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Są tu PM z 25? to ostatnia sobota 22:02 jako Panna hahaha
ja wczoraj miałam wieczór panieński oj się działo
Jak tam przygotowania?

(maj 2010-...)

Stary 2012-08-19, 10:53   #236
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Przyłączam się, też właśnie wczoraj miałam wieczór panieński oj działo się

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-19, 22:33   #237
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Ja miałam panieński tydzień temu i wróciłam o 7 rano do domu

Spaliłam pupę na solarium, proszę o zlinczowanie - spaliłam pupę m uda i brzuch reszta ok
Dziś poczułam pierwsze lekkie ukłucie stresu, to już jeszcze parę dni.... heh mam nadzieję, że uda mi się wszystko ogarnąć, szkoda że do środy jestem w pracy
Stary 2012-08-20, 07:24   #238
JennyAniolek
Zakorzenienie

11.08
Enula21
Gorska_Kozica
Czarnooka_Paula
malinka22 0
piekna_marianna
mysia7a
ona8686
Prisha
kasia_kasiaa

15.08
kari_inka

18.08
przytulanka87
Looloo
ekstramocna
martusia15cc
rosselini
szpilkam
wloszka8
bluesky89
Kohnelia20
agusiownik
ivx17
hardstylesoldiers2
antii
tifeneb
klaudusk_a
caroline_m
Grzesiowa
tusia_m
Suqub
duvala
piwniczanka
Anka Mar

życzę Wam wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia !!!

Mam nadzieję, że dzień ślubu był jednym z tych najpiękniejszych i że wszystko się udało tak jak to sobie zaplanowałyście.

Czekamy na Wasz powrót, relacje i zdjęcia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 09:49   #239
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Ja miałam panieński tydzień temu i wróciłam o 7 rano do domu

Spaliłam pupę na solarium, proszę o zlinczowanie - spaliłam pupę m uda i brzuch reszta ok
Dziś poczułam pierwsze lekkie ukłucie stresu, to już jeszcze parę dni.... heh mam nadzieję, że uda mi się wszystko ogarnąć, szkoda że do środy jestem w pracy
Nie będę linczować, o sama przed ślubem ( co prawda na 2 tygodnie przed) przypiekłam tyłek na tyle, że przez 3 dni siedzenie bardzo bolało!!!!

Powiem Wam laseczki, że zazdroszczę Wam przygotowań... mimo, że ślubowałam 16 dni temu ( czyli nie tak dawno hehe ) Brakuje mi tej codziennej adrenalinki " co jeszcze do załatwienia" tak jakoś dziwnie i spokojnie jest
Stary 2012-08-20, 10:08   #240
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
11.08
Enula21
Gorska_Kozica
Czarnooka_Paula
malinka22 0
piekna_marianna
mysia7a
ona8686
Prisha
kasia_kasiaa

15.08
kari_inka

18.08
przytulanka87
Looloo
ekstramocna
martusia15cc
rosselini
szpilkam
wloszka8
bluesky89
Kohnelia20
agusiownik
ivx17
hardstylesoldiers2
antii
tifeneb
klaudusk_a
caroline_m
Grzesiowa
tusia_m
Suqub
duvala
piwniczanka
Anka Mar

życzę Wam wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia !!!

Mam nadzieję, że dzień ślubu był jednym z tych najpiękniejszych i że wszystko się udało tak jak to sobie zaplanowałyście.

Czekamy na Wasz powrót, relacje i zdjęcia
Ja również dołączam się do życzeń dla dziewczyn
A my z Jenny dzisiaj mamy pierwszą rocznice ślubu
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości