|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
|
|
|
|
#1262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a to dobre ![]() cieszę się dziewczyny, że podoba Wam się wózeczek
|
||
|
|
|
#1263 |
|
Raczkowanie
|
witam się po tygodniowej nieobecności, pojechałam troszkę do mamy posiedzieć i odłączyłam się od wiadomości swiata - jadłąm i spałam jak to mój maż mówi przy okazji kompletując wyprawkę, dziś rano włączam kompa a tu az tyle niespodzianek - cały dzień wyje jak bóbr -najpierw zobaczyłam nowy watek - " ostatnie chwile z brzuszkami...." i ryk że to już koniec niedługo a ja wcześniej nie mogłam doczekać się porodu a teraz myśle jak to bedzie bez brzuszka, pózniej czytam i własnym oczom nie wierze - 2 dzieciaczki znowu ryk i telefon o męża że się zaczełou nas wielkie rozpakowwywanie, no i zasnęłam, pózniej zaczełam prac ciuszki bo stwierdziłam że jestem w ciemniej d... i wpadłąm w panikę, ale juz sie uspokoiłam, szczerze gratuluje mamusiom ich cudownych skarbów któe mają przy sobie, trzymam kciuki za meggie bo ja mam zamiar rodzic w tym szpitalu co Ona wylądowała - tym bardziej będe śledzić przebieg jej porodu
aga ton tez zdecydowałam się na taki wózeczek - mam do Ciebie pytanko bo jak byłam w sklepie to akurat nie było tego kolorku co Ty wybrałas a taki wąłśnie mie interesował - czy w gondoli w środku on tez jest siwy czy ma białe wykonczenia bo akurat w slkepie był zielony i bezowy i mialy one pod kolor tapicerki wnętrze, a no i niedyskretne pytanko - ile zapłaciłaś ??
|
#1264 |
|
Zadomowienie
|
Coś mnie gnębi, ale sama nie wiem co.
Próbuję podjąć decyzję o wózku, oglądam trzy: http://www.justbaby.pl/wozek-klasycz...ub-czarne.html http://www.justbaby.pl/wozek-wielofu...uplikat-1.html http://www.skleproan.pl/index.php?p1,roan-marita A nawet jak coś wybiorę to cały czas myślę, czy brać z tym nosidełko fotelikiem które są w zestawie czy kombinować z adapterami i kupić np. Maxi Cosi fotelik. Poza tym cały czas myślę, czy robić sobie tę sesję z brzuszkiem, u mnie to koszt 200 zł. Może lepiej coś Dzidziusiowi za to kupić? Ja zanim wydam jakieś pieniądze to się muszę grubo zastanowić...
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-08-16 o 20:05 |
|
|
|
#1265 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i tak, wnętrze gondoli jest w kolorze tapicerki za opcję 3 w 1, czyli gondola, spacerówka plus fotelik zapłaciłam dokładnie 1425 zł. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
no nie wiem, mam jakiś sentyment do tych wózków przede wszystkim rewelacyjnie się je prowadzi ja też myślałam nad fotelikiem ale ostatecznie kupiłam wózek 3w1. gdy mała z niego wyrośnie wtedy zainwestuje w maxi cosi. |
||
|
|
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
niedługo mija dokładnie dwa lata kiedy tak jak Wy, wręcona w wrzesniowo-pazdziernikowy wizażowy wątek ciążowy oczekiwałam z wielką niecierpliwościa przyjścia na świat swojej córeczki. Dziś to już prawie dwuletni urwis, za którym czasem cieżko nadażyć ;-) Ciąża i narodziny dziecka to niesamowita rewolucja dla zycia... Człowiek jednak nie spodziewa sie jak niewiele nagle zostaje czasu, czas płynie nieubłagalnie. I za chwile ze słodkiego malego okruszka wyrasta samodzielna dziewczynka lub chłopczyk. A po jakim czasie człowiek z ogormnym sentymentem wraca do tych pierwszych chwil z własnym maleństwem... Dla mnie narodziny Nadii to zdecydowanie najwiekszy zyciowy przewrót, niektóre sprawy musiały sie skończyć, ale razem z dzieckiem narodziło sie nie tylko nowe zycie, ale też zupełnie nowy świat. Ja swój zamknełam w klatce fotograficznej i tym samym zaczełam spełaniać się w najwiekszej zyciowej pasji - fOTOGRAFII! Korzystajac z okazji kieruję się do Was (zwłaszcza mam z Warszawy i okolic, lub Kalisza i okolic)z ofertą sesji jeszcze ciązowej lub noworodkowej. Przemyślcie czy jakże ważne pierwsze momenty Waszego maluszka nie warto tego uwiecznić w jakis ładniejszy sposób niż komórka, albo co gorsza błyskając flashem maleństwu po oczach.. "... bo piękne wspomienia, wymagają pięknej oprawy..." Dodam, ze, mam chyba wyjątkowe szczescie do przesymaptycznych wizazowych mam i jeszcze słodszych ich pociech! Jako dwód zamieszczam linki do naszych wspólnych sesji: mam i ich malenkich okurszków ooolllccciiiaaa, czyli Monika i jej 10dniowy Oskar http://martalipinska.blogspot.com/20...worodkowa.html Balbinka1983, czyli Dorota i jej 12 dniowy Mikołaj (zdjecia sprzed tygodnia!) http://martalipinska.blogspot.com/20...-rodzinna.html i mam i ich troche straszych pociech mlmFM Roksana i jej 9miesieczna Magdalenka https://www.facebook.com/media/set/?...0033724&type=3 a także hd2005, czyli Hania i jej 10 miesieczny Szymek https://www.facebook.com/media/set/?...0033724&type=3 Wszystkie Mamusie zachecam rówiez do polubienia mojej fejsbukowego profilu, aby moc sledzic moje fotograficzne poczyniania https://www.facebook.com/MartaLipinskaFotografia
|
#1267 |
|
Raczkowanie
|
aga ton przepraszam ze tak zawracam Ci głowe ale cena bardzo przystępna w zasadzie to chyba najtaniej - podasz namiary
![]() dzwoniłam dziś do częstochowy do producenta i powalili mnie z nóg bo powiedzieli że 1650 zł 3w1, a byłam w sklepie stacjonarnym bobo wóżki to tam 1599 a jeden sprzedawca ma na allegro za 1500 z góry dziękuje za odp.
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1269 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EEE ja w 5 m-cu prawie brzucha nie miałam:P Cytat:
Śliczna Cytat:
![]() Cytat:
. To juz niedługo .Bardzo fajny ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz bardzo dziękujemy !!!!
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:kochana trzymam kciuki !!!!!!!!!! dajcie czadu !!!!!!!! dacie rady !!!!!!! Cytat:
... rozkręciło się tak nagle - nie spodziewałam a raczej nie spodziewaliśmy się Mąż był dzielny i życzę każdej takich chwil ... takich pięknych momentów i tego jedynego wspólnego wyjątkowego momentu .... jak ja to mówię Mężuś urodził sobie te swoją księżniczkę i zakochał się w niej jak tyklko zobaczył jej czuprynkę ...a tak dla rozluźnienia scenka z sali porodowej ... jest godzina około 14:57 widać już główkę a mój mąż mówi do mnie - zaczekaj chwilkę, jeszcze raz chcę zobaczyć tę czuprynkę królewską .. no dobra teraz przemy
|
|
#1272 | ||
|
Wtajemniczenie
|
martusia nadal w szpitalu
to sms od niej: trochę tu poleżę, mam problem z łożyskiem, bo jest strasznie nisko, zakrywa szyjkę, stąd silne bóle podbrzusza. łożysko raczej się już nie podniesie, natomiast w każdej chwili może się odkleić i grozi mi cesarka. mała waży już prawie 2 kg z czego bardzo się cieszę bo w razie W powinna dać sobie radę. a u nas dopiero 30tc i 5 dzień. trzymajcie kciuki żebym jeszcze kilka tygodni wytrzymała. buziaki i pozdrawiam ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() tzn cena wózka 2 w 1 wynosiła 1399 ale jak powiedzieliśmy pani, że chcemy dokupić fotelik to doliczyła nam rabat i razem wyszło ok1420. może warto podpytać u siebie w okolicy ![]() ![]() a czas oczekiwania niby do 4 tygodni ale u nas do odbioru był już na drugi dzień no nie, chyba nie będzie tak źle. co najwyżej zejdzie się do bożego narodzenia ![]() Cytat:
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-08-16 o 20:35 |
||
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie daje razy dostać do tego małego
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1275 | ||||
|
Zadomowienie
|
Laski wstawiłam się na maila no i moją Lili z usg też tak jak obiecałam, więc kto chce może sobie popatrzeć
Cytat:
Cytat:
Ale bomba, ja też tak chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
i zazdroszczę tego porodu, jak moja mała się nie obróci, to ciąć mnie będą, no ale na razie prosimy ją pięknie o obrót, więc jestem dobrej myśliCytat:
|
||||
|
|
|
#1276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aga_ton śliczna bryka
A my nadal nie zamówiliśmy nawet jeszcze wózka, bo rodzice TŻ-ta zaproponowali, że sprezentują nam go, a jakoś tak sami nie wracają do tego tematu, a mi głupio się upominać. Poczekam jeszcze do końca sierpnia, a jak nie poruszą tego tematu przy najbliższej naszej wizycie, to będę musiała TŻ-ta nakręcić, aby ich o to podpytał. Cytat:
![]() Cytat:
W takim razie uzbrajamy się w cierpliwość i czekamy na pełną relację.
|
|
#1277 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cudny aniołek
Cytat:
Maggie trzymaj się kochana Cytat:
Cytat:
Mój też. Nie zostaniemy bez informacji ![]() Jeszcze czas macie także spokojnie ![]() Cytat:
Cytat:
A ja byłam u babci i dziadka, pogadałam trochę, z babcią dobrze, dziadek marudzi strasznie. Tata się z mamą pokłócił, od kilku dni do domu nie wraca, bo się "wyprowadził". Dziś wpadł się wykąpać i po czyste rzeczy. Brudne mamie do prania zostawił. No cyrk z nimi. Matka chce rozwodu ( średnio co 2-3 miesiące ), tata fochem zarzucił, a ja już nie mam sił z nimi gadać. Każde ma swoje racje, odpuszczam, są dorośli więc niech żyją jak chcą, albo razem, albo osobno. Zmierzyłam sobie ciśnienie u babci, miałam 80/40 A czułam się jak młody bóg A jak idę na wizytę to 130-140/90
|
|||||
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Jak uszyją
![]() Sprzedawczyni Nam tłumaczyła, że z reguły jak ktoś zamawia kolor uniwersalny, w sensie.. Taki jak jest w katalogu, czyli: rozowo-szary, zielono-czarny, itp. to jeżeli nie ma takiego na sklepie to z reguły są u producenta i wtedy to kwestia dni. Natomiast my wybieraliśmy kolor niestandardowy, z próbek materiałów, więc możemy sobie poczekać |
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Za Marte i dzidziusia
obyscie wytrwaly jak najdluzej. Tamlin a to takie cianienie jest ok? :d bo pierwszy raz sie spotykam z takim niskim co do rodzicow to faktycznie mozna sie zestresowac troszke :p dobrze ze z babcia lepiej a dziadek pewnie marudzi bo lubi jak to dziadku ; D Cos nas duzo w szpitalu ostatnio.. Trzeba zakonczyc ta zla passe... |
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi wszystkiego dobrego dla Was i Aduni. Rozkoszujcie się sobą. Aż miło czytać, że TŻ taki kochany.
Ja się Wam nie pochwaliłam, że we wtorek TŻ przysłał mi przez pocztę kwiatową piękny bukiet. Tak bez okazji. Oczywiście się poryczałam. Trzymam kciuki za Martunie. NIech zostaną w 2 paku jak najdłużej. My wózek będziemy kupować na wyjeździe, bo w Gdynie jest wielka hurtownia i mamy zamiar tam kupić Mutsy Evo. Chyba, że znowu mi wpadnie w oko jakiś inny ![]() Zmykam spać bo coś mi niedobrze i śpiąco. Do juterka
|
#1282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja dziś też mam kiepski dzień pod względem spania, jak wróciłam z pracy to spałam trzy godziny, bo ledwie na nogach stałam też zmykam się myć i do łóżka |
|
|
|
|
#1283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1284 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez tu wciaz chodze tyl;ko to sprawdzic Cytat:
spirytusem ale nie mozna go rozcięczac Cytat:
Cytat:
Sojka1990,meeggi,martusia powodzenia |
||||
|
|
|
#1285 |
|
Raczkowanie
|
aga ton dziekuje Ci bardzo za info
muszę poszukać u siebie, a może Twój sklepik prowadzi sprzedaż internetową??
|
#1286 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konczi - ty masz złoto nie męża po prostu piękna scena. Życzę wam cudownych chwil - oj to Wam się należało taka cudowna nagroda ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Córcia prześliczna jeszcze raz gratulację i teraz dużo sił dla Waszej trójeczki i jeszcze więcej miłości
|
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
O jaa, cudo! Jaka ona jest piękna!
Zakochałam się ![]() Kraven świetnie że wizyta udana. ![]() Ja też jestem po. Z Alicją wszystko super. Waży już 3kg. Ja jestem ok 11 kg na plusie. Jest tylko jeden problem... ma tydzień żeby obrócić się główką w dół, a jak nie zdąży to cesarka. Nie podoba mi się to. Chciałabym urodzić naturalnie. Znacie przypadki gdzie się dzidzia obróciła w ostatniej chwili? |
|
|
|
#1289 |
|
Raczkowanie
|
Ide pakowac torbe, Dosc juz odwlekania.Postanowione ;-)
|
|
|
|
#1290 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() , bo ona jest w najwcześniejszej ciąży chyba z naszych szpitalnych mam, więc dzidzia powinna jeszcze posziedzieć jak najdłużej .Cytat:
.Cytat:
, widać, że żadnej traumy nie ma i to najważniejsze.Ja zabroniłam zaglądać mojemu TŻtowi tam w poród, jak chce być to tylko stać przy głowie i mnie za rękę trzymać, a nie ogladać jakieś krwawe sceny .
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

jutro dostane Jasia a wyjde dopiero w poniedzialek. Smutno mi

i ta bezczynność teraz jeszcze, leżę i nic nie mogę zrobić co bym chciała