Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. IV - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 14:04   #2851
201609062117
Konto usunięte

Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. IV

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie widzisz w owocach/ziołach- chemię ?
Cały czas piszemy o naturalnych produktach, czyli takich które nie zawierają konserwantów, barwników itd. Są przyswajane przez organizm w 80%, poza tym standaryzowane na obecność ciał czynny = wiesz np. ile jest aminokwasów w spirulinie, które faktycznie działają.

Co do wątróbki - nie wszyscy jedzą mięso, nie wszyscy lubią wątróbkę, szpinak i pokrewne, które zawierają żelazo. Dlaczego więc nie znaleźć alternatywy chociażby w postaci soku Goji, który zawartością karotenoidów przewyższa marchew, żelaza - szpinak, witaminy C - pomarańcze?
Wiem, wiem spirulina to bogactwo wszystkiego i na wszystko (8-7aminokwasów), tylko pamiętam, że mnie uczono, że jak coś jest na wszystko to jest do ...
Co do wątróbki, to podałam jedynie jako przykład, ale żelazo mamy chociażby w tofu, soi, soczewicy, orzechach...wystarczająco wegetariańsko?
Tak z ciekawości spojrzałam na skład revalidu i oczywiście mamy listę substancji czynnych ale oprócz tego są barwniki (E 132, E 104) i żelatyna. A wedle mojej wiedzy żelatyna jest be fe dla wegetarian.
Dziwi mnie to, że ludzie wolą łykać garść tabletek dziennie niż zjeść marchewkę (czyt. odrobinę zmienić dietę). Zwłaszcza że są to suplementy, które nie zastąpią prawidłowego odżywiania
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 14:17   #2852
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
Wiem, wiem spirulina to bogactwo wszystkiego i na wszystko (8-7aminokwasów)
Spirulina ma 18 aminokwasów
I nie jest remedium na wszystko - ma określone właściwości.

Cytat:
Co do wątróbki, to podałam jedynie jako przykład, ale żelazo mamy chociażby w tofu, soi, soczewicy, orzechach...wystarczająco wegetariańsko?
Owszem żelazo jest też w innych produktach. I nie mówię o tym, by zaprzestać jedzenie tego czy owego - kwestia gustów kulinarnych i przekonań.

Cytat:
Tak z ciekawości spojrzałam na skład revalidu i oczywiście mamy listę substancji czynnych ale oprócz tego są barwniki (E 132, E 104) i żelatyna. A wedle mojej wiedzy żelatyna jest be fe dla wegetarian.
Nie pisałam nic o Revalidzie, nie używam tego typu specyfików [czyt. które mają w składzie chemię chociażby w postaci E] i odcinam się od nich grubą krechą.
Poza tym nie jestem wegetarianką. A jeśli są kapsułki, których otoczka jest z żelatyny, zawsze można ją rozparcelować, proszek sypnąć na łyżeczkę i popić wodą Wszystko zależy od tego czy się CHCE

Cytat:
Dziwi mnie to, że ludzie wolą łykać garść tabletek dziennie niż zjeść marchewkę (czyt. odrobinę zmienić dietę). Zwłaszcza że są to suplementy, które nie zastąpią prawidłowego odżywiania
Jeśli jest to marchewka z pola od znajomego gospodarza, która pachnie, a nie smakuje jak wióry, jest napakowana chemią i leży przerośnięta w markecie, to myślę, że każdy po nią chętnie sięga.

Nigdy nie twierdziłam, że suplementy zastąpią zdrowe odżywianie - warto jeść zdrowo, ruszać się, ale przy okazji RÓWNIEŻ suplementować dietę. Bo nie oszukujmy się, ale ilość zjedzenia tofu/ciecierzycy czy czegoś innego by zapewnić optymalną ilość witamin/mikro/makroelementów nie jest możliwa.
Stary 2012-08-16, 14:23   #2853
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko łącz z czymś tego fiołka - jakiś rumianek, melisa
A czemu, a czemu?
Melisę mam, to wybełtam wieczorem jedno z drugim
Może szybciej zasnę i nie będę siedziała nocami w necie

Cytat:
Wszyscy mają zioło, mam i ja

I tym będę odpowiadać na pytania: "jezu, co to jest i po co??"

Cytat:
Lepiej kupić setkę - przez pierwszy tydzień/dwa łykać po 4 kapsułki Padmy i 4 Biogalu. Później zejść do dwóch tego i tego.
Przy takim dawkowaniu jak napisałaś wątpię, by był efekt
Ehh, jak to się mówi na dzień dzisiejszy muszę sobie tę kurację odpuścić...
Ale z radością skupię się na tańszych

Cytat:
Ja nie świecę
Ja świecę.
Ale tylko jak się nie przypudruję

Cytat:
Kiedyś jak chciało mi się bawić, to gotowałam siemię i po wypłukaniu wlewałam na włosy i czekałam aż wchłonie - po 3 miesiącach czułam, że mam włosy
Długo trzeba czekać na wchłonięcie i co potem?
A ja (kiedy miałam jeszcze naturalny kolor włosów) moczyłam włosy w rumianku i lipie - ładny był połysk i rozjaśnione pasma... stare czasy...

Cytat:
Jeśli nie są to kapsułki pozyskiwane z naturalnych komponentów, to organizm przyswaja z tego max 30/40% [przy dobrych wiatrach] + jeszcze obciążasz nerki
Nie strasz
Moja witamina jest w normalnych tabletkach, czyli nie w kapsułkach i tego... nie wiem

Proponuję założyć osobny wątek na nasze pogawędki o zdrowiu, pielęgnacji i suplementacji - wszystko byłoby w jednym miejscu
Nawet Cindy pomysł na tytuł podsunęła - "Wszyscy mają zioło, mam i ja"
Stary 2012-08-16, 14:37   #2854
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Napisane przez Apsik13 Pokaż wiadomość
A czemu, a czemu?
Melisę mam, to wybełtam wieczorem jedno z drugim
Może szybciej zasnę i nie będę siedziała nocami w necie
Klimuszko mówił, że najlepiej działają zestawy ziół od 3 wzwyż, więc tego się trzymam A rumianek i melisa to 'bezpieczne' ziółka, które z fiołkiem nie wchodzą w interakcje

Cytat:

I tym będę odpowiadać na pytania: "jezu, co to jest i po co??"

Cytat:
Ehh, jak to się mówi na dzień dzisiejszy muszę sobie tę kurację odpuścić...
Ale z radością skupię się na tańszych
Do najtańszych niestety nie należy ale jest pomocna i to bardzo

Cytat:
Długo trzeba czekać na wchłonięcie i co potem?
A ja (kiedy miałam jeszcze naturalny kolor włosów) moczyłam włosy w rumianku i lipie - ładny był połysk i rozjaśnione pasma... stare czasy...
Nie pamiętam, bo to były zamierzchłe czasy licealne potem nic - włoski schną i też płukałam w romaszce

Cytat:
Nie strasz
Moja witamina jest w normalnych tabletkach, czyli nie w kapsułkach i tego... nie wiem
Ano tak jest, niestety Dlatego zeszłyśmy z Mamą np. z nieśmiertelnego rutinoscorbinu na rzecz aceroli właśnie [ ale tej 'prawdziwej' z Sanbiosa, a nie specyfiku o nazwie handlowej 'Acerola', który ma tej konkretnej aceroli jak na lekarstwo ]. B-complex też staramy się zastąpić czymś innym.
Daj linka do tabsów- obaczym czym się raczysz

Cytat:
Proponuję założyć osobny wątek na nasze pogawędki o zdrowiu, pielęgnacji i suplementacji - wszystko byłoby w jednym miejscu
Nawet Cindy pomysł na tytuł podsunęła - "Wszyscy mają zioło, mam i ja"
Stary 2012-08-16, 14:38   #2855
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Spirulina ma 18 aminokwasów
I nie jest remedium na wszystko - ma określone właściwości.
owszem. Z czego 8 egzogennych, których organizm sam nie wytworzy i musi przyjmować z pożywieniem. Ale ładniej brzmi i wygląda 18

Cytat:
Nie pisałam nic o Revalidzie, nie używam tego typu specyfików [czyt. które mają w składzie chemię chociażby w postaci E] i odcinam się od nich grubą krechą.
Poza tym nie jestem wegetarianką. A jeśli są kapsułki, których otoczka jest z żelatyny, zawsze można ją rozparcelować, proszek sypnąć na łyżeczkę i popić wodą Wszystko zależy od tego czy się CHCE
To naturalnych barwników też nie jesz, bo mają literkę E?
Do pogrubionego: chciałabym to zobaczyć
Cytat:
Nigdy nie twierdziłam, że suplementy zastąpią zdrowe odżywianie - warto jeść zdrowo, ruszać się, ale przy okazji RÓWNIEŻ suplementować dietę. Bo nie oszukujmy się, ale ilość zjedzenia tofu/ciecierzycy czy czegoś innego by zapewnić optymalną ilość witamin/mikro/makroelementów nie jest możliwa.
Bzdura.
Stary 2012-08-16, 14:56   #2856
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
owszem. Z czego 8 egzogennych, których organizm sam nie wytworzy i musi przyjmować z pożywieniem. Ale ładniej brzmi i wygląda 18
Ładnie brzmi czy nie, brak a. egzogennych dla organizmu nie jest dobre. Dlaczego więc nie posiłkować się spiruliną? Tym bardziej, że ma o wiele więcej dobroczynnych składników niż tylko aminokwasy.

Cytat:
To naturalnych barwników też nie jesz, bo mają literkę E?
Do pogrubionego: chciałabym to zobaczyć
Odkąd doczytałam z czego jest chociażby naturalny barwnik E12o, jakoś sobie odpuściłam

Nie ma sprawy, mogę cyknąć zdjęcie właśnie w taki sposób od kilki dni łykam rezweratrol, odkąd przeszła mi ochota na winogrona i czerwone wino

Cytat:
Bzdura.
W Twoim mniemaniu zapewne
Stary 2012-08-16, 15:07   #2857
LouLou25
Zakorzenienie

oj tam, oj tam, nie klocic mi sie tu
wszystko jest dla ludzi
tez jestem zdania, ze najlepiej to dobrze i zdrowo zjesc popijajac mineralna, tylko czasem jak przekrawam takiego 'swiezego' pomidorka, (ktory wali a po 2 dniach plesnieje od nadmiaru chemii) to wole lyknac procha, tego czy innego

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 15:10   #2858
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
oj tam, oj tam, nie klocic mi sie tu
No też ale nikt tu się nie kłóci Lou Kulturalna wymiana zdań

Po prostu Pink chciałabym narzucić mi swoją wizję 'zdrowego życia', bo nie zgadza się z moją i tyle Ale ja się nie dam

Cytat:
wszystko jest dla ludzi
tez jestem zdania, ze najlepiej to dobrze i zdrowo zjesc popijajac mineralna, tylko czasem jak przekrawam takiego 'swiezego' pomidorka, (ktory wali a po 2 dniach plesnieje od nadmiaru chemii) to wole lyknac procha, tego czy innego
Też jestem tego zdania

O tym mówiłam właśnie przy marchewkach
Stary 2012-08-16, 15:20   #2859
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Klimuszko mówił, że najlepiej działają zestawy ziół od 3 wzwyż, więc tego się trzymam A rumianek i melisa to 'bezpieczne' ziółka, które z fiołkiem nie wchodzą w interakcje
Dobry Klimuszko
Aż się zagłębię w jego ziołolecznictwo

Cytat:
Daj linka do tabsów- obaczym czym się raczysz
Zaraz zrobisz tu publiczną analizę, a potem na mnie nakrzyczysz, że łykam śmieci
Teraz zamówiłam sobie o to: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p55463-Vit...abletki_60_szt
Wcześniej miałam B też z tej firmy tyle, że nie Forte.

Co spiruliny - łykałam, ale przestałam.
Obecnie sproszkowaną dodaję do glinki białej i robię maskę bo zapachu glona solo nie jestem w stanie wytrzymać
Stary 2012-08-16, 15:22   #2860
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Ładnie brzmi czy nie, brak a. egzogennych dla organizmu nie jest dobre. Dlaczego więc nie posiłkować się spiruliną? Tym bardziej, że ma o wiele więcej dobroczynnych składników niż tylko aminokwasy.
a niech sobie ma te aminokwasy, tylko faktem pozostaje, że ma 8 nam potrzebnych (nie wnikam w ilości) a pozostałe są zbędne, bo je sami syntezujemy.
Cytat:
Odkąd doczytałam z czego jest chociażby naturalny barwnik E12o, jakoś sobie odpuściłam
Z tego, co pamietam to jest ich więcej

Cytat:
W Twoim mniemaniu zapewne
No oczywiście, że w moim, ale zdziwię Cię nie tylko. Wiem, że przemysł farmaceutyczny robi cuda, żeby utwierdzić nas w przekonaniu, że suplementacja jest niezbędna i wmawia przeciętnemu konsumentowi, jakie to cuda są w składzie (chociażby aminokwasy we wspomnianej wcześniej spirulinie) i jak będzie zdrowy
Stary 2012-08-16, 15:25   #2861
Apsik13
Zakorzenienie

Fkurfiają mnie te trupie czachy
No więc tak: Vit. B compositum Forte Hecpharma, biorę z DOZu.
Stary 2012-08-16, 15:25   #2862
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Po prostu Pink chciałabym narzucić mi swoją wizję 'zdrowego życia', bo nie zgadza się z moją i tyle Ale ja się nie dam
a gdzie ja Ci "chciałbym" coś narzucić? Mam odmienne zdanie. Amen. I przeraża mnie jak młode osoby, zamiast zająć się czymś kreatywnym szukają nowych suplementów nie wiadomo po co
Stary 2012-08-16, 15:36   #2863
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
I przeraża mnie jak młode osoby, zamiast zająć się czymś kreatywnym szukają nowych suplementów nie wiadomo po co
Tu się w dużej mierze z Tobą zgadzam. Masa osób zupełnie bezrefleksyjnie powiela schemat: coś nie gra? łyknę magiczną pigułkę i będzie ok.( Zamiast się zastanowić, skąd się ewentualne problemy biorą, i jak inaczej można by im zaradzić). Sama może idealnym przykładem nie jestem, bo funduję sobie 2x w roku kurację ww. najeżonym chemią revalidem, ale u mnie działa on świetnie, nic na to nie poradzę
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 15:51   #2864
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

wez pigulke, wez pigulke
tak mi sie skojarzylo
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 15:56   #2865
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Dobry Klimuszko
Aż się zagłębię w jego ziołolecznictwo
Swego rodzaju Biblia ziołolecznictwa to 'Wróćmy do ziół' Klimuszki, polecam

Cytat:
Zaraz zrobisz tu publiczną analizę, a potem na mnie nakrzyczysz, że łykam śmieci
Teraz zamówiłam sobie o to: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p55463-Vit._B_compositum_Forte_h ec_tabletki_60_szt
Wcześniej miałam B też z tej firmy tyle, że nie Forte.
Niby wszystko ok, kwestia z czego jest pozyskiwana.
Jeśli zdecydujesz się kiedyś wgłębić w temat i zmienić tabsy np. na płyny, to bombą witaminową - również pod względem wszystkich wit. z grupy B jest sok z głogu

Cytat:
Co spiruliny - łykałam, ale przestałam.
Obecnie sproszkowaną dodaję do glinki białej i robię maskę bo zapachu glona solo nie jestem w stanie wytrzymać
Spirulinę też łykałam, na zmianę z Macą
A sypką używam jako delikatnego peelingu - zapach mi nie przeszkadza

I muszę się pochwalić, że wczoraj posmarowałam się olejem z pestek malin [dzięki Lou] - cudo nie zapycha, nawilża, delikatnie natłuszcza Kupuję flachę
Tak się zastanawiam nad arganowym [coby się odmłodzić ], ale boję się że będzie za tłusty.

Cytat:
a niech sobie ma te aminokwasy, tylko faktem pozostaje, że ma 8 nam potrzebnych (nie wnikam w ilości) a pozostałe są zbędne, bo je sami syntezujemy.
Się czepiłyśmy tych aminokwasów
Fakt, potrzebujemy jeno 8. Chodziło mi raczej o to, że aminokwasy [ w ilości 18 czy 8] to kropla w morzu witaminowego dobra, które zawiera spirulina.

Cytat:
Z tego, co pamietam to jest ich więcej
Owszem, jest ich więcej, dlatego napisałam 'chociażby' z uwagi na to, że odnosiłam się konkretnie do E120.

Cytat:
No oczywiście, że w moim, ale zdziwię Cię nie tylko. Wiem, że przemysł farmaceutyczny robi cuda, żeby utwierdzić nas w przekonaniu, że suplementacja jest niezbędna i wmawia przeciętnemu konsumentowi, jakie to cuda są w składzie (chociażby aminokwasy we wspomnianej wcześniej spirulinie) i jak będzie zdrowy
Ile ludzi, tyle opinii- to akurat jasne.

I znowu nie czytasz tego co piszę Suplementy, które polecam są zazwyczaj produkowane przez małe przedsiębiorstwa, których produkty idą w jakość i co najlepsze - POMAGAJĄ. I nie są to doniesienia prasowe tylko historie zwykłych ludzi, którzy dziękują, bo wywinęli się śmierci, albo udało się im zejść z leków farmakologicznych.
Co więcej - fitoteriapia została wyeliminowana z siatki na medycynie i taki pseudo lekarzyna jeden z drugim potrafi Ci powiedzieć, że sproszkowany błonnik powoduje zaparcia
A przemysł farmaceutyczny robi co tylko może, żeby naturalne specyfiki dopakować chemią, sprzedać pod nazwą 'eco' w niższej cenie i doprowadzić do upadku firm, które robią dużo dobrego.
Taka sama polityka jest stosowana względem sklepów zielarsko - medycznych. Są takie obostrzenia, że głowa mała- i to nie tylko ze strony nadzoru farmaceutycznego.
Między innymi dzięki rządom obecnej partii zostaliśmy pozbawieni eurodeputowanego, który bronił interesów przemysłu zielarskiego w Unii.

A co do przekonania co jest lepsze - suplementacja czy jej brak, okaże się w przyszłości. Ale niech ludzie mają wybór, bo uważam, że lepiej zapobiegać niż leczyć.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Tu się w dużej mierze z Tobą zgadzam. Masa osób zupełnie bezrefleksyjnie powiela schemat: coś nie gra? łyknę magiczną pigułkę i będzie ok.( Zamiast się zastanowić, skąd się ewentualne problemy biorą, i jak inaczej można by im zaradzić). Sama może idealnym przykładem nie jestem, bo funduję sobie 2x w roku kurację ww. najeżonym chemią revalidem, ale u mnie działa on świetnie, nic na to nie poradzę

Też się z tym zgadzam ale takie zachowania skądś się biorą. Lekarze piszą antybole 'na pałę', bo przecież rzuci okiem i od razu wie czy w gardle [ albo gdzie indziej ] jest wirus czy bakteria. Nie zleci badań, bo przecież i tak wyczerpał już limit z NFZ, chociaż mamy marzec.
I kółko się zamyka

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;35931177]wez pigulke, wez pigulke
tak mi sie skojarzylo[/QUOTE]

http://www.youtube.com/watch?v=YU6BfPPusG4 4:47
Stare, dobre czasy

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2012-08-16 o 16:04
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 16:19   #2866
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Się czepiłyśmy tych aminokwasów
Fakt, potrzebujemy jeno 8. Chodziło mi raczej o to, że aminokwasy [ w ilości 18 czy 8] to kropla w morzu witaminowego dobra, które zawiera spirulina.
Się czepiłyśmy, bo jest to modelowy przykład marketingu i nabijania przeciętnego konsumenta w butelkę.
Cytat:
I znowu nie czytasz tego co piszę Suplementy, które polecam są zazwyczaj produkowane przez małe przedsiębiorstwa, których produkty idą w jakość i co najlepsze - POMAGAJĄ. I nie są to doniesienia prasowe tylko historie zwykłych ludzi, którzy dziękują, bo wywinęli się śmierci, albo udało się im zejść z leków farmakologicznych.
(...)
nie wiedziałam że zostaliśmy pozbawieni eurodeputowanego i w ogóle nie zdawałam sobie sprawy, że go mieliśmy.
Co do pogrubionego: nie wiesz nie przygotowujesz, nie stoisz i nie patrzysz na ręce pracownikom. To są jedynie suplementy, które nie są tak obwarowane prawnie, jak chociażby farmaceutyki. Normy, którymi posługują się pracownicy kontroli jakości, mają dość duże granice zarówno ilościowe jak i jakościowe.
A to że ktoś wierzy, że pokonał chorobę, bo pił korzeń jakiegoś zielska albo taplał się z ziołach, dobrze. Ponoć efekt placebo potrafi być mocniejszy niż działających (a niszczących, co innego) farmaceutyków.
Stary 2012-08-16, 16:37   #2867
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Niby wszystko ok, kwestia z czego jest pozyskiwana.
Jeśli zdecydujesz się kiedyś wgłębić w temat i zmienić tabsy np. na płyny, to bombą witaminową - również pod względem wszystkich wit. z grupy B jest sok z głogu
po trzykroć

Cytat:
I muszę się pochwalić, że wczoraj posmarowałam się olejem z pestek malin [dzięki Lou] - cudo nie zapycha, nawilża, delikatnie natłuszcza Kupuję flachę
Też mam, też mam
I lubię

Cytat:
Tak się zastanawiam nad arganowym [coby się odmłodzić ], ale boję się że będzie za tłusty.
Mam, ale mnie zapchał, więc precz z nim od twarzy
Jest dość ciężki, więc niet niet niet
Argan stoi sobie smutny bo go nie używam, więc jeśli chcesz Cindy wypróbować, a nie kupować, to mogę Ci go wysłać

Cytat:
Też się z tym zgadzam ale takie zachowania skądś się biorą. Lekarze piszą antybole 'na pałę', bo przecież rzuci okiem i od razu wie czy w gardle [ albo gdzie indziej ] jest wirus czy bakteria. Nie zleci badań, bo przecież i tak wyczerpał już limit z NFZ, chociaż mamy marzec.
Zgadzam się.
Tak właśnie byłam leczona np. przez laryngologa - "Nie zlecę pani wykonania badań bo WIDZĘ, że nie ma potrzeby".
I recepta na prochy.
I szybkie leczenie tygodniowe.
I efektów brak, problem pozostał, ciągnie się miesiącami.
Stary 2012-08-16, 16:54   #2868
LouLou25
Zakorzenienie

Cindy, czesze sie, ze Ci przypasil duzo jest takich ktore lubie, bardzo moge polecic porzeczkowe ten z czarnej nieoczyszczony cudo faktycznie czarny i pelen paprochow

A propos arganu, to wlasnie sie smaruje od jakiegos czasu prawie codziennie i mnie nie zapycha Ale fakt, ze trzeba znac umiar, 1 kropla do porcji kremu na twarz i szyje i jest git, skora jak pupcia niemowlaka
Natomiast do cielska, to juz hulaj dusza Bardzo dobrze robi dloniom np

Apsik, pytalas o tran chyba...najbardziej lubie kapsulki Mollersa i to wlasnie zamowilam. W lodowce mam pitny, tez Mollersa, no ale ja nie jestem w stanie przelknac, w zadnej kombinacji wiec piguly sa w moim przypadku optymalne, mialam juz nie raz i sobie chwale

Aaaa wlasnie, lniany tez zamowilam, malo, bo tylko 250ml, coby nie ksisl i nie stracil wlasciwosci.
Nava
,na jego niepowtarzalny smaczek mam patent - robie sobie paste twarogowa i jest calkiem do przeklniecia Wyguglaj sobie...

sure. fine. whatever.

Stary 2012-08-16, 17:11   #2869
nafnaf
Zadomowienie

Hej
Witam po tej wspaniałej wolnej środzie Ach, te święta katolickie to jednak dobra rzecz, takie WNMP mogłoby być najlepiej tak z cztery razy do roku
Cytat:
ale za to od kilku dni uskuteczniam nauke tureckiego, taka nowa zajawka wkulam juz ze 100 slowek przy dobrych wiatrach zaden sprzedawca pamiatek mnie w przyszlym roku nie zagnie
Łał Powiedz nam coś po turecku
Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Mnie tez, ale swietnie sie ja czyta, w sensie wyklady Cindy

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;35918807]
a ziolo mam ja [/QUOTE]

Cytat:
Mieszanke kupuje w Lidlu, firmy Sir Edward Tea, pisze herbata ziolowa, ma bodajze 20 saszetek. Dobra Pomocna po obzarciu sie
O, to lecę dzisiaj do Lidla obczajać herbaty
Cytat:
Obawiam sie, ze sukcesywnie dochodzic nam beda inne dziwactwa Juz sa zwierzatka domowe, ziololecznictwo, gderanie o chorobach, kadzidelka, swieczki. Tylko patrzec az beda porcelanowe sloniki, z traba w gore, w dol...krysztalowe kule, lalki, tarot (yy tarota to juz chyba mamy)
No jasne, że mamy I kryształowa kulę też Nie mówiąc już o zwierzakach domowych, bo tych to chyba mamy wywątkowe zatrzęsienie - do wyboru do koloru, do gatunku
Cytat:
BTW wiecie że wróżenie to grzech śmiertelny? ile to człowiek może się ciekawych rzeczy dowiedzieć dzięki wizażowi
Ano, w końcu stoi to w sprzeczności z pierwszym przykazaniem.
Cytat:
Też mam i też polecam

Mam pytania:
1. Ktoś wie, gdzie jest Milka? Coś jej dawno nie było.
2. Dziewczęta wrocławskie Trochę głupio o to pytać w sierpniu, ale powiedzcie mi, kiedy tak mniej więcej się u Was zaczyna jarmark bożonarodzeniowy? Równo ze Świętami, czy jakoś wcześniej? Bo pamiętam, że w tamtym roku się na niego napaliłam, ale nie udało mi się wybrać, więc w tym roku muszę nadrobić
W ogóle, to mój teraźniejszy najulubieńszy krajowy środek transportu, czyli słynny Polskibus, zwiększa ilość połączeń Wro - Wawa - i tylko czekam, aż rzucą do sprzedaży bilety A może nawet któraś z wrocławianek też skorzysta i zrobi sobie wycieczkę do stolycy?

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
And it all begins where it ends
24VII2012
Almost unreal
nafnaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 17:16   #2870
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nafnaf Pokaż wiadomość
Mam pytania:
1. Ktoś wie, gdzie jest Milka? Coś jej dawno nie było.
2. Dziewczęta wrocławskie Trochę głupio o to pytać w sierpniu, ale powiedzcie mi, kiedy tak mniej więcej się u Was zaczyna jarmark bożonarodzeniowy? Równo ze Świętami, czy jakoś wcześniej? Bo pamiętam, że w tamtym roku się na niego napaliłam, ale nie udało mi się wybrać, więc w tym roku muszę nadrobić
W ogóle, to mój teraźniejszy najulubieńszy krajowy środek transportu, czyli słynny Polskibus, zwiększa ilość połączeń Wro - Wawa - i tylko czekam, aż rzucą do sprzedaży bilety A może nawet któraś z wrocławianek też skorzysta i zrobi sobie wycieczkę do stolycy?
1. A dziś widziałam jurkowego avka w klubie
2. Wydaje mi się, że gdzieś na początku grudnia już rusza a kończy się w wigilię +/- kilka dni.
Ja w stolycy będę za jakiś miesiąc, dwa, ale nic nie gwarantuje bo znając firmę to przyjadę rano, posiedzę z 10h na szkoleniach i będę lecieć z wywieszonym ozorem na dworzec
Stary 2012-08-16, 17:38   #2871
zania
Matka buldoga

Cytat:
. Tylko patrzec az beda porcelanowe sloniki, z traba w gore,
Mam 8 Z traba w dol sie nie kupuje, zawsze ma stac

Cytat:
W sumie co ja się tak dopytuję, jakbym święta była i nie osłabiała włosów farbowaniem na blond
Może jakąś płukankę na wzmocnienie piór sobie zrobimy?
Tylko że mi się nie chce
U mnie z plukanka w ciemno (co w ciemno, co ja tu napisalam , ) tzn u mnie plukanka odpada... bom zebra, jak to okreslila mnie jedna klientka

Przypomnialo mi sie...Milko mialas powiedziec, po co ci byly potrzebne bursztyny

Aaa, Milka ma zapieprz w pracy, wiec rzadko zaglada, pozniej jej sie urlop zaczyna wiec teraz ostro pracuje

Edytowane przez zania
Czas edycji: 2012-08-16 o 17:41
zania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 20:03   #2872
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Co do pogrubionego: nie wiesz nie przygotowujesz, nie stoisz i nie patrzysz na ręce pracownikom. To są jedynie suplementy, które nie są tak obwarowane prawnie, jak chociażby farmaceutyki. Normy, którymi posługują się pracownicy kontroli jakości, mają dość duże granice zarówno ilościowe jak i jakościowe.
A to że ktoś wierzy, że pokonał chorobę, bo pił korzeń jakiegoś zielska albo taplał się z ziołach, dobrze. Ponoć efekt placebo potrafi być mocniejszy niż działających (a niszczących, co innego) farmaceutyków.
Zapewne, przecież papier wszystko przyjmie. Aczkolwiek jeśli coś były przetestowane na obecność tego czy tamtego, podana jest norma i wiadomo jak to wygląda nie rozumiem po co podważać kompetencje działa specyfiku. Dla zasady? Bo u nas wszystko jest be?

Jeśli masz wyrok, medycyna konwencjonalna rozkłada ręce, przerzucasz się na naturę i po jakimś czasie jest Ci lepiej, ba! zdrowiejesz, to NIKT mi nie powie, ze to efekt placebo.

Cytat:

Mam, ale mnie zapchał, więc precz z nim od twarzy
Jest dość ciężki, więc niet niet niet
Argan stoi sobie smutny bo go nie używam, więc jeśli chcesz Cindy wypróbować, a nie kupować, to mogę Ci go wysłać
Chętnie zgadamy się na priv, bo zgubiłam gdzie ładowarkę, tel się rozładował i nie mam kontaktu ze światem póki co

Cytat:
Cindy, czesze sie, ze Ci przypasil duzo jest takich ktore lubie, bardzo moge polecic porzeczkowe ten z czarnej nieoczyszczony cudo faktycznie czarny i pelen paprochow

A propos arganu, to wlasnie sie smaruje od jakiegos czasu prawie codziennie i mnie nie zapycha Ale fakt, ze trzeba znac umiar, 1 kropla do porcji kremu na twarz i szyje i jest git, skora jak pupcia niemowlaka
Natomiast do cielska, to juz hulaj dusza Bardzo dobrze robi dloniom np
obaczym, może i mnie przypasuje

Cytat:
Aaa, Milka ma zapieprz w pracy, wiec rzadko zaglada, pozniej jej sie urlop zaczyna wiec teraz ostro pracuje
A myślałam, że już wyjechała na urlop

A ja tymczasem uciekam ogarnąć mieszkanie, a później wybywam na spotkanie z Psiapsiółą
Miłego wieczoru
Stary 2012-08-16, 20:26   #2873
201609062117
Konto usunięte

ha! tempem emeryta ubiegłam dwa kółka w parku prawie dostałam zawału, ale się udało

Cytat:
Zapewne, przecież papier wszystko przyjmie. Aczkolwiek jeśli coś były przetestowane na obecność tego czy tamtego, podana jest norma i wiadomo jak to wygląda nie rozumiem po co podważać kompetencje działa specyfiku. Dla zasady? Bo u nas wszystko jest be?
a przepraszam bardzo, gdzie napisałam że u nas jest wszystko be i fe raczej farmakopea i normy jakościowe nie są stricte polskie, część "przepisów" jest żywcem przetłumaczona z angielskiego i nie przefiltrowana przez nasze realia.
Cytat:
Jeśli masz wyrok, medycyna konwencjonalna rozkłada ręce, przerzucasz się na naturę i po jakimś czasie jest Ci lepiej, ba! zdrowiejesz, to NIKT mi nie powie, ze to efekt placebo.
I mi nikt nie powie, że jest to efekt działania ziółek. Ostatnio przeczytałam, że cudem jest, że przy takiej ilości przemian komórkowych w naszym organizmie niektóre zaczynają świrować i zamiast umierać rozmnażają się. Jak to autor ujął: pech. Więc jak równie nieprzewidywalnie zaczęły się rozrastać to tak samo mogą wrócić do funkcji pierwotnej, czyli umrzeć. I mamy cud.

Edytowane przez 201609062117
Czas edycji: 2012-08-16 o 20:28
Stary 2012-08-16, 21:34   #2874
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Łał Powiedz nam coś po turecku
Znam troche slowek, nauczylam sie tez czytac ichni alfabet i konstruowac liczbe mnoga, ale calego zdania jako takiego jeszcze sklecic nie potrafie Moge sie przywitac: merhaba, ale jako slowo wole staromuzulmanskie salam alejkum
Cytat:
zawsze ma stac

skojarzylo mi sie = jeszcze nie zdziwaczalam do reszty

a tymczasem sie oddale na spoczynek, padnietam

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2012-08-16 o 21:36
Stary 2012-08-16, 21:44   #2875
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 8 Z traba w dol sie nie kupuje, zawsze ma stac
Bo trąba zawsze stać powinna

Cytat:
U mnie z plukanka w ciemno (co w ciemno, co ja tu napisalam , ) tzn u mnie plukanka odpada... bom zebra, jak to okreslila mnie jedna klientka
Aaa no chyba że
Też byłam kiedyś zebrą... a potem było więcej pasemek i więcej, aż przestały być widoczne bo zrobiła się jednolita tafla blondu i już tak zostało

Cytat:
Chętnie zgadamy się na priv, bo zgubiłam gdzie ładowarkę, tel się rozładował i nie mam kontaktu ze światem póki co
Dopsz
Argan będzie sobie stał (jak trąba słonia) i czekał

Cytat:
A ja tymczasem uciekam ogarnąć mieszkanie, a później wybywam na spotkanie z Psiapsiółą
Miłego wieczoru
Ja właśnie od psiapsióły wróciłam.
Popiły likieru i się cieszyły jak gupie bez powodu... lubię taki stan

Cindy, bratek + melisa to faktycznie dobre połączenie
I o niebo lepiej smakuje.
Senkju

A Agryflosu na DOZie nie było, co nie przeszkodziło mi zakupić innej herbatki - wzmacniającej
Bo wszyscy mają zioło...

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Znam troche slowek, nauczylam sie tez czytac ichni alfabet i konstruowac liczbe mnoga, ale calego zdania jako takiego jeszcze sklecic nie potrafie Moge sie przywitac: merhaba, ale jako slowo wole staromuzulmanskie salam alejkum
To coś jak shalom aleichem
Chociaż jak przeczytałam dziś Twoje salam stwierdziłam, że jest to "wstałam", tylko z zaspania Ci nie wyszło
Stary 2012-08-16, 22:24   #2876
Rilla82
Zakorzenienie

Wiecie co, zaraz mnie coś weźmie i trafi i kto wie, może trafię do Australii szybciej niż Pinki.

http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/zus...zl_273778.html

Aż chce się rzec:
http://www.myfacewhen.net/view/3131-nothing-to-do-here
Stary 2012-08-16, 22:28   #2877
bridgeta
Zadomowienie

Cytat:

W ogóle anonsuję się wstępnie na 7 września Będę prawdopodobnie w Toronto i chętnie bym coś z Tobą spiła
No wiesz, myślałam, że pójdziemy grzecznie na pierniki, ale skoro nalegasz... Oczywiście jestem jak najbardziej za!

Co do suplementacji to pijam tylko magnez. Ogólnie nie biorę żadnych leków, w tym przeciwbólowych - jak przez rok zjem 5 apapów i 2 nospy to dużo. Wychodzę z założenia, że moja wątroba dostaje i tak w kość z innych powodów
Tak jak dziewczyny mówiłyście - grunt to racjonalne odżywianie, przede wszystkim sporo warzyw. Ja np właściwie w ogóle nie choruję, raz dwa razy w roku złapię jakieś przeziębienie i wsio.

Właśnie wróciłam znad jeziorka - zaliczyłam wieczorną kąpiel. Woda boska, cieplejsza niż powietrze

Everyone I know is getting married or pregnant.
I'm just getting awesome.
bridgeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 22:37   #2878
Apsik13
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, zaraz mnie coś weźmie i trafi i kto wie, może trafię do Australii szybciej niż Pinki.

Cycek mi opadł....
A drugi za nim
Eh, aż się komentować nie chce....

Cytat:
Napisane przez bridgeta Pokaż wiadomość
No wiesz, myślałam, że pójdziemy grzecznie na pierniki, ale skoro nalegasz... Oczywiście jestem jak najbardziej za!
Uwielbiam pierniki!!!!!!
Że też nie pomyślałam o tym, że Ty Brid możesz skrzynkami wręcz wysyłać nam tę dobroć do domów
Stary 2012-08-16, 22:41   #2879
nafnaf
Zadomowienie

Cytat:
2. Wydaje mi się, że gdzieś na początku grudnia już rusza a kończy się w wigilię +/- kilka dni.
Ja w stolycy będę za jakiś miesiąc, dwa, ale nic nie gwarantuje bo znając firmę to przyjadę rano, posiedzę z 10h na szkoleniach i będę lecieć z wywieszonym ozorem na dworzec
Thx za oświecenie
Pinki, to daj znać chociaż, na który to dworzec z wywieszonym ozorem będziesz leciała Bo jak na Centralny, to nie przepuszczę okazji, żeby Cię na pociąg odstawić i Ci chusteczką z peronu pomachać A może nawet jakąś kawkę czy coś takiego w tym szaleńczym biegu udałoby się zaliczyć
Cytat:
Przypomnialo mi sie...Milko mialas powiedziec, po co ci byly potrzebne bursztyny
Na nalewkę? A nie, to chyba Cindy robi nalewki bursztynowe
Cytat:
No tak, ten urlop to chyba we wrześniu miał być, jeśli dobrze pamiętam
Cytat:
To drugie przywitanie fajniejsze Brzmi jak jakieś zaklęcie

Rillko, jak Ginior?

Cytat:

Zrobiłaś mi wieczór
Cytat:
Że też nie pomyślałam o tym, że Ty Brid możesz skrzynkami wręcz wysyłać nam tę dobroć do domów
Brid może wysyłać pierniki, nava zioło, Cindy bursztyny, Lou nalewki... Dla każdego coś miłego

Napełnijmy pustą miskę
19VI2011
And it all begins where it ends
24VII2012
Almost unreal

Edytowane przez nafnaf
Czas edycji: 2012-08-16 o 22:46
nafnaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 22:50   #2880
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:

Rillko, jak Ginior?
Szwy jej się oczywiście po raz enty rozlazły, ale oko zdążyło się już trochę podgoić i dziś lekarz zadecydował, żeby nie zakładać nowych (zresztą nie bardzo jest jak, powiekę ma już jak ser szwajcarski) i może nie będzie aż tak bardzo drażnić rzęsami gojącego się oczka. Natomiast pies czuje się dobrze, nie może się za kontaktować z Roksi, przez co nudzi się jak... mops . Chętnie by pobrykała, a tu tymczasem trzeba nosić kołnierz, ponoć co najmniej do października...

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:

Brid może wysyłać pierniki, nava zioło, Cindy bursztyny, Lou nalewki... Dla każdego coś miłego
A to ja poproszę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości