|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. IV
Cytat:
![]() Co do wątróbki, to podałam jedynie jako przykład, ale żelazo mamy chociażby w tofu, soi, soczewicy, orzechach...wystarczająco wegetariańsko? Tak z ciekawości spojrzałam na skład revalidu i oczywiście mamy listę substancji czynnych ale oprócz tego są barwniki (E 132, E 104) i żelatyna. A wedle mojej wiedzy żelatyna jest be fe dla wegetarian. Dziwi mnie to, że ludzie wolą łykać garść tabletek dziennie niż zjeść marchewkę (czyt. odrobinę zmienić dietę). Zwłaszcza że są to suplementy, które nie zastąpią prawidłowego odżywiania
|
|
|
|
|
#2852 | ||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() I nie jest remedium na wszystko - ma określone właściwości. Cytat:
Cytat:
Poza tym nie jestem wegetarianką. A jeśli są kapsułki, których otoczka jest z żelatyny, zawsze można ją rozparcelować, proszek sypnąć na łyżeczkę i popić wodą Wszystko zależy od tego czy się CHCE ![]() Cytat:
Nigdy nie twierdziłam, że suplementy zastąpią zdrowe odżywianie - warto jeść zdrowo, ruszać się, ale przy okazji RÓWNIEŻ suplementować dietę. Bo nie oszukujmy się, ale ilość zjedzenia tofu/ciecierzycy czy czegoś innego by zapewnić optymalną ilość witamin/mikro/makroelementów nie jest możliwa.
|
|
|
#2853 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A czemu, a czemu?
Melisę mam, to wybełtam wieczorem jedno z drugim ![]() Może szybciej zasnę i nie będę siedziała nocami w necie ![]() Cytat:
I tym będę odpowiadać na pytania: "jezu, co to jest i po co??" ![]() Cytat:
Ale z radością skupię się na tańszych Cytat:
Ale tylko jak się nie przypudruję ![]() Cytat:
![]() A ja (kiedy miałam jeszcze naturalny kolor włosów) moczyłam włosy w rumianku i lipie - ładny był połysk i rozjaśnione pasma... stare czasy... Cytat:
![]() Moja witamina jest w normalnych tabletkach, czyli nie w kapsułkach i tego... nie wiem ![]() Proponuję założyć osobny wątek na nasze pogawędki o zdrowiu, pielęgnacji i suplementacji - wszystko byłoby w jednym miejscu ![]() Nawet Cindy pomysł na tytuł podsunęła - "Wszyscy mają zioło, mam i ja"
|
|
#2854 | ||||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
A rumianek i melisa to 'bezpieczne' ziółka, które z fiołkiem nie wchodzą w interakcje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale jest pomocna i to bardzo Cytat:
potem nic - włoski schną i też płukałam w romaszce ![]() Cytat:
Dlatego zeszłyśmy z Mamą np. z nieśmiertelnego rutinoscorbinu na rzecz aceroli właśnie [ ale tej 'prawdziwej' z Sanbiosa, a nie specyfiku o nazwie handlowej 'Acerola', który ma tej konkretnej aceroli jak na lekarstwo ]. B-complex też staramy się zastąpić czymś innym.Daj linka do tabsów- obaczym czym się raczysz ![]() Cytat:
|
|
|
#2855 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do pogrubionego: chciałabym to zobaczyć Cytat:
|
|||
|
|
|
#2856 | |||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma sprawy, mogę cyknąć zdjęcie właśnie w taki sposób od kilki dni łykam rezweratrol, odkąd przeszła mi ochota na winogrona i czerwone wino Cytat:
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam, oj tam, nie klocic mi sie tu
![]() wszystko jest dla ludzi tez jestem zdania, ze najlepiej to dobrze i zdrowo zjesc popijajac mineralna, tylko czasem jak przekrawam takiego 'swiezego' pomidorka, (ktory wali a po 2 dniach plesnieje od nadmiaru chemii) to wole lyknac procha, tego czy innego
|
|
#2858 | |
|
Lux Mundi
|
No też
ale nikt tu się nie kłóci Lou Kulturalna wymiana zdań ![]() Po prostu Pink chciałabym narzucić mi swoją wizję 'zdrowego życia', bo nie zgadza się z moją i tyle Ale ja się nie dam ![]() Cytat:
![]() O tym mówiłam właśnie przy marchewkach
|
|
|
#2859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się zagłębię w jego ziołolecznictwo ![]() Cytat:
![]() Teraz zamówiłam sobie o to: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p55463-Vit...abletki_60_szt Wcześniej miałam B też z tej firmy tyle, że nie Forte. Co spiruliny - łykałam, ale przestałam. Obecnie sproszkowaną dodaję do glinki białej i robię maskę bo zapachu glona solo nie jestem w stanie wytrzymać
|
|
#2860 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
No oczywiście, że w moim, ale zdziwię Cię nie tylko. Wiem, że przemysł farmaceutyczny robi cuda, żeby utwierdzić nas w przekonaniu, że suplementacja jest niezbędna i wmawia przeciętnemu konsumentowi, jakie to cuda są w składzie (chociażby aminokwasy we wspomnianej wcześniej spirulinie) i jak będzie zdrowy
|
||
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Fkurfiają mnie te trupie czachy
![]() No więc tak: Vit. B compositum Forte Hecpharma, biorę z DOZu.
|
#2862 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Konto usunięte
|
wez pigulke, wez pigulke
![]() tak mi sie skojarzylo |
|
|
|
#2865 | ||||||
|
Lux Mundi
|
Swego rodzaju Biblia ziołolecznictwa to 'Wróćmy do ziół' Klimuszki, polecam
![]() Cytat:
Jeśli zdecydujesz się kiedyś wgłębić w temat i zmienić tabsy np. na płyny, to bombą witaminową - również pod względem wszystkich wit. z grupy B jest sok z głogu ![]() Cytat:
A sypką używam jako delikatnego peelingu - zapach mi nie przeszkadza I muszę się pochwalić, że wczoraj posmarowałam się olejem z pestek malin [dzięki Lou nie zapycha, nawilża, delikatnie natłuszcza Kupuję flachę ![]() Tak się zastanawiam nad arganowym [coby się odmłodzić ], ale boję się że będzie za tłusty.Cytat:
![]() Fakt, potrzebujemy jeno 8. Chodziło mi raczej o to, że aminokwasy [ w ilości 18 czy 8] to kropla w morzu witaminowego dobra, które zawiera spirulina. Cytat:
z uwagi na to, że odnosiłam się konkretnie do E120.Cytat:
I znowu nie czytasz tego co piszę Suplementy, które polecam są zazwyczaj produkowane przez małe przedsiębiorstwa, których produkty idą w jakość i co najlepsze - POMAGAJĄ. I nie są to doniesienia prasowe tylko historie zwykłych ludzi, którzy dziękują, bo wywinęli się śmierci, albo udało się im zejść z leków farmakologicznych.Co więcej - fitoteriapia została wyeliminowana z siatki na medycynie i taki pseudo lekarzyna jeden z drugim potrafi Ci powiedzieć, że sproszkowany błonnik powoduje zaparcia A przemysł farmaceutyczny robi co tylko może, żeby naturalne specyfiki dopakować chemią, sprzedać pod nazwą 'eco' w niższej cenie i doprowadzić do upadku firm, które robią dużo dobrego. Taka sama polityka jest stosowana względem sklepów zielarsko - medycznych. Są takie obostrzenia, że głowa mała- i to nie tylko ze strony nadzoru farmaceutycznego. Między innymi dzięki rządom obecnej partii zostaliśmy pozbawieni eurodeputowanego, który bronił interesów przemysłu zielarskiego w Unii. A co do przekonania co jest lepsze - suplementacja czy jej brak, okaże się w przyszłości. Ale niech ludzie mają wybór, bo uważam, że lepiej zapobiegać niż leczyć. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Też się z tym zgadzam ] jest wirus czy bakteria. Nie zleci badań, bo przecież i tak wyczerpał już limit z NFZ, chociaż mamy marzec.I kółko się zamyka ![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;35931177]wez pigulke, wez pigulke ![]() tak mi sie skojarzylo[/QUOTE] http://www.youtube.com/watch?v=YU6BfPPusG4 4:47![]() Stare, dobre czasy
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2012-08-16 o 16:04 |
||||||
|
|
|
#2866 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Co do pogrubionego: nie wiesz nie przygotowujesz, nie stoisz i nie patrzysz na ręce pracownikom. To są jedynie suplementy, które nie są tak obwarowane prawnie, jak chociażby farmaceutyki. Normy, którymi posługują się pracownicy kontroli jakości, mają dość duże granice zarówno ilościowe jak i jakościowe.A to że ktoś wierzy, że pokonał chorobę, bo pił korzeń jakiegoś zielska albo taplał się z ziołach, dobrze. Ponoć efekt placebo potrafi być mocniejszy niż działających (a niszczących, co innego) farmaceutyków. |
||
|
|
|
#2867 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I lubię ![]() Cytat:
![]() Jest dość ciężki, więc niet niet niet ![]() Argan stoi sobie smutny bo go nie używam, więc jeśli chcesz Cindy wypróbować, a nie kupować, to mogę Ci go wysłać ![]() Cytat:
Tak właśnie byłam leczona np. przez laryngologa - "Nie zlecę pani wykonania badań bo WIDZĘ, że nie ma potrzeby". I recepta na prochy. I szybkie leczenie tygodniowe. I efektów brak, problem pozostał, ciągnie się miesiącami.
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Cindy, czesze sie, ze Ci przypasil
![]() A propos arganu, to wlasnie sie smaruje od jakiegos czasu prawie codziennie i mnie nie zapycha Natomiast do cielska, to juz hulaj dusza Bardzo dobrze robi dloniom np Apsik, pytalas o tran chyba...najbardziej lubie kapsulki Mollersa i to wlasnie zamowilam. W lodowce mam pitny, tez Mollersa, no ale ja nie jestem w stanie przelknac, w zadnej kombinacji Aaaa wlasnie, lniany tez zamowilam, malo, bo tylko 250ml, coby nie ksisl i nie stracil wlasciwosci. Nava,na jego niepowtarzalny smaczek mam patent - robie sobie paste twarogowa i jest calkiem do przeklniecia
|
#2869 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam po tej wspaniałej wolnej środzie Ach, te święta katolickie to jednak dobra rzecz, takie WNMP mogłoby być najlepiej tak z cztery razy do roku![]() Cytat:
Powiedz nam coś po turecku![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;35918807] a ziolo mam ja [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie mówiąc już o zwierzakach domowych, bo tych to chyba mamy wywątkowe zatrzęsienie - do wyboru do koloru, do gatunku![]() Cytat:
Cytat:
Mam pytania: 1. Ktoś wie, gdzie jest Milka? Coś jej dawno nie było. 2. Dziewczęta wrocławskie Trochę głupio o to pytać w sierpniu, ale powiedzcie mi, kiedy tak mniej więcej się u Was zaczyna jarmark bożonarodzeniowy? Równo ze Świętami, czy jakoś wcześniej? Bo pamiętam, że w tamtym roku się na niego napaliłam, ale nie udało mi się wybrać, więc w tym roku muszę nadrobić W ogóle, to mój teraźniejszy najulubieńszy krajowy środek transportu, czyli słynny Polskibus, zwiększa ilość połączeń Wro - Wawa - i tylko czekam, aż rzucą do sprzedaży bilety
|
|||||
|
|
|
#2870 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Wydaje mi się, że gdzieś na początku grudnia już rusza a kończy się w wigilię +/- kilka dni. Ja w stolycy będę za jakiś miesiąc, dwa, ale nic nie gwarantuje bo znając firmę to przyjadę rano, posiedzę z 10h na szkoleniach i będę lecieć z wywieszonym ozorem na dworzec
|
|
|
|
|
#2871 | |
|
Matka buldoga
|
Mam 8
![]() Cytat:
![]() Przypomnialo mi sie...Milko mialas powiedziec, po co ci byly potrzebne bursztyny ![]() Aaa, Milka ma zapieprz w pracy, wiec rzadko zaglada, pozniej jej sie urlop zaczyna wiec teraz ostro pracuje
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2012-08-16 o 17:41 |
|
|
|
|
#2872 | ||||
|
Lux Mundi
|
Cytat:
Jeśli masz wyrok, medycyna konwencjonalna rozkłada ręce, przerzucasz się na naturę i po jakimś czasie jest Ci lepiej, ba! zdrowiejesz, to NIKT mi nie powie, ze to efekt placebo. Cytat:
zgadamy się na priv, bo zgubiłam gdzie ładowarkę, tel się rozładował i nie mam kontaktu ze światem póki co ![]() Cytat:
obaczym, może i mnie przypasuje ![]() Cytat:
![]() A ja tymczasem uciekam ogarnąć mieszkanie, a później wybywam na spotkanie z Psiapsiółą ![]() Miłego wieczoru
|
|
|
#2873 | |
|
Konto usunięte
|
ha! tempem emeryta ubiegłam dwa kółka w parku
Cytat:
raczej farmakopea i normy jakościowe nie są stricte polskie, część "przepisów" jest żywcem przetłumaczona z angielskiego i nie przefiltrowana przez nasze realia. I mi nikt nie powie, że jest to efekt działania ziółek. Ostatnio przeczytałam, że cudem jest, że przy takiej ilości przemian komórkowych w naszym organizmie niektóre zaczynają świrować i zamiast umierać rozmnażają się. Jak to autor ujął: pech. Więc jak równie nieprzewidywalnie zaczęły się rozrastać to tak samo mogą wrócić do funkcji pierwotnej, czyli umrzeć. I mamy cud. Edytowane przez 201609062117 Czas edycji: 2012-08-16 o 20:28 |
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Znam troche slowek, nauczylam sie tez czytac ichni alfabet i konstruowac liczbe mnoga, ale calego zdania jako takiego jeszcze sklecic nie potrafie
Moge sie przywitac: merhaba, ale jako slowo wole staromuzulmanskie salam alejkum ![]() ![]() skojarzylo mi sie = jeszcze nie zdziwaczalam do reszty a tymczasem sie oddale na spoczynek, padnietam
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2012-08-16 o 21:36 |
|
|
|
#2875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Bo trąba zawsze stać powinna
Cytat:
Też byłam kiedyś zebrą... a potem było więcej pasemek i więcej, aż przestały być widoczne bo zrobiła się jednolita tafla blondu i już tak zostało ![]() Cytat:
![]() Argan będzie sobie stał (jak trąba słonia) i czekał ![]() Cytat:
Popiły likieru i się cieszyły jak gupie bez powodu... lubię taki stan ![]() Cindy, bratek + melisa to faktycznie dobre połączenie I o niebo lepiej smakuje. Senkju A Agryflosu na DOZie nie było , co nie przeszkodziło mi zakupić innej herbatki - wzmacniającej![]() Bo wszyscy mają zioło... ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() Chociaż jak przeczytałam dziś Twoje salam stwierdziłam, że jest to "wstałam", tylko z zaspania Ci nie wyszło
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, zaraz mnie coś weźmie i trafi i kto wie, może trafię do Australii szybciej niż Pinki.
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/zus...zl_273778.html Aż chce się rzec: http://www.myfacewhen.net/view/3131-nothing-to-do-here |
|
|
|
#2877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście jestem jak najbardziej za! Co do suplementacji to pijam tylko magnez. Ogólnie nie biorę żadnych leków, w tym przeciwbólowych - jak przez rok zjem 5 apapów i 2 nospy to dużo. Wychodzę z założenia, że moja wątroba dostaje i tak w kość z innych powodów ![]() Tak jak dziewczyny mówiłyście - grunt to racjonalne odżywianie, przede wszystkim sporo warzyw. Ja np właściwie w ogóle nie choruję, raz dwa razy w roku złapię jakieś przeziębienie i wsio. Właśnie wróciłam znad jeziorka - zaliczyłam wieczorną kąpiel. Woda boska, cieplejsza niż powietrze
|
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A drugi za nim ![]() Eh, aż się komentować nie chce.... Cytat:
Że też nie pomyślałam o tym, że Ty Brid możesz skrzynkami wręcz wysyłać nam tę dobroć do domów
|
|
#2879 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pinki, to daj znać chociaż, na który to dworzec z wywieszonym ozorem będziesz leciała Bo jak na Centralny, to nie przepuszczę okazji, żeby Cię na pociąg odstawić i Ci chusteczką z peronu pomachać A może nawet jakąś kawkę czy coś takiego w tym szaleńczym biegu udałoby się zaliczyć![]() Cytat:
A nie, to chyba Cindy robi nalewki bursztynowe![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rillko, jak Ginior? Cytat:
Zrobiłaś mi wieczór ![]() Cytat:
Dla każdego coś miłego
Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2012-08-16 o 22:46 |
||||||
|
|
|
#2880 | |
|
Zakorzenienie
|
Szwy jej się oczywiście po raz enty rozlazły, ale oko zdążyło się już trochę podgoić i dziś lekarz zadecydował, żeby nie zakładać nowych (zresztą nie bardzo jest jak, powiekę ma już jak ser szwajcarski) i może nie będzie aż tak bardzo drażnić rzęsami gojącego się oczka. Natomiast pies czuje się dobrze, nie może się za kontaktować z Roksi, przez co nudzi się jak... mops
. Chętnie by pobrykała, a tu tymczasem trzeba nosić kołnierz, ponoć co najmniej do października...![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wszystko zależy od tego czy się CHCE 

A rumianek i melisa to 'bezpieczne' ziółka, które z fiołkiem nie wchodzą w interakcje 

, co nie przeszkodziło mi zakupić innej herbatki - wzmacniającej