Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 21:12   #4351
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Lucy- piękny dzień
dziękuję za info
przyznam się, że się boję bo nie wiem czy pamiętacie,że byłam już u gin 2 tygodnie po porodzie aby obejrzała niegojące się cięcie i okazało się, że cięcie to mały pikuś gorzej, że coś tam na macicy wyszukała...
dała tabletki na oczyszczenie- zobaczymy co tam teraz wypatrzy...
wtedy mówiła mi, że mogę krwawić 6 tygodni- że to po porodzie dopuszczalne

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-08-16 o 21:14
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 21:18   #4352
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Perse a co Ci da wiedza dlaczego tak się stało
Może ktoś w tym miał jakiś plan, zamysł.
Ja też się zastanawiam nad tym, dlaczego mi wody odeszły, ale z drugiej strony nie wiem czy chcę wiedzieć, bo co by było gdyby okazało się, że to ja zawiniłam

Najważniejsze, że Twój synek jest tam szczęśliwy i nic mi nie brakuje.
Wiem, że łatwo się mówi, ale sama jeszcze tego do końca nie przeszłam i nie umiem się z tym pogodzić.
Czasem myślę, że gdybym umarła szybciej bym się z nim zobaczyła.. Ale z drugie strony mam TŻta i Stasia teraz im jestem potrzebna, a ON zaczeka.

Dzieli nas już tylko czas..
Oj fiolus, wiele... Po pierwsze z czysto medycznego punktu widzenia, wiedziałabym, co zawaliło, na co zwracać uwagę, itd.
Po drugie - jak już tu pisałam. Poznanie powodu śmierci dziecka niejako pomaga się z nią pogodzić. A tak do końca życia będzie to niewiadoma.
Nawet już mi nie chodzi o niczyją winę, po prostu, ja chyba jestem takim typem, że nie spocznę, póki się nie dowiem. Dlatego sama sobie próbuję to tłumaczyć, czytam o tym, itd. Ale czuję, że tu się nie dowiem i już, i będę się musiała z tym pogodzić.

Ja też myślę o tym, że jak umrę, to się z nim spotkam. Ale wolę się nie zagłębiać w te myśli.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 21:22   #4353
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Mamusie- mam kilka pytań na szybko
1) jak długo krwawiłyście po porodzie? mam dzisiaj 7 tydzień od porodu i nadal krwawię, po 27 dniach krwawienie się zwiększyło (uznałam, że to chyba @) potem było mniejsze, dzisiaj znowu coś więcej...a gdyby miała przyjść kolejna @ to jeszcze czas...
czuję, że coś nie tak -jjakiś dziwny zapach ma ta krew..., w sobotę chciałabym pojechać na wizytę do gin...
2) czy szczepicie swoje maluchy jakimiś dodatkowymi szczepionkami?
3) W jakim ułożeniu Wasze niemowlaki spały w pierwszych miesiącach zwłaszcza w nocy?
Kasię układałam na boku, za plecy dawałam rogal, teraz w dzień jak się "odbija" to kładę ją na plecach a ona przez sen obraca się na wszystkie strony, nie wiem czy mogę jej na to pozwolić w nocy - zwłaszcza, że nie zawsze się jej "odbije" a z drugiej strony widzę, że ona chce się poruszać i jak ją przyblokuję tym rogalem to niezbyt zadowolona....
AD1 ja krwawiłam jakies 4 tyg, ale to ponoć u każdej inaczej. U mnie pod koniec też mi się wydawało, że zapach jest dziwnie nieprzyjemny...taki dziwny...(i miałam schiy, że coś mi w środku zostało i gnije...ale dzwoniłam do lekarza, i uspokoił, że jak nie ma temp i bólu to nic się nie dzieje. A Ty już byłaś na kontroli? Co mówił Twój gin?
AD2 my mamy 6w1, mają ponoć lepsze szczepionki niż te darmowe...żadnych dodatkowych nie braliśmy
AD3 Nasz Julek na początku spał też na boczku(nie dało się nawet go położyć na plecy bo automatycznie leciał na bok, taką miał jeszcze pozycję chyba z brzucha), potem zaczął na pleckach

ja też miałam staniki Alles - są superanckosuperowe

co do księży, to my też mamy nie miłe wspomnienia, raz nawet zostaliśmy wyklęci... ale oni mi "wiszą" z tymi ich zboczeniami, naukami,pouczeniami, wymądrzeniami itp mamy swojego znajomego staruszka zakonnika i zawsze możemy z nim porozmawiać jak czujemy potrzebę...warto mieć kogoś takiego

Witam
powoli dochodzę do normy w pracy (po kombeku po 2 mcach)na szczęście dużo sie nie dzieje, bo większość na urlopach, uff

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 21:45   #4354
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:

pochwal się jakie sprzęty wybrałaś do kuchni
ja jestem obecnie na etapie zielono-waniliowej kuchni- zobaczymy czy mi się nie pozmienia
chcę z aringstona bo mają piękny i niepotwarzalny desing
Cytat:
1) jak długo krwawiłyście po porodzie? mam dzisiaj 7 tydzień od porodu i nadal krwawię, po 27 dniach krwawienie się zwiększyło (uznałam, że to chyba @) potem było mniejsze, dzisiaj znowu coś więcej...a gdyby miała przyjść kolejna @ to jeszcze czas...
czuję, że coś nie tak -jjakiś dziwny zapach ma ta krew..., w sobotę chciałabym pojechać na wizytę do gin...
3) W jakim ułożeniu Wasze niemowlaki spały w pierwszych miesiącach zwłaszcza w nocy?
Kasię układałam na boku, za plecy dawałam rogal, teraz w dzień jak się "odbija" to kładę ją na plecach a ona przez sen obraca się na wszystkie strony, nie wiem czy mogę jej na to pozwolić w nocy - zwłaszcza, że nie zawsze się jej "odbije" a z drugiej strony widzę, że ona chce się poruszać i jak ją przyblokuję tym rogalem to niezbyt zadowolona....
1 w pierwszej ciąży ponad 6 tygodni, tak jest, że krwawienie ustaje, nasila się i tak na zmianę
2 szczepienia podstawowe
3 daj jej trochę swobody
Cytat:
mamusie na rozpakowaniu- moja rada- do listy zakupów dopiszcie porządny biustonosz
ja kupiłam przed rozpakowaniem dwa (biały i czarny) takie najzwyklejsze bawełniane i okazały się porażką...
źle leżały, nie przepuszczały powietrza, piersi miałam wiecznie spocone i w efekcie chodziłam cały czas bez biustonosza, na wyjścia(czyt do lekarza bo nigdzie indziej nie wychodziłam raczej) zakładałam zwykły a jak byli goście to zakładałam ten nieszczęsny do karmienia
ostatnio na szybkich zakupach wzbogaciłam się o stanik z Alles i naprawdę polecam...zastanawiam się nad drugim z tej firmy
ulga dla piersi, dobrze podtrzymywane mniej bolą i na pewno noszenie ich w cyckonoszu ma wpływ na ich późniejszy wygląd....
pisałam już o tym jak urodziłam Kacperka, te zwykłe to szmatławce
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35935074]Kariotypy prawidłowe.
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dzisiaj mieliśmy dzień pełen wrażeń. Zainspirowani Inutilkowym wypadem na basen, wzięliśmy Emilkę do aquaparku Mała zadowolona, chociaż za bardzo nie ogarniała tak wielkiej wanienki Później zwiedzaliśmy park dinozaurów Po powrocie padliśmy ze zmęczenia i spaliśmy do 19:00.
focisze są?
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 21:53   #4355
Konto usunięte

A ja po #-porodzie plamiłam 3,5 tygodnia (coraz mniej i mniej), po czym nastąpił mega krwotok [pojechałam na IP, bo naprawdę bardzo się bałam], co do którego do dziś nie jestem pewna, czy był to nawrót plamień czy @, a potem wróciły idealne 28-dniowe cykle.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 21:55   #4356
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Przepraszam, że tylko niektórym coś napiszę ale ostatnio jestem do tyłu z wątkiem..mój syneczek w dzień już prawie nie śpi i chce być ciągle zabawiany więc nie mam na kompa za bardzo czasu..

Perse ja tam się cieszę tym że u Ciebie kariotypy są w porządku..aczkolwiek rozumiem Twoją przemożną chęć poznania przyczyny....

Lucy super dzień spędziliście

Fiol super pierwsze ciuszki

Zeberka
1. Ja miałam krocej krwawienie ale na koniec tez miało dziwny zapach i też myślałam jak Wieka że mi tam coś gnije, no ale własnie póki gorączki i bólu brak to jest ok..

Mi to wogóle krawienie przeszło w plamienie z tym że to plamienie przechodziło od czerwonego po brązowy potem taki żółty kolor jak ropa albo coś..ale to ponoć normalne..a na sam koniec wyleciała ze mne kulka skrzepowa...ze 2 centymetry średnicy miała, jak to poczułam i zobaczylam to się nieźle przeraziłam..
2. Szczepienia podstawowe + pewnie pneumokoki po 6 miesiącu (jak wrócę do pracy)
3. Mój od początku śpi na pleckach...po d nogi łózka mam podłożone książki tak by w razie ulania miał główkę wyżej...daj Kasi swobodę ruchu uważając tylko by nie spała na brzuszku bez Twojej kontroli (czyli w nocy)

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2012-08-16 o 21:59
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 22:19   #4357
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hej, hej

Nadrobiłam po łebkach jak zwykle, bo litości nie macie.

Maga nie skomentuję zachowania teściowej...

Cytat:
Napisane przez Tesiek83 Pokaż wiadomość

inutil żeby nie było nie jestem gołosłowna
wiem, wiem nic już nie powiem

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
macie jakiś przepis na ciasto marchewkowe? Co prawda od ponad 2 miesięcy nie jadłam żadnego ciasta, ale może czas spróbować i tak mnie naszło
ja mam, zaraz poszukam i zapodam - przepis od siostry z irlandii - baaardzo smaczne

Cytat:
Rozmawiałam z TŻtem i on jest za tym, żeby jeszcze nic nie kupować, twierdzi, że jak pójdę do szpitala i Mały się urodzi to sam wszystko kupi co będzie potrzebne, wiem, że poradziłby sobie z takim zadaniem Ale w sumie chciałabym sama wszystko wybrać
może wybierz, pospisuj i tż kupi jak będziesz w szpitalu to co Ty wybrałaś? chociaż jak dziewczyny pisały niektóre rzeczy warto mieć wcześniej żeby wywietrzały dobrze.

ja zabieram się za wystawianie małych ubrań Julkowych na allegro, bo nie mam gdzie chować.

Cytat:
dziewczyny- może nie to chciałybyście usłyszeć ale napiszę Wam jak to jest u mnie teraz kiedy stałam się "ziemską mamą"...
pamięć o poprzednich dzieciach zostaje na zawsze, zawsze będzie się czuć ich brak, ich odejście...
teraz kiedy mam Kasię jest mi o tyle łatwiej, że nie mam już stresu pod tytułem "Czy mogę w ogóle donosić ciążę i urodzić dziecko" bo wiem, że mogę ale pamiętam o moich Aniołkach...
codzienna bieganina przy dziecku odsuwa tęsknotę za Aniołkami na dalszy, czasem daleki plan ale mam takie chwile jak patrzę na Kasię jaka jest kochana to włącza mi się pytanie "Jacy oni są? Czy podobni do niej i Tz-eta czy bardziej do mnie? Smuci mnie, że nie mogę zobaczyć jak oni się śmieją i machają rączkami i nóżkami...i że pewnie też są tacy śliczni jak Kasia"
zgadzam się, ALE... szczerze mówiąc myślałam, że zapomnę, że w tym całym ferworze nie będę myślała o tym co się stało. A jednak, bardzo często przypominam sobie.

Sen, krwawienie, szpital, leżenie plackiem, większe krwawienie, szpital - salę z USG, minę lekarki, minę tż. salę na oddziale, łazienkę, salę zabiegową...

no dobra, prawie płaczę a ukrywam się z tym przed tż nic już nie piszę

Cytat:
1. ja krwawiłam bardzo krótko i słabo, ale chyba taka moja uroda. @ trwa max 4 dni, z czego 2 dość obfite a dwa to plamienia praktycznie
2. my szczepiliśmy na pneumokoki - ale to tylko z tego względu, że wszystkie szczepionki mamy od siostry mojej za darmo z przychodni. Poza tym 6w1, mamy też rotawirusy i meningokoki, ale nie szczepiliśmy nimi.
3.ja bym dała jej spać jak chce, my Julka układaliśmy na boczki, albo na plecy.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35935074]Kariotypy prawidłowe.
[/QUOTE]

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35936143]
Bardzo dobrze Cię rozumiem, ja mam swój scenariusz codziennie przed oczami. I za każdym razem uświadamiam sobie, jakie to było straszne. Te słowa "nie jest dobrze, nie widzę tętna" będą chodziły za mną jak cień, do końca życia. [/QUOTE]
każda z nas ma jakiś scenariusz przed oczami, niestety

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
decyzja podjęta. idę jutro do lekarza. muszę wiedzieć czy wszystko ok.
no i dobrze, uspokoisz się. Na którą?

Cytat:
dobry wieczór

dzisiaj mieliśmy dzień pełen wrażeń. Zainspirowani Inutilkowym wypadem na basen, wzięliśmy Emilkę do aquaparku Mała zadowolona, chociaż za bardzo nie ogarniała tak wielkiej wanienki Później zwiedzaliśmy park dinozaurów Po powrocie padliśmy ze zmęczenia i spaliśmy do 19:00.
super

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35939249]A ja po #-porodzie plamiłam 3,5 tygodnia (coraz mniej i mniej), po czym nastąpił mega krwotok [pojechałam na IP, bo naprawdę bardzo się bałam], co do którego do dziś nie jestem pewna, czy był to nawrót plamień czy @, a potem wróciły idealne 28-dniowe cykle.[/QUOTE]
Mi też wróciły, ja w zegarku, zawsze sobota wieczór
Stary 2012-08-16, 22:29   #4358
Konto usunięte

Dziewczyny, na szybciutko potrzebuję pomocy.
Czy ten cytat nadaje się na kartkę na ślub?

Miłość jest życiem w całej swej pełni, jak puchar pełen wina. Żyjemy na tym świecie dotąd, dopóki kochamy... Życie zdobywa swe bogactwa – dzięki poparciu świata, swą wartość – dzięki poparciu miłości.

Mi się wydaje, że tak, ale jest już późno i trochę mi się przysypia, wolę się upewnić.
Stary 2012-08-16, 22:42   #4359
kooocur
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35940453]Dziewczyny, na szybciutko potrzebuję pomocy.

Miłość jest życiem w całej swej pełni, jak puchar pełen wina. Żyjemy na tym świecie dotąd, dopóki kochamy... Życie zdobywa swe bogactwa – dzięki poparciu świata, swą wartość – dzięki poparciu miłości.

Mi się wydaje, że tak, ale jest już późno i trochę mi się przysypia, wolę się upewnić.[/QUOTE]

Pasuje;-)

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 22:46   #4360
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35940453]Dziewczyny, na szybciutko potrzebuję pomocy.

Mi się wydaje, że tak, ale jest już późno i trochę mi się przysypia, wolę się upewnić.[/QUOTE]

pasuje, ale trudne bardzo. kilka razy czytałam
Stary 2012-08-17, 04:07   #4361
zebrawpaski
Zakorzenienie

jestem pierwsza
ale to się chyba nie liczy bo wracam spać

dziękuję Mamusie za konkretne odpowiedzi

natalia- wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu- realizacji wszystkich planów
a gdzie randkowaliście na te okazję? Miki pierwszy raz został bez Ciebie??

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-08-17 o 04:15
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 07:43   #4362
Konto usunięte

Hej,
TŻ wyprawiony, ja po śniadaniu, i tak dalej...

Gdyby dziś był jakikolwiek inny dzień niż piątek przed wolną sobotą, to chyba bym się załamała. Tak strasznie nie chce mi się iść do pracy... A jeszcze wiem, jaki sajgon mnie tam czeka Ale jak jest tak dużo pracy, to czas szybciej mija, to jedyny plus. No i mam nadzieję, że chudnę, jak tak latam

Zapakowałam wczoraj ten prezent, medytowałam nad nim z godzinę. Ja i moje talenty manualne... Nie umiem opakować głupiej paczuszki :/ A kartkę wypisał TŻ, on ma taki śliczny charakter pisma, ja to jak lekarz... No cóż, widocznie stałam w jakiejś innej kolejce, jak rozdawali talenty manualne, ciekawe w jakiej
Stary 2012-08-17, 08:01   #4363
Tesiek83
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny,ściskam Was wszystkie z całych sił!!!!!!!!!!!

Pomimo niespecjalnej pogody humor dzisiaj dopisuje i mam nadzieję,że nic się w tej kwestii nie zmieni
Testy owulacyjne albo są felerne,albo w tym miesiącu nie miałam owulacji - żaden test nie wyszedł prawidłowo bo ta druga kreska jakaś blada wyszła-bledsza od kontrolnej,a wczoraj był cień z cienia a temperatura stoi w miejscu.Hmmm....... no trudno Zobaczymy co będzie na wizycie.
Perse jak tam dzisiaj z energią?
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Tesiek ogólnie lekarze są nastawieni ANTY na picie ziółek!! swego czasu tez o tym myślałam ale skoro biorę leki to nie piję ziół....
agatko ja sobie pozwoliłam na picie ziółek bo mój gin nie kwapił się do wdrażania jakiegokolwiek leczenia-jego działanie ograniczało się do gadania "musi Pani jak najszybciej zajść w ciążę"...

+ 02.06.2011

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku jest pamięć o wczorajszej radości...
Tesiek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:34   #4364
Konto usunięte

Tesiek fatalnie z moją energią Ale 8 godzin i wolneeee

A ja się nie mogę doczekać Twojej relacji z wizyty, jestem bardzo ciekawa tego lekarza. I oczywiście liczę na same dobre wiadomości.

Jaka u Was jest pogoda? U mnie ciemno i zimno, najchętniej nie wychodziłabym z łóżka...

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-08-17 o 08:45
Stary 2012-08-17, 09:07   #4365
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzien dobry....nadrobiłam jedząc płatki z jogurtem

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Zaczniemy sie starac na wakacjach na Dominikanie..za jakiś miesiąc..

Mamy dziś z mężem 2 miesiące po ślubie...zrobie coś dobrego na kolacje i napijemy się wina...
aaa ale super!! Zabierz mnie do walizki
No to Wszystkiego Najlepszego Kochana!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35940453]?

Miłość jest życiem w całej swej pełni, jak puchar pełen wina. Żyjemy na tym świecie dotąd, dopóki kochamy... Życie zdobywa swe bogactwa – dzięki poparciu świata, swą wartość – dzięki poparciu miłości. [/QUOTE]

Pasuje ale strasznie trudnawy do zrozumienia...
albo moja głowa jeszcze nie pracuje tak jak powinna :P

Cytat:
agatko ja sobie pozwoliłam na picie ziółek bo mój gin nie kwapił się do wdrażania jakiegokolwiek leczenia-jego działanie ograniczało się do gadania "musi Pani jak najszybciej zajść w ciążę"...
Witaj cieszę się że masz taki dobry humorek od rana
A no tak gdyby mój tez nie kwapił się na jakieś leki to pewnie też bym zaczęła je pić póki co od roku jestem na jakiś lekach także narazie o nich nie myślę....

Moja kuzynka piła ALVEO starała się 10 lat o dziecko...po tym jak zaczęła pić zaraz w ciąże zaszła....

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35944344]
Jaka u Was jest pogoda? U mnie ciemno i zimno, najchętniej nie wychodziłabym z łóżka...[/QUOTE]

u mnie pochmurno i deszcz zaczął kropić....przez co zaczynam łapac doła....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:29   #4366
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

Komu owsianki z bananem +kawa?

My z Julkiem właśnie się z łóżka zwlekliśmy. Dobrze, że on śpioch taki jak my

Agatka ja piłam Alveo jak byłam w ciąży, żeby nie chorować. Teściowie piją i chwalą sobie. Teściowa chciała dla Julka też coś załatwić.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35943981] A kartkę wypisał TŻ, on ma taki śliczny charakter pisma, ja to jak lekarz... No cóż, widocznie stałam w jakiejś innej kolejce, jak rozdawali talenty manualne, ciekawe w jakiej [/QUOTE]
na pewno w jakiejś stałaś tż lekarzem, jakim? nie pisałaś

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Pani jak tam?
Stary 2012-08-17, 09:39   #4367
agatkaa1
Zakorzenienie

Tesiek robisz gdzies obserwacje cyklu??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-17, 10:10   #4368
fiolusiek
Zakorzenienie

witam Komu pomarańcze Bo zaraz zjem całą
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:14   #4369
kooocur
Zakorzenienie

Dzień Dobry..

Umnie jakos zmimni brrrr siedze pod kocem i pracuje..

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Komu owsianki z bananem +kawa?

My z Julkiem właśnie się z łóżka zwlekliśmy. Dobrze, że on śpioch taki jak my

Agatka ja piłam Alveo jak byłam w ciąży, żeby nie chorować. Teściowie piją i chwalą sobie. Teściowa chciała dla Julka też coś załatwić.

na pewno w jakiejś stałaś tż lekarzem, jakim? nie pisałaś

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Pani jak tam?
Czy to sa jakies ziólka na odporność? Ja mam strsznie osłabioną..od # jestem cały czas podziebiona...
Ide poczytac co to za specyfik.

Pani
własnie jak sytuacja??

agatkaa1 - zabieram Cie w plecak kochana

moni_ka.g o której masz ta wizyte? 3mam kciuki i czekam niecierpliwie na dobre wiesci...

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
witam Komu pomarańcze Bo zaraz zjem całą
Ja ja ja..uwielbiam....

Zima mąż wyciska mi co rano soczek z pomarańczy. Jestem uzależniona od tego

Synuś
Stary 2012-08-17, 10:16   #4370
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
jestem pierwsza
ale to się chyba nie liczy bo wracam spać

dziękuję Mamusie za konkretne odpowiedzi

natalia- wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu- realizacji wszystkich planów
a gdzie randkowaliście na te okazję? Miki pierwszy raz został bez Ciebie??
dziękuję
Byliśmy na kolacji - pizzy bo po zastanowieniu ostatnio jadłam po mojej obronie czyli w na początku lipca 2011 ;p
Nie licząc moich wypadów do szkoły gdzie miki jechał i wracał ze mną i kilka wypadów 2-3h gdzie mąż zostawał to było pierwsze nasze wyjście bez syna.

Przypomniało mi się, że też na końcu krwawienia dziwnie pachniało ...

Ja krwawiłam krótko bo z plamieniem chyba do 1o dni.. potem chyba po 3 tyg dużo nosiłam małego w nosidełku i zaczełam plamić .. tak kilka dni.

Myślę, że Kasia ma szanse na braciszka . Moja kuzynka i koleżanka miały" bliźniacze " ciąże. Pierwszą obie poroniły w podobnym czasie... potem obie w podobnym czasie urodziły chłopaków... Potem obie zaszły w podobnym czasie, kuzynka poroniła a koleżanka pomimo mocnych krwawień urodziła dziewczynkę... Potem kuzynka zaszła w ciążę i też urodziła dziewczynkę, .

Też mam stanik z tej firmy

lucy fajnie, że wzieliście małą na basen, każdemu polecam

fiol tylko tyle dni ?? kiedy to zleciało
Ja przed samym porodem miałam obsesje, żeby mieć wszystko przygotowane... do tego stopnia, że mąż chciał dopiero wszystko poustawiać jak będziemy w szpitalu a ja mu płakałam, że chcę, żeby wszystko było szybciej.
Jeśli chodzi o ciuszki i rzeczy maleństwa u nas w szpitalu radzą wszystko przygotować z 2 tyg szybciej i poskładane ma sobie leżeć i łapać florę bakteryjną domową. Jakoś to do mnie przemawia.

monika trzymam kciuki za wizytę

perse bardzo się cieszę, z dobrych wyników

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:17   #4371
eseska
Zakorzenienie

DZIEN DOBRY!!!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
decyzja podjęta. idę jutro do lekarza. muszę wiedzieć czy wszystko ok.
To czekam na dobre wiadomości!!!!!!!!!

Cytat:
Ale fajnie! To się Emilka wybawiał i atrakcji miała mase!
Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Witam
powoli dochodzę do normy w pracy (po kombeku po 2 mcach)na szczęście dużo sie nie dzieje, bo większość na urlopach, uff
WIEKA! to dobrze ze na poczatek nie ma duzo peacy to sie powoli wciagniesz!!!!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35944344]Tesiek fatalnie z moją energią Ale 8 godzin i wolneeee
Jaka u Was jest pogoda? U mnie ciemno i zimno, najchętniej nie wychodziłabym z łóżka...[/QUOTE]
PERSE!!!!!!!!!!! dasz rade 8 godzin i wreszcie wolna sobota Jakies plany? Bedziesz cos fajnego gotowac? ty masz takie fajne pomysły.
a pogoda u mnie nawet znośna. Rano było słoneczko, teraz cos zaszło. Ide włączyc pranie!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:20   #4372
fiolusiek
Zakorzenienie

Dziewczyny te które mają problem z odpornością, próbowałyście pić tran Ja jakiś czas temu próbowałam, ale ciężko jest się przemóc połknąć tłustą ciecz.. Na moją odporność nie mogę narzekać, ale wiadomo ciąża i zima to wyzwanie dla organizmu. Zastanawiam się czy od września nie zacząć brać kapsułek z tranem
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:20   #4373
agatkaa1
Zakorzenienie

Fiolusiek jeśli jeszcze masz to ja równiez poproszę

Kocurku aajjj jak cudownie ;D dziękuję że mnie przygarniesz....ale za nadbagaż troszkę wyjdzie hihi ale dobra ja dopłacę
A to ALVEO to tak to jest na wszystko.......

Inutil własnei się zastanawiam nad tym...dość kosztowne one są....ale kurcze musiałabym leki odstawić chyba i to pić....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-17, 10:36   #4374
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny te które mają problem z odpornością, próbowałyście pić tran Ja jakiś czas temu próbowałam, ale ciężko jest się przemóc połknąć tłustą ciecz.. Na moją odporność nie mogę narzekać, ale wiadomo ciąża i zima to wyzwanie dla organizmu. Zastanawiam się czy od września nie zacząć brać kapsułek z tranem
Ja brałam w kapsułkach. I nawet pomogło . Musze teraz do tego wrócic albo wlasnie do jakis ziółek.

Cytat:
Fiolusiek jeśli jeszcze masz to ja równiez poproszę

Kocurku aajjj jak cudownie ;D dziękuję że mnie przygarniesz....ale za nadbagaż troszkę wyjdzie hihi ale dobra ja dopłacę
A to ALVEO to tak to jest na wszystko.......

Inutil własnei się zastanawiam nad tym...dość kosztowne one są....ale kurcze musiałabym leki odstawić chyba i to pić....
Oj tam, oj tam mozna miec 20 kg i 20 kg męża i ciutke tylko dopłaty...ja zabiore chyba tylko stroj..

Synuś
Stary 2012-08-17, 10:48   #4375
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Oj tam, oj tam mozna miec 20 kg i 20 kg męża i ciutke tylko dopłaty...ja zabiore chyba tylko stroj..
a no chyba że tak ale nawet jakby Twój Tż zabrał tylko kompielówki to i jeszcze by brakło :P hehe

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-17, 10:52   #4376
Tesiek83
Raczkowanie

Cytat:
Tesiek robisz gdzies obserwacje cyklu??
agatko miałam raz monitorowany cykl ( w październiku ubiegłego roku) i owulacja była ok.12 dc - przestałam chodzić do tego lekarza bo wydawał nam się z Tż taki obleśny,no i powiedział,żę w moim przypadku nie ma się co starać bo i tak znowu poronię ( choruję przewlekle na WZW C)
Podejrzewam,że teraz po tej pierwszej wizycie u nowego gina też będzie chciał zrobić monitoring

Dziewczyny czy to ALVEO może pomóc zajść w ciążę?

+ 02.06.2011

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku jest pamięć o wczorajszej radości...
Tesiek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:57   #4377
maksikola
Wtajemniczenie

coś się zachmurzyło,
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:01   #4378
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
agatko miałam raz monitorowany cykl ( w październiku ubiegłego roku) i owulacja była ok.12 dc - przestałam chodzić do tego lekarza bo wydawał nam się z Tż taki obleśny,no i powiedział,żę w moim przypadku nie ma się co starać bo i tak znowu poronię ( choruję przewlekle na WZW C)
Podejrzewam,że teraz po tej pierwszej wizycie u nowego gina też będzie chciał zrobić monitoring

Dziewczyny czy to ALVEO może pomóc zajść w ciążę?
Kochana nie wiem czy może pomóc....moja kuzynka starała sie o dziecko 10 lat i nic nei pomagało....ciotka twierdzi że jak zaczęła pić to ALVEO to odrazu zaciążyła więc niby twierdzą ze to po tym bo po czym innym....

Tak Kochana ale chodzi mi o to czy zapisujesz gdzies obserwacje swojego cyklu....typu temp, śluz szyjka itd....??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-17, 11:04   #4379
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry, ale napisałyście dużo. Aż nie pocytowałam

Kundzia Ty zakupiłaś jakieś paski do sprawdzania, czy sączą się wody? Co to takiego?

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:09   #4380
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Szlag by trafił 03.04.2012.

A teraz nadrabiam.[/QUOTE]
To bardzo dobrze
Wiem że chciałabyś poznać przyczynę śmierci Dawidka, w pewnym stopniu wiesz że przyczyną mogły być zakrzepy w łożysku.
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
skoro kosciol to nie wrozka, skoro lekarz to nie zielarz.

Cytat:
Tranu nie można pić w ciąży możesz brać OMEGAMED, są to kwasy omega 3 dla kobiet w ciąży. Ja je brałam ponieważ wpływaja na prawidłowy rozwój mózgu i oka dziecka i ważna informacja w 30% pomagają uniknąć przedwczesnego porodu. Zalecane są też podczas karmienia piersią

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości