Żonki 2009 cz. XXXIV - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-17, 02:06   #151
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
wpisałam Pawel, tak miało być czy Paweł?
nie mam polskich znakow dlatego Pawel , zreszta tak jest wpisany w akcie urodzenia.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

u nas też był płacz Karo na pierwszym szczepieniu ale kolejne już lepiej, tylko na pneumo źle zniosła ostatnie, ale jak wychodzimy z przychodni już zapomina
U nas Domino wczoraj i dzisiaj budzi sie przez dzien z placzem , nie zasypia juz tak jak wczesniej zaraz po kapaniu .Nie wiem czy to po szczepieniu? Ale chociaz w nocy ladnie spi.

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 07:49   #152
Ana***
Zakorzenienie

Cześć dzisiaj moim planem jest dalsze przeglądanie książek ;D póki zapał nie opadł i mam jeszcze trochę czasu...
Jutro rano posprzątamy, a w południe pojedziemy na działkę dalej porządkować- może w końcu uda nam się zalać chudziak, choć roboty jeszcze trochę...
No i mąż dzwonił do dekarza w celu przypomnienia się i przychodzą za 3 tyg.
aa i w planie mam farbowanie kłaczków w niedzielę przez mamę, ale zobaczymy co z tego wyniknie może kolor ciemniejszy niż ostatnio, bo tamten się tak szybko spłukał, że już nie ma po nim śladu choć boję się...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-08-17 o 08:04
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 07:51   #153
81gosia
Zadomowienie

A nasza Miśka ma jakiś niedobór mamy. Jak mnie w dzień nie widzi, tylko jest z babcią, a ja coś robię na naszym piętrze to jest ok, ale jak tylko mnie zobaczy, albo usłyszy, to wrzeszczy jak by ją za skóry obdzierali. Wczoraj to nawet musiałam ją mokrą wyjąć z wanienki i przytulić, bo nagle zabawa przestała się jej podobać. Rączki mamy są najlepsze. Jutro zostawiamy ją z babcią na weekend, a potem cały tydzień chodzę normalnie do pracy, znowu się bidula mamą nie nacieszy. Na szczęście zaraz urlop i 2 tygodnie będzie miała rodziców tylko dla siebie.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:12   #154
Gucia0987
Zakorzenienie

Magda, fajnie, że mąż złożył to wypowiedzenie! Oby jak najszybciej mógł iść na urlop!

Ana szalej, farbuj, a co! Nie wiem jakich farb używasz, ale polecam ten casting, Mnie bardzo odpowiada, ale z tego co już udało mi się ustalić, nie wszystkie kolory są tak trwałe jak mój.

Dzień dobry PIĄTEK! Już drugi w tym tygodniu
i ostatni pracujący na 2 tygodnie!

Szkoda tylko, że pracy mam full, do tego mój mąż wczoraj dostał piękny list... piękny... z jeszcze piękniejszą zawartością.....ale nasz samochód na prawdę ładnie wygląda na zdjęciach no cóż, może tym razem uda się nam przejechać bez żadnego zdjątka... dobrze by było

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:19   #155
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Ana szalej, farbuj, a co! Nie wiem jakich farb używasz, ale polecam ten casting, Mnie bardzo odpowiada, ale z tego co już udało mi się ustalić, nie wszystkie kolory są tak trwałe jak mój.

Dzień dobry PIĄTEK! Już drugi w tym tygodniu
i ostatni pracujący na 2 tygodnie!

Szkoda tylko, że pracy mam full, do tego mój mąż wczoraj dostał piękny list... piękny... z jeszcze piękniejszą zawartością.....ale nasz samochód na prawdę ładnie wygląda na zdjęciach no cóż, może tym razem uda się nam przejechać bez żadnego zdjątka... dobrze by było
Boję się tylko, że z tego ciemniejszego wyjdzie wpierw czarny
Ale ten - same widziałyście na zdjęciach wczasowych jak zjaśniał a w początkowym czułam się b.dobrze

Wakacji naszedł czas, odliczania koniec

Zdjęcie bardzo drogie?

Edit: a farbowałam londa ciemny blond tą http://www.goldmax.pl/londa-color-bl...ow-p-6336.html

a teraz myślę nad tą http://www.goldmax.pl/londa-color-bl...ow-p-3712.html popielaty ciemny blond

ale się boje, że wyjdzie czarna, bo ta ciemny blond co ostatnio tez wyszła ciemniejsza niż na opakowaniu...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-08-17 o 08:41
Stary 2012-08-17, 08:22   #156
Gucia0987
Zakorzenienie

Ana a jakim kolorem farbujesz?
Czarny wychodzi ciemny brąz. Zawsze! Przynajmniej z mojego doświadczenia tak wynika. Czekolada wychodzi brązowa. Ciemna, ale taki typowy brąz - bardzo ładny kolor. Ciemny bląd lubi wyjść pod rudy.

na szczęście nie bardzo drogie... do przeżycia

Stary 2012-08-17, 08:24   #157
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Gucia czyli oby do 16 Dziś maż idzie z nią rozmawiać na temat kasu i urlopu.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-17, 08:29   #158
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Mąz był, dał wypowiedzenie. Szefowa tak na niego popatrzyła i mówi "pewnie w nowej pracy będzie ci lepiej??" Mąz takie oczy na nią i się pyta dlaczego uważa, ze ma coś nowego, a co ona, że przecież ma kredyt na głowie, małe dziecko więc logiczne, ze nie zwalnia się bez pewnej drugiej pracy. Więc mąz jej powiedział, że na bank będzie mu lepiej niż tu. Co do urlopu to ma sobie policzyć wszystko i mu powie od kiedy mu da. I potem mu powiedziała, ze i tak mu nie daruje tego manka, któe wyszło na koniec roku (5,5 tys) i ma jej zwrócić (razem z tą panią co pracowali) . mąż jej mówi, ze to wina komputera (rozliczenie robił z kwoty towarów wprowadzonych na początku roku, nie uwzględniał potem zmian cen) a ta, ze ją to nie interesuje i ma jej zwrócić. Mąz jej powiedział, ze on nie podpisywał odpowiedzialności materialnej więc nie musi płacić. To nie stało się na jego zmianie, nie on zawinił, więc nie będzie nic płacił. Ona dalej , ze mu nie daruje. Wiem, ze w tamtym sklepie wszyscy ti podpisywali a w jego zapomniała im dac tego dokumentu do podpisu. Jej strata. Mąz powiedział, ze będzie szedł z tą sprawą do Pip-u.

aaa i co najlepsze Dziś mąż powiedział innym pracownikom , ze się zwalnia (wcześniej nie chciał mówić, aby szefową zaskoczyć) i co się okazało w tym miesiącu jeszcze 2 osoby dają wypowiedzenia buahaha - to się kobieta zdziwi. W tym nasz kolega , który jest od serwisu - czyli naprawa tych wszystkich urządzeń. I nie ma nikogo na jego miejsce. Tyle, ze oni mają 3 m-ce wypowiedzenia.
co za kobita!manko!nie poważna!

Cytat:
Iwka ale chyba nie może mu potracić, jeśli nie podpisywał tej odpowiedzialności materialnej? Co innego jakby się to stało na jego zmianie, że kasa się nie zgadza czy coś. Ale sorry, mamy sierpień a manko jest za tamten rok.

O tych 2 wypowiedzeniach jeszcze nie wie dowie sie lada dzień.

Co teść na to??

Na zmianę pracy " oo super"

na akcję z mankiem "nie podaruje ci tego"

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ale nad czym się zastanawiasz?? jak nie erotyczna to bierz

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
nie mam polskich znakow dlatego Pawel , zreszta tak jest wpisany w akcie urodzenia.

U nas Domino wczoraj i dzisiaj budzi sie przez dzien z placzem , nie zasypia juz tak jak wczesniej zaraz po kapaniu .Nie wiem czy to po szczepieniu? Ale chociaz w nocy ladnie spi.
a długo płacze wtedy?

Cytat:
Czarny wychodzi ciemny brąz. Zawsze! Przynajmniej z mojego doświadczenia tak wynika. Czekolada wychodzi brązowa. Ciemna, ale taki typowy brąz - bardzo ładny kolor. Ciemny bląd lubi wyjść pod rudy.

dobrze że nie drogie ale mogło by wcale nie przyjść

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 08:43   #159
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Guciu edytowałam tamten post, rzuć okiem
Jakieś posty przeczytałam, ze ten popielaty wyszedł dziewczynom czarny, ale to posty z 2005, więc może zmienili recepturę ;P

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2012-08-17 o 08:51
Stary 2012-08-17, 08:49   #160
Gucia0987
Zakorzenienie

Ana nie używałam z londy więc nie wiem... ale generalnie kolor zazwyczaj wychodzi nieco ciemniejszy niż na opakowaniu. Ale ten aż miałby czarny wyjść? Chyba przesada. W brąz jak najbardziej może pójść ale żeby czarny od razu?

Ale tak jak mówię, nie wiem. Londa nigdy nie wydała mi się atrakcyjna dlatego nigdy nie kupowałam od nich farby. Może to moje zboczenie, ale mam zaufanie do nieco droższych farb.

Sliweńko no mogłoby nie być... no ale przeciez bez przesady. Pieklić się nie będę. Zdarza się.

Stary 2012-08-17, 08:55   #161
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana nie używałam z londy więc nie wiem... ale generalnie kolor zazwyczaj wychodzi nieco ciemniejszy niż na opakowaniu. Ale ten aż miałby czarny wyjść? Chyba przesada. W brąz jak najbardziej może pójść ale żeby czarny od razu?

Ale tak jak mówię, nie wiem. Londa nigdy nie wydała mi się atrakcyjna dlatego nigdy nie kupowałam od nich farby. Może to moje zboczenie, ale mam zaufanie do nieco droższych farb.

Sliweńko no mogłoby nie być... no ale przeciez bez przesady. Pieklić się nie będę. Zdarza się.
A ten kolor co mi wyszedł wcześniej po tym ciemnym blondzie londy był chyba ciemniejszy na opakowaniu? czyli to już był brąz

Ja słyszałam same pochlebne opinie o tej farbie i zadowolona jestem oprócz tego, ze się spłukuje... zresztą użyłam kiedyś profesjonalnej farby fryzjerskiej i chyba nawet miałam bardzo suche włosy- tyle, że tamta była jasny blond - może dlatego - a po londzie miałam takie fajne miękkie
Dodam, że moja opinia pewnie nie jest zbyt miarodajna, bo nie mam za wielkiego doświadczenia w farbowaniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-17, 08:55   #162
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

i na zdjęciu widać tą naklejkę na szybie w rogu gdzie jest napisany nr rejestracji?bo mój TŻ się kłócił ze mną że takie zdjęcia dobre robią że to widać

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-08-17, 09:01   #163
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
i na zdjęciu widać tą naklejkę na szybie w rogu gdzie jest napisany nr rejestracji?bo mój TŻ się kłócił ze mną że takie zdjęcia dobre robią że to widać
nie wiem, nie zwróciłam uwagi

Ana ja farbuję już dłuuuugo i próbowałam róznych różnistych. Jedne mi zupełnie nie podeszły, inne się szybko zmywały, co doprowadzało mnie do szału. Jeszcze inne zmywały się do zupełnie innego koloru, co było dobijające. A casting na dzień dzisiejszy jest dla mnie najlepszy. Fakt, że z kolorem też tam trafiłam idealnie. nie dosć, że bez amoniaku, pięknie kryje i trzyma mi sie bardzo długo. W zasadzie farbuje jak mam odrost, bo gdyby nie to, to mogłabym chodzić i chodzić

Ale próbuj, próbuj. Najwyżej możesz krócej potrzymać na głowie jak się boisz bardzo ciemnych.

Stary 2012-08-17, 09:04   #164
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana ja farbuję już dłuuuugo i próbowałam róznych różnistych. Jedne mi zupełnie nie podeszły, inne się szybko zmywały, co doprowadzało mnie do szału. Jeszcze inne zmywały się do zupełnie innego koloru, co było dobijające. A casting na dzień dzisiejszy jest dla mnie najlepszy. Fakt, że z kolorem też tam trafiłam idealnie. nie dosć, że bez amoniaku, pięknie kryje i trzyma mi sie bardzo długo. W zasadzie farbuje jak mam odrost, bo gdyby nie to, to mogłabym chodzić i chodzić

Ale próbuj, próbuj. Najwyżej możesz krócej potrzymać na głowie jak się boisz bardzo ciemnych.
a ten casting bardzo niszczy włosy?
a jakie kolorku używasz?
Ja bym chciała taki ciemny blond, brązik ale popielaty bez rudości no i żeby szybko się nie zmywał
Stary 2012-08-17, 09:05   #165
bzyczka1
Zakorzenienie

Dzień dobry!
co do farb, raz mi fryzjerka znajoma robiła pasemka w domu, miały być rozjaśniane blond i ciemna czekolada no i mój kolor...ciemna czekolada wyszła czerwona!!!!! mieli chyba jakiś błąd przy produkcji. Bo nijak nie szło tego dopasować do czekolady, no chyba że z truskawkowym nadzieniem napisałam do nich to mi przysłali w ramach przeprosin maskę do włosów farbowanych, odżywkę i szampon.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:11   #166
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
a ten casting bardzo niszczy włosy?
a jakie kolorku używasz?
Ja bym chciała taki ciemny blond, brązik ale popielaty bez rudości no i żeby szybko się nie zmywał
a dlaczego ma niszczyć włosy? Jest bez amoniaku i nie niszczy. Ja używam już od kilku lat i jestem bardzo zadowolona. Ale nie każdemu podchodzą. Moje włosy najlepiej na nią reagują

używam hebanowego brązu, wychodzi czarny, ale taki nie do końca czarny

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
co do farb, raz mi fryzjerka znajoma robiła pasemka w domu, miały być rozjaśniane blond i ciemna czekolada no i mój kolor...ciemna czekolada wyszła czerwona!!!!! mieli chyba jakiś błąd przy produkcji. Bo nijak nie szło tego dopasować do czekolady, no chyba że z truskawkowym nadzieniem napisałam do nich to mi przysłali w ramach przeprosin maskę do włosów farbowanych, odżywkę i szampon.
miło z ich strony, że przysłali, ale czerwony?? zabiłabym

Stary 2012-08-17, 09:13   #167
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
łooo matko!!!
miałaś okazje zobaczyć na głowie kolor, którego pewnie sama nigdy byś nie zrobiła

z jakiej to firmy?
Stary 2012-08-17, 09:18   #168
bzyczka1
Zakorzenienie

Guciu no dokładnie, sama bym sobie tego koloru nie zrobiła, z własnej i nieprzymuszonej woli no ale całe szczęście szybko się zmył

Farba była ze schwarzkopf-a.

A te produkty oczywiście do farbowanych włosów były, chyba po to by mi się dłużej ten czerwony trzymał

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:20   #169
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
a dlaczego ma niszczyć włosy? Jest bez amoniaku i nie niszczy. Ja używam już od kilku lat i jestem bardzo zadowolona. Ale nie każdemu podchodzą. Moje włosy najlepiej na nią reagują

używam hebanowego brązu, wychodzi czarny, ale taki nie do końca czarny

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

miło z ich strony, że przysłali, ale czerwony?? zabiłabym
Pytam, bo niektórzy piszą, ze niszczy, że wypadają ale co człowiek to opinia
a jakie masz swoje naturalne?

No jakbym ja teraz czarne z blondu zaczęła nosić to nie wiem szok by był

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-17, 09:35   #170
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Tez używam casting

Stary 2012-08-17, 09:49   #171
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Guciu no dokładnie, sama bym sobie tego koloru nie zrobiła, z własnej i nieprzymuszonej woli no ale całe szczęście szybko się zmył

Farba była ze schwarzkopf-a.

A te produkty oczywiście do farbowanych włosów były, chyba po to by mi się dłużej ten czerwony trzymał
całe szczęście, że chociaż trwały nie był!

Farb z schwarzkopf-a nie lubię. Nie wiem czemu, ale zupełnie mi nie podchodzą.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Pytam, bo niektórzy piszą, ze niszczy, że wypadają ale co człowiek to opinia
a jakie masz swoje naturalne?

No jakbym ja teraz czarne z blondu zaczęła nosić to nie wiem szok by był
dlatego właśnie to są dosć subiektywne opinie, bo każdy włos zareaguje inaczej.

Ja swoje mam brąz. Ale szczerze powiedziawszy już ich nie pamiętam, za długo na czarno się noszę

Stary 2012-08-17, 10:12   #172
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Tez używam casting
a Ty jakiej używasz?

jakiś czas temu pisałaś o jakiejś piance?

Cytat:

dlatego właśnie to są dosć subiektywne opinie, bo każdy włos zareaguje inaczej.

Ja swoje mam brąz. Ale szczerze powiedziawszy już ich nie pamiętam, za długo na czarno się noszę
dokładnie

dla mnie ta co ostatnio farbowałam super kolor, super miękkie włoski tylko żeby trwała była
Stary 2012-08-17, 10:25   #173
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

pianka spoko, ale strasznie ciemne kolory wychodziły, a teraz używam bursztynu.

Stary 2012-08-17, 10:36   #174
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

heloł matki żony i kochanki

pytanie na wstępie
czy któraś wywoływała zdjęcia przez net????? i jeśli ewentualnie tak to gdzie konkretnie- polecacie czy odradzacie?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
pianka spoko, ale strasznie ciemne kolory wychodziły, a teraz używam bursztynu.
ja raz robiłam pianką z palette- tą co to jak shaker wygląda i tez mi sporo ciemniejsze wyszły niz powinny mimo, ze krócej trzymałam niz w przepisie.
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:41   #175
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
heloł matki żony i kochanki

pytanie na wstępie
czy któraś wywoływała zdjęcia przez net????? i jeśli ewentualnie tak to gdzie konkretnie- polecacie czy odradzacie?

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

ja raz robiłam pianką z palette- tą co to jak shaker wygląda i tez mi sporo ciemniejsze wyszły niz powinny mimo, ze krócej trzymałam niz w przepisie.
ja wywoływałam zdjęcia
wczoraj TŻ odebrał z poczty i ma mi dziś albo jutro przywieźć jak przyjedzie, jak coś dam znać co i jak, za 200sztuk z wysyłką nie całe 60zł

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:

palette mi zawsze ciemniejsze wychodziły

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-08-17, 10:42   #176
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

śliweńko to daj znać,. bo tez musze wywołać

Dzwonił mój mąż Powiem tylko, ze było ostro. Mąż powiedział, ze nie zapłaci jej ani zł, a jak coś niech mu da na piśmie dokładnie podstawę prawną dlaczego ma jej płacić i wtedy idzie z tym do Pipu i że dla niego to go może nawet po sądach ciągać tylko niech się zastanowi czy chce aby ją Pip kontrolował Podobno ostro ją to przytkało. Powiedziała tylko, ze musi sobie kilka rzeczy posprawdzać i nic nie powiedziała. aaaa i dała mężowi urlop. jeszcze tylko jutro idzie do pracy a od poniedziału ma wolne do konca czyli 1,5 miesiąca : jupi:

Stary 2012-08-17, 10:45   #177
Gucia0987
Zakorzenienie

Magda fajnie, że ma aż tyle tego urlopu! A tą kobietą bym się nie przejmowała

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-17, 10:49   #178
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Magda fajnie, że ma aż tyle tego urlopu! A tą kobietą bym się nie przejmowała
Najpierw miał 4 tyg wolnego na tydzień poszedł do pracy i teraz 1,5 miesiąca hehe bosko

Stary 2012-08-17, 10:49   #179
śliweńka
Zakorzenienie

madzia a obiegówkę mąż musi załatwić czy nie?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-08-17, 10:53   #180
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
madzia a obiegówkę mąż musi załatwić czy nie?
Jaką obiegówkę??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości