|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Chyba sobie żartujesz
Przejdą wam wasze kompleksy jak mnie zobaczycie Teraz tylko czekam aż mąż mi zdjęcia porobi.Cytat:
Cytat:
Black przykro mi że usg Ci nie zrobił. sylwietta gratuluję pisiorka! Kolejny chłopaczek ![]() Ale miałam koszmarną noc ![]() Dopiero jak otworzyłam szerzej okno i wychłodziłam pokój to udało mi się zasnąć. Myślałam że rano będę chora, ale nie, nic mi nie jest prócz niewyspania i bólu głowy. Tak sobie pomyślałam, co jak będę miała cesarkę i akurat będę chora? Zresztą ja zawsze mam kaszel ze względu na alergię. Ale jak sobie poradzić z kaszlem i szwami. Ehh czarne myśli. |
||
|
|
|
#2552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mnie to wnerwia. Nie chcę go zaniedbywać, ale tak często jak kiedyś nie daję rady, gorzej się czuję i libido nie to samo...on niby wszystko rozumie, ale że taka oziębła się zrobiłam właśnie, że teraz to już nie jest tak fajnie jak kiedyś, że z inicjatywą nie wychodzę, tylko on mnie musi motywować że ciągle bym spała tylko i w ogóle ochhh i achhhhh biedak zapomni co to seks
|
|
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() powiedz mu na spokojnie, ze nie zawsze masz na to ochotę i żeby się nie wkurzał bo ciebie wkurza a jak ciebie wkurza to wkurza i dzidziola :P
|
|
|
#2554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam wrażenie że libido spadło ale mojemu
|
|
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() odkąd małe zaczęło wierzgać, stwierdził, że on nie może dzidzi denerwować ehhhh i nic się nie przetłumaczy, przy córce było inaczej... i tak postawię na swoim
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skąd ja to znam ? Mój biedaczysko też chodzi wyposzczony i byle bym się nago przeszła po mieszkaniu to jemu już spodnie w kroku pękają . Aczkolwiek ostatnio libido mi powraca i nawet raz na tydzień się na coś skuszę |
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
no to tak:
[COLOR="rgb(255, 140, 0)"]HIGIENA MALUSZKA:[/COLOR] - krem ochronny do buzi dla maluszka (np. Aquastop) - chusteczki nawilżone - mydełko (podobno najlepsze Bambino) - szczotkam miękka do włosków - oliwka (podobno tez Bambino - gruszka albo odciągacz do kataru - termometr- pediatra mówił ze najlepszy rtęciowy (z aptek wycofany ale na allegro można znalezc) - nożyczki do paznokci - patyczki do uszu niemowlęce (mają takie zgrubienie ze nie włoży sie zbyt głęboko) - proszek (Jelp, Dzidziuś) - płyn do płukania (jak wyżej) - krem nawilżający do ciała - [COLOR="rgb(154, 205, 50)"]APTECZKA[/COLOR] - krem/masc na odparzenia - woda morska do nosa (zapobiega wysuszeniu sluzówki) - na pępuszek "Octenisept"- lepszy niż spirytus - do buzi przeciw plesniawkom "Aphetin" - to takie podstawy podstaw- reszta oczywiscie według potzreb DLA MAMUSI - majtki siateczkowe 3-4 szt - wkładki laktacyjne ok 200 szt - podkłady poporodowe min.2 paczki - maśc na brodawki - min. 2 biustonosze do karmienia - 1 koszula do porodu - 3 koszule do karmienia na stronie szpitala powinien byc wykaz rzeczy koniecznych przy przyjeciu, ewentualna lista sciągnieta z mądrego mamowego czasopisma: Badania: - oryginal grupa krwi i czynnik RH - przy ujemnym RH badanie na obecnosc przeciwciał anty RH - HBS- badanie krwi na nosicielstwo antygenu żółtaczki zakaznej, wykonywane po 32 tyg. ciąży - odczyn WR - badanie USG wykonane po 36 tyg. ciąży - ostatnie badanie krwi i moczu - wynik badania na obecnosc HIV Na czas porodu dla mamy: - koszula, skarpetki - lewatywa (jesli nie zapewnia szpital) - woda - pomadka/ krem do ust Dla mamy po porodzie - 2-3 koszule nocne - majtki jednorazowe lub siateczkowe - szlafrok, kapcie, skarpetki, klapki pod prysznic, papier toaletowy, ręczniki - przybory toaletowe i kosmetyczne, podklady poporodowe - biustobosze do karmnienia, wkładki laktacyjne - dzięciece kółko do pływania (w razie problemów z siadaniem) Dokumenty - dowod osobisty - książeczka uibezpieczniowa - karta przebiegu ciązy - skierowanie do szpitala - NIP ppracodawcy lub własny w przypadku prowadzenia dzialalnosci gospodarczej |
|
|
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
tak w ogóle to dzień dobry !
Miałam dziś ciężką noc, moje dziecko to łobuz. Co 2 godziny wstawałam na sikanie i to z takim pełnym pęcherzem że ledwo do łazienki doszłam. Przed pójściem spać zjadłam kolacje ,a o 3 w nocy obudził mie taki ssący głód że aż mnie głowa bolała i słabo mi było, więc zjadłam kanapkę i jogurt i dopiero zasnęłam. o 8 rano też miałam takiego ssaka że musiałam męza budzić żeby mi śniadanie do łóżka podał bo bym nie dała rady dojśc do kuchni i sobie zrobić taka byłam głodna Nie wiem co to się dzieje ale pewnie moje dziecko ma faże intensywnego wzrostu bo wkroczyliśmy wczoraj w 18 tydzień ![]() A dzisiaj po południu wyjeżdzam na weekend do rodziców także może mnie nie być , ale postaram się Was podczytywać regularnie
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
żabka jest extra!!!
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Hope rozwalasz mnie swoimi tekstami i bezpośrednioscią
![]() wytłumacz mu na spokojnie, że przecież ciąża to szaleństwo hormonów i nie zawsze masz ochotę.... powiem Wam, że ja z wieczora mam straszną chcicę, ale jak się do mnie dobiera a chce mi się spac to i tak nic z tego. Czyli mniej więcej do 21 jest szansa na numerek, szybki czy nie, to zależy od stopnia napalenia a jaki wyposzczony byl biedaczek jak leczyłam infekcje i trzy tygodnie nic nie było....... jej..... pytanie najważniejsze- jak wobec tego te nasze samce przeżyją okres poporodowy i z miesiac przed porodem? |
|
|
|
#2563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jeszcze skierowanie do szpitala to zawsze trzeba mieć czy tylko na cesarkę ?? |
|
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
uciekam ogarnąc kuchnię, nie mam pojęcia skąd taki rozgardiasz się w niej zrobił
:confused : gremliny atakują, czy co?w planach mam jeszcze posprzątanie domu, ciekawe ile z tego zrealizuje? udanego dzionka ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
może warto gina zapytac?a odnośnie termometru to wkłada się dziecku w pupkę to jest też sposob na zaparcia, jak nic nie pomaga to można przyniesc maluszkowi ulgę- tylko to taka rada "spod lady"- sam pediatra powiedział to mojej koleżance żeby głosno takiego sposobu nie sprzedawac, ale krzywdy dziecku sie nie zrobi a można przyniesc ulge |
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miesiąc przed porodem? myślałam że jesli jest wszystko ok to można Ja nie miałam w ogole ochoty, dopiero pare dni temu doszłam
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skierowania na poród nie trzeba, chyb że cc - tego nie wiem
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:zawsze mi się przypomina tekst z madagaskaru jak pingwin mówi, Lodzio miodzio Panowie buahahah
|
|
|
#2570 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie przyszłe mamusie.
Uzależniłam się już od was od dłuższego czasu.Niestety po przykrych przeżyciach (2 aniołkach) nie mogłam się przemóc żeby do was dołączyć. Na szczęście nasze dzieciątko zdrowo rośnie, więc chcielibyśmy do was dołączyć ;-). Obecnie mamy 17 tydzień, tp. 28-31 stycznia. |
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo ja jestem na górze. pociesz się
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
O lubie tą pozycje
na górze![]() na stojąco jest najgorzej w sumie to sie nie da bo mój TŻ ma 190 a ja 155 i nawet najwyższe szpilki nie pomagają
|
|
#2573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Bardzo mi przykro z powodu Twoich przezyc.. ![]() Ale teraz bedzie dobrze )Napisz coś więcej o sobie
|
|
|
#2575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Znów mnie nie było dwa dni oczywiście czytałam codziennie, ale już na pisanie nie miałam czasu ![]() Gratuluje udanych wizyt, poznanych płci i kolejnych tygodni ![]() Witam nowe mamusie
|
#2578 |
|
Rozeznanie
|
Jesteśmy małżeństwem od 4 lat. Niestety Pan Bóg dał nam najpierw aniołki. O obecne maleństwo staraliśmy się 7 msc, mamy wielką nadzieję że nasz Skarbuś pragnie zostać razem z nami. Od początku jestem na l4. Biorę luteinę i clexane od samego początku i na szczęście wszystko przebiega prawidłowo. Następną wizytę mamy 28 sierpnia więc pewnie się dowiemy kto tak mi od kilku dni wieczorem buszuje w brzuszku ;-)
Pozdrawiam was serdecznie, już się do was przyzwyczaiłam i "polubiłam" |
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się dziś śniło, że .... zdradziłam męża
Z jakimś facetem w niebieskim/granatowym podkoszulku Dobierał się do mnie, a ja mu mówię, ze jestem mężatką, jestem w ciąży, a on, że to go jeszcze bardziej podnieca
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakiś taki ładniejszy w moim śnie był |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

Przejdą wam wasze kompleksy jak mnie zobaczycie
Teraz tylko czekam aż mąż mi zdjęcia porobi.
dla mnie to jakieś niepoważne, bo chyba lepiej mieć dobrze zapięty pas (pod brzuchem), niż wyrąbać o szybę w razie czego

codziennie by pukał, a najlepiej rano i wieczorem
to się wkurza że się oziębła zrobiłam matoł jeden 

klask i: