Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy! - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 14:12   #4231
blonde_hair
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Cos mi sie zdjae, ze jestes z zachodniopomorskiego Tak jak rodzina mojego meza
Strasznie droga taka wyprawa [COLOR="Silver"]

Ja z kuj-pom
no strasznie
Stary 2012-08-16, 16:17   #4232
ursull
Zakorzenienie

Dot.: Wyspowe mamy gorąco zapraszamy! Doradzimy, pogadamy-razem sobie radę damy!

Hejka ,uwielbiam tą naszą pogodę,słońce,leje,leje,s łonce i tak w kółko A ja od kilku dni nieciekawie się czuję. Zaczęłam 23 tydz,a czuję się jakbym rodzić miała Kręgosłup mnie dziś strasznie bolał (Ewurka zaraziłaś mnie ), do tego non stop spać mi się chce. Z chodzeniem mam problem,a jeszcze dwa dni temu dosłownie biegałam i robiłam dziennie po kilka km,a tu nagle taka zmiana,po przejściu małego kawałka musiałam dziś odpocząć,trochę mnie to martwi
Za to happy jestem,bo wygrałam aukcję na ebayu ponad 40 ubranek dla chłopca 3-6mc za 99p i miły pan jeszcze mi je sam do domu przywiózł Ciuszki w super stanie z nexta,mothercare,etc. Mam więc z głowy już ubranka na ten okres życia Olusia Ciesze się jakbym co najmniej w totolotka wygrała

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
Ursull
Jestem soba , dzieci -w drodze, w srodkowej Anglli, a Ty?, tez o Tobie nic nie wiem bo dopiero dolaczylam.
Luna a bardzo ucierpialas?i jak Cie pozszywali? ,
to mnie martwi jak cos, pytalam poloznej ale jej zapewnienie ze sa do tego przeszkolone, jakos nie rozwiewa moich watpliwosci.
Gosiu w skorcie na czym ta metoda rozmawiania polega? I dla malego
no widzisz,a ja dołączyłam kilka lat temu i wszystkie info o mnie można znaleźć w wątku,niektóre na początku na liście Szanuję to,że nie chcesz się ujawniać,twoja sprawa,ale miło by było wiedzieć chociaż troszkę,np. ile masz lat (bo nie wiem czy traktować ciebie jak córkę czy matkę ) oraz skąd w Uk,bo może akurat gdzieś koło mnie Ale to twój wybór i twoja wola jakie info o sobie udostępnisz,a idąc tym tropem to ja odpowiadam,że jestem sobą,a do tego kobietą, dzieci już mam,a także spodziewam się oraz mieszkam w północnej Anglii I witaj na wątku- tak co by oficjalnie było

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
chyba już troszke się uspokoiłam...czekam(y) zresztą TŻ też mnie goni, żebym siadła na tyłku i czekała ale wczoraj się juz poryczałam...ten ból pleców tak mnie rozwala, że już czasami nie mam sił. Ani siedzieć, leżeć, chodzić, ból męczy a jak ja mam zbierać siły na poród niby

ja lubie ziaje i jakbym miała mozliwość to bym kupiła, przynajmniej na próbe nie ma co szaleć, ponieważ może się okazać, ze maluszek będzie miał uczulenie i tylko oilatum, a może też jego skóra przyjmować wszystko ja mam J&J (dostałam duzo z tej serri) więc nie kombinowałam z inną firma, ale kupię też oilatum, małe opakowanie. Przyjaciólki synek ma uczulenie na mleko (mama jest na diecie bez mleka, nabiału itp) wyszły mu krostki, kąpią go w krochmalu...więc wydaje mi się, że wszystko się okaże
jak tam kochana? Teraz będziemy ciebie zamęczały pytaniami non stop Pamiętam jak ja czekałam na poród Aarona,spóźnił sie jeden dzień,ale te ostatnie 2 tygodnie to masakra dla mnie była.Oczywiście chodzenie,sprzątanie etc nic nie pomogło. Liście malin piłam od 37 tyg,ale to jak wiadomo bardziej na zmiękczenie szyjki działa,jadłam też ananasa w ilościach hurtowych,aż w końcu wypiłam olejek rycynowy (nie polecam-smak koszmarny ) i w końcu urodziłam. Czy ten olejek i ananas pomogły to nie wiem. Teraz także jestem przekonana,że końcówka będzie dla mnie bardzo męcząca,oczywiście nastawiam się,że mały urodzi się troszkę wcześniej,ale pewnie dotrwam do terminu,byle nie dalej Tak jak Gosia pisze,nie ma co się nastawiać,maluch wyjdzie kiedy będzie gotowy,ale łatwo powiedzieć,gorzej wykonać. Szczególnie,gdy jest się po terminie i to sporo. Moja kumpela urodziła 2 tyg po ,aż tyle to mi się nie uśmiecha czekać,ja z tych niecierpliwych
Co do kosmetyków,ja używałam JJ dla Milki i Oilatum,a dla Aaronka na początek tylko wodę i oliwkę, płyny do kąpieli wprowadziłam po pół roku,tak jak szampon
Cytat:
Napisane przez rybkie Pokaż wiadomość
BRY

A ja wczoraj mialam telefon od mojej kumpeli ze studiow miala termin porodu na 1 wrzesnia w urodzila wczoraj maluszka 2700 gr i biedna nacieli i nie ma pokarmu i jeszcze tesciowa naciska aby zostali u niej z mezem i malym przez jakis czas po porodzie zamiast jechac do siebie
No i kozak z niej bo rodzial bez niczego ja podziwiam nie dalabym rady chyba

A u nas mala pomimo iz ma te rzadkie kupy to przybrala na wadze, bylysmy na wazeniu, ma 7 miesiecy i wazy...uwaga..... 6kg!!chuchro z niej, HV zgodzial sie ze mna aby nie zmieniac mleka na razie na sojowe tylko poczekac czy samo przejdzie jak za kilka dni bedzie to samo to bedziemy kombinowac, niby lepiej ale jeszcze nie do konca tak jak byc powinno
Mloda robi takie szybkie postepy w raczkowaniu i wczoraj mi spadla z sofy ale sie najadlam strachu a bylam przy niej!! odkrecilam sie na sekunde siegnac po tel
teraz slodko spi kolo mnie juz godz co sie jej baaaardzo rzadko zdarza a ja buszuje po necie
gratulacje dla kumpeli,domyślam się,że w Poslce rodziła? To nacinanie to jakiś koszmar w Pl,wszędzie,każdego i czy potrzeba czy nie A co porodu bez niczego to nie taki diabeł straszny jak go malują
za wagę dla małej,mi się wydaje,że te kupki to nie mleko,a tak jak laski piszą-zęby,może jakaś mała infekcja. Oj wypadki się
zdarzają,mi córka też spadła z łóżka,ale się strachu najadłam wtedy

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny melduję że wróciłam z Polski Pogoda była cudna , teraz czeka mnie rozpakowywanie i znowu gotowanie, praca, itp bleeeee

Muszę was nadrobić bo mam braki.
hejka,widziałam fotki na FB,ale Nikola wyrosła,a ty do mamy bardzo podobna jesteś. Widoki piękne,aż mi się za PL zatęskniło

Cytat:
Napisane przez Ula 25 Pokaż wiadomość
Rybkie no niestety u nas zeby tak wlasnie wychodzily, dodatkowym objawem byl katarek i zatkany nos, zawsze przy zebach, dziwnie ale tak wlasnie bylo
ciesze sie ze u was juz lepiej

Dzinek ja nie chce sie wtracac w konwersacje pomiedzy Ciebie a Ursull no ale jednak wtrace swoje piec groszy
owszem ty o Ursull tez nic nie wiesz, ale dobre wychowanie raczej wymaga od ludzi zeby to oni sie przedstawili wchodzac do jakiejs grupy czy otoczenia
nie ma nic nadzwyczajnego ze dziewczyny chca cie poznac i wiedzie cos o tobie

Wczoraj kupialm wiktorowi maty na lozku i spi dzis pierwsza noc bez pampersa, zobaczymy co z tego wyniknie

Ja tej samej autorki mam ksiazeke, rodzenstwo bez rywalizacji, czyli jak pomoc wlasnym dzieciom zyc w zgodzie by samemu zyc z godnoscia
u nas maty nie zdały egzamniu,Milka skopywała je w jakiś tajemniczy sposób,a łóżko i tak zasikane. Teraz śpi w tych majtkach na noc i odpukać od kilku nocy są suche,więc chyba możemy wrócić do spania bez .
Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość

Kasia don
zdrówka
Nikita udanych wakacji

Trochę ucierpiałam.Bylo kilka szwów,ale dokładnie ile tonie pamiętam Po porodzie powoli doszłam do siebie
Moje dziecko ponad 4 kg, ja stosunkowo drobnej budowy
Traumy z powyzszego powodu nie mam. Przed porodem się dokształcilam jesli chodzi o wpływ nacinania- i jestem przeciwnikiem- pomijającbardzo wyjątkowe sytuacje.

Jaka ja jestem zaspana. W nocy nie mogę spać, a rano spokojnie wstac
chciałam się ino podpisać rękoma i nogami pod stwierdzeniem o nacinaniu,też jestem przeciwna i bardzo się cieszę,że tutaj tego nie praktykują. Fajny avatarek,widziałaś już "Brave"?

Blonde ale odezwiesz się jak już będziecie na miejscu? I na mnóstwo fotek liczę

Kasia trzymam kciuki za wyniki biopsji,będzie dobrze

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 17:11   #4233
Sysunia_d
Zakorzenienie

Ursull mówisz że jestem podobna do mamy a wszyscy mówią że do taty

Rośnie pyrtuś , i tak sobie ostatnio myślałam że fajnie by było gdyby Nikolka miała rodzeństwo. Jakoś mi się jej żl robi że taka jest sama , a tak to by sie miała z kim pobawić itp.

Mówisz że się męczysz a tu dopiero 23 tydz , duży masz już brzusio ? Ciekawe czym to jest spowodowane ... . Ja na ebayu to nie umiem szukać

Za to w PL kupiłam Nikoli dwie kurtki za całe 60 zł w szoku jestem że takie promocje mi się trafiły .

A co do Polski to nie chciało mi sie tu wracać , starsznie nie lubie tych rozstań . Łezka mi się zawsze kręci że człowiek musi na obczyźnie siedzieć.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2012-08-16 o 17:15
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 17:38   #4234
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Ursull mówisz że jestem podobna do mamy a wszyscy mówią że do taty

Rośnie pyrtuś , i tak sobie ostatnio myślałam że fajnie by było gdyby Nikolka miała rodzeństwo. Jakoś mi się jej żl robi że taka jest sama , a tak to by sie miała z kim pobawić itp.

Mówisz że się męczysz a tu dopiero 23 tydz , duży masz już brzusio ? Ciekawe czym to jest spowodowane ... . Ja na ebayu to nie umiem szukać

Za to w PL kupiłam Nikoli dwie kurtki za całe 60 zł w szoku jestem że takie promocje mi się trafiły .

A co do Polski to nie chciało mi sie tu wracać , starsznie nie lubie tych rozstań . Łezka mi się zawsze kręci że człowiek musi na obczyźnie siedzieć.
Ja mam tak samo przy pozegnaniach.... ja placze, mama placze, tesciowa placze ehhh wrcam tutaj do domu i miejsca nie moge znalesc
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 18:01   #4235
hanjah
Zakorzenienie

U mnie jutro też będzie smutno, bo mama wraca do Polski
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 18:54   #4236
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Hejka ,uwielbiam tą naszą pogodę,słońce,leje,leje,s łonce i tak w kółko A ja od kilku dni nieciekawie się czuję. Zaczęłam 23 tydz,a czuję się jakbym rodzić miała Kręgosłup mnie dziś strasznie bolał (Ewurka zaraziłaś mnie ), do tego non stop spać mi się chce. Z chodzeniem mam problem,a jeszcze dwa dni temu dosłownie biegałam i robiłam dziennie po kilka km,a tu nagle taka zmiana,po przejściu małego kawałka musiałam dziś odpocząć,trochę mnie to martwi
Za to happy jestem,bo wygrałam aukcję na ebayu ponad 40 ubranek dla chłopca 3-6mc za 99p i miły pan jeszcze mi je sam do domu przywiózł Ciuszki w super stanie z nexta,mothercare,etc. Mam więc z głowy już ubranka na ten okres życia Olusia Ciesze się jakbym co najmniej w totolotka wygrała

no widzisz,a ja dołączyłam kilka lat temu i wszystkie info o mnie można znaleźć w wątku,niektóre na początku na liście Szanuję to,że nie chcesz się ujawniać,twoja sprawa,ale miło by było wiedzieć chociaż troszkę,np. ile masz lat (bo nie wiem czy traktować ciebie jak córkę czy matkę ) oraz skąd w Uk,bo może akurat gdzieś koło mnie Ale to twój wybór i twoja wola jakie info o sobie udostępnisz,a idąc tym tropem to ja odpowiadam,że jestem sobą,a do tego kobietą, dzieci już mam,a także spodziewam się oraz mieszkam w północnej Anglii I witaj na wątku- tak co by oficjalnie było

jak tam kochana? Teraz będziemy ciebie zamęczały pytaniami non stop Pamiętam jak ja czekałam na poród Aarona,spóźnił sie jeden dzień,ale te ostatnie 2 tygodnie to masakra dla mnie była.Oczywiście chodzenie,sprzątanie etc nic nie pomogło. Liście malin piłam od 37 tyg,ale to jak wiadomo bardziej na zmiękczenie szyjki działa,jadłam też ananasa w ilościach hurtowych,aż w końcu wypiłam olejek rycynowy (nie polecam-smak koszmarny ) i w końcu urodziłam. Czy ten olejek i ananas pomogły to nie wiem. Teraz także jestem przekonana,że końcówka będzie dla mnie bardzo męcząca,oczywiście nastawiam się,że mały urodzi się troszkę wcześniej,ale pewnie dotrwam do terminu,byle nie dalej Tak jak Gosia pisze,nie ma co się nastawiać,maluch wyjdzie kiedy będzie gotowy,ale łatwo powiedzieć,gorzej wykonać. Szczególnie,gdy jest się po terminie i to sporo. Moja kumpela urodziła 2 tyg po ,aż tyle to mi się nie uśmiecha czekać,ja z tych niecierpliwych
Co do kosmetyków,ja używałam JJ dla Milki i Oilatum,a dla Aaronka na początek tylko wodę i oliwkę, płyny do kąpieli wprowadziłam po pół roku,tak jak szampon

gratulacje dla kumpeli,domyślam się,że w Poslce rodziła? To nacinanie to jakiś koszmar w Pl,wszędzie,każdego i czy potrzeba czy nie A co porodu bez niczego to nie taki diabeł straszny jak go malują
za wagę dla małej,mi się wydaje,że te kupki to nie mleko,a tak jak laski piszą-zęby,może jakaś mała infekcja. Oj wypadki się
zdarzają,mi córka też spadła z łóżka,ale się strachu najadłam wtedy

hejka,widziałam fotki na FB,ale Nikola wyrosła,a ty do mamy bardzo podobna jesteś. Widoki piękne,aż mi się za PL zatęskniło

u nas maty nie zdały egzamniu,Milka skopywała je w jakiś tajemniczy sposób,a łóżko i tak zasikane. Teraz śpi w tych majtkach na noc i odpukać od kilku nocy są suche,więc chyba możemy wrócić do spania bez .

chciałam się ino podpisać rękoma i nogami pod stwierdzeniem o nacinaniu,też jestem przeciwna i bardzo się cieszę,że tutaj tego nie praktykują. Fajny avatarek,widziałaś już "Brave"?

Kasia trzymam kciuki za wyniki biopsji,będzie dobrze
Gratuluję świetnych zakupów
Brave widziałam, bardzo mi się podoba - chociaż zdecydowanie nie dla dzieci.
A ruda sliczna.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 19:49   #4237
gosia261282
Gang Iren

Eryk dzis pierwszy raz plakal od bardzo dawna i to strasznie mocno.Uderzyl sie gryzaczkiem-pingwinkiem,swoim ulubionym.Nie raz juz sie czyms uderzyl i nie plakal,a dzisiaj placz byl wielki.No i ma traume-nie chce patrzec na pingwinka,co przypadkiem spojrzal na niego to placz na nowo...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 21:36   #4238
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
[
Za to happy jestem,bo wygrałam aukcję na ebayu ponad 40 ubranek dla chłopca 3-6mc za 99p i miły pan jeszcze mi je sam do domu przywiózł Ciuszki w super stanie z nexta,mothercare,etc. Mam więc z głowy już ubranka na ten okres życia Olusia Ciesze się jakbym co najmniej w totolotka wygrała [/B]

wowniezleT akie zakupy to naprawde ciesza
Pewnie ze sie odezwieBiore laptopa a nad morzem ma byc internet to wejde wieczorkiem
A fotki napewno beda
Jestem taka podjaranaale sie stesknilam...

Cytat:
[

Ja tez nie lubie wracacale tu sie naprawde lepiej i latwiej zyje...az sie boje tego zderzenia z pl cenami

Cytat:
Ja mam tak samo przy pozegnaniach.... ja placze, mama placze, tesciowa placze ehhh wrcam tutaj do domu i miejsca nie moge znalesc
u mnie tez wszyscy placza

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
U mnie jutro też będzie smutno, bo mama wraca do Polski

Ja i Seba spakowaniLodówke wyczyszczona, ostatnie zakupy zrobioneJutro jeszcze do pracy iow sobote przed poludniem wyjazdA w niedz. spotkam sie z przyjaciolka w DortmundzieAlez sie ciesze

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Eryk dzis pierwszy raz plakal od bardzo dawna i to strasznie mocno.Uderzyl sie gryzaczkiem-pingwinkiem,swoim ulubionym.Nie raz juz sie czyms uderzyl i nie plakal,a dzisiaj placz byl wielki.No i ma traume-nie chce patrzec na pingwinka,co przypadkiem spojrzal na niego to placz na nowo...
Stary 2012-08-16, 21:49   #4239
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekuje Olivia byla juz zaklepana 9 lat temu jak sie poznalam z TZtem
Co do kosmetykow to jeszcze sie wstrzymam
Wozek mam taki. Na ebayu zakupiony, z raincoverem, prasolka, fotelikiem i innym gadzetami
Bardzo fajny wózek i 9 lat wow ciekawa liczba ja z TŻ jesteśmy razem 7 lat i nie wiem kiedy to zleciało...

Cytat:
Ewurka Ty zaraz rodzisz Czekam na relacje z porodu, bo ja bede nastepna.

Dziewczyny co pakowalyscie/pakujecie do szpitala?
Zaraz nie zaraz małemu się nie spieszy a do szpitala dostaniesz liste na szkole rodzenia i Hania wklejała gdzieś

Cytat:
na razie mam jedna akrobatke, wlasnie zaczelam 3 trymestr, teraz czuje sie ok odkad zaczelam pracowac tylko zyly cierpia, a tak to jakies drobnostki, ale wczesniej to bylo b nieciekawie.
a co się dzieje z żyłami? masz żylaki? ja długo cierpiałam przez żylaki i poszłam do GP przepisał mi rajstopy uciskowe schoola i pomogły mi na prawdę...

Cytat:

Przepraszam nie chciałam cię zarazić to chyba przez facebooka a tak serio to troszke wcześnie jak na takie bóle, co??? bidulko. ja znalazłam kolejny sposób, kładę się na prawym boku, który mnie właśnie boli i tak na 15 minut i przechodzi po malutku, noi piłka i ciepłe przysznice, czasami paracetamol, ale po nim mały jest spokojny więc nie chce już całkiem oszaleć
Ale masz rękę do tych akcji na ebay super cena i ubranka dobrych firm, więc można rzecz że bargain
Ja mam się ok, dziś obudziłam się bardziej wyspana, bo spałam własnie na tym prawym boku więc energii miałam jak mały króliczek z reklamy energizera poszliśmy na miasto, potuptałam troszke, napiłam się latte frappe kupiłam ten szampon na ciemieniuche, zapomniałam o oilatum i kupiłam lakier do paznokci i wariatka pomalowałam sobie paznokcie u rąk i stóp...wybieram się na porodówke a zachowuje się jakbym jechała na wakacje

Cytat:
Rośnie pyrtuś , i tak sobie ostatnio myślałam że fajnie by było gdyby Nikolka miała rodzeństwo. Jakoś mi się jej żl robi że taka jest sama , a tak to by sie miała z kim pobawić itp..
to trzeba troszke nad tym popracowac, cooo?

Cytat:
ja mam podobnie, alczkolwiek już coraz rzadziej....

Cytat:
bidulek, buziaki dla niego

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:05   #4240
beafrance
Zadomowienie

ursull znowu udane zakupy
A samopoczucia wspolczuje... ja sie kiepskawo czulam po powrocie z PL, to byl 26 tydzien, kosci mnie bolaly ,krecily...teraz juz ok choc pod koniec dnia w pracy kregoslup daje znac.
Do kiedy zamierzasz pracowac?

luna
ja myslalam ze masz w avatarze torri amos
to jakas nowa bajka?

gosia
buziak dla smutnego Eyczka

emilia
ladny wozeczke, ja jeszcze nie mam

sysunia

blonde to juz jutro lecicie do Dortmund?

ewurka dobrze ze mowisz o pedi, czy trzeba zmyc lakier do porodu?

i jak w ogole udalo Ci sie siegnac do stopek?

Daje cynka ze w tesco plyn do prania Fairy o pojemnosci 880ml jest w promo za 4 f.

beafrance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 09:07   #4241
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beafrance Pokaż wiadomość
blonde to juz jutro lecicie do Dortmund?

[
nie, my jedziemy samochodem
Promem od Nas 16 godz, potem z Fr do Niemiec i w Dortmundzie sie zatrzymujemy u przyjaciolki na nocOd niej prosto na Szczecin i nad morze

Mnie jeszcze dzis nocka w pracy czeka, oj bedzie mi sie dluzyła

Dzien dobry
Stary 2012-08-17, 09:16   #4242
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
U nas pogoda sie popsula,jest chlodniej i pada
A wczoraj obiecalam dzieciakom dlugi spacer,na ktory niestety wczoraj nie bylo czasu i d...
Milego dnia!
Stary 2012-08-17, 09:58   #4243
czarnula4321
Zakorzenienie

Dzień doberek
u nas ślicznie słoneczko świeci
weekend ma być śliczny i ciepły a my musimy dzisiaj zmykać do anglii heh długa podróż przed nami zwłaszcza że jedziemy z przyczepką heh
Stary 2012-08-17, 10:00   #4244
beafrance
Zadomowienie

wybieram fotelik do samochodu...
czy z tym Maxi Cosi wszystko w porzadku ? jakis tani mi sie wydaje ....

dziewczyny jakie wy wybralyscie ?

Stary 2012-08-17, 10:03   #4245
hanjah
Zakorzenienie

U nas dziś też leje Po południu jadę odwieźć mamę na lotnisko-mam nadzieję, że do tego czasu przestanie padać
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:08   #4246
Ula 25
Rozeznanie

Cytat:

gratuluje wygranej aukcji

no wlasnie o tym pisalam, ze to normalne ze osoba dolaczajaca do grupy sie przedstawia
to tak jak w realu troche, ide np do pracy wszyscy chca zeby sie przedstawil a ja im mowie, ja tez nic o was nie wiem

co do mat, to ja mam te pampersa i one maja takie zakladki i klade pod przescieradlo i jeszcze zadna mi nie spadla, a wiktor jak spal w pieluchomajtkach to lal w nie ile weszlo

Cytat:

to nie trzeba myslec a dzialac, odnoscnie rodzenstwa,
a co do powrotow ja tez zawsze rycze , tylko ze ja co roku sama latam , to znaczy tylko z wiktorem bez meza, wiec placze ze bede tesknic ale jednoczesnie zdaze sie juz za mezem stesknic wiec jakos latwiej mi

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Ja tez nie lubie wracacale tu sie naprawde lepiej i latwiej zyje...az sie boje tego zderzenia z pl cenami

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

o to , to, ja tez co roku nie moge sie nadziwic ile kasy w pl idzie

Cytat:
Dzien dobry!
A wczoraj obiecalam dzieciakom dlugi spacer,na ktory niestety wczoraj nie bylo czasu i d...
Milego dnia!
u nas tez pada od rana i szaro buro
Ula 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:11   #4247
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
nie, my jedziemy samochodem
Promem od Nas 16 godz, potem z Fr do Niemiec i w Dortmundzie sie zatrzymujemy u przyjaciolki na nocOd niej prosto na Szczecin i nad morze

Dzien dobry

My też jechaliśmy autem i mieliśmy przygody do Polski jechało się super ale szczelił nam przewód co spowodowało że nam dużo pałił i musiliśmy więcej tankować niż dotychczas tak więc w tą stronę wydaliśmy trochę więcej na paliwo . Dotego kopcił i każdy nam pokazywał że sie nam chyba samochó pali z tyłu

Natomiast powrót był ok jeśli chodzi o auto bo go mąż naprawił , ale w Niemczech nam się źle jechało bo pozamykali autostrady ( jakieś roboty drogowe są ) i na pierwszym odcinku jechaliśmy jakimiś górami ( kręte drogi i zdecydowanie dłuższa trasa objazdowa prawie godzine byliśmy w plecy ) a potem już prawie pod koniec znowu sie okazało że kolejna autostrada zamknieta i tu się motaliśmy aż w końcu musieliśmy wjechać do miasta i tam Pan bardzooo miły ale niestety nie znał Angielskiego i nie umiał nam wytłumaczyć gdzie musimy jechać. Po 15 minutach w końcu nam pokazał drogę eskortą

Stary 2012-08-17, 10:11   #4248
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

polecam maxi cosi,a czemu z tym fotelikiem ma byc cos nie tak?
One sa ok. 100f

Ja mialam z kompletu od wozka innej firmy, ale drugi juz kupilismy tez maxi cosi

Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
u nas ślicznie słoneczko świeci
weekend ma być śliczny i ciepły a my musimy dzisiaj zmykać do anglii heh długa podróż przed nami zwłaszcza że jedziemy z przyczepką heh
to jednak wracasz?
Bezpiecznej podrózy
My za to do Pl
Stary 2012-08-17, 10:23   #4249
beafrance
Zadomowienie

Cytat:
polecam maxi cosi,a czemu z tym fotelikiem ma byc cos nie tak?
One sa ok. 100f

Ja mialam z kompletu od wozka innej firmy, ale drugi juz kupilismy tez maxi cosi
No rzeczywiscie sam fotelik tyle kosztuje
tylko trzeba jeszcze dokupic Easy base 2 albo EasyFix i to podbija cene

Stary 2012-08-17, 10:43   #4250
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
My też jechaliśmy autem i mieliśmy przygody do Polski jechało się super ale szczelił nam przewód co spowodowało że nam dużo pałił i musiliśmy więcej tankować niż dotychczas tak więc w tą stronę wydaliśmy trochę więcej na paliwo . Dotego kopcił i każdy nam pokazywał że sie nam chyba samochó pali z tyłu

Natomiast powrót był ok jeśli chodzi o auto bo go mąż naprawił , ale w Niemczech nam się źle jechało bo pozamykali autostrady ( jakieś roboty drogowe są ) i na pierwszym odcinku jechaliśmy jakimiś górami ( kręte drogi i zdecydowanie dłuższa trasa objazdowa prawie godzine byliśmy w plecy ) a potem już prawie pod koniec znowu sie okazało że kolejna autostrada zamknieta i tu się motaliśmy aż w końcu musieliśmy wjechać do miasta i tam Pan bardzooo miły ale niestety nie znał Angielskiego i nie umiał nam wytłumaczyć gdzie musimy jechać. Po 15 minutach w końcu nam pokazał drogę eskortą
to mieliscie przygodyehh.
My auto raczej mamy sprawne, nie powinno byc problemów, oby
Ale w Pl idzie do mechanika na przeglad

Cytat:
a bazy nie mozesz kupic uzywanej?

Ja mialam juz baze w komplecie, ale nie isofix

A drugi fotel byl z baza
Stary 2012-08-17, 11:04   #4251
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
ewurka dobrze ze mowisz o pedi, czy trzeba zmyc lakier do porodu?

i jak w ogole udalo Ci sie siegnac do stopek?

Daje cynka ze w tesco plyn do prania Fairy o pojemnosci 880ml jest w promo za 4 f.
ja pomalowałam takim delikatnym różem do frenchu i nie zmywam go a jak sięgnełam do stópek nie pytaj, sama się zastanawiam
I dzieki za cynka odnośnie fairy

Cytat:

Dzien dobry
Ahhh czuję podekscytowanie i WIELKIE emocje

Cytat:
Dzien dobry!
Milego dnia!
U nas też wiatrzysko i leje i ja śpie cały czas...wstaje, jem i wracam do spania. W sumie nie spałam pół nocy znowu przez te plecy...

Cytat:

Ja mam Maxi Cosi i wydaje mi się, że z tą bazą jest bardzo dobry, my już zamontowaliśmy i czeka

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
U nas dziś też leje Po południu jadę odwieźć mamę na lotnisko-mam nadzieję, że do tego czasu przestanie padać
szkoda, że mama już wraca
Cytat:
Nam i bazę i fotelik pożyczyła koleżanka, więc ten wydatek nam troszke odpadł

Miałam dzisiaj robić tarte ze śliwkami, ale totalnie mi się nie chce...spała bym cały dzień...hmmm TŻ wczoraj nakupił mi słodkości w polskim sklepie i chyba wsunę języka a potem będę płakac, ze d..a mi sie w nic nie mieści

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:13   #4252
beafrance
Zadomowienie

no chyba tak wlasnie zrobie blonde
fotelik nowy, basa uzywana....tylko tz musi sprawdzic czy do naszego dziwacznego samochodu w ogole to bedzie pasowalo...

ewurka
odpoczywaj ile wlezie

sysunia nie zazdroszcze przygod i wydanej extra kasy na paliwo...

tarta ze sliwkami litosci, jeszcze mam 40 min do lunchu

Stary 2012-08-17, 11:37   #4253
ewi83
Zadomowienie

Hej

Ja dalej bardzo kiepsko sie czuje Wiekszosc czasu spedzam w lazience, albo na kanapie nieruchomo- bo jak tylko rusze glowa to mi peka

U nas tez dzis nieciekawie z pogoda- ale ja sie ciesze Nie mam wtedy takich wyrzutow, ze Nikos musi siedziec w domu W srode przylatuje do mnie moj siostrzeniec- ma zajmowac sie NIkosiem

Blonde- udanej podrozy

21 maja 2010- Nikolas Filip
06 kwiecien 2013- Anton Leon
ewi83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-17, 11:55   #4254
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Mysle,ze w porzadku.Ot promocyjna cena.Czasem warto poszukac,bo tego samego produktu ceny moga znacznie sie roznic.Ja niestety na wielu rzeczach przeplacilam,bo szybko szybko
Fotelik mamy taki Britax taki:

http://www.ebay.co.uk/itm/Britax-Bab...item2c66f32b0b

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
Hej

Ja dalej bardzo kiepsko sie czuje Wiekszosc czasu spedzam w lazience, albo na kanapie nieruchomo- bo jak tylko rusze glowa to mi peka
Wspolczuje

Cytat:

U nas też wiatrzysko i leje i ja śpie cały czas...wstaje, jem i wracam do spania. W sumie nie spałam pół nocy znowu przez te plecy...
Wiem co czujesz i wspolczuje
Stary 2012-08-17, 11:58   #4255
emillia006
Zadomowienie

Hej ja ide zaraz na pobranie krwi a tak mi sie nie chce

Zrobilam sobie na sniadanie jajecznice i cos mnie mdli po niej.
Co do fotelika to ja mam juz zakupiony ale jak mala z niego wyrosnie to nastepny chce wlasnie maxi cosi bo ten co teraz mam to jest tylko do 10 kg.
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:17   #4256
dzinek
Wtajemniczenie

Ursull ale gratka z ciuchami , a mowisz ze reki nie masz tylko potrzebe oszczedzania , masz masz
Corke matke moze kolezanke co?
Nie mam jeszcze dzieci jak juz napisalam , a wiek juz jakis czas po 30

A ogolnie co do :roll eyes: etc to ja tu do pracy nie przyszlam tylko na relax , ewentualnie podzielic sie info, doswiadczeniem, albo sama zdobyc nowe.
Chyba rzeczywicie jak matke by podpasowalo jak takie spiete jestescie
Cytat:
Bardzo fajny wózek i 9 lat wow ciekawa liczba ja z TŻ jesteśmy razem 7 lat i nie wiem kiedy to zleciało...

Zaraz nie zaraz małemu się nie spieszy a do szpitala dostaniesz liste na szkole rodzenia i Hania wklejała gdzieś

a co się dzieje z żyłami? masz żylaki? ja długo cierpiałam przez żylaki i poszłam do GP przepisał mi rajstopy uciskowe schoola i pomogły mi na prawdę...

Przepraszam nie chciałam cię zarazić to chyba przez facebooka a tak serio to troszke wcześnie jak na takie bóle, co??? bidulko. ja znalazłam kolejny sposób, kładę się na prawym boku, który mnie właśnie boli i tak na 15 minut i przechodzi po malutku, noi piłka i ciepłe przysznice, czasami paracetamol, ale po nim mały jest spokojny więc nie chce już całkiem oszaleć
Ale masz rękę do tych akcji na ebay super cena i ubranka dobrych firm, więc można rzecz że bargain
Ja mam się ok, dziś obudziłam się bardziej wyspana, bo spałam własnie na tym prawym boku więc energii miałam jak mały króliczek z reklamy energizera poszliśmy na miasto, potuptałam troszke, napiłam się latte frappe kupiłam ten szampon na ciemieniuche, zapomniałam o oilatum i kupiłam lakier do paznokci i wariatka pomalowałam sobie paznokcie u rąk i stóp...wybieram się na porodówke a zachowuje się jakbym jechała na wakacje

to trzeba troszke nad tym popracowac, cooo?

ja mam podobnie, alczkolwiek już coraz rzadziej....

bidulek, buziaki dla niego
Emillia ile taki pojazd Cie wyniosl? Poszukuje czegos z dluga raczka do prowadzenia
Wczoraj widzialam mame ktora sie musiala schylac do spacerowki, nie chce tak.

Ewurka mialam zylaczka wczesniej a teraz to mi zyly wystapily zbiorowo, naczynka popekaly na maxa na calej dlugosci az mi sie w niektorych miejscach w takie wybroczyny( ala siniaczki) zbieraja, smaruje to od czasu do czasu, ale nie apteczna mascia, najwazniejesze ze nie bola
Bylam u GP bo mi sie cos z uchem dzieje i zapomnialam powiedziec ech skleroza moze poloznej powiem albo nastepna wizyte zamowie.
Dzieki za cynka o rajstopach na recepte byly czy jak ?

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:57   #4257
Sysunia_d
Zakorzenienie

blonde nasze też było sprawne i a tu nagle trach we Francji ,ale najważniejsze że dojechaliśmy .

Ewi gratuluje maluszka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-17, 13:00   #4258
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
j

Ahhh czuję podekscytowanie i WIELKIE emocje

Miałam dzisiaj robić tarte ze śliwkami, ale totalnie mi się nie chce...spała bym cały dzień...hmmm TŻ wczoraj nakupił mi słodkości w polskim sklepie i chyba wsunę języka a potem będę płakac, ze d..a mi sie w nic nie mieści

Cytat:
Napisane przez ewi83 Pokaż wiadomość
Hej

U nas tez dzis nieciekawie z pogoda- ale ja sie ciesze Nie mam wtedy takich wyrzutow, ze Nikos musi siedziec w domu W srode przylatuje do mnie moj siostrzeniec- ma zajmowac sie NIkosiem

Blonde- udanej podrozy

Fajnie,ze bedziesz miala pomoc
Dziekuje

Cytat:
Ursull ale gratka z ciuchami , a mowisz ze reki nie masz tylko potrzebe oszczedzania , masz masz
Corke matke moze kolezanke co?
Nie mam jeszcze dzieci jak juz napisalam , a wiek juz jakis czas po 30

A ogolnie co do :roll eyes: etc to ja tu do pracy nie przyszlam tylko na relax , ewentualnie podzielic sie info, doswiadczeniem, albo sama zdobyc nowe.
Chyba rzeczywicie jak matke by podpasowalo jak takie spiete jestescie
spiete:confused :nie bardzo rozumiem
Stary 2012-08-17, 13:07   #4259
maatra
Wtajemniczenie

Blonde i inne urlopowiczki,udanych wakacji
My bylismy w maju na urlopie i czuje niedosyt. Teraz pozostalo planowanie przyszlorocznych wakacji.

Ursull jak Ty sobie rade dajesz ? Mnie sie zawsze marzyla 3,a teraz... sama nie wiem gdzie popelnilam blad. Moje chlopaki ,to wulkany energii.
Mnie nadal aukcje ciesza,nawet jak uda mi sie cos baaaardzo taniego dla siebie,lub do domu kupic. Dzieciom juz dawno nic nie kupowalam.

Bea tanie foteliki, ta sa na ebayu Sama sprzedalam za 15f tylko i nie wazne,ze cena wyjsciowa to 135 My mamy w miare nowe auto i isofix nie pasowal Tez nalezymy do fanow Maxi Cosi Alex jezdzi juz w nr 2

Edytowane przez maatra
Czas edycji: 2012-08-17 o 13:09
maatra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:27   #4260
***luna
Zakorzenienie

dzinku ja tam wyzluzowana jestem do czasu, bo czasami to powaga mi sie wlacza
Gratuluje akrobatki i dobrego samopoczucia zycze.

maatra ja mysle, ze na pewnym etapie mozna wulkany energii zostawic samym sobie i wrocic po jakims czasie i posprztac zgliszcza jakie zostaly po wybuchu ( o jakie piekne metafory tworze).

Moje dziecko na wiesci, ze przez jakis czas bede matka domowa uciszylo sie nadspodziewanie.
Of kors juz wiem, ze jako typowa matka domowa nie wyrobie za dlugo, wiec juz sobie robie TO DO list
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości