Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-17, 12:24   #4471
asta9126
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

W sumie domyślam się o co chodzi, ale jak byłam w małym kinie z niewielką ilością widzów i nie było kolejnego seansu - było podobnie. Na reklamy znajduje się 10 minut, na napisy już nie. Taki trochę absurd. Szkoda, że nie sprząta się na reklamach.
Stary 2012-08-17, 12:37   #4472
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość

Też lubie odkurzać. to chyba ma coś wspólnego z tym, że od razu widzę efekt tego co robię Paprochy ->przejadę->czysto
Ja właśnie dlatego tego nie lubię, bo efektów nie widzę, tylko w najbardziej zabrudzonych miejscach.A w temacie odkurzania to zawsze odkurzając zastanawiam się po co ludzie kupują dywany. U mnie co prawda jest tylko jeden, ale w łazience, przedpokoju są takie małe dywaniki.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:40   #4473
Chatul
ma zielone pojęcie

Też mnie zawsze zastanawia po co ludziom dywany
Stary 2012-08-17, 12:43   #4474
WhiteCherry
Zakorzenienie

dywany jeszcze spoko, bo zawsze można zwinąć i problem z głowy.
nie lubię za to wykładzin
Stary 2012-08-17, 12:45   #4475
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
A co w tym dojrzałego? Po co się w ogóle przyznawać? trzeba jeździć i zdobywać doświadczenie, a nie jęczeć. Jak się porysuje to się pomaluje, lakiernik weźmie tyle samo za gruchota, jak za porządne auto.
Dojrzałe jest to, że nie kozakuje się "jestem taki zaje*isty, na pewno nie porysuję samochodu" tylko się podchodzi do tematu z pokorą. Widocznie inni mają większy szacunek do rzeczy za duże pieniądze. Jest różnica między kupieniem samochodu za 70tys. i następnego dnia leceniem do lakiernika, a kupieniem samochodu za 7tys. i następnego dnia leceniem do lakiernika.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 12:45   #4476
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Mnie dziwi, jak starsi ludzie, którzy wiadomo już nie mają tego refleksu, wzroku itd wsiadają za kierownicę. Właśnie czytam, wczoraj u mnie w mieście był wypadek, kobieta lat 77 wymusiła pierszeństwo, w wyniku którego dwoje dzieci z tego drugiego samochodu trafiło do szpitala. No kurcze, trochę rozwagi
Taa... Moja mama miała przez takich stłuczkę. Baba stała przed samochodem i pokazywała dziadkowi czy może wyjechać na drogę, a samochodom, żeby się zatrzymały.

Stary 2012-08-17, 12:51   #4477
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ej no nie róbta se jaj

Dywany są milutkie, mięciutkie, można chodzić na bosaka i jest ciepło w stopy... Są fajną dekoracją pokoju... można sobie klapnąć zadkiem na podłodze i nie wycierać gaciami podłogi...

Moi teściowie nie mają dywanów. Non stop odkurzają, myją na mokro panele, a i tak po pięciu minutach śmigania na bosaka stopy albo skarpetki są czarne... Jak się chodzi po dywanach to jest luzik, ten kurz się pewnie w dywan wbija i stópki czyste. No trzeba prać, odkurzać też, bo dla alergików to nie za zdrowo, ale i tak nie oddałabym moich dywanów A wykładzina - fakt - porażka, ani tego zwinąć nie można, ani wytrzepać...
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:01   #4478
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
ja jestem lepsza bo mi w odkurzaniu podoba sie... sam dzwiek jak np ktos odkurza a ja powiedzmy oladam jakis film czy serial to moglabym sie polozyc i zasnac dziwne ale prwadziwe
myslicie ze to sie leczy
Ja zasypiam przy suszarce

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
dywany jeszcze spoko, bo zawsze można zwinąć i problem z głowy.
nie lubię za to wykładzin
E tam... za dużo z tym roboty. I uroku to wcale nie dodaje(wg mnie).

Stary 2012-08-17, 13:02   #4479
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Ja mam dywan tylko po to, żeby wytłumił moje kroki - zapewnia spokój sąsiadom z dołu.
Stary 2012-08-17, 13:04   #4480
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3594969 0]Dywany są milutkie, mięciutkie[/QUOTE]

Nie wszystkie Ale fakt, niektóre są

Cytat:
można chodzić na bosaka i jest ciepło w stopy...
Mnie nawet zimą nie jest zimno w stopy, gdy chodzę boso po płytkach w kuchni, więc dla mnie to nie argument

Cytat:
Są fajną dekoracją pokoju...
Mnie się nie podobają.

Cytat:
można sobie klapnąć zadkiem na podłodze i nie wycierać gaciami podłogi...
A dywan, to nie podłoga? Skoro cały czas jest rozłożony, ludzie po nim chodzą itd., to jest podłogą, i zbiera dokładnie to samo, co panele. Jeśli nawet nie zbiera różnych rzecz bardziej

Cytat:
Moi teściowie nie mają dywanów. Non stop odkurzają, myją na mokro panele, a i tak po pięciu minutach śmigania na bosaka stopy albo skarpetki są czarne...
To ja nie wiem co oni robią z tą podłogą W życiu się nie spotkałam z takim przypadkiem. Coś takiego rozumiem tylko w zimie w korytarzu, gdzie się czasem chodzi w niekoniecznie czystych butach. Ale tak w domu? Np. w pokoju? Sama nigdy nie miałam takiego problemu

Cytat:
Jak się chodzi po dywanach to jest luzik, ten kurz się pewnie w dywan wbija i stópki czyste. No trzeba prać, odkurzać też, bo dla alergików to nie za zdrowo, ale i tak nie oddałabym moich dywanów
Ja mam podłogę drewnianą i jest dobrze. Z nią jest o wiele mniej problemów niż z dywanem, moim zdaniem. Nie trzeba podnosić, prać, trzepać… Można szybko pozamiatać i umyć na mokro, i po sprawie.
Stary 2012-08-17, 13:06   #4481
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dlatego tego nie lubię, bo efektów nie widzę, tylko w najbardziej zabrudzonych miejscach.A w temacie odkurzania to zawsze odkurzając zastanawiam się po co ludzie kupują dywany. U mnie co prawda jest tylko jeden, ale w łazience, przedpokoju są takie małe dywaniki.
a co powiesz o ludziach ktory dywan mieli na scianach
moim zdaniem dywany to pozostalosc po dawniejszych czasach kiedy nie bylo ogrzewania podlogowego;> ale moge sie mylic
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:09   #4482
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57
Konto usunięte

Cytat:
A dywan, to nie podłoga? Skoro cały czas jest rozłożony, ludzie po nim chodzą itd., to jest podłogą, i zbiera dokładnie to samo, co panele. Jeśli nawet nie zbiera różnych rzecz bardziej
No ale jak dla mnie przyjemniej usiąść na miękkim dywanie niż niż gołej desce

Spokojnie, ja nikogo nie przekonuję, tak tylko napisałam bo zastanawiało Cię po co ludziom dywany - no dla mnie np z wyżej wymienionych powodów.

A, ogrzewanie podłogowe - moje marzenie - to właśnie głównie zimna podłoga przemawia u mnie za dywanami - nie ważne czy dla stóp (kapci nie cierpię), żeby klapnąć tyłkiem, czy dla raczkującego dziecka.
a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:10   #4483
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
a co powiesz o ludziach ktory dywan mieli na scianach
moim zdaniem dywany to pozostalosc po dawniejszych czasach kiedy nie bylo ogrzewania podlogowego;> ale moge sie mylic
Chyba nic, bo brak mi słów
No właśnie, teraz są te całe podłogowe ogrzewania, wiem, że to koszt, ale...
Ja mam panele i nie jest brudno. Chodzę w kapciach, bo lubię, rodzeństwo na bosaka i im brak dywanu nie przeszkadza.
A siadać to siadam na kanapach i fotelu. Kiedyś lubiłam na podłodze, ale mi przeszło.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-08-17 o 13:13
Stary 2012-08-17, 13:19   #4484
201604200942
Konto usunięte

ja mam dość dywanów. Zawsze jest mi zimno w stopy, i do szału doprowadza mnie odkurzanie go. Trzeba się nieźle napocić, by wygrzebać włosy z zakamarków, panele są łatwiejsze do sprzątania, przelecisz miotłą, mopem i jest ok
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:22   #4485
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

E tam... za dużo z tym roboty. I uroku to wcale nie dodaje(wg mnie).
ja mam wszędzie parkiet i też bardziej podoba mi się taka drewniania podłoga niż przykryta dywanem wycyklinowany wygląda ciągle jak nowy, od lat

z panelami nie wiem jak jest, nie rysują się szybko?

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-08-17 o 13:24
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:28   #4486
megamag
BAN stały

Cytat:
Ja się zastanawiam po co ludziom dywany, obrusy, wazoniki, firanki i zasłony (o ile nie mieszka się w takim miejscu, gdzie sąsiedzi widzą co robisz) i te wszystkie duperele dla ozdoby, które tylko kurz łapią.

Też miałam kiedyś podłogę, która dzień po umyciu brudziła stopy. Ale to nie podłoga. To kurz z ruchliwej ulicy za oknem.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:29   #4487
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
ja mam dość dywanów. Zawsze jest mi zimno w stopy, i do szału doprowadza mnie odkurzanie go. Trzeba się nieźle napocić, by wygrzebać włosy z zakamarków, panele są łatwiejsze do sprzątania, przelecisz miotłą, mopem i jest ok
szczotka taka hmm, ja mam taką czerwoną małą, ona ma takie ostre 'włosie', moczysz, przejeżdżasz po dywanie i już Lubię dywany, głównie dlatego, że nie słychać u sąsiadów mojego chodzenia
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:41   #4488
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja mam wszędzie parkiet i też bardziej podoba mi się taka drewniania podłoga niż przykryta dywanem wycyklinowany wygląda ciągle jak nowy, od lat

z panelami nie wiem jak jest, nie rysują się szybko?
Ja mam od ponad 10 lat więc nie są już jak nowe, ale od normalnego chodzenia się nie niszczą. Gorzej jak np. jest pies i rysuje pazurkami. Większym problemem jest to, że w niektórych miejscach się rozeszły, ale być może teraz są już lepsze techniki kładzenia paneli.

Stary 2012-08-17, 13:44   #4489
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
My ze znajomymi mamy dziwną tendencję i podczas spotkań u kogoś w domu lubimy siedzieć na podłodze A kiedy jest dywan, to siedzi się o niebo milej, bo jest mięciutko, no i cieplej. Więc ja dywany lubię
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:46   #4490
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam od ponad 10 lat więc nie są już jak nowe, ale od normalnego chodzenia się nie niszczą. Gorzej jak np. jest pies i rysuje pazurkami. Większym problemem jest to, że w niektórych miejscach się rozeszły, ale być może teraz są już lepsze techniki kładzenia paneli.
a nie dzieje się z nimi nic jak coś się wyleje? tzn. nie pęcznieją czy coś?
Stary 2012-08-17, 13:48   #4491
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:

Też lubie odkurzać. to chyba ma coś wspólnego z tym, że od razu widzę efekt tego co robię Paprochy ->przejadę->czysto
Moim marzeniem jest.. wziąć odkurzać na jakąś zakurzoną droge, piasek cokolwiek i odkurzaaaać Mnie cieszy odgłos wsysanych syfów.

Co do samochodów to jak się jeździ to i jest prawdopodobieństwo porysowania.
Stary 2012-08-17, 13:49   #4492
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam parkiet około 25 lat jest świetny
kiedyś, w swoim domu, też położę parkiet zamiast paneli
Stary 2012-08-17, 13:52   #4493
201604181004
Konto usunięte

hahahaha mam wykładzinę na której jest dywan... wykładzinę położyli właściciele mieszkania bo podłoga jest... nie wiem jak to nazwać, podłoga wygląda jak jedna wielka płyta szarego koloru, nie ma tam parkietu deski ani niczego. tak jakby goła... a dywan położyłam bo jakiś półmózg chyba ciął tę wykładzinę i musiałam czymś zakryć te genialne cięcia...

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

ale rodzice mają parkiet. bardzo mi się podobają parkiety, mam wrażenie że są niezniszczalne. no i po prostu ładne imo ;p
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 13:54   #4494
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a nie dzieje się z nimi nic jak coś się wyleje? tzn. nie pęcznieją czy coś?
To musiałoby być bardzo dużo wylane i długo stać.

Stary 2012-08-17, 13:55   #4495
Chatul
ma zielone pojęcie

[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3595009 9]No ale jak dla mnie przyjemniej usiąść na miękkim dywanie niż niż gołej desce [/QUOTE]

No rozumiem. Dla mnie to za mała korzyść, by decydować się na dywan. Zwłaszcza, że mogę usiąść na kanapie czy na fotelu.

Cytat:
A, ogrzewanie podłogowe - moje marzenie - to właśnie głównie zimna podłoga przemawia u mnie za dywanami - nie ważne czy dla stóp (kapci nie cierpię), żeby klapnąć tyłkiem, czy dla raczkującego dziecka.
Faktycznie, na zimę to może być fajne, chociaż sama nigdy nie odczuwałam potrzeby posiadania takiego ogrzewania

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam po co ludziom dywany, obrusy, wazoniki, firanki i zasłony (o ile nie mieszka się w takim miejscu, gdzie sąsiedzi widzą co robisz) i te wszystkie duperele dla ozdoby, które tylko kurz łapią.
obrusy — ja mam ceratę Jest o wiele praktyczniejsza. Jak się coś wyleje, to można gąbką wytrzeć, i jest dobrze
wazoniki — na kwiaty? Jak ktoś często kupuje kwiaty, to musi je gdzieś trzymać
firanki — nie lubię
zasłony — bardzo praktyczne, nawet jak się nie ma sąsiadów okno w okno Praktyczne, bo można się osłonić przed świecącym słońcem, zwłaszcza jak się ma pokój od wschodu

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
My ze znajomymi mamy dziwną tendencję i podczas spotkań u kogoś w domu lubimy siedzieć na podłodze A kiedy jest dywan, to siedzi się o niebo milej, bo jest mięciutko, no i cieplej. Więc ja dywany lubię
Jak u mnie ludzi najdzie na siedzenie na podłodze, to albo siedzą sobie na ciepłej drewnianej podłodze, albo dostają ode mnie poduszki lub koc
Stary 2012-08-17, 13:57   #4496
muszka0
Przyczajenie

hej jestem tu nowa wczoraj wysłałam męża po zakupy i miał na liście podpaski zrobił się czerwony , wytłumaczyłam jakie i kupił dobre ale minę miał hahahah
Stary 2012-08-17, 14:19   #4497
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

No ja właśnie od roku jak zrobiłam remont pokoju to nie mam dywanu ale się waham czy może jednak kupić. Mam parkiet, odświeżony więc wygląda super i naprawdę bez dywanu jest wygoda, zwłaszcza, że mnie zawsze wypadają włosy.

Ale z drugiej strony moim zdaniem dywan dodaje takiej przytulności, a poza tym mam dość zimny pokój, nie dość, że róg zachodnio-północny, to jeszcze pod pokojem mam piwnicę i mimo porządnego ocieplenia, podłoga i tak zawsze jest zimna, a że ja jestem mega zmarzluch to się chyba zdecyduję

Najwyżej będę potem przeklinać pod nosem, jak będę włosy z dywanu wybierać
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 14:28   #4498
201604200942
Konto usunięte

a ja uwielbiam swoje zasłonki i firanki. Dodają uroku mojemu pokojowi i nie wyobrażam sobie rolet w moim pokoju
Stary 2012-08-17, 14:33   #4499
201604181004
Konto usunięte

ja mam rolety, firanki i zasłonki i moje okno jest milusie przez to ;p
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 14:34   #4500
Troian
Raczkowanie

Jak ja nie lubię dywanów . Mam same panele i wg mnie to najlepsza opcja, gdy ma się w domu zwierzaka, o wiele łatwiej sprząta się sierść.
Troian jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości