|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cześć dziewczyny potrzebuje porady
![]() Wczoraj troche nosiłam siostrzenice 1,5 roku i siostra powiedziała żebym jej nie nosiła więc się troche zestresowałam że mogłam sobie zaszkodzić. Dziś rano wydawało mi się, że plamie ale jak się podcierałam papierem to był tylko żółty śluz. Przed chwilą wróciłam do domu i byłam w ubikacji a mam zaparcia więc troche się wysiliłam i ten śluz był beżowo zółty czyli rano jednak małe plamienie było... ale to tylko przy wysiłku. Więc tak się zastanawiam co robić, bo w poniedziałek wizyta a nie plamie już wogole, bo to nie był żaden brązowy śluz tylko leciutko beżowy, resztki tego porannego na IP chyba bez sensu bo jak zobaczą ten śluz to on jest żółty wiec odeślą do domu.Czy miałyście w ciąży żółty śluz? Bez pieczenia swędzenia itp. Mam duże zaparcia wiec może to troche przez to no i dziś jest mniej wiecej termin @ więc chyba to też możliwe. Brzuch wkręcałam sobie że czuje ale jak tylko wyluzowałam to nie boli, chyba że bolał z nerwów ![]() Cytat:
Cytat:
księża grzeszą-ludzie, ale osobiście znam takich dwóch co za nic nie powinni dostać rozgrzeszenia... Ogólnie kościół i księża to ciężki temat, tym bardziej że jesteśmy z różnych miast i parafii. Cytat:
Także chyba każdy jak już ma wnuka to chce wnuczke i na odwrót. A dziadkiem i babcią są po równo bez względu na płeć... To tak jakby tata był prawdziwym ojcem gdy spłodzi syna, czyli niektórzy nigdy Na szczęście przynajmniej na płeć nie mamy wpływu!Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4412 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Agatko jakaś zdołowana jestem, chyba pomału tracę nadzieję, TŻ za 2tyg wyjeżdża do szkoły i będziemy się rzadko widywać Wszystko się kumuluje i jeszcze ta smętna pogoda mnie dobija
|
|
|
|
#4413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ide na pomidorówke... |
||
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
PANI! ale wymysliłas 8t7d a potem będziesz w 8t156d?
Kochana dzic masz 9t0d czyli od jutra 10tc.Cytat:
a ja juz po obiadku |
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe no ja tak włąśnei myślałam :P ale nie wiedziałam do końca więc siedziałam cicho :P
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedz sprawdzic...nie czekaj na nic! |
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko że ja już nie plamie to było jednorazowe.. Szczerze to nawet intuicja mi mówi że to nic strasznego, bo tylko taka wariatka jak ja mogła zobaczyć że to ma wogole beżowy kolor.. chyba do poniedziałku poczekam i poleże w domu. Luteine i tak jem 6 tabl dziennie więc dużo...
ale przyznam szczerze że jak przeczytałam co napisałas kocurku to prawie serce mi staneło |
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Luna podjedż na usg i sprawdż czy wszystko jest w porządku.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja beżowe plamienie miałam az do nastepnego dnia. Jak wiedzialam co jest grane... duuuzo później pojawiła sie krew. Zrobisz co czujesz, ale ja bym reagowała nawet na najmniejsze ustepstwo od normy... Dodam, ze plamki były tylko jak byłam na kibelku... |
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to wogole mam biały śluz. poczekam na gina bo chyba gdzies pojechał (nie widze auta) i go zapytam.. nie chce jechać do szpitala bo wiem że bedą mnie badac dłubać jak ostatnio i boje sie ze jak jest ok to tylko mi zaszkodzą... bo u mnie w szpitalu są naprawde niemili ludzie lekarze. Wiem jak mnie wtedy badali tylko ze wtedy to juz wiedzialam ze nic z tego nie bedzie.. ale oni nie wiedzieli...
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Luna ja też mam żółty śluz i biały są one normalne w ciąży.
A co do zaparć to musisz jak najszybciej coś z tym zrobić, bo przy zaparciach dziecko dostaje mniej tlenu i pożywienia, musisz pić dużo wody i mnie gin kazał pić syrop Lactulose, a teraz używam czopków glicerynowych i nie mam zaparć |
|
|
|
#4424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zobaczysz wszystko będzie dobrze! musi!
|
|
|
|
|
#4425 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A masz je już w domu i pijesz czy dopiero zamówiłaś? Cytat:
![]() ale nie wiem jak to działa na ciążę Cytat:
![]() jakiś czas temu tam zaglądałam ale zupełnie nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Cytat:
![]() Przytulam mocno Cytat:
![]() Dziewczyny strające się mam pytanie co możecie polecić oczywiście bezpiecznego na zwiększenie śluzu?
|
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
U mnie chyba pusty miesiąc... dzisiaj jest 25dc, a temp. ani razu nie przekroczyła 36,8 st. C cały czas waha się ok 36,5-36,8... ech może w następnym...
|
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to już mi nic nie jest.. pociesza mnie to ze to jednorazowe i w terminie @. Wiem że na IP to bym sie stresu najadla dopiero, dlatego dopuki nic sie nie dzieje to nie chce tam jechac. Po tym jak mnie ostatnio traktowali to masakra
|
|
|
|
#4428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
anusia1808 na poprawienie śluzu jest olej lniany, trzeba go codziennie pić po łyżce bodajże
|
|
|
|
#4430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam jeszcze takie coś.. Przyczyną niepłodności kobiety może być brak sluzu, skąpy śluz lub jego jakość. Bywa że śluz jest tak gęsty że utrudnia dotarcie plemnikom do celu. Produkty poprawiajace jakość i ilość śluzu to: OLEJ Z NASION WIESIOŁKA(Wiesiołek) OEPAROL,GAL Pomaga poprawić śluz szyjkowy - zwiększa jego ilość, szczególnie typu płodnego . po zastosowaniu wiesiołka, sluz staje sie mniej wrogi i pomaga pozostać plemnikom żywym nawet do 5 dni. Picie dużej ilości wody (odpowiednie nawodnienie organizmu wpływa na jego funkcje wydzielnicze) i branie wiesiołka powoduje zwiększenie ilości sluzu i poprawienie jego jakości. Reguluje też pracę niektórych hormonów. Lekarze zalecają to lekarstwo przy menopauzie, syndromie przedmiesiączkowym. DAWKOWANIE: 3 x po 1-2 kapsułki dziennie, bierzemy go tylko do owulacji , gdyz powoduje on skurcze macicy LEN Najczęsciej stosowany jako napar do wypicia, kupujemy len w sklepie zielarskim lub Olej z siemienia lnianego (świeży, organiczny)w kapsułkach. Podobny w działaniu do wiesiołka, poprawia śluz i jego jakość. ponadto korzystnie wpływa na cykl miesiączkowy reguluje proporcje hormonów w organizmie kobiety. Taka regulacja przyczynia się do złagodzenia wielu objawów związanych z bolesnym miesiączkowaniem w tym: przed miesiączkowe bóle głowy, depresje, bóle podbrzusza, drażliwość i obrzęki. Wspomaga czynność macicy przez co może być stosowany w leczeniu bezpłodności. Uwaga: lepiej niech nie biora go alergicy. DAWKOWANIE 1-2 kapsułki dziennie MAGNEZ Z WIT. B Reguluje sprawy śluzowe i zmniejsza bolesne objawy miesiączki. DAWKOWANIE: duże dawki od początku cyklu 2-4 tabletki, najlepiej na noc bo mogą wystapic nudności ROBITUSSIN, GUAJAZYL codzienne przyjmowanie syropu skutkuje poprawieniem się jakości śluzu UWAGA. BRANIE SYROPU NAJLEPIEJ SKONSULTOWAC Z LEKARZEM NATURALNE WSPOMAGACZE-ZIOŁA TU ODSYŁAM DO STRONKI http://www.umamy.homestead.com/koncepcja_nat.html |
|
|
|
|
#4432 |
|
Wtajemniczenie
|
Luna w ciąży zwiększona ilość śluzu i troszkę inna barwa to normalne. Ja tak miałam.
anusia chyba wiesiołek jest na zwiększenie śluzu, dziewczyny piły. ewel pani małymi krokami wejdź do "relaksacyjnego trybu życia" tak jak esia pisze: dresik, tv, do kiosku po bułki, wtedy się połóż, oszczędzaj się, bycz - tyle Twojego (Waszego) |
|
|
|
#4433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a i mozna jeszcze ale to nie na sluz tylko na wzrost sluzówki macicy - by łatwiej było sie zagnieżdzic - od @ do owulki wcinac orzechy (mieszanka studencka u mnie rządziła) i lampka czerwonego winka
|
|||
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jaki macie poziom hemoglobiny
Bo mi teraz co miesiąc spada i już mam 13, a przed ciążą miałam 18-19. Położna kazała mi więcej jeść szpinaku, wątróbki, ale wiem wiem czy to coś da. Biorę teraz 1 tabletkę żelaza.. Kiedyś mi pomagało jak chodziłam krew oddawać do krwiodastwa |
|
|
|
#4435 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki jakie macie doświadczenia z panelami? jakie lepsze tańsze-droższe?
bo oczywiście mnie urzekły te najdroższe.... |
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4437 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
MAKSI! mysmy cyklinowali parkiet a co do paneli to moge zapytc Tz i jutro Ci napisac bo on pracuje w firmie gdzie panele robią - nie wiem czy zawsze jest tak ze jakos = cena.
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4440 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dbaj o siebie, a lekarz mówił do kiedy będziesz musiała się tak oszczędzać?Kiedy minie największe ryzyko?Cytat:
bo ja takiego nie mogę nigdzie znaleźć...:/ Cytat:
ale lepiej nie będę opowiadać![]() a z tej stronki to ja też chcę skorzystać ![]() Cytat:
ale przecież TŻ będzie wracał a wyjeżdza na weekendy czy na dłużej?Cytat:
to nie dziwię się, że radzisz szybko reagować, a wydawałoby się że to nic poważnegoCytat:
![]() Cytat:
Perse dla mnie też ważne, aby poznać przyczynę #, nie stałoby się może w ciemnym kącie...bo tak to się wymyśla ciągle:a może to zrobiłam źle, a może tego nie powinnam robić, jeść itp ale tak jak pisały dziewczyny - dobrze, że kariotypy ok, daje to duże światełko na przyszłość pisałyście o niekorzystnym wpływie masowania się oliwką i aż bo całą poprzednią ciążę uparcie to robiłam, żeby rozstępów nie dostać...teraz jakby co będę miał na uwadze, kurde czasem lepiej być nieświadomymteż chcę dołączyć przypadek pary która bardzo długo nie mogła się doczekać maleństwa, mimo leczenia, ziół itp dopiero jak dali sobie na luz udało się nie wiem czy pamiętacie, jak pisałam że podczas ostatniej @ wydaliłam "niezidentyfikowany" obiekt z mojej macicy i bardzo się bałam co to mogło być... na wizycie okazało się, że to "coś" to pozostałość po # co została i zalegała(na USG było widoczne jako bardzo unaczynniony obszar, lekarz myślał, że to może być mięśniak, ale kazał obserwować,)a teraz czyściutko na USG wiecie jaki mi kamień spadł z serca? bo ja bałam się, ze to jakiś rak i w ogóle myślałam, że może poroniłam 2 raz...UUUUUFFFFFgin powiedział, ze za 2 mce da zielone światło na starania...i jakoś mi się tak smutno zrobiło, bo to tak jakbym za 2 miesiące miała zapomnieć o Olku i strać się o nowego maluszka... wiem, że głupia jestem...piszecie oTP, a ja aż się boję listopada...bo wtedy bym rodziła właśnie... czy po przekroczeniu daty TP jest już łatwiej????proszę...:rycz e-smarkam:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.

na IP chyba bez sensu bo jak zobaczą ten śluz to on jest żółty wiec odeślą do domu.
Także chyba każdy jak już ma wnuka to chce wnuczke i na odwrót. A dziadkiem i babcią są po równo bez względu na płeć... To tak jakby tata był prawdziwym ojcem gdy spłodzi syna, czyli niektórzy nigdy
Na szczęście przynajmniej na płeć nie mamy wpływu!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo całą poprzednią ciążę uparcie to robiłam, żeby rozstępów nie dostać...teraz jakby co będę miał na uwadze, kurde czasem lepiej być nieświadomym
czy po przekroczeniu daty TP jest już łatwiej????proszę...:rycz e-smarkam: