|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.4
wątpliwości to naturalna kolej rzeczy. Każdy chyba nastawia się, że uda się"raz, dwa" a i im dłużej się czeka tym więcej pojawia się pytań. Myślę, że te pół roku to takie minimum aby zrobić badania, choć czasem wiadomo, że w razie jakiego niedomagania można szybciej zacząć leczenie.
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz u którego kiedyś byłam powiedziała, że o problemach można zacząć mówić gdy para nie może zajść w ciążę po ok. roku starań, tylko medycyna swoje a ludzka natura swoje.
Dziękuję za wsparcie, mąż sam się męczy, nie chcę mu nad głową trajkotać :/ też mu ciężko, znajomi mają swoje problemy, a człowiek ma czasami ochotę po prostu ponarzekać...
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
doskonale pamiętam jak co miesiąc szukałam objawów ciąży. I tak, lekarze twierdzą, że minimum rok starań jest potrzebny (ale lekarzowi można też nakłamać
.Tak pognałam koleżankę na badania, strasznie przeżywała każdy okres, ale mówiła, że musi minąć rok od rozpoczęcia. Ale poszła do lekarza i okazało się, że ma niedoczynność tarczycy i mocno ponad normę prolaktynę. Teraz, po pół roku leczenia wyniki się normują.
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
libra nie ma co wariowac ale nie zaszkodzi się zbadac. Możesz lekarza trochę sciemnic żeby wyłudzić skierowanie na badania hormonów, dobrze też jest zrobić ogólne badanie ginekologiczne i cytologie jeśli w ciągu ostatniego roku nie robilas. Jak dobrze porozmawiasz z lekarzem to może bez problemu wystawi skierowanie. Do lekarza ogólnego możesz pójść po skierowanie na morfologie, tarczyce i cukier bo to leży w kompetencjach lekarza rodzinnego.
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Androlog może wystawic skierowanie na badanie nasienia. A jeżeli już prywatnie chcesz robić to lepiej znaleźć lekarza, który bada nasienie na miejscu w swojej przychodni-klinice, wtedy od razu wyjaśni Wam wynik. Ja chodziłam w Poznaniu do ginekologa-androloga i za 200zł miałam badanie, usg i badanie nasienia. Poszukaj kogoś takiego u siebie, bo to oszczędność kasy i wszystko sprawdzane razem. Tacca spóźnione najlepsze życzenia Edytowane przez nadiazloto1 Czas edycji: 2012-08-15 o 20:27 |
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia, dziękuję za podpowiedź z tym lekarzem ogólnym, rzeczywiście nie pomyślałam o tym. Cytologię robiłam jakoś w styczniu, przed naszymi staraniami, wszystko OK (I stopień), choć zazwyczaj miałam II stopień ze względu na częste infekcje.
|
|
|
#2046 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja przy starankach piłam lampke wina czerwonego co wieczór
i jadlam migdaly i morele suszone Lubię, więc miałam wymówkę ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() Ale nie o tym chciałam. Z tego co słyszałam, to jak zaczniesz jakiś system szczepien, to tak szczepisz. Jesli platnymi to wszystkie dawki platnymi, jesli nie, to np. na 2gim szczepieniu nie zmieniasz na platne. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
tzn. mama ze mną chodziła. A ja alergik od urodzenia ze skazą białkową naczele. Na każdego działa inaczej. Ze 2 lata miałam spokój, teraz reaguje ale mniej niz jako dziecko. Tak mi wpadło do głowy, że moze znowu wybiore się na bikom Alergia niestety jest up...ierdliwa :/A tak poza tym, to chodzę zmęczona... Sporo pracuję, w domu Lilka... W nocy wstaje po... nie wiem dokladnie ale cos od 5 do 20 razy, zalezy od nocy... i tak czas leci. Do tego biegamy na rehabilitację. No, ale jak na mamę przystało, daję radę Tylko momentami słabszy dzień mam. Tak jak chyba dziś... No i czytam o ząbkach, a u nas nic a nic...
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2012-08-15 o 22:25 |
||
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Tincia ząbki się pojawią
Zawsze się śmieję, bo rodzice tak bardzo ich wyczekują, a potem same z nimi problemy ![]() Zakupiłam właśnie butlę czerwonego wina i zaczynam kurację mąż się pewnie zdziwi ![]() Dziś mam dzień sprzątania, ale coś kiepsko mi idzie
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawką
![]() Tak jak przypuszczałam..@ się pojawiła Może chociaż cykle się znów unormują ![]() Cytat:
spróbuj w weekend chociaż trochę odsapnąć U każdego dzieciaczka inaczej...niedługo się pojawią
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2012-08-16 o 16:11 |
|
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Winko pójdzie w ruch i będzie git
|
|
|
|
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja witam z kawką
Ostatnio mam czas tylko o tej porze na nią. Wiem, że ząbki wyjdą Do roku mają czas Tylko zrobiła się piszczałka mała, a wszyscy "oooo idą ząbki" Koooo...rde jak idą to niech wylezą nooo, bo idą juz 4 miechy hehe... Czerwone winko, mniam mniam... Paulinko W weekendy czasu brak by odsapnąć. w sob pracuje czasami i próbuje robic cos pozytywnego w stylu, znajomi, rodzina. Lilka z nami- mała wędrowniczka Zaliczyła już pare wyjazdów I nawet weselicho zaliczyła Mi zawsze bylo czasu szkoda na spanie, tylko teraz momentami sił ciut brakuje ![]() Dziecię śpi- idę wiesza pranie Moze do 23:00 pospi
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Tincia, a jak wyjdzie jeden to za nim cała reszta
Pamiętam jak na szczepieniu na koniec czerwca pani doktor mówiła "Tutaj to ząbków szybko nie będzie". I co? ![]() Dziś patrzyłam na dziąsełka u góry i za jakieś 2-3 miesiące wyjdą zęby u góry - hurtem. Bo dół jakiś spokojny jest. Teraz czekam aż druga jedynka przebije dziąsło, jest blisko...
|
|
#2054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i w to musimy wierzyć... ![]() Ja też lubię winko, ale teraz nie mogę bo na diecie jestem ![]() U mnie brak @(30 dc), ale za to są plamienia no i "ćmienie" w podbrzuszu Jak ma zamiar @ przyjść, to niech już przyłazi... nienawidzę, kiedy cykl się przedłuża |
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niby tez na diecie, ale dla tej kuracji zrobie wyjatek
![]() tez nie lubie gdy @ sie spoznia tak bylo ostatnio, cykl mial byc 26 a wyszlo z niego 29 ![]() A dzis swieci sloneczko, ladna pogoda, w weekend ma byc jeszcze cieplej chy a pojedziemy z mezem na dzialeczke
|
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
Sama tez już mam takie myśli, więc Ty mnie lepiej nie kuś
Ja dzisiaj na paznokcie idę, a potem muszę skończyć robić tort dla mojego bratanka na 4 urodzinki (jutro wyprawia). Wczoraj piekłam biszkopty - 6 szt w różnych kolorach i spędziłam 2,5 h w kuchni, a wcześniej jeszcze u mamy będąc upiekłam jabłecznik Dzisiaj jeszcze mam zamiar tort truskawkowy machnąć, no i dokończyć ten http://www.mojewypieki.com/przepis/t...ainbow-cake%29 Mam nadzieję, że będzie taki ładny jak na zdjęciu ![]() Tak więc sobota na urodzinkach , a w niedzielę może plaża
|
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z lampką wina
![]() Byliśmy dziś z mężem zrealizować grupona na auto - wymiana olejów, filtrów, diagnostyka komputerem...jak przyszło co do czego to musieliśmy wymienić klocki hamulcowe, amortyzatory i inne dziwnie brzmiące mechanizmy...eh cwaniaczki naciągacze ![]() Jola to Ty zdolna bestia jesteś, ja bym pewnie schrzaniła taki tort ![]() Ale kurde muszę coś wymyślić, bo w styczniu mąż kończy 30 lat i chciałabym czymś zabłysnąć przed gośćmi
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się witam elektryzujaco, bo właśnie walczę z brzuszkiem przy pomocy elektrostymulacji i elektrofal. I jestem od dziś na diecie
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Dzisiaj robiłam pierwszy raz makaron z wlasnorecznie robionym pesto, pycha. libra a chcesz zrobić pyszny obiadek czy deserek dla męża? Robiłam ostatnio gruszki w czekoladzie i były pyszne. ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- tincia mówią że im później zęby wychodzą tym lepiej. Moi mieli późno, A po 9 a S po 10 miesiącu, teraz mają po 6 i kolejnych nie ma
|
|
|
|
|
#2060 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam z deszczowej wyspy
![]() U mnie jednak znowu komplikacje z @...wczoraj jednak nie przylazła (widziałam czerwony śluz na papierze i myślałam, że się rozkręci)...do dzisiaj mam lekko brązowe plamienie...ale brzuch już pobolewa, więc niestety @ jest blisko Cytat:
Takie połączenie musi skończyć się sukcesem Cytat:
To fajnie spędzacie weekendy ![]() Mi też no ale czasami trzeba odpocząć...Cytat:
![]() Cytat:
Fajny weekend się zapowiada ![]() Ja jutro idę do koleżanki na urodziny, najpierw siedzimy u niej a potem ruszamy na balety a w niedzielę też chcemy gdzieś nad wodę skoczyć, bo ma być w miarę ładnie ![]() Cytat:
To kciuki za wytrwałość
|
|||||
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś wypada 29dc...i ostatni cykl miał właśnie 29 dni...ale kilka poprzednich było dłuższych
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Eh czyli jeszcze @ ma czas
![]() Wiem, że jestes teraz w NAJGORSZCH (wg mnie) dniach cyklu, dniach czekania, zaglądania, nadziei... Trzymam kciuku za cierpliwość (której mi w tym czasie zawsze brakuje) i za to, żeby jednak @ się nie pojawiła
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam się...zawsze na końcu najwięcej nadziei ![]() co będzie to będzie... zmykam do domu ![]() Miłego wieczoru |
|
|
|
|
|
#2066 | ||||
|
Zadomowienie
|
No nie wiem czy taka zdolna, lubię po prostu piec ciasta, ale nie zawsze mi wychodzi tak jak powinno
Cytat:
Mój mąż też ze stycznia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie cierpię w tej sprawie czekać w niepewności![]() Zrobiłam tort, troche krzywy wyszedł, ale co tam ciekawe jak bedzie po przekrojeniu wyglądał jutro sie okaże![]() Miłej nocki! Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2012-08-17 o 21:45 |
||||
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Jola czyli mamy koziorożców w domu
mój z 14 stycznia!Jak Ci się uda to wrzuć zdjęcie torcika ![]() Dla mnie najgorszy czas to...tydzień po owulacji aż do @, zaczynam wtedy odczuwać syndromy @ i wkręcam sobie różne rzeczy
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko ja miałam teraz to samo. Nawet pisałam tu, że mam już @ a tak naprawdę czekałam na nią z plamieniami 4 dni. Już nawet zdążyłam sobie nadziei narobić.
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
yolanda ja korzystam z tego w gabinecie kosmetycznym, ale są też takie urządzenia w klubach fitness i tym podobnych. Teraz też jestem podłączona
Byłam na makijażu to przy okazji wskoczylam. To zastępuje ćwiczenia typu brzuszki, prąd stymuluje mięśnie do pracy i po 5 zabiegach mięśnie są bardziej napięte więc i brzuch jest trochę bardziej płaski. Ale nie spala to tłuszczu.
|
|
|
|
|
#2070 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() yolanda zdolna z Ciebie bestia kulinarna ![]() Cytat:
mam teraz to samo po porodzie...musze się wybrać zrobić hormony bo na pewno mam pokręcone.Ostatnie 3 cykle miałam po 21 dni udanej imprezki ![]() Cytat:
Cytat:
w sumie z wagi jestem zadowolona, 4 kilo mniej niz przed ciążą ale z wyglądu mojego brzuchacza nie i dla wszystkich staraczek |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

.

i jadlam migdaly i morele suszone
Alergia niestety jest up...ierdliwa :/

Może chociaż cykle się znów unormują
spróbuj w weekend chociaż trochę odsapnąć 

Jak ma zamiar @ przyjść, to niech już przyłazi... nienawidzę, kiedy cykl się przedłuża
Dzisiaj jeszcze mam zamiar tort truskawkowy machnąć, no i dokończyć ten 

a w niedzielę też chcemy gdzieś nad wodę skoczyć, bo ma być w miarę ładnie