|
|
#1411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
) Ja jestem ciekawa czy będzie już widać płeć, koleżanka poznała właśnie w 13tygodniu
|
|
|
|
#1412 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję dwóch kreseczek ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
mój dzidziulek usiadł sobie po turecku i lekarka nie mogła nam powiedzieć ale na samym początku jak opowiadała co będzie badać itd. to mówiła, że m.in. sprawdzi płeć
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
No zgłupiały dziewczyny, tyle naskrobać
Strach z domu wychodzić, bo potem godzina czytania;p Co do wesel, to my już po jednym, a kolejne 8.09. Ginka powiedziała, że można iśc tylko: nie pzrejadac się, nie skakać, nie siedziec blisko głośników. Zadziwiająco dobzre się czułam, sporo tańczyłam, a nadal kazy pytał czego tak mało się bawimy (zawsze szalejemy na parkiecie), dlaczego samochodem, dlaczego tak wcześnie się zbieramy;p Nie wydaliśmy naszego sekretu, chociaz mogli się domyslić;p Do wrzesnia chyba nie zmieszcze się w żadna sukienkę, ale jakoś dam rade, bo uwielbiam sluby i wesela ![]() Brązowe plamienia mogą się zdarzyćprzy krwiakch i mięsniakach- mnie lekarka tez ostrzegała, ale jeśli nic u Was nie stwierdzono to doradzcie się lekarza moze bedzie trzeba progesteronu troche dodać organizmowi- duphaston czy inny specyfik. |
|
|
|
|
#1414 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
_____________ pędzicie jak szalone. byłam dziś u lekarza, ale usg nie zrobił bo dzisiaj nie robił, miał tylko wizyty jedynie na podstawie badania powiedział, że wygląda, że wszystko ok, wielkość macicy zdecydowanie wskazuje na 9 tydzień, szyjka wysoko, zamknięta. dał mi skierowanie na usg jakbym chciała, ale już wytrzymam chyba do wizyty u mojego gina na koniec sierpnia.
|
||||||
|
|
|
|
#1415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witaj
Cytat:
http://www.ceneo.pl/16907489 Cytat:
ja mam tak samoWItaj Ale piszecie Poszłam dziś z ciekawości do szpitala w którym leżałam po poronieniu i zapytałam o grupę krwi czy po takim czasie jest jeszcze możliwość otrzymania odpisu (bo wtedy mi Pani proponowała ale jakoś nie myślałam o tym i później już tak poszło w zapomnienie) i nas szczęście okazało się że tak, zapłaciłam 10zł i już mam ![]() Co do kawy to przed ciążą 1 obowiązkowo czasami 2 a teraz nie mogę patrzeć na kawę, coli nigdy jakoś strasznie nie lubiłam więc z tym nie mam problemu ale TŻ pije non stop więc czasem i teraz łyczka pociągnę
|
||
|
|
|
|
#1416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie byłam u gina w domu i powiedział zeby się nie martwić i jeść luteine. A w poniedziałek zobaczymy
I jakby się pogorszyło to odrazu do niego pukać, więc już jestem spokojna no i że w terminie @ to bardzo mozliweBrzuch teraz "czuje" bo ból to przesada ale chyba z nerwów... bo jak się rozluźnie to przestaje czuć. Biore luteine 3x2 także wiecej się nie da ![]() Cytat:
Na szczęście u mnie ta wydzielina była lekko beżowa, do brązowej to jej jeszcze daleko, dlatego na początku nie wiedziałam czy mi się przewidziało czy nie, zobaczymy co będzie dalej jak zawsze coś sie dzieje na weekend Cytat:
Cytat:
czasami wolno ![]() Tez zawsze licze skończone tyg zeby właśnie nie mylić i nie wkręcać sobie że za mały zarodek czy coś. Teraz mam 8 tydz 2 dz więc mówie że jestem w 8 tc jeju jeszcze miesiąc... ma ktos przyśpieszacz czasu?Kurcze szkoda ze nie zrobił Ci USG bo my to chyba tylko w to badanie wierzymy
|
|||
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a byłam w 13 tygodniu na badaniu. Muszę czekać do następnej wizyty
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam napisać, mam i złe informacje, przez ostatni miesiąc przytyłam prawie 2 kg
|
|
|
|
|
#1420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż raczej się na to nie nastawiam. ![]() a tak swoją drogą, czy Wam też co chwilę ktoś próbuje "wywróżyć" płeć dziecka? ja już słyszałam, że skoro jestem śpiąca to dziewczynka, za chwilę ktoś inny, że jak się dobrze czuję to pewnie chłopiec... trochę mnie to śmieszy. |
|
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie paskudne grypsko dopadło, czuje się okropnie, boli mnie gardło, zatkane zatoki i głowa pęka... Ale piersi przestały boleć. I tak oto nie mam żadnych objawów... powiem wam że trochę mnie to nie pokoi...
|
|
|
#1422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tych objawów to chyba nie ma co panikować. Różne kobiety różnie mają,niektóre nawet bardzo długo nie wiedzą,że są w ciązy bo żadne objawy nie wskazują na to... Tak że myśl pozytywnie ![]() Dziewczyny a Wy wierzycie w przeczucie w ciąży, że matka jakoś podświadomie czuje czy to chłopiec czy dziewczynka? Zastanawiam się nad tym bo ja zanim jeszcze zaszłam w ciążę to tak sobie myslałam,że fajnie byłoby mieć synka pierwszego. A jak juz zaszłam to od początku mam takie cos w głowie,że będzie córka Sama się z siebie śmieję, bo skąd bym to miała wiedzieć niby... Ale jakieś takie przeczucie mam i już
|
|
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam ze "Stokrotki", bo jakbym nie zjadła ananasa z puszki to bym chyba umarła.... Właśnie szufluje resztki;D
Mam nadzieję tylko, że zaraz nie bede siedzieć w toalecie, bo ostatnio wszystko wraca;p Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-08-17 o 19:40 |
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1425 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja niby wiem, że te plamienia są na 99% od krwiaka, ale weisz jak jest... zawsze pozostaje ta niepewność... A jeszcze do tego brązowe do wczoraj... Ale na szczęście chyba się zmniejszają![]() A ja mam dziś w planie zrobienie pizzy na kolację. Może któraś ma przepis na sprawdzone ciasto do pizzy? Bo właśnie szukam Cytat:
Cytat:
Ja przeczuwam chłopaka. Ciekawe czy się sprawdzi Póki co, to bez sensu, bo połowa pomysłów i tak będzie zbędna (tj. dla jednej z płci)
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie pędziecie
![]() ja tez uważam, ze w ciąży nie należy popadać w paranoje i skrajności. Jasne, że staram się zdrowo odżywiać, ale grzeszki też się zdarzają - pizza (choć preferuję domową), jakiś chips, szklanka coli raz czasem i takie tam zasadę mam jedną - 0 alkoholu i 0 papierosów, ale kocham tego kto wymyślił Bavarie ![]() ![]() ![]() no i kawę jedną dziennie muszę wypić normalnie pracuje a po pracy czeka na mnie dziecko z akumulatorkami w pupie no i o 6 rano zaczynamy dzień, nie dociera do młodej że jest weekend i możnaby dłużej pospać ![]() Umówiłam się na wizytę idę teraz 30 sierpnia a 28 sierpnia idę na USG
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
absolutnie się z Tobą zgadzam. Chlodzi mi się nawet kilka w lodóweczce
Jabłkowa najlepsza, choć brzoskwinia tez ujdzie. Byle było schłodzone
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie kupujesz i ile płacisz? bo ja jakoś wcale nie dużo... koło 2,5-3 zł...
|
|
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Bavaria to jedyne piwo 0 %
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1433 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to chyba głównie dlatego, że były bardziej kolorowe.. a dla dziewczynek róż, róż, róż... Cytat:
ale nie wiem czy to jeszcze aktualne? jeśli tak to zaraz pójdę go poszukać
|
||
|
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę całkiem dobre - smakuje piwem
|
|
|
|
|
#1435 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oj tak u mnie wróża od początku chłopaka i każdy chce w rodzinie by był chłopak, bo na 7 dzieciaków tylko jeden chłopiec. Teściu bardzo chce wnuka i mnie wypytuje czy synek będzie
|
|
|
|
#1436 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1437 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() brawo Cytat:
![]() Cytat:
dobranoc , ps. przeczytalam tylko do konca 47 strone reszta jutro.
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby do wtorku ja oglądam harrego ![]() dobrej nocy laski
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż mi wyjeżdża na 2 tygodnie (z pracy). Zostaniemy sami, a mieliśmy iść razem do lekarza i w ogóle
|
|
|
|
|
#1440 | ||
|
Zadomowienie
|
dla mnie prytwanie jest za drogo 150zł za wizytę, a w przyszłym tygodniu chce iść jeszcze raz na HCG i grupę krwi koszt 50zł, czyli w sumie 200zł - masakra dla mnie.
Cytat:
matka to matkaCytat:
ale pewnych rzeczy sie nie przeskoczy.ja wczoraj powiedziałam rodzicom i przyjęli to bardzo obojętnie, przez co bylo mi cholernie przykro
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

Strach z domu wychodzić, bo potem godzina czytania;p
:conf used:
Trochę mnie to niepokoi, no ale staram się nie wkręcac, bo moja gin uprzedziła mnie, że takie plamienia mogą się pojawiaćw związku z moim krwiakiem... Mam nadzieję, że te brązowe plamienia ustaną
A co do Ciebie, to sama nie wiem... A boli Cię brzuch? Może też jakiś krwiaczek Ci się przydarzył?

brawo
ale pewnych rzeczy sie nie przeskoczy.