|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ VI
Cytat:
Aaaa o te witaminki jakos do mnie nie przemawiaja
|
|
|
|
|
#3452 | |||||
|
Zadomowienie
|
Na pewno wstawię jak tylko dotrą cudeńka
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem ciekawa Twoich zakupów alverdowych Cytat:
Cytat:
Ostateczn ie to przez Ciebie je wzięłam
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
|||||
|
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Akurat na glinkę czaiłam się od dawna, bo kończy mi się obecna. A to moja wielka miłość i chyba pierwszy naturalny kosmetyk z prawdziwego zdarzenia (czytaj: kupiony po dołączeniu do tego wątku ). I nie kupię nic więcej, ha!A żywe witaminy to te, które cały czas są tu wałkowane - spray wielofunkcyjny. I powoli dochodzę do wniosku, że chyba pochopnie go kupiłam, ale trudno. Czasem można sobie pofolgować i kupić gadżecik. ![]() Używam codziennie, jako 2 etapu wieczornego mycia twarzy. Cerę mam tłustą (albo mieszaną w stronę tłustej, bo policzki są w miarę ok), trądzikową, ale skłonną do przesuszenia. |
|
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przebarwienia fajnie rozjaśnia.u mnie mineraly nie chcialy lezec na serum z macznica, ale na tym z wit. C jest super ![]() doszlo moje zamowienie z Mazidel, bede krecic swoje serum z wit. C
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak pisalam wczesniej stosowalam wcierki wraz z innymi wspomagaczami. I wtedy efekty byly
![]() Wszystko zalezy od tego jakie masz przyczyny wypadania wlosow u mnie byl to glownie stres i brak witamin. Cytat:
kocham was za te teksty Jestem dumna z siebie, ze nie uleglam owczemu pedowi za tym gadzetem
|
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a oto moje nabytki (trochę trwało, bo musiałam przemycić wszystkie kosmetyki i aparat do łazienki, zabarykadować się, a potem zdjęcia wrzucić na kompa - małż nic nie podejrzewa 1. z poprzednich zakupów: - szampon z octem rozmarynowym cattier - punktowe smarowidło na pryszcze alva - podkład living nature pure fawn 2. dzisiejsze to alterra: - z serii witaminowej (do każdego rodzaju cery) pianka do mycia, mleczko do demakijażu oczu i krem (już wypróbowałam i myślę, że z przyjemnością zużyję myjaki, a krem to się okaże za parę dni) - dodatkowo chusteczki oczyszczające z limitowanej edycji - kwiatowe (bardzo fajne, duże, ze strukturą, dobrze nasączone, nic nie szczypią i ładnie pachną, a zmywać też potrafią skoro to limitka, to będę musiała kupić na zapas...)- puder w kamieniu alterra (już mój drugi, dla porównania na zdjęciu też ten poprzedni; nie widać tutaj zbytnio różnicy w kolorach, ale ten stary jest jaśniutki, ten nowy już troszkę bardziej opalony, ale oba w tonacji neutralno-żółtkowej) - pomadka pielęgnacyjna alterra ze złotawym połyskiem (drobinki baaardzo drobinkowe, ładne |
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), tylko nie kupię nic więcej z biopiekna. I jeszcze od owiec mnie wyzywasz... Pfff!
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo fajna maseczka, mam wrazenie, ze pomaga w utrzymaniu dobrego stanu skory, nie mam po niej zadnych niespodzianek (a mam sklonnosc do tego),
ma konsystencje kremu, calkiem przyjemny, choc blizej nieokreslony zapach ![]() fajnie wygladza i nawilza twarz
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale pieknosci moze jakis deal ubijemy my Ci troche ruskich a ty nam alterre?? ![]() Cytat:
nie tylko o Tobie tu mowa kochana ![]() Owca to mnie kolezanka nazywa i karze mi udawac odglosy owcze bo jej syn wtedy nie placze i sie usmiecha a mlody 4 mce ma |
||
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudne to wszystko i takie niedostepne ![]() Wiecie, ja dzisiaj tylko 2 male produkty sobie zamówiłm na kalinie - serio nic takiego, 2 małe cosiki przy okazji zakupów dla koleżanek pracowych
|
|
#3462 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj i to jeszcze jak! Żeby tak lato się chciało wlec ![]() Uff, to nie jestem sama ![]() Cytat:
), jem orzechy, dużo owoców i warzyw, pije własnorobione soczki, olejuje włoski przy każdym myciu i wcieram Capitavit Jestem pełna nadziei A jakie wcierki i oleje Ty stosowałaś?Mnie puki co witaminki też nie kuszą ![]() Cytat:
![]() Już niedługo ![]() Cytat:
Cytat:
Nie stosuję kosmetyków testowanych na zwierzętach! Zajrzyj " ..bo życie trzeba przeżyć, a nie przeczekać! " Edytowane przez caameroon Czas edycji: 2012-08-17 o 22:16 |
|||||
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?mam dylemat: szampon Organique anti age, czy jakiś NS z Kaliny ![]()
|
|
|
|
|
#3464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja pilam drozdze i wspomagalam sie calcium pantothenicum a pozniej skrzypovita ![]() Ale teraz mamy juz nasza kaline i toniki eko wiec masz wieksze pole do popisu
|
||
|
|
|
#3465 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3466 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spoko nie ma problemu tylko wiesz mozesz miec traume i problemy z zasypianiem do konca zycia. A ja reklamacji nie przyjmuje
|
||
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ot i cała moja tajemnicza aura opadła chciałam jeszcze ze 2 inne rzeczy, ale nie ma akurat.Weż z kaliny - szmapony NS są naprawdę boskie!
|
|
#3468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jakby owocowo, lekko kwiatowo. nie ma żadnych klozetowych cytryn itp ![]() Cytat:
ja już niczego nie potrzebuję! ale jak co pilnie potrzebne, to mogę wam upolować ![]() no no, jak dla kogo jak to, te dzisiejsze są małe! i taniutkie! to się nie liczy! |
||
|
|
|
#3469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Osta tnio narzekalas, ze nie masz dostepu do ruskich to juz Ci mowie ze masz pilne nie pilne zapasy na zime moza by zaczac gromadzic
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cloche
|
|
#3471 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Melya, a czy ty chcesz kiedyś może zakupy na biomanii zrobić? ^^
|
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie szampony w miarę szybko zużywam... ale jeszcze poczekam na trochę opinii i wybiorę sobie na zimę same perełeczki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o części to chyba juz ja sama nie wiem ![]() zabeczeć pisemnie.......... ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() Co do szamponów - napewno tylko Ci sie zdaje, że nie potrzebujesz
|
|
#3475 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety mój portfel chyba osiągnął swój limit. Może jutro się ewentualnie zastanowię.Cytat:
|
||
|
|
|
#3476 | |
|
Rozeznanie
|
Zdecydowanie NS!
Cytat:
![]() Czekam z niecierpliwością na wieści o wcierkach, na razie opieram się urokowi Kalinki.. ale jak puścisz w obieg opinię pozytywną to nie wiem jak długo Dzięki za podpowiedzi Pierwsze zakupy malutkie (bo zdjęć ponoć nie warto było wrzucać Ale Ty kobieta (prawie lub) przy nadziei jesteś więc Ci wolno
|
|
#3477 |
|
Rozeznanie
|
ale żeście stron na trzaskały, człowiek choćby chciał nie nadąży za wami
![]() ja niestety nie próżnowałam, zrobiłam lekkomyślnie zakupy na naturnice z JMO w roli głównej na ruski kosmetyki już raczej mi nie starczydziś będę w Manufakturze to ewentualnie cosik z Phenome przygarnę lub p&r ![]()
|
|
#3478 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musisz koniecznie zrobic inwentaryzacje swoich szamponow ![]() Cytat:
Cytat:
cos ty tam kobieto pozamawiala![]() Chwalic sie prosze i wrzucac foty od razu daj tez innym nacieszyc chociaz wzrok![]() Ja juz mialam jeden tonik z kaliny pisalam juz zapewne o nim. Jest bardzo lekki nie przetluszcza wlosow i ladnie pachnie. Nie wiem jak z dzialaniem bo stosuje zapobiegawo, ale odnosze wrazenie ze wlosy troche szybciej rosna. Niestety baby hair jakos nie zauwazylam ![]() Cytat:
bo zzielenieje z zazdrosci
|
||||
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko się Twój portfel regeneruje jakiej masz firmy? Bo tez taki chcę ![]() ![]() Miałam taka koncóweczkę sesy, na dnie butelki - było za mało na jedno użycie, więc domieszałam do niej rycynowego troche i tak stała i czekała......... oszczędzałam ją ale wczoraj była mi potrzebna butelka, więc sesa siup na łepala bosze..... ależ mam fajne włoski dzisiaj ruski olej regeneracyjny będzie miał trudne zadanie, bo stanie w szranki ze świeżymi wspomnieniami po sesie
|
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a te drugie to ani 1/3 tego nie kosztowały ![]() i wrzucaj zdjęcia chcę się poślinić
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

Ale dotarła.. późnym popołudniem kiedy już utraciłam nadzieje ale jest!

)
Ostateczn ie to przez Ciebie je wzięłam
Akurat na glinkę czaiłam się od dawna, bo kończy mi się obecna. A to moja wielka miłość i chyba pierwszy naturalny kosmetyk z prawdziwego zdarzenia (czytaj: kupiony po dołączeniu do tego wątku