|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
wystarczy ,że ponarzekać i wygadać się mogę ... Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-17 o 19:21 |
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() dzieki dziewczynki za mile slowa natka nie pomylilas sie - ja naturalnie mam czarne wlosy . ale od paru lat farbuje na blond lub teraz z poswiata ruda. A tort - TZ pomysl![]() mamad rozumiem cie doskonale. Naprawde. Nie wiem co ci poradzic marinka co sie dzieje?? to moze jeszcze troche marysi... z wujkiem TZ i z chrzestna
|
|
#3603 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Dziekuje za miłe słowa odnośnie torta i Ewci tort z tego przepisu: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...winki_w_blocie a swinki piankowe z tego: http://mniam-mniam.bloog.pl/id,38640...l?ticaid=6f014 chociaż wydaje mi sie, ze z marcepanu sie latwiej lepi Brumek A no własnie w Ikei widziałam takie osłonki-juz wycofali? Byłaby idealna! My wykreciliśmy juz wszystkie uchwyty z szafek kuchennych ![]() Też mamy otwarta kuchnie i tez polecam lubie miec wszystkich "na oku"![]() Któraś pytała o lampke z Ikei. Mamy ksiezyc, wkreciłam żarowke taka jak do lodówki bo było strasznie jasno-teraz jest ok ![]() Brawa dla wszystkich chłopaków!!!!!!!!!!!!Mari nko, Brumku, Jacieeeeeeeeee- dla staczo-chodziażyCytat:
I Ciebie rzeczywiscie mniej ![]() Chyba wiekszosc sie odchudza ostatnio wyczytałam gdzieś, ze własnie rok po porodzie odchudzanie przynosi najlepsze efekty, coś w tym jest bo w koncu chudne z brzucha![]() podsyłajcie wiecej linkow cwiczeniowych ![]() DaKaroZdrówka!Moze jeszcze wyjdzie wysypka ![]() Mamad Tak nie można życ...my własnie dlatego sie wyprowadzamy...ja uwazam,ze młodzi nie powinni mieszkac ani u rodziców ani obok nich...Sa wyjatki ale na ogół takie wspólne mieszkanie rodzi wiele konfliktow.Nie wiem komu jest ciezej...czy temu u Których rodziców sie mieszka czy temu drugiemu które zawsze bedzie traktowane jako gosc My z tż na szczescie doszlismy do decyzji o wyprowadzce wspolnie ale moja kuzynka ma identyczna sytuacje jak Ty.Jedno chce cos budowac wspolnie drugie nie wyobraza sobie zycia bez pomocy rodzicow. Moze Twoj tz po prostu sie boi?
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
isiaok
za to na twarzy nadal pyza![]() Mery wlasnie padla, a ja czekam na TZ bo pojechal z kuzynka i jej mezem po jakies auto - gdzies daleko. Alez jestem padnieta.
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
A Radek siedzi koło mnie i w najlepsze się bawi
![]() Tż jedzie do pracy sezonowej. (ktoś pytał) |
|
|
|
#3606 | |||
|
Zakorzenienie
|
mały smakosz
![]() Cytat:
Cytat:
My mieszkamy z moimi rodzicami, i choć nie mogę narzekać, to jednak też marzę o swoim własnym domu, gdzie robię wszystko jak chcę i kiedy chcę...Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry wieczor
![]() Nadrobiłam Was w koncu, piszecie dzis jak szalone, co dziwne przy piatku ![]() Marinka dla Igiego, musial chlopak dojrzec do chodzenia. Od razu wiedzialam ze nic mu nie jest tylko mały leń go ogarnął. Eveewe zdjecia śliczne, Marysieńka urocza jak zwykle, a Ty jestes ładną kobieta i nie pisz nam tu takich glupot bo... z reszta moze niedlugo sie przekonam na własne oczy Lampke mamy z Ikea, kwiatek (chyba taki sam jak Marzenka). zarzucony mam na nia caly czas recznik bo za mocne swiatlo daje. Musze vhyba zarowke wymienic bo malo estetycznie to wyglada Lili wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Nasza druga tez zbliza sie wielkimi krokami. Na szczescie Tz juz zdazy dojechac do mnie i bedziemy mogli jakos to uczcic Madziulka (nie pamietam czy pisalam juz o tym czy nie) w wizzair nie mozna brac dwoch rzeczy na raz ( fotelik i wozek), albo to albo to. Nie pisalas chyba jakimi liniami lecisz, ale sprawdz czy bedziesz mogla zabrac obie rzeczy (chyba ze masz te pierwsze nosidlo, i sie je wpina jako calosc do wozka, to wtedy mozna) aaaaaa i dla Tymcia za samodzielne stanie moja dama tez jak sie zapomni to juz potrafi sie puscic na chwile, ale jak sie zorientuje to z panika w oczach szuka punktu oparcia i oczywiscie dla Dominika Jaciowego za pierwsze samodzielne kroczki Malwinko wracaj szybciutko nam do zdrówka wiecej nie pamietam...... Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-08-17 o 21:42 |
|
|
|
#3608 |
|
Zadomowienie
|
Natka, zdechla powiadasz?
No to Szymon lubi swieze miesko, dzisiaj probowal zjesc zywa biedronke. Juz mial ja w buzi, gdy zauwazylam. A ja kocham biedronki i nie pozwolilam. Dzisiaj Szymek mial pechowy dzien. Najpierw dziadek przycisnal mu paluszki. Dziadek tak sie wystraszyl, ze podniosl glos i szymon zaczal plakac. Trzasl sie jak osika. Bardziej wlasnie ze strachu niz z bolu. Pozniej wsadzil noge miedzy szczebelki od lozeczka i nie mogl wyjac. Potem zabralam go na dwor, to sie upapral w ziemi, zjadl niedojrzaly winogron. Mam nadzieje, ze brzuch go nie rozboli
|
|
#3609 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tort zrobiony
Z wyglądu bardzo ładny wyszedł, ale w smaku mnie nie zachwyca. Choć oczywiście nie jest niesmaczny, nic z tych rzeczy ![]() Marzenko, bo mi taki rzadki ten krem wyszedł, który jest w środku, między biszkoptami. U Ciebie nie było tego problemu? Tzn. gdy go robiłam, był gesty (i obłędnie pyszny ), ale teraz jak rozkroiłam tort, to jest rzadki i się nie "trzyma kupy". Tak jakby zaszkodziła mu obecność albo wiśni, albo tego ponczu do nasączania. A może za dużo nasączyłam ![]() Zdjęcia wstawię za chwilę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nowa fryzura dodała mu skrzydeł ![]() Cytat:
![]() biedny Szynmcio :galsiu: Końską dawkę dostał ![]() Nie wiem, jakie są gdzie indziej, ale fakt - mamy drogawo: 1000-2000 zł za m2 Ale o te za 1000 trudno.Raczej od 1500 się zaczynają.Cytat:
![]() Cytat:
![]() My pomontowaliśmy blokady w większości szafek i szuflad w kuchni. Najpierw takie z Ikei, a potem znalazłam cudo nad cudami: http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...DsA_8RcsZ-3TFA Drogie to upiornie, ale taki bajer i taki czad, że się nacieszyć nie mogę, choć już kilka tygodni to mamy ![]() Ja pytałam ![]() Cytat:
A jak Ci jest w ojczyźnie póki co?
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Tort
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3612 |
|
Rozeznanie
|
równie piekny jak różowy!!!!!!!!!!!!!
Mój tz uwielbia taka rozlana mase budyniowa Szczegolnie w Karpatce teraz daje mniej mleka a wiecej masła...masło musi byc super extra extra-ale specjalistka od słodkosci nie jestem wiec nie pomoge![]() Super te zabezpieczenia!!!Mogłam wczesniej o tym pomyślec Marzena,Blondynkapznan zapomniałąm wczesniej napisac, żepiekne te Wasze blondaski!!!!!!!!!! Telik dzieki za namiary na zagrode-tż mi dopiero teraz powiedział,ze doskonale wie gdzie to jest,nawet tam był tak mi sie przypomniało Jutro jedziemy z tż na grilla...bez Ewy...przez ostatni rok zostawiłam ja na noc tylko raz jak bylismy na weselu. Strasznie to przezywam...dzisiaj nawet powiedziałam tz'towi,ze nigdzie nie jade aaaaaaaaaa!!!!!!!!Jak ja mam ja zostawic na noc?????????Głupia baba Nasz przyjaciel kupił dom, jest okazja zebyśmy sie wszyscy spotkali-bedzie z 7 par!!!Wszyscy nasi przyjaciele,juz nie moge sie doczekac-po studiach kazdy sie rozjechał,widywalismy sie pojedynczo ale wszyscy razem...bardzo dawno.No ale jak ja zostawic................. ....jak znam zycie to pewnie nawet nie zauwazy, ze mnie nie ma![]() Nie piłam alkoholu 2 lata...chyba upije sie jednym Radlerem
|
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny!
Kolor super! Jacieee, pewnie Dominikowi "lżej" bez włosów i dlatego chodzić zaczął ![]() Wiecie co? Chciałabym sobie kupić jakiś gorset bądź majtki wyszczuplające. Chociaż głównie chodzi mi o brzuch i "drugie cycki", które mam przy żebrach (jeszcze przed ciążą). Możecie coś polecić? Zna się któraś? Ja nie wiem, gdzie, co i jak. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-08-17 o 22:39 |
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze wstawię gościa, dla którego to robiłam
![]() Bo dawno go nie pokazywałam ![]() Sprzed kilku dni.
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj zostawiłam Radka z mamą i sąsiadkami. Przez 10 minut stałam i patrzyłam na niego, nie potrafiłam pójść do domu
|
|
|
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
a dobrze, jestem w domu rodzinnym, pomoc w opiece nad Wiki mam i moge troche odetchnac. Nie musze sprzatac, gotowac i zmywac
![]() tylko teskni mi sie juz do męża tort cudo... a Tymuś to prawdziwy gość
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-08-17 o 22:42 |
|
|
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jedynki górne to już spore ma co? ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3618 | |
|
Wtajemniczenie
|
nooo, wiem
ze mnie Cytat:
|
|
|
|
|
#3619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 miesiąc , razem 24h na dobę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() boski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! oj ja bym swojego też wysłała
|
|||
|
|
|
#3620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet zakonnicy nie przepuści, no Cytat:
![]() Cytat:
![]() Resztę nadrobię kiedy indziej Dzisiaj bardzo intensywny dzień-do południa zakupy itp., a po południu odwiedziła nas szwagierka- pospacerowałyśmy- Jula stwierdziła, że skoro mama ma iść bezczynnie obok wózka, to równie dobrze może wziąść Jusię na ręce więc trochę marudzenia było, a potem pojechałyśmy na działkę do ,,chłopaków" , a stamtąd późnym wieczorem po moich rodziców i do nas![]() I w końcu po roku zobaczyłam rodziców A jutro impreza |
|||
|
|
|
#3621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie się nie mogą nacieszyć wnusią, co? ![]() Cytat:
Ja też lubię, ale z tej jakoś niezadowolona jestem... 2. Super, naprawdę polecam 3. Świetnie Cię rozumiem! A daleko od Was ten grill? Cytat:
![]() My go jeszcze nie zostawiliśmy ani razu. Ostatnio mąż stwierdził, że do roku już dociągniemy, a potem trzeba do jakiegoś teatru pójść czy co ![]() My byśmy się chyba dogadały ,wiesz Dziubeczku
|
|
#3622 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Brumeczku, tort piękny i bardzo ładny kolor Ci wyszedł. Dakaro, biedna Malwinka- zdrówka, Madziulka, oj sporo tych szczepień- całus dla Szymka. Natka, Domek pogromca much. Mam nadzieję, że nie była ciężkostrawna. ![]() Mówisz, że wytrzymasz z synową? ![]() Jacieeee, gratulacje dla Dominika! Udanej imprezy!Eve, ale czaderski tort, super mieliście pomysł. Mamad, a jakie są argumenty tż przeciwko przeprowadzce? On naprawdę, aż tak mocno jest przywiązany do rodziców? Isia, Zapomnij, że masz dziecko i baw się dobrze. A tak poważnie, to tylko jedna noc, dacie obie radę. Co do alkoholu to ja już miałam parę razy okazję się napić i jakoś przestał mi smakować, ciąży na żołądku i mdli mnie momentalnie. Coś się we mnie popsuło po tej ciąży. |
|
|
|
#3623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. a ze mną?
|
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajnie
Wyobrażam sobie tę radość Za jutro mocno trzymam kciuki i nie mogę się doczekać relacji ![]() Cytat:
Mąż stwierdził to samo co Ty. Znawca tortów mi się trafił ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- A chcesz sie przekonać? ![]() To w drodze powrotnej do Wawy...
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo bym chciala, ale nie wiem czy mi sie uda Tz przekonac. On jak juz ruszy to jedzie i jedzie i jedzie....
|
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo kiedy Wy dokładnie będziecie wracać?
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3629 |
|
Wtajemniczenie
|
8 wrzesnia wyjezdzamy (sobota), jakos ok 17, bo prom we Francji mamy na 10 rano w niedziele
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-08-17 o 23:22 |
|
|
|
#3630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zrobiłam większe, bo tak było w przepisie. I takie wydają mi się bardziej "męskie" A wkłady do miksera ja mam właśnie dwa: te do ubijania i do mieszania. Więc nie miałam dużego dylematu ten przepis brzmi groźniej, niż jest w rzeczywistości. Marzenka miała rację ![]() Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-08-17 o 23:23 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

. ale od paru lat farbuje na blond lub teraz z poswiata ruda. A tort - TZ pomysl
12.06.2010

ostatnio wyczytałam gdzieś, ze własnie rok po porodzie odchudzanie przynosi najlepsze efekty, coś w tym jest bo w koncu chudne z brzucha

My z tż na szczescie doszlismy do decyzji o wyprowadzce wspolnie ale moja kuzynka ma identyczna sytuacje jak Ty.Jedno chce cos budowac wspolnie drugie nie wyobraza sobie zycia bez pomocy rodzicow. Moze Twoj tz po prostu sie boi?

My mieszkamy z moimi rodzicami, i choć nie mogę narzekać, to jednak też marzę o swoim własnym domu, gdzie robię wszystko jak chcę i kiedy chcę...
klask i:
z reszta moze niedlugo sie przekonam na własne oczy 

ze mnie 
Coś się we mnie popsuło po tej ciąży.