Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-17, 18:24   #3601
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

właśnie Dziubas może jakieś wsparcie by się przydało?

wystarczy ,że ponarzekać i wygadać się mogę ...

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-08-17 o 19:21
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 20:19   #3602
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ogłoszenie parafialne:

Dominik zrobił pierwsze w swoim życiu samodzielne dwa kroki !!!

dzieki dziewczynki za mile slowa
natka nie pomylilas sie - ja naturalnie mam czarne wlosy. ale od paru lat farbuje na blond lub teraz z poswiata ruda. A tort - TZ pomysl
mamad rozumiem cie doskonale. Naprawde. Nie wiem co ci poradzic
marinka co sie dzieje??
to moze jeszcze troche marysi...
z wujkiem TZ i z chrzestna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (79,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (59,9 KB, 43 załadowań)

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 20:58   #3603
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Dziekuje za miłe słowa odnośnie torta i Ewci
tort z tego przepisu:
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...winki_w_blocie

a swinki piankowe z tego:
http://mniam-mniam.bloog.pl/id,38640...l?ticaid=6f014
chociaż wydaje mi sie, ze z marcepanu sie latwiej lepi
Brumek A no własnie w Ikei widziałam takie osłonki-juz wycofali? Byłaby idealna!
My wykreciliśmy juz wszystkie uchwyty z szafek kuchennych
Też mamy otwarta kuchnie i tez polecamlubie miec wszystkich "na oku"

Któraś pytała o lampke z Ikei. Mamy ksiezyc, wkreciłam żarowke taka jak do lodówki bo było strasznie jasno-teraz jest ok

Brawa dla wszystkich chłopaków!!!!!!!!!!!!Mari nko, Brumku, Jacieeeeeeeeee- dla staczo-chodziaży
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam, nie nadrobie, nie dam rady... do niedzieli brat, a w niedziele wyjezdzamy nad Białe wiec wrocimy w przyszla niedziele.
Przezylam wczorajszy dzien, choc w pewnych momentach bylo mega ciezko...
pokaze Wam Marysie z urodzinek.
Jej uśmiech na każdym zdjeciu jest bezbłedny!!!!!!!!!
I Ciebie rzeczywiscie mniej

Chyba wiekszosc sie odchudzaostatnio wyczytałam gdzieś, ze własnie rok po porodzie odchudzanie przynosi najlepsze efekty, coś w tym jest bo w koncu chudne z brzucha
podsyłajcie wiecej linkow cwiczeniowych

DaKaroZdrówka!Moze jeszcze wyjdzie wysypka
Mamad Tak nie można życ...my własnie dlatego sie wyprowadzamy...ja uwazam,ze młodzi nie powinni mieszkac ani u rodziców ani obok nich...Sa wyjatki ale na ogół takie wspólne mieszkanie rodzi wiele konfliktow.Nie wiem komu jest ciezej...czy temu u Których rodziców sie mieszka czy temu drugiemu które zawsze bedzie traktowane jako gosc My z tż na szczescie doszlismy do decyzji o wyprowadzce wspolnie ale moja kuzynka ma identyczna sytuacje jak Ty.Jedno chce cos budowac wspolnie drugie nie wyobraza sobie zycia bez pomocy rodzicow. Moze Twoj tz po prostu sie boi?
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 21:03   #3604
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

isiaok czy mnie to nie wiem, ale lzej sie czuje. faktycznie z brzucha mnie jest mniejza to na twarzy nadal pyza
Mery wlasnie padla, a ja czekam na TZ bo pojechal z kuzynka i jej mezem po jakies auto - gdzies daleko. Alez jestem padnieta.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 21:10   #3605
Lili 83
Zakorzenienie

A Radek siedzi koło mnie i w najlepsze się bawi

Tż jedzie do pracy sezonowej. (ktoś pytał)
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 21:21   #3606
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Pisałam Wam, że Dominik ostatnio zjadł zdechłą muchę?
mały smakosz
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Aaaa co do promotorki.
Słuchajcie , czytajcie, napisała wcz maila że do końca przyszłego tyg musimy się wyrobić , i wysłała mi przykłądową pracę żebym posprawdzała i poprawiła wielkość czcionek na pierwszej stronie tytułowej, i wykasowała w tej pracy ostatni rozdział z wnioskami, żebym przypadkiem nie spisała ( praca podobna do mojej)- ale chyba zapomniała, ze kilka tygodni temu mi ją dała w wersji papierowej i jakoś jej nie przeszkadzało że zgapię. Krótką pamięć baba ma, i jej postępowania zależą od jej humoru, i meile teżpisze raz na luzie a raz bardzo służbowo i z dystansem.
ehhh...jak dla mnie, ma nieźle pod sufitem śrubki poluzowane...
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Bo 8 września jedzie do Niemiec na około 6-7 tygodni

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Uwaga - zaśmiecam forum! Smęcę! Kto nie chce, niech nie czyta!
Ktoś mógłby mi powiedzieć, że mi jest tak dobrze, bo obiadów gotować nie muszę... Gdybym nie była taka uparta Zosia-Samosia, to nawet ubrania Patryka by babcia prała, już nie mówiąc o tym, że i w nocy by do niego wstawała. Dobrze mi, nie? A ja się głupia nie cieszę. Ja chciałabym wszystko sama (może czasem z mężem?) - ugotować, posprzątać, zrobić zakupy... Dowiedziałam się, że marząc o własnym kącie (malutkim mieszkanku) jestem materialistką. Nawet nie wiem, czy umiałabym się nim teraz cieszyć, nie wiem, czy będzie mi się jeszcze chciało gotować, prać, sprzątać... Gdyby nie Patryk byłoby mi już wszystko jedno...
wcale nie smęcisz, rozumiem Cię My mieszkamy z moimi rodzicami, i choć nie mogę narzekać, to jednak też marzę o swoim własnym domu, gdzie robię wszystko jak chcę i kiedy chcę...
Cytat:
Ogłoszenie parafialne:

klask i:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 21:38   #3607
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Bry wieczor

Nadrobiłam Was w koncu, piszecie dzis jak szalone, co dziwne przy piatku

Marinka dla Igiego, musial chlopak dojrzec do chodzenia. Od razu wiedzialam ze nic mu nie jest tylko mały leń go ogarnął.

Eveewe zdjecia śliczne, Marysieńka urocza jak zwykle, a Ty jestes ładną kobieta i nie pisz nam tu takich glupot bo... z reszta moze niedlugo sie przekonam na własne oczy

Lampke mamy z Ikea, kwiatek (chyba taki sam jak Marzenka). zarzucony mam na nia caly czas recznik bo za mocne swiatlo daje. Musze vhyba zarowke wymienic bo malo estetycznie to wyglada

Lili wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Nasza druga tez zbliza sie wielkimi krokami. Na szczescie Tz juz zdazy dojechac do mnie i bedziemy mogli jakos to uczcic

Madziulka (nie pamietam czy pisalam juz o tym czy nie) w wizzair nie mozna brac dwoch rzeczy na raz ( fotelik i wozek), albo to albo to. Nie pisalas chyba jakimi liniami lecisz, ale sprawdz czy bedziesz mogla zabrac obie rzeczy (chyba ze masz te pierwsze nosidlo, i sie je wpina jako calosc do wozka, to wtedy mozna)

aaaaaa i dla Tymcia za samodzielne stanie
moja dama tez jak sie zapomni to juz potrafi sie puscic na chwile, ale jak sie zorientuje to z panika w oczach szuka punktu oparcia
i oczywiscie dla Dominika Jaciowego za pierwsze samodzielne kroczki

Malwinko wracaj szybciutko nam do zdrówka

wiecej nie pamietam......

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-08-17 o 21:42
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 21:54   #3608
Kajool
Zadomowienie

Natka, zdechla powiadasz?
No to Szymon lubi swieze miesko, dzisiaj probowal zjesc zywa biedronke. Juz mial ja w buzi, gdy zauwazylam. A ja kocham biedronki i nie pozwolilam.

Dzisiaj Szymek mial pechowy dzien. Najpierw dziadek przycisnal mu paluszki. Dziadek tak sie wystraszyl, ze podniosl glos i szymon zaczal plakac. Trzasl sie jak osika. Bardziej wlasnie ze strachu niz z bolu. Pozniej wsadzil noge miedzy szczebelki od lozeczka i nie mogl wyjac.
Potem zabralam go na dwor, to sie upapral w ziemi, zjadl niedojrzaly winogron. Mam nadzieje, ze brzuch go nie rozboli
Stary 2012-08-17, 22:09   #3609
brumek
Zakorzenienie

Tort zrobiony Z wyglądu bardzo ładny wyszedł, ale w smaku mnie nie zachwyca. Choć oczywiście nie jest niesmaczny, nic z tych rzeczy

Marzenko, bo mi taki rzadki ten krem wyszedł, który jest w środku, między biszkoptami. U Ciebie nie było tego problemu? Tzn. gdy go robiłam, był gesty (i obłędnie pyszny ), ale teraz jak rozkroiłam tort, to jest rzadki i się nie "trzyma kupy". Tak jakby zaszkodziła mu obecność albo wiśni, albo tego ponczu do nasączania. A może za dużo nasączyłam

Zdjęcia wstawię za chwilę.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
a teraz mi się chłopak pochorował gorączka do 39 katar taki, ze do kolan sięga i trochę pokasłuje dostał bactrim i wapno plus nasivin wczorajsza noc nieco lepsza ale poprzednia całą przespał na mnie w fotelu bujanym normalnie Shira-zombi
O nie i Was też dopadło Szybko się kurujcie!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Uwaga - zaśmiecam forum! Smęcę! Kto nie chce, niech nie czyta!
Ktoś mógłby mi powiedzieć, że mi jest tak dobrze, bo obiadów gotować nie muszę... Gdybym nie była taka uparta Zosia-Samosia, to nawet ubrania Patryka by babcia prała, już nie mówiąc o tym, że i w nocy by do niego wstawała. Dobrze mi, nie? A ja się głupia nie cieszę. Ja chciałabym wszystko sama (może czasem z mężem?) - ugotować, posprzątać, zrobić zakupy... Dowiedziałam się, że marząc o własnym kącie (malutkim mieszkanku) jestem materialistką. Nawet nie wiem, czy umiałabym się nim teraz cieszyć, nie wiem, czy będzie mi się jeszcze chciało gotować, prać, sprzątać... Gdyby nie Patryk byłoby mi już wszystko jedno...
Mamad, normalny dorosły człowiek, dorosła kobieta, potrzebuje samodzielności. To chęć bycia do końca życia dzieckiem, za które mama wszystko robi jest chora. Na tym polega dorosłość i odpowiedzialność. Nie wiem, czy powinnam to pisać, ale mam nadzieję, że się nie obrazisz - Twój mąż, moim zdaniem, nie dorósł do tego, żeby mieć własną rodzinę.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Nie pojawiam się, bo 3 dzień z kolei Malwinka gorączkuje. W nocy miała 39 stopni, byłam u lekarza rano. Podobno gardło, dała antybiotytk Ospamox. I tak się zastanawiam, czy z nie pośpieszyła się za bardzo z lekiem. Malwinka prawie nie kaszle, od czasu do czasu tylko, powiedzmy raz na 2 godziny. Dałam pierwszą dawkę, zobaczmy wieczorem.
O nie

Cytat:
Ogłoszenie parafialne:

Nowa fryzura dodała mu skrzydeł

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
To my mamy pokój 15 m2

Jesteśmy po szczepieniu Ale Szymcio płakał Zaszczepili go za jednym razem na: Hib, meningokoki III dawka, MMR i pneumokoki I dawka..
My tez mamy takie dwa pokoje. No ale i przedpokój też

biedny Szynmcio :galsiu: Końską dawkę dostał

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Pewnie ceny działek w centrum Warszawy ogromne
Nie wiem, jakie są gdzie indziej, ale fakt - mamy drogawo: 1000-2000 zł za m2 Ale o te za 1000 trudno.Raczej od 1500 się zaczynają.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dzisiaj Szymek mial pechowy dzien. Najpierw dziadek przycisnal mu paluszki. Dziadek tak sie wystraszyl, ze podniosl glos i szymon zaczal plakac. Trzasl sie jak osika. Bardziej wlasnie ze strachu niz z bolu. Pozniej wsadzil noge miedzy szczebelki od lozeczka i nie mogl wyjac.
Potem zabralam go na dwor, to sie upapral w ziemi, zjadl niedojrzaly winogron. Mam nadzieje, ze brzuch go nie rozboli
Biedactwo małe

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Brumek A no własnie w Ikei widziałam takie osłonki-juz wycofali? Byłaby idealna!
My wykreciliśmy juz wszystkie uchwyty z szafek kuchennych
Też mamy otwarta kuchnie i tez polecamlubie miec wszystkich "na oku"
No właśnie chyab nie ma. Na stronie przynajmniej nie ma. Zresztą na miejscu tez nie widziałam. Znalazłam wpis z końca 2011 r. na ikeowym facebooku, że nie ma ich chwilowo, bo przechodzą testy jakościowe. No ale coś przydługie te testy...

My pomontowaliśmy blokady w większości szafek i szuflad w kuchni. Najpierw takie z Ikei, a potem znalazłam cudo nad cudami: http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...DsA_8RcsZ-3TFA

Drogie to upiornie, ale taki bajer i taki czad, że się nacieszyć nie mogę, choć już kilka tygodni to mamy

Cytat:
Ja pytałam

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
aaaaaa i dla Tymcia za samodzielne stanie
moja dama tez jak sie zapomni to juz potrafi sie puscic na chwile, ale jak sie zorientuje to z panika w oczach szuka punktu oparcia

A jak Ci jest w ojczyźnie póki co?
Stary 2012-08-17, 22:16   #3610
brumek
Zakorzenienie

Tort
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_5979.jpg (64,4 KB, 86 załadowań)
Stary 2012-08-17, 22:29   #3611
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Tort
O matko! Cudo

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 22:33   #3612
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Tort
równie piekny jak różowy!!!!!!!!!!!!!
Mój tz uwielbia taka rozlana mase budyniowa Szczegolnie w Karpatceteraz daje mniej mleka a wiecej masła...masło musi byc super extra extra-ale specjalistka od słodkosci nie jestem wiec nie pomoge

Super te zabezpieczenia!!!Mogłam wczesniej o tym pomyślec

Marzena,Blondynkapznan zapomniałąm wczesniej napisac, żepiekne te Wasze blondaski!!!!!!!!!!
Telik dzieki za namiary na zagrode-tż mi dopiero teraz powiedział,ze doskonale wie gdzie to jest,nawet tam był

tak mi sie przypomniało

Jutro jedziemy z tż na grilla...bez Ewy...przez ostatni rok zostawiłam ja na noc tylko raz jak bylismy na weselu. Strasznie to przezywam...dzisiaj nawet powiedziałam tz'towi,ze nigdzie nie jade aaaaaaaaaa!!!!!!!!Jak ja mam ja zostawic na noc?????????Głupia babaNasz przyjaciel kupił dom, jest okazja zebyśmy sie wszyscy spotkali-bedzie z 7 par!!!Wszyscy nasi przyjaciele,juz nie moge sie doczekac-po studiach kazdy sie rozjechał,widywalismy sie pojedynczo ale wszyscy razem...bardzo dawno.No ale jak ja zostawic................. ....jak znam zycie to pewnie nawet nie zauwazy, ze mnie nie ma
Nie piłam alkoholu 2 lata...chyba upije sie jednym Radlerem
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 22:34   #3613
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Tort
Piękny!

Kolor super!

Jacieee, pewnie Dominikowi "lżej" bez włosów i dlatego chodzić zaczął

Wiecie co? Chciałabym sobie kupić jakiś gorset bądź majtki wyszczuplające. Chociaż głównie chodzi mi o brzuch i "drugie cycki", które mam przy żebrach (jeszcze przed ciążą).
Możecie coś polecić? Zna się któraś?
Ja nie wiem, gdzie, co i jak.

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-08-17 o 22:39
Stary 2012-08-17, 22:37   #3614
brumek
Zakorzenienie

To jeszcze wstawię gościa, dla którego to robiłam
Bo dawno go nie pokazywałam
Sprzed kilku dni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fff1.jpg (72,3 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fffffff.jpg (56,0 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_5783.jpg (65,4 KB, 63 załadowań)
Stary 2012-08-17, 22:37   #3615
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro jedziemy z tż na grilla...bez Ewy...przez ostatni rok zostawiłam ja na noc tylko raz jak bylismy na weselu. Strasznie to przezywam...dzisiaj nawet powiedziałam tz'towi,ze nigdzie nie jade aaaaaaaaaa!!!!!!!!Jak ja mam ja zostawic na noc?????????Głupia babaNasz przyjaciel kupił dom, jest okazja zebyśmy sie wszyscy spotkali-bedzie z 7 par!!!Wszyscy nasi przyjaciele,juz nie moge sie doczekac-po studiach kazdy sie rozjechał,widywalismy sie pojedynczo ale wszyscy razem...bardzo dawno.No ale jak ja zostawic................. ....jak znam zycie to pewnie nawet nie zauwazy, ze mnie nie ma
Jedź i upij się

Ja dzisiaj zostawiłam Radka z mamą i sąsiadkami. Przez 10 minut stałam i patrzyłam na niego, nie potrafiłam pójść do domu
Stary 2012-08-17, 22:38   #3616
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

A jak Ci jest w ojczyźnie póki co?
a dobrze, jestem w domu rodzinnym, pomoc w opiece nad Wiki mam i moge troche odetchnac. Nie musze sprzatac, gotowac i zmywac
tylko teskni mi sie juz do męża

tort cudo... a Tymuś to prawdziwy gość

Czas edycji: 2012-08-17 o 22:42
Stary 2012-08-17, 22:40   #3617
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Sprzed kilku dni.
Jaki on śliczny
A jedynki górne to już spore ma co?

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
a dobrze, jestem w domu rodzinnym, pomoc w opiece nad Wiki mam i moge troche odetchnac. Nie musze sprzatac, gotowac i zmywac
Już? No wiesz co
Stary 2012-08-17, 22:46   #3618
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Jaki on śliczny
Już? No wiesz co
nooo, wiem ze mnie

Cytat:

jedz i baw sie dobrze, chociaz pewnie tez bym miala taki sam dylemat i opory jak TY
Stary 2012-08-17, 22:48   #3619
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

ja za swoim nie mam kiedy zatęsknić...
3 miesiąc , razem 24h na dobę

Cytat:
Sprzed kilku dni.

Cytat:
równie piekny jak różowy!!!!!!!!!!!!!
Mój tz uwielbia taka rozlana mase budyniowa Szczegolnie w Karpatceteraz daje mniej mleka a wiecej masła...masło musi byc super extra extra-ale specjalistka od słodkosci nie jestem wiec nie pomoge

Super te zabezpieczenia!!!Mogłam wczesniej o tym pomyślec

Marzena,Blondynkapznan zapomniałąm wczesniej napisac, żepiekne te Wasze blondaski!!!!!!!!!!
Telik dzieki za namiary na zagrode-tż mi dopiero teraz powiedział,ze doskonale wie gdzie to jest,nawet tam był

tak mi sie przypomniało

ja bym nie dała rady, no tak się uzależniłam do tego łobuza ,że szkoda mi kazdej minuty.My odkąd się urodził zostawiliśmy go moze z 3 razy na góra 3h , w tym raz chyba na 5h bo kumpela brała ślub , ale cywilny więc wieczorkiem wróciliśmy po Szymka. A tak , jest non stop ze mną i mi z tym dobrze

Cytat:
Tort
boski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:

oj ja bym swojego też wysłała
Stary 2012-08-17, 22:50   #3620
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

nieprawda!

My dziś cały dzień poza domem spędziliśmy. Zrobiliśmy sobie wycieczkę do Częstochowy (moje dziecko nawet zakonnic sobie nie daruje tylko zaczepia ), a w drodze powrotnej spore nieplanowane zakupy I przynajmniej kupiłam coś też sobie, nie tylko dziecku mianowicie zaszalałam i fundnęłam sobie Freyę
Ale oczywiście większość małemu - Auchan mnie skusił promocją = Pampersy zielone po 29 zł paczka. W Biedronce z kolei upolowałam konika na biegunach za 70 zł, do tej pory wszędzie widziałam je po 129. A Adasiowi się strasznie spodobał, z połowy sklepu wracał się do niego przytulić, no to nie mogłam nie kupić I auto z klockami, na które zwraca uwagę zawsze, a dziś tak mu się oczy zaświeciły jak zobaczył, że oczywiście też uległam

Spróbuję nadrobić..

Nawet zakonnicy nie przepuści, no ale moja Julka jest podobna jakby się poznali to nawzajem by się adorowali.
Cytat:

[/COLOR]Zapomniałam - TYMEK STOI!!!!!!!
Samodzielnie i stabilnie Co prawda nie podoba mu się to i jak się zorientuje to siada, ale dziś już wyraźnie to robił i trwało po kilkanaście sekund, raz nawet dłużej.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Chce zrobic album ze zdjęciami - caly pierwszy roczek mojej małej.. zdjęcia na kompie nie maja juz tego uroku.... tylko kto mnie kopnie w.. żebym się do tego zabrała
Ja chcę takie coś w picassie chyba zrobić-że na jednej kartce a4 mnóstwo zdjęć

Resztę nadrobię kiedy indziej
Dzisiaj bardzo intensywny dzień-do południa zakupy itp., a po południu odwiedziła nas szwagierka- pospacerowałyśmy- Jula stwierdziła, że skoro mama ma iść bezczynnie obok wózka, to równie dobrze może wziąść Jusię na ręce więc trochę marudzenia było, a potem pojechałyśmy na działkę do ,,chłopaków" , a stamtąd późnym wieczorem po moich rodziców i do nas Jula dostała z 10 pluszaków
I w końcu po roku zobaczyłam rodziców:jupi :
A jutro impreza

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 22:55   #3621
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny!
Ale... ja bym zrobiła te różyczki mniejsze i bliżej siebie.
Kolor super!
Dzięki Mimo "ale"

Cytat:

Pewnie się nie mogą nacieszyć wnusią, co?

Cytat:
Jaki on śliczny
A jedynki górne to już spore ma co?
Mi się wydaje, że one już są normalnej wielkości.

Cytat:
1. równie piekny jak różowy!!!!!!!!!!!!!

2. Super te zabezpieczenia!!!Mogłam wczesniej o tym pomyślec

3. Jutro jedziemy z tż na grilla...bez Ewy...przez ostatni rok zostawiłam ja na noc tylko raz jak bylismy na weselu. Strasznie to przezywam...dzisiaj nawet powiedziałam tz'towi,ze nigdzie nie jade aaaaaaaaaa!!!!!!!!Jak ja mam ja zostawic na noc?????????Głupia babaNasz przyjaciel kupił dom, jest okazja zebyśmy sie wszyscy spotkali-bedzie z 7 par!!!Wszyscy nasi przyjaciele,juz nie moge sie doczekac-po studiach kazdy sie rozjechał,widywalismy sie pojedynczo ale wszyscy razem...bardzo dawno.No ale jak ja zostawic................. ....jak znam zycie to pewnie nawet nie zauwazy, ze mnie nie ma
1.
Ja też lubię, ale z tej jakoś niezadowolona jestem...
2. Super, naprawdę polecam
3. Świetnie Cię rozumiem! A daleko od Was ten grill?

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
j
ja bym nie dała rady, no tak się uzależniłam do tego łobuza ,że szkoda mi kazdej minuty.My odkąd się urodził zostawiliśmy go moze z 3 razy na góra 3h , w tym raz chyba na 5h bo kumpela brała ślub , ale cywilny więc wieczorkiem wróciliśmy po Szymka. A tak , jest non stop ze mną i mi z tym dobrze
Ja też nie

My go jeszcze nie zostawiliśmy ani razu. Ostatnio mąż stwierdził, że do roku już dociągniemy, a potem trzeba do jakiegoś teatru pójść czy co

My byśmy się chyba dogadały ,wiesz Dziubeczku
Stary 2012-08-17, 22:59   #3622
marzena_S
Zadomowienie

Dobry wieczór

Brumeczku, tort piękny i bardzo ładny kolor Ci wyszedł. Co do masy to chyba się po prostu za bardzo pospieszyłaś. U mnie tort przez noc stał w lodówce (nawet cała doba wyszła, bo jedzony był popołudniu)dzięki czemu wszystko ładnie stężało i trzymało się kupy . A tego ponczu jakoś więcej użyłaś?

Dakaro, biedna Malwinka- zdrówka,

Madziulka
, oj sporo tych szczepień- całus dla Szymka.

Natka, Domek pogromca much. Mam nadzieję, że nie była ciężkostrawna.
Mówisz, że wytrzymasz z synową?

Jacieeee
, gratulacje dla Dominika! Udanej imprezy!

Eve, ale czaderski tort, super mieliście pomysł. Pięknie razem wyglądacie, niedługo będziesz Marysi plotła warkocze, tak jej szybko włosy rosną. I chyba się kręcą?

Mamad, a jakie są argumenty tż przeciwko przeprowadzce? On naprawdę, aż tak mocno jest przywiązany do rodziców?

Isia,
Zapomnij, że masz dziecko i baw się dobrze. A tak poważnie, to tylko jedna noc, dacie obie radę. Co do alkoholu to ja już miałam parę razy okazję się napić i jakoś przestał mi smakować, ciąży na żołądku i mdli mnie momentalnie. Coś się we mnie popsuło po tej ciąży.
Stary 2012-08-17, 23:01   #3623
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Dzięki Mimo "ale"

1. Pewnie się nie mogą nacieszyć wnusią, co?

2. My byśmy się chyba dogadały ,wiesz Dziubeczku
1. oj tak, moja mama nie odstepuje jej na krok, oszalala na jej punkcie

2. a ze mną?
Stary 2012-08-17, 23:03   #3624
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
I w końcu po roku zobaczyłam rodziców:jupi :
A jutro impreza
Ale fajnie Wyobrażam sobie tę radość
Za jutro mocno trzymam kciuki i nie mogę się doczekać relacji

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumeczku, tort piękny i bardzo ładny kolor Ci wyszedł. Co do masy to chyba się po prostu za bardzo pospieszyłaś. U mnie tort przez noc stał w lodówce (nawet cała doba wyszła, bo jedzony był popołudniu)dzięki czemu wszystko ładnie stężało i trzymało się kupy . A tego ponczu jakoś więcej użyłaś?
Marzenko, wlewasz nadzieję w moje serce Mąż stwierdził to samo co Ty. Znawca tortów mi się trafił A ponczu dałam nawet mniej niż pisałaś, bo sporo mi zostało z tej porcji.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
a ze mną?
A chcesz sie przekonać?
To w drodze powrotnej do Wawy...
Stary 2012-08-17, 23:05   #3625
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

My byśmy się chyba dogadały ,wiesz Dziubeczku

Cytat:
:
A jutro impreza

udanej imprezki !!

marzena_S
Stary 2012-08-17, 23:10   #3626
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
A chcesz sie przekonać?
To w drodze powrotnej do Wawy...
Bardzo bym chciala, ale nie wiem czy mi sie uda Tz przekonac. On jak juz ruszy to jedzie i jedzie i jedzie....
Stary 2012-08-17, 23:18   #3627
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo bym chciala, ale nie wiem czy mi sie uda Tz przekonac. On jak juz ruszy to jedzie i jedzie i jedzie....
No to masz jeszcze sporo czasu na zastanawianie się i "pracę" nad tżem Bo kiedy Wy dokładnie będziecie wracać?
Stary 2012-08-17, 23:19   #3628
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
A jutro impreza
Żeby się Wam wszystko udało

Brumku zabrzmiało złośliwie? Nie miało... Palnęłam zanim pomyślałam.
Czytałam przepis i gdy doszłam do momentu gdzie trzeba zmienić wkłady do miksera- odpuściłam. Dla mnie czarna magia.
Stary 2012-08-17, 23:20   #3629
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
No to masz jeszcze sporo czasu na zastanawianie się i "pracę" nad tżem Bo kiedy Wy dokładnie będziecie wracać?
8 wrzesnia wyjezdzamy (sobota), jakos ok 17, bo prom we Francji mamy na 10 rano w niedziele

Czas edycji: 2012-08-17 o 23:22
Stary 2012-08-17, 23:22   #3630
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku zabrzmiało złośliwie? Nie miało... Palnęłam zanim pomyślałam.
Czytałam przepis i gdy doszłam do momentu gdzie trzeba zmienić wkłady do miksera- odpuściłam. Dla mnie czarna magia.
Coś Ty, wcale nie brzmiało złośliwie! Tylko żartowałam Ja zrobiłam większe, bo tak było w przepisie. I takie wydają mi się bardziej "męskie"

A wkłady do miksera ja mam właśnie dwa: te do ubijania i do mieszania. Więc nie miałam dużego dylematu ten przepis brzmi groźniej, niż jest w rzeczywistości. Marzenka miała rację

Cytat:
8 wrzesnia wyjezdzamy, jakos ok 17, bo prom we Francji mamy na 10 rano w niedziele
No to sporo czasu jeszcze. Jakby co ja na pewno tu będę

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-08-17 o 23:23
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości