|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Muszę się Wam pochwalić
Dziś zaczynam 21 tydzień (choć lekarz stwierdził, że 21 i 3 dni) i będę mamą dziewczynki Bardzo się cieszymy, bo oboje starając się o dziecko od początku mówiliśmy zgodnie- dziewczynka A problem z wyborem imienia stał się jeszcze większy niż przedtem
|
#2762 | |||
|
Zakorzenienie
|
raaaany obudziła mnie zachcianka na ......kluski śląskie
nie ma sposobu trzeba zrobić z jakimś duszonym mięskiem :rolley es:![]() od dziś w moim mieście są targi Mother&baby dziś TZ nie da rady ale obiecał,że jutro rano pojedziemy i on chce kupić już wózek kurde ja mu powiedziałam,ze to jeszcze za wcześnie i wogóle,że taki co mi się podoba to wolałabym używany, ale on się uparł o dziwo jak mu powiedziałam cenę nowego to się nie zraził ale wiecie ja się po prostu boję jeszcze takich zakupów ![]() nie jestem przesądna ale kurde ten mięśniak i wogóle, jakaś przerażona tym wszystkim jestem Cytat:
na stole najlepiejrany dziewczyny, ja mam takie libido jak nimfomanka, jak ja się cieszę,że wyjeżdzamy na wakacje i będziemy się bzykać jak norki bez teściowej za ścianą Cytat:
czuję się bardzo kobieco ale nie sexy- jak teraz kupowałam strój kąpielowy to zdałam sobie z tego sprawę może i cycki mi się podobają ale brakuje mi najbardziej mojej talii nie chwaląc się była zjawiskowa- w biodrach ok 105 a w tali 65 a teraz jestem taka....hm ciosana noszę obcisłe ciuchy- bo podobam się sobie bardziej w opiętych niż luźnych tunikach( w pierwszej ciąży też tak chodziłam) ale zaczynam mieć trudności np żeby pomalować paznokcie u stóp ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
cześć kochana gratuluję córci i wogóle fajnie,że jesteś ![]() TZ pewnie szaleje co? |
|||
|
|
|
#2763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas wózek stoi już od miesiąca, a łóżeczko (złożone) od dwóch tygodni Nie ma co wierzyć w głupie przesądy i złe zabobony. Wszystko będzie dobrze, a wyniki badań to potwierdzają. Wszystko jest idealnie w normie. Poza tym moi rodzice jak nas odwiedzają, to nie mogą się nacieszyć widokiem tego wszystkiego Mama już kupiła rożek, ubranka itd. O dziwo kupowała różowe, a ja jej mówiłam "mamooo i tak będzie chłopak". Nawet podusia którą dostaliśmy w gratisie do łóżeczka przyszła różowa.
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na razie mam szufladę ubranek i kosmetyków z drugiej strony dobrze rozkładać te wydatki bo to wszystko naprawdę kupę kasy pochłania Authentic- znaczy się rodzicie oszaleli co? fajowo,mnie nie zasypują zakupami, tyle co siostra TZ kupiła piękny komplecik i śpioszki moja siostra bluzę i buciki a teściowa białą koszuleczkę |
|
|
|
|
#2765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i jakieś duperelki dla dziecka. A wczoraj przebiła wszystko, bo kupiła mi dżinsy ciążowe H&M NOWE Z METKAMI za 8 zł!!!!!!!!!!! Ktoś pewnie kupił za duże, albo za małe, albo nie wiem już co :PNo i teściowa (najlepsza jaką mogłam sobie wymarzyć, bo już heterę miałam) zapowiedziała, że ona kupi pościel do łóżeczka Znajomi dadzą wanienkę ze stojakiem, więc nam pozostał tylko materacyk i przewijak. Mam nawet staniki do karmienia
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe no to super masz
mi ostatnio nadwyżki ogródkowe przywieźli........w sumie ludzie dla mnie obcy bo mojego TZ najlepszego przyjaciela rodzice byłam tak wzruszona,że szok poza warzywami dostałam maliny, jeżyny i brzoskwinie-nigdy takich krajowych nie lubiłam ale te były wyjątkowo pyszne trzeba korzystać z przywilejów w ciąży a co! |
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama też wpadła w szał zakupów ciuszkowych, nie zliczę ile czego kupiła
Łóżeczko będziemy mieć od kuzynki TŻ (musimy tylko kupić materacyk), wózek kupią moi rodzice. Zastanawiam się właśnie jak się przewozi dzidziusia tak zaraz po porodzie? Przecież chyba jest za maleńkie, żeby wsadzić do fotelika, nawet takiego najmniejszego, który bywa w kompletach z wózkiem?
|
#2768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie natomiast strasznie brzuch przeszkadza wydaje mi sie tak jakos nisko, schylic sie to problem, bawić się z dzieckiem problem, nawet przed kompem mi sie nie wygodnie siedzi , a to dopiero 5 m-c, co będzie w 9????---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
twój tż urodził się tego dnia co ja ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
|
|
#2769 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
tuniki lubię, ale równie dobrze dopasowane ubrania, może chyba bardziej nawet? I to nie chodzi i czucie się sexi mamą, ale po prostu o czucie się ładnie, zadbanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
) to teraz też coś musi, no to wymyśliłam żeby jakieś ciuszki też i chustę.Tak słońce, do tego fotelika |
|||||
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz ja mam różnie, raz sie ciesze i w ogóle super, a nastepnym razem czuje sie taka baba stara w ciazy co nie ma co na siebie wlozyc zawsze ubierałam rurki obcisłe bluzki marynarki generalnie bardziej patrzałam na wygląd ciuchów niz ich wygode, teraz niestety musi się to zmienić i wkurzam się bo czasem wyglądam jak:/ a szkoda mi kasy żeby kupowac coś nowego super tylko pod ciąże, niby chce sie wyglądać ładnie a czasem trzeba jednak wygodnie.Kupiłam wczoraj w h&m taka tunike fajny kolor nawet będzie na jesień do rajstop pod sweter za 39 zł http://www.hm.com/pl/product/96773?article=96773-F ten kolor bordowy. I witam się rano Authentic gratulacje !!mnie dziś rano obudziła przyjemna niespodzianka, otóz mój tz dzis nie umial w nocy spac strasznie sie wkurzalam na niego bo mi o 3 w nocy gadał coś a mi sie spac chcialo koło 4 poszedł do drugiego pokoju ogladac seriale a rano jak sie obudziłam koło 7 czekało na mnie śniadanie :P na stoliku z ikei na "obrusie" z poszewki na poduszkę Kochane to było p.s soczek wyciskany ze świeżych pomarańczek ![]() A na drugim zdjęciu wczorajszy brzuch, jakiś takiś, sama nie wiem spożywczak
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-08-18 o 10:02 |
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale się objadłam, aż się ruszać nie mogę Kupiłam sobie dziś 2 duuuże słoneczniki i będę skubać. Pogoda taka sobie, niby ciepło ale tylko jak słońce wyjdzie, a tak to chłodno. Zapowiada się kolejny nudnawy dzień
|
|
|
|
#2772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie czuję się nie-sexy, podobam się mojemu TŻowi nawet z tym rosnącym bębenkiem i wciąż tak samo go kręcę, także... No ja się czuję bardzo dobrze z brzusiem. Cytat:
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-18 o 09:58 |
||
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nie chodzi o zmieszczenie się, tylko pozycję dziecka. Czy taka malizna może być w pozycji półleżącej.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-18 o 10:02 |
|
|
|
#2774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
w ogóle jeszcze nic od nikogo nie dostałam...no ale to może kwestia tego, że to już drugie dziecko...
|
||
|
|
|
#2775 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To jest naturalna pozycja dla malucha -wiadomo, że nie może cały czas tak leżeć, ale foteliki są anatomiczne, tak ma być |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję kolejnej dziewczynki
Hosenko, dziecko w brzuchu jest jeszcze bardziej wyskręcane - więc taka pozycja półzgięta jest bezpieczna podobno dla maluszków. Wczoraj zachaczyłam o sklep dziecięcy i pooglądałam tylko bo ceny były kosmiczne, ale wiem już jakie butelki kupię. LOVI miałam przy Karince i mi się bardzo sprawdziły więc i teraz na nie się zdecyduję, tylko wybieram serię LOVI Medical - kurcze, nie tanie ale mam sprawdzone, a te mimo, że wyglądają jak szkło to są plastikowe Smoczki też mi się LOVI podobają Ale to dopiero jesienią całkiem kupię ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35966604]A ty myślisz, że w brzuszku to w jakiej pozycji jest?
![]() To jest naturalna pozycja dla malucha -wiadomo, że nie może cały czas tak leżeć, ale foteliki są anatomiczne, tak ma być Cytat:
Miałam wątpliwości, bo gdzieś w necie spotkałam się z opinią, że takie dziecko zaraz po porodzie lepiej przewozić w takim leżącym nosidełku.
|
|
#2778 |
|
Konto usunięte
|
A skąd. Bezwzględnie fotelik i zapięcie pasów w aucie.
jedynym wyjątkiem, gdy dziecko należy przewozić całkowicie na płasko, są bezwzględne wskazania medyczne. |
|
|
|
#2779 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też niestety nie czuję się zbyt atrakcyjnie, ale to dlatego, że i przed ciążą tak się czułam, bo przytyłam. A teraz w obcisłych bluzkach i spodniach ciążowych boczki mi wyłażą i prawie codziennie jestem zdołowana, bo nie mam co na siebie włożyć, żeby czuć się dobrze Znowu dziś miałam erotyczny sen - to chyba przez Was
|
||
|
|
|
#2780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę takich koleżanek to skarb, moje "przyjaciolki" zawsze odchodzily jak juz mni enie potrzebowaly, a ja mam straszna tesknote za taka prawdziwa przyjaciolka, teraz w doroslym zyciu tak samo poznalam jedna, zalatwilam jej jedna prace, pozniej druga u siebie, wszystko jej pokazalam, wdrozylam, nauczylam a ona chciala doprowadzic do mojego zwolnienia, i teraz juz stracilam nadzieje na tak przyjazn ale bardzo mi tego brakuje.Dziewczyny a jakie to sa staniki do karmienia i gdzie je sie kupuje?? Nie odzywam sie ale caly czas Was czytam, ostatnio czuje sie taka odosobniona i wydaje mi sie ze mnie nikt nie lubi. W przyszlym tygodniu jadę bo wózek, nie znam płci, ale dziewczyny czy jeśli kupiłabym wózek czarno-czerwony to może też być dla chłopca????????? Pozdrawiam, denerwuje sie tez ruchami, czasami czulam bulgotania i raz na sto procent dzidzius dawal znaki az trzymal reke na brzusiu i czulam go a teraz od 2,3 dni nic, jestem w 19 tygodniu pierwsza ciaza, czytalam, ze tak moze byc, na poczatku ze dzidiza sie odzywa a pozniej kilka dni nie, ale i tak sie denerwuje. |
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35966196]Chyba z pięściami, tak mi ciśnienie podniósł.
[/QUOTE] Ulala, juz lepiej? Znowu wstalam tak pozno Otwieram oczy po 9, mowie sobie, ze jeszcze chwilka i budze sie przed 11 :/ Mi za to non stop snia sie lekarze, diagnozy, itp. Dzis snil mi sie wynik testu pappa (juz sprawdzilam w necie, nierealny ) i to, ze poszlam na wizyte do genetyka i zapomnialam badan :/
|
|
|
|
#2782 | |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35951769]
Ja już po wizycie, dziewczynka potwierdzona Cytat:
![]() hej ![]() Hmmm, ja Wam powiem, że jakoś nigdy nie czułam się sexy Tż zawsze powtrazał, ze jestem piękna i w ogóle, ale ja jakoś tego nigdy nie czułam. Teraz cieszę się z brzuszka, ale już widzę, ze idzie mi w boczki a tego nie zniese. Talia dalej jest Nawet nie chce na wagę wejść:/
|
|
#2784 |
|
Raczkowanie
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35967161]jedynym wyjątkiem, gdy dziecko należy przewozić całkowicie na płasko, są bezwzględne wskazania medyczne.[/QUOTE]
Właśnie przeczytałam to przed chwilą
|
#2786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2787 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
) i 2-3 naprawdę dobre koleżanki. Ale to teraz, a do... 26rż? nie. I zawsze lepiej z facetami się dogadywałam, konkretniejsi są ![]() Spokojnie czerwony wózek dla chłopca swego czasu pełno czerwonych było, a teraz dla odmiany same zielone chyba widzę ![]() Cytat:
Ładny i firma fajna |
||
|
|
|
#2788 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może dlatego, że jesteśmy razem z mężem już od pierwszej liceum. Jak się w liceum wiązały przyjaźnie, to ja zeczełam być z obecnym męzem i tak jakoś wyszło. na studiach to samo, koleżanki bez chłopaków, to cieżko mi się było spotykać jak ja już miałam męża. W ogóle na studiach to prawie byłam "obiektem badań" bo jak można było mieć na studiach narzeczonego i do tego na 3 roku studiów męża. Dla innych studentów to było nie wyobrażalne Cytat:
a wózek, hmm może i być dla chłopca
|
|
#2789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No pięknie, pięknie. Super brzuszek. Jak tak się przyglądam tym waszym brzuszkom, to stwierdzam, że mój jakiś inny jest. U was takie małe piłeczki na dole brzucha, a u mnie bebech to pod cyckami się już zaczyna A ty kochana znać już płeć, bo nie pamiętam![]() Idę chałupę ogarniać i obiad TZtowi robić. Postanowiłam, że dzisiaj robię jeszcze buraki z papryką na zimę do słoiczków. Nie wiem co się ze mną dzieje, nigdy takich rzeczy nie robiłam. Odbija mi... ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Ja to chyba jajko zniosę zanim się dowiem jaka płeć dzidziusia jest |
||
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35967455]Dla wyjaśnienia: nie, nie rzuciłam się z pięściami :d ale tak mnie zdenerwował, że szok. Nie lepiej, polazł do pracy a ja się nie odzywam do niego. [/QUOTE]
ja wczoraj jak powiedzialam co mysle na temat tempa rozpakowywania ciezkich rzeczy po przeprowadzce to moj zaczal prace o 9 rano a nie o 11 pol dnia dzwonil czy mi juz przeeszlo a wieczorem dostalam kanapke do lozka bez slowa zajakniecia
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.

Dziś zaczynam 21 tydzień (choć lekarz stwierdził, że 21 i 3 dni) i będę mamą dziewczynki

:rolley es:

i jakieś duperelki dla dziecka. A wczoraj przebiła wszystko, bo kupiła mi dżinsy ciążowe H&M NOWE Z METKAMI za 8 zł!!!!!!!!!!! Ktoś pewnie kupił za duże, albo za małe, albo nie wiem już co :P

zawsze ubierałam rurki obcisłe bluzki marynarki generalnie bardziej patrzałam na wygląd ciuchów niz ich wygode, teraz niestety musi się to zmienić i wkurzam się bo czasem wyglądam jak:/ a szkoda mi kasy żeby kupowac coś nowego super tylko pod ciąże, niby chce sie wyglądać ładnie a czasem trzeba jednak wygodnie.
p.s soczek wyciskany ze świeżych pomarańczek 

Tż zawsze powtrazał, ze jestem piękna i w ogóle, ale ja jakoś tego nigdy nie czułam. Teraz cieszę się z brzuszka, ale już widzę, ze idzie mi w boczki a tego nie zniese. Talia dalej jest
Ja to chyba jajko zniosę zanim się dowiem jaka płeć dzidziusia jest