|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII
Dziewczyny, dołączam się.
Ostrzegam: jestem początkująca i totalnie w porównaniu z Wami nic nie wiem ![]() Stosujecie domowe maseczki z żółtkami jajek? Słyszałam, że to taki "dobry, babciny sposób" na lśniące włosy. Nie wiem ile w tym prawdy ![]()
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w ogólności - stosujemy. Poczytaj trochę o włosomaniactwie
|
|
#3543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ktoś mi pomoże gdzie w Warszawie można go znaleźć? Była rozpiska włosowych miejsc w Krk, to teraz by się przydała stolicowa I przymierzam się do zakupów na BU, myślisz że mleczko jedwabne mi pomoże? |
|
|
|
|
#3544 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
siostra Katowiczanka! czemu się tyle ukrywalaś ![]() ej może jakiś mały zlot na śląsku zrobimy? ![]() ja od października przenosze się do Kraka więc póki moge chętnie poznałabym siostry ślązaczki ![]() Cytat:
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez internet? Mleczko jedwabne może Ci nadmiernie rozmiękczyć włosy. Jeśli chcesz kupić - zakup keratynę i/lub jedwab oraz pantenol na stronie ZSK (tam wychodzi najtaniej taki zestaw i mają przyjemne w obsłudze buteleczki), ewentualnie dobierz glicerynę i wyciąg z aloesu 10 x zatężony i zobaczysz, jakie cuda będziesz tworzyć. To mleczko jedwabne nieszczególne opinie ma.
|
|
#3546 |
|
Rozeznanie
|
czego najlepiej użyć do zabezpieczenia suchych końcówek??
nasmarowałam włosy olejem i ide zaraz lulać
|
|
#3547 | |
|
Raczkowanie
|
Są, na pewno są
Ale ja jeszcze nie mam obeznanej Warszawy pod kątem włosowym, a gdzie zachodzę to nie znajduję (widać w dziwnej dzielnicy mieszkam xD), wcześniej czytałam, że w Tesco są, połaziłam po kilku i nic, więc mała ściąga z polecanych miejscówek warszawskich byłaby ładnym prezentem ![]() Cytat:
Myślisz, że na moje włosy aloes i gliceryna będą dobre? Hm. Czemu mleczka rozmiękcza? Hm. Pewnie rozeznam się trochę, poczytam, o coś tu jeszcze podpytam i złożę zamówienie, a potem się jeszcze będę dopytywac o proporcję
Edytowane przez MesaVerde Czas edycji: 2012-08-18 o 01:00 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Matko kochana, a ja już wczoraj na całą wieś paszczę darłam, że znowu bubel kupiłam .
No dobra : wysokoporowata = szybsze wypłukiwanie się farby. Jest na to rada czy polubić trzeba ? Niskoporowatą nie stanę się, bo regularnie farbuję . Po farbowaniu zamykam łuski kwaśnościami . Na zakończenie ablucji, płukankę octową zastosować . Kolor utrwali, łuski włosów zamknie. I przypominam - henna kocha oleje . Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam do nadrobienia
Wczoraj zamówiłam dwa Bingacze ![]() Już się doczekać nie mogę Mam pytanko ![]() Umyłam włosy Balsamem do kąpieli BDFM, nałożyłam odżywkę Garniera z drożdżami piwnymi a na końcówki kilka kropel kuracji z olejkiem arganowym. I dziś mam włosy obciążone i strasznie sztywne. Nie wiem co się stało...
|
#3551 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Tak sobie siedzę i myślę czy nie nałożyć czegoś na włosy. Muszę zużyć olejek BD, a on niespecjalnie służy mi w całonocnych seansach (co innego z oliwą ), więc napaćkam chyba na 4 godzinki |
|
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
pacaj!
![]() ja pacnęłam sobie z rańca maskę Venita z miodkiem, żelem aloesowym i resztką oleju z orzechów włoskich. Szczęśliwa jestem, bo w końcu się jej pozbędę i kupię coś nowego i fajnego na wrzesień. ![]() Ooo, właśnie, chciałabym powiedzieć, że opanowałam już dzikość zakupów i coraz lepiej mi idzie denkowanie. Na sierpień mam zaplanowaną jeszcze maskę Alterra i końcówkę Mypy z shea (gdzie ja teraz znajdę taką drugą maskę.. No dobra, może nie do końca opanowałam te zakupy, bo akurat zamówiłam sobie następne dwa Jantarki na dozie po 8.60, bo żal nie brać.
|
#3553 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nigdy nie nakładałam żółtka brzydzi mnie
|
||
|
|
|
#3554 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Na razie z włosowych produktów zużyłam tylko Isankę z babassu O kurka! 8,60?! Może się skuszę
|
|
|
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mleczko jedwabne z BU - nie polecam. A ja zmyłam olejek Alterry i napaćkałam Elseve Arginine, niby na opakowaniu piszą, żeby tę maskę na 2-3 min nakładać, ale nałożyłam na 7 ![]() a i fajną stronkę któraś z Was przesłała z Tołpy z tym Apisem I Bingo mają ... Ale chyba nienajtaniej, a do tego koszty przesyłki i o... ![]() mogłybyscie zerknąć czy widzicie tu silikon? qua cetearyl alkohol,glicerin ,dipalmit oylethyl , hydroxyethylmonium methosulfate, cetyl esters,, hydroxypropyltrimonium hydrolized wheta protein,, arginine trideceth-6, limonene, benzoic acid ,linalool, amodimethicone 2-oleamido-1,3 octadecanediol, caprylyl glycol, cetrimonium chloride, citric acid, hexyl cinnamal, glyceryl linoleate ,glyceryl oleate, glyceryl linolenate , parfum Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-08-18 o 09:54 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
coś jeszcze wypatrzyłaś w fajnej cenie?
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może pod koniec miesiąca kupię jakiś zapas wcier jeszcze. Kocham wciery.
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się nie chce wcierać
ale na razie staram się zmusić ;p
|
|
|
|
#3559 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
nie miałam go jeszcze i chciałam wypróbować. On jest co prawda na alkoholu, ale ja tam alkoholu się nie boję. ![]() ja Cię mogę zmusić. ![]() tak serio- wciery to obok szamponu moja podstawa. Wcieram zawsze wieczorem, oglądając telewizję i moja rodzina zawsze ma wtedy polew ze mnie.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-08-18 o 10:51 |
|
|
|
#3561 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Ale skuszę się na: 1. Jantarka 2. Vit. B compositum Forte hec, tabletki, 60 szt No i :upa; bo nie wiem co dalej, a zamówienia za tyle nie złożę
|
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a długo masujesz/wcierasz? Ja ciągle mam wrażenie, że i tak płyn jest na włosach, nie głowie |
|
|
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
masuję, póki czuję, że włosy jeszcze mokre. Robię parę przedziałków- po dwa na bokach, trzy na górze + zgarniam część włosów na twarz i smaruję sam czubek głowy (no, w sensie tam gdzie się człowiek zaczyna, tam, gdzie te włosy tak w kółeczko się zakręcają i jest trochę przyłysawo Nie da się psikać tak, żeby nie zmoczyć włosów, przynajmniej ja do takiej wprawy nie doszłam. Mam spikacza po Seboradinie i po Radicalu i świetnie sobie daję radę.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2012-08-18 o 11:06 |
||
|
|
|
#3564 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#3565 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
SLS,SLES i inne mocności też na 2 tygodnie out. Henna kocha oleje, ale na pewno nie wnikające ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3566 |
|
Rozeznanie
|
fajnie, mam dodatkowy olejek, teraz już nie będę wiedziała czego mam użyć...
![]() w nocy był migdał, a teraz mycie i isana z babassu, mam nadzieje że będą fajne włoski po niej i zostanie ten zapach
|
|
#3567 |
|
Spaceroholiczka
|
A wiecie do kiedy jest ta promocja na dozie z jantarkami?
|
|
|
|
#3568 |
|
Rozeznanie
|
ja mam takie wrażenie po oleju, a używam 10ml (to chyba dużo?)
|
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym wziela szampon, odzywke, cos do psikania wlosow w ciagu dnia i jakis zabezpieczacz koncowek - wsio ![]() Cytat:
![]() Ja przyznam szczerze, ze wlasciwie nigdy nie balsamuje sie po myciu ![]() Czasem tylko nogi po depilacji... Teraz jest dla mnie nowoscia, ze balsamuje brzuch i biust
|
||
|
|
|
#3570 |
|
Spaceroholiczka
|
Pokusiłam się jeszcze o wodę pokrzywową - jak alkohol mi nie posłuży to 5zł żal nie będzie
![]() Chyba jeszcze wezmę CP i wsio. Ban zakupowy do grudnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Ktoś mi pomoże gdzie w Warszawie można go znaleźć? Była rozpiska włosowych miejsc w Krk, to teraz by się przydała stolicowa
widac, że cwiczysz, ciało jest jędrne i fit
czemu się tyle ukrywalaś 
Ale ja jeszcze nie mam obeznanej Warszawy pod kątem włosowym, a gdzie zachodzę to nie znajduję (widać w dziwnej dzielnicy mieszkam xD), wcześniej czytałam, że w Tesco są, połaziłam po kilku i nic, więc mała ściąga z polecanych miejscówek warszawskich byłaby ładnym prezentem