|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Hej
Witamy się i my z ogarniętą chatką na błysk, obiadkiem gotowym (barszcz czerwony z ziemniakami). Miłosz śpi od 1.5h, więc ja czytam, wizażuję i cieszę się sobotą .Widzę że wy też w większości odpoczywacie .Małż mój na swojej gospodarce z Mateuszkiem, ja z Milusiem sama. Dziewczyny czytałyście może 3 części Paulliny Simons, pierwszej nie czytałam bo nie było w biblio, zaczęłam od 2, wow, cudna. Losy Tatiany i Aleksandra, na tle II wojny światowej, cudnaaaa. Polecam gorąco! Miłosz zachłannie łazi wokoło mebli i ogólnie czego się da, nie boi się obcych zaczepia wszystkich, kokietuje uśmiechem, ale panikę u niego wywołuje odkurzacz , zmyka do mnie i wdrapuje sie na nogę, byle wyżej, dziś odkurzałam z nim na rękach . A jak spaceruje gdzieś daleko ode mnie a ja wołam gożeby przyszedł ugryźć owoca czy cuś to moje mądre dziecko raczkuje do mnie z prędkością światła, taka ze mnie dumna mama że musiałam się pochwalić, o .
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy ten sam obiad
![]() Nie czytałam, nie dla mnie takie wzruszające powieści, puszczam wodze fantazji o rycze przy nich jak bóbr Mimi wstal jemy i jedziemy do cioci. Miłego dnia
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ze gotuje w każda ndz to raz w tyg muszę mu tak słodzić...no i jak zrobi pizze to też muszę pochwalić czy smaczna, czy odpowiednie ciasto, smak itd...ale fakt faktem pizze robi pyszniastą![]() Elu kiedy ty masz czas to czytać? ja swego czasu, jeszcze w ciąży no i lata wstecz...czytałam Danielle Steel ![]() Pochwalę moją córcię, duma mnie rozpiera |
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
u nas niezle
dzis juz tylko 2 pobudki bez krzykow. o polnocy dostal paracetamol i spal do 6. na topie jest wiklinowy koszyk, gryzie namietnie od 2 dni
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Dobry ...
Nocka spoko..?wyspałam się..?ile pobudek nie pamiętam Fifi śpi a ja się zaraz biorę za szykowanie jedzenia na grilla - rodzinka przyjeżdża bo pogoda ładna,słońce święci...ale mimo to to ja już czuje w powietrzu jesień...i słońce. już nie takie jak w lipcu... Zajrze wieczorem :-* Buon pomeriggio :-D
|
#816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dygotko zapomniałam odpisać- u nas była zupka z zielonym groszkiem
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
U nas pobudka o 8.40
![]() Baha pisałaś o kropelkach na uspokojenie. Co to za magiczne krople? Można je kupić bez recepty? Przydałyby mi się takie bo mój mózg już wysiada z nerwów
Paulinka 18.11.2011 ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' Edytowane przez nettka_ Czas edycji: 2012-08-18 o 14:39 |
|
|
|
#818 |
|
Rozeznanie
|
u nas pobudka była o 8.00, ale za to w nocy musiałam wstawać co godzinę do małego budził się z wrzaskiem i zasypiał dalej-koszmary czy co .
Mały przed chwilą mi zasnął ,nawet dał mi przygotować wszystko do grilla .Dzisiaj robi grilla urodzinowego -od jutra będę o roczek starsza. buziaki jutro zajrzę
|
#819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My od jakiegoś czasu w domku, zmyłam naczynia, ugotowałam małej obiadek - zaraz będzie jeść. Tż jednak na 17 wróci.. Ale niech pracuje - ktoś musi ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
Udanego świętowania |
||
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Baha a kto powiedzial ze u nas brak
Lina sto lat ![]() Ela ela jesli ci te klimaty odpowoadaja- dramat, wielka milosc- to polecam ksiazke Biala wilczyca i cd Wszystkie marzenia swiata, rewelacja
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Pokszyfko ja muszę czytać bo inaczej bym nie żyła
, jak Miłosz mi uśnie o 22 to czytam do 24 .Glam o tak, Jeździec Miedziany topierwsza część której nie czytałam, właśnie Simmons, a na wilczycę zapoluję .Lina 100 lat kochana , Glam dla Ciebie też 100 lat od razu żebym nie zapomniała
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Elu koniecznie zapoluj
I jesli nie znasz jeszze to ksiazki NichoLasa Evansa- zaklinacz koni, w petli, serca w ogniu, przepasc i Odwazni. Tez wsztstkie sa takie... Inne, ksiazki ktorych sie nie zapomina I Ericha Segala- absolwenci, doktorzy, nagrody, akty wiary Absolwentow ostatnio za grosze kupilam w biedronce, cos 12 zeta Ja aktualnie czytam ta najnowsza Kalicinska, dopiero sie rozkrecam ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Boziu zul ugotowal obiad bardzo pikantny, chyba jak jutro pojde do kibelka to bede straz pozarna wzywac Elu a wilczyce i marzenia to mi mama kupila jak sie dowiedzialam ze jestem W ciazy i strasznie rozpaczalam. Dala mi ksiazki i mowi- masz poczytaj to sa dopiero dramaty a nie blizniaki
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Ksiązki fajna rzecz tylko szkoda,że sa takie drogie
nie mam możliwości skotrzystania z biblioteki niestety,wic pozostaje mi nie czytać;/Glam-a tż to przyporawy przywiózł ze sobą czy kupujecie??jeśli tak to to jakie i gdzie??
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotko my czesto kupujemy ksiazki w antykwariacie, na allegro, czy tak jak ja ostatnio- np
W biedronce poza tym w mojej rodzinie wszyscy zytaja wiec pozyczamy sobie nawzajem- my, moje ciotki, kuzynki, babciaPrzyprawy kupilismy przez internet- jest taki sklep indiaonline. Pl Przy czym wkurzylam sie bo jak zamowilismy to zaplacilam cos 80 zeta za zapas- a potem okazalo sie ze jest u nas sklep zielarski, zdrowa zywnosc i takie tam- gdzie mozna praktycznie wszystko dostac ( no moze z kilkoma wyjatkami bardzo specyficznymi jak czarny kardamon) za 1/3 tej ceny
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Glam-właśnie sprawdziłam ile kosztuja te ksiązki wymienione przez Ciebie-na allegro ceny takie same jak w internetowych księgarniach.Niestety antykwariatów nigdzie nia mam w okolicy-tak samo biedronki.jak juz kupuję ksiązki to tkie poniżej 20zł.dzięki za namiaryna sklep
|
#826 |
|
Zadomowienie
|
Trochę śmiechu
![]() http://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzialam ostatnio na all np zestaw 5 ksiazek Segala za 50 zl- uzywki
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
glam dawaj foty chłopców
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczornie...
Grill nadal trwa a ja z domku siedzę i usypiam Filipa... Widziałam że o książkach piszecie...ja więcej czytałam jak byłam w ciąży no i przed teraz niestety nie bardzo mam kiedy,a szkoda bardzo lubię czytać... Postanowiłam że teraz jak będę mieć czas dla siebie będę sobie przypominać i uczyć się dalej języka włoskiego :-D planuje sobie że za rok pojedziemy do włoch na wakacje a nawet jak nie to będę tztowi po włosku gadać;-)hehe Jakaś zmęczona jestem...a nic takiego nie robiłam żeby się tak zmęczyć hehe ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Ja pierdziele co tu tak cicho ... Wszystkie imprezują.... tylko ja z domu z dzieciem siedzę...???? ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Lina sto lat :-*
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
O boziu te zule przebrzydle dopiero co usnely
Ja z 3 razy w tym czasie na lozku odplynelam a oni wytrwale sie wiercili, butla ani cyc nie pomogla Padam. Zdjecia wprawdzie zgralam ale juz nie mam sily sie poczolgac na dol gdzie zostal moj lapek Myje zeby i spac ide foty beda jutro
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
Glam spisałam tytuły i będę się rozglądać.
Ja korzystam z dwóch bibliotek bo inaczej to jeździłabym i 20km zeby książki zdobyć .Miłosz śpiocha, mało spał po południu i marudził, więc kładę się i czytammm. Jutro i w pon pracuję, obsługa mszy w kościele. Dobrej nocy kochane |
|
|
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, tak pisałam L72 bez recepty. U mnie fajny dzień. Odpoczełam ciocia wybawiła Michałka i znalazła przyczynę braku snu w nocy. Przebiła się druga jedynka ale tak czy siak mamy już dwa zęby Pokszyfko, fajne uczucie, prawda? jeszcze dzień w cześnie dzisia leżała bezbronnie a tu już stoi ![]() Jutro od rana we Wrooooo ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
Ktoś miał mi podać nazwę książki do nauki języka .... ![]() a mój żulik mnie dziś zadziwił. Przy butli oczy jak 5 zł, ale zostawiłam gada i poszłam do kuchni rozmawiać z małzem, troche się pozłościł, wchodzędo pokoju a on ŚPI już dawno sam nie zasnął ale się też zerżną i musiałam go przebrać - dałam radę ![]() Uciekam do wyrka bo fajny jest film na hbo2
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
hejka
my dzisiaj wstalismy o 8 nie dobijając nikogo nocka przespana o cycuś i dalej kimono................po południu położyliśmy sie z tż i niuniem na chwilke jak zasneliśmy to spaliśmy wszyscy 3 godz szoku mnie humor do dupci wiecie gdzie suzkac odpowiedzi czemu...........
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
Baszka sorki,:-(jak tylko ja znajdę to Ci podamnazwę...
Mam też płytę do nauki ale to zakupiłam we włoszech i jest wszystko po włosku.jak by się ja dało przegrać to mogłabym Ci wysłać...jak włącze kompa to zobaczę co się da z tym zrobić...jak coś to chciałabyś?
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
a co to za autor?co za ksiazki pisze?Nue znam przyznam się bez bicia
|
#836 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Piękna książka, czytałam z 8 lat temu, a nadal mam ją w pamięci Dygotko a ksiązki on line? na chomikuj. pl? |
||
|
|
|
#837 |
|
Zadomowienie
|
bede dzis pierwsza?? czesc dziewczyny
poszłąm spać o 24 wstałam o 6 w miedzyczasie milion pobudek...zastanawiam sie po co ja sie właściwie kłąde . to dziecko całą noc jeczy! zapodam mu jakiegoś usypiacza chyba bo padam. gdzie te noce kiedy budził sie tylko raz albo dwa!!!Glam a Ty z taką dwójką dajesz rade wczoraj bylismy na działce czyt. grilu u teściów tzta i jego rodzinka tez tam była i musze powiedzieć ze było całkiem miło dostałąm od teściowej nawet siate pomidorów i jabłek, juz nawet te pomidory przesmażyłam wieczorem i do słoików zapakowałam bo boje sie ze mi sie szybko zepsują;/z jabłek zrobiłam kompocik na dzis ale musze jakąś marmoladke zrobic jeszcze mały spał wczoraj całe 50 min w dwóch ratach...wieczorem był tam juz taki nieprzytomny że ledwo na oczy widziałtroche was wczoraj podczytałam ale nie miałam juz sił pisac dołącza sie ktoś do kawki?? ![]() a jeszcze sie pochwale zrobiłam wczoraj taaakie pyszne ciasto ze śliwkami...dobrze ze musiałąm sie podzielić bo bym pewnie sama zjadła poł blachy
|
|
|
|
#838 |
|
Zadomowienie
|
My dziś jedziemy zobaczyć najmłodsza w rodzinie miesięczną Monisię. A my 2 się meldujemy ja pije kawusię Olivka bawi się z tatą czytają książeczki
|
#839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzień dobry Wczoraj tż nie zapomniał o moich imieninach dostałam różę, butelkę mojego winka i...krem do rąkDzisiaj rano poszłam do wc i się okazało że... jednak nie przekwitłam dostałam @![]()
|
|
|
|
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
to tak jak ja
![]() ja już po kawce
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

.
.
.

a ze gotuje w każda ndz to raz w tyg muszę mu tak słodzić...no i jak zrobi pizze to też muszę pochwalić czy smaczna, czy odpowiednie ciasto, smak itd...ale fakt faktem pizze robi pyszniastą

, jak Miłosz mi uśnie o 22 to czytam do 24

. to dziecko całą noc jeczy! zapodam mu jakiegoś usypiacza chyba bo padam. gdzie te noce kiedy budził sie tylko raz albo dwa!!!