Walka Z Tłuszczem - Strona 463 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-01, 23:47   #13861
ka.si
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Walka Z Tłuszczem

dobry wieczór !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

dziś czuję sie tak, jakbym mogła góry przenosić, w wyniku czego poćwiczyłam seriami 6x20powtórzeń brzuszków i na nogi. totalny relaks, praca skończyłam o 14, a jutro - wolne. dziś zjadłam 5 posiłków z białkiem i jestem w formie! coś pozytywnego zaczyna się dziać !

ściskam i życze spokojnej nocy !

P.S. Ja przed i w trakcie to mogłabym kilo chałwy na raz zjeść ! a później te wyrzuty ..... hi hi

25/09/2010 wedding
ka.si jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 09:51   #13862
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Dot.: Walka Z Tłuszczem

Hej dziewczyny!
No no co ja widzę, każda coś przeskrobuje
Niedobrze Musimy wprowadzić jakieś sankcje za pochłanianie tłuszczy trans
Chociaż te przed okresem są usprawiedliwione Też tak miałam, że w pmsie mogłam wszystko pochłonąć ale teraz jakoś nie miewam pmsów. A napady obżarstwa zdarzają się z nienacka, ale to bardziej ze stresu.
A co do mierzenia to ja się mierzę owszem, co jakieś 2 msc z ciekawości. Ale od ost miesiąca nic się nie zmieniło, bo też nie miało prawa się zmienić gdyż nic się nie działo

Be nie czujesz jak działają lecytyna i omega3? Dla mnie coś takiego jak zmęczenie nie istnieje i trochę mnie to przeraża Bo jak tu sobie powiedzieć stop?
Ostatni dzień szkoły nareszcie ferie wydają mi się być odległym wspomnieniem.

Dieta ma wygląda jakby była monodietą - tuna wszędzie jest ten tuńczyk, a jako że jest z puszki to jednak chyba trzeba go ograniczyć. Też miałam wpadki, ale w normie.

Co do wysokich facetów też mam takie zboczenie. Były TŻ mojej sis był o 30 cm wyższy od niej [ode mnie też] i strasznie mi się to wydawało kochane, bo ona taka malutka w jego ramionach dziewczyny, strzeżcie pilnie swoich wielkoludów
Stary 2007-02-02, 10:26   #13863
beoneself
Zakorzenienie

Mój tż o prawie 20 cm wyższy, nie narzekam Lubię się czuć przy nim taka malutka. Dzisiaj ten dystans zmiejszą moje wysokie obcasy...

Oh, proszę, niepytajcie o dietę. Nie poszłam do szkoły, żeby się wyspać przed studniówką i potem mieć siłę całą noc, teraz siedzę od godziny w łóżku z komputerem na kolanach, oglądam "prison break" i zajadam krakersy...
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 12:43   #13864
gava
Raczkowanie

no wreszcie się zaczął...więc jeść się odechciewa,gdy wszystko bolijuż z dwojga złego te bolące krzyże i brzuch lepszepóki co tylko jogurt i grapefruit sweetie..mniam uwielbiam jeale upiekłam ciasto z budyniem i jabłkami,więc pewnie trzeba będzie je spróbować później,czy jest jadalne
a na obiad będzie rybka z surówkąz ćwiczeniami dziś raczej nie da rady,ale za to jutro idę na łyżwy..wreszcie, pewnie pierwszy i ostatni raz w tym sezonie;/,bo potem już wyjeżdzam i nie będzie jak
Be udanej studniówki, wybaw się Kobieto, bo drugiej studniówki to Ty w życiu mieć nie będziesz
Szatynkoa z czym Ty tego tuńczyka jadasz?
gava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 13:59   #13865
Takietam
Zadomowienie

Be, baw się dobrze na studniówce!

Studniówka... w wykonaniu mojej klasy był to szczyt kiczu, ale w sumie dobrze się bawiłam Pamiętam jak przed studniówką stresowałam się sukienką, którą sama sobie szyłam i nie mogłam sobie dać rady z wykończeniem, bo była z trudnego materiału - taka srebrna wełenka - i w końcu moja kochana mama pomogła mi ją dokończyć. Pamiętam jak robiła poprawki w nocy przed studniówką.
No i na studniówce pierwszy raz pochwaliłam się moim chłopakiem (obecnym mężem ), co też było trochę stesujące, bo wtedy byliśmy parą na odległość. Ach, dawne dzieje
Takietam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 15:26   #13866
beoneself
Zakorzenienie

Hej no, jak to nie będę mieć drugiej, jeszcze swoją będę mieć! To studniówka mojego tż
Już się nie mogę doczekać!!!
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 15:55   #13867
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Laski poradzcie jakis dobry preparat witaminowy z żelazem??

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 15:55   #13868
PaLLitQa
żona

Witam
co do okresu to tez tak mam i moge wszystko wchłonąć

Be baw sie dobrze do bialego rana wytańcuj, wyszalej... i w najblizszym czasie zdaj relacje

Nareszcie weekend!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 16:11   #13869
Nati02
Zakorzenienie

Mako niestety nie jest w stanie takoweco Ci polecic bo nic mi do glowy nie przychodzi

Be ja w swoja studniówke tez nie poszłam do szkoły Ale co tam
Tańcz ile wlezie

Swoją drogą jestem zła. A może jest mi bardziej smutno. Sama już nie wiem. Mieliśmy iść dziś z TŻ na urodziny do mojej przyjaciółki. Wszystko ustalone i za 4 godziny miał być po mnie. I co? Mam iść sama bo on się rozchorował. Cudnie. Odechciewa mi się wszystkiego. Najchętniej bym się teraz obraziła na wszystko. Gdyby to nie była moja przyjaciółka to bym została w domu przy czytaniu książki.
Ach... ale musiałam to wyrzucić z siebie bo już nie umiałam
Stary 2007-02-02, 16:57   #13870
gava
Raczkowanie

Naticzasem tak jest..choroba zwykle trafia w najnieodpowiedniejszej chwili..nie możesz o to obwiniać nikogo..za to jutro może go odwiedzisz i zastosujesz jakąś szybką kurację uzdrawiająca:0może rozgrzewający masaż upsBepopełniłam gafę...ale w sumie studniówka TŻ to też ważna sprawa i yez jedyna w życiu (dla niego) bawcie się do upadłego, do białego rana...
a ja..nauka...tajemnice języka praindoeuropejskiego i prasłowiańskiego przede mną...ble;/
gava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 19:38   #13871
ewa25
Zadomowienie

GG do ewa25

Cytat:
Napisane przez gava Pokaż wiadomość
no wreszcie się zaczął...więc jeść się odechciewa,gdy wszystko bolijuż z dwojga złego te bolące krzyże i brzuch lepsze
Też mi się zaczął, jestem cała połamana i obolała. Jadła bym i jadła. Dziś nagrzeszyłam i zjadłam Marsa i połowę herbatników Pettitki
ewa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 19:50   #13872
madziawoj
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny!
Widze ze Wy tez nie za bardzo w humorze..
Ja od dwoch dni mam taki beznadziejny nastroj, ze po prostu nie chce mi się ćwiczyć, zdrowo jeść, nawet nie chce mi się ładnie wyglądać.

Jutro wstanę i wezmę się w garść.
Albo może już zaraz poćwicze taniec brzucha i bedzie lepiej. Tam zawsze na poczatku Veena& Neena mowią: "Our dance will help You to express yourself"
Moze to mi to pomoze
madziawoj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 20:53   #13873
hanusia
Raczkowanie

hej hej
a ja bylam dzis na przepyyysznym grzancu, poprostu niebo w gebie kolezanka wyjezdza na sokratesa na pol roku do wloch i tzreba bylo opic jej wyjazd
dzis zjadlam:
sniadanko: owsianka z jogurtem nat i owocami
II sniadanko: dwie kromki ciemnego chleba z salata, twarogiem i pomidorem
obiad: warzywa gotowane , filet z indyka i jajko
podwieczorek: dwie kromki ciemnego chleba z twarogiem i warzywami plus pol litra koktajlu z pomaranczy i brzoskwin bez cukru (pychota)
kolacja(bedzie) chyba twarog z jogurtem i cebulka,,piekny bed emiala po tym wyziew z paszczęki no i gdzie stam po drodze wypasiony grzaniec
a niedawno skonczylam cwiczyc: rowerek interwalowo, twister, wirtualna skakanka, brzuch z tamilee webb..
wczoraj nie cwiczylam, mialam problemy z zoladkiem, pol dnia zwracalam, mam juz tak ladnych pare lat, ze mniej wiecej co 2 miechy cos mnie kuje z prawe strony kolo zebra i musze zwrocic bo nic nie pomaga, tlyko to,,mysle ze to moga byc wrzody, ale boje sie isc do lekarza
sciskam Was wsyzstkie dziewuszki i kazda z osobna
hanusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 21:09   #13874
Pyra1990
Zakorzenienie

Ehh ja w ogole ostatnio nie amm czadu nawet na wizaz i nic mi juz nie wychodzi nawet dieta

I'll never let you down...
Pyra1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 22:25   #13875
hanusia
Raczkowanie

pyra: ale wyjdzie w koncu, mocno trzymam kciuki, bedzie dobrze ino trza wziac sie w garsc i do przodu mi tez nie zawsze wychodzi, sa lepsze i gorsze dni, najwazniejsze to sie nie poddawac, jutro nowy dzien nowy dzien z dietka i cwiczeniami ja juz widze te Twoje centymetry jak lecą w dół, trzymaj sie cieplo
Stary 2007-02-02, 22:57   #13876
Pyra1990
Zakorzenienie

Dzieki TYlko jakos dzien gorszy mialam, ale nadal jestem pelna motywacji, wiec jest ok Tylko teraz weekend czeka mnie pelen pokus, imienki brata i w ogole, ciagle jakeis slodkie mama dzisiaj faworki piekla, ale dam rede, zeby zjesc troszke, a nie nazrec sie

Stary 2007-02-02, 23:16   #13877
hanusia
Raczkowanie

no wlasnie z tymi wszelakimi urodzinami, imieninami itp jest ciezko, ja zaniedlugo wlasnie tez mam urodzinki heh, najgorsze ze wszyscy mowia ze w taki dzien grzechem jest nie zjesc i takie tam inne w tym stylu,,,oczywiscie mozna sobie powiedziec ze jem tylko zubeleczek, na sprobowanie, ale latwo powiedziec , gorzej zrobic, ja mam tak ze jak sprobuje to wcale mi sie nie odechciewa, nie zaspokaja sie ten glod slodyczowy, bo taki zubcik totylko rozochaca:/ (nie wiem czy istnieje takie slowo heh, chodzi mi o to ze nabiera sie ochoty na wiecej, przynajmniej ja tak mam) no nic, trzeba byc twardym zreszta w sumie to tak sobie mysle ze jak raz na jakis czas cos sie zje, typu kawalek ciasta czy nawet dwa, to chyba nic az takiego sie nie stanie? byleby wiadomo, nie za czesto to sie zdarzalo i nie odwiedzalo kazdej ciotki i wujka z okazji imienin czy innego swieta heh
Stary 2007-02-02, 23:29   #13878
Pyra1990
Zakorzenienie

No kazdy ci mowi, zjedz to zjedz tamto... I z tego sie robi talerz ciasta Pozatym sprobuje, zasmakuje mi i siegam po kolejny kawałek

Stary 2007-02-02, 23:32   #13879
hanusia
Raczkowanie

u mnie dokladnie to samo... ja probuje teraz robic tak ze jak mnie zmuszaja albo samej mi sie chce to biore kostke gorzkiej czekolady wedla, czasem pomaga
ide spatki, ciao!
Stary 2007-02-02, 23:35   #13880
Pyra1990
Zakorzenienie

Dziewczyny jakos cicho dzisiaj tu W ogole jak ja ejstem, nic nie psizecie, a potem mam spora lekturke do nadrobienia Ide etz spac bye

Stary 2007-02-03, 10:58   #13881
Nati02
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Pisze na lekkim kacu ale przynajmniej uśmiałam sie do łez. Dzis przyjezdzam moja kuzynka z Niemiec wraz z synem, moim 8miesięcznym chrzesniakiem Już się nie mogę doczekać. Widziałam ich ostatnio w sierpniu. Stęksniłam się bardzo... Zaraz muszę posprzątać pokój bo wczoraj tu huragan przeszedł- czyli szykowanie się na impreze.

Szatynko nie wysłałam zgłoszenia do konkursu... Uznałam jednak, że nie mam zbytnio czym sobą reprezentować... Może w przyszłym roku spróbuje

Miłego dnia Kochane
Stary 2007-02-03, 11:07   #13882
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Nati właściwie to masz prawo zrobić jak chcesz. I tak Cię podziwiam za odwagę
Wypij jogurcik i odbuduj florę

Gava jem tuńczyka prosto z puszki jak się spieszę i też go lubię wlasnie takiego. Jak się nie spieszę to robię pastę z pol kostki sera bialego, calej puszki, troche cebuli i na chleb wasa albo zwykły.

Wlasnie wstalam I tez mam sajgon w pokoju ale od czego jest sobota.
Po śniadaniu zrobię szereg sobotnich zabiegów upiększających

Wiecie, że wczoraj był jakis miedzynarodowy dzień torfowisk i terenów podmokłych?
Stary 2007-02-03, 14:01   #13883
Takietam
Zadomowienie

Ja też prawie właśnie wstałam i też w domu mam pobojowisko, bo wczoraj wieczorem poszliśmy na Latin Night pokazać miejscowym jak się tańczy

A poważnie było bardzo fajnie - wytańczyłam się za wszystkie czasy i w przypływie głupawki wzięliśmy udział w konkursie na przechodzenie mostkiem pod poprzeczką (he he). Nie było niestety wygranych, ale przeszliśmy do ostatniej rundy

Dziś robię dzień przerwy w ćwiczeniach, bo czuję, że za dużo tego dobrego.
Wczoraj 2-godzinny trening capoeiry (strasznie męczący) + te nocne tańce + jakieś 20 km na rowerze. Mam dość
Jeszcze mi zakwasy z łapek nie zeszły po przedwczorajszej siłowni. Dziś leżę do góry brzuchem

Ciekawe jak tam Be po imprezie?
Takietam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 14:25   #13884
hanusia
Raczkowanie

a ja,,szkoda gadac, wlasnie zjadlam 5 czy 6 kostek czekolady,,,raz na sto lat jest w domu czekolada Lindt mleczna, jest tak pyszna ze nie dalam rady sie jej oprzec,,,musialam pochlonac jakies 250 kcal, wiem wiem, poorazka,,ale nic to, za to pojezdze dzis dluzej rowerkiem (dziewczyny, czy w ogole jest sens jechac na rowerku wiecej niz 20 min zmiennym tempem czy to ze zamiast pojezdzic 20 min, pojezdze 30 cos da? bo czytalam gdzies ze najlepiej jezdzic tak 20 min (1 minuta szybko, 1 minuta wolno i tak razy 10) poskacze, pokrece sie na twisterku,,250 kcal napewno musze dzisiaj zbic, nie ma bata!
Stary 2007-02-03, 16:09   #13885
ka.si
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Walka Z Tłuszczem

hanusia, od kilku kosteczek czekolady na pewno nie utyjesz! więc spokojna głowa, jeśli te wybryki zdarzają ci się raz na tydzień - to nie masz się czym przejmować. od czasu do czasu jest to nawet wskazane.

ja niedawno wróciłam z pracy, jedyne co zdąrzyłam, rano zjeść, to było śniadanie. teraz zjadłam chlebek fitness z szynką i serkiem. jestem tak padnięta _ dziś robiłam TOTALNĄ WYPRZEDAŻ zimową_ i ludzi było tyle co w święta, a biorą co popadnie!!!!! więc te około 6 godz, dało mi w kość. zaraz przymierzam się do jakiegoś obiadku.

serdecznie pozdrawiam

25/09/2010 wedding
Stary 2007-02-03, 16:45   #13886
aga_gusia
Raczkowanie

Dziewczyny chce zaczac diete 1000 kcal od czego powinnam zaczac na poczatku oprucz oczywiscie dobrego nastawienia. Od tabeli kalorycznej?
aga_gusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-03, 16:47   #13887
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Dziewczyny a tak wracając do tego, jak pisałyście, że macie wyrzuty sumienia przez ilości słodyczy jakie pochłaniacie - moze trochę dystansu?
Co innego jakbyście pożerały ociekające tłuszczem cheeseburgery z mc.
Ale czekolada lindt - to nawet trzeba zjeść! Albo urodziny/imieniny/świeta - wszystko jest dla ludzi i z umiarem. Trzeba korzystać z przyjemności jakie dostarcza nam życie, skosztować przecież można. Rozumiem, że jesteście na diecie ale póki jesteśmy piękne i młode nie wpadajmy w jakąś psychozę ze względu na pyszny tort, bo to nie wrozy dobrze dla naszej psychiki w przyszłości.
Trochę to moze demotywujace co prawie ale warto czasem przymknąć oko i po prostu pójść na piwo.
Stary 2007-02-03, 17:03   #13888
hanusia
Raczkowanie

ka.si, szatynka: dzieki, macie racje, nie ma co wariowac, szczegolnie ze tak to trzymam diety i nie jem zadnych rzeczy typu fastfoody, chipsy i inne smieci, a ze czasem zdarzy mi sie czekoladka czy kawalek ciasta,,,zreszta nie sa to wielkie ilosci i zdarza mi sie to od czasu do czasu,,,dzieki z aprzemowienie mi do rozumu zaraz sobie poskacze na skakance
Stary 2007-02-03, 19:02   #13889
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_gusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce zaczac diete 1000 kcal od czego powinnam zaczac na poczatku oprucz oczywiscie dobrego nastawienia. Od tabeli kalorycznej?
Najlepiej od zmiany diety na inną
Inaczej: wylicz jakie masz zapotrzebowanie kaloryczne [są w linkowni przeliczniki] i jedz o 200-300kcal niż wyjdzie, jeśli chcesz schudnąć. Najlepiej uciąć weglowodany proste a dodać więcej białka i zdrowych tłuszczy.
No i każdy posiłek to białko+warzywa+zdrowe tłuszcze.
Stary 2007-02-03, 22:36   #13890
ka.si
Wtajemniczenie

Exclamation Dot.: Walka Z Tłuszczem

Cytat:
Napisane przez aga_gusia Pokaż wiadomość

popieram grudniową-szatynkę ogranicz węgle i wprowadz więcej białka.
np. śniadanie rozpocznij serkiem wiejskim z grahamką. póxniej przekąś jakiś owoc z warzywem np.pomarańcz i marchewkę.... na obiad grilowana lub gotowana pierś z kurczaka, lub pieczona ryba np.Panga do tego dużo warzyw lub sałatka z kap.pek czy jakakolwiek bez dodatku majonezów, tylko np. z nat jogurtem. podwieczorek np. puszka tuńczyka w sosie własnym lub sosie słonecznikowym .... kolacja twarów ze szczypiorkiem i rzodkiewką (mniam) oczywiście dużo płynów, typu czerwona herbata lub zielona i woda. do tego mojego menu dodaj coś jeszcze, aj tylko podałam mniej więcej jak możesz się zdrowo odżywiać
jeśli coś źle napisałam, prosze mnie poprawić ..... pozdrawiam

rozchorowałam się

25/09/2010 wedding
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości