Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-18, 19:21   #1681
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Jestem z siebie dumna
Nadrobiłam Was gaduly
wiec widze przybyl nam jeden slodki dzieciaczek z czuprynka - Maggie ogromne gratulacje,mala jest sliczna bylas dzielna!
Konczi cudowny opis porodu, az sie poplakalam, a meza to masz C U D O W N E G O !! mala jest sliczna
u mnie w poniedzialek miesiac do porodu, jejku doczekac sie nie moge mojej malutkiej, zazdroszcze Wam dziewczyny eh

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 19:28   #1682
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam babuszki kochane
Nie było mnie raptem 2dni i 20stron do nadrobienia.Laptop mnie wkurza,bo mąż wgrał mi inne oprogramowanie i mi jakoś dziwnie teraz.Poza tym byłam pochłonięta ogarnianiem domu,tzn.co by powiększyć tą naszą ciasnotęi kupnem wózka.I pochwalę się Wam-kupiliśmy co prawda używany,ale nie jest zniszczony espiro atlantic.Wyszykowal iśmy też stary po synku i powiem Wam,że dobrze,że mamy ten espirotamten mi się zabardzo nie podobał,mąż go sam kupował jak byłam w szpitalu.Zdjęcia wstawie na maila.

Colds dziękuję za wszystko raz jeszczesolidna firma z Ciebie,ze tak powiem

Maggie gratuluję córuni
a jaki kolorek wózka macie???ja kupilam czarno-czerwony

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 19:32   #1683
zielona1911
Zakorzenienie

A ja jutro zaczynam 34 tydz
coraz blizej,coraz blizej
juz sie doczekac nie moge,zwłaszcza jak pokazujecie swoje maluszki
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 19:37   #1684
weronika_91
Zakorzenienie

zielona oj oj nie szalej tak bo wiesz, to dopiero 34 tydzień
Ja też już nie mogę doczekać się mojego Jasia jestem ciekawa jakie będzie miał włoski bo ja i Tż blondyni ...

Na maila za chwilę wrzucę dzisiejsze zdjątko brzusia
Stary 2012-08-18, 19:48   #1685
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
zielona oj oj nie szalej tak bo wiesz, to dopiero 34 tydzień
Ja też już nie mogę doczekać się mojego Jasia jestem ciekawa jakie będzie miał włoski bo ja i Tż blondyni ...

Na maila za chwilę wrzucę dzisiejsze zdjątko brzusia
oj miesiac szybko przeleci,jeszcze jak moja siostra w koncu pojedzie w poniedzialek to caly miesiac przespie taki bede miec spokoj.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 20:51   #1686
tamlin111
Zakorzenienie

Zobaczcie jakie cudne bodziaki będą w Biedrze
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1345302774
Stary 2012-08-18, 20:54   #1687
marzenka1984
Rozeznanie

Miesiąc minie nawet nie wiadomo kiedy
Ja pamiętam jak mówiłam do mojej siostry, że to JUŻ 16 tydzień hehe a teraz 32 się zaczął co to dla nas 8 tygodni
Stary 2012-08-18, 21:20   #1688
Katee27
Zadomowienie

Nadrabiam w ratach i nie mogę nadrobić...ale jakoś idzie.

Almariel wszystkiego dobrego kochanaszybkiego rozwiązania i dużo radości!

Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach.Matko jak czytam o tym,co przechodziła Maggie przy porodzie to aż boję się pomyśleć,szczerze współczuje takich przejść.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Wyparzacie smoczki?
a ja przeczytałam "wypieprz.acie":brzyd al:i mówie co?zamierzam,ale jeszcze nie kupiłam.

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Wczoraj dzidzie urodziła moja znajoma. I wyobraźcie sobie, że termin miała na 10 sierpnia, we wtorej ją na oddział przyjęli, wywoływali poród oksytocyną i nic... musieli cesarkę zrobić. Nie miała skurczy ani rozwarcia. Możliwe to?
Podobno możliwe.Mnie często szwagierka straszy,że po braniu leków rozkurczowych i podtrzymujących ciąże,poród może nie nastąpić tak szybkoA ja jej przytoczyłam przykład naszej Konczity,która po odstawieniu leków,po kilku dniach urodziłanajmądrzejsza: pala:

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Pompowane koła to po prostu sama przyjemność jeżdżenia, piankowe są twarde jak zaraza i turkoczą. Na gładkich powierzchniach się pojeździ fajnie ale i tak drgają i wprowadzają wózek w jeden wielki rezonans. Jestem posiadaczką dwóch wózków na pompowanych i piankowych kołach. Wypraktykowane oba moja córa długo lubiła jeździć wózkiem.
Ja w starym wózku miałam piankowe i nieskrętne i nie narzekałam na tego jochana,tylko jak dla mnie za niski.Teraz kupiliśmy espiro,taki ma moja koleżanka i teraz jeździ w nim jej druga córcia i go polecała.Rzeczywiście wysoki i fajnie się prowadzi mimo obrotowych przednich kółek(jest i blokada)a kiedyś za nic nie chciałam skrętnych kół.

Idę nadrabiać,albo dokończe jutro,bo mąż mnie już pogania.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 21:41   #1689
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jejku jakie śliczne trza 30 udać się do Biedry na pewno po te z Kubusiem , Myszką Miki i może Auta Boskie
Stary 2012-08-18, 21:42   #1690
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem czy nie za wcześnie dla mnie kupować ubranka ale chyba jak je zobaczę będę musiała kupić mimo, że dostanę multum rzeczy po siostrzeńcu słodziaki
Stary 2012-08-18, 21:52   #1691
lidka0308
Zadomowienie

dobranockam!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 21:54   #1692
marzenka1984
Rozeznanie

Spokojnej nocy bez parcia na pęcherz i bez zgagi kolorowych. Lecę spać
Stary 2012-08-18, 22:04   #1693
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Przeglądam sobie ten stronę "poród na wesoło" i znalazłam perełkę: CYTAT
Ale najbardziej rozbawiła mnie opowieść mojej teściówki jak rodziła... miała mega bóle ale sama wyła ze śmiechu, bo obok na sali rodziła babeczka i usłyszała krzyki:
położna - "przyj"
kobieta - "dobrze, ale w którą stronę??"
położna wymiękła i krzyczy - "do drzwi, kobieto, do drzwi"
Poległam
Nieźle

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja po 2 lampkach to bym poszla spac a nie rodzic
Ja tak samo

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
On jest fajny dziewczyny ale montowany tylko w jedną stronę (spacerówka tyłem do rodzica)...
Biedna Maggi ale to juz połowa drogi, teraz powinno iść szybciej, mam nadzieje lada chwila będzie po... i maluszek na świecie szczęsliwie zawita.
Przecież maluch jest ciekawy świata i w pewnym momencie już nie interesuje go tylko patrzenie na mamusie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
no.ja za swoj uzywany poltora roku wzielam 350 zl a ta laska co go kupila to dalej dzieciaczka w nim wozi.fakt,ze spacerowka tylem do rodzica ale mi to nie przeszkadza

teraz kupilam nowy z fotelikiem
My kupilismy szaro niebieski i jest w b.dobrym stanie.

Nadrobie reszte jutro.Pa

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 22:24   #1694
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Sms sprzed minuty:
Wczoraj o 20.10 po masakrycznym porodzie Zuzia przyszła na świat ma 50cm waży 2770g i 10 punkcików dostała Udało się sn niestety z nacięciem bo była odwrotnie główką ułożona. Mój maleńki okruszek szczęścia. Pozdrawiamy ciotki wizażowe.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

No i od rana się spłakałam Mamy kolejne dziecko...
Maggie jeszcze pisze że Malutka cały czas przy piersi by chciała być, taki głodomorek z niej

Jakie cudowne wiadomości - mamy kolejnego wizażowego dzieciaczka Gratulacje dla dzielnej Mamusi - dobrze, że dała radę urodzić sn i że wszystko jest ok z Malutką.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
.. to tak w skrócie opis nadrodzin naszej Księżniczki ...

W niedziele 12 sierpnia czułam jak jak zwykle, rozdrażniona, wsio mnie wkurzało … spuchło mi się jeszcze bardziej – paluchy to serdelki i niewygodnie wsio robić było .. postanowiłam, że w poniedziałek odbiorę badania i zrobię sobie próby nerkowe … bo przecież to na pewno jest cośnie tak … położyłam się wcześniej spać ale po 3 h byłam wyspana, wstałam, posiedziałam na wizażu i około 1 mąż mój kochany przypełzał abym poleżała chociaż z nim do rana .. to pomaszerowałam do sypialni i idąc do łózka uderzyłam się w mały palec – ale zabolało yhhh chyba sobie go skręciłam pomyślałam, położyłam się i wstałam na siku … patrzę a tu coś w mojej muszli śluzowatego, wróciłam do łóżka i mówię że jakiś śluz poszedł – mąż pyta zabarwiony? Mówię że biały ale mało go .. to spokojnie pewnie śluz bo ostatnio go więcej no i leżymy po czym o 1:25 coś mi się popuściło ( tak myślałam) wstaję a tu zemnie leci – mówię do męża ooo ooo chyba wody mi odchodzą, przynieś ręcznik bo zaleje panele a dopiero co je myłam, to on biegusiem po ręcznik i mówi nieme to nie wody zsiekałaś się … ale mi to na sikanie nie wyglądało więc ręcznik między nogi i do wanny, a tu dalej sobie leci… więc umyłam się, ubrałam i o 1:54 pojechaliśmy na IP tam już wszystko było jasne, że wody odeszły i podczas badania poszedł śluz – leje się jak z cebra Pani Dorot, rozwarcie na jeden palec – to dziś rodzimy .. usłyszałam .. na co mówię że nie bardzo bo nie mam komody .. pani doktor się uśmiała i mówi na porodówkę .. więc podali mi jeszcze zastrzyk na płucka dla małej ze względy na ten mój termin który wg prenatalnych utrzymywał się stale o 1 tydzień później… podpięli pod ktg, gdzie skurcze były minimalne ja ich nie czułam ni w ząb, tętno piękne Duśki – wsio ok. .. więc zastrzyk dostałam o 2:58, na porodówce była cisza, jako pierwsza przybyłam na trakt i położna powędrowała z nami na 4 sala gdzie pięknie wszystko wyglądało .. materac duży, worek sako, drabinka, piłka, krzesło, poducha, sznur – sala super … kazano się nam rozgościć i ułożyć wygodnie na worku … mąż w tym czasie szybko do domu wrócił bo musiał autko odstawić pracownikowi aby mieli jak na oddział pojechać i przybył do mnie przed 6 razem z moją siostrą i prowiantem bo wszyscy głodni – jednak jeść mi nie dało … położna prze 7 zrobiła badanie i rozwarcie na 3 palce a bóle średnio co 7 minut …. Więc sis wróciła do domu a mąż zemną na trakt .. spacerowaliśmy sobie, braliśmy prysznic, korzystaliśmy z dogodności jakie były dostępne … mąż podtrzymywał mnie przy każdym skurczu który był silniejszy (stawał za mną i unosił mi brzuszek w skrzyżowanych palcach – polecam – ukojenie !) między skurczami dzwoniliśmy do przyjaciół którzy rodzili z nami śmialiśmy się i tak trwało sobie wszystko do około 11 .. kiedy opadłam z sił troszku … wróciliśmy na salę i ukojenie dawała piłka i drabinka … mąż masował mi plecki i całował brzusio próbując nakłonić małą by szybciej wyszła na świat …. Położna co pewien czas sprawdzała czy rozwarcie postępuje i robiła masaż szyjki – niezbyt miłe ale łudziłam się że pomoże… podano mi gaz rozweselający którego się bałam aby nie stracić kontaktu z mężem i położną … jeden raz sobie wciągnęłam i podziękowałam .. O 12 zrobiono kolejne badania i zażądaliśmy ordynatora gdyż zbliżało się 12h do odejścia wód a akcja stała, ordynator stwierdził że dajemy kroplówkę na rozwarcie .. to około godziny 13 było ale w tym czasie zaczęły rodzić 3 kolejne kobitki i moja kroplówka odeszła na drugi plan, kiedy chciano ja podłączyć około 13:20 rozwarcie było na 10 palców .. więc zaproponowali nam łóżko do rodzenia – zgodziliśmy się … ale przed wejściem na nie położna na krześle zrobiła mi ostatni masaż który dość mocno był odczuwalny …. Ułożono mnie na prawym boku – 3 skurcze i przekręcono na lewy bok gdzie usłyszałam, że o 15 dostanę kolejny zastrzyk – mówię jaki zastrzyk jak ja rodzę już czuję że mała nisko - na co pani doktor, spokojnie tak szybko to jeszcze nikt nie urodził bez postępu akcji … troszkę się zdenerwowałam na co mój mąż że sami sobie urodzimy i że mam krzyczeć i przeć brzuchem – hmmm se myślę dobre sobie ! … po dwóch partych skurczach pokazała się główka na co położna w krzyk – Ona rodzi ubieram się, po lekarza dzwonić … mąż obserwował główkę i tylko kazał mi czekać aby mógł widzieć czy mała ją dobrze przekręca – cały czas podtrzymywał mi nogę w górze bo już sił nie miałam … o 14:58 ostatni raz zobaczył główkę i przyszedł skurcz – żona teraz ostatni raz przemy i kończymy tę imprezę – minęła 15 … po czym zobaczyliśmy naszą kruszynkę …. Mała po chwili zapłakała, położona mi ją na piersiach i otulono ją .. a ona swymi wielkimi oczyskami patrzyła na nas i wystawiła języczek .. łzy .. radość … i cały ból odszedł w zapomnienie …. Po 14 minutach urodziłam łożysko, położna powiedziała, że nie pękłam, że mam otarcia na wargach i je zaceruje, więc się zgodziłam, małą wzięli na ważenie więc mąż pobiegł z nią co by mu jej nie podmienili … później poleżeliśmy przez godzinkę na Sali gdzie nas obserwowano …
Mała jest wcześniaczkiem zakończony 36t dostała 10 pkt, waga 2532 i 50 cm … cały poród trwał 13h 36 minut … tak więc 13stego po 13stu godzinach nasze marzenie zostało spełnione i zaczęliśmy nowy rozdział w naszym żuciu …

Życzę Wam wszystkim takiego wsparcia w partnerze bo gdyby nie on to chyba nie byłoby tak pięknie … mimo bólu który jest jedynym w swym rodzaju …
Konczi jaki piękny opis - siedzę i ryczę jak bóbr Ajć żebym i ja miała takie cudowne wspomnienia z własnego porodu...
Jeszcze raz Wam gratuluję i na prawdę Twój mężuś jest niesamowity
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 22:25   #1695
Almariel
Zakorzenienie

Wpadłam tylko na sekundkę... Moje najserdeczniejsze gratulacje dla Maggie
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 22:38   #1696
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a to Zuzia naszej Maggie

Jaka śliczna Normalnie zakochałam się w tej czuprynce... Kurcze - już nie mogę się doczekac swojej Kruszynki I zazdroszczę, że tulicie swoje Malenstwa.
Stary 2012-08-18, 22:39   #1697
coventry
Raczkowanie

ja na dziś spadam bo się trochę napracowałam - zobiłam sprzątanie i wielkie pranie, a propos detergentów dzidzius - prałam w proszku do białego a kolory w płynie , i wszystko płukałam w dzidziusiu i pachnie a bałam się ze to nie będzie czuc dzidziusiem, najmniej pachnie płyn do prania - w zasadzie wogołe go nie czuć jak dla mnie, natomiast płyn do płukania ma dzidziusiowy zapach i w domku tak fajnie już się zrobiło - dzidziusiowo- jeśli małemu podpasuje ten produkt to zamierzam zaopatrzyc się w cała linie: znalazłam proszek, płyn, balsam do białego i analogicznie do kolorów, płyn i koncentrat do płukania i płatki mydlane, acha jeszcze obiło mi się o uszy że dzidziuś proszek w woreczkach pachnie inaczej ni z tez 500g w pudełkach kartonowych - znaczy niby ten w woreczkach nie pachnie ale ja nie wiem bo kupiłam małe opakowanie tekturowe
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 22:39   #1698
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Nadrobiłam Maggie gratulacjeśliczna dziewczynka Konczi cudne chwile,teraz pozostalo Wam cieszyc sie soba niegrzeczna ciesze sie,że jestes co do poscieli to moj synek mial i teraz tez bede mialaale podusie i kocyk bo pod kolderka nie chcial synek spac. zmykam na dzisiajdo jutra

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 22:48   #1699
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Monia rodziłam bez znieczulenia ...
chyba właśnie to chciałam przeczytać dzięki kochana uspokoiłaś mnie baaardzo i piękny opis porodu, brawa dla Waszej zgranej rodzinki

Gratulacje dla maggie!!!! twarda babeczka z Ciebie, mimo wszystko udało się sn, podziwiam.

niegrzeczna fajnie, że już wróciłaś!

dobrze, że marta i iwonka się odezwały
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 22:49   #1700
kraven
Zakorzenienie

Dobranockam się na dzisiaj.
Maggie jeszcze raz gratulacje

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 22:58   #1701
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki. Muszę popatrzeć i jakąś w końcu wybrać

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Aaaaaaaaaa i mam wiadomość od Iwonci:
Nadal jest szpitalu, ciśnienie ma dobre, ale w moczu wyszło białko i bakterie. Dostaje depresji i jak będzie dobrze to w poniedziałek chce wyjść na żądanie.
Biedna Iwoncia Niech się trzyma jakoś
Stary 2012-08-18, 23:00   #1702
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
A ja jutro zaczynam 34 tydz
coraz blizej,coraz blizej
juz sie doczekac nie moge,zwłaszcza jak pokazujecie swoje maluszki
I ja tez koncze 34 i zaczynam 35
czujemy to samo
Ide spaćkać, padam już do jutra

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-08-19 o 10:00
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 23:01   #1703
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Czesc dziewuszki melduje ze jestem w domciu dzis mnie wypisali, okazalo sie ze to nie wody, tylko w trakcie wymiotow pecherz nie wytrzymal - ale nic nie czulam i cala bylam mokra masakra tak sie wystraszylam..wszystko jest dobrze, ale 4 dni musieli mnie poobserwowac
dziekuje za wszystkie kciuki , jestescie kochane
stesknilam sie za Wami. ale mam nadrabiania

Dobrze, że wrócilas do nas w dwupaku
Stary 2012-08-18, 23:15   #1704
katiem
Wtajemniczenie

Witam sie wieczornie

Niegrzeczna dobrze, ze jestes juz w domku

Trzymam kciuki za Iwoncie i Marte.

Coco, weronika piekne brzuszki

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 23:18   #1705
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam babuszki kochane
Nie było mnie raptem 2dni i 20stron do nadrobienia.Laptop mnie wkurza,bo mąż wgrał mi inne oprogramowanie i mi jakoś dziwnie teraz.Poza tym byłam pochłonięta ogarnianiem domu,tzn.co by powiększyć tą naszą ciasnotęi kupnem wózka.I pochwalę się Wam-kupiliśmy co prawda używany,ale nie jest zniszczony espiro atlantic.Wyszykowal iśmy też stary po synku i powiem Wam,że dobrze,że mamy ten espirotamten mi się zabardzo nie podobał,mąż go sam kupował jak byłam w szpitalu.Zdjęcia wstawie na maila.

Colds dziękuję za wszystko raz jeszczesolidna firma z Ciebie,ze tak powiem
Jaki kolor?
Swego czasu też się zastanawiałam nad espiro, ale vector.

Nie ma za co. Miło, że mogłam pomóc

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Powiem Wam, że czuje straszny nacisk na cipuleńkę
Stary 2012-08-19, 00:23   #1706
asiejka86
Rozeznanie

Nie mogę spać i na dodatek dopadła mnie chandra Muszę się Wam wyżalić - będzie mi lżej. Mój mąż pomaga swoim rodzicom przy żniwach - tak jest co roku i ja to rozumiem. Ale teraz kiedy jestem już na końcówce ciąży to mnie to dobija. Potrzebuję go przy sobie choćby dla poczucia bezpieczeństwa, że jak już się zacznie to on jest przy mnie - a tymczasem on jest jakieś 60 km ode mnie i tak na prawdę to gdybym teraz zaczęła rodzić to muszę radzić sobie sama I dobił mnie jeszcze dziś informacją, że w środę pewnie będę musiała sama jechać do lekarza, bo on zapewne będzie kosił, a trzeba korzystać z pogody. Ogólnie to moi teściowie są spoko, ale pod kątem ich podejścia do gospodarki mnie załamują - wiedzą, że ich syn ma żonę i że spodziewa się dziecka i że my tej gospodarki nie przejmiemy, a mimo to nie robią nic w kierunku, żeby jakoś rozwiązać ten problem. Nie wyobrażam sobie takiego rozwiązania jakie funkcjonuje teraz na dłuższą metę...
No to się wyżaliłam i od razu jest mi lżej Może teraz uda mi się zasnąć...
Dobranoc Dziewczynki Spokojnej nocy
Stary 2012-08-19, 04:34   #1707
colds
Zakorzenienie

Całą noc boli mnie jedna strona od żeber w dół, jak talia jest
Mała uciska na jakiś nerw. Ani leżeć, ani chodzić, ani k**wa nic
Stary 2012-08-19, 06:52   #1708
gda
Zakorzenienie

A ja się obudziłam z bólem migdałka... Ku...wa jak całą ciążę super zdrowa, to akurat na końcówce się rozłożę... Jestem wściekła!!!

Co polecacie, żeby się samemu podleczyć? Jak się pogorszy, to jutro do lekarza pędzę...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 08:20   #1709
kraven
Zakorzenienie

Gda można miejscowo Hasco-septem psikać. I pić herbate z miodem i płukać gardło wodą z solą. A jak chcech to możesz prenalen kupić - syrop na przeziębienie dla kobiet w ciąży. Drogie cholerstwo ale pomaga - wypróbowałąm na sobie.

Cześc.
Wyprawiłam TŻ do pracy, poprasowałam troche bo już się upał robi, a później będzie jeszcze gorzej.

Od jutra urlop Wyjeżdzamy na tydzień do Gdyni.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 08:26   #1710
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A ja się obudziłam z bólem migdałka... Ku...wa jak całą ciążę super zdrowa, to akurat na końcówce się rozłożę... Jestem wściekła!!!

Co polecacie, żeby się samemu podleczyć? Jak się pogorszy, to jutro do lekarza pędzę...
Jak bylam chira moj lekarz kazal brac 3 razy dziennie paracetamol i do tego psikalam miejscowo tantum verde. A tego prenatenu czy jakis tak nie potrafilam przelknac
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości