|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Hahha maxi king, tego jeszcze nie slyszalam
![]() No marita jest ciezka, ale nam to pasuje, mieszkamy na 1szym pietrze, zaraz przy parku/lasku, a latem jak maluch jeszcze z tego wozka bedzie korzystal to chcemy jechac nad morze do moich dziadkow albo w bieszczady, takze patrze tez pod tym katem, gdzie solidny i ciezki wozek bedzie wybawieniem wrecz
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, że jakoś to wytłumaczyłam
|
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
A odnośnie sylwetki, to też mi jest ostatnio trudno. Krępujące to strasznie jest i nie czuję się dobrze jak ktoś zwraca uwagę " o, urosły ci cycki" (od razu mam myśl " a co, wcześniej coś było nie halo?", a jak usłyszałam tekst ze słowem "gruba" to już w ogóle. Jakieś mi się to nie na miejscu wydaje, skoro zawsze byłam chudziną i jestem nadal (rozm XS), takie usilne podkreślanie i wyskakiwanie z tekstami. Zmienia się troszkę, to jest normalne w tym okresie i zmiany są bardzo subtelne, ale ja jakoś nie mam potrzeby mówić do ludzi jak tylko do nich przyjdę i nie zapytam nawet o nic jeszcze, tylko od progu rzucić coś o cyckach, albo pytać o to Tżta;/ bardzo to dla mnie niesmaczne i nie czuję się dobrze. Przez takie komentarze noszę luźniejsze rzeczy, nie dlatego, że nie cieszę się z brzuszka, tylko czy druga kobieta, która to mówi, nie może wykazać trochę taktu i sobie darować?
Eh.. |
|
|
|
#2855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Debrah bardzo przykre jest to co piszesz. Ja się jeszcze z czymś takim nie spotkałam, ale jak dla mnie to takie komentarze są po prostu chamskie i nie na miejscu. U mnie ostatnio zwracają uwagę na brzuch, ale wszyscy w bardzo życzliwy sposób. A próbowałaś zwrócić uwagę na takie komentarze? Nie wiem, może odpowiedzieć jakoś ostrzej I nie przejmuj się tym, na pewno ślicznie wyglądasz |
|
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
To nie jest niby powiedziane w chamski sposób, tylko tak żartem niby i pewnie bardziej po mnie widać cokolwiek bo jestem bardzo szczupła i drobna przy tym (waga z pierwszego ważenia w ciąży 43kg, to moja stała waga raczej, mam 160wzrostu), ale dla mnie jest nie na miejscu komentować czyiś wygląd, no może poza jakimś " o, jaki fajny brzuszek" i gratulacjami. Normalne, że kobiecie w ciąży troszkę się zmienia to czy tamto, przecież tego nie neguję i nie mam paranoi. Ale jak zdarzało się czasem ludziom komentować moją szczupłość, tak teraz komentują zmianę, na prawdę lekką, bo jak założę tunikę to nic nie widac, pech chciał, że dzisiaj byłam w bokserce. Zresztą - ja bym podchodziła do tego na luzie, tylko mnie krępują takie dziwne teksty..: jak np:
Teściowa najpierw do mnie, że "o gruba! " ( a ogólnie to fajna osoba jest, nie widziała mnie jakiś czas), zapewne jej chodziło, że grubsza, bo zwykle mam brzuch niemal wklęsły ale poczułam się..źle. Zaraz potem zapytała czy mi się zmienił rozmiar stanika, a potem zapytała o to Tż (czy zmianę widzi), dla mnie to nie jest miłe (Ona jest osobą hojnie obdarzoną przez naturę,) Ja po prostu nie rozumiem jak można komuś wyskoczyć z takimi rzeczami, co kogo interesuje mój biust np. z najbliższą przyjaciółką to bym pogadała sama jakbym chciała..ale tak to mi dziwnie. Tak jakby wszyscy czekali aż się rozrosnę, żeby sobie pokomentować, aż doła jakiegoś złapałam, po prostu jakby rentgen w oczach czy coś;/ Może przesadzam nie wiem..Zwłaszcza z biustem - ja nie mam kompleksów już na jego tle, mój Tż go bardzo lubi - nigdy nie mówił np, że czeka aż będzie większy w ciąży czy coś, wiadomo, że się zmieni i to nie jest wada ale nie wytyka tego. A kiedy mi to mówi biuściasta osoba to tak jakby mi wmawiała kompleks, usłyszałam też kiedyś "wreszcie będziesz miała cycki!", auć!
|
|
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedynie co mogę polecić to półwysep
|
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah dobrze prawi;-)
Ja mam np.wrazenie, ze jak ide do sklepu to wszyscy stawiaja oczy na widok brzucha. Nie to, ze jestem przewrazliwiona na swoim punkcie czy cos, glownie sa to ekspedientki mniej wiecej w moim wieku, dzisiaj prosilam o bluzke nietoperke gdzie moge znalezc to wzrok jednej i drugiej najpierw ladowal na brzuchu, potem zerkniecie na mnie, znowu na brzuch. Albo zalozylam bardziej obcisla bluzke, poszlam zaniesc L4 do mnie do pracy i od razu tekst ooooo, widze ciaze, widze ciaze, jaki brzuch, i w koncu cycki masz! Na drugi dzien byl panienski zalozylam luzna bluzke i teksty, oooo gdyby nie to, ze wiemy ze jestes w ciazy to w zyciu bysmy nie poznaly. Oczywiscie zanim przyszlam juz wszyscy wiedzieli, ze bedzie 'ta, co jest w ciazy'. Jakbym byla normalnie jakims ufoludkiem. I 'oooo, brzuszek rosnie, rooosnie, duzy juz' i kurcze czlowiek glupieje potem, czy to dobrze czy zle. Ale mam marudzenie od wczoraj, przepraszam.
|
#2859 | |
|
Wtajemniczenie
|
za pięknie by było :P
---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo ostatnio byłam w pracy i jedna kolezanka z pracy też zaciążyła najpierw z rok temu slub potem mieszkanie kupili i teraz dzidzia i stoimi gadamy a jedna sie nagle wypowiedziała że no tak fajnie jej sie ułożyło tak wszystko po koleji że tak super i w ogole i potem taka niezreczna cisza, a ja mówie "no a niektórzy maja nie po koleji i tez jest super" :/ Albo wiecie wkurza mnie też jedno ale za to juz zloscic sie nie moge tylko że teraz jak widuje znajomych to standardowe "co tam" zmieniło sie na "jak sie czujesz"..... a ja co chwile "dobrze, dzieki dobrze, fajnie, dobrze.....itp" Debrah nie przejmuj sie, czasem ludzie coś palną bo myślą że jakby ich to nie uraziło to Ciebie też nie dotknie.... mi też biuściaste koleżanki z pracy prawią komplementy że "nareszcie biust urósł co??" edit. przypomniało mi sie co mnie jeszcze wkurza - dotykanie brzucha przez innych bez pytania tzn tż czy tam rodzina spoko ale jakas kolezanka z pracy i se dotyka że ooo brzuch ! wow brzuch
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-08-18 o 19:20 |
|
|
|
|
#2861 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Marsi co do targów to kiszka straszna. Spodziewałam się czegoś lepszego. Ogólnie mało firm. Niektóre firmy wózków mają np wystawione tylko 2-3 modele i koniec. Roan który mnie interesował nie miał w ogole stoiska. Z mebelkami widziałam tylko chyba jedno stoisko. Z samymi łóżeczkami jest troszkę więcej, ale też w tym stylu co chciałam i widziałam na necie to tam ani jednego takiego nie znalazłam. Te wózki o których pisałaś były więc można wypytać o wszystko, pomacać itd. Poduszkę udało mi się kupić. Były w sumie na dwóch stoiskach, więc o tyle dobrze, że nie pojechałam na darmo. Myślałam ogólnie, że będzie tam też trochę ciuszków, jakieś wyprawki ciuszkowe i tego typu rzeczy. a tu dupka. Z ciuszkami było jedno stoisko - jakaś "pieluszkarnia" czy jakoś tak i to by było na tyle. Jak dla mnie baardzo słabo. |
|||
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukam sobie spodni ciążowych na allegro, ale nie mogę znaleźć nic, co by było ładne, w moim rozmiarze i czarne. A jak już znajdę, to ceny z kosmosu. Ehh.Zjadłam obiado - kolację dosyć ciekawą - 3 koreczki śledziowe po kaszubsku (takie na słodko, nietłuste), do tego kilka zielonych oliwek, pół rogalika z masłem i serem żołtym, oraz sałatka z bananów i śliwek z serkiem waniliowym. No i obowiązkowo - bawarka. 8)
|
|
|
|
|
#2863 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno nikt nie skomentował nigdy moich titsów..jedynie co to pytają o moje samopoczucie itp.. jedno mnie dzisiaj zastanowiło jak byłam pod lidlem z Sade...stał taki dość młody gościu z laską jakąś..palili fajki i nagle słyszę dość wyraźnie.. że dużo Polek stamtąd wraca z brzuchem..zdziry jedne...na czarne pały lecą.. nie wiem czy to było kierowane do mnie, bo nie słyszałam poprzednich słów...nie wiem o czym rozmawiali....ale zrobiło mi się nie fajnie.. :/ ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
wooow ale kolacja ![]() ja ostatnio zazwyczaj nie jadam kolacji, jakoś tak mi się nie chce..ale...zrobiłaś mi ochotę na śledziki
|
||
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam nadzieję, że dotarłyście do części posta napisanej na biało
)Djerba: tragiczne;/;/ Mi się bardzo przykro zrobiło raz jak kupowałam witaminy dla kobiet w ciąży na początku. Byłam z przyjaciółką. Mówię nazwę witamin, na co aptekarka, że "ale to są witaminy dla kobiet w ciąży" na co ja, że "właśnie o to mi chodzi" no to ona wzrok najpierw na mnie, potem na przyjaciółkę, potem znowu na mnie... Bo to taka anomalia, że osoba w mojej sytuacji może być w ciąży cnie?? eh.. |
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas a jakieś gadżety upolowałaś?
powiedz mi jeszcze ile dałaś za podusie? tak myślałam,że kiszka będzie, myślisz,że wózek można na miejscu kupić? Lady to jest jeszcze nic, ja ostatnio w warzywniaku usłyszałam: - już wie pani co będzie? - ja mówie, tak chłopak - ojej, znowu ![]() na co jej koleżanka szturchnęła ją i powiedziała,że jest nienormalna a co do maxi kinga- to tak jak mówiła złapał się za rozporek i jeszcze zaśpiewał: maxi kingo o yeah babe! ale batonika też dostałam
|
|
|
|
#2866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Kurde...Black...jadę po te śledziki bo mi aż ślinka cieknie hahhah
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maxi king, hahahaha |
|
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bezczelne babsko. Ja dotarłam i przeczytałam, no cóż... Musisz przywyknąć, dużo osób nie umie się odnieść we właściwy sposób do kobiety w ciąży... Wiele osób, które znam, udaje, że nie widzi w ogóle mojego brzucha i np proponują mi piwo . Trzeba pokochać swoje ciało, które się na chwilę zmieni i nie zwracać uwagi na komentarze. Takie jest moje zdanie... Jesteś piękna, bo masz w sobie swoje dziecko i koniec, kropeczka. ![]() Moja siostra miała taką sytuację, że po ciąży zostało jej trochę brzucha - no troszkę odstawał, i jakoś tak, jak moja siostrzenica miała z 6 miesięcy, kolega jej męża do niej "Oooo, znowu w ciąży jesteś?". Słuchajcie, coś pięknego Jak słucham tego teraz na słuchawkach studyjnych, to aż mnie ciarki przechodzą.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-18 o 19:47 |
|
|
|
|
#2869 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh szkoda słów na niektórych ludzi. Ale coś w tym jest, że ludzie się lubią wtryniać we wszystko bo ja np. byłam kiedyś strasznie chuda, w krótkim czasie dużo kg mi znikło i bardzo źle się z tym czułam, że wszyscy mi wmawiają anoreksję, nagle praktycznie zupełnie obce osoby potrafiły do mnie z tekstami o jedzeniu wyskoczyć. Nie mówiąc o tym co trwa ciągle, że poznaję nowych ludzi np. w pracy i słyszę po jakimś czasie, że wszyscy myśleli, że ja nic nie jem bo taka chuda jestem i na pewno się odchudzam ciągle, a tu zonk bo kurczę, ona jednak normalnie je
Djerba obłęd z takimi komentarzami. Co ci wszyscy ludzie myślą
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to w ogole nie kumam ludzi, naprawdę wkurza mnie jak oczekują szacunku a nie mają go do innych. Ja tak nie z gruszki ni pietruszki ale byłam dziś w ccc i była babka która przymierzała buty i kumacie zzdjęła jedna pare z półki przymierzyła ledwo co włożyła do pudełka odepchnęła je i dawaj nastepne i tak chyba z 6 par porozwalała aż mi sie krew gotowała a jakby jej zwrócić uwage to powie że pracownice ccc od tego są żeby to posprzątać :[ jestem na takie przeczulona od pracowania w sklepie. A potem wychodzi taka na ulice wyzywa młodych, ciężarne co to miejsca w autobusie chcą :/ A Djerba Twojej "przygody" nawet nie skomentuję bo to oczywiste co o tym myślę, przykre bo (o czym pewnie niestety dobrze wiesz) w PL jest dużo tego typu osób co to nawet nie powiedzą ale pomyślą lub popatrzą krzywo.
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-08-18 o 20:04 |
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was dziewczyny
![]() Piszę z wakacji, dziś ok południa dotarliśmy tu. Pensjonat super, okolica też. Droga mineła super , czułam się ok. Tereny idealne dla kobiety w ciąży. Ja was nadrabiałam, a mój tż leżał i usnął i teraz sobie smacznie lula. Piszecie o nieprzyjemnych sytuacjach w ciąży, ja jeszcze takich nie miałam, wręcz przeciwnie tażdy stara się ważyć słowa zanim coś powie. Nawet dziś tu w pensjonacie usłyszałam miłe komplementy od Pani. Będę się odzywać na ile będę mieć czas, pozdrowienia dla was. |
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Bokeh : ja też rozumiem, że ciąża to teraz dla niektórych temat nr 1 jest faktycznie, ale po prostu to nie jest fajne takie komentarze, bo potem my zamiast normalnie się cieszyć ze swojego stanu to tylko się zastanawiamy " czy znowu będą coś mówić?" i ukrywamy brzuszki, i tak dalej. Moje ciało jest MOJE i kurczę ja nie ogarniam jak można komentować czyiś biust, czy cokolwiek w ciele - rozumiem jeszcze pochwalenie ciążowego brzuszka - ale dotykania przez wszystkich też sobie nie wyobrażam. Potem się dziwić, że ludzie mają kompleksy, przesadnie o siebie dbają i mają kręćka, jak z każdej strony obserwacja i komentarze, czy ktoś jest gruby/chudy, wysoki czy niski. Nigdy bym nie wpadła na to, żeby komuś coś wytknąć w wyglądzie czy skomentować na głos. To..dziwne.
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Nightwish:-D swego czasu sluchalam. W sumie odkad siedze w domu to muzyka dziala mi na nerwy. Wczesniej nie bylo opcji zebym jadac do pracy nie wziela ipoda, to byla jedna z pierwszych rzeczy jaka rano pakowalam do torby, telefonu moglam zapomniec ale ipoda nigdy.
Djerba brak slow, nawet nie wiem co napisac. Marsi, bo czesc ludzi chyba sobie mysli, ze jak dzieci beda tej samej plci to rodzice beda sie mniej cieszyc czy jak? Ze kazdy chce miec parke? Rany, naprawde odkad jestem w ciazy i brzuch zaczal byc widoczny to mam wrazenie, ze dla niektorych jestem jakas atrakcja. Bokeh fajnie napisala, brzuch, wow, no brzuch, faktycznie wow;-) Ah jeszcze mnie rozsmieszyly teksty ostatnio, bo jak maz jest przy porodzie to potem ma traume i nie chce dotknac zony bo ona go obrzydza i jak ja moge chciec, zeby moj maz przy porodzie byl, czy sie nie boje, ze potem mnie w lozku nie bedzie chcial. Coz, zaryzykuje, nie wyobrazam sobie przejsc przez to wszystko bez niego, nie zostawil mnie przy innych chorych wrecz sytuacjach, to zwykly porod go nie zlamie;-)
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest natomiast masa wscibskich sąsiadek które tylko siedza przez caly dzien na lawkach i czekaja na jakas nowosc!! jak to mnie wkurza
I chyba tez dlatego chodze w troche luzniejszych ciuchach bo nie chce byc tematem nr 1.... Juz sobie wyobrazam co beda gadac aa ze juz 2-gie dziecko a ze taki pies grozny a oni znowu dziecko itd itp.... no ale dlugo sie juz nie naukrywam hehe bo coraz bardziej widac ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- dobre Lady a tak na marginesie bylo to dlaniego wielkie przezycie, nawet sie poplakal
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaa słuchajcie, dziś mnie facet w kolejce puścił w biedronce
powiedział,że jestem podwójnie więc prosi bym skorzystała z przywileju byłam tak zawstydzona,że aż się zarumieniłam |
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
djerba, Debrah nawet nie wiem jak skomentować to co napisałyście. Nasuwa mi się tylko stwierdzenie, że niestety ludzie nie potrafią być dla siebie życzliwi i nie myślą, że komuś mogą zrobić przykrość swoim zachowaniem czy słowami.
Lady też niestety wielokrotnie słyszałam o tym, że niektórzy faceci czują potem odrazę do rejonów intymnych partnerek i że wcale nie muszą być przy porodzie, żeby to odczuwać. Mam nadzieję, że nasi faceci są na tyle dojrzali, że nie będą mieli takich chorych jazd ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ninagg miłego wypoczynku |
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
soczek, a co!
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nina baw się dobrze
|
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tez tak skladam ale jakos mi nie na rękę.Co do tych uwag ludzi to ja narazie mam spokoj,w mojej miejscowości nikt nie wie o ciąży,mało sie ruszam z domu a poza tym ubieram sie tak ze ciezko dostrzec brzusio.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

ja wlasnie Siedzę i składam ciuszki dla maluszka. Kompletnie nie wiem jak te malusie rzeczy układać zeby bylo dobrze 
I nie przejmuj się tym, na pewno ślicznie wyglądasz
(Ona jest osobą hojnie obdarzoną przez naturę,) Ja po prostu nie rozumiem jak można komuś wyskoczyć z takimi rzeczami, co kogo interesuje mój biust np. z najbliższą przyjaciółką to bym pogadała sama jakbym chciała..ale tak to mi dziwnie. Tak jakby wszyscy czekali aż się rozrosnę, żeby sobie pokomentować, aż doła jakiegoś złapałam, po prostu jakby rentgen w oczach czy coś;/ Może przesadzam nie wiem..Zwłaszcza z biustem - ja nie mam kompleksów już na jego tle, mój Tż go bardzo lubi - nigdy nie mówił np, że czeka aż będzie większy w ciąży czy coś, wiadomo, że się zmieni i to nie jest wada

Ehh.