|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
dziewczyny, tylko wiecie, jak nigdy nie mówilam mamie, że oczekuje od niej pomocy, ani też nie sugerowałam. To ze chciałabym czasami jej pomocy, to moje myślenie wew.
Nigdy też nie gadałam z nia na temat wnuków, wiec raczej nie sądzę ze myśli ze zwalę sie jej na głowe, tym bardziej, że odkąd sie wyprowadzilismy to radzimy sobie zupełnie sami. Nie chodzimy nawet na "niedzielne obiadki" |
|
|
|
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
My dzisiaj kończymy 9 tydzień i wczoraj już kupiłam spodnie ciążowe. Nie wiem, co się dzieje, ale taki brzuch to miewa się w 5 miesiącu ciąży. Aż się boję, co będzie dalej... Gina mam w piątek, jak nic będzie mi mówiła o wadze, bo chociaż reszta wygląda tak samo, to musiałam przytyć przecież w tym mega brzuchu i biuście... No i mdłości... codziennie 2 razy zaliczam pawia - przy myciu zębów. Nie podoba mi się... A teraz mogę Was w spokoju nadrobić Bo nieźle dajecie czadu na forum.
|
|
#1473 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na kiedy masz termin wg karty ciąży ?Ja własnie oglądam dziś spodnie ciążowe na all, bo też już wygodnie mi jest tylko w tych, które do tej pory wisiały mi na tyłku Ale są tylko do kolan, wiec jak się ochlodzi to nie będę miała w czym chodzic Ja planuję zakupić po wizycie za 2 tyg, tj. po usg prenatalnym
|
|
|
#1474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale 4 miesiac dopiero od 14 tygodnia. a wątki ogarniesz ![]() Cytat:
a gdzie gacie kupilas? bo ja tez juz sie rozgladam. w tym miesiacu musze je miec.
|
|
|
#1475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proste jeansy w H&M 149 zł. Już jakieś tuniki muszę też kupić... ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
No i szału nie było właściwie. Dobrze, że w BonPrixie tuniki niektóre tak są szyte, że do końca ciąży starczają z nawiązką
|
|
|
#1476 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przecież to samo przyrasta... cholera... nie panuję nad tą wagą.
|
|
#1478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no chyba, że prędzej się pozabijamy to się szybko skończy wspólne życie...mam nadzieję, że ten plan nie będzie samobójczy |
|
|
|
|
|
#1479 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mokka super młodzi to my nie jestesmy, bo ja mam 30 lat, a TZ 31. Oboje pracujemy, ślub byl 2 lata temu. Generalnie uważam ze dla nas teraz jest dobry czas na dziecko, bo kupilsmy mieszkanie, mieszkamy sami, sami je też spłacamy ![]() ciąza tez nas zaskoczyła, bo udało sie 1 cyklu, co jest dla mnie lekko szokujące, myślałam ze conajmiej kilka m-cy sie postaramy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak ogólnie, na codzien, to często do mnie dzowni, nawet zaprasza na swój ogród, żeby psy mogły sie wybiegać. Nigdy mi pomocy nie odmówiła (ale ja rzadko proszę oto). Super bliski kontakt to może nie mamy, ale jest ok i dlatego np teraz juz jej powiedziałam o ciązy bo chcialam sie z nią podzielić tą informacją, a mogłam to jeszcze długo trzymać dla siebie. jedyne czego mi bardzo szkoda, to fakt, że muszę na jakiś czas zawiesić swoją pasuję, ale wrócę do niej w miarę szybko
Edytowane przez 00anulka00 Czas edycji: 2012-08-18 o 17:36 |
||||
|
|
|
|
#1480 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulujemy!---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
moje maleństwo będzie właśnie pod opieką mojej babci. Obecnie zajmuje się moja siostrzenicą i nie wyobrażam sobie oddać dziecko do żłobka. Niestety na wychowawczy nie mogę sobie pozwolić póki co
|
|
|
|
#1481 |
|
Zadomowienie
|
u mnie żłobek jest tylko prywatny z kosmiczną ceną, ale nawet jakby bylo mnie stać, to nie mam sumienia zostawiać tam dziecko na 13h dziennie.
Wychowawczy u mnie raczej też odpada, nawet głupie ciążowe L4 |
|
|
|
|
#1482 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje
|
|
|
|
#1483 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale z tego co gadaliśmy on też woli pracować dalej. My będziemy mieć nianie pewnie.
|
|||
|
|
|
|
#1484 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj wieczorem zjadłam pózno kolację i pierwszy raz rano mnie nie bolał brzuch Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rano jestem fajnie płaska, a teraz to juz 5 miesiac ![]() Cytat:
ja zdecyduje sie zaczac prace to do żłobka ja w nim nic złego nie widze. kontakt z dziećmi. coś chciałam jeszcze dodac ale mi wyleciało ;p strippi a może podkradłabyś linki z innych stron mamusiowych i poumieszczała u nas na pierwszej stronie? i np to Miesiące i tygodnie ciąży
Przyjmuje się, że: 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-08-18 o 20:07 |
||
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie rodzice niby zaoferowali pomoc, ale ja jestem z wykształcenia pedagogiem, pracuję w przedszkolu więc swoje metody wychowawcze też mam już wypracowane, a dziadkowie jak to dziadkowie...wiadomo rozpuszczają
![]() Cos dzis mało aktywne jesteśmy
|
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz zerknę, ja z innego korzystam, bo w zasadzie nigdy miesiąc nie trwa 5 tyg jak tu jest pokazany, a 4 i pół 1 miesiąc - 0-4,5 tyg. 2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiac - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- weekend
|
|
|
|
#1489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja prawie psychologiem i też mam swoje teorie oj bedzie sie działo jak dziadki sie zaczną wtrącać ![]() Cytat:
|
|
|
#1490 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
klementyna, jak Ty jesteś pedagogiem to nam tu będziesz rad udzielać, jak robić żeby nie popsuć
|
||
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2 tygodnie temu byłam w Poznaniu na pokazie frisbee i były tam m.in bordery i owczarki szwajcarskie - bosko bylo. Pięknie pracujące psy Inne rasy, nawet mniejsze były. heh, cudowny to był weekend u mnie na bank będą takie konflikty, to nieuniknione |
|
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no trudno
|
|
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
No chyba jak jest 31dni w miesiącu, sama nie wiem, ale z niego korzystałam w 1 ciąży, ale to nigdy nic nie wiadomo jak liczyć naprawdę. Dodałam 2
Nie umiem robić linków :/
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Oj wiecie jak to jest, szewc w dziurawych butach chodzi
Na razie to bym ustawaiła tylk orodziców moich wychowanków, jak widze jakie błędy popełniaja, a sama pewnie bede nie lepsza;p Bo swojego sie zawsze nie widzi....A ja kolejny dzien z rzędu wieczorem wymiotuje....ale mnie męczy.. |
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
oj biedna, ja dziś 12tydz i 1dzień i też mnie cofnęło.... bo mąż kupił piersi z kurczaka, ja otwieram a one cuchną, prawie zwymiotowałam.
|
|
|
#1496 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
_____________ byliśmy dziś poznać 2-tygodniowego maluszka, pierwsza reakcja mojego męża: o Boże, on się rusza! |
||||||
|
|
|
|
#1497 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musi to mózg przetrworzyć. Zobaczymy w czasie. Cytat:
czy jest jakaś różnica czy listę badan wypisuje lekarz prywatny czy ten na NFZ? tzn czy są jakies zniżki? |
||
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
różnica jest taka, że jak chodzisz do lekarza na NFZ i da Ci skierowania na badania to za te badania nie płacisz (chyba, że są jakieś wyjątki, szczególne badania, nie wiem), a prywatny jak wypisuje skierowanie to ono jest tylko formalnością i papierkiem, żebyś wiedziała jakie badania bo i tak za nie płacisz. wydaje mi się też, że na NFZ mogą dawać skierowania tylko na podstawowe i obowiązkowe w ciąży badania. ja w swojej karcie mam podział na badania obowiązkowe, zalecane i dodatkowe dla danych przedziałów w tygodniach ciąży. póki co lekarz kazał mi zrobić te obowiązkowe i połowę z tych zalecanych, nie wiem czemu akurat te a nie inne, ale może jakaś logika w tym jest, dopytam o to.
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Zadomowienie
|
to jak mi teraz prywatny zleci liste badań to nie wiem czy czekać do wrzesnia czy robić od razu. Wiadomo ze zdrowie dziecka najwazniejsze, a nie wiem czy te badania są az tak wazne ze muszą byc natychmiast zrobione (tym bardziej ze wiecej sie u niego nie pojawie). ZObaczymy w czwartek.
wkurza mnie to, ze co miesiąc tyle mi zabierają na składki, a jak chce isc do gina to mam 6 tygodni czekać :/ o innych specjalistach nie mowie |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a próbowałaś powiedzieć, że jesteś w ciąży i bardzo potrzebujesz dostać się wcześniej? do jakiegokolwiek gina na NFZ? każdy da Ci te same badania,a przynajmniej zrobisz je i będziesz wiedziała czy jest ok. potem i tak możesz zmienić lekarza. ja niedawno musiałam się dostać do endokrynologa na NFZ (miejsc nie ma na nie wiem ile do przodu), znalazłam przychodnię, w której jak na wstępie jak powiem, że jestem w ciąży i muszę się dostać to mimo braku numerków przyjmują mnie następnego dnia lub na dzień na który chcę/lekarka każe. Klementyna - doczytałaś co pisałam Ci o endokrynologu na NFZ? bo pamiętam, że szukałaś niedawno. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

?
Ale są tylko do kolan, wiec jak się ochlodzi to nie będę miała w czym chodzic
Ja planuję zakupić po wizycie za 2 tyg, tj. po usg prenatalnym

Tym bardziej, ze mieszkam daleko od mojej rodziny. Blisko mam tylko teściów... Ale teściowa juz kiedyś kiedyś między wierszami powiedziala, że już sobie nie wyobraża ganiać za takim malcem... więc wszystko jasne

poszłam do toalety a tu czerwone plamienie